Random Capital. Nem véletlen, hogy a tőzsdéről kivezetendő papírok érdekelnek :) Ha befalapos számlám lenne, nem érintene, nem is érdekelne a hír, de tőzsdei másodforgalomban vettem, így most nem tudom, hogy mi van. Írtam a concorde-nak, azt írták, hogy forgalmazónál eladhatom. De hogy odáig hogy jutok el, azt már voltak képesek leírni. Gondolom számlát kell nyitnom csak ezért valahol, oda transzferálni. Csakhát a transzfer egy vagyon, 8000 db VM alapom van, szerintem az elmúlt két évben csak én vettem, senki más... Még a portfolios cikk is az én bent lévő vételi és eladási ajánlataimmal példálozik :)....
Ez 20.000-et sem ér, ha erre rá kell fizetnem 5.000-et a transzfer miatt, megüt a guta.
szep kiutat talaltal (persze azt a belinkeltedet is lattam mar korabban) :-))
minden eleg komolyan az idötav kerdese. (en a lanyomnak is azt mondom, ha szomoru, sir [kicsi még] : hogy mekkora idötartamra hat ki, az egy jo meröje a bajnak. ha 1 honap/ev mulva mar csak emlek {nincs fagyi, izomlaz, eleses, elloptak, ...}, az nem volt komoly, ha örökre megmarad belöle valami, az komolyabb)
Hát igen, az első az egy vélemény, a második az meg egy tény. A tényeket tisztelni kell akkor is, ha más az ember véleménye. Amúgy, ha teljesül ez a forgatókönyv, akkor még mindkét állítás igaz lehet :))
Sziasztok, a tőzsdéről kivezetésre váró Concorde alapokkal mit lehet/kell csinálni? Eladni nem lehet, ugye éppen azért vezetik ki, mert 0 forgalom van bennük.
1. A Hunguest Hotels eddig is benne volt a cégben, mégse érdekelt senkit, most hirtelen óriási érték, alulárazott a papír, 500Ft-ot is megér, meg ilyen dumák.
2. Nagyon kicsi a közkézhányad, 15%-ot olvastam. Na most, ha én nagy tulaj lennék, elgondolkodnék rajta, hogy kiszórom a részvénypakkom egy részét, mindenki meglepődne, ha ráborítanának a piacra 1M db részvényt. :D
3. Csordaszellem. Kisbüfik veszik, egymást hergelik, de eljön az a szint, ahol mindenki szabadulni akar majd tőle és realizálni a nyerőt, akkor zutty.
4. Tipikus hírre vevés esete. Aki sejtette, hogy O. V. köréhez kerül a cég, az már megvette olcsón és a hírre eladta/eladja.
5. az egész sztori engem a Spekuláns feljegyzései c. könyvben olvasható történeteket juttatja eszembe. Amikor egy cég nagy tulaja megbízott egy szakembert, hogy manipulálja fel a papírt, mert el akar adni egy csomó részvényt anélkül, hogy romba döntené az árfolyamot. Néhány ilyen buli után elég volt csak elhinteni a piacon, hogy Livermore kezelésbe fogja venni x céget és már rá is ugrottak a vevők, aztán ha eljött az idő ráborította a piacra a pakkot és a zuhéban óriási mennyiséget megvettek. Mondjuk jelen esetben felhergelik a Konzumot 300Ft-ig. Ott elkezdik adni a nagy befektetők a pakkokat. Elkezd zuhanni és a piac felszívja, hisz mekkora buli már 250-ért, 200-ért, 150-ért megvenni, amikor volt már 300Ft is. :)) A nagy tulajok pedig gigantikusat kaszálnak és a közkézhányad felmegy 40-50% közé.
akkor most vegyek, vagy ne ? :-)))) - ezuttal viccnek szanva a kerdest
sokszor kerdezek itt, aztan persze en döntök, de most nincs kerdesem: a nem nehany napja, nehany hete, hanem inkabb 2-3 honapja erlelödö es eldöntött-elhatarozott negyedeves szeles indexkövetö ETF vetelt teszem nehany evig ...meg akkor is, ha cost averaging a leirasok es logika alapjan igen hosszu tavra -amiben en gondolkodom - kisebb szerepü
Havi statisztika a követett alapok teljesítményéről február végéig:
2016 jan-dec január február
Supra: +9,35% - 0,30% - 0,15%
Vakmajom: +1,95% +0,70% +0,70%
Citadella: +10,73% - 0,04% - 1,01%
Platina Pi: +5,10% - 0,12% - 0,85%
Columbus: +7,79% +0,98% - 0,65%
G10 HUF: +29,97% +5,06% - 2,29%
EMDA: +39,04% +3,78% +2,89%
Aegon Alfa: +4,08% +0,72% +0,11%
Hold: +5,20% +0,37% - 0,37%
OTP Prémium: +16,55% +1,31% - 0,35%
OTP EMEA: +6,13% +0,58% +1,01%
Föld Kincsei: +37,57% +0,29%- 1,99%
Prémium4G: +21,56% +0,83% +0,22%
EUR/HUF: - 0,67% - 0,01% - 1,06%
Nem volt könnyű profitot elérni februárban, Büki András első helyet érő hozamát megközelíteni se tudták a többiek. A Concordnál Vakmajom aktivitása ezúttal is eredményesnek bizonyult.
igazad van, ez sem korrekt. ha nem lennék lusta, tennék valamilyen közérdekű bejelentést, vagy a fene tudja micsodát, mert ez olyan befolyásolást jelent, amelyből bennfentesek profitálhatnak.
OTP-reszvenyt nem tart, szerintem nem is tarthat OTP-s alap. Pentek reggel teszi kozze az OTP a negyedik negyedeves szamait. Akkor eldolhet, hogy merre tovabb...