fogalmam sincs mekkora :O kicsi az biztos. felkeltem reggel fel 6kor es betoltam a motort a keglibe, atpucoltam ezt a xaros bovdent amennyire csak tudtam. kivenni nem birtam mert ahhoz le kene bontani a fel elejet, de azert lekotottem alul-felul. van rajta gumitomites, meg dupla a kulso boritasa. nyomtam bele wd40-et, aztan nyomtam bele egy csomo motorolajat es porgettem furoval. remelem jo lesz, reggel az volt. delben majd kiderul addigra athul az egesz.
kosz. 90/100-as van torokbalinton, lehet beprobalkozom azzal.
wd40 hatott valamelyest, nem lett az igazi mert mikor belefujtam akkor nagyjabol fellazult de este megint eleg kemeny volt. bar mukodott, kiengedesre nem fogott, de a fekkar nem all vissza a helyere. igy inkabb hatsoval jottem haza, feltem hogy behuzom es ugy marad, az meg eleg szivas volt reggel is. asszem hetvegeig mar nem megyek, szetkapom a cuccot es rendbeteszem. ocsemnek van egy robogos markolatfutese (600-as hondajara vette csak utolag vette eszre hogy zart a vege igy nem jo az overe, kivagva meg ronda volt igy vett egy masikat), erdemes ezt felszerelni? nem szivja nagyon az akksit? van egy jo kesztyum, de ilyen idoben egy ora motorozastol mar eleg rendesen lefagy a kezem.
persze most igy nem lesz mivel jarni, de en autoba tutter nem ulok olyan dugok vannak...
Tőlünk északabbra már rájöttek, hogy van más megoldás is. Pl. jó erre a faforgács is. És azt tavasszal csak össze kell seperni... Vagy azt sem, megoldja magától a természet!
Ezért mondtam, hogy a fékerő relatív. CG-hez képest gecijó a VTR féke. CG féke nem működött hidegben és esőben. Akkor csak lassítani volt, azt is 1 mp-es késéssel.
Calver!
Nincsen logikai ellentmondás. Nem sajnálom a motorra a pénzt, de ez nem azt jelenti, hogy minden szart megveszek rá drágán. Az azt jelenti, hogy minden ellenőrzést, szervizt időben és alaposan elvégzek/elvégeztetek.
Zöld_i jó áron hoz minden kopó alkatrészt, de a láncot most nem tőle veszem. Régen beszéltem vele erről, ő is hasonló árat mondott, mint amit most a Honda. Lehet, hogy a Honda drágább egy kicsit, lehet hogy Zöld_i. Piti eltérésről van szó, tehát annyit nem ér, hogy előkeressek egy e-mailt.
És mivel ilyen piti eltérésről van szó, ezért inkább megveszem a gyárit, mert nincs kedvem fogaskereket és láncszemet számolgatni.
Remélem ezt a kérdéskört is sikerült mélyrehatóan megbeszélnünk, ha további kérdésed merülne fel a témában, akkor inkább privátban beszéljük meg, nem hiszem hogy érdekelné a topictársakat.
Zöld_i
Gondolom azért nem követsz el rituális öngyilkosságot a Kálvin tér közepén :)
Mindenesetre én is jobban szeretnék kevésbé síkos utakat.
Pl. a Totalcaron érdekes lenne olvasni egy (több) olyan cikket, amiben az egyes országok hóeltakarítási metodikáját mutatják be. Közvetlenül ezután az útépítési sajátosságokat (minőség, fagytűrés, kátyúkezelés), majd a metró (és egyéb tömegközlekedési) beruházások lebonyolításának átlátható rendjét bemutató cikksorozat következhetne.
Nincs titánból és nem birja.Az aljára szerelt kopóréteget gondolom minden télen cserélni kell,lehet hogy többször is.De ez olcsóbb,mint a kialakult dugók és szarrátört autók, a késö tömegközlekedés,stb...
Voltam sielni, es ott par apro kulonbseget fedeztem fel Budapesthez kepest: - az emberek elfogadtak, hogy ho van, es nem rinyaltak (sot, oultek neki) - egy ejszaka nem 3 centi esett, hanem 70 - a hegyi utakon nem osszefuggo kocsisorok voltak, tudtak haladni a hotolok
A te kornyezetbarat sod biztos jo dolog. Ami nalad az evi par kilo elhasznalasa soran jelentkezik szinte lenyegtelen kulonbseg a normal sohoz viszonyitva, az az utakra kiszort parszaz tonna eseten mar jelentos osszeg. Ha a dragabb sot szornak, biztosan lenne par ember, aki rinyalna, mert minek az utakra a dragabb.
Reggel a kozelembe levo tomegkozlekedesi utak sonedvesek voltak.
Az érdekes az, hogy pl. ha voltál már síelni bárhol külföldön, ott szép fényes fekete az út akkor is, ha egész éjjel esett, meg ha csak 3 cm. Risoulban volt döbbenet, hogy mennyire járható minden. Pedig nem sóznak, hidd el. A kocsidnak amúgy lényegesen többet árt, ha telibekapja a csuklós busz hátulról, mint a só, amit kiszórhattak volna éjszaka ezek a nyomorultak. A Duna pusztulását sem a hidakra kiszórt só fogja okozni. A Margit hidat sem a 20 év alatt rászórt só ette meg, erről nem fogsz meggyőzni :-) Kutyák tappancsa: Kutyát az tartson, akinek kertje van és ne hordja máshová szarni. Ha ők tesznek arra, hogy én mibe lépek bele, akkor miért kell nekem azzal törődni, hogy a kutya mibe lép bele? Ha meg a kertben marad, nem lesz semmi baja. A növényekről: tavaly óta környezetbarát sózást alkalmazok otthon, ez egy ronda barna granulátum, magas nitrát-tartalommal, annyit árt a kertnek, hogy a járda mellett egész nyáron zöldebb a fű, mint máshol. Ráadásul nem kell újra szórni minden havazáskor, mert nem oldódik fel egyből és folyik le a vízzel, hanem hetekig a járdán marad. OK, nem olcsó, de könyörgöm, mit fizetünk mi az útalapba minden liter benzinnél??? Meg hát nem 6 hónapon keresztül minden nap, hanem esetenként 1x-1x van rá szükség.
robeszra letezik teli gumi? nekem ez van rairva: elol 80/100-10 46J, hatul 3.00-10 32J (nem tom egyformak e nem ertek hozza). neztem webshopot (motorgumishop.hu) talaltam is par felet, de ugy tunik hogy nincs direktben teli (vagy jo rucskos) gumi.
Par centi hoval nem tudnak mit kezdeni. Kell egy 10 centi ho legalabb, mit mar talan tolni tud, de ahhoz is kell sebesseg (kb. 30-40km/h), hogy ki tudja dobni a havat, legyen ledulet a tolashoz (ugye a tolo autonak is sikos az ut). A letaposott hoval pedig semmire sem mennek.
A so nemcsak a kornyezetenek (Duna, mint eloviz; fak; kutyak tappancsa stb., csak igy hirtelen, ami rogton kapcsolatba kerul), hanem a femeknek sem tesz jot. Pl. korrodal a kocsid (pl. nezz meg egy tengerparti kocsit, amit csak a tengeri sos levego korroldalt meg). A hid pedig fembol van. :-) A homokon kivul van meg a zuzott ko, azt pedig ismered. Leveri a felteket a kocsidrol, betori a szelvedot, elsik a motoros.
Idokep.hu oldalrol: "Nem regisztrált észlelőink fényképei, köszönjük. Budapesten éjjel 3 óra óta havazik, a belvárosban 1-2, a peremkerületekben pedig 2-3 cm hó hullott, a kora esti órákig további 2-3 cm várható, így lesznek olyan helyek, ahol 5-7 cm hó is összegyűlhet."