Természetesen egy korszerű diesel autóban van lendkerék hisz hallom, hogy csattog a motortér felől valami, remeg és berázza a kasztnit alacsony fordulaton. A lendkerék valóban 128 körül van, ha csak azt cseréltetném akkor 270 körül jönne ki a művelet szereléssel együtt. A kuplung szerkezet, tárcsa, csapágy, csavarkészlet még hozzá ~360 lenne külön. Sufni műhelyek elvből nem vállalták mert nincs hozzá kiemelő szerkezetük amit be tudnának programozni (ami ugyanazon az úton vissza is helyezi a váltószerkezetet)
1-2 nap talán és belenéznek végre az autóba a budaörsi fordnál, rakok fel tisztességes árajánlatot, hogy tisztán lássatok ti is.
Addig is egy hasonló ajánatot az érdi fordtól kaptam - amiben annyi a különbség, hogy két féle kuplungot kínálnak (ebben az ajánlatban az olcsóbb szerepel)
Csak azért írtam, sosem fórumozok, hogy legyen valami nyoma a következő "cserés" embernek mert nem találtam semmi korábbi fórumos történetet ami alapján fogást találhattam volna a szervizeken.
Ja,és számoljunk.Alkatrészt én viszem,itt igy is lehet.Lendkerék + kuplungszett 100-120 ez ft munkadíj kb 80 ez ft 6-8 óra alatt megvan.Ez kb 200 ez ft. Saját véleményem,ez nem lehet több csak mk szervízben,és lehúzos maszeknál.
A márkaszervízes árakat felejtsük el,kb 10 szeres a különbség.Egy ízzocsere is náluk tízezres tétel.Amúgy a vezérléscsere pofon egyszerü (végignéztem)kővetkezöt már sk cserélem.A váltot levenni nem értem miért lenne próblémás,néztem vídeót a lendkerék cseréröl,én nem láttam bonyolultnak.
Munkadijjal (2-óra)együtt volt ennyi,az anyagokat én vittem és Kovács Autotol rendeltem.Hoszbordás szíj,és görgö(csak görgö feszítő nem)az nincs beszámolva,azt én cseréltem sk.
Bármely ford szervíztől kérhetsz árajánlatot. Próbálkoztam maszeknál is, de jelen pillanatban technológiai háttér miatt nem vállalják a váltó kiemelését - ergo kénytelen vagyok márkaszervízhez fordulni.
Ugyan a maszek szervíz is 520 ért szerdi be a lendítőkereket kuplungszerkezettel együtt és max óránként 8000 ftot azaz nemegészen 50.000 Ftot spórolnék ha nem márkaszervízbe viszem.
Én sem hittem, ezért is fordultam a többi ford szalonhoz. 20-30 ezres differenciák lettek csak.
Nincs más út, jelenleg használhatatlan mert szétverné a váltót tehát csak megcsináltatni lehet.
Látom sokan fennakadtak az összegeken de valóban ennyi.
2016.01 havi Ford focus 1.5 TDCI mindezt a Powershift automataváltó teszi különlegessé.
A kettőstömegű és a kuplungszerkezet, tárcsa együttesen 520 ezer a budaörsi fordnál a 160 ezer a munkadíj. külön felesleges is lenne cserélnem, hisz előbb utóbb a kuplung is behal. maszek műhely nem vállalja a váltó kiemelését sem.
az 508e ajánlat: a vezésléscsere, olajcsere+ zűrők, váltóolaj (csak a váltóolaj 60 ezer) + váltószűrő 18ezer, hátsú garnítúra tárcsa + betétek (175ezernél elkoptak)
Mérnöki hib, hogy a kettőstömegű 190e km-nél behalt. nincs nehéz lábam, max a sok autópálya vethetett véget neki.
Lássuk be, ezt követően lesz megint egy hibátlan autóm.
Köszi szépen, azt olvastam, hogy az én típusomnál 180ezer km a vezérlés csereintervalluma, úgy gondolom, hogy majd 160 ezernél kicseréltetem, biztos ami biztos. Persze csak akkor ha addig nem lesz probléma vele :D
Azt hallottam, hogy a kettőstömegűt azt a kuplungcserénél szokták együtt cserélni, addig nem is szeretnék hozzányúlni.
Márkaszerviz 128-ért cseréli vezérműszíj készletet vízpumpával legyen ez irányadó.
Kettős tömegűt akkor, ha üt, rángat és csörög, de durva lenne, ha előbb menne tönkre, mint egy kuplungszett, általában 150-300 ezer km közé teszik a használattól függően az élettartamát. Ha kuplungcserés lesz a kocsi, akkor ott eldönthető a kérdés, hogy kell-e cserélni vagy sem, általában javasolják a kettőt együtt cserélni. (úgy főleg zsebbe nyúlós történet)
És ezek a számok amiket te írtál anyagokkal együtt voltak ennyik, vagy te vitted az anyagot, és ez csak a munkadíj?
Az én autóm egy 2013-as mk3, 1.6 TDCI 70kW, és most járok 120 ezer km-nél, és nagyon kiváncsi vagyok hogy mennyi lesz a vezérlés csere, ami nemsokára eljön. Riogattak már 200-300 ezres összegekkel is, és meg 150 ezressel is, ha megtudnám úszni egy százas alatt azt nem bánnám :) :D
Kettőstömegűt azt mikor kell cserélni, hány év/km után?
Szerencsére még nincs szükségem rá,pedig már 200ez km fölött járok.Azért írd majd meg légyszi az újonnan beszerelt lendkerék és kuplung szett pontos típusát,egyszer még jól jöhet.
kettőstömegű lendkerékből több típust is lehet találni ami az 1.6TDCi motorhoz való, a 76 ezrest én is megvettem aztán szétszerelés után ott van az asztalon a kibontott meg a 76 ezer forintos és nem passzol.
most van egy ilyen 76 ezer forintos lenkerekem.
beépíthető csomó más fordba (pl ford fiesta 1.4 dízelbe).
Tudnád részletezni számunkra ezeknek az 500 és 700 ezres szervizeknek a tartalmát? Mert eléggé vad számok akár egy vezérléscserés revízióhoz vagy kettőstömegű+kuplungszett cseréhez egyaránt.
Adva vagyon egy Focus I. 2003. évjárat, 1388 ccm, 55 kw, motor:FXDB
Néha nem idul. Ónindító forgat, a motor nem indul. Aztán egyszer csak beindul. Ezt néha csinálja. Többnyire tünetmentes. Delphi diadnosztikával kiolvasva: P0320 "gyújtás/befecskendező motor fordulatszám áramkör hibás". Valamint: C1303 "jobb első szigetelt csatlakozó áramköri hiba".
Alacsony szintnél jeleznie kéne.Ha lekötöd róla a vezetéket és azokat összezárod akkor is jeleznie kéne,ha jelez akkor az uszó rossz vagy a biztosíték.Ha nem jelez összezárt vezetéknél,lehet kábelhiba biztosíték vagy kiégett jelzőízzó is.Végig kel bogarászni(multiméter)kimérni.
Ha fent vagy facebookon, akkor csatlakozz a következő csoportokhoz: Ford Focus III Mk3 2011-2018, illetve a Ford Focus Club Hungary. Itt lehet hamarabb adnak választ, és aktívabb az a két csoport.
Én viszont ekkora távra már a dizelt választanám, nekem 2013-as 1.6 dizel van, és én is ekkora távra használtam januárig. A szervízköltsége nem egetverő, én évente 2x viszem, egy olajcsere-szűrőcsere kombó fékbetétcserével legutóbb 60K volt.
A benzinesről nem tudok véleményt mondani, még nem ültem próbakör erejéig sem benzines fókában sajnos :)
Segítsetek légyszi. Választanom kellene egy 2014-es 1.6-os TI-VCT és egy 2015-ös, már ráncfelvarott 1.5 TDCI Focus között. Felszereltség ugyanaz (Titanium) a dízelben lévő navi a különbség csak, árban forintra ugyanaz mind két autó. Mindkettő megbízható helyről van, végig szervizelt, a benzinzesben 113ezer, a dízelben 123ezer km van. Napi kb 60km ingázásra fogom használni, éves szinten pár utazás, pálya összesen 20-21ezer km.
A kérdés nem a szokásos "melyik éri meg jobban", hanem az, hogy melyik a jobb?! Érdemesebb a dízelt választani pusztán a típusfrissítés miatt, vagy épp ellenkezőleg legyen a picit korábbi a benzines motor miatt?
Semmi bajom a dízelekkel, sőt egyenesen kedvelem a karakterisztikájukat, cégesben/béreltben többször is vezettem, hosszabb (kb 1500km) hétvégi utakra is, de sajátom sosem volt. Együtt tudok élni azzal is, hogy "átlagban" kicsit több a szervizköltsége, ha jobb ez a TDCI, mint az benzines. Most 5 éve egy 2008-as, 1.6-os sima benzines Focust nyúzok, 90ezret mentem és meg vagyok elégedve vele, tehát a típus biztos.
Ha az élet is úgy akarja, akkor kb 5 év múlva cserélném megint, szerintetek akkor eladható "még" a dízel?! Várni és keresgélni sajnos nem igazán tudok, ez a két autó biztosan leinformálható, így ezek közül választanék.
Sok minden létezik, az alin pl. láttam olyan olcsó 2 DIN rádiót amihez opcióban lehetett az "universal" helyett ISO kábelt kérni, ha egyáltalán az MK1 olyan. A típussepicifikus rádióknál ez a csomag része.
A kínaiknál kutakodjál egy kicsit, de nem vagyok benne biztos, hogy akarsz még 3 hetet várni egy kábelre.
....közben ahogy nézelődtem volt olyan változat a 6000 rds eon-nak ahol volt AUX rész.
Kár, hogy ez enyémen nincs, akkor csak 1 átalakító kéne aminek az egyik vége jack és már lehetne is rákötni a telefont hogy "normális" minőségben szóljon a zene és nem kellene szétfaragni semmit.
Addig oké hogy magát a rádiót biztosan faragni kell a konzolba de vajon mi a helyzet a csatival? Mert ha azt is cserélni kell akkor villanyszerelőhöz is el kell vinnem.
Esetleg a gyári és e között (már amennyiben eltérő) létezik valami átalakító hogy ne kelljen forrasztgatni?
Kis segítséget kérnék.Napokban vásároltam egy 2019-es Focust. A menü angol, ami engem nem zavar, de , ha lehet magyar menüt tenni rá, érdekelne.Hol, miképp? A másik, ülésfűtést hogy és hol lehetne bele teteteni?) Köszönöm, ha valaki segít.
Tavaly télen a hidegben nagyon nehezen melegedett be a gépezet napi 15 km ingázás a városba oda-vissza, amiből 10-12 km-en keresztül jó, ha elérte a 60-70 fokot a víz, mire elértem a célt ment fel kb, 90-re (belső fűtés hidegre volt állítva).
Elvittem szerelőhöz, aki kicserélte a termosztátot, (ez megtörtént mást viszont nem cserélt) a mostani januári hidegekben veszem ismét észre, hogy megint nem melegszik a verda rendesen...
Teljes hűtő előtti rész letakarás kartonnal megtörtént, de szinte semmi változás sem történt.
P2176 Throttle Actuator Control System - Idle Position Not Learned
Telente szokott előjönni, általában januárban és általában kétszer. Mi generál ilyen hibakódot? Gondolom a motoron kívül van ott egy potméter és arra panaszkodik, de lehet a sötétben tapogatózok.
Egyelőre inkább csak kellemetlen, mikor kidobja (érdekes módom hol speed limit hol engine falióra társaságában) hagyom egy kicsit melegedni, leállítom, letörlöm a hibakódot, gyújtás le, indítás és már rendben van. De azért jó lenne elejét venni annak, hogy majd eccer jól ottmaradjak valahol jó messze egy ilyen hiba miatt, mert a speed limit módban az autó használhatatlan.
Ilyen van a videón is. Úgyhogy ehhez először valami szerszámot kell faragni aztán ha kijött akkor a sima 2 DIN-es fejegységet belefaragni.
Lusta vagyok rákeresni, de sztem ehhez már nem is nagyon van típusspecifikus kiadás, szal faragni kell. Hogy mennyit az majd akkor derül ki ha meg tudtad nézni közelről.
Valahol azt olvastam, hogy az a váltó egy kalap f.s, nem véletlen hogy a 4-es Focus-ban már Aisin váltó van (amerikában állítólag be is perelték a Ford-ot emiatt a váltó miatt).
Valószínűleg valamelyik első ajtózárban lévő mikrokapcsolód szarakodik.
le kellene kötni ideiglenesen a jobbosat,ha marad a hiba akkor a balosat.
A 2x gombnyomást ki tudod kapcsolni: kiszállva csukd be az ajtót és egyszerre tartsd benyomva a nyitó és a záró gombot kb 5másodpercig. Ekkor az indexek villannak és egyből fogja nyitni 4 ajtót.
Sziasztok.Focus 1.8tdci 100 le-s kombi abs problémával kapcsolatban kérnék segítséget.Az abs illetve a kézifék visszajelzö világít folyamatosan.Diagnosztikával lett nézve több szervizben gyári diaggal is,nem volt kommunikáció a diag és az abs rész között.A legutóbbi diagnál a bal elsö kerék hidraulika vezetéknél jelzett problémát.Az abs biztosítékokat néztük cseréltük abs jeladók kimérve és cserélve is lettek tegnap kicseréltük az abs kockát is a rámenő kábel csatlakozást is ellenőriztük szakadás nem látható.A hiba nem szünt meg ha valakinek van ötlete a hiba okára írjon. Köszönöm.
Sziasztok, találkozott már valaki mk1 autónál, olyannal, hogy random lezár az autó? Mindegy, hogy menet közben vagy csak egy helyben, járó motorral, vagy csak szimplán miután ki lett nyitva. Kicsit bosszantó, hogy beindítom, becsukom az ajtót amíg mondjuk letakarítom az autót a jégtől, hótól, majd az autó gondol egyet és kizár... Olyankor pótkulcs stb stb. Találkozott már valaki ilyennel?
Valamint nálatok is úgy működik az mk1 távirányítós nyitás, hogy egy gombnyomás a vezető ajtó nyitása, még egy gombnyomás az összes?
Sziasztok! Mk2-nél a projektoros lámpa nyújt plusz fényerőt a sima fényszóróhoz képest? A projektoros kanyarkövető lámpát, feltétlenül be kell üzemelni kanyarkövetőre? Illetve, mi kell még az előbbi funkcióhoz, ha normál lámpát cserélnék komplett kanyarkövetősre? Köszönöm!
olvastam ilyen urban legend-et hogy egy ilyen kinai klon elm 327 lett rateve az autora es a vege ecu csere lett. ez lehetseges? okozhat-e barmifele galibat egy klon elm327??
Akkor mond meg a szerelődnek,az pontosan generátor csapágy lesz.Azt hallod.Persze leráz,mert monyákolós.
2 megoldás: vagy bontóból csere,vagy leveszitek,és elviszed generátoros,villanymotor felujitó műhelybe,és ott megcsapágyazzák.Utána patent lesz.Ezen még nem szabadonfutós van tudtommal.
Ennél az évjáratnál fordult elő,visszavezeti a vizet a trafósorra,illetve a generátor csapágyra is jut (hat) belőle.
Nyilván a minősége nem lesz a legjobb de elsőre nem mertem "drágábbat" venni mert a a gyári rádió felső sarkai lekerekítettek ez meg szögletes. Vajon be fogom tudni rakni faragás nélkül?!
Biztos nem egyedül nem nálam van ilyen gond, úgy tudom a focusnál ez gyakori....2001-es 1.8 TDDI.....
Alapjáraton ha jár a motor akkor van ez az idegesítő "cicergő" hang. Először azt hittem a vezérlésnél a feszítő görgő csinálja. Most volt komplett vezérlés csere de nem szűnt meg.
Ahogy hallom nem is onnan jön hanem a generátorból jön 1 tengely aminek a végén van az ékszíj tárcsa. Ha jól hallom onnan jön.
Szerelőt kérdeztem, azt mondta nem foglalkozzak vele mert nem lehet vele mit csinálni. Hiába cserélek bármit 1-2 ezer km és ugyanez lesz.
Valami csapágy lehet...... de kérdés melyik és hogy milyenre cseréljem?!
Találkozott már valaki ilyennel? Tényleg általános gond ez a focusnál?
2007-es fiestámmal is volt ilyen gond, ahogy olvasgatom itt-ott sok gond van/volt ezzel a fordoknál. A fiestánál konkrétan olyat csinált, hogy menet közben felkapcsolta a belső világítást ill. kigyulladt a nyitott ajtó piktogram. Volt többször olyan is, hogy menet közben zárt és rögtön nyitott egyet a zárakon és ugye ezzel együtt villant az elakadásjelző is. Se a műszerfalon lévő csomagtérnyitó gombbal se a távirányítóval sem lehetett nyitni a csomagtartót csak kulccsal. Szóval az akkori fiestánál sok marhaságot csinált ez. Sokan rögtön új vagy bontott zárért szaladtak pedig annak a javítása nem került semmibe itt írtam a megoldásról "zomborg" néven: http://www.fordfiestaklub.hu/forum/index.php?topic=4172.msg74980#msg74980
Hogy a focusnál mit okoz nem tudom, de gondolom hasonló megoldás ezen is segít.
Volt már valakinek ilyen jelensége,ha kinyitom a vez oldali ajtot,nem kapcsolódik fel semmi.Eddig kinyitáskor felkapcsolta helyzetjelzöket és fülkében is mindent műszerfal stb.Régebben volt már ez 1-2 szer ha finomabban huztam meg a kilincset,de akkor kilincset megmozgatva rendbe jőtt.Úgy gondolom,hogy a kapcsoló valahol a zárban lehet,amit szétszedni nem lehet egyszerü.Különösen nem zavarna(mindig is mérgelödtem,hogy álló motornál minden nyitáskor felkapcsolt mindent)csak nem tudom nincs e vagy lesz negatív vonzata is
Ferde hátú, jobb és bal oldalon is van ahogy írod 2x5cm lyuk és az egyik oldalon egy búra, de ezen kívül csak vezetők fut el ott, leagáz nincs, foglalat sem. Ahogy írod, akkor a zártól kell vigyek kábelt, meg 12V-ot. Ennek neki kell látni.
Első körben kiégett az izzó,ha nem akkor megnézni van-e 12V a foglalatnál.Ha nincs,akkor lehet bizti-vezetékhiba vagy oxilálodott foglalat-testvezeték,vagy müködtető kapcsoló(nálam ajtozárnál van a mikrokapcsoló)
Nekem egy 2014-es focusom van ezzel a motorral. Most 90ekm van benne és nincs vele gond. Nyilván nem ez lesz az a motor mely tartóssági rekorder lesz, de eddig nem tudok rosszat mondani róla. Ha takarítom mindig ellenőrzőm olaj és víz szintjét és eddig nem fogyaszt semmit.
Élvezetes vezetni ezzel a motorral, mindig van tartalék nem probléma az előzés vele. Hajtani nem hajtom, de szerintem felesleges is 2-3 ezer között tartom a fordulatot a nyomaték mindig ott van. Kis gázzal is sokkal jobban megy mint eddig bármely szívóbenzines autó amit vezettem (egyik se volt 100le-nél több) és ugyanolyan körülmények között majd 1 literrel kevesebbet fogyaszt mint az 1.25 szívó fiestám.
Hát, ha rám hallgatsz azt veszel amit csak akarsz vagy megtetszik.
Amúgy a dízelmotoros Skodák, amik a kisturbósok elődei voltak simán vitték ugyanazokkal a sofőrökkel 200E-ig. A helyükre vett dízel hjundájok is úgy néz ki viszik. De mondom, ezek az autók gyakorlatilag szélsőértékeken vannak használva.
Gondolom a motortüzek (volt közte halálos kimenetelű is) és a "mindössze" motorcserére kényszerült vásárlók által indított perek annyira jót tettek a Ford meg a kisturbós motor hírnevének hogy tovább erőltetik.
Valójában nyilván javítottak a motorokon menet közben. Ettől még a hisztérikus lökettérfogat-csökkentés nem feltétlenül eredményez jó motort.
Hát ha így használták akkor nem csoda.Végignyálaztam egy pár német fórumot, ott simán futnak 100e fölött hiba nélkül,illetve a Focusnál volt 100e tartós teszt hiba nélkül.
Az ismerősi körben voltak céges autóként 1.0 kisturbósok, ahol egy szál kímélet nem volt, autópályán csőgáz, minden gyorsítás csőgáz. Minden második héten egy hét a szervizben majd az összes kocsi kidobása.
Kíméletes használatban talán elmegy. Az 1.4-es szívót is hamar ki lehetett végezni ilyen használatban, vannak 250-300E-t futott példányok meg vannak 50E-nél széttaposottak.
Mondjuk ismeretlen előéletű autót én speciel semmilyet nem vennék, kisturbósat vagy automatát meg aztán különösen nem.