Kedves ECS!
Én sajnos nem nagyon tudnék elmenni, pedig nagyon érdekelne egy ilyen fotóstúra. Nem ismerem eléggé azt a környéket, bár a várban már voltam.
Kizárrólag jó időben! :))
Sümeg környékét nem ismerem, csak azt tudom hogy klassz a vár! :)
A gépem abszolúte amatőr gép (automata), bár Nikon lévén nem rosszul alkot..:) A páromnak van digitális gépe, ami mindenféle szűrőket tud.. cipelés nélkül, gombnyomásra.. meg top-szuper, állvánnyal miegymással, csak én nem értek hozzá.. :(
Ettől függetlenül benne lenné(n)k egy őszi kirándulásban.. fotózásban..
Állítólag Sümeg környékén van egy elhagyott bauxitbánya, mit tudtok róla? Mert szerintem nagyon jó őszi felvételeket lehetne készíteni a vörös föld színes falevelek kék égbolt, esetleg ha lenne jelentkező, mehetnénk együtt.
Folytatom...
A Mátrát is szeretem, kedvenc hely Mátrafüred, Sástó és környéke. Aranysárga levelek tükröződése a tóban, naplemente háttérben Ágasvárral, őszi kikerics a fűben megbújva, foltos szalamandra, harkályok, köd a hajnali fák közt, didergő lepkék lassú röpte...
Én nagyon szeretem a Zemplént, ott születtem, ott éltem sokáig Sátoraljaújhelyen. Az őszi színek jől érvényesülnek a várost övező hegyeken. Konkrét kedvenc helyszín a Szár-hegyen a Magyar Kálvária bejáratának környékén a volt kőbánya, s a hegy tetején álló kápolna mellől gyönyörű a kilátás.
Teljesen örülök Nektek!
Csak így tovább, és nagyon hasznos kis topic lesz ez!
Részemről az egyik legszebb látvány, amit életemben láttam, az a hajnali Káli medence egészen fenttről - harmatcseppek, felhőpászmák, meg pont annyi fény, hogy sejtelmes meseszerű tájat varázsoljon a nézelődő elé..
(sajnos nem sikerült fotóznom, épp vitorlástúránkról kirándultunk arra egy nap és éjszaka erejéig, és - mily hatalmas hiba - nem vittem magammal gépet)
Meséljetek nekem mit érdemes felkeresni ősszel Magyarországon. Mivel én nem itt születtem, érdekelne hogy ti mit javasoltok. Egy kedves ismerősömnek van egy jó fekvésű telke Balaton környékén és a szőlőlevelek meg a köd : )) hmm igen jó fotó téma.
Duda:
Az Odor vár megközelítése (legalább is Bp-ről): M3 Füzesabonyig, utána Mezőkövesd, majd Bogács és végül Bükkzsérc. Túristatérképeken rajta szokott lenni, mert van itt egy őskori barlang is.
Jenő
Kedves fotosok! Jo hirrel jelentkezem, megnyilt a Hungarian Photo Chat szekcio (www.phototalk.com > Photo Forum > Chat > Room #9). Az elso elo beszelgetes szeptember 20-an csutortokon magyar ido szerint este 9:00-kor fog kezdodni. Minden erdeklodot megkerek, hogy e-mail-en keresztul kuldjon nekem kepeket az elso beszelgeteshez. Kep nelkul is lehet jelentkezni, es akkor reszletes tajekoztatast tudok kuldeni a belepessel es a kepek feltoltesevel kapcsolatban ami fontos az elso beszelgetes megkezdesehez es a kesobbi tagsaghoz. A feltoltott kepeket elo beszelgetes kozben ki lehet elemezni, rendezni fogunk haziversenyeket, egy-egy fotos onalloan is bemutatkozhat valamint hires magyar fotosok is meg lesznek kerve a szemelyes resztvetelre. A Hungarian Photo Chat az elso es eddig egyetlen magyar nyelvu, fotozassal kapcsolatos elo beszelgetes az Internet-en! Mindenkinek jo szorakozast kivanok. frank_peter@professionalphotography.com
Milyen kár, hogy nem szoktam Pestről Tatabánya felé autózni... sőt... autónk sincs...
Pipacsokat Fertőrákoson fotóztam. Nekem tetszett, ahogy a hatalmas sziklafal egyik szögletében megbújtak egy kis szélvédett helyen... Akit érdekel, annak elküldhetem, bár másoknak nem nagyon tetszett, úgy vettem észre.
"A bükk hegységben található Odor vár nevezetű hely"
Ez pontosabban hol talalhato?
Tatabanyan a turul hegy oldalaban egy parlagon hagyott termofoldon hatalmas pipacsmezo volt. Egyszeruen megkozelitheto, az autopalyarol is latszik ha pestrol jon az ember.
Nekem tetszik az otlet, szerintem a kezdo termeszetfotos palantaknak nagy segitseg, ha eljutnak egy-ket nagyon szep, inspiralo helyre, ami masok altal mar "kiprobalt".
A Mezőgazdasági múzeumban – „Vajdahunyad vár „ a városligetben látható a Foto Natura gyüjteményes kiállítása. Nagyon igényes, érdemes megnézni. Van egy kagylókiállítás is. Érdekes, van néhány olyan kép is amely EOS 300-as géppel készült. A gazdája hosszú idő után szerezte be és még most is objektívekre gyüjt. A képei viszont gyönyörüek, hiába a tehetség többet számít, mint a „szuper” gép. A NG kiállításra sajnos én nem jutottam be, de még próbálkozom.A.