A szadai Borostyánt kerüljétek. (Évekkel ezelőtt nagyon jó volt.) Romlott ételek (a spárgakrémlevesnek olyan szaga volt, hogy attól majdnem elrontottam a gyomrom), koszos asztalok, koszos evőeszköz, meleg üdítő. Borzalom!
Győr, Cézár étterem. A leveskockából készült gyorsleves volt náluk a húsleves. A lányom az italát amikor megkóstolta, mosószer íze volt. Reklamáció,újabb ital, az is mosószer ízű /ugyanazt hozhatták vissza?/ A főétel mikroadag volt. A felszolgáló hölgy amúgy nagyon kedves és udvarias volt, de ez nem feledtette a konyhai személyzet ,,laza" munkáját.
Hétvégén voltunk ott, vaddisznó pörköltet, roston sült pisztrángot és zöldköretet rendeltünk. Azon túl, hogy az adagok igen kicsire sikerültek, a pörkölt nem nagyon találkozott vaddisznóval élete során, a zöldségköret pedig olyan büdös volt, hogy a gyomrom kifordult tőle. Amikor szóltam a pincérnek, hogy romlott a zöldség, egy szó nélkül, értsd bocsánatkérés nélkül felkapta és elvitte. Majd hozta a számlát, amin "természetesen" rajta volt a büdös zöldség is. No comment....
Gyönyörű környezet, EU pénzekből felújított épületek, Balkánról itt maradt vendéglátósok....
Részemről Tenkes csárda, Pécsnél. Bár televolt.... lehet, hogy bennem van a hiba?:-) Langyos leves, csomóba állt galuskagombóccal, utána szörnyen megkomponált főétel. (Kakukkfüves mangalicaszűz bacon-be csavarva, sötétbarna 'túlízű' gombás - mondjuk volt benne, de ízre ugyan nem - szósz, mindehhez valamilyen fűszeres steakburgonya. Estig tömtem magamba utána a kekszeket, hogy elfojtsam... Brrrrr.)
Ma elvittük a 91-dik évében lévő anyósomat, meg magunkat ebédelni. Miután 35 fok volt árnyékban, azért gondoltunk erre a helyre, hiszen a halastó mellett kicsit fújt a szél, a környezet ragyogó.
Én borjúlábat rendeltem, az anyósom borjú bécsit, a férjem csészében halászlevet és után egy valamilyen módon készített halat.
Az első harapásnál éreztem, hogy a borjúláb átment disznólábba, mert olyan erős disznóíze volt, hogy ezt nem lehet melléérezni. Agyonfőzött disznóláb kicsontozva és bepanírozva. Tartár helyett meg tejfölbe kevert mustár pici cukorral. Enyhe hányingert éreztem. Az anyósom borjú bécsije se volt soha borjú, inkább egy kifőtt marhahússzelet szintén panirozva. A férjem halászleve kitünő, a főétele pedig elfogadható. 4 ásványvíz, 2 kávé= 9550.- Ft+ a hányinger.
Szegény Hofi, ha ezt kapta volna annakidején, nem ez lett volna az egyik kedvenc helye! Nem ajánlom senkinek se.
Sajnálom, hogy lecsúszott a hely, 2 éve voltunk ott, és rendben volt minden, pedig csoport is volt éppen. Szarvaspörköltet ettünk túróscsuszával, ha jól emlékszem 1400.- volt egy hatalmas adag.
A Baradla-barlang jósvafői bejáratánál, a Tengerszem Szálló földszintjén található a Tengerszem Étterem. Ízléses, hangulatos hely, jól esik a vendéglátóhely teraszán megpihenni. Az étkezést azonban már senkinek sem ajánlom. Ízetlen, szegényes ételek magas áron + rettenetesen lassú kiszolgálással. A napokban egy nagy, kb húszfős társasággal ültem be, akik közül senkinek se jött be igazán a koszt - tehát nem csak én éreztem gyengének a felhozatalt. Nálam a rántott gomba verte ki a biztosítékot, az egyik gombafejből ugyanis kilógott egy nagy fekete hajszál. Amikor ezt szóvá tettem a pincérnek, elnézést kért, majd közölte: kisütnek egy újabb adagot. Amikor visszatért az újabb tállal, sajnos rá kellett döbbennem: ugyanazt hozták ki, csak hajszál nélkül, mikróban felmelegítve. Erre nem volt nehéz rájönni, mert az ételnek teljesen elment az íze. Ekkor kértem a számlát, a desszertre ezek után már nem voltam kíváncsi. Talán mondanom sem kell, még a számlázással is megvárattak: fél óra várakozás után külön oda kellett mennem pincérhez, hogy "hadd fizethessek már". A pincér pökhendien közölte, hogy nem megy az olyan gyorsan, mert "számítógépes rendszer van", foglaljak helyet, mindjárt jön. Jött is, a pénzt elvette, de mivel - érthető okokból - borravalót nem kapott, az elemi udvariassági gesztusokról - pl köszönés - már látványosan megfeledkezett. Aki tehát Jósvafőn kirándul, jó ha tudja: a Tengerszem Étterem kulisszái csábítóak, de a kulináris élmény kiábrándító. Viszont hadd osszam meg egy kellemes élményemet is a környékről. Aki Szögligeten jár és megéhezik, bátran térjen be a Ménes Büfébe, ahol minimálkörnyezetben, de kedves, családias kiszolgálással, korrekt ételeket kaphat kifejezetten olcsón. Itt még köszönnek is a vendégnek!:)
Jedilovag, rettentő kukacoskodó vagy. Érlelni próbálták a húst a legjobb Michelin-csillagos helyek módjára. Esetleg elrontották a technológiát: előbb megsütötték, aztán 2 hétig érlelték... Majd rámikróztak. Sorry.
mikrózott levesek és egy megindult, erősen szagos/színes marhahús steak formájában - amit sok szeretettel vissza is küldtünk...ultragázos!!!
(mellesleg vendégek sem voltak szombat este, amit figyelmeztető jelnek kellett volna vennünk - na de azért romlott ételt felszolgálni...hát száradjon le a kezük! :)))
Hú, de kár, hogy nem olvastam hamarabb.... két hete voltunk ott, abszolút felejthető, semmiízű kaja volt. Mondjuk szar azért nem, és nem is kellett rá sokat várni. De bármilyen plázás főzelékbárban/ilyesmiban jobbat kaptunk volna sokkal olcsóbban.
Ma a fenti helyen ebédeltünk. Bár ne tettük volna... a barátommal voltunk, a következőket kértük:
2x erdei gombaleves
Jól hangzik, ugye? Hát ne tudjátok meg... már ránézésre megdöbbentünk: narancssárga olajos lé, hatalmas (félujjnyi vastag) szalonnadarabokkal. Megkóstolás után kiderült, hogy ezenfelül azért vannak még benne gombaszeletek is - és semmi más -, amik mosogatórongy-állagúak, és ízük semmi. A lének leginkább olyan íze volt, mintha lebbencsleves lett volna (amit mellesleg utálok), csak rosszabb. Hosszas tanakodás után arra jutottunk, hogy olajos szalonnaleves megnevezéssel talán nem okozott volna akkora csalódást, úgy csak ízetlennek tartottuk volna, na de gombalevesként?
szarvaspörkölt juhtúrós sztrapacskával
Na ezt ette a barátom. Azt mondta, hogy rossz éppen nem volt... csak nem volt finom, hanem leginkább egy gyenge üzemi koszthoz hasonlítható. A pörköltnek nem volt jó pörköltíze, a sztrapacskának meg (amin a juhtúró csak mint nyomelem szerepelt), galuska lévén, köze nem volt a sztrapacskához. Mint ahogy a zsemlegombócnak sem a knédlihez, mivel én
vadasmarha knédlivel
című dolgot rendeltem - jelentem, pont a knédli miatt, amit, mint említém, az étel nem tartalmazott. Volt benne viszont három szelet dögszáraz, cipőtalpállagú marhaszelet, egy narancssárgaszínű, nem rossz, de leginkább sóízű szósz és a nem rossz zsemlegombóc, mindez úgy ahogy van, langyosan.
Kávét ezekután nem mertünk kérni (mivel szeretjük).
Véleményünk a következő: ilyen ételt utoljára a hetvenes években ettünk, önkiszolgálóban. Ez volt életünk - kajailag - legnegatívabb éttermi élménye. Teljesen hihetetlen, hgy 2008-ban egy magát étteremnek hívó hely ilyesmiket szolgál fel. Még mindig csak hápogok a hitetlenkedéstől.:-) A barátom szerint a kaja minősége egy gyengébb üzemi koszt színvonalának fele
És előbb bejött a barátom közölni, és teljesen igaza van, hogy a pulóvere egy az egyben "gombaleves", tehát eszeveszett szalonnásszagú.:-(
Az utóbbi évek legnagyobb csalódása hat fős társaságra hangszerelve. Tárkonyos vadmalacleves kb. 1 óra várakozás után, átlag alatti, túl savanyú. Újabb fél óra várakozás - a pincérek feltűnően kerülik a szemkontaktust, többször kell utánuk kiabálni, hogy észrevegyenek, indulatos társalgás zaja szűrődik ki a konyhából - mire végre megérkezik két mátrai borzaska, az estébe nyúló ebéd egyetlen elfogadható étele. Megint tíz perc, mire a többiek is hozzájutnak a rendeléshez. Ha a több mint másfél óra várakozás után a szakács kitesz magáért, ez a hozzászólás nem születik meg. De! Az erdei gombás szarvasragu fél marék agyonpárolt vadhús pár szelet termesztett csiperkével, vizes szaftban, ami gusztán körbefolyik a tányéron. Akár a mosogatólé. Az erdélyi fatányéros vékonyra gyalult, langyosra hűlt hússzeletekből áll. A hagymás tört burgonyában a hagyma félig nyers, érződik, hogy nem sütötték össze a vizes-kásás krumplival. Őzszeletek vadasan - ez a csúcs: három hajszálvékony, feketére/szálkásra párolt vadhús-érme, három evőkanálnyi "szósz", ami annyira mustáros, hogy egy falat után marja a torkomat, és nyolc (!) darab mirelitnek tűnő krokett. Kb. két perc alatt elfogy, előételnyi adag.
Mindenki kerülje el ezt a helyet, ha nem akarja a nap legszebb óráit egy ételszagú hodályban tölteni, és kevéssé ehető, menza szint alatti ételekért sok ezer forintot fizetni. Aljasság.
Lehet, hogy együttmüködik valami helyi autókereskedéssel. Kívülről tényleg olyan megbízhatónak tünt, bár rémlett, hogy valami homályosat már olvastam róla. Most már biztos.
Nem az autókat kell figyelni (lehet, hogy az azokban ülők csak egyszeri vendégek a kajáldában), hanem a kamionokat. A kamionosok állandóan úton vannak, általában tudják, hogy hol főznek jól ...
Én is úgy szoktam idegen területen éttermet választani, mennyi autó áll a parkolóban. Hát volt pár melléfogás. Parkoló tele, bennt pedig mi voltunk az egyetlen vendégek. Szerintem ki volt adva minden alkalmazottnak, hogy a bejárat elé kell parkolni :-)
Patak Fogadó Étterem Visegrád Olyan elementárisan szar volt a vacsora, hogy még mindig nem sikerült magamban helyretenni. Szándékosan a legegyszerübbeket rendeltük, mert a bejáratnál figyelmeztet egy tábla, hogy ne lepődjünk meg ha sokat kell várni az ételre, mert minden frissen készül. Azért egy óra tíz perc étel nélkül az asztalnál eltöltve minden esélyt megadott arra nézve, hogy bármit is hozzanak is ki, az el fog fogyni. Nem így történt. Ennek a konyhának egy egyszerü párizsiasan elkészített szelet és egy sajttal töltött is messze messze meghaladta a képességeit. Egyedül a mirelit sültburgonya volt ehető. Az asztalon kis kérdőív arról, hogy vagyunk megelégedve az ételekkel és a kiszolgálással, és mit lehetne javítani a dolgok állásán. Pálfyné O Nagy Magdolna ügyvezető kérdései a vendégekhez. Jelentem itt nincs mit javítani. A konyhából kiszürődő zajos jókedv azok számára akik az onnan származó ételeket fogyasztják leginkább azt a képzetet kelti, mintha valaki baromi jót röhögne azokon a vendégeken akik megették a páncélozott húsokat. Talán egy kollektív öngyilkosság a részükről jóvátehet valamit az iszonyú rizs és a sületlen szalonna büneiből. Nem az egyszerü, nagy adagokkal, de normális minőségben dolgozó éttermeket kellene itt pellengérre állítani, hanem akik totál idióták a főzéshez, és még arra is várni kell egy órát. A visegrádi várhoz vezető út kanyarulatában vannak, egy kis patak partján. Ha a kapuban halok legközelebb éhen, akkor se megyek be.
Talán idényen kívül (Művészetek Völgye) normalizálódik, és nem az "1 hét alatt meggazdagodni" elve vezérli őket. Ha egy helyen 5 percig nem jönnek az asztalunkhoz - láthatóan ok nélkül - akkor lazán otthagyjum őket, még ha kopog is a szemünk az éhségtől.
ja, és nagyon gáz az öreghegy fogadó szentbékkálán, hosszú 10 percekig kell várni, hogy egyáltalán szóba álljanak velünk, a kaja kb. a strandbüfé szintjén, az árak ehhez képest viszonylag magasak.
fájó szívvel, de be kell ide írnom szeremley huba bácsi szent orbánját badacsonyban. már tavaly megállapítottam, hogy nem az igazi, de most kifejezetten rossz volt, túlárazott, durva, gyenge kaja. túlárazott = az még hagyján, hogy egy főétel 1700-től fölfele, de a perifériák, mint uborkasaláta 850 ft, levesek 900 körül, 1,5 literes ásványvíz 1000 ft, stb. és vérzik a szívem, mert ilyen csodálatos szőlőlugasban ilyen csodálatos panorámával kár érte...
Vöröskő Vendéglő, Mátraszentimre Beultunk, rendeltunk innivalot, leveseket, es keszeteleket. Egy ora varakozas utan hoztak ki csak a leveseket (kozben 2-3x is a turelmunket kertek es mindig elhangzott a "mindjart hozzuk" varazsszo, de aztan nem tortent semmi), amelyek egyszeruen ehetetlenek voltak. Az volt a benyomasunk, hogy elfogyott az altalunk rendelt fajta leves, aztan miutan masok is ugyanezt kertek, valamibol kutyultak gyorsan egy vizes-lisztes lottyot. :-(( A leveseket visszavitettuk, es meg adtunk egy eselyt az etteremnek, kertuk, hogy ha par percen belul kihozzak a foeteleket (ekkor mar 1 es negyed ora eltelt a rendelesunk felvetele ota), akkor maradunk. Nos, tovabbi negyed ora tovabbi varakoztatas utan vegkepp elfogyott a turelmunk, es felalltunk, kifizettuk az addigi fogyasztast es eljottunk. (Nem tudom maskor milyen ez az etterem, de aznap szerintem tulvallaltak magukat, es se mennyisegben, se minosegben nem tudtak normalis szinvonalat hozni. :-() MI be nem tesszuk oda tobbet a labunkat, az biztos. :-((