Melegvíz előállításra gáz vagy villanybojler használata célravezetőbb? Azt feltételeznám hogy a villanybojler jobb hatásfokú, mert ott nem megy ki a kéményen meleg.
Nálam 10-ik szezont füti egy egyszerü inverteres klíma a házat és semmi jele , hogy " feldobja a bakancsot " . :) Pedig már több ezer üzemórát tud maga mögött .
Nekem egy VW Polo-m van 16 éves , idáig 1-szer állt meg a gyújtótekercs meghibásodása végett . Viszont sokszor láttam már új márkás drága autót az út szélén meghibásodva . Tehát ez szerencse kérdése is :(
Végül 300-ast vettem bele. Soknak gondoltam a 600-ast. Ebbe a kis helyiségbe elég. A radiátor is 90/70-nél 361 wattot ad le. Néztem eleve elektromosakat, de ez így csak 21000 volt termosztátos fűtőbetéttel ês ha véletlenül valamikor mégis "be tud kötődni" a rendazerbe, a lehetőség meg lesz.
Hát ami arra a radiátorra van írva. Nagyjából úgy kell megválasztani, hogy a benne lévő víz ne forrjon fel. Igaz nem fog, mert valami biztonsági szelep csak védi. De a gyakori szelep beindulás nem használ neki.
Így biztos ami biztos legyen a 300 W. Azzal is tetemes e hőenergiát tudsz oda benyomni.
Nem tudom, mennyire tartozik ide, de talán a "fűtés"-be belefér. Egy csak elektromosan üzemelő törölközőszárítós radiátort szeretnék a wc helyiségbe tenni, ami 1,3*1,4*2,7 méretű. Ide egy 600x700 as csőradiátort néztem ki, csak nem tudom, hogy 300 vagy 600 wattos termosztátos fűtőbetétet tegyek bele. A központi fűtésbe nem lehet bekötni, csak elektromosan üzemel majd.
Amennyiben futósorra rakott kisméretű tömör tégla választja el a -20tól azt a 68m2-t akkor egyértelműen. Amennyiben lakásról van szó amit alul-felül-2oldalról másik lakás vesz körbe, már bőven elég lehet.
annak is kell kémény.... itt a parapet konvektor helyére mika kazán a logikus vagy/kiegészítésként meg azért mert hűteni is kell nyáron egy klíma. Minden ami új gázkészülék vagy egyéb kéményépítéses buli igen drága