Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.01.17 0 0 109

Ezt ma kaptam emailben, nem is rossz...

Egy új szerintem elég döbbenetes érdekességre hívnám fel a figyelmet. Alább csatolom az OTP Bank új logo-ját, amelyre image-váltásukat építik. Azt hiszem ez mérföldkõ a cégvilágban, hiszen végre itt egy õszinte cég, amely nem szemérmes, elismeri pozícióját, és magatartását, piaci viselkedését hûen tükrözõ módon jelenik meg a nyilvánosság elõtt. Számomra ez tükrözõdik az új logo-ból. Kicsit nyersre, de kétségtelenül szókimondóra sikeredett szerintem. Ha valakinek nem jutna rögtön eszébe mire gondolok, íme egy kis segítség:

1. Az OTP egy bank, Európa egyik legnyereségesebb bankja. A gazdag bankárok kapcsán gyakran asszociálunk kövér emberekre.
2. A fogyasztó általában szegény, egy nagy és gazdag bankhoz képest pici pont.
3. A nagy bank er
õfölényben van a fogyasztóhoz képest és vissza is él ezzel a helyzetével rendszerint, ahogy az OTP is.
4. Az er
õfölénnyel való visszaélés jogi terminológia, ami pestiesen és kissé vulgárisan szóval úgy mondanánk: szopatja a fogyasztót a bank.
5. Ha el
õttünk van már ez a kép, akkor képzeljük el mindezt felülnézetbõl és bingó, nem úgy néz ki pont, mint az új logo? Nagy zöld pont: OTP Bank feje, sötétzöld körív: OTP Bank jobb és bal keze, kicsi sötétzöld pont: fogyasztó feje...

ÓTÉPÉ
crawen Creative Commons License 2007.01.15 0 0 108
Ezt a minőséget máshol is megadják, olcsóbban.
Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.15 0 0 107
Én teljesen elégedett vagyok az ótépével. Rendesek. A minőséget pedig mindig meg kell fizetni...
mallecka Creative Commons License 2007.01.12 0 0 106
Engem már lassan két éve elveszített. Jó nagy marha voltam, hogy nem előbb hagytam ott! Akkor fogant meg bennem a gondolat, amikor feltűnt, hogy egy éven belül kétszer emelt kp. felvételi díjat ATM-ből. Nem volt nehéz olyan bankot találnom, amelyik nem büntet, ha utalni akarok vagy csoportos beszedéssel akarom a közüzemi díjakat befizetni. Tök röhej, hogy annyit fizettem az otp-nél 1db bankon kívüli utalásért, mint amennyi az új banknál a teljes havi számlavezetési költségem volt utalásokkal, közüzemikkel együtt.

De amíg a különféle díjak emelése ellenére az ügyfelek nem hagyják ott az otp-t, hülyék lennének nem emelni minden díjat évente legalább kétszer.
Előzmény: crawen (104)
PomPom8 Creative Commons License 2007.01.12 0 0 105
Még hogy bizalombank! Röhej! Igyekszem 2 velem megtörtént esetet röviden leírni. Az első még az átkosba nyúlik vissza, amikor becsületes polgár külföldi útjáról visszatérve devizaszámlára rakta megmaradt valutáját a szabálynak megfelelően. Én is igy tettem. Aztán abbamaradtak a külföldi utak, a pénz meg a bankban, gondoltam, jó helyen van. Később, teljesen véletlenül arra jártam, ahol a számla volt vezetve és csak úgy kiváncsiságból bementem megkérdezni, hogy mennyi pénz van a devizaszámlámon. Megrökönyödve tapasztaltam, hogy több mint a fele hiányzott annak az összegnek, amire körülbelül emlékeztem. Kérdésemre a válasz az volt, hogy bevezettek havi kezelési költséget és igy minden hónapban leemeltek a számlámról egy kis összeget, ami hosszú távon tetemesre gyarapodott. Az üveg mögött ülő kisasszonnak mondtam, hogy ez szerintem lopás, mire a válasz, hogy a vezérigazgatónál reklamáljak, mert ő hozta a rendeletet.
A másik. Feleségem örökséghez jutott és a pénzt az én folyószámámon helyeztük el. Saját számla, egyetlen bankkártya, ami mindíg nálam volt. Addig soha nem használtam a bankkártyámat, de most a pénzt a kártyával emeltem le, mindíg a szomszédságomban lévő autómatából, amikor szükséges volt. Nem követtem pontosan az összeget, csak úgy nagyjából tudtam, hogy kb. mennyi van még a folyószámlán. Egyszer csak az egyik egyenlegértesítőn látom, hogy kb. 400.000 Ft hiányzik a számlámról. Megyek be a számlavezető fiókba, és mondom, hogy itt valami nem jól van vezetve. Persze rögtön én vagyok a hülye, ilyet ne mondjak. Kértem, hogy akkor mutassák meg nekem, hogy milyen tranzakciók történtek a számlámon. Erre azt mondja, hogy csak az utolsó kettőt tudja megnézni, mert a többi valahol a központi adatbázisban van. Mondom, akkor nézzék meg ott. De ott nem lehet csak úgy, azt kérvényezni kell, meg hosszadalmas és napokat, sőt heteket vesz igénybe és pénzbe is kerül. Mondom, nem baj, kiváncsi vagyok rá akkor is. Majd értesítenek, mondta (azóta sem sikerült megtudnom!!!). Az utolsó kettő, amit meg tudott nézni, olyan kártyás pénzfelvétel volt, ami olyan helyen történt, ahol még az életemben nem jártam, tehát valaki más volt, nem én. Ezt mondtam is, hogy ezt a két tételt nem én vettem fel. Na, akkor irjak egy bejelentést vagy mit. Meg is irtam rögtön, odaadtam és a reklamált összeget, 20e Ft-ot ott rögtön jóváírták a számlámra. Pár hét múlva kaptam egy levelet, hogy ők a kártyám pin kódját titkosan kezelik, a kártya nálam van, igy a felelősség engem terhel, ők nem tehetnek semmit. Persze azt a 20e Ft-ot azonnal le is emelték a számlámról. Utánajárás és föleg egy rendőr ismerős segítségével megtudtam, hogy az Orcy téren lévő benzinkútnál működött egy kártyamásoló maffia, akiknek az áldozata lettem. (Sajnos egyetlen egyszer egy tankolást kártyával fizettem). Hiába mentem be ezzel az informácóval az otp-hez és a rendőrségre, egyik sem volt hajlandó semmilyen információt adni az üggyel kapcsolatban! (Ami azért is furcsa, mert a rendőrségen, mint feltételezett károsult szerepeltem egy bűnügyben, de mégsem sikerült semeddig sem jutni.)
Nesze neked BIZALOMBANK!
crawen Creative Commons License 2007.01.11 0 0 104
Sajnos a bank is úgy áll a dolgokhoz. Nem érdekli, ha "néhány" ügyfelet veszít, mert van miből.
Előzmény: arab.rab (101)
crawen Creative Commons License 2007.01.11 0 0 103
bizalombank: 1. biztosak lehetünk benne, hogy a banki szolgáltatások drágábbak, mint máshol és abban is biztosak lehetünk, hogy minden évben pofátlan emelések lesznek a banki tarifákban.
Előzmény: morpet (102)
morpet Creative Commons License 2007.01.11 0 0 102
A bizalombank.hu egy érdekes marketing húzás, azaz hogy az OTP új arculatát álnéven már pár hónapja láthatjuk. Ez a kampány a maga nemében zseniális is lehetne, ha nem pont a tartalomnak vágna alá a forma. De éppen ez történt. Mert éppen a bizalombank nem az, ami. Van egy oldalunk, ami a bizalmat hirdeti, amit egyébként a megújuló OTP is jelmondatául választana, de közben éppen hogy kijátsza a bizalmat: titkolózik, álcáz. Merthogy:
- leplezte (leplezi) a háttérben húzódó valódi vállalatot, és
- titkolta, hogy mellesleg egy reklámkampány része.
Nem értem, hogy nem esett le senkinek ez az ellentmondás az OTP marketingeseinél.

Maga az ötlet (bizalombank.hu) amúgy kinek tetszett, kinek nem, én a http://asztakko.nolblog.hu/?post_id=19163 naplóbejegyzéshez hasonlóan éreztem amikor megláttam (mi ez? minek? kinek az érdekében?), de sokakhoz közel állt az oldal szellemisége ("nem bank, nyugi", írta valaki az NLC fórumán: http://www.nlcafe.hu/forumkifejt.php?id=&forumid=129149&hirlevelform_nyitva=1 ).
Az új pacman logó amúgy sem sugall bizalmat, sokkal inkább bekebelezést (a nagy hal megeszi a kis halat, meg a még kisebb halat is).

(Nem ide tartozik, de ősszel egy nem létező, de legalábbis sosem rendelt bankkártyámra 2x is kiszámláztak amúgy borsosra emelt éves díjat, meg letéti díjat is, írtam nekik, hogy talán nem kéne, de 2 hónap alatt semmi válasz.)
arab.rab Creative Commons License 2007.01.11 0 0 101
Az a szomorú, hogy ezt az emberek nem látják, vagy csak lusták látni.... pedig már volt rá 20 évük, hogy másképp döntsenek... az otp meg csak arculatokat váltogat és zsákmányol.. de ha végülis ez sem tűnik fel a saját ügyfeleinek, akkor már meg is érdemlik..
Előzmény: crawen (100)
crawen Creative Commons License 2007.01.11 0 0 100
Vicc, amit az OTP csinál. Sokáig én sem gondoltam, hogy váltani kéne, de tavaly úgy döntöttem, hogy körülnézek a konkurenciánál is. És mily meglepő, létezik olyan bank (nem is egy), ahol jóval olcsóbb a pénzfelvét, akár idegen ATM-et használva is. Ráadásul 2007. január 15-től az OTP-nél pl. emelkedik az ATM-es pénzfelvét díja is. Az arculatváltás kimerült a logó megváltoztatásán? Ez a bank nem nagyon töri magát a meglévő és a potenciális ügyfelekért... A lényeg, hogy én már nem őket gazdagítom.
Előzmény: ostry (99)
ostry Creative Commons License 2007.01.11 0 0 99

Naja mostmár 100.000 Ft ATM kivétnél az ótépéseknek is biztosan olcsóbb ha másik bank atm-jét használják, röhej, én viszont ingyen vagy olcsóbban veszek fel az otp atm-ből, mint egy otp-s ,duplaröhej.

Én már arculatot váltottam, arccal el az otp-től!

Előzmény: arab.rab (98)
arab.rab Creative Commons License 2007.01.11 0 0 98
az a vicces, hogy 1 milliárdjuk van csak arra, hogy arculatot váltsanak... és ez aprópénz... Miért nem születtem Én Csányinak vagy valamelyik rokonának???
Előzmény: tere (97)
tere Creative Commons License 2007.01.11 0 0 97
Az arculatváltással az ő logojuk is a pacman-re hajaz... (mint APEH) nem hiszem el, hogy valami emberibbet nem lehet kitalálni!
mammamija Creative Commons License 2006.12.28 0 0 96
Közben rájöttem, a betűméretet kellett csökkentenem....
Előzmény: fuziós (95)
fuziós Creative Commons License 2006.12.28 0 0 95
Ki kell választani hogy lakossági vagy nem és ott vanpl. az egyenleg lekérd.
mammamija Creative Commons License 2006.12.27 0 0 94
SZép napot mindenkinek:)

Nekem "elvben" nincs bajom az OTP-vel, amíg át nem variálták a honlapjukat.
Azóta nem tudom használni, - sem a számlatörténetet, sem az egyenleget nem tudom megnézni.
Tudna valaki segíteni mitől lettek plakátnagyságúak a betűk?
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.21 0 0 93
OTP-ről akarok Moneybookers-re pénzt utalni. Ennek az utalásnak mennyi a költsége??? (belföldi vagy küldöldi utalásnak számít-e?)
A moneybrokers egy UK cég, tehát az utalás unión belüli, erre pedig az a direktíva érvényes, hogy 12 500€ alatti utalások esetén (de lehet, hogy ezt most emelték 50 000€-ra) a költségek nem haladhatják meg a belföldi átutalás költségét. Ennek annyi a feltétele, hogy a moneybrokers IBAN számlaszámát és a számlavezető bank BIC kódját meg kell adni. Gondolom ez a honlapjukon megtalálható. Ha viszont forintban szeretnél utalni, akkor nem tudom mi is van, szerintem arra nem érvényes ez a direktíva...

Továbbá:Junior Visa Electron kártyával megtörténhet ez az utalás OTP direkt segítségével? (vagy csak dombornyomásos kártyát lehet használni?)
A kártya csak akkor érdekes, ha azzal fizetsz, egy sima átutaláshoz, amit a saját számládról indítasz, nincs rá szükség.

Moneybookers-ről majd vissza tudom tölteni a fenti számlámra a pénzt?
Ha visszaadják, miért ne?;)
Előzmény: saabee (92)
saabee Creative Commons License 2006.12.11 0 0 92
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem.

OTP-ről akarok Moneybookers-re pénzt utalni. Ennek az utalásnak mennyi a költsége??? (belföldi vagy küldöldi utalásnak számít-e?)
Illetve, ha ez drága, akkor mi a legolcsóbb/legegyszerűbb módja annak, hogy Moneybookers-re pénzt toljak fel?

Továbbá:Junior Visa Electron kártyával megtörténhet ez az utalás OTP direkt segítségével? (vagy csak dombornyomásos kártyát lehet használni?)

És még egy:
Moneybookers-ről majd vissza tudom tölteni a fenti számlámra a pénzt? (vagy dombornyomásos kártya kell..)???
mallecka Creative Commons License 2006.11.09 0 0 91
Akkor ezt rosszul tudtam.
Előzmény: Salvataggio (90)
Salvataggio Creative Commons License 2006.11.09 0 0 90
Kerítettem egy ismerőst aki az OTP-nél dolgozott, de a számlájával együtt egy másikhoz ment.
Ő is megerősítette, hogy bárhol meglehet szüntetni, csak a kártyámat adjam le és a majdani ügyintézőt ne felejtsem el figyelmeztetni az ezzel fellépő költségekre, hogy ott helyben tudjam kifizetni és ne tudjanak később szívózni.
Előzmény: Salvataggio (89)
Salvataggio Creative Commons License 2006.11.03 0 0 89
Én pont a kavarásoktól félek!
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.31 0 0 88
Bármelyik fiókban meg tudod szüntetni, annyi lehet csak a kavarás, hogy a papírokat a számlavezető fiókba is elküldik aláírásra. Megjegyzem, engem a bankkártyával szivatnak folyton: minden alkalommal külön kérnem kell, hogy postázzák át BP-re, ahol az állandó lakhelyem és a levelezési címem is van, mert munkaidőben aligha fogok a 210 km-re fekvő vidéki fiókba elmenni érte, azon az alapon, hogy "kis koromban" ott nyitottam számlát...
Előzmény: mallecka (86)
Salvataggio Creative Commons License 2006.10.31 0 0 87
Köszi!!
Előzmény: mallecka (86)
mallecka Creative Commons License 2006.10.31 0 0 86
1. A számlavezető fiókban tudod megszüntetni (ahol nyitottad a számlát)

2. Nyitottam egy számlát a CIB-nél és rögtön oda kértem a fizetésemet.
Volt egy otp-s értékpapírszámlám, azt azonnal megszüntettem.
Amikor megkaptam a cib-es bankkártyámat, attól kezdve nem vásároltam az otp-s kártyával. Így a megszüntetéskor nem volt rajta zárolt összeg.
A csoportos beszedési megbízásokat szépen megszüntettem és a cib-es számlát adtam meg az otp-s helyett.

3. Mivel tök kevés pénzem maradt az otp-s számlán - hiszen a fizetésem sem ide jött már -, így a maradékot a számla megszüntetéskor felvettem kp-ben. Nem buktam rajta túl nagyot.

Ugyan ez az egész folyamat eltartott 1-2 hónapig, meg persze egy ideig párhuzamosan fizettem a két számlavezetési díjat, de a megszüntetés a végén annyiból állt, hogy besétáltam a számlavezető fiókba, mondtam, hogy megszüntetem a számlát, megcsinálták és kész.

Előzmény: Salvataggio (85)
Salvataggio Creative Commons License 2006.10.31 0 0 85
Sziasztok!

Szeretném megszüntetni az OTP-nél a lakossági folyószámlámat és a CIB-hez "átvinni".

1. Ezt minden OTP fiókban megtehetem, vagy oda kell mennem ahol megnyitottam?
2. Aki már szünetett meg számlát az OTP-nél adhatna pár tippet, hogy mire érdemes odafigyelni, mert elég sok negatív dolgot hallottam az OTP-ről.
3. Melyik lehet a legolcsóbb módja, hogy az OTP-s számlámon lévő pénzt a CIB számlára rakjam?

Segítséget előre is köszi!
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 84
És végül mi történt?:)
Előzmény: Lovep (78)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.03 0 0 83
"A Lakossági Deviza Megtakarítási Számlán elhelyezett betéti összegre a Bank sávos, az egyes sávokba eső összeg erejéig meghirdetett kamatláb szerinti kamatot fizeti."
Előzmény: Seven Of Nine (82)
Seven Of Nine Creative Commons License 2006.10.03 0 0 82

Aloha All!

Vitás kérdés lenne eldöntendő.

A téma OTP devizaszámla.

Eurót teszel erre a számlára. - Ami sávos kamatozású. - Namost a kérdésem az lenne: Ha nyomatod az eurót a számlára és átesel  a magasabb kamat-sávba, akkor a sávhatár feletti rész kamatozik a magasabb sáv kamatával, vagy az egész agregát a magasabb sáv szerinti kamattal pörög?

Ugyanis az egyik ügyintéző ezt mondja a másik meg azt.

Előre is köszönöm.

kano27 Creative Commons License 2006.02.06 0 0 81
Én bemennék és a helyetekben felvenném a lóvét. Nekem is úgy szüntették meg a számlámat, hogy kellett rajta hagynom valamennyit. Azt mondták, hogy majd kipostázzák. Kíváncsi leszek rá.
Előzmény: ZenSura (80)
ZenSura Creative Commons License 2006.01.26 0 0 80

Amikor eljöttem az otp-től, ki akartam kérni a csop. beszedési megbízások azonosítókódjait, mire kis idővel elémraktak pár kiprintelt lapot, amin komplette az volt, amit kértem, mire az otp-s csajszi a lap aljára mutatott, amin az állt, hogy ÜGYFÉLNEK NEM ADHATÓ KI és még szépen leszámlázták a következő havi díjat.

Viszont, mivel közös számlán voltunk az asszonnyal érdekes, hogy az otp még küldi neki az sms-eket a nemlétező számla egyenlegéről, ami nem 0, hanem kb 1000 Ft van rajta, ki érti ezt?

OTP a BankSZTK

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!