Keresés

Részletes keresés

dubniczkia Creative Commons License 2001.08.31 0 0 8
Az allvanyt lehet szeretni, es nem szeretni is, de nelkule nincs igazan foto! Nekem a gepem meghosszabitasa a stativ, gyakorlatilag csak azert vannak kulon neha, mert igy konnyebb szallitani. :) Persze biztosan nelkulozheto a stativ, abban az esetben, ha mondjuk 2.8-as stabilizatoros csoveket hasznalunk, es nagyon remegesbiztos a kezunk. A legtobb kepet ISO40-re lovom, igy nem nagyon vannak 60-125-nel gyorsabb zaridoim. Allvany nelkul esetleg elesnek TUNO kepeket lehet produkalni. Es meg nem beszeltunk az 1:1, vagy sokkal nagyobb lekepzesu makrofotokrol... A JO stativ a termeszetfotozas elengedhetetlen resze.
Előzmény: Rianna (7)
Rianna Creative Commons License 2001.08.30 0 0 7
Az állványt én se szerettem amikor a párom költségvetésünk mélypontján vett egyet..:))

A sztereo érdekes lehet, bár még nem nagyon láttam ilyen képeket.. :(

Nagyapa könyvei tényleg érthetően monjdák el az alapokat.. a technikai (modern fényképezőgépek) részek persze elavultak, de az alapfogalmak mindigis ugyanazok maradnak..:)
Örülök, hogy a kezedbe került a könyve!

Előzmény: attilaa (5)
Rianna Creative Commons License 2001.08.30 0 0 6
Jajj de örülök nektek!

Szerintem érdekes lenne arról írni, hogy kinek mi volt az a kép, amire a legbüszkébb..
hogyan sikerült lekapnia..
mennyit kúszott mászott..
szóval miféle kalandok során sikerült becserkészni egy-egy jól sikerült képet a nagy nehézségek (cuccolás, várakozás, szúgyogok, böglyök, stb..) ellenére..?

A technika mellett a téma is érdekelne szerintem sokakat..
..állatok, növények, virágok, rovarok, makro - tele stb.. fotók.. víz alatti képek esetleg (ha valaki búvárkodik is)
..a téma megközelítése, komponálási problémák.. kinek miféle tapasztalatai vannak..

Remélem elég kérdést sikerült ide begyömöszölnöm, hogy esetleg ihletet adjak a téma lelkes híveinek, miről is lehet írni, konzultálni, csacsogni, fecsegni ebben a topicban..!
Hmmm?

attilaa Creative Commons License 2001.08.30 0 0 5
Ez a téma mindenkit érdekel, ez az én kedvencem is, csak hát nem tudok mit írni. Könyveim nekem is vannak Tőle, egy régi még a 60-as évekből is ( öregebb, mit én :-) gyakran veszem kezembe, mert bár inkább technikáról szól, sok mindent konkrétabban magyaráz el, mint az újabbak. Én a természetfotó legolcsóbb ágát müvelem – kirándulok és emellett fotózok. Kisfilmes gép 28-70-es zoommmal ez kb:1,5 kg + válltáska. Néha elcipelek egy 100-300-as nagy és nehéz telét + 50-est, 24-est és szinte soha nem használom ezeket. Az állványt már többször megsétáltattam, de nem szeretem ( itt most sokan fel fognak szisszenni ) Egy időben sztereofotózással is próbálkoztam, állványról sztereoszánnal két képet készítettem diára, majd dianézőn nézegettem. Mindenki nagyon érdekesnek tartotta, de jó lett volna egy sztereo vetítő. Azóta szekrényben porosodik az állvány és a sztereoszán, a többi furcsa kiegészítővel együtt. Hiába a lustaság nagy úr :-(
Előzmény: Rianna (-)
dubniczkia Creative Commons License 2001.08.30 0 0 4
Sziasztok!
Engem erdekel ez a Topic, plane, hogy tobbnyire termeszetfotozassal foglalkozom. Orulnek ha ez a Topic nem halna el. A cipelesben igazad van, az en konnyitett cuccom, amit terepre hordok kb. 15 kg :)
Előzmény: Rianna (3)
Rianna Creative Commons License 2001.08.13 0 0 3
Ahogy látom senkit nem érintett meg komolyabban ez a topic..:(((
Rianna Creative Commons License 2001.08.03 0 0 2
..folyt..

Köszi a jókívánságot.. Örülök hogy van nagyapámtól könyved (sokan esküsznek rá)..

Előzmény: Rianna (1)
Rianna Creative Commons License 2001.08.03 0 0 1
Változó...:))

Ha jó messzire mész meg hosszan meg sok idő kell a kép "elkapásához" és igazán nem konkrét céllal, elképzeléssel, akkor egy könnyű, de viszonylag hatékony gépre van szükség.. szvsz..
Viszont ha mikro-makro stb.. fotózni akarsz - virágszirmokon megcsillanó harmatcseppek stb.. meg olyamit, ami spéci, akkor annak megfelelően, eddzél előtte keményen cipelésből, vagy megfelelő szállító alkalmatosságot szerezz be.. példul egy csacsit, ami tud követni a kellemetlenebb helyekre is..:))

Előzmény: Százbolha (0)
Százbolha Creative Commons License 2001.08.03 0 0 0
Szia Riana!
Remélem sikeres lesz a topicod!

Van Sevcsik könyvem...

Mi a véleményed a felszerelés szerepéről a természetfotózás területén?

Százbolha

Előzmény: Rianna (-)
Rianna Creative Commons License 2001.08.03 0 0 topiknyitó
Hiányolom ezt a témát...
Mindig is csodáltam a természetfotósokat hihetetlen türelmükért, lélekjelenlétükért és egyáltalán, aminek eredményei példul a National Geographic minőségű szépséges fotók..

Remélem itt is van ki szereti az ilyen témájú képeket, nekik nyitottam ezt a topicot..

Valaha nagy természetfotós (is) akartam lenni - picibb koromban, nagyapám (talán valaki hallotta már a nevét, Dr. Sevcsik Jenő) és egyik tanítványának (Bela Kalman) Amerikában megjelent könyvei hatására..

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!