Keresés

Részletes keresés

Rianna Creative Commons License 2002.08.06 0 0 469
Jajj... olyanszép banánvirágot fotóztam! - nyarlásunkkor botlottam beléje..! Még atyám is aszonta, hogy szebb az övénél... (máskor, máshol, ugyanez a téma)! ez nagy dícséret ám...

Szóval beszkennelve már van, de feldolgozva még nincs - remélem nem feledem belinkelni majd ide..!

Üdv,
Rianna

ecs Creative Commons License 2002.08.06 0 0 468
Nagyon kellemes kép a pic1121882.jpg - boglárkalepke.jpg
és a Munka közben.jpg;)) hasonló, a hangulatát visszaadó jó képet kívánok!

Előzmény: gyöngyvirág (454)
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.08.05 0 0 467
Szega és Képkovács! Köszönöm a hasznos megjegyzéseket. Próbálkozom továbbra is, de elég ritkán találkozok szép és türelmes példányokkal. A filmet majd kipróbálom, ha lehetőségem lesz rá. Szerintem van, amelyik azzal készült. De tényleg elég vegyes nyersanyagból állt össze ez a sorozat.
Képkovács Creative Commons License 2002.08.05 0 0 466
Gyöngyvirág!
A felhős témáid között nekem is a sötét tetszett legjobban, a lepkés makróknál az irány jó, de kell még dolgozni rajtuk. Mindenesetre kirándulás közben, egyszerű felszereléssel sokkal jobbat nem nagyon lehet készíteni. :-)
Ha javasolhatnék valamit: a KODAK Profotó 100-as film a legtöbb drága filmmel felveszi a versenyt minden paraméterében és csak 650-750 Ft/tek. áron adják, ez eléggé gazdaságos, az árához képest pedig nagyon jó. Ha hozzászoksz, nagyon jól kézben tartható film kiszámítható eredménnyel. Az egyetlen hátránya, hogy jó labor kell hozzá, mert az amatőr laborok többsége nincs beállva rá.
Előzmény: gyöngyvirág (463)
szega Creative Commons License 2002.08.05 0 0 465
Nekem valahogy fáradtnak tűnnek a színek, nem elég telítettek. Szerintem, ha anyagilag lesz rá módod, cövekelj le egy általad belőtt filmtípus mellett.
Előzmény: gyöngyvirág (463)
bzsolt Creative Commons License 2002.08.01 0 0 464
Sziasztok!

Aki kíváncsi komolyabb fotópályázatokra: FotóHáz

Aki kíváncsi fiatal művészek bemutatkozó galériájára: FotóHáz

Üdvözlettel,
Zsolt

gyöngyvirág Creative Commons License 2002.08.01 0 0 463
Szega: Amilyen épp adódik, Fuji, Porst, Kodak, Agfa, amiből leárazás van, vagy amit kapok ajándékba... (Légy szíves írd meg, hogy konkrétan mi a baj a színekkel, mert ez nekem nem világos. Én a saját képernyőmön egész normálisnak látom a színeket.)
Előzmény: szega (462)
szega Creative Commons License 2002.08.01 0 0 462
gyöngyvirág!
A "Munka közben" nagyon tetszik! Viszont a többinél valahogy a színek... milyen nyersanyag ez?
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.07.31 0 0 461
Köszönöm a reagálást. Sajnos nem áll módomban fejleszteni, s nem elég tudatosan készülnek ezek, inkább ötletszerűen, ha épp meglátom, s van nálam gép. Egy régi Exakta RTL 1000-essel fotózok, én annak is örülök, hogy némelyik nem rossz annyira. Ja, közgyűrűm van, de elég ritkán adódik úgy, hogy a lepke türelmesen várná, amíg összepakolom. Nagyon kevés időm van a fotózásra.
Rzso
Előzmény: konczeyb (460)
konczeyb Creative Commons License 2002.07.30 0 0 460
Bocs gyöngyvirag, de szerintem nem lenne rossz, ha kipróbálnád ugyanezeket jóval kisebb mélységélességgel. Homogénebb lenne a háéttér, és kiemelnéd vele a témát. Persze valami makro felszerelés semmi lenne rossz, ha ezek a dolgok érdekelnek.
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.07.27 0 0 459
Köszönöm. Tudom, technikailag nem tökéletesek.
Majd szólok, ha teszek még fel képeket.
Előzmény: hworld (458)
hworld Creative Commons License 2002.07.27 0 0 458
Szuper! Az ízlésemmel egyezik szinte mindegyik.
Jó a kompozíció. Ügyes.
Üdv.
bymbie Creative Commons License 2002.07.26 0 0 457
Eszak-Amerika nagyvarosaiban tobb a mokus, mint otthon a kobor macska... Szerencsere a kicsik mar eleg nagyok, es rengeteget jatszanak a napon. Ma lottem egy-kep kepet, de holnapra tervezem az igazi vadaszatot. Felszerelkezem majd mindenfele finomsaggal, hatha sikerult egyet "elcsabitanom". Mult heten lattam egy mokus a fuben, aki egy Snickers csokit majszolgatott. A csoki felig volt kibontva, nem tudom, hogy merre szerezte, de irto edes volt vele. Hiaba, a mokus is bekerult a fogyasztoi tarsadalom mokuskerekebe... Persze fenykepezogep nem volt nalam :(
Talan holnap szerencsem lesz, szurkoljatok!
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.07.25 0 0 456
Köszönöm. Azért ki kell fogni egy-egy ilyen csodát...
Előzmény: vincent_vega (455)
vincent_vega Creative Commons License 2002.07.25 0 0 455
A sötét felhö a kedvencem. Gratulálok.
gyöngyvirág Creative Commons License 2002.07.25 0 0 454
Feltettem néhány képet (felhőket és lepkéket) a következő címre:
rzso albuma
Bármilyen jellegű véleményt szívesen veszek. Semmi komolyabb szándékom nem volt vele, csak az, hogy megörökítsem azt, ami tetszik nekem.
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.24 0 0 453
ajánlatod megtisztelö, használd szabadon, amit írtam. (egy kis stilisztikai átfésülés még rá is férne, igy utólag olvasva) . Ha komolyan érdekelnek a szürök - bár a kiterjedt és öncélu használatuktól én ovakodnék - szerezz egy pl. egy Hoya katalógust, magyarul is kiadják. Ha veszel valamit az Optiformnál (Ferebc krt 31., ha jól emlékszem), szerintem adnak egyet. Ebben gyakorlatilag minden szürö hatása le van irva, képekkel illusztrálva, absorpciós grafikonokkal stb, magyarul.
Üdv
Előzmény: hworld (450)
Képkovács Creative Commons License 2002.07.19 0 0 452
Úgy tűnik a nethiánnyal szemben sokat profitál a környezet szépségiből ;-)
Előzmény: ecs (451)
ecs Creative Commons License 2002.07.19 0 0 451
Igen, teljesen jó a meglátásod a kép megvágása nekem is eszembe jutott. Ezzel az a baj, hogy a sógorom még nem is látta a saját honlapját, mert jelenleg Spanyolországban él egy eldugott faluban, ahol nincs Internet. Ha majd év végén átköltözik a Kanári szigetekre fényképészként dolgozni ez a probléma is, megoldódik.
Előzmény: Képkovács (448)
hworld Creative Commons License 2002.07.18 0 0 450
Kedves Regulator!
Köszönöm, hogy ilyen remek összefoglalóval válaszoltál a kérdésemre. Szívesen feltennék egy ilyen rövid összefoglaló anyagot a honlapomra is, ha van kedved hozzá, pl. szűrők témában.
http://www.invitation.hu/hobbifoto
Üdv. Szabó J.
(:legközelebb ilyen kérdésre már elég a linket megírni:)
Előzmény: Törölt nick (447)
hworld Creative Commons License 2002.07.18 0 0 449
Szia Edina!
A táborba Dallos Istvánnál lehet jelentkezni, az elérhetősége a tábor ismertető oldalán van. Megkerestem Neked:
06/20/9576-088 vagy 310-495- Dallos Istvánt.
Nem tudom van-e részvételi díj, ilyenről nem hallottam.
A képekkel kapcsolatos megjegyzéseket pedig köszönöm. Amit tudok, igyekszem megfogadni.
Üdv. Szabó János
A http://www.invitation.hu/hobbifoto oldalra a Te képeidet is feltehetjük.
Előzmény: excel (446)
Képkovács Creative Commons License 2002.07.17 0 0 448
Végigfutottam a képeken, a legtöbb nagyon szép, és elgondolkodtató talányok vannak rajtuk. Talán néhányat(főleg a hegycsúcsokat) inkább 1:2,5 arányú panorámának vágtam volna. Hát ugye könnyű annak, aki körül tobzódnak a szebbnél szebb helyek, nekünk ebből jóval kevesebb jut :-)
A portrék között is van "dögös", "meghitt" és kevésbé jó is, de azok is tetszenek.
Előzmény: ecs (445)
Törölt nick Creative Commons License 2002.07.16 0 0 447
A sky (skylight) szürö: a nagy napsütésben elsösorban a szabadtéri árnyékokban a tetemes UV sugárzás lilás-kékes elszinezödést okozhat a képeken, belezavar a zöld érzékelésbe. Tipikusan elronthatja pl börszint. ennek a kiküszöbölésére van a sky szürö, egy elnyelési maximummal a zöld tartományban (500-550 nm) ill kisebb elnyeléssel a kékben és UV szüréssel. A fény spectrumát a melegebb árnyalatok irányába tolja el. Ált hatáserössége alapján 1A, 1B jelölik. Tipikusan alkalmazott általános "védöszürö", van, aki mindig az objektiven tartja, hogy a frontlencsét védje, hiszen tipikus amatör felhasználás esetén nem okoz észrevehetö minöségreomlást a képen. Az absorpcios spektrumáról pl ITT találsz grafikont.
Előzmény: hworld (444)
excel Creative Commons License 2002.07.16 0 0 446
Üdv Szabó J.!

A tatabányai fotóstáborral kapcsolatban szeretném megkérdezni:
- Kell részvételi díjat fizetni?
- Mik a jelentkezés feltételei?
- Mi a jelentkezési határidő?
Megnéztem a képeket. A Turulról és a várról nekem is vannak hasonló felvételeim. :-) A várudvarról fényképezett vár szerintem jobb lett volna délutáni napsütésben. Az a kép viszont, amelyiken a vár az Öreg-tó vizén tükröződik nagyon tetszik.

Üdvözlettel:
Edina

Előzmény: hworld (444)
ecs Creative Commons License 2002.07.15 0 0 445
Mindenkinek ajánlom a sógorom képeit. Többnyire természetfotók ezért is merem itt megemlíteni.
http://web.esma.hu/~ecsaba/marius/peisaj/mic/pr118.jpg

hworld Creative Commons License 2002.07.13 0 0 444
Üdv mindenkinek!
Már régebben olvasgatom hozzászólásaitokat és nézegetem a képeket.
Már egyszer voltam regisztrálva, csak elvesztettem a jelszót, újrainstalláltam a rendszert.
No szóval. Honlapomon feltettem néhány képet, mivel a természetfotózás a kedvencem és a természetjárás, utazás.
Tatabányán lakom, az itteni fotós eseményekről megpróbálok tájékoztatást adni.
Itt az első:
Fotóstábor Tatabányán júl. 27-aug4. között.
Erről és másról bővebben:
http://www.invitation.hu/hobbifoto
Egyébként a főoldalon is vannak fent képeim, amelyeket nayg méretben és viszonylag jó minőségben is meg lehet nézni:
http://www.invitation.hu/images.html
Remélem, (igyekszem) hamarosan értelmes hozzászólásom is lesz.
Az első kérdésem lenne:
Mire jó a SKY szűrő?
Üdvözlettel és köszönettel: Szabó J.
hpeti1 Creative Commons License 2002.07.11 0 0 443
Ezúton szeretnék meghívni minden kedves érdeklődőt a július 15-én, hétfőn 17 órakor nyíló (elsősorban) természetfotó kiállításomra a Raiffeisen Galériába (Bp., V.ker., Akadémia utca 6.). A kiállítást Zsila Sándor fotóművész nyitja meg és szeptember 1-ig látogatható minden nap 9-17 óra között (belépődíj nincs).
Meghívó és egyéb információk a honlapomon a http://pholczer.ini.hu, illetve a Raiffeisen Bank honlapján (www.raiffeisen.hu) az Aktuális / Galéria menüpont alatt találhatók (ez utóbbin várhatóan holnaptól).
Holczer Péter
Rianna Creative Commons License 2002.06.21 0 0 442
Azért köszi! :))
Előzmény: szega (441)
szega Creative Commons License 2002.06.21 0 0 441
Hát, az sajna nincs meg... :(((((
Előzmény: Rianna (437)
Rianna Creative Commons License 2002.06.20 0 0 440
Mégse... visszagyött, Méler Démon hozta! :(
Előzmény: Rianna (439)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!