Keresés

Részletes keresés

monig Creative Commons License 2007.09.04 0 0 44
Tisztelt Tulajdonok!

 

 

A legközelebbi lakógyűlést, a szervezeti és működési szabályzat kiadásától számított 15 napon belül lehetséges összehívni! A Számvizsgáló Bizottság 2007. szeptember 17.-ét illetve 18-át kérte tőlem. Tehát a két időpont egyikén tartjuk majd meg.

Az igényesen kialakított tereprendezés –előzetes árajánlatok alapján- körülbelül 2 millió forintba kerül.  

 

A korábbi gyakorlatnak megfelelően minden Tulajdonos időben megkapja a közgyűlési meghívót, valamint annak egy példányát a faliújságra is kitesszük!
Ha van valakinek kérdése szívesen válaszolok!

Tisztelettel: Szűcs Józsefné (Közös képviselő)  

Törölt nick Creative Commons License 2007.08.30 0 0 43
Sziasztok Kedves Lakotársak!
Nagyon szomorúan tapasztalom,hogy a a faliújságrol valaki leszedi a fórum cimét,holott nagy szükség van rá,mert szinte sehol sem tudjuk megbeszélni a problémákat!!!
No azt hiszem letelt megint a két hét amit a közös képviselö mondott a következő lakógyülésről..és megint sehol semmmi..Biztos ,hogy jo nekünk a közös képviselönk?
Szerintem megint semmi sem fog történni ,pár napig.Fontos lenne a Házirendet is végre átbeszélni.(vannak benne érdekes dolgok).és van ami hiányzik belöle!
A tereprendezés sajnos szerintem nem lesz nagyon egyszerü...És olcsó sem.Én a földszinten lakom,és tényleg azért nem költöttem még a körülöttem lévö részre,mert folyamatossan balhé van a locsolásbol...ha megcsináltatjuk a ház körüli részeket,akkot is kell mejd locsolni,különben kidobott pénz...
Amúgy iszonyat ahogy kinéz minden a ház körül.A nyár közepén kértem a Kkv. hogy küldjön egy embert aki lenyirja a gazt.Azt mondta, ehhez nem fog küldeni kertészt,tépkedjük ki a gazt. Nem kevés pénzért vettem a lakásom,(mint mindenki)és ezek után tépkedjem a gazt!Oltári!
És kedves Lakók! Rengeteg cigaretta csikket szedtem fel!És sörös dobozt!Légyszíves a hamutartoba,és kukátokba dobjátok ki szemetet!Tök ciki,de nemrég éppen láttam egy emberkét amint kipöckölte a csikkét:((((((
Össze kellene tartanunk,hogy végre tényleg egy jó társasház legyünk:))))
Sziasztok M.Angéla
Laura12 Creative Commons License 2007.08.30 0 0 42
Szia Kri!

Jogos az "5 pont", én is ugyanezt tapasztalom:-(

Laura
Kri76 Creative Commons License 2007.08.29 0 0 41
Sziasztok!

Jó volt a tegnapi lakógyűlés... sok hasznosat megvitattunk...

Szerintetek ki az a primitív, aki folyamatosal leszedi a fórumos tájékoztatást a faliújságról és a liftből?
Na, tippek?

Én úgy látom van egy "réteg" ebben a házban, aki egyrészt sz...ik bele mindenbe, másrészt meg marhára nem tud együtt élni másokkal, szóval nem is tudom minek akadok ki ilyen apróságokon, ha van olyan primitív, akire vasárnap délben jön rá, h leveri a falról a csempét, és ráadásul mikor szól neki az ember még ő van felháborodva, mert, h ez a világ legtermészetesebb dolga, h ilyenkor kell ezt csinálni...
Én nem értem, h aki nem fogja fel, h egy társasházban alkalmazkodni kell, pl. nem cigizünk a liftben, és nem dobjuk el a csikket, nem zajongunk amikor nem kéne, nem dobálunk a kukába üres egész palackokat, stb., stb... az mi a fenéért nem költözik családi házba?
Laura12 Creative Commons License 2007.08.28 0 0 40
Szia KöltözőMadár!

A korábban feltett kérdésemet az említett házak igényesen kialakított és gondozott környezete indukálta. Van arra vonatkozó infód, hogy egy ilyen szintű parkosítás, ill. park gondozás "mibe fájna" (gondolom van egyszeri és havi költségvonzata is)?


Laura
kariviki Creative Commons License 2007.08.27 0 0 39
Kriszta!

Igazad van! Egy picit nagy falat lenne társadalmi munkában elvégezni a tereprendezést, füvesítést! Tegnap elnézegettem mekkora mennyiségű humuszra lenne szükség! Sokra, nagyon – nagyon - nagyon sokra!
Kettő dolgot megígérek ismét!!!!
Az 1. Beszélek egy nagyon kedves szomszédunkkal, humusz ügyben (remélem olvassa ezt a Fórumot és tudja, hogy miről beszélek)
2. az V. ütemben lakó Szili urat megkérem, hogy segítsen szakmailag, és vagy meg gépekkel!
Közgyűlésre való meghívást 8 nappal előtte kell hogy megkapjunk!
Előzmény: Kri76 (38)
Kri76 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 38
Szia Judit!

Nagyon örülök, h Te is bekapcsolódtál!

Szűcsné tényleg maradna, ha teljesülne a 2 feltétele, ezt mindjárt megírom Neked és Karcsinak konkrétan!
Teljesen igazad van! Micsoda egy dedós módszer, h először valaki mondd valamit (konkrétan: le), utána meg hezitál, és üzen a lakóknak, h igazából mégse, csak hát... ez meg az. Szerintem korrektebb lett volna a lakógyűlésen közölni a feltételeit, mert ott helyben dönthettünk is volna.

Az meg, h már megint az van, h úgy, volt, h jövő kedden lesz lakógyűlés, de ugye meghívó sehol... szinte már megszoktuk...

Társadalmi munka ügy:
Az 5let jó, csak nekem az a bajom ezzel, h szerintem ez egy nagyon nagy munka. Vannak részek, amiket fel kellene tölteni, el kell egyengetni, ide munkagépek is kellenek- bár én nem értek hozzá- Ha valami tereprendezés elindulna, akkor azt csináljuk meg rendesen, még akkor is, ha többe kerül.
Ha elindul ezügyben bármi konkrét kezdeményezés természetesen azt mi is támogatjuk!
Előzmény: m-tj (35)
kariviki Creative Commons License 2007.08.24 0 0 37
Sziasztok!
ÁLLATMÓD kíváncsi lennék, hogy milyen feltételek teljesülése esetén vállalná tovább a közös képviseletet? Szűcsnét sajnos nem volt elég időnk megismernem. Ezért se jót se rosszat nem tudok és nem is akarok róla mondani! Társasházi Törvény pontosan definiálja, hogy mikor kell pontosan a társasház tulajdonosait összehívni.
33. §
(1) A közgyűlést a közös képviselő vagy az intézőbizottság elnöke hívja össze. A közgyűlésre valamennyi tulajdonostársat írásban kell meghívni, amellyel egyidejűleg a meghívó egy példányát a társasházban — jól látható helyen — ki kell függeszteni.

(2) Sürgős esetet — így különösen: a közös tulajdonban álló épületrészek, épület berendezések, vagyontárgyak állékonyságát, biztonságát közvetlenül veszélyeztető helyzet kialakulását — kivéve az írásbeli meghívót legkésőbb a közgyűlés időpontja előtt nyolc nappal meg kell küldeni.
Társadalmi munka? Legyen valóban a közgyűlés napirendi pontja egy céltartalék képzés. Például télen, nyáron ugyanakkora összeg kerül megfizetésre, közös költségre. Valószínűleg, hogy elszámoláskor elég nagy mennyiségű pénz juthat vissza az egyes háztartásokba, ezt visszaforgatnunk.
Kriszta! Ma este ígérem kint lesz a szöveg!!!!!!

Előzmény: m-tj (36)
m-tj Creative Commons License 2007.08.24 0 0 36
Elnézést, de a hozzászólásom végéről lemaradt az aláírás! Így most már a nickname beazonosítható lesz.

Mikuska-Tóth Judit
m-tj Creative Commons License 2007.08.24 0 0 35
Sziasztok!

A környezet társadalmi munkában való rendberakásában természetesen mi is szívesen segítünk. A társadalmi munka ötletét a legközelebbi közgyűlésen érdemes lenne felvetni. Viszont mielőtt pénzt dobunk össze, talán jó lenne tudni, hogy mennyi pénze maradt a közös költségbefizetésekből a társasháznak, és abból megfinanszírozni a humuszt meg a fűmagot.


Habár nem biztos, hogy Szűcsné ténylegesen vállalná továbbra is a közös képviselőséget, nekem az a véleményem, hogyha egyszer valaki lemondott egy tisztségről, akkor ne utána kezdjen el különböző feltételeket szabni a maradását illetően. Lehet, hogy az én elvárásaim nagyok egy közös képviselőt illetően, de eddig nem nagyon voltam megelégedve a munkájával.

A következő közgyűlés időpontjáról én sem hallottam eddig semmit.
Kri76 Creative Commons License 2007.08.24 0 0 34
Szia KariViki!

Közgyűlés...???? Ez jó én úgy számolom kedden kéne lennie, nem? De ezt a pontosságot már megszoktuk...

Nem tudom, h érdektelenek-e, vagy nyaralnak-e. A liftbe nem tennéd ki a cédulát amit Te írtál? a faliújságos még jól bírja!

Kri

ui.: Állítólag Szűcsné vállalna minket továbbra is, csak 2 feltétele van... ezt majd mailben... Nem nekem mondta, felhívta az egyik szomszédunkat, és vele üzent. Én csak azt nem értem, h ezt miért nem tudta elmondani mindenkinek a lakógyűlésen, h vállalná ő, de van 2 feltétele... konkrétan. Most mi 25-en hogy tárgyaljuk meg egymás között?
Előzmény: kariviki (32)
csellóska Creative Commons License 2007.08.24 0 0 33
Bocsi, hogy belecsacsogok, de a Társasház a mélygarázs söpréséért mindössze havi nettó 7.000, azaz hét-ezer forintot fizet.
Előzmény: Kri76 (13)
kariviki Creative Commons License 2007.08.23 0 0 32
Sziasztok!
Egy picit eltűntem! Ezer bocsi!
Kriszta! Igazad lehet vagy mindenki nyaral vagy (és remélem nincs igazam, nem érdekel senkit a ház sorsa!!!!)
KöltözőMadár köszi, de kaptunk a Ferhaus-tól ajánlatot. Az a gond, hogy csak Tőle van, meg egy „kedves bácsitól”! Ahogy Te is írod én sem bánnám, és erről szól az eddig írt összes hozzászólásom, hogy legyen egy kézben az egész Lakópark EGYSÉGBEN AZ ERŐ!!!!! A közös tulajdonú kert fenntartása, igen a társasház dolga , de itt az a gond, hogy NINCS KÖZÖS KERT!!!!! Gyertek az V. ütem felől haza és meglátjátok, hogy egy kis gondoskodás milyen sokat dob a környezeten!
Tudja valaki, hogy tényleg mikor lesz közgyűlés?
Szerintetek hogyan lehetne ösztönözni a többieket?
Előzmény: KöltözőMadár (31)
KöltözőMadár Creative Commons License 2007.08.22 0 0 31

Sziasztok,

 

a hátsó (Mediterrán2) házak kérdése ennél egy kicsit bonyolultabb. ;-) Ez a rész 3 különálló telekre van felosztva és mindegyik telken 2-2-2 ház áll. Ez azt jelenti, hogy jogilag 2 épület alakít egy társasházat. (Cédrus - Levendula, Ciprus - Leander, Mirtusz - Sáfrány)

 

A lényeg: valamelyik telket a két ház együtt gondozza, de olyan is van, ahol a telek felét az egyik ház kezeli, a másik felét pedig egy másik kertész tartja karban.

 

A dolgot egyébként nehezíti, hogy a telekhatárok nem azonosak a járdák nyomvonalával. Ezt a kérdést egyébként megoldottuk, hiszen valahol a járda egyik oldalára, valahol pedig a másik oldalára "lóg át" a szomszédos telek, úgyhogy közmegegyezéssel a kertészkedéskor a járdák nyomvonala az irányadó.

 

Laura12: Miért kérded? - Én egyébként a Ciprus házból vagyok, a mi kertünket (a ház körül, egészen a parkolóig) jelenleg egy profi kertészeti cég gondozza.

 

Üdv,

KöltözőMadár

 

Ui.: nem érkezett arra visszajelzés, hogy mi lesz a közös képviselő-választásotokon! Szeretnétek, hogy a Ferhouse Kft. (aki több épületet is kezel a lakóparkban) is adjon be egy részletes ajánlatot?

Előzmény: kariviki (28)
Kri76 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 30
Akit a játszótéri fórum is érdekel:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9166774
Kri76 Creative Commons License 2007.08.20 0 0 29
Mindenki nyaral?
Kicsit nagyobb aktivitásra számítottam...

Karcsi!
Örülök, h nem zárkózol el, szerintem jó ötlet lenne, ha elvállalnád a közös képviselettől függetlenül, de én úgy látom nem túl sok ajánlat közül válogathatunk egyelőre...

1,5 hét múlva valóban lesz lakógyűlés?
kariviki Creative Commons License 2007.08.17 0 0 28
Szia Laura!

Örülünk, szerintem mindenki nevében mondhatom, ha picinyke táborunk nő. A levendula-Házhoz tartozó területet a Levendula Háznak a Ciprus Házhoz tartozó területet a Ciprus Háznak kell gondoznia!! (vagy kellene). Pont az ilyen és hasonló kérdések megoldására adhatna választ egy olyan közös képviselet, amely az egész lakóparkot, és így az egyes épületeket kezelné.
Előzmény: Laura12 (27)
Laura12 Creative Commons License 2007.08.17 0 0 27
Sziasztok!

Már korábban is szerettem volna a fórumon lévő jogos kérdésekhez/felvetésekhez hozzászólni, de sajnos csak most tudtam rá időt szakítani. Kariviki mindkét ötletét támogatnám:-)! A Levendula házhoz és Ciprus házhoz tartozó területet ki(k) gondozza(k)?
kariviki Creative Commons License 2007.08.17 0 0 26
Sziasztok!

KöltözőMadár szomszédunkkal egyet értek Anno nekem is az volt a vágyam, hogy (Eco- színekben), hogy ez a Lakópark egy nagy egységet alkotva, egy kezelővel legyen üzemeltetve. A sors egyelőre másképpen döntött. Nálunk a lehetőség, hogy ebbe az irányba irányítsuk vissza a szerintem kisiklott síneket!!!!!

Kriszta! Nem felejtettem el a faliújságra kirakni a papírt!!!! Ma eleget teszek a megígért kötelezettségemnek!!!!
Hogy vállaljam el a számvizsgálói bizottsági szerepet? Az ötlet tetszik, de várjuk ki a társasházi közös képviselő választást!!!!

Szeretnék én is feldobni témát.

Az V. ütemben lakik egy nagyon kedves Úr, aki foglalkozását tekintve kertész. Mi lenne, ha összedobnánk pénzt, vennénk humuszt, meg fűmagot (egyenlőre) és társadalmi munkában rendbe raknánk a környezetünket valamelyik hétvégén?
Előzmény: KöltözőMadár (25)
KöltözőMadár Creative Commons License 2007.08.15 0 0 25

Egyrészt a lakóparkban lakom, másrészt a házunkat is a Ferhouse kezeli, harmadrészt pedig: én is SZB-tag vagyok, ezért bátorkodom hozzászólni a beszélgetéshez.

 

Semmiképpen se sajnáljatok kicsivel több pénzt kiadni egy tapasztalatokkal bőségesen rendelkező, szakképzett munkatársakkal bíró közös képviseletet ellátó CÉG (nem magánszemély) alkalmazására. A jelöltekhez az egyik legfontosabb kérdésetek pl. az legyen, hogy milyen lépéseket kíván tenni az elmaradt közös költségek behajtására.

 

Nem ismerem a hozzátok leadott Ferhouse ajánlat részleteit, de ha ide felteszitek, vagy átkülditek, akkor szívesen megnézem, véleményezem. (Én egyébként látatlanul is ajánlom őket.)

 

Hosszú távon az lenne az ideális a lakópark egészét nézve, hogy egy cég kezelje az összes társasházat, hiszen így sokkal könnyebb lesz majd véghezvinni olyan dolgokat, mint pl. bekerítés, őrzés, parkolás, egységes parkosítás, hó- és síkosságmentesítés, utak, járdák karbantartása, térvilágítás stb.

 

 

Kri76 Creative Commons License 2007.08.15 0 0 24
Sziasztok!

Bedobnék egy új támát:
Először is megjegyzem én nagyon sajnálom -gondolom nem csak én-, h Zoli lemondott, de megértjük, és köszönjük az eddigi munkáját is! És az ajtóbehúzót is!
Van aki Zoli után elvállalná a számvizsgáló bizottság elnöki teendőit?

5let, javaslat?
(Karcsi nem akarod elvállalni?)
SAnda Creative Commons License 2007.08.15 0 0 23

Sziasztok!

 

Akkor én megvédeném Nikit :)) Tulajdonképpen Ő meg Kriszti legelső hozzászólására vettette fel azt hogy Korcsmáros Úr legyen a közös képviselő, mint ahogy én felvetettem, hogy Kriszti legyen az.... Szerintem igazából ezt pozitívan kellene az érintetteknek megélniük, hiszen bizalmat szavaznánk neki, én nem is értettem hogy ebben mi a sértő dolog....

 

Ha valaki mégis megbántva érzi magát, akkor attól mi is elnézést kérünk, de nem hiszem hogy bárki rossz szándékkal ötletelt volna itt a fórumon!

 

Ja, és hogy jó hírt is közöljek, mivel miénk az egyik nagy közösköltség tartozás, tájékoztatnám a kedves lakótársakat, hogy tegnap este sikerült a személyes ellentétet leküzdve megoldást találni arra, hogy rendezve legyen a mi részünk, így augusztus végéig, az összes közösköltség tartozásunk rendezve lesz :)

 

Üdv mindenkinek

Andi

IV.3.

Előzmény: kariviki (21)
Kri76 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 22
Egyetértek, szerintem is itt vitassuk meg a pontokat, én sem szeretnék a lépcsőházban éjszakázni.
Előzmény: kariviki (21)
kariviki Creative Commons License 2007.08.14 0 0 21
Én is sziasztok MINDENKINEK!

Szeretnék az esti incidenshez egyszer és utoljára hozzászólni, mert én is résztvevőjének, együttműködőjének, és ha igen akkor bűnösének érzem magam!
Ha figyelmesen végigolvassátok az előzményeket, akkor bebizonyosodik számotokra, hogy szegény Kriszta egy felmerült kérdésre reagálva jegyezte meg Korcsmáros urat, a lányáról ő nem is beszél.(konkrétan Niki felvetésére válaszolt). A lényeg, hogy mindenkinek legyen szabad véleménye!!!!! Védelmembe venném és megkövetném!!!!!!!!!!!!! (tudom, hogy nem igényli)
A közgyűlésen történt „szerintem félreértés” senkit se bátorítson el a szabad vélemény nyilvánítástól. Amennyiben valaki sértve érzi magát védje meg magát ezen a fórumon! Ezért van!
Tegyük is félre ezt a dolgot!
Témát nyitnék!
Ha tényleg kettő hét múlva közgyűlés, akkor bátorkodnék egy felvetéssel élni. Az SZMSZ és a házirend egyes pontjait itt a fórumon vitassuk meg, mert ha azt a közgyűlésen tesszük akkor az kb. 5-6 órát fog igénybe venni! Szűkítsük le a felmerülő kérdéseket, kételyeket, alakítsunk ki alternatívákat. Az érdek továbbra is közös!

Előzmény: Kri76 (20)
Kri76 Creative Commons License 2007.08.14 0 0 20
Kedves Mindenki!

A mai közgyűlésen kiderült, h a közös képviselő jelöltet illetően sajnos téves információt kaptam.
A tévedésért itt ezen a fórumon is elnézést kérek Korcsmáros Úrtól és a lányától.
Teszem hozzá az igaz, h hiba volt közölni egy nem ellenőrzött információt -ezért is kértem elnézést most 2x-ra és itt is- de úgy gondolom, hogy kultútált emberek között a konfliktusok lerendezésének módja nem az üvöltözés és a másik sértegetése. Én beismertem első szóra a tévedésemet, és akkor is ezt tettem volna, ha más a hangnem...
Megjegyzem: én itt ezen a fórumon úgy érzem semmi sértőt nem írtam senkiről, csupán közöltem egy információt.

Kész, pont, a témát részemről ezennel befejezettnek tekintem!

A továbbiakban javaslom törődjünk ezen a fórumon a ház ügyeit előre vivő problémákkal.

Pl. Ki mit szól a Farehaus ajánlatához, és ki mit szól a Szűcsné által hozott közös képviselő ajánlatához?
kariviki Creative Commons License 2007.08.14 0 0 19
Elfelejtettem!!!!!

Sok sikert, lehetőleg komoly vitamentes, megegyezős, izgalmas, értékes, hatékony közgyűlést kívánok magunknak!
kariviki Creative Commons License 2007.08.14 0 0 18
Mindenkinek!

Kinyomtatom öt példányban a Ferhouse ajánlatát!!! Este aki akarja tőlem kérhet példányt!
Előzmény: Murdocc (17)
Murdocc Creative Commons License 2007.08.14 0 0 17

Szia Kri!

 

Király, hogy elindult ez a fórum! Már nagyon kellett!

Gratulálok!

najki Creative Commons License 2007.08.14 0 0 16

Jó reggelt!

Dehogy gondoltam komolyan...

SAnda Creative Commons License 2007.08.13 0 0 15

Engem is érdekel a Ferhouse ajánlata, szivesen átolvasnám!! sandika@sandika.hu-ra, ha valaki elküldené megköszönném, de szerintem ide is be lehetne copyzni, hogy mindenki lássa.

 

 

Niki biztos nem gondolta komolyan, hogy a Korcsmáros Úr legyen a közös képviselő... még az ágyunk miatt sem:) hisz itt a negyediken egy fürdőkád keret több mint egy éve tárolódik a folyosón, azt sem vitette el... mi csak pár nap türelmet kértünk, és legalább szóltunk...

 

Ha kint akarsz aludni, szólj, vizszintesbe rakjuk Neked:)

 

Egyébként a Korcsmáros Úr lányát ismeri egyáltalán valaki?? Vagy ez az ötlet hogy jött??

 

Andi

Előzmény: Kri76 (13)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!