Keresés

Részletes keresés

Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja 0 0 261197

Az lehet. De a kiindiláshoz visszatérve a Hertha az baromira nem egy himihumi klub. A Hertha Berlin akkora klub a mai napig mint ide Lacháza. Ugyanez pl a Schalke szintén a Bundás2-ben. Szal én nem lepődök meg azon hogy ekkora profittal zártak. Még mindig 50 ezres nézőszámaik vannak óriási érdeklődés van a meccseiknél.

Előzmény: hallaignác (261196)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -1 0 261196

A Csepel még száz év múlva is több országos, világ és olimpiai bajnokot fog felmutatni, mint a Hertha. Ide szól jegyed, itt a helyed ...

Előzmény: Gatyabandi2 (261195)
Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja -3 0 261195

Azért annyira még nem süllyedt le a Hertha náluk mint a Csepel nálunk. A Hertha még most is a 10 legnépszerűbb klub közé tartozik a németeknél. A Csepelnél szerintem az Iváncsa is népszerűbb már 

Előzmény: hallaignác (261192)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -2 1 261194

A nézőszámokról jut eszembe: Az a csapat, amelyikre otthonában kevesebben kíváncsiak, mint idegenben, arra senki nem kíváncsi. Az NB1-ben négy csapat van, amelynek az otthoni átlag nézőszáma több, mint az idegenbeli.

https://www.magyarfutball.hu/hu/merkozesek/bajnoki_merkozesek/nb_i/2023_2024/nezoszamok

ivanandras Creative Commons License 4 napja -2 2 261193

Nem 2 ember írja neked ezeket, nem 2 embert zavar, amit csinálsz, mégsem veszed észre magad, vagy nem akarod... hidd el, nem a többséggel van a baj.

Előzmény: Ebcsont42 (261189)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -2 0 261192

A Csepel is Magyarország "top10 legnagyobb klubjába benne van".

Előzmény: Gatyabandi2 (261191)
Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja -2 0 261191

Azt hogy érted hogy a Hertha az egy himi humi csapat? Szerintem Németország top10 legnagyobb klubjába benne van. Szurkolóstul mindenestül, mert kb 50 ezren járnak Bundás2-ben is a meccseikre 

Előzmény: hallaignác (261190)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -3 0 261190

Közben a Hertha több mint 70 millió eurós (27,5 milliárd forint) megtakarítást ért el.  https://mandiner.hu/sport/2024/04/elkepeszto-fordulat-dardai-csapatanal-meses-bejelentest-tett-a-hertha?utm_source=facebook_boost&utm_medium=social&utm_campaign=mandiner Az eredeti cikket nem olvastam, de még egy ilyen himi-humi csapatnál sem szarral gurigáznak. Mi meg Manrique meg Loncar eladásából várjuk az osztalékot.

 

Ebcsont42 Creative Commons License 4 napja -7 1 261189

A legegyszerűbb fejekben pedig:

 

Kocsog vagy, ha csak akkor írsz, amikor kikapunk.

Most amikor győztünk hol vannak a szarrágók?

Biztos örülsz, hogy kikaptunk.

Ellenség vagy, ha másképp merészelsz szurkolni, mint a többség.

 

:)

Előzmény: hallaignác (261188)
hallaignác Creative Commons License 4 napja -2 0 261188

Egyszerű fejekben kétbites gondolkodás.

 

        1                              0

Blagojevics jó versus Blagojevics szar

Dzsudzsák  jó versus Dzsudzsák szar

Bárány       jó versus Bárány szar

Makrai        jó versus Makrai szar

örmény      jó versus örmény szar

 

       101                         000

minden       jó versus minden szar.

 

 

LokiFan16 Creative Commons License 4 napja -1 1 261187

Ne emlegesd annyit azt a ütemtervet. :D

 

Szerintem a jelenlegi helyzetet fontos úgy értékelni, hogy tisztában legyünk vele, hogy a háttérben zajlanak a dolgok. 

Előzmény: Sheverush (261186)
Sheverush Creative Commons License 4 napja -1 1 261186

Pedig de.

Nyilván nem azzal az útravalóval küldik ki a csapatot a pályára a vezetők, hogy csak ésszel gyerekek, nehogy kijussunk a konfettibe, mert akkor ugrik mindannyiunkak a befizetett nyaralása félpanzióstul. De azzal, ahogy a szurkolók számolták a pontokat (a blogosokkal az élen), hogy így-úgy mennyi esély van a negyedik helyet elcsípni, stb., alighanem éles kontrasztban állhat, ahogy a klubnál egy csomó mindent magasabb prioritással kezelhetnek. Pl. hogy az értékesítendő játékosoknak játéklehetőséget adjanak, meg felkészüljenek a következő szezonra, amikor már valóban cél lesz a dobogó az üzleti terv szerint.

Előzmény: Gatyabandi2 (261184)
ivanandras Creative Commons License 4 napja -3 0 261185

Bognár György üdvözletét küldi.

Előzmény: Gatyabandi2 (261184)
Gatyabandi2 Creative Commons License 4 napja -2 2 261184

Azért álljunk már meg légyszi egy szóra mert nem tudom röhögni vagy sírni kell ezen. Tehát szerinted a csapat nem akar kijutni az NK-ba mert fáradtak, pihenni szeretnének és jól jön most az a pihenés nyaralás stb? Beszarok. :D Ha ilyenek vannak tényleg akkor beszarok. Mert az ilyen nem profi labdarúgó hanem vaalami sörfocista maximum. És akkor mivan ha a kövi szezonban elérjük a top3at? Hát akkor is pihenni szeretnének nyáron szal felesleges elérni. :D Jézusom ne már hogy ilyeneket leírtok ide.

Előzmény: DEBRECENIVSC (261176)
Sheverush Creative Commons License 4 napja -1 3 261183

Elég nagy szégyen lenne, épp ezért simán megeshet.

Előzmény: OnlyLoki (261175)
Sheverush Creative Commons License 4 napja -1 1 261182

Hát, igen. Szerintem Loncart megtartani akarjuk, annak ellenére, hogy ritka szar szezont futott.

 

Manrique mellett egyetlen egy dolog szól: be tud urgani balhátvédnek, ha Ferenczi éppen kidől/megérdemelt eltiltását tölti. De Szuhodovszki és Ojediran, de még Lagator is hasznosabb azon a poszton (bár az utóbbi szerepe kicsit más). A kérdés csak, hogy Ojediran meddig lesz még a mi játékosunk - ne kergessünk illúziókat, ha jön egy jó ajánlat, azonnal eladjuk, és már benne van a noteszében jópár ügynöknek. Manrique-ért sokkal nehezebben kapnánk pénzt...

Előzmény: losik (261180)
Ebcsont42 Creative Commons License 4 napja -3 1 261181

"Idén viszont sokkal defenzívebb a közeg"

 

Idén a 29. forduló után már négy csapat kapott 50 gól felett, és egy csapat van 49 góllal. Tavaly a végén csak három csapat volt 50 kapott gól felett. Nem tudom, hogy ez erősti vagy cáfolja a mondandódat. Szerintem ez csak azt mutatja, hogy az idei szezon másabb, mint a tavalyi. Nagyobbak a különbségek a mezőnyben.

Előzmény: DEBRECENIVSC (261176)
losik Creative Commons License 4 napja 0 2 261180

A kérdés, hogy Loncart értékesíteni vagy megtartani akarjuk :) Ha sokat játszik, akkor max ez utóbbit tudjuk, de lassan senki nem akarja. 

 

Szegény, pedig tényleg jól indult. És látszik, hogy amúgy van benne még mindig valami, az első gól előtt nagyszerűen adta a labdát Vajdának. De kb ennyi hasznos megmozdulása volt. Reméljük, ha marad, akkor nyáron összeszedi magát. 

 

 

Amúgy nekem tetszett Bényei játéka, én korábban is sajnáltam, hogy elment. És most kiderült, hogy akár valami szélsőszerűséget is tud játszani. Én minden további nélkül visszacserélném Vajdára. 

 

 

Bárány pedig valóban óriásiakat küzd, rengeteget szabálytalankodnak ellene, sokat örlődik. Valószínűleg ez ami miatt, amikor odaér a kapuhoz már nem annyira hatékony, mint amikor berobbant. De a sérülékenységet azt szerencsére levetkőzte, ez egy nagyon pozitív dolog ebben a szezonban.  Pedig túl van hajtva. 

Előzmény: Sheverush (261179)
Sheverush Creative Commons License 4 napja -1 3 261179

Amir Bárányról írtál, teljesen egyetértek, végre valaki reálisan látja, 10/10.

A hétvégi meccs volt talán a legjobbja - sok labdát tartott meg és játszott meg jól, adott kulcspasszt, plusz gól, gólpassz. Sokszor máskor azért nem sikerül neki, mert hiába passzolják fel neki a hátsó sorból, messze van mindenkitől, háttal áll a kapunak védőkkel körülvéve és nincs kinek továbbadnia a közelben, mert a középpályásaink épp másutt, még a felezőnél járnak. De tegnap mentünk előre, voltak körülötte. Ami a szezonját illeti, nem gondoltam amúgy, hogy ennyire bírni fogja a terhelést, hogy hétről hétre kilencven perceket tol le sérülés nélkül. 

 

Blagojevics. Szerintem is próbálkozik a saját rendszerén belül alakítani a taktikát vagy az ellenfélhez igazítani azt. Sokmindennel kísérletezik, lehet, szerintem, hogy túl sokkal is (létra/nyárs azaz átlépés, kezdőkörből egyérintős passz, hatos rács, third man, széleken forgás, létszámfölényes helyzetek, újabban beadások belsővel/külsővel, mélységi passzok és mág rengeteg dolog van, amit észre se vettünk, mert nem áll rá a szemünk). Amikor a blogosok megkérdezték tőle, hogy valóban De Zerbi és Guardiola játékából inspirálódott-e, és azt mondta, hogy igen, örül, hogy ez látszik, elemezte a meccseiket de nemcsak az övéket, hanem Gasperini, Arteteta és Postecoglu csapatainak játékát is. Tele a youtube olyan videókkal, amik ezeket elemzik amúgy. Azt is elmondta, hogy ő nem mérhető ezekhez az edzőkhöz és a csapata sem. A kérdés így valóban az, hogy mennyire találja éppen el, hogy mi az, amit ki szabad próbálni vagy éppen erőltetni kell, és mi az, amit nem. Ő ezeket a taktikákat nem szervesen, egy olyan közegben dolgozva építi be a játékunkba, ahol ezt úgy sokan értik, csinálják, van kivel megbeszélni, hanem tényleg első fecske és innovál a közvetítések meg Yt elemzések alapján. Nekem ez tetszik, még azzal együtt is, hogy nyilván van, amikor ez nem jön be annyira, de azért sokaknak csak az marad az igazi, amikor Dombi Tibi a szélen felrobog a labdával, és középen Sándor érkezik. 

 

Lehet, hogy valóban, egy olyan alapozás és felkészülés, amit nem tör meg egy-egy komoly vérre menő mérkőzés erős külföldi csapatokkal, jobb lenne neki. (Plusz az örmények is jövő nyáron akarnak rovancsot venni, és akkor eladni vagy megtartani a klubot, akkor ér véget a tervezett ciklusuk.) Gondoljunk bele, amikor nagyot futott Blago, nem azzal tette, hogy az éles ki-ki meccseket hozta, hanem stabilan, várakozásokat túlszárnyalva gyűjtögette a pontokat a hétköznapokban, meg ritkán behúzott egy-egy meglepetésgyőzelmet idegenben. De amikor tele volt a Nagyerdei stadion, és felpörgött az erősebb ellenfél, akkor ritkán jött az eredmény. (Sajnos az idén a gyengébb csapatok ellen is sok vereség volt.) Én is elengedtem már a nemzetközi indulást hetek óta, de azt vártam, hogy még több  fiatal még több szerepet kap. De sajnos látszott hétvégén, hogy mennyire bele lehet szaladni a késbe. Lehet, hogy most a játékospolitika diktál, és olyanokat kell játszatni, akiket most értékesíteni akarunk, vagy éppen megtartani, de még egy-két ilyen pofon, és a közeg en bloc Blago fejét fogja sajnos követelni. És most jön a neheze.

Előzmény: DEBRECENIVSC (261176)
Ebcsont42 Creative Commons License 4 napja -3 1 261178

"elől meg összehasonlithatatlanul gyorsabb és jobb csatáraink voltak."

 

Neked még is sikerült összehasonlítani, gratulálok! :)

Előzmény: pippolinó (261177)
pippolinó Creative Commons License 4 napja -2 0 261177

Röviden.Agyfrászt kapok a kiismerték a Blago taktijáját mondattól.Guardiola bacájának a taktikáját is isnerte mindenki, mégse tudtak ellene csinálni semmit.Mert gyorsabbak voltak  fejben és technikailag is pontosan le tudták játszani.Szombaton pont az volt a baj, hogy nem tudtuk hátulról passzokkal felhozni a labdát, mert avédelem bizonytalan volt.Egyénileg szerinte ez a csapat nem is tud mást játszani, mert vagy a sokoasszos játék megy,vagy a középpályás labdaszerzés és gyors átmenet támadásba, amihez se a jó védekezés nincs meg, se a gyors támadók.Egyénileg Dresco,Ojediran egy jó Kusnyír, Megyeri éa egy sokat futó :) Dzsudzsi férne be bármelyik magyar csapatba.Éppen ezért nincs más választásunk, mint a sokpasszos játék.Sándorék idejében megvoltak a középpályán az emberek a labdaszerzésre, elől meg összehasonlithatatlanul gyorsabb és jobb csatáraink voltak.

Előzmény: DEBRECENIVSC (261176)
DEBRECENIVSC Creative Commons License 5 napja -3 3 261176

Erre még reagálok.

Dreskovic sérülés miatt nem volt ott, de a helyetteséről én nem is beszéltem, pedig mint kiderült a meccs leggyengébbje volt. Hát az tényleg durva, hogy fizikailag Bényeivel sem bír az ürge ... egy szó jut róla eszembe, puhány.
Ojedirant pihentetni egy hét pihi után? Nem, azért kell játszatni Manriquet, mert el akarják adni, ennyi. Ha többet játszik, többet lehet kérni érte, ha kevesebbet akkor kevesebbet vagy nem is érdeklődnek majd utána.

Nem a mostani kezdő miatt mondom, mondtam azt amit, hanem már kb 2 hónappal ezelőtt a blogon leírtam ezt. Ez csak ráerősített. Miért nem kell az NK? Szimplán azért, mert most megint hosszabb szünete lehet az EB miatt az nb1-es csapatoknak és hogy aztán ne kelljen hamarabb elkezdeni a felkészülést pont az NK okán, hát ezért "nem kell". Nem nekem, nem a szurkolóknak nem kell, hanem a csapatnak, mert kell a pihi, mert nagy építkezés kell hogy végbe menjen, hogy a kövi szezonra elérhetőbb legyen a top3 (vagyis a fix kupaindulás) ami a vezetőség részéről kimondott cél.

Alea iacta est. Ha az edző mondja, talán neki elhiszitek.
"SRDJAN BLAGOJEVICEZ A MECCS ELDÖNTI, HOGY MELYIK CSAPAT MELYIK IRÁNYBA FOG MENNI"

A keret ( nb1-es szinten ) erős, az edzőről már más a véleményem, mert akinek ennyire egysíkú a felfogása, egy rendszert ismer, annak a rendszeren belül kell fejlődnie, fejlesztenie, ha kiismerik a taktikáját. Csak hát az jóval nehezebb mintha lenne alternatíva, amivel adott esetben ellenfélfüggően felváltva használna. Mert a rendszer azért rendszer, mert definiálva van, van egy tól-ig határ amin belül lehet változtatni, lehet mozogni benne, kivéve ha az ilyen dél-amcsi majd megoldod magad stílus. Ezért a rögzített szituációkat fejleszti az edzői stáb leginkább, sajnos a magas embereink nem túl ügyesek fejjel, így ez legtöbbször nem párosul eredménnyel. Ami az egysíkúságot illeti, el kell fogadni, hiszen ha vannak egynótás együttesek, akkor valószínű, hogy vannak egytaktikás edzők is. Félreértés ne essék, szerintem jó focit játszat Blagojevics, de ez csak itthonra lesz elég és "jövőre" ugyanígy a dobogó közelében lehetnünk amennyiben ő marad az edző persze. Mindenki döntse el magának, hogy egy olyan szezon után, amikor klubrekordot jelentő kb több mint 1,5 millió euróért igazoltunk játékosokat ez a produktum elég e (Vajda, Dominges, Thor kb 500k volt együtt, Ojediran 45k volt, Pellumbi, 115k, Kocsis 350k, Szuho 500k, bár én 800-at hallottam a galamb utcán).
Én azt jósoltam (vissza lehet nézni), hogy kb 1,448 pont / meccsre lesz jó ez az edző és sok gólos meccseket várhatunk tőle ... azt utóbbi 9 fordulóban pont ekörül az 1,448 pont / meccs körül táncolunk, és most épp itt tartunk. Tehát én azt mondom pontosan ezt vártam tőle, az előző szezon meg egy kifutott szezon volt, további erősítés esetén és egy jó felkészüléssel itthonra megint elég lehet a dobogó környékére, de az NK-ban kétséges, mert eddig mindkét ellenfelünk tudott reagálni egy mérkőzés után. Tételezzük fel, hogy az itteni (legtöbb) edzőknek kellett egy szezon amíg reagáltak, de én még a félidőben, télen is azt olvastam, hallottam olyan hangokat, hogy nem, nem ez a gond, hogy kiismerték a taxot ... aztán tavasszal az nb1.hu-n az egyik elemző azt merészelte felvetni, hogy lehet, hogy kiismerték a taktikáját a szerb mesternek. Jó. Mondjuk ezen meccsen semmilyen taktikai csatát nem láthattunk, csak egy ad-hoc, adok-kapok mérkőzést, ahol a dióknak megint minden összejött, akárcsak a 3-1 alkalmával ősszel.

Bár a téli szünetben azt mondta az edző és a vezetőség, hogy töretlen a fejlődés, sajnos én nem látok túl sok fejlődést (azért nem lehet elvitatni, hogy van játékban. pl sokkal jobban széthúzza a csapat a játékot, egy jó 4-5 forduló óta és már vannak mélységi lapos passzok is ...stb, aztán egyes játékosok egyénileg sokat fejlődtek Bárány, Baranyai meg hatalmasat fejlődött, Ojediranról kiderült, hogy ő a mi kis gyémántunk), sőt ami a védelmet illeti erős, számszerűleg is kimutatható visszafejlődés van az előző csonka-szezonhoz képest (1 kapott gól / meccs [ egyébként ez egy brutálisan jó stat ] volt "tavaly" Blagóval, most meg felugrott 1,34-re), míg a góloknál egyelőre nincs szignifikáns visszaesés (1,68 vs 1,55 gól/meccs jelenleg). Szerintem ez a szezon nem csak a csapat egyéni, illetve csapatszintű fejlődéséről szól, hanem az edzőéről is. Idő kell, míg a rendszeren belül úgy tud fejleszteni, fejlődni, hogy az számunkra megfelelő eredménnyel párosuljon.

Persze sokan Bárányt csesztetik a meccsekért és kívánják őt melegebb égtájra, sőt még a blogosok is Bárány elé akarnak igazolni csatárt (total madness), de ezeket a szurkolói szubjektív véleményeket, beidegződéseket és egyes súlyos eseteknél már fixációkat had ne kommentáljam ... (na jó még is, Nagy Sanyi a király). Bárány mellé vagy mögé azt én is adnám, mert bár Batainak is sokkal több lehetőséget adnék, de nem én vagyok az edző és valószínűleg kölcsön lesz adva egy nb2-es csapatnak, tehát kell oda legalább egy potens erőcsatár.
Vissza Bárányra, tehát a blogosok is csatárt szeretnének Bárány elé, hogy majd annak érkezése után egy fél vagy egy év múlva legyen egy teljes értékű centerünk, miközben jelzem, helloka Báránynak ez lesz az első teljes szezonja (lekopogom) és már az első teljes félévében jobb volt mint Babunszki a sajátjában. Ami meg a teljes szezont illeti, mint említettem ez Báránynak az első teljes fél-, illetve teljes szezonja is egyben és immár 13 kanadai pontnál jár a tegnapi mérkőzés után (8 gól 5 gólpassz), míg Babunskinak 17 kanadai pontja volt a teljes szezonjában (13 gól és 4 gólpassz). Tehát ha fejlődése és egészsége is megmarad Báránynak jövőre várhatóan Babunskit is túlszárnyalja. Azért nagy szó ez - már az idei teljesítménye is -, mert nem elég, hogy neki ez az első teljes szezonja az nb1-ben, tehát nem mondhatnánk, hogy rutinos, de az előző szezonban olyan focit játszott a csapat a szerb mesterrel, ami egyrészt újdonságnak hatott nem csak a csapat, de még a közeg (nb1) számára is, másrészt olyan bajnokság volt az előző, ahol a csapatok döntő többsége játszani akart vagy legalább is próbált, vagy egyeseknek már a végén kellett. Idén viszont sokkal defenzívebb a közeg és inkább a kontrákra építenek a csapatok (ellenünk még a fradi is), ezért nagyon nagy szó, hogy a kihagyott helyzetei ellenére is már itt tart Bárány, mert Babunszki olyan közegben tudott alkotni, ami fogalmazzunk úgy, hogy kompatibilis volt Blagojevics taktikájához.
TLDR Dodó is király, aki meg más mond annak csirizes a tantusza.

A mérkőzésről. Rövid leszek, de velős, a cintányéros cudar világát neki. A diók 5 meccse nyeretlenek voltak. A dióktól soha nem kaptunk még 5 gólt eddig egy bajnoki meccsen. Legutoljára a Rapid ellen szaladtunk bele a késbe, bajnokin meg a fradi ellen a 19/20-as szezonban. Soha nem volt olyan (ha jól láttam), hogy ne szereztünk volna legalább 2 pontot egy szezonban ellenük, ráadásul egy ideje már 3x is találkozhatunk a diókkal egy szezonban, ez így mégnagyobb bravúr. Ez a meccs remek indikátora volt ennek a szezonnak.

Előzmény: pippolinó (261032)
OnlyLoki Creative Commons License 5 napja 0 5 261175

Közben úgy hírlik, hogy a szarfradi lecseréli a Telekomot a Gazpromra. Pont illenek egymáshoz, csőcselék banda! 

losik Creative Commons License 5 napja 0 0 261174

Véber volt az Újpest edzője?

Nem róla volt szó, hanem az előzőről. A szerbről.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (261173)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 5 napja -1 0 261173

Itt amúgy teljesen szimpatikus, nem olyan tapló mint ami lejön róla. 

Nagyon jó interjú szerintem. 

https://youtu.be/INWcnEghAws?si=ifvOHpCw-wa09w3a

Előzmény: losik (261172)
losik Creative Commons License 5 napja 0 0 261172

Az Újpest volt edzője.

Előzmény: Beaverfieldmarketplace (261171)
Beaverfieldmarketplace Creative Commons License 5 napja 0 0 261171

Ki az a V?

Miller a sör Creative Commons License 5 napja -5 0 261170

Ha egy delikvens 20 különböző nicken az asztalra szarik akkor a 21.-el már írhat bármit, ez sajnos az út törvénye ( Jay és Néma Bob )

Előzmény: Leszi51 (261167)
eeszsz Creative Commons License 5 napja -1 0 261169

" V"  mellett ült aki mesélt érdekes dolgokat a Loki tájáról.

 

ennyit írt..........

Előzmény: LokiFan16 (261164)
Leszi51 Creative Commons License 5 napja -1 0 261167

Csak annyit írt, hogy ki mellett ült a kis LOKI meccsen. Ezt törölni?????

Előzmény: ivanandras (261165)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!