Keresés

Részletes keresés

Oker Creative Commons License 2003.05.26 0 0 624
II. Rész
Aznap délután Torremor népe felvonult hegyhonba, hogy ott várja be az orkok következő támadását, mivel Hegyhon sokkal jobban védhető pozícióban volt a domb tetején. Mindkét nép felkészült. A hegyhoniak az Észak-Nyugati kaput védték, a barbárok a Déli kaput, míg a torremoriak Hegyon főterén helyezkedtek el. A Horda Torremor felől érkezett, egy újabb hatalmas tűzgolyóval kezdve a támadást, melyben az előretolt hegyhoni őrség mindegyszálig odaveszett. A Déli kapun jöttek be, a sámán varázserejével hárítva a barbárok dühödt támadásait. Elfoglalták helyüket Hegyhon közepén, mágikus védelmüket továbbra is fenntartva. Maguk közé csalták Hegyon királyát, Alex Kinget, s darabokra tépték a harcos-varázsló uralkodót.

Ezután megszünt minden mágikus akadály, s elkezdődött a Fejedelem Földjének legvéresebb csatája a zuhogó esőben. Hegyhon és Torremor népe a barbárokkal karöltve üvöltve vetette magát gyűlölt ellenségeikre, s halomra vágták a Horda első sorait, ám hatalmas létszámfölényüknek köszönhetően mégis az orkok oldalára billent a mérleg.

Megérezte a véres csatát az Umbra nagyerejű szelleme, a Holló. Nem kívánt beleavatkozni a halandók dolgaiba, de látva a két nép hősiességét, nem hagyhatott ekkora erőfeszítést kárba veszni. A sárban feküdt levágva ekkorra a két nép majd' összes képzett fegyverforgatója, a barbár harcosokat, s a megmaradt lovagokat beleértve. (Maldonadoról máshol olvashat a krónikák kutatója) Ekkor a Holló kilépett az Umbrából, s kardjával végigszáguldva a Hordán az összes orkot levágta. Vega kifordult a sámán gyomrából, s sisteregve elégtek mindketten. A Mama egetgengető sikoltással ontotta ki lelkét, s a megmaradt polgárok lábai elé esett. Elkísérte a túlvilágra mind a kétszáz fiát. A Holló majd' olyan gyorsan mint ahogy érkezett el is tűnt a semmiben.

Így esett el az utolsó ork, ki a Fejedelem Földjére támadt. A történetnek nem volt kis utóhangja. csak hogy kettőt említsek: A Gra'Hak élőholt nagyurai Hegyhon békés polgáraiba az itt elesett orkok lelkét ültették sötét szertartással a Harmadik Birodalmi Évben, hogy engedelmes szolgákat teremtsenek maguknak. A Negyedik Birodalmi évben pedig a Vöröskarmok és Jégmadarak a Horda mozgása elől kitérve kerültek a Fejedelem földjére, melyen belül azóta is vándorolnak, csak azóta egyszerűen Sändeon népének ismerjük őket.

Oker Creative Commons License 2003.05.26 0 0 623
A Második Birodalmi év vége felé kezdtek terjengeni a hírek, hogy Torremor és Hegyhon között furcsa lényeket láttak. Bár mindenki enyhe szorongással tette meg a két városállam közti utat napokon át, semmilyen komoly veszély nem jelentkezett. Ez az enyhe félelem állt fenn egészen addig a napig, míg Hegyhon népe levonult egy barátságos rugby meccsre Torremorba. A meccs szünetében a torremori rugby-rét alatt húzódó domboldal fái és cserjéi közül fekete és zöld lények settenkedtek elő, kezükben otromba fegyvereket és pajzsokat tartva. A meccs azonnal megszakadt és a két nép együtt menekült be a torremori várba, melyet a varázslók - torremoriak és hegyhoniak közösen - egy mágikus erőtérrel vontak körbe. Az erőtér sajátossága volt, hogy a nem-embereket (ide számolva törpét, tündét és orkot egyaránt) csak akkor engedett át, ha egy speciális, villám alakú mágikus jel lett ezek kézfejére festve. A jeleket még napokkal az eset előtt felfestették mindkét nép nem-ember polgáraira, azok nem kevés csodálkozását kiváltva ezzel.

Az orkok azonnal körbevették Torremort, megtámadva azokat, akik nem voltak elég gyorsak bemenekülni. Nagy csata alakult ki a domboldalban, melynek az orkok sámánjának megjelenése vetett véget, ki tűzgolyót dobott a küzdőkre, szénné égetve orkot és polgárt egyaránt. A veszteségeiket a Horda nem számolgatta, utólagos becslések szerint kettőszázan lehettek torremor alatt. A tűzgolyóban életét vesztette torremor királynője, kinek hatalma az ork nagyasszonyra, a "Mamá"-ra maradt.

Pár ork harcos betört Torremorba, őket a váll-váll mellett küzdő népek levágták, s gyorsan kijavíttatták a rést a varázslókkal. A csatában nagy szerepet játszott a kard is, melyben a szellem: Urgorin lakozott. Az ork sámán, ki varázserejét a gyomrában lakozó lénytől, Vegától szerezte, több polgárt is megölt az erőtéren áthatoló villámaival (leginkább azokat, akik a leghangosabban szidták a Mamát) de miután rájött, hogy nem jutnak át a falon, elterelte a Hordát torremor alól.

Hegyhon népe felderítőket küldött, kikémlelni biztonságos-e az út, majd mikor erről meggyőződtek, a torremoriaktól büszke de gondterhes búcsút véve elindultak haza.
A torremori csata alatt Hegyhont feldúlta a Horda, a polgárok ruháitól kezdve az ebédlő asztalain át mindent szana-szét hányva, kész és félkész fegyvereket egyaránt elrabolva.

Másnap nagy csapatban érkeztek mindkét királyság területére a harcos kedvű utazók, többek közt egy nagy csapat barbár harcos a Zengő Hegyek lábából. a Csapatot a híres ork-ölő bajnok Kéttszáz-Ork-Thundrik vezette, mellette Nagy-Bika-Smagor.

Másnap az óvatlan hegyhoni lány, kinek címeit alíg bírja sorolni a történelem: egykoron az Ekhin család feje, Lord Gilderan felesége, varázslónő, volt boszorkány kiből kiszállt a gonosz, torremori varázslók által meggyilkolt, majd Gilderan által az életbe visszahozott Leonitta málnát ment szedni az erdőbe. Itt elkapták őt az orkok, és kínzással megtudták tőle a titkos varázsjelet, mely beengedi a nem-embereket a falon túl.

Lenara00 Creative Commons License 2003.05.23 0 0 622
felőlem azt csinálsz amit akarsz..:-))
Oker Creative Commons License 2003.05.21 0 0 621
sokat szoktam fantáziálgatni a 2. birodalmi éven, ahol első-éves kispajtásként csak a számat tátottam milyen hihetetlen jó játék ez. persze akkor ezt nem így fogtam fel, mert képtelen voltam megkülönböztetni a játékot a valóságtól. a legkomolyabb értelemben.
lényeg a lényeg ma olyan kedvem volt, és leírtam az orkok támadását a fejedelem földjén, lévén az év egyik legemlékezetesebb eseménye, ahogy én emléxem rá.
lenara!! mivel ezt már egyszer te leírtad megkérdezem nem zavarna-e ha bemásolnám ide is. csak nem akarom megsérteni senkinek az alkotói jogait. engem is volt hogy zavart ilyesmi... ha nem szeretnéd hagyom a francba, minden sértődés vagy ilyesmi nélkül.
várom a válaszod
okerman
kokashu Creative Commons License 2003.05.18 0 0 620
sportos barna vár a kandó kollégiumnál
szoba van.
06203543158

-a szám péntekig él-

kokashu Creative Commons License 2003.05.17 0 0 619
örömmel látnám a hegyhoni képeteket
Előzmény: Oker (618)
Oker Creative Commons License 2003.05.16 0 0 618
nekem bármi jó, főleg hét közben... hétvége már kicsit zsúfolt. de szóljatok ha van valami, aztán egyeztetünk... márha nem zavarok... (zavarunk)
Előzmény: kokashu (617)
kokashu Creative Commons License 2003.05.15 0 0 617
ehe-ehe
no srácok
hétfőn megyek pöstre, pénteken jövök vissza, tervezzünk be valami mítinget?
Oker Creative Commons License 2003.05.15 0 0 616
hát... nem akarom egyik "buta liba" megjegyzést sem erősíteni, de janus nem tétel :))))
Előzmény: Axl (615)
Axl Creative Commons License 2003.05.15 0 0 615
VEHEHEHEHE. Tényleg sötét vagyok. :) Marha jók voltak a tételek. Francba, hogy jövőre rettségizem. Nekem biztos valami gusztustalan kis Balassis vagy Janus Pannoniusos tételeim lesznek :).
Előzmény: Oker (613)
kokashu Creative Commons License 2003.05.15 0 0 614
buta liba
Oker Creative Commons License 2003.05.14 0 0 613
el vagy tévedve Liba! :)
vörösmartyt írtam... gondolatok a könyvtárban... tudod, én most érek
Előzmény: Axl (612)
Axl Creative Commons License 2003.05.14 0 0 612
Okker te a Vörösmartyba jársz? Van 1 csaj ismerősöm, bizonyos Lengyel Bogi, aki idén ment oda, mert kurvára elege lett a radnótiból. Meg is értem, igaza van. Ismered?
Előzmény: Oker (611)
Oker Creative Commons License 2003.05.12 0 0 611
vörösmarty rulzzzzzzzz :)
Lenara00 Creative Commons License 2003.05.11 0 0 610
mellesleg nem...:-))))
Sey Judit a neve...
kokashu Creative Commons License 2003.05.11 0 0 609
amúgy én is a Leőweyben végeztem.
mellesleg nem Wolf Ágnesnek hívják az illetőt?
kokashu Creative Commons License 2003.05.11 0 0 608
én MINDENT tudok
Előzmény: Lenara00 (607)
Lenara00 Creative Commons License 2003.05.10 0 0 607
amúgy uncsitesóm Leőweys....
miért?honnan tudtad?:-))
kokashu Creative Commons License 2003.05.10 0 0 606
csak nem Leőweysta az unokatesód?
Előzmény: Lenara00 (603)
kokashu Creative Commons License 2003.05.10 0 0 605
Pécsre járok, de ezt már írtam vhol
jaa, felvettek az Erste Bankba gyakorlatra, mekkora királyság, nagyon örülök!
Előzmény: Lenara00 (603)
Axl Creative Commons License 2003.05.10 0 0 604
hehe, milyen jót találtam... :) nézzétek +: http://crew.tweakers.net/JvS/zooi/realhussein.swf csak viszonylag gyors net kell hozzá. ekkora agybaromságot :)...
Lenara00 Creative Commons License 2003.05.09 0 0 603
tényleg...
kokas te hova jársz?
holnap megyek Pécsre uncsitesóm ballagására...:-))
kokashu Creative Commons License 2003.05.09 0 0 602
ez nagyon jó ötlet, mindenkinek ajánlom az ilyen felkészítő dolgokat, akkor nem fog sokkhatás érni a fősuliban, egyetemen.
hajrá!
Előzmény: Oker (601)
Oker Creative Commons License 2003.05.08 0 0 601
az ipar- vagy a képzőművészeti főiskola lenne a cél, de 1: még nem tudom melyik, mert több szak érdekel, ami egyiken-másikon van, 2: jelenlegi képességeimmel egyik helyre se vennének még fel, szóval egy ún. "közép és felsőoktatás közti művészei előkészítő" (baszott flancos neve van) a mostani.
ez egy 2 éves képzés, középoktatásnak minősül, de érettségi kell hogy felvételizhessek. katonaság ellen OK, es csak 3x-os a túljelentkezés, szal' nagyon frankó hely lenne. nagyon jókat is hallok/olvasok róla, és ha ezt kijartam, egesz jo eselyekkel indulhatok tovabb. 2 ev alatt tovabba uj technikakkal, eszközökkel megismerkedvén tuti el fogom mar dönteni, hogy ipar, vagy képző.

Előzmény: kokashu (600)
kokashu Creative Commons License 2003.05.08 0 0 600
milyen irányba mozdulnál?(remélhetőleg mozdulsz is)
Előzmény: Oker (598)
kokashu Creative Commons License 2003.05.08 0 0 599
értem
600
Előzmény: Oker (598)
Oker Creative Commons License 2003.05.08 0 0 598
bocsesz, oker marad pestiköccsögg... (inkább budai, de mindegy)
Előzmény: kokashu (597)
kokashu Creative Commons License 2003.05.08 0 0 597
mindenki érettségizik?
de izgi:)
hova mentek tovább?
valaki PécsrE?
Oker Creative Commons License 2003.05.08 0 0 596
nem, előtte inkább leérettségizem, kösz :)
ezt is egy tan. szünetben írtam...
de szerintem az írásbelik után 1-2 napra belevetem magamat egy kicsit az írkálásba, olyan szinten hajt az INGER hogy valahogy simonfával KELL foglalkoznom, hogy hihetetlen... egyébként arra gondoltam, hogy nem jó ha ott helyben íródik a krónika, mert az csak annyiból fog állni, hogy "ma országláson jött x, y, és z."... mint a proles a 84-ben, olyanok mint a hangyák, az apró dolgokat észreveszik, a nagyokat nem látják. a krónikát az év után kell írni, és nem feltétlenül kronológikusan, hanem 1-1 történetet, amik összefüggnek. így az ember már sokkal jobban átlátja az összefüggéseket, mint helyben, és közben.
Előzmény: mctoby (595)
mctoby Creative Commons License 2003.05.08 0 0 595
Jóestét,jóestét! Fayet, amit írtál. Mondjuk nekem nem maradt meg ilyen mélyen az emlékeim között Lord Meron hegyhoni/torremori tevékenykedése. Természetesen nagyon hatásos volt, de nekem úgy nem igazán jelentett semmit...Persze te jobban ismerted őt. Az viszont tény, hogy őt követően senki nem csinált ehhez hasonló egységes lovagrendet a Birodalomban...De tudod, h nekem a skilles dolgok -lovag, varázsló, király - sosem jöttek be igazán. - Mondjuk az nem rossz, ha valaki mondjuk másfél hétig AB karakter...
Más: Király voszont, hogy ezeket a legendákat leírod, az a legjobb, ha a krónikákban minden a legkisebb részletekig pontosan és nagyszabásúan van leírva. Pozitívó bro! :)))))))))
Shubot meg majd egyszer megírom, gondolom nem kell olyan hamar...Vagy igen?
Előzmény: Oker (594)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!