Jelenleg is van a biztosítóknál egy határ, ha jól emléxem, pl casco szempontjából 365kW fölött van a sportautó kategória, ahonnan mások a biztosítási feltételek.
Az A8-ra ami volt nekem 5év vagy 100e km extra garancia volt, és asszem egy ilyen 5-8ezer eur, de nem emlékeszem pontosan. Az enyém Audi AG-os autó volt, ott csak bepipálták az extralistán fizetni nem fizettek érte. Meg amúgy is a vezetők amit így megvehetnek azt olcsón vették, szóval nem volt bukó neki 1 évesen 5e km-rel eladni. Minél drágább az extra garancia annál nagyobb az esély hogy a normál gar időn túl lesz gond az autóval.
Egyik barátomnak volt egy 2019-es ilyen touareg-je, ami 17e km-nél egyszer csak elkezdett csattogni. Már nem tudom pontosan mi volt vele, de 2 hétig volt ott mire megint lett autója. Most eladta és rendelt egy 2024-est, ami kb 1 hónap múlva jön meg. Én soha nem szerettem a dízelt, egyszerűen utálom ez van. Mindig benzinesem volt alapvetően V8.
Nekem az a tapasztalatom, hogyha egy 2017 után gyártott dízel fosvágénnel sokat mész és viszed szervízbe (ahol megkapja a gyári fogyó-kopókat és a jó olajat), akkor őrők élet és egy.
Amivel keveset jársz az szívás.
Van egy Tiguanunk, 2017-es és 45e km futása, lerohadtak a fékei, a lengéscsillaptók is, két akkucsre, egy kis panel az SCR szivattyúnál. A nővéremé a régebbi 2016-os Tiguan 320e km, az jó.
A bécsbe szakadt nővéremek volt egy 4x4-es torsenes passatja, azzal 18 évet járt és lerohadt, most egy is Tiguanja van és szereti.
Az enyém a régi V6-os 2018-as és 290e km a futása szinte semmi. A motortérbe nem volt még matatva. Lámpa a műszerfalon semmi, csak a front-assist-ACC sávtartó nagy esőbe és sűrű havazásba.
A felfüggesztésnél két első felső bekotőkart. Ki kellett cserélni a két csomi kitámasztót (motoros), és a négy hátsó lámpából 2 darabot, mert belefolyik a víz (Porsche betegség, a kasszni az 100%-ban a Porsche Cayenn). Az utobbikat én cseréltem ki, de ők hozták el nekem. A csomi kitámasztásoknál ki kellett bontani az összes burkolatot a kocsi hátsó felén, megmondták, hogy vigyem haza és cseréljem ki én, mert türelem kell hozzá- de adtak egy célszerszámot, egy bizbaszt csak azzal lehetett kitólni a helyéről.
Az egyik lámpánál beejtetem egy kicsi anyát az ajtóba.:) Azt is cseles kicserélni.
Én 15x voltam a V6-os Touareggel szervízbe, 20e km után elviszem.
Előre köszön már mindenki, mert a tulaj barátom, egy építészre előbb-utóbb szüksége van mindenkinek.:)
Egy haverem nagymenő tervező, tervezett neki egy egyedi házat- egy nagy udvarral, én csinaltattam meg neki a kikészitéseket, most már vagy 20 éves- persze tele kisebb problémákkal. :). A srác nagyon jó fej.
Ez egy nagy VW kirendeltség, de van egy másik is neki, az Audi, meg egy Volvo és egy három éve egy márkafüggetlen is. A VW-hez hetente betfut 10 tréler és a fele EV. Állítólag az országban a legjobban ők értenek az EV-hez.
Az a benyomásom, hogy a 2024-es FL Touareggel lesznek kisebb problémák a fejegységgel (néha nem szereti, ha az Android telefonomat csatlakoztatom), de a technika az rendbe lesz.
Mikor legutóbb autót kerestem, ez nagyon szembeszökö volt. Szinte minden márkánál megveheti a kiterjesztett garanciát (akár 7-8 éves korig) a többedik tulajdonos is az akár többéves autóra az éppen aktuális garanciaidö lejártán belül (ideértve francia autókat is). A Volkswagen-nél kizárólag az elsö tulajdonos vehetett még +2 évet a vásárlás utani elsö 4(!) hónapban. Ennél talán csak az Opel garanciás opciói voltak nevetségesebbek, akik 3 éves korig 30 ezer km-es, vagy 5 éves korig 50 ezer km-es futáskorlátozással ajánlottak extra garanciát. '17-ben, még a GM-es idök végnapjaiban vettünk egy K Astrát, akkor még 5 év/150 ezer km volt a lehetséges leghosszabb megvehetö garancia.
Egyszerűen nem tudsz ráfogni rendesen, pláne vészhelyzetben fogdosod a semmit, mivel mindenki a normál kormányhoz van szokva. Azt nem értem, hogy engedélyezhettek ilyesmit egyáltalán.
Nem olyan rossz, én már egészen megszerettem, de van kerek kormány is hozzá, sőt alapból már azt adják. Ami gáz , az index nem karos hanem gombok vannak, na az tényleg egy fos, agyon kéne ütni azt a barmot aki kitalálta. Nekem utólagos gombok vannak betéve a kormány hátuljára mindkét oldalra,azzal jó, de az indexkar lenne a legjobb. Duda és refi kapcsolása ugyanez de arra is vannak gombok amik azt csinálják amit szeretnék, nem a fos érintő felület.
Bevonták a jogosítványát és ideiglenesen lefoglalták az elektromos autóját egy extrém gyorshajtó magyar járművezetőnek – írja az ORF.
A 40 éves magyarországi sofőr 218 km/h sebességgel, a megengedettnél 88 km/h-val gyorsabban hajtott az osztrák A3-as autópályán Hornstein közelében hétfő délelőtt 10:30 körül.
Azért akinek volt A8-asa több is, az tudja hogy nem a megbízhatóság mintapéldánya. Nekem 20 évig volt mindenféle, csak benzines V8 motorokkal. D2, D3, D4.
Nem a km -től hal meg hanem az időtől sokszor.
D2-nél sok mechanikai hiba volt, aztán a D3-nál meg sok elektronika probléma, mert akkor volt divat a 2000-es évek első felében spórolni minden alkatrészen, és a leghitványabb alkatrészekből épültek a vezérlőegységek meg sok minden más is. Azért kb 3 év alatt kiforrta magát az autó mire kb 40e km lett benne és onnantól alig volt baj vele.
Aztán a D4-nél még csodálkoztam is hogy kb semmi baja nem volt 4 évig(csak erőt gyűjtött, hogy beszarjon). Stabpálca volt visszahívásban, kipufogócső amiben a flexicső is van, gariban, usa-ban volt rá visszahívás, miután hivatkoztam a számára kicserélték, de itt EU-ban csak akkor ha valaki utánajár és kinyomozza hogy van ilyen probléma. Addig jó így nekik. 3000rpm-nél enyhe vibráció, ez ugye pont utazótempó körül volt 180-200-nál elég idegesítő volt. Csere után hibátlan lett. Ezen kívül csak az eltömődött fűtőradiátor csere volt szintén gariban. Persze ehhez jól jött az 5 év gar.
A hiba amikor eladtam csak azért volt gáz, mert éppen kiálltam a garázsból, autó hibátlan, ahogy előtte is mindig, ember beleül, beindítja és jött a karácsonyfa meg a kb 3 hengerrel járó motor.
Ha nálam történik ilyen akkor alaposan tanulmányozom, rájövök, megjavítom. Azt az IC vízpumpát kb 5 perc kicserélni, egy csati meg egy csavar tartja a gumibilincset és a cső bilincsét kell fogóval összenyomni, tényleg 5 perc és a bontott 20-30 ezer ft körül volt. Amúgy még annyi volt hogy nyomni kelle neki rendesen mert fsi ha finoman mész kokszosodik. Nálam nem volt ilyen gond. De az ember finoman ment vele amikor elvitte, mondtam neki ha így folytatja be fog szarni, nyomja neki legalább néha.
a cél az hogy éppen csak kibírja a rövidre szabott garanciális időt.
Azért az elég beszédes, hogy a vw-nél a gyár csak 2 évet mer vállalni a szarjaira, a következő 2-őt kénytelen kelletlen (mert a kutya nem vinné a vasat) már az importőr vállalja. Viszont tapasztalatból mondom, hogy az olyan mint a kutya vacsorája. Egy garis hiba esetén az élő fába is belekötnek, hogy hárítsanak.
A nagy márkák most szenvednek azokkal a problémákkal amiken a Tesla már rég túllépett.
Akku, hajtáslánc megbízhatóság, távoli frissítések, töltőhálózat, kapcsolódó szolgáltatások.
Tudom csúnya a belseje, nincs indexkar meg az illesztési hézagokon kell beszállni.
A többiek meg csapágyakat (nem) cserélgetnek a villanymotorban.
Technikailag messze a legjobb, ár-érték arányban is, persze nem hibátlan. Én sem rohanok még venni, de azért tisztán látva nem egy iphone hype mert az emellé drága is volt.
Olvastad, hogy 47000 (negvenhétezer) km volt benne?
B5-öm 300ezer felett, nálam 100ezerrel (halálbiztos forrásból, biztos km-el) nem is emlékszem miket cseréltem. 1 féltengely csukló, kb. fele (hírhedt futóműalkatrészek, egy vez.tengely jeladó, mert kiírta a VAGCOM. Ezek mind gyári alkatrészek voltak még, valóban volt baj velük 250környékén.
Többi kopó, meg olaj, stb. Olaj 10ezrenként, abból 1 litert elcsipeget már, de azt is megoldja szerintem egy szelepszárszimering csere.
Ja néha az integrált indeksz/vészvillogó relé vacakol, kb fél évente egyszer. Zacsiban meg van már az új vagy 5 éve.
A kocsiba bármikor be merek ülni és elindulni vele akár többezer km-re úgy, hogy fel sem nyitom a géptetőt. Vagy felakasztom az 1000kg-os csónakszállítót és megyek vele.
Klíma is tökéletesen működik, nálam 10.éve, talán sose volt megbontva az sem.
Imádom és ötletem sincs mire lehetne cserélni, bármivel csak bajt vennék a nyakamba.
Ja, egy kipufogó flexicsőcsere is volt, meg hátsódob. Középső még gyári, bár nem szép már kívülről, de cserés lengyel szar mögötte előbb szétesik majd mint ez.
3-as BMW kísértetiesen hasonló hibával, mint A8 kocsija.
Jött érte a vevő vidékről, messziről, pár nap múlva ment volna a kocsival külföldre, addig még honosítani is kellett volna, de belefért. Látatlanban vitte volna a kocsit, mert valóban szépjótuti volt olcsón.
Megérkezve a műszerfal mint a diszkóserősítő VU meterei úgy pörögtek le fel, villogott minden.
Még szerencsétlen ember szabadkozott, hogy annak ellenére, hogy tutira mondta, hogy kell így nem vinné el. Nekem meg égett a pofám, mert még aznap reggel is jó volt.
Baja annyi volt, mint kiderült minden 3-as ilyen fosnak, hogy a jobb hátsó kerékjárati mélyedésbe elfelejtettek kifolyót fúrni. Persze utastérszellőzés gumija ide nyílik, pár év alatt el is vetemedik a kerék meg bespricceli a vizet. Természetesen ezen üreg ALJÁRA tesznek egy kis elektronikát ami víz alatt nem megy.
Olyan lukat ütöttem 100-as szöggel oda, hogy amiatt lesz a kocsinak az az sarka OT képes, a kis panel meg kiszárítás után működött.
Tök szimpatikus ember már addigra külföldön. Következő vevő boldogan vitte a kocsit. Ezzel a hibával tele a net én is onnan találtam meg, mert 1000 kárpit alatt van.