Továbbküldtem a szerelőmnek technikai jóváhagyásra (fogszám, lánc típus).
Nyilván most nem sürgős, mert tavaszig úgyis csak nézegethetem. :(
etniez!
Nem tudom, a Honda-nal mennyi, de gyanítom sokkal olcsóbb nem lehet (sőt, ha azt veszem, hogy 64e-ért akarták adni a szélvédő plexit, ami egy darab műanyag, akkor az ilyen árakból igencsak jelentős kedvezményt kéne adniuk, hogy versenyképes legyen).
Meg valójában nem is ez a lényeg. Ha van egy embered, aki megbízhatóan, jó áron, házhoz hozza a cuccaidat. Akkor az én olvasatom szerint érdemes ezt megbecsülni. Még ha 2e HUF-al olcsóbb is lenne most a szett H-éknál (kizárt amúgy), akkor sem baszakodnék, mert egy jó bezsállító ennél többet ér.
Habár fojtásnak számít (a gázlengéseket zavarhatja), én már megbántam, hogy levágták. A katalizátornak segít normálisan működni viszonylag alacsony fordulaton is. A tieden azért furcsállom hogy van, mert utólagos kipufogókba nem nagyon tesznek katalizátort - aminek szekunder levegő kell.
Fojtással (vakcső + szekunder levegő cső) is pörgött mint a veszett, csak a varió miatt ment lassan az enyém (Piaggio blokkos vizes Aprilia). Szerintem (ahogy Te is tippelted) csak nincs rendesen behangolva, én azzal kezdeném. Nekem a karbi alapjárata volt furán beállítva, csak negyedet lehetett kitekerni a keverékszabályzó csavart, különben alapjáratról gázt húzva lehörgött, majd akár le is állt. Egy ilyen leállás után viszonylag sokáig kellett alapjáraton pötyögtetni, aztán finoman húzva a gázt el lehetett indulni.
Ha levágod, akkor azt a fura dobozka alapkú szelepet le szokták dugózni, (vagy kompletten leszerelik) hogy ne kaphasson a varió szűretlen levegőt.
KTM-et még csak tele sem kell tankolni a műanyag tankja miatt. Én biztos nem cserélnék ősszel olajat. (Pláne, hogy ha egy kicsit jó idő van, úgyis megyek velük.)
Szerintem az egesz tul van lihegve. All a motor a garazsban, kicsit kienged az ido lemosom, letakaritom a kosztol, lepolirozom. Gumifujas, kozepsztender, ponyva aztan tavasszal majd kap egy friss olajat es kesz.
Tegye fel a kezet, aki a kocsijat felbakolva, lezsirozva, friss olajjal rakja el, ha mondjuk 3-4 honapig nem hasznalja... pedig a modern nagynyomasu motorok legalabb annyira erzekenyek.
És ez a kivezetés fojtásnak számít? Érdemes megszüntetni? A neten talált képeken csak a gyári kipufogónál látok ilyet, a sport kipufogóknál nincs ilyen összekötő. Ott gondolom kapásból leszerelik, kérdésem az, hogy a blokkhoz tartozó résznél azt a szelepet akkor le kell zárni valahogy?
"A vakcső ugyan nincs a kipufogón, de egy cső bevezet belőle a blokkba"
Ez a kettő így nem valószínű. Egyébként az a cső (a gyári kipufogón legalábbis) a szekunder levegő hozzávezetés a katalizátorhoz, ami egy gyerekökölnyi visszacsapó-szelepen keresztül szív/kap levegőt a variátorházból.
Köszi a válaszodat, nem tudtam otthagyni ennyiért. (alig 200 fölött) 2005 végi, 3 ezer km van a motorban, vadi újnak néz ki, 2 éve nem is használták, csak karbantartották. Végig garázsban volt. Meglep, hogy ilyen "lassan" megy, ahogy írtad, hiszen az ugyanolyan blokkal szerelt SR 85-el is tud menni órája szerint fojtatlanul. Nos, ebben még lehet fojtás valahol, 66-al megy pont. Pedig egy Giannelli sportos cső van rajta. A hangja nagyon erőteljes, de szerintem ez a motor még be sem volt lőve, ez a karbin érződik, illetve van egy "turbólyuk" is 40-körül. Majd ünnepek után nekiesek, valszeg kap egy csinos hetvenes levegős hengert is. A vakcső ugyan nincs a kipufogón, de egy cső bevezet belőle a blokkba. Az mi?
Ez is kicsit "miben hiszek" kérdés. Egy elv szerint érdemes tiszta olajjal lerakni a motort télre, hogy a tél alatt a használt olajban lévő szennyeződések ne ülepedhessenek ki és rakódhassanak le a motor belső szerkezeti elemein, illetve a benne lévő korróziós termékek ne támadják meg a felületeket.
Ez szól amellett, hogy friss olajjal rakd el télire, ha nem használod a motort, de valójában semmi különös nem lesz, ha így rakod el, régi olajjal.
Ez már régen megvan, a fiamé, aki a város másik végében lakik, de nincs garázsa :-) 89-es a gép, nem mai vas, de egy svájci túrán egyedül ez nem romlott el a 3 éves GS500, 1 éves Buell és valami fiatal 600-as Yamaha mellett :-)
Héten van utoljára -40% a Hondánál, megvettem a láncszettet a VTR-re.
Nem tudom, hogy télre cseréljek-e olajat és szűrőt. 3600 van benne, új olajjal 2700-at mentem. Most cseréljem vagy tavasszal hatnál? Nem tudok dönteni...
Én már elraktam, -6 már sok. Nagytarcsa környékén meg végigsózták az M0 lehajtókat. Arra nem akartam motorral rámenni, mert a só szétmar mindent... Ha jössz erre Jim, kerüld ki a KTM-el a lehajtókat, gondolom a sót az sem szereti!