Valaki copypaste mar calver makinak a hozzaszolasom, ha esetleg nem akarna elolvasni, hivatkozva a halallistajara.
Tenyleg erdekelne, hogy o, ha a szabalyalkoto szekeben ulne, hogyan reformalna meg a kozlekedesi szabalyokat. Az nem kifogas, hogy "nem ertek ehhez", mert o mindenben profi, mindenhez a vilagon a legjobban ert. :-)
azzal nem kell vitatkozni, az ELEVE baromsag volt. 40-rol a fekut TOBB mint 60-nal a reakcio alatt megtett ut. tehat ha a 60-nal halado eluti a reakcioidejen belul, akkor a 40-nel halado is eluti. EZERT faszsag amit irtal :-)
(es amugyis eletszerutlen hogy UGYANAZOK a feltetelek legyenek)
Lehet olyan eset, hogy 50-nél épp nem ütöd el, felette kicsivel már igen ugyanolyan körülmények közt, de ezzel nagyvonalúan megint szemet hunytunk egy csomó paraméter felett.
De ki garantálja, hogy pont így ugrik ki a gyerek? Calver_ kb. 40-el ment, amikor a mammer oldalról neki kocogott. A haverom szintén a megengedett sebesség alatt ment a Kőbányain, amikor egy kínai gyak. szintén oldalról érte az autóját. Ezekben az esetekben a logikátok szerint a helyesen megválasztott sebesség 0 lett volna, de az is úgy, hogy épp ne ezeknek a vakegereknek a migrációs útvonalán állj.
Az ilyen álszent, rugalmatlan és életképtelen hozzáállás az, amivel 40-el mennek Szegeden a 6 sávos nagykörúton ("mer'hakiugrikagyerek" A faszért ugrálna a nagykörúton? aki meg igen, az genetikai zsákutca) viszont pl. nekik/nektek ugyanúgy az 50 a mérvadó egy szűk utcában, ahol mindkét oldalon parkolnak. Következésképp én vagyok a megáltalkodott, szociopata tömeggyilkos, mert egy nyílt 6 sávos úton szerintem lehet 70-el (sőt 80-al nem sűrű forgalomban) menni, de felfogom, hogy pl. a Kékgolyó utcán nem megyek 40-nél gyorsabban, ahogy Szegeden, mondjuk a Batthányi utcában sem, ha parkolnak a két oldalán.
Érdemes a "disztingválni" szó jelentésén elgondolkodni. (Sokan nem tudják, pontosan mit jelent...) De oké, tudom, az ilyenek miatt mint én vannak a háborúk, az ózonlyuk és pusztulnak a bébifókák. ;)
calver: én alapvetően kinemállak... ezt már többször megbeszéltük.
De helyettem inkább a fizikával vitatkozz: teljesen ugyan olyan feltétlekkel a 40-nel közlekedő megáll, a 60-nak meg nem.... ennyi. A többi meg a te szegénységi bizonyítványod.
mert buta vagy. ha a 40-nel halado telefonal? ha a 60-nal halado ki tudja kerulni?
eloadod a szemellenzos ostoba mintapeldanyt. ilyet lattunk az araboknal, mikor megbuntettek az embert, mert elutott valakit, es hat mivel o nemet allampolgar, ott se kellett volna hogy legyen, tehat o a hibas
Orulok, hogy most is, mint mindig a kiskapukat keresed es masban a hibat, osztod az eszet.
Kivancsi lennek, hogy TE hogyan irnad meg a kozlekedesi szabalyokat? Hogyan szabalyoznad, hogy ki merre, hol, mikor milyen korulmenyek kozott, mennyivel mehet? Mondjuk nalad a sebessegkorlatozas hogyan nezne ki? Mindenki mehet 90-nel, motorral 95 is meg belefer, szurke VFRnek akar 100 is, ha mindezt a calver atyauristen vezeti, akkor 1M? Vagy csak egy szabaly lenne, "felre majmok, jon a bajnok"?
Es ne csak a te hiperszuper reflexeiddel, szervertermeket megszegyenito adatmennyiseget eszlelni es feldolgozni kepes agyaddal es radaros szemeddel lasd a vilagot, hanem pl. a szuleid, idosebb szeretteid, kezdo, kevesebb rutinnal rendelkezo rokanaid stb. szemevel is.
nem olvastam végig - de azért azt bármikor elfogadom, hogy ha 50 a maximális megengedett és ha az első 40-nel, a második 60-nal megy, akkor kiugró gyereknél az egyik még (elvileg) képes megállni, a másik meg még csak a reakcióidejét futotta le (tehát esélytelen, hogy bármit is tegyen), amikor elcsapta a kölköt.
Én nem azt mondom, hogy a sebesség következmények nélkül növelhető a végtelenségig. Ellenben Te önkényesen kiragadsz egy sebességet (50) és egy ehhez tartozó fékutat, majd bizonygatod, hogy ha ennél gyorsabban megy ott valaki, az nem tud megállni.
Mi van ha épp 32-ről fékezve lehet csak megállni? Akkor onnantól az 50 is balesetokozó száguldás. Sőt, ha gyalog mész, még biztosabb, hogy nem fogsz 5 emeltnyi zuhanással egyenértékű becsapódást okozni (leszámítva, ha túlsétálsz az ötemeletes tetején).
Út-, látási viszonyok, forgalom, pillanatnyi pszichés és fiziológiás állapot (fáradt, lázas, depressziós, tripperestökétvakaró, stb.), a jármű képességei (keletnémet dobfék vs Brembo) mind mind tényezők, amik együtt alakítanak egy nem kicsit bonyolult rendszert, amit képesnek kell lenni pillanatról pillanatra átértékelni, és ahhoz igazítani a vezetési stílust.
igen. azt is elmondta. ha nem dohanyzik, 0.7% eselye van a tudorakra ha nem dohanyzik, de idonkent jar oda, ahol dohanyoznak akkor valamivel tobb ha dohanyzik, akkor meg 1.4%
de kb mindegy is, mert ugyis meghal infarktusban 65 korul
> Vajon jobban elvonja a figyelmet, ha telefonon beszélek?
igen
arrol nem is beszelve (ezt a tanulmanyok is emlitik :-) ) hogy az utasod is rad tud kiabalni, hogy hulyebarom, mikor epp elneznel egy keresztezodest :-)
Engem egy olyan összehasonlítás érdekelne, hogy veszélyesebb-e mobilon beszélni, mint a kocsiban ülőkkel. Vajon jobban elvonja a figyelmet, ha telefonon beszélek?
> Bár tényleg nem tudom mennyivel jobb, ha kihangosítóval beszél az ember.
ugyanannyira koti le a figyelmed. nem az a baj, hogy az egyik kezed nem szabad, hanem az, hogy nem figyelsz annyira.
megis, ez a szabaly. amit a szabalybuzik imadnak... ahogy en pl tok szabalyosan irhatnam ezt a postot az automban ulve, szigoruan 90km/h oraval haladva :-)
91-gyel menni, es nagyon figyelni mindenre, na az veszelyes HISZEN szabalytalan :-)
Tudom, h kell hajlítani, van arra rugó is amit belehúznak. De ha nem marad meg a kőr keresztmetszet az nem zavar engem. Vagy ledugózom az egyik végét, melegítem ahol berogyott, majd tüdővel megnyomom. 2 éve leszoktam :)
> Enni, inni, olvasni, horgolni szabályos, mobilozni nem.
ja, csak enni meg inni negyedannyira veszelyes, mint telefonalni. persze sztem itt a topikon is akad olyan, akinek komoly agykapacitasat koti le az ivas ;_)))
Arról beszélek én. Bár tényleg nem tudom mennyivel jobb, ha kihangosítóval beszél az ember. Van az a sorozat... Mítoszírtók. Múltkor letesztelték a telefonálásos vezetést tanpályán. Lényeg, h mindkettő megbukott, mikor mobilozott. Jó, az csak egy hülye sorozat :)
Pár napja egy BMW-s napilapot olvasott vezetés közben. És nem dugóban, hanem haladós, üres úton. De azoknak pláne mindent lehet.
Tegyük hozzá a cigizést. Állati veszélyes. Pár éve lehajtottam az ülést, letakartam, rátettem a mindenhol olajos-benzines fűnyírót, mellé a kanna benzint, majd húztam vidékre füvet nyírni. Csikket persze bénán pöcköltem ki az ablakon, visszajött az olajos-benzines pokrócra. Hát mit mondjak, kellett összesen 15mp. megállni, hátsó ajtó ki, csikk megkeres, kidob, vissza... :-)