Keresés

Részletes keresés

ecs Creative Commons License 2002.04.10 0 0 319
Köszönet egyik kedves topik társamnak most már tudok linket beszúrni ezért elsőre, feltennék egy képet és ehhez vonatkozó oldal címét, hátha akadnak olyan természetfotósok kik érdeklődnek a sarki fény iránt minit jelenség és tetszik, mint fotó.

sarki fény

aurora

ecs Creative Commons License 2002.04.10 0 0 318
Köszönet egyik kedves topik társamnak most már tudok linket beszúrni ezért elsőre, feltennék egy képet és ehhez vonatkozó oldal címét, hátha akadnak olyan természetfotósok kik érdeklődnek a sarki fény iránt minit jelenség és tetszik, mint fotó.

sarki fény

sarki fény

Törölt nick Creative Commons License 2002.04.09 0 0 317
nahát, itt még képekről beszélnek! :-O
HGyuri Creative Commons License 2002.04.08 0 0 316
Ez is nagyon jó kivágás :-)
Előzmény: Koen_brader (314)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.04.08 0 0 315
Nekem a Te Zabriskie Point-os változatod még jobban tetszik, mint Heeleré, valószínűleg pont a telítettebb színek miatt. (Bocs Dan!) Szép!
Előzmény: Koen_brader (312)
Koen_brader Creative Commons License 2002.04.08 0 0 314
Hgyuri:
Vignettalas: a sivatagi sorozatomat egy Canon 28-105 USM zoom-mal keszitettem, es az 28mm-n eleg jelentosen vignettal, plane szurovel (Ettol eltekintve, az egy remek objektiv altalanos hasznalatra, felesegem kizarolag azt hasznalja). Azota ezt a problemat megoldottam.

Zabriski Point kepkivagas: izles kerdese. Jo par fotot keszitettem ott, ez az egyik kedvencem, ez pedig a masik .

Szinek telitettsege: en keso delutan, velvian fotoztam, Heller talan hajnalban -- ezert masak a szinek.

Előzmény: HGyuri (313)
HGyuri Creative Commons License 2002.04.07 0 0 313
Kroen!
Jók a képek. A FF hidas képednél kicsit jobban panorámára vettem volna a képkivágást, hangsúlyozva a távlatokat. A Zabrinski Point képnél pedig a Heller fotó képkivágása jobban tetszik, bár szerintem ez a téma pont az, ami négyzetesben mutat a legjobban ;-) (a Te képednek jóval telítettebbek a színek, és mintha lenne egy pici vignettálás, nem?)
Szóval mégegyszer: jó kis képek :-)
Előzmény: Koen_brader (312)
Koen_brader Creative Commons License 2002.04.07 0 0 312
Kosz mindenkinek a hozzaszolast.
Duda: "talan jobban razoomoltam volna". En fix lencseket hasznalok, ez 50mm-rel keszult. Ott pedig nincs hova elore-hatra helyezkedni, mert az ut hirtelen kanyarodik, egyik oldalt szakadek, masikon szikla. Ez magyarazza egyebkent hogy "mindenki" ugyanonnan fotozik -- nemigen van valasztas.
Gyongyvirag: "adott fényviszonyok mellett jónak tűnik az expozícióválasztás". Igen spotmeterrel, az eloterben levo fuvet mertem, ugy ereztem az jo lesz 5. zonanak. Egyebkent igazad van, a kodos idot nehez visszaadni. Egyik kodos kedvencem ez a fenykep, ahol a tornyot spotmeterrel bemertem, majd 1 2/3 (vagy 2, nem emlkeszem) FE tulexponaltam.
100bolha: "és fotókat sem láttam a zseniális helyszínről". Elotte en sem lattam speci ezt a kompoziciot.

Cosmo: Az ember bemegy egy falinaptar boltba, es tenyleg minden tema ott van. En nem izgulok kulonosebben amiatt hogy mas is megcsinalta elottem hasonlokeppen egy adott fotot. Orulok hogy (1) en (is) meglattam es (2) technikailag sikerult -- hobbiszinten ez pont megfelel. Nezd meg pld ezt. (Egyebkent utolag lattam hogy Heller is megcs kb ugyanott kb ugyanazt)
Rianna: koszonet & egyetertek. A FF mas mint a modern, agyonszurozott tucatkalendarium.

Rianna Creative Commons License 2002.04.07 0 0 311
Szép a kép Koen! A FF miatt mintha teljesen más táj lenne, mint a belinkelt példák..!
Valahogy olyan vadromantikusabb! Tetszik! :)
Százbolha Creative Commons License 2002.04.07 0 0 310
Na akkor külön gratuláció Koen-nek, mert talán épp az FF volt az "egyéni gondolat".
Személy szerint én még nem jártam ezen az "1"-es úton, és fotókat sem láttam a zseniális helyszínről, de mint tudjuk egy újszűlötnek.....
Azaz, akarom mondani már minden fotót elkészítettek elöttünk, de legalább a tudás anyja az ismétlés. Példákat nem sorolnék.

Százbolha

Na akkor külön gratuláció Koen-nek, mert talán épp az FF volt az "egyéni gondolat".
Személy szerint én még nem jártam ezen az "1"-es úton, és fotókat sem láttam a zseniális helyszínről, de mint tudjuk egy újszűlötnek.....
Azaz, akarom mondani már minden fotót elkészítettek elöttünk, de legalább a tudás anyja az ismétlés. Példákat nem sorolnék.

Százbolha

Előzmény: Cosmo Kramer (308)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.04.07 0 0 309
Persze nem azért lettek ilyen minik a képek, mert béna vagyok.:)
Előzmény: Cosmo Kramer (307)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.04.07 0 0 308
Ez a híd a Bixby Bridge és Kaliforniában az 1-es úton található a Big Sur-nek nevezett részen San Francisco és Los Angeles között, Monterey-től délre. A kép természetesen tökéletes, egyetlen kritikai észrevételem csak az, hogy megkomponálásába szerintem még belefért volna több egyéni gondolatod, lehetett volna esetleg kicsit más nézőpontból lőni, mert ezt a képet személy szerint én már nagyon sok helyen láttam naptárakban, albumokban, útikönyvekben, hiszen minden arra járó pontosan innen készít fényképet hasonló kivágással. Különbségek persze adódnak napszaktól és a pára mennyiségétől függően, de nagy meglepetések nincsenek.
A képet nézve érthetővé válik, hogy miért válik egy helyszín kliséssé: attól, hogy zseniális!

Néhány példa:

Előzmény: Koen_brader (303)
Cosmo Kramer Creative Commons License 2002.04.07 0 0 307
Ez a híd a Bixby Bridge és Kaliforniában az 1-es úton található a Big Sur-nek nevezett részen San Francisco és Los Angeles között, Monterey-től délre. A kép természetesen tökéletes, egyetlen kritikai észrevételem csak az, hogy megkomponálásába szerintem még belefért volna több egyéni gondolatod, lehetett volna esetleg kicsit más nézőpontból lőni, mert ezt a képet személy szerint én már nagyon sok helyen láttam naptárakban, albumokban, útikönyvekben, hiszen minden arra járó pontosan innen készít fényképet hasonló kivágással. Különbségek persze adódnak napszaktól és a pára mennyiségétől függően, de nagy meglepetések nincsenek.
A képet nézve érthetővé válik, hogy miért válik egy helyszín kliséssé: attól, hogy zseniális!

Néhány példa:

Duda Creative Commons License 2002.04.07 0 0 306
Ez nem Krk?
Teccik, talan jobban razoomoltam volna. Igy kicsit jobbra dol.
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.04.07 0 0 305
Kedves Koen_brader! Szerintem nagyon szép kép, részletgazdag, jól megkomponált, kellő helyet kap a víz és a part egyaránt, érezni lehet a végtelenséget, ahogy összeolvad párába veszve a föld és az ég a vízzel... Az adott fényviszonyok mellett jónak tűnik az expozícióválasztás. Nekem a jobb alsó sarok sötét foltja sem zavaró, mert gondolom, mert a víz és a hegyvonulat a távlat párájával elég nehezen volt bemérhető, nem hiszem, hogy ennél több részletet ki lehetett volna hozni abból a darabkából...
Összességében nekem tetszik, köszönöm.
Hol készült?
gyv
Koen_brader Creative Commons License 2002.04.07 0 0 304
ja, adatok: T-max 100, 25. piros.
Koen_brader Creative Commons License 2002.04.07 0 0 303
kritikat kerek erre:

koszonet.
Rianna Creative Commons License 2002.04.05 0 0 302
Már másnap lejjebb ment az ár... és asszem két napra a képek készülte után már délután megnyitották a rakpartokat..:)))

Képzeld, ha benézel a veszélyeztetett állatok topicba, akkor ott le tudsz tölteni egy kisfilmecskét mpg file-ban, amin a Lánchíd lábánál egy vidra kavar...:)) Miket nem produkál az áradás..! :))

Előzmény: gyöngyvirág (301)
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.04.04 0 0 301
Hopp, ez idáig el is kerülte a figyelmemet. Nem jártam arrafelé mostanában. Javult a helyzet azóta?
Előzmény: Hamster (300)
Hamster Creative Commons License 2002.03.28 0 0 300
Tulajdonképpen nem természetfotózás lenne, de most mégis az kicsit:
Kattints ide!
Belvíz az árvárosban - vagy árvíz a belvárosban?
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.03.13 0 0 299
Ötletes! Nagyon tetszik!:))
Előzmény: Rianna (296)
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.03.13 0 0 298
Géza! Nem használtam szűrőt a képhez. Szokták tanácsolni, hogy ilyen-olyan szűrőt felhőkhöz meg miegymás, de egy hajnali fotóm sem készült szűrővel.
Előzmény: Portu_Géza (294)
lmatyas Creative Commons License 2002.03.13 0 0 297
Sziasztok!

Hetvegen voltunk a Petesmalmi Vidrarezervatumban, minden kedves termeszetfotos topiclakonak ajanlom nagyon a figyelmebe. A hely Nagyatadtol (Bp. Gyekenyes vasutvonal Somogyszobi atszallassal, de kocsi erosen javasolt ;-) kb. 15p kocsival, egy regi halastorendszer (Szechenyi birtok volt), ahol ugyan van halgazdalkodas, de elsosorban vidra es madarrezervatum. Van egy kiepitett tanosveny, 3 leskunyho, magasles.

Amit latni lehet: recek, gemek, kocsagok, golyak (feher es fekete is), reti sas, szarvas, oz, diszno, roka, nagy szerencsevel es turelemmel vidra, stb. Nagyon sok madar van. + A novenyvilag se kutya (nadas, egeres laperdo). Sikerult (? ez majd elvalik ;-) kakasmandikot is fotozni, ep most nyilott.

Van belepo (normal 1000/nap, diak 300), ezt leszamitva szabadon latogathato, naponta 10-18 ora kozott. Lehet kerni vezetest is, a teruletkezelo egy nagyon rendes derek ember, es a szakmajahoz is ert, szakszeru felvilagositassal szolgal. Ja, es vannak haziallatok is, illetve par szelid (serult) vadallat (goreny, nyest, vidra, heja). Csaladi programnak is tok jo. ;-)

Ha lesznek ertekelheto fotok a kiruccanasrol, akkor majd mellekelem oket etvagycsinalonak.

Rianna Creative Commons License 2002.03.11 0 0 296
A napnak lemenéséről jut eszembe:

Ezt alkottuk a Balcsiparton..:)

Előzmény: Portu_Géza (295)
Portu_Géza Creative Commons License 2002.03.11 0 0 295
Igazság szerint én még csak a napnak a lemenését tudtam megfigyelni. Mint ahogy látjátok ilyenkor még nem szoktam aludni, ebből az következik, hogy elmulasztom a napfelkeltét. Bár lassan már azt is meglátom.:-)
Előzmény: gyöngyvirág (293)
Portu_Géza Creative Commons License 2002.03.11 0 0 294
Köszi. Időközben megtaláltam. Nagyon jóóó. Nekem tetszik. Ezt ugye vmilyen szűrővel követted el.
Előzmény: gyöngyvirág (293)
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.03.11 0 0 293
Előzmény: Portu_Géza (291)
100kutya Creative Commons License 2002.03.11 0 0 292
Forum>>Torzsasztal>>Felhok De ha a keresobe egyszeruen beirod akkor is meg fogod talalni a keresett rovatot...
Portu_Géza Creative Commons License 2002.03.11 0 0 291
Hol találom meg ezt a rovatot?
Előzmény: gyöngyvirág (290)
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.03.10 0 0 290
Géza! Én nagyon szeretem fotózni a hajnalokat, naplementéket, néha tényleg olyat produkál a természet, hogy utánozhatatlan... Nekem is mondták már a képeimre, hogy giccsesek, de nem baj, épp a szépséget akartam megörökíteni, akármennyire közhelyesnek, vagy giccsesnek tűnik is... Ha szereted az égbolt csodáit, akkor nézz bele feltétlenül a Felhők című rovatba!
Előzmény: Portu_Géza (289)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!