Keresés

Részletes keresés

Burgi90 Creative Commons License 2026.01.02 0 3 42647

Én azért nem iszom, mert nem akarok belepusztulni, ilyen egyszerű. Mármint az oka.

A leszokás... hát az nem volt egyszerű, azzal hosszú évek óta próbálkoztam.

Gyakorlatilag mióta megjelentem itt a topikban. (2016, 25 évesen).

Azóta voltam józan időszakok (bár igazából én csak a 15 hónapot meg a mostanit tartom igazán annak, a rövidebbeket nem, pedig azért volt jó sok 2-3 hónapom is)

A 15 hónap utáni visszaesést ma már nem tartom tragédiának (sokáig tartottam annak), tanulópénz volt.

Iszonyatosan fájt, de tényleg megtanultam belőle hogy ez nem játék és nagyon komolyan kell venni.

Előzmény: Air Tiger1 (42645)
Air Tiger1 Creative Commons License 2026.01.02 0 0 42646

Vagyis inkább esetemben inkább úgy pontos, hogy átalakul a függőség más formába, az alkohol nem vonz már. 

Előzmény: Air Tiger1 (42645)
Air Tiger1 Creative Commons License 2026.01.02 0 0 42645

Szia, én is végig ittam az életem, mégis meg tudom állni. Van az a stádium, mikor a szervezet már nem tolerálja az ivást. Kinek mikor jön el..

Előzmény: Burgi90 (42641)
Burgi90 Creative Commons License 2026.01.02 0 1 42644

Én azt látom a kommentjeidből hogy folyamatosan valamihez kötöd hogy miért kell mégiscsak innod még.

Ha egyedül lennék, nem innék. Most még valamiért kell. Legyen az bármi.

Az alkoholisták nagyon kreatívak tudnak lenni amikor meg kell magyarázni hogy miért kell még inniuk.

Vannak gyerekeid, párod, aki kiméri neked az italt szépen....

Talpraesettebb nők az ilyen férfiakat ki szokták dobni, elválnak, pláne ennyi idő után. 

Neked hálásnak kéne lenned hogy még egyáltalán van családod, ne haragudj. 

Amikor apám még vedelt, nem sokon múlott hogy széthullik a családunk. Pláne a delíriuma után, utána költöztünk el innen egy ideig, anyám anyjához, vásárolt hitelre 2 kisgyerekkel egy lakást a közeli városban, ott laktunk egy ideig és akkor fogadta vissza apámat amikor már józanul megjelent. S azóta se iszik.

De ha nem hagyta volna abba, az 100 % hogy elválnak, s valószínűleg én már a temetőbe járkálnék apámhoz azóta.

32 évesen kapott amúgy DT-t, nagyon hasonlóan vedelt mint én, hasonlóan fiatalon kezdte, csak ő ezt úgy csinálta hogy közben ott volt két kisgyerek is, akiket le se szart, ahogy anyámat se.

Te meg iszol mert nem vagy egyedül. Hát most erre mit mondjak... 

Előzmény: glgaa (42642)
glgaa Creative Commons License 2026.01.02 0 0 42643

Rövidebb változat, de a lényeg benne van. Van egy élet, és van egy legenda. Ezt most nem akarom itt túlmagyarazni, akit érdekel, majd rákeres.

https://youtu.be/QK-Z1K67uaA?si=Z49Ixj79L9SCqIst

glgaa Creative Commons License 2026.01.02 0 1 42642

Én is tudom, mi a megoldás. Azért írtam ezeket, hogy ha vannak másik körülmények akkor hiába mondjak egy adott helyzetben hogy most te vagy a legfontosabb, neked kell megcsinalni. A legjobb terv végre hajtása is félre tud menni az emberi kapcsolatokon.

Előzmény: Burgi90 (42641)
Burgi90 Creative Commons License 2026.01.02 0 1 42641

Nem. Nekem ezek el se kezdtek megvalósulni, mert az alkohol szépen elkezdte szétverni az életemet.

Először a tanulmányaimat verte szét, utána az emberi kapcsolataimat. 

A nőkhöz pl. annyi közöm volt hogy aktív alkoholistaként kalandoztam nőkkel, ennyi, nem több.

Nem értem miért keresed  a külső feltételeket a józanodáshoz.

Ma pl. miért szükséges innod?

Nem hinném hogy a lányaid miatt. Hanem mert inni akarsz. Sajnos.

Minden élet más, az alkoholizmusunk viszont nem. Legalábbis a megoldása.

Egyetlen megoldása van : teljes absztinencia, minden más csak mellébeszélés.

Előzmény: glgaa (42639)
glgaa Creative Commons License 2026.01.02 0 1 42640

A függőség nagyon sok formában jelenik meg. Én ismerem a sajátom, de ha valaki szeretne egy kicsit tagitani a latokoret, akkor nezze meg ezt. Angol felirat van hozza, bár nem tökéletes, másik videó megoszton magyar hanggal is meg lehet találni.

https://youtu.be/WaAuzeVLzCw?si=NQDRi69wmDjqX8UT

glgaa Creative Commons License 2026.01.02 0 1 42639

Köszi hogy segítesz.

Neked van párod, van gyereked, van egy élet amit építettel nagyon melyről, és valahol félre ment?

Biztos van. Csak minden helyzet más. 

Ha elmennek, nem lenne gond az itallal. Mikor egyedül voltam, sosem ittam. Csak akkor meg mást hagynak magam után.

A nagyobb lányom velem akar jönni, a kisebb meg nem tudja. Amikor tudsz csak magaddal foglalkozni, akkor könnyebb. De nekem meg itt van dolgom, nekem itt vannak álmaim.

Előzmény: Burgi90 (42638)
Burgi90 Creative Commons License 2026.01.01 0 1 42638

Senki se ítélt el.

S tavaly hogy sikerült józannak maradni hónapokon át? Írtál AA-ról is.

"Nekem könnyebben ment, mint gondoltam. 46 éves vagyok, 10 év komolyabb és előtte meg 5 év közepes után most 5,5 hónapja nem ittam semmit."

Ezért nem kell elbízni magadat. De el lehet kezdeni újra és újra. Csak az idő meg megy és fiatal már nem vagy és nagyon sokáig ittál.

S ebből nem fog kirángatni más, neked kell megcsinálni. Kapaszkodók, segítségek vannak, nyomni viszont neked kell a gázt előre.

Előzmény: glgaa (42637)
glgaa Creative Commons License 2026.01.01 0 2 42637

Nem tudom, ezt láttad-e mar. Ez vagyok en.

https://felepulok.hu/blog/17-magasan-funkcionalo-alkoholistak/

Sajnos már tudom, hogy csak úgy lehet belőle kijönni, ha egyáltalán nem iszol. Meg is tudtam csinalni, de 32 évés kapcsolatban, amiből 15 pias volt, néha így érzem, egyedül kevés vagyok hozza, két gyerekkel, akármennyire is akarom. 

Nekem ezt, akar mennyi is van meg hatra az életből, kell meg idő elfogadni.

Dusán nalam jobban meg tudta fogalmazni. Utána itelj el.

https://youtu.be/laEOwuaeAvs?si=QcEvaEx-7tfQQjgK

Előzmény: Burgi90 (42635)
Angbet: Creative Commons License 2026.01.01 0 2 42636

Boldog új évet mindenkinek! 

Burgi90 Creative Commons License 2026.01.01 0 3 42635

A lényeg a mondandódban hogy iszol. Teljesen mindegy a körítése, hogy van megoldva, a párom felügyeli a fogyasztásomat és így tovább.

(ha nem bírod jelenleg lerakni akkor az alkohol "felügyel" téged)

Az viszont biztos hogy úgy nem lehet felépülni hogy iszol.

Ezt számtalanszor kifejtettük itt hogy nem működik. Nem működik az hogy iszogatunk, iszogatunk, kicsit kevesebbet, aztán egyszer majd felépülünk. 

Te heti szinten majdnem 1,5 liter töményet iszol meg. Lehet hogy ez máskor még több volt, de ez semmit se jelent, mert továbbra is ott a pia.

Én is volt hogy majdnem 1 éven át alig ittam, tudod mennyit haladtam előre? Semmit. 

Akkor kezdtem el haladni amikor leraktam. 

S igen, nem ott vagy ahol voltál. Mélyebben. Az alkoholizmus egy lefelé progresszíven romló betegség, vagy felfelé mész, vagy lefelé.

Ivás = lefelé

Nem ivás = felfelé.

S nem bántásból írom ezeket, félre ne értsd! De egy aktív alkoholistát nem simogatunk hogy ügyes vagy hogy már csak napi 2 dl töményet iszol.

Amíg olyanokat írogatsz hogy üzemanyag neked az alkohol, addig valószínűleg inni fogsz. Ez van.

Ha meg veszel egy mély levegőt hogy kell a francnak ez a MÉREG és falhoz vágod, na ott elindulhat valami.

Senki se mondta még itt hogy könnyű, olvass vissza engem hogy mit átvergődtem itt a topikban is. 

Ha annyira érdekel, mesélhetek róla (sokat ittam, sokáig, rengeteg mindent tönkretett az életemben), de jelenleg neked van alkoholproblémád, nem nekem. Érted ugye? Nyilván.

Fel kell markolni a fegyvert és harcolni kell. Nincs más út.

8 hónapig sóvárogtam miután leraktam a piát 2023.márciusában, gyakran sírtam meg a falat ütöttem este hogy nem ihatok.

Nem adják ingyen a józanságot. Vérrel verítékkel harcolni kell érte.

De hidd el, hogy nincs jobb dolog egy alkoholistának mint az hogy nem kell innia, mert már nincs rá szüksége. 

Hajrá hozzá és kitartást! Új év, új esélyek! Mindennap egy újabb esély hogy belekezdj.

Előzmény: glgaa (42634)
glgaa Creative Commons License 2026.01.01 0 2 42634

Legnagyobb tisztelettel, sok mindent értesz és jól mondasz, de más dolgokat meg nem. Nyilván én is tudom, hogy nem kellene innom, azért is jutottam el oda, ahova. Nem vagyok meg ott, ahol voltam, és ahol lenni szeretnek. Nem tudom, te meddig ittál és mennyit, de az olyan típusú embernek, mint én, az alkohol egyszerre üzemanyag és méreg. Meg kell tanulnom más üzemanyaggal működni.

Előzmény: Burgi90 (42632)
Grizzly.88 Creative Commons License 2026.01.01 0 0 42633

Búék!

Nekem ez az első száraz napom, november-december nagyon kemény volt... 

Napi 6dl tömény, de volt, hogy 9-ig számoltam/24 óra.

Ilyen éjjel felkelős, ráivós napok, de voltam pubban kocsival stb... 

Sikerült túlélni. Lassan csökkentettem karácsony után, tegnap estére már kiment belőlem minden.

Kitartást mindenkinek 🙋

Előzmény: glgaa (42631)
Burgi90 Creative Commons License 2026.01.01 0 1 42632

Napi 2 dl tömény azért nem kevés pia, én nem nevezném enyhe ivásnak,  s pont 2 decivel több mint amennyit kellene fogyasztani.

Az már részletkérdés hogy jutsz hozzá, ha a párodnak elege lenne ebből, hidd el hogy te magad is beszereznéd, egy alkoholista így működik.

Legalábbis amíg inni akar.

Ha a párod eléd állna ma hogy elég volt ebből az ivászatból, aki adja neked jelenleg az italt, nem innál? 

Kívánom neked hogy legyen erőd elkezdeni, mindennap egy esély hogy elindulj! 

A topiknak meg boldog alkoholmentes új évet kívánok! 

Előzmény: glgaa (42631)
glgaa Creative Commons License 2026.01.01 0 4 42631

Sziasztok!

Boldog Új Évet mindenkinek!

Régen írtam már, de most jelentkeznem kellett.

525 napja sikerült 15 év funkcionális alkoholizmus után átmenetileg félreraknom az italt.

Tavaly március végére befejeztük a ház felújítást, utána visszacsúsztam, május végéig tartott.

Aztán tavaly December elején újra visszacsúsztam, most magamhoz képest enyhe-közepes szinten vagyok benne, napi 4 feles kb. Most nincs dugi ital, az asszonytól kérek, csak ő tudja, hol van.

Küzdök, mint malac a jégen. Most már sajnos, vagy szerencsére van gyakorlatom benne, hogy lehet leállni, de akármennyire is igyekszem, még nem a mai nap lesz az.

Nektek kitartást, és szorítsatok.

Air Tiger1 Creative Commons License 2025.12.29 0 0 42630

Nem számolom ilyen pontosan. Már elfogyott a tramadol is, megvagyok.

Előzmény: Angbet: (42629)
Angbet: Creative Commons License 2025.12.29 0 0 42629

Jó az kettőnek is. http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=170628775&t=9091211

De mindegy, csak ne bagatellizáld a függőségeidet, egyiket se. 

Előzmény: Air Tiger1 (42625)
Angbet: Creative Commons License 2025.12.27 0 2 42628

Megkapó beszélgetés, mélyre ment. Köszönöm, hogy megnézhettem.

Boldog ünnepeket mindenkinek utólag is.

Előzmény: axxxa (42627)
axxxa Creative Commons License 2025.12.26 0 2 42627

Utólag is kellemes ünnepeket mindenkinek!
egy kis releváns téma, ha nem is ünnepi - nézem már egy ideje ezt az interjúsorozatot, de eddig ez volt a legjobb és egyben a legkeményebb rész szerintem
https://www.youtube.com/watch?v=NLT55c7Sr9M

Törölt nick Creative Commons License 2025.12.25 0 2 42626

"az elmúlt napok eseményei már igazolták, hogy a fórum nélkül nem tud meglenni"

Meg tudok lenni a fórum nélkül, talán néha hozzá szóltam volna, amikor nem tudtam.

Pl. amikor Burgi az új barátnő-jelöltéről írt, de most már az sem aktuális, legalábbis nekem.

Másért meg nincs miért hozzászólnom, mert nem raktam le még az italt.

Másik e-mail címmel sem tudtam visszajönni, most meg vissza engedtek.

Nem is érdekel különösebben, hogy kinek köszönhetem, nincs kedvem utána nézni.

Na, helló.

Boldog Karácsonyt.

Szóló

Előzmény: jancsika0108 (42622)
Air Tiger1 Creative Commons License 2025.12.25 0 0 42625

Szia,örülök hogy jól vagy, csak így tovább! Persze a 3 napos ünnepre "tekintettel" sikerült beszereznem egy 30 kapszulás tramadolt, van még 10 db 50 mg os.Mindig tudok íratni, ez egy nem függőnek kb. esélytelen lenne. Készülök az elvonásra fejben.

De most , jövő hétfőn,29-én megyek nagylaborra, addigra tiszta leszek.5 kémcsővel vesznek vért. Az egyetlen pozitívum ebben a függésben,hogy kiüti az alkohol iránti sóvárgást,már kb.3 hónapja nem ittam.Napi 500-600 mg tramadol , vagy 8 sör, kellemetlen kérdés magamnak,bár a sörtől betegebb lennék.Nem mentem fel magam,mert ez meg drogozás,szégyen.

Előzmény: saifullah (42623)
Burgi90 Creative Commons License 2025.12.25 0 9 42624

1000 napja vagyok hálás felépülő alkoholista.

Én ezt "kaptam" Karácsonyra :)

saifullah Creative Commons License 2025.12.25 0 6 42623

teakwondozni kezdtem, nem aikidózni, de amúgy igen. Ez a lényeg. De már nem csinálom, mert nincs rá lehetőségem, és sajnos nem is sportolok semmit. Természetesen nem iszom továbbra sem, teljes absztinencia mellett élem az életemet.

Az éjszakai nagy zabálások is elmúltak, most már csak a + 10 kg testsúly emlékeztet erre, de állítólag elfér rajtam. 

Szinte nem is gondolok az alkoholra, de ha igen, akkor nagyon erősnek kell lennem, mert tudom, hgoy az alkohollal soha nem lesz normális kapcsolatom. 

A topicot rendszeresen olvasom, sokat segít, hogy bizonyítja, hogy jól döntöttem. 

AirTigert sajnálom, tudtam, hogy ez lesz, hogy elkezdődik a sohavégetnemérős szakasz, mindig lesz valahonnan pár szem élementő Tramadol. De legalább nem iszik. 

Burgi előtt kalapemelés, (bár szerintem nem kezdte el az egyetemet, de ha rendben van az élete, akkor ám legyen. 

Mindenkinek minden jót karácsonyra meg az új évre is. 

Üdv: Saiff

Előzmény: Angbet: (42595)
jancsika0108 Creative Commons License 2025.12.24 -2 2 42622

Még mindig…? Még mindig harcolsz ezzel?! Szélmalomharc, te is tudod. Csak az idődet vesztegeted – de abból, úgy fest, van bőven.

Másrészt: Solo… hát annyit hangoztatta, hogy neki ez a fórum semmit sem jelent, végül is elérte a célját. Szerintem, ha kijózanodik, akkor automatikusan megváltozik a mentalitása, és az esze is visszatér. Például rájön arra, hogy ha csinál egy új e-mail címet, és arról regisztrál, akkor simán visszajöhet. Ha pedig nem tud meglenni a fórum nélkül – ahogy azt a mellékelt ábra is igazolja, bármit is hadovál össze részegen már vagy tíz éve –, akkor vesz egy új telefont, vagy valamilyen más eszközt, amin fut a Google, és új e-mail címmel, új készülékkel vissza tud térni.

Viszont az elmúlt napok eseményei már igazolták, hogy a fórum nélkül nem tud meglenni. Innentől kezdve nincs is más dolga, mint egy kicsit átgondolni, miért van ez az oldal, és hogyan lehetne hasznos tagja. Ha pedig megint elkezdi a gyermeteg, buta dolgait, akkor arról is kitiltják.

Szóval szerintem ez akár egy mélypont is lehet, egy „indok” a kijózanodásra.

Más: nemrég halt meg egy ismerős… basszus, 33 (!!!) évesen a mája feladta. Hirtelen történt, senki sem számított rá. Megrázó. Sajnos ő is egyedül akarta megoldani, sőt, alkoholistának sem vallotta magát. Szörnyű…

Vigyázzatok magatokra!

Boldog, józan karácsonyt, és egy szermentes 24 órát mindannyiunknak!

Üdv: Jani

Előzmény: Burgi90 (42613)
jancsika0108 Creative Commons License 2025.12.24 0 2 42621

Sziasztok! Szeretettel üdvözlök mindenkit!

Ahogy látom, továbbra is közös a célunk: a józanság, hogy józanul maradjunk.

Ezt szívből kívánom mindannyiunknak az ünnepekre is.

Ha valaki meginog, elbizonytalanodik, vagy esetleg egyedül van, nyugodtan csatlakozzon egy online gyűléshez. (Nem kötelező kamerát kapcsolni, ha nem szeretnél.)

Viszont szívesen meghallgatjuk azt, aki beszélni szeretne.

Mindenkit szeretettel várnak-várunk. Én valószínüleg ott leszek este, de nap közben: edzes, főzés, és persze (mint tavaly is) Caritas, étel osztás.  

Kívánom, hogy ezt a karácsonyt mindannyian józanul abszolváljuk.

Baráti üdvözlettel:

Jani

Boldog 24 órát! Boldog karácsonyt mindannyiunknak! 🎄     www.csakamainap.hu 

pizo Creative Commons License 2025.12.22 0 4 42620

Én támogatom.

Zoli

Előzmény: Burgi90 (42612)
In Lak'ech Creative Commons License 2025.12.22 0 3 42619

@Angi! Csörgess már meg légyszi, ha megvan még a számom. Én nem találom a tiédet. Biztos megvan, csak olyan régen beszéltünk, hogy nem emlékszem milyen néven mentettelek el. 

(Fontos volna!)

Előzmény: Angbet: (42606)
Cassiopeia. Creative Commons License 2025.12.22 0 0 42618

👍

Előzmény: Burgi90 (42613)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!