Az igaz, hogy ha valamit nagyon akarnak, akkor elviszik. A lánc és a táracsékzár az alkalmi tolvajok ellen hatékony. Láttunk már olyan példát, hogy a garázs téglafalát kibontották....
a supermoto XT-ken H-s gumi van gyarilag vmax 210 amit lejton hatszelbe se tudnak es a H-sba van tartalek meg (huzamosabb, melegben 220-230 sacc) az enduro is 190vmaxossal jon imho
De nem is jó! Mondjuk ennyi pénzért valóban nem fog jobbat kapni, amit sztem érdemes megvenni krossz/enduro csizma az olyan 45-50e Ft magassága (SIDI, Gaerne, esetleg Oxtar/újabban TCX)...
Hát én nem régibe (4 hónap) vettem egy diadora mud turacsízmát... 5-ször voltam vele triálozni, a tirál motor berúgós... aztán észrevettem, hogy a jobb csízmának kilukatt a talpa. Át szúrta a berúgókar - visszavittem.
Nem rendeltetés szerű használat...
Hát nem tom - egy túra motort soha nem kell berúgni?? A használatiba és a leírásba sehol se volt, hogy csak 1,5mm-es a gumirozás a talpán...
Szóval én úgy döntöttem, hogy most diadora ellenes fun klubot alapítok. :))
nem tudom véleményezni, általában azért akcióznak mert vagy befulladt a készlet, vagy új modell jön és kiakarják gyorsan pörgetni. Diadora nem noname, el kö menni megfogni, megszagolni, szemügyre venni és úgy eldönteni
A Sidi csizmám is 5X-ről volt lenyomva 27-re és tökéletesen szuperál két éve, legnagyobb esőben is száraz marad.
Bocs:
"Lógó orral megy haza az időközi választás után a vesztes MSZP-s jelölt, otthon a felesége megkérdezi: - Na és mi volt, hány szavazatot kaptál? - Ne is kérdezd, a magaméval együtt csak hármat. - Áhá! Tudtam, hogy van valakid!"
Ott vettem anno a csizmámat, nem rossz csizma, 5 éve bírja a gyűrődést, most azt is leakciózták.
De ha arra célzol, hogy szar, akkor hagyom a francba. Nem vagyok mostanában benne a motoros ruházatban, de azt tudom, hogy nem mindig a drága a jó és nem mindig szar az olcsó. Eddig a 10eFt-os Shox-os kesztyű volt a legjobb, amim volt, de mikor elkopott, vettem egy IXS-t 30eFt-ért, mert hogy az biztos milyen szuper... egy rakás szar :-)
Milyen csizmát javasolsz/javasoltok? Illetve komplett ruházat kellene, mit érdemes venni? Az ár másodlagos...persze nem elhanyagolható :-)
Ismeri valaki a shox által forgalmazott Diadora MX4 csizmát? Jóféle-e? Mert most keményen le van akciózva, ha jó, Öcsinek meg kéne csípni egyet. 52e helyett 22eFt.
Jutyub... Talán te is emlékszel, h pár éve egy itteni srácot leszállítottak (nem akarták bántani, inkább megkérték) a városban a vadi new kék yamaha erox robogójáról. Aztán vett egy kék r6-ot, azzal meg volt valami balesete, de ez már más téma.
De harmada-negyede a Citadell mondjuk az Abus aranak. Ezeknel szerintem az elrettentes inkabb a cel, ha valaki ezeket komolyan le akarja vagni, akkor mar mindegy, hogy Citadell vagy Abus, kinezetre hasonloak. Ha valaki elahatarozta, hogy ezeket levagja, az nem alkalmi tolvaj, van nala szerszam. Mint irtam, sokszor azt konnyebb elvagni, amihez kikotod, mint amivel kikotod.
Szerintem.
Bar en csak a jutyubos videokon lattam, hogyan probaljak kinyitni a zarakat, probalni nem probaltam.
Az altalad linkelt Citadellnel a lakat fule nagy, ami jo, mert atfer a talan a fektarcsan, tudod fektarcsazarkent is hasznalni (ki kell probalni, nem ismerem a tenyleges zarat).
A masik, ABUS zarnal (de sok masiknal is), az egyik lancszemen bujtatjak at a masik vegen levo lancszemet es azt bujtatod bele a lakatba. Kisebb helyen lehet a lakathoz hozzaferni.
A kepekrol mar jol latszik, hogy mit probaltam leirni, remelem ertheto: