Keresés

Részletes keresés

Mylord3 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174471

Ez azért egy erősen extrém eset, ráadásul az erre adott válaszainkból is sejthető talán, hogy az itteni nagy többségnek sem ez az irányultsága az otthoni KV-zást illetően, továbbá ha olvastad, a nászajándék ötlet címzettje sem "kezdő". Mindezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy az automaták alternatívájaként számba jöhető karos gép + őrlő alapesetben sem kerül több százezer forintba.

Előzmény: LazacX (174469)
Katoczi Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174470

A daráló a kulcsa mindennek. Egy 30k körüli Greaffel (cm702) szvsz egy olcsóbb karossal is vered az automatát. Ha esetleg belefutsz online egy Gaggia Babybe vagy Classicba, akkor hajrá, ha működőképes ne gondolkodj, olcsón javíthatók ha van is gond velük (nem szokott). A Pure, Deluxe és hasonló Gaggiák felejtősek, Cofee még jó lehet. Esetleg írj rám pár nap múlva, most kezdtem próbálgatni egy belépő szintű presszógépet amiben nem nyomásfokozós a kar, ha veri az automatát már siker.

Előzmény: LazacX (174469)
LazacX Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174469
Mielőtt írtam volna, akkor olvastam drága gépekről. Pl. egy 800 E ft-os keretű nászajándék keretről. Lehet nem voltam egyértelmű.
Előzmény: Mylord3 (174468)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174468

"Mielőtt írtam volna ide, átolvasgattam az utolsó pár oldalt, és való igaz, tűnődtem rajta, hogy kérjek-e itt segítséget. :)

 

Szóval ezek a több száz E ft-os gépek már nem az én világom, elnézést kérek...."

 

Ezer bocs, de egészen pontosan hol olvastál itt olyan" több száz E ft-os gépekről", amelyet/amelyeket bármelyikünk kifejezetten Neked ajánlott volna, mondjuk az automaták helyett? :-)

Károly itt lent (olaszpresszo), azért szerintem nagyjából megírta a frankót. Ezen automaták műszaki tartalma, megbízhatósága azért forintosítható, és én is csak azt tudom ismételni, amit Karesz is: a hirdetési portálok zsúfolásig tele vannak az eladni kívánt használt automata KV-gépekkel, és a KV-gép szervizek is ebből igyekeznek maguknak hasznot..., vajon miért??

Előzmény: LazacX (174463)
LazacX Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174467
Kérdés hogy milyen összeg számít olcsóbbnak?
Előzmény: coxycanon (174466)
coxycanon Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174466

A legnagyobb gond - amit már lehet hogy megírtak előttem az automatákról, hogy az espressóhoz túl durva örleményt használ,

még a legfinomabb beállítássall is, amin átrobog a víz, sok víz. Így egy híg lötyi jön ki.

Ezt senki nem kávé sznobságból írja. Ez tény.
Szerintem egy olcsóbb karos + örlő kombó messze veri az automatát.

Előzmény: LazacX (174465)
LazacX Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174465
A cél nem a csúcs eszpresszó, csak egy elfogadható minőségű. A podokat az üzemeltetési költségek miatt kizártam. A legolcsóbban 60 ft-ért találtam, ezzel még baj nincs, de jellemzően 120-180 ft-ért láttam, ennyit meg biztosan nem szánok rá. Az automatában igazából csak az ára vonz, a kényelem csak bónusz. Nagyrészt úgyis én főzök majd kávét. De a karos ajánlatokat is meghallgatom, ahogy az előző hsz-ben is írtam. Persze kérdés, mit lehet kihozni az automatához képest ennyi pénzből. Gondolom, (nem tudom csak gondolom) a boltokban kapható 15 baros 35 E ft-os alapgépek egy olcsó darálóval nem ad az automata feletti minőséget.
Előzmény: icerockk (174464)
icerockk Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174464

Szia, csak egy kérdés: mi vonz az automatákban? Az egyszerűség és a gyorsaság, meg az, hogy akár a család legapróbb és  legöregebb tagja is le tudja főzni azt a kávét? Vagy a csúcs eszpresszó a cél? Ha nem tisztán az utóbbi, akkor talán a srácok E.S.E. POD gépeket is ajánlhatnak...  Azért írom ezt, mert bár én nem vagyok hozzáértő, de megjártam már két éve ezt az utat... Ugyanitt kérdezősködtem, a srácok a karos gép plusz daráló kombot ajánlották nagyon segítőkészen, és nekem! nem volt jó választás (Gaggia Baby és egy nem túl profi daráló) mert barátnőmet sehogy sem tudtam megtanitani, hogy kell darálni, csapolni, elmosni mindent és mindig panaszkodott, hogy ez sok macera, nem éri meg. Ha ez esetleg nálad is lehet probléma, akkor talán POD gépet is nézhetsz, ami közel karos szintet hoz, de tuti jobbat mint az automata (én is éppen most szeretnék ilyet az említett karos gép után) :) 

Előzmény: LazacX (174463)
LazacX Creative Commons License 2018.01.05 0 0 174463

Mielőtt írtam volna ide, átolvasgattam az utolsó pár oldalt, és való igaz, tűnődtem rajta, hogy kérjek-e itt segítséget. :)

 

Szóval ezek a több száz E ft-os gépek már nem az én világom, elnézést kérek. Szeretem a kávét,  szeretnék felfelé váltani, de ilyen szinten nem vagyok műkedvelő. A menekülés oka ezen ársávú gépeknek a maximális lehúzása, ez azért kicsit meglepett. De ezek szerint alapvetően az automata kivitellel van baj.

 

Ezt a Saecot talonban tartom, azonnal nem akarok beleugrani a vásárlásba, ha kibírtam 25 évet, pár nap még belefér, vagy max. ez a hónap.

 

Ha már egyértelműen a karos gépek + daráló vannak ajánlva, akkor lenne erre javaslat? Azt írtam hogy esetleg megduplázom a keretet, de hat számjegyű árig már nem mennék el. Használt cuccot magánszemélytől, pláne postán (Hajdú megyén kívül) nem szívesen vennék. Vagy új, vagy pedig használt cuccokkal foglalkozó garanciát vállaló vállalkozás jöhetne szóba. Gondolom az sem bűn, ha egy hónapban a főzőt venném meg, majd egy hónappal később egy elfogadható darálót. Azt már csak óvatosan jegyzem meg, hogy van működőképes darálóm, minimum 40 éves kis apró szovjet csoda.  Feltételezem, hogy nem ilyen darálóra gondoltatok. :)

Előzmény: H_G (174460)
Katoczi Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174462

Ez olyannyira igaz, hogy a munkahelyen lévő QuickMill Aquavivát, ami az automaták között az egyik legjobb kávét adja szénné alázott egy karos gép úgy, hogy hozzá a kávét indulás előtt reggel otthon daráltam, majd pici üvegekben adagonként lezárva tartottam délutánig. A kávé nem egy újhullámos csoda volt, hanem Paljoc Spicy Italy-ja. Tudom a QM darálóját nem lehet együtt emlegetni a HG1-el, de akkor is meglepett, hogy közel fél nap után kiváló eredményt adott.

Előzmény: olaszpresszo.hu (174459)
Relaxalex Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174461

Sziasztok, egy kérdésben tudtok-e tanácsot adni? Rancilio Silvia, ECM Casa II, illetve - esetleg - Isomac Venus használt gépek közül szerintetek van-e olyan, ami szignifikánsan jobb konstrukció, esetleg jobban/könnyebben tuningolható a másik kettőnél? (Vízterítés/vízterítő tuning lehetőség, hőstabilitás, gőzölés,etc.) Otthoni használatra, napi átlag 4-5 kávé, amiből 2 tejes, tehát gőzölés is fontos. Előre is kösz a válaszokat.

H_G Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174460

Neked nem érdemes, mert azt mondtad, a tejgőzölés nem érdekel. A kétkazános gépek abban jobbak.

 

Az ársávon nem érdemes emelned, ha maradsz az automatánál, az Odea Gónál innen egyik sem lesz érezhetően jobb. (Tkp. mi bajod van vele, hogy mióta kiejtettem, menekülsz?) A többletet költsd az említett tuningra és szemes kávéra.

 

Akkor érdemes több pénzt költeni, ha mégis vállalod a külön "karos" gép, külön daráló jelentette macerát. Ebben a topikban alapvetően ez az ajánlott, mert a több munka árán sokkal jobb minőséget lehet elérni.

 

Előzmény: LazacX (174458)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2018.01.04 0 2 174459

A leírtakon kívül nekem egyéb bajom is van az automatákkal. Úgy érzem, hogy soha nem tiszták. Mármint értem én, hogy van tisztító program is, meg minden. De vannak olyan részek, ahol kifolyik a kávé és azért nincs elmosogatva minden nap. Olyan, mintha a kávégép karját minden nap csak folyó vízzel öblíthetném. (Én minden kávé után elmosom és szárazra is törlöm.) Nem szeretem, ha a lerakódások adnak egy plusz ízt, amit szinte minden automatában ki szoktam érezni pár hét használat után. Nálam ezért kizáró dolog, még akkor is, ha vannak olyan automaták, amiket pl. kifejezetten jónak tartok. A Simonelli-nek van pl. egy régebbi automatája, ami nagyon tetszett és használtan is volt már a Vaterán 80-ért. Fém dugattyú, fém tamper tömörítette benne a kávét egy fém perselyben. Láttam ilyet belülről működni. A tömörítő szerkezetet egy menettel és rugóval lehetett állítani, fokozatmentesen. Egen impozáns mechanikája volt. Ügyesen beállítva, szerintem közel eszpresszó minőség nyerhető ki belőle. (Legalábbis nem láttam okát, hogy miért ne.) De azért a legtöbb automata nem ilyen. Megvizsgáltam már pár automatát, kíváncsi voltam, hogy épülnek fel. Sok volt olyan, ami a rejtett részeken (amit kívülről nem látni, ahol a kávé kifolyik) végig fel volt penészesedve a tömörítő szerkezetig. Persze az ember nem látja, nem zavarja. Rengeteg az eladó a használt automata. Brutális mennyiségben vannak pl. jófogáson. Olyanok is, amik kívülről hibátlanok. Miért is? Megunta a használója a design-t? Vagy mi volt a baj? Nem ízlett a kávé? Egy JÓ karos gép szinte örökös darab, pici karbantartással abszolút tisztán is tartható. Amennyiért ma az emberek automatákat vesznek, amik különböző tejes italokat is készítenek, mindig elcsodálkozom, mert sokszor nem kevés pénzről van szó (esetenként többszázezer Ft). Full műanyag mindenük, pici helyre agyonkomplikált gépek, rengeteg elektronika, ránézésre is max 2 évre készültek, a javítási lehetőségeik pedig limitáltak, minden egyes típushoz teljesen külön alkatrészek, semmi szabvány. (NEM a használt SAECO-kra gondolok.) Mindezt azért, mert nem hajlandóak az emberek darálni/tamperelni/tejhabot készíteni, hanem egy gombnyomásra szeretnék. Ha így van, ezekkel a problémákkal és a csökkent minőséggel együtt kell tudni élni. De sok ismerősöm, aki automatázik rájött, hogy "ő már nem is szereti a kávét". (És néha jön a rácsodálozás, ha rá tudom venni őket, hogy jöjjenek el hozzám és igyanak egy kávét, hogy ez "teljesen más". Igen, az. Teljesen más.)   

Előzmény: H_G (174452)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174458

Azért lenne ez a bolt, mert itt lakom, a garanciális problémák érvényasítésével nincs gond. Helyben tetszőleges gépet ki is lehet próbálni.

 

Maradnék az automata vonalnál, és akkor a Saeconál. Abban gondolom egyetérthetünk, hogy a Szarvasi főzőhez képest többszörös lenne az előrelépés. Inkább az ársávon emelnék, azért 100 E felé már nem mennék. A kétkazános gépeket ajánlották még a figyelmembe, ezeket érdemes nézni?

 

Először is legyen meg a gép, a kávé váltásra majd utána visszatérünk.

Előzmény: H_G (174457)
H_G Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174457

Több pénzért a Taleákat is választhatod, de ha már automata, akkor nem jársz jól, ha elhagyod a Saeco márkát. Egy tényleg jobb automata létezik csak, a Quick Mill, de nem ebben a boltban és árkategóriában. A többi itt megtalálható vagy nem ad még annyira sem finom kávét (a német és svájci márkák), vagy a masszívságban marad le (DeLonghi).

 

 

Előzmény: LazacX (174454)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174456

Már ez a kombó is jobb kávékat adhat adott esetben, mint az említett üzlet automatás felhozatala.

Lehet, hogy a tulaj egy kis alkuval adja hozzá azt az imat lux/vagy vmelyik klónja KV darálót is.

https://www.jofogas.hu/somogy/Saeco_Aroma_Full_Inox_Olasz_karos_kavegep_2_73956593.htm

 

Előzmény: LazacX (174453)
Mylord3 Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174455

Ezen a kávégpekpontneten ha jól láttam most, akkor felújított de csak automata gépek vannak eladásra. /?/

 

KV-ital minőségre a külön daráló - külön gép felállás (jó gépek esetén persze), mindig jobb.

 

Az 50 ezer Ft azért eléggé beszűkíti a lehetőségeket, igazából már egy új kis brikka és valami alap őrlő is messze jobb KV-t ad mint a szarvasi.

Előzmény: LazacX (174453)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174454
...vagy a kínálatukban szereplő termékek közül, ártól függetlenül, van olyan, ami már ajánlható?
Előzmény: H_G (174452)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174453
Esetleg jobban járnék ha vennék egy külön darálót, és egy nagynyomású főzőt? Vagy itt már esély sincs rá, hogy ötvenből kijöjjek?
Előzmény: H_G (174452)
H_G Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174452

Mások is alkalmasak ennyire, pl. az Xsmall, Talea, de azokból most nincs az általad kinézett üzlet kínálatában.

 

Az automatáknak van néhány közös rossz tulajdonságuk, pl. a darálójuk gyárilag túl durvára őröl még a legfinomabb állásban is, a vízmennyiség pedig túl sok a legrövidebb állásban is, emiatt adnak jellemzően eszpresszó helyett híg löttyöt. Másrészt pedig gyakran van bennük 1-2 műanyagalkatrész olyan helyen is, ahová mindenképpen fém kellett volna. (Pl. gőzcsap.) Vagy fém, de túl puha és gyorsan kopó, jellemzően a darálórészben.

 

Az Odea és generációtársai engedik, hogy egy szerelő felülbírálja a gyári minimumokat és még szűkebbre állítsa a darálót, kevesebbre vegye a vizet (azaz nagyobbra a nyomást), ami nagyon pozitívan hat a minőségre. Ez persze garanciavesztő, úgyhogy a lejárata napján érdemes megcsinálni. Amellett ezekben jó kerámia őrlőkés van, és azt mutatják a tapasztalatok, hogy ha megkapják az előírt gyakoriságú tisztítást, akkor elég tartósak. Ami elromlik, azok jellemzően csak olcsó szilkongumi alkatrészek, és olcsón kapható pótlás.

 

Előzmény: LazacX (174451)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174451
Azt megkérdezhetem hogy miért nem alkalmas a többi ilyen árfekvésű gép a minőségi kávé készítésére, illetve ez az egy miért igen?
Előzmény: H_G (174447)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174450
Nemrégiben ittam egy tokaji kávézóban a kollégámmal kenyai kávét. A véleményt látta az arcunkról a barista. Mit mondjak rá, 12 E ft/ kg ár ellenére nem ízlett.
Előzmény: H_G (174449)
H_G Creative Commons License 2018.01.04 0 2 174449

Hmm, van az angolszászoknál két közmondás:

-- Előbb járni kell megtanulnod ahhoz, hogy futhass; ill.

-- Ami nincs elromolva, azt ne javítsd meg.

 

Előzmény: Surda :D (174448)
Surda :D Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174448

MIndenképpen próbálj ki friss pörkölésű kávét.
Paljoctól a GetUpot,ha erősebbre vágysz, de szinte az összes többi arabica.
http://www.pallyotzcoffee.hu/#coffee

Előzmény: LazacX (174446)
H_G Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174447

A Saeco Odea Go ezekből az egyetlen elfogadható.

 

Előzmény: LazacX (174446)
LazacX Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174446
Sziasztok!

25 évi napi 2-4 presszókávézás után eljött az ideje hogy lecseréljem a leharcolt Szarvasi presszó főzőt. Egy felújított automata főzőt veszek, a kavegepek.net boltból. Nézzetek már rá legyetek szívesek a kínálatukra, max. 50 E ft-ból mely gépek, amelyek ajánlhatóak, esetleg melyek kerülendőek? Cappuccinót nagyon ritkán iszunk, ilyen funkció nem fontos. Esetleg a hajnali kávézás miatt a csendes működés lehet szempont. A másik, nehezebb dió maga a kávé. Szinte kizárólag az Omnia classicot ittam eddig, tudom hogy ez a hulladék kategória, na de ez ízlik. :) Szeretnék áttérni arabica kávéra, akár 10 E ft/ kg-ig is elmennék, de amiket ittam eddig vendégségben, egyik sem ízlett. Lehet az a baj, hogy az Omnia ízvilágot keresem. Esetleg a szemes Omniából milyen kávékat főznek ezek a gépek? Az egyébként valós, hogy az arabica kávék harmadannyi koffeint tartalmaznak, mint a robusták, vagy ez téves?
coxycanon Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174445

Nagyon köszi! Akkor jól hallottam a többit is a Classicról :(
Az őrlőből pedig lehet, hogy megy akkor a tesó!

coxy

Előzmény: Katoczi (174444)
Katoczi Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174444

A 2015 után gyártott GC bojlere rozsdamentes acél lett, ami akár jó hír is lehetne de nem az, mivel ezen kívül elhagyták az állítható opv-t és más lett a fej is. Gyakorlatilag GC házba rakott Pure.

Graefről azt szokták írni, hogy vedd a 702-t, nem éri meg a különbséget a nagyobb. 

Előzmény: coxycanon (174443)
coxycanon Creative Commons License 2018.01.04 0 0 174443

Sziasztok!

Lerágott csont lesz, elnézést, de például az edigin nem találtam meg, hogy a mostani új G.Classic-ok

milyen bojlerrel rendelkeznek!? Jól tudom, hogy változtattak a "régi új" alumíniumon és most már

rozsdamentes acél?!
Még egy kérdésem lenne: Graef CM802 :)
Ezt az őrlőt széles körben szeretném használni. Filterre (V60, Chemex) és espressóhoz.

Partiban lenne a feladattal?

Köszi:

coxy

icerockk Creative Commons License 2018.01.03 0 0 174442

Köszi a hozzászólást, nézegettem gépeket a használt piacon (Technosystem, La Piccola és Covim Nemox, ebből mintha láttam volna egy hirdetést, amiben 80db gépet árulnak)... De hát ugye a többségük használt (kivétel a Nemox, ha adnak el darabjával a 80 db-ból, mert akkor talán az jó vétel lehet), ezek a Faber meg Lollo gépek meg jó áron újak lennének.

 

Találtam egyébként videot a Faber Slot gépről, hátha Nektek mutat valamit. Mellesleg a youtube-on sok csapolás látható ilyen géppel, nem látom rossznak, persze ez csak laikus vélemény.

 

https://www.youtube.com/watch?v=P21GQ6FXxaQ

 

Üdv,

Dani

H_G Creative Commons License 2018.01.03 0 0 174441

Sohasem hallottam ezekről a gépekről. (Tudom, akkor minek szólok hozzá?) Amiben biztos vagyok, hogy az RDL Sweet változatai, La Piccola Bat/Sara és a Didiesse Frog jók.

 

Előzmény: icerockk (174440)
icerockk Creative Commons License 2018.01.03 0 0 174440

Sziasztok!

 

Szeretnék egy kis segítséget kérni! A következő napokban/hetekben szeretnék vásárolni egy POD-os gépet (egyszerűség és gyorsaság a fontos a minőség mellett, ezért lett POD), és azt kérdezném tőletek, hogy érdemes-e egy új Lollo La Lollina-ba beruházni? A Lollo honlapján azt írják, hogy a belső kb egy az egyben Faber Minicoffe, ami meg a leírás Faber Slot, csak nincs víztartály. Esetleg érdemesebb a Faber Slot-ot nézni? Jók ezek a gépek? Köszönöm a segítséget!

 

Üdv,
Dani

Mylord3 Creative Commons License 2018.01.02 0 0 174439

Vedd meg neki kenyai farmlátogatás címén ezt, plusz a 2. részt. :))

/Megjegyzem, a legendásan színvonalas magyar tv-s útifilmek (Rockenbauer és társai) talán utolsó képviselője ez a hajdani sorozat, és még a KV-ról is esik benne pár szó és kép./

 

 

 

Előzmény: decca (174438)
decca Creative Commons License 2018.01.01 0 0 174438

800 ezért megoldjuk! :)

Előzmény: GAgyiXyXy (174437)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2018.01.01 0 0 174437

Még nem jött el az ideje, de köszi :) Jár mellé a kenyai farmlátogatás is? :)

Előzmény: decca (174435)
mester66 Creative Commons License 2018.01.01 0 1 174436

Hello Kevin!

Én nem venném el a barátod elől a döntést kávéfőző vásárlás ügyben. Csak hadd döntsön Ő!

Tapasztalatom szerint nincs olyan szabály , hogy a drágább kávéfőző jobb kávét főz.Ezért minél drágább a kávéfőző annál nagyobb a bukás lehetősége. Tehát az én javaslatom, az hogy boríték és pénz a borítékba.😊

Előzmény: Kevin (174423)
decca Creative Commons License 2018.01.01 0 0 174435

Ha örülnél egy Pavoni-nak, egye fene, megveheted az enyémet... :)

Előzmény: GAgyiXyXy (174432)
szigetbecse Creative Commons License 2018.01.01 0 0 174434

LaCimbali Junior,oszt' le van a gond....

Előzmény: Kevin (174423)
Kintpangapitypang Creative Commons License 2017.12.31 0 0 174433

B.U.É.K.

 

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.12.31 0 0 174432

Ilyen barátokra lenne szükségem nekem is :) Hasonló szettel rendelkezem mint a barátod, így leírom én részemről minek örülnék, hátha segít. Fontos, hogy kipuhatold mennyi hely áll rendelkezésre a kávésarokban, mert ezek a gépek a nem kicsik méretüket tekintve.
Részemről én jobban örülnék ha nem kellene mindenemet "kidobnom". Szóval én egy karos pavoninak nagyon örülnék a silvia mellé. A nem kevés maradékból meg egy látogatás egy kenyai kávéfarmra, vagy valami ilyesmi. És akkor a menyecskének is lenne életre szóló élmény, a kávébuzi meg akkor igazán kávébuzi, ha van egy karos gépe is :) Tuti mindkettőben kitörölhetetlen emlékek maradnának. Az örlő már kényesebb téma, ki kellene puhatolni egyáltalán van-e róla elképzelése. Csak saját véleményemet írtam!

800eFt-ért lehet már ültetvényt is kapnátok Etiópiában? :)

Mindenestre kérlek számolj be már itt, hogy mi lett a nóta vége és mi lett a reakció!!

Sok sikert!

 

 

Előzmény: Kevin (174423)
trollcsi Creative Commons License 2017.12.30 0 0 174431

vagy egy villamlatogatas egy ultetvenyen :)

Előzmény: Adam.Clayton (174429)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.30 0 1 174430

A Cremina milla felett van kicsivel, és nem is való mindenkinek. Ha nem szereti az ember a vele való pöcsölést könnyen szenvedéssé válik.

Előzmény: Mylord3 (174428)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.30 0 0 174429

vesznek egy Ek43-at meg késeket és hopp már alig marad valami a 800ből.. :)

Előzmény: Mylord3 (174428)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.30 0 2 174428

B@sszki, 800 ezerért már akár üzletrészt is vehetnétek neki(k) nászba egy jobb vidéki KV-zóban. :))

Szerintem, lehet hogy jobb lenne finoman kipuhatolózni ekkora összegnél azt, hogy nem inkább a 47. mikrót kérnék-e 20 rugóért és a maradék 780 ezret szerényen de egy összegben egy kis fehér borítékban ráragasztani a 47. forgótányérjára? :-)

 

Amúgy pedig esetleg egy jobb félkarú rablót a Silvia mellé...? Nem tudom, hogy pl. a Creminák mennyiért mennek most újban, de lehet persze hogy ezekhez meg még talán kevés is lenne a 800 rugó. /?/ 

Előzmény: Kevin (174423)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.30 0 0 174427

Ok. Erre nem gondoltam :) 

Gépre nincs más ötlet? Én eléggé más irányból jártam körül a témát mikor gépet néztem.

Előzmény: Törölt nick (174426)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.30 0 0 174425

A HX-es csodákat én elkerülném ha már ekkora a keret valamilyen dual bojleres csodát néznék pl egy La Spaziale Mini Vivaldi és mellé egy jó ipari darálót (szépen becsomagolnék itt a fórumon Lali.hu-tól egy Royalt. 

Előzmény: Kevin (174423)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.12.29 0 1 174424

aztarohad... Kevin, figy. Ha én neadj véletlen megnősülök, esküszöm meghívlak.

Előzmény: Kevin (174423)
Kevin Creative Commons License 2017.12.29 0 0 174423

Kávébuzi haveromnak bekötik a fejét végre (neki se legyen jobb mint nekünk) és arra gondoltunk, hogy nászajándéknak kapna tőlünk egy komolyabb darálót meg kávéfőzőt. A női ágról úgyis lesz 46 db mikrohullámú sütő meg ledes medvecsapda.

 

Egy szabad szemmel is jól látható összeget, kb. 800 ezer forintot dobtunk össze. Mit javasoltok ebből venni? Nyilván csak az új jöhet szóba, hiszen mégiscsak ajándékról van szó.

 

Jelenleg egy Rancilio Silvia - Rocky párossal nyomja, ehhez képest kellene egy jó nagyot előrelépni.

 

Rocket Fausto - Rocket Evoluzione R páros eddig amin gondolkozunk, de nagyon szívesen meghallgatnánk egyéb ötleteket is.

 

Köszi a válaszokat előre is!

Epsilon Creative Commons License 2017.12.29 0 0 174422
Van a kedves fórumozók között nyíregyházi, aki szintén szeretne (rendszeresen) friss pörkölésű kézműves kávét rendelni, hogy osztozzunk a szállítási költségen?
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.29 0 0 174421

Köszönöm a válaszod!!!

Előzmény: Szabi32 (174419)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.12.28 0 1 174420

És még lelit is jó hozzá akkor, mert a silviához az is jó.

Előzmény: Szabi32 (174419)
Szabi32 Creative Commons License 2017.12.28 0 1 174419

Szia!

 

Persze hogy jó!! Az ipari Rancilio, de még Faema kar is teljesen jó hozzá!

Sőt,, felmegy még rá, az E61 kar is (pld.naked) !:-)

Legolcsóbban sztem az Expolygonban kapsz, vagy itt:

http://www.gevkft.hu/pages/alkatreszkat.php

Ha pedig mindenképp gyárit szeretnél, akkor itt kapsz hozzá:

http://kavegepbolt.hu/spd/1165030/Szurotarto-2adagos

Előzmény: szigetbecse (174418)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174418

Sziasztok!

 

Szeretném megkérdezni,hogy a Rancilio Nancy-hez jó-e a Silvia szűrőtartója,ill. ha igen, hol lehet beszerezni eredeti kart hozzá? Köszönöm!

jak01 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174417

Nem hajt a tatár, tudok várni akár tavaszig is.

Előzmény: Mylord3 (174416)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174416

"Egyébként ezen a fórumon szoktak eladő gépeket kínálni (azért érdem, mert itt pl. nikon fényképező témában van kimondottan szaki és kimondottan adás-vétel fórum)..."

Igen, szoktak, ahogy itt alattam is látod! :-) /Ez szerintem jó ár is, csak talán a Pavoni nem igazán kezdő gép./

Egy "berezezett", felturbózott, szakik által átnézett régi Gaggia Classicot - egy kis szerencsével, és még több türelemmel - akár tudnál is venni 100 ezer alatt, de ismétlem: ha beleszerettél a zsír új Lencsibe, vedd meg azt! 

Előzmény: jak01 (174412)
Surda :D Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174415

+1  a 2015 előtti Classicra.

Előzmény: jak01 (174412)
H_G Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174414

Ó, ez nagyon szép daráló. Tkp. megfelelhet.

 

Korábbi évjáratú jó GC rendszeresen felbukkan használtan, bár az áruk már eléggé felment.

 

Előzmény: jak01 (174412)
decca Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174413

Lejjebb vittem az eladó La Pavoni Europiccola árát, 95 ezerre. Van egy Imex CR100 kávépörkölő is, azért 45 ezret kérnék.

A Jófogáson el lehet olvasni a részleteket.

jak01 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174412

Köszi a választ!

 

Nem tudom írtam-e (vagy csak akartam), de szakitól, szervízből benne lennék a használtban, írtam is már ét szervíznek és ha ezt olvassa szaki akkor előre is köszönöm ha van ajánlata számomra.

 

A kézi örlőt még évekkel ezelőtt vettem, kb egy életre tervezve egy ilyet: http://legacy.idrinkcoffee.com/Zassenhaus_Santiago_Hand_Espresso_Grinder_Black_p/cg-zas-san-blke.htm

Adnék neki egy esélyt a félprofi főző mellett.

 

Egyébként ezen a fórumon szoktak eladő gépeket kínálni (azért érdem, mert itt pl. nikon fényképező témában van kimondottan szaki és kimondottan adás-vétel fórum)

Előzmény: Mylord3 (174411)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.28 0 0 174411

"Ezután találkoztam a Lelita Annával, erről jókat láttam olvastam, de olvastam olyan szakértő (sznob?) írást, ahol negatívumként hozták fel, hogy még nem bizonyított a cég. Viszont a műszaki adatai (leszámítva az 57-es kart) engem kezdőként meggyőztek..."

Ha kezdőként meggyőztek a műszaki adatai, akkor vedd meg a Lencsit!  Ha én lennék kezdő, tuti, hogy nem venném meg, sőt egyáltalán nem adnék ki új gépért 100 + x ezer rugót, de persze ez csak a személyes véleményem. A kézi daráló helyett, amiről írsz,  kapásból vennék vmilyen villanyosat.

 

Vannak megbízható hozzáértő fórumos KV-gép szakik, akiktől kezdőként inkább vennék egy alap- de megbízható kisgépet, mint bármilyen új gépet. ...De mondom, ez csak a saját véleményem és tapasztalatom, és nem is vitázom azzal, ha vki csak új gépben gondolkodik. 

Előzmény: jak01 (174410)
jak01 Creative Commons License 2017.12.27 0 1 174410

Sziasztok!

 

A már lerágott csont kérdés mögé állok be én is: 100 THUF-ért eszpresszó gépet szeretnék daráló nélkül (az van kézi), újat (vagy esetleg szervíz által felújítottat).

Jó néhány napot rászántam tesztek olvasására, videók nézésére, először a Gaggia Classicot néztem ki, de sajnos a 2015-ös modellről sok jót nem olvastam. Egy román blogon találkoztam pozitív kritiával, de mivel ott gyártják nem biztos, hogy objektív volt a teszt. 

Ezután találkoztam a Lelita Annával, erről jókat láttam olvastam, de olvastam olyan szakértő (sznob?) írást, ahol negatívumként hozták fel, hogy még nem bizonyított a cég. Viszont a műszaki adatai (leszámítva az 57-es kart) engem kezdőként meggyőztek, a PL41TEM-ben pedig van gyári PID (erről is olvastam pro kontrát...)

 

szóval a segítségeteket az ész érvek összeszedésében kérem ami a Lelita mellett vagy ellen szólnak. Ezen kívül persze ha van a fenti paraméterek mellett más márka/típus javaslatotok, azért ezer köszönet előre is!!

seekthedragon Creative Commons License 2017.12.26 0 0 174409

Sziasztok!

 

Saját szórakozásra keresek olyan tanfolyamot, ahol többet tudhatok meg a kávé kultúrájáról kezdve a különböző növényektől a filteres vagy espresso kávé helyes készítéséig. Nem barista képzést keresek, inkább a sommelier kávés megfelelőjét.
A profilhoz tartozó email címemre minden ajánlást vagy önreklámot szívesen veszek.

 

Köszönöm!

Mylord3 Creative Commons License 2017.12.25 0 0 174408
tyson107 Creative Commons License 2017.12.24 0 0 174407

Eladnám jura ena 5 kávé gépem! gyönyörű állapotban és ritka piros színben! ára 100darab Mátyás 😀az eladás oka új gép vásárlás! érdeklődni privin itt vagy a nemethi123@freemakl.hu címen!

Mylord3 Creative Commons License 2017.12.19 0 0 174406

Nagyon újnak, eddig még nem használtnak néz ki, valóban. /Nem Classic, de ez szerintem ennél a típusnál is jó ár, lefele kerekítve pedig akár még jobb lehet./

https://www.jofogas.hu/budapest/Gaggia_Coffee_Classic_uj_kavefozo__kavegep_elado_74301845.htm 

 

 

2007ath Creative Commons License 2017.12.16 -1 1 174405

Automata gépekkel kapcsolatba inkább az alábbi linken érdeklődj.

http://www.kavekorzo.hu/index.php?option=com_kunena&view=topic&Itemid=485&catid=5&id=9&limitstart=8376

Előzmény: R100 (174398)
trollcsi Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174404

na köszi a tanacsokat, vegul csak 20 dekarol van szo :) az ibit a durva es a kozep allas koze tettem, de inkabb a durva felé picit, tapintasra akkor lett leginkább olyan bontott téglás állaga!

H_G Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174403

Nincs a környezetedben senkinek bontva egy gyári őrölt Lavazzája? Az a finomság a tökéletes erre.

 

Előzmény: Katoczi (174402)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174402

A finomságot nem tudom, de vigyázz, max 100g-ot darálj egyszerre, mert kivégzed az őrlőt.

Előzmény: trollcsi (174399)
blaze73 Creative Commons License 2017.12.15 -3 0 174401

Győzd meg róla, hogy kb 10-15 dekánként őrülnéd le, a babokat meg dobd be a fagyóba, jól lezárt zacskóban.

Úgy talán kitart az 1 kiló, de 1 kiló ledarálása öngyilkosság :)    (Az Iberitalnak is:)   :p

Előzmény: trollcsi (174399)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.15 0 0 174400

Ha iper kapszulás gép kell, Francis van 57-ért, de ilyet nem láttam még. De nem zárnám be magam egy féle kapszulás világba...

Előzmény: R100 (174398)
trollcsi Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174399

kollega hozna egy kiló kávét hogy őröljem le neki a bialettijébe (iberital challenge-em van). jól gondolom, hogy (nyilván kávéfüggő is, meg ha egy kilót lenyomok, azt már úgyis megette a fene mire elfogy neki) a közepes és a legdurvább között kb 2/3 úton a közép felé ha beállítom, akkor nagyjából jó vagyok?

R100 Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174398

Sziasztok!

 

Tudom, hogy itt nem kapszulások a fő téma, de hátha tudtok segíteni:

https://www.wholelattelove.com/refurbished-gaggia-for-illy-plus-single-serve-espresso-machine

 

Az itthoni lehetőségeket próbáltam, de nem találom nyomát, a lányomék meg pont ilyet keresnek.

Szerintetek?

 

zoom zoom mazdázoom Creative Commons License 2017.12.14 0 0 174397

Igazad van köszönöm, én is arra gondoltam!:)

Előzmény: yeahhh (174348)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.13 0 1 174396

Na! Úgy néz ki, hogy Károly újra lendületbe hozta magát! :-)

http://olaszpresszo.hu/miostar-quick-mill/

AttiFü Creative Commons License 2017.12.13 0 0 174395

Sok minden befolyásolhatja a végeredményt. Ugyanaz a kávé más csomagból már más beállítást kívánhat a darálón. Mint már lennebb tanácsolták, próbáld meg durvábbra darálni és erösebben lenyomni.

Előzmény: negros5 (174390)
negros5 Creative Commons License 2017.12.13 0 0 174394

A lefolyása : 20 sec körüli a rövid presszó. Nem igazán lett állítva az sem. De kipróbálom a tanácsodat! Köszi

 

Ha nem segít, lehet e valami a géppel,ami ezt okozza?

Előzmény: Szabi32 (174393)
Szabi32 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174393

A kávé szemcsemérete nem változott? Finomabb őrlemény is okozhatja,

hogy vizes, iszapos lesz a pogácsa. A lefolyás milyen,, nem változott?

Próbálj kicsit durvítani, és picivel többet rakni a kosárba..

Előzmény: negros5 (174390)
yeahhh Creative Commons License 2017.12.12 0 1 174392

Az Escobar valami ritka kolumbiai márka lehet, felénk csak Expobar van ;)

 

Előzmény: negros5 (174390)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174391

Mondjuk ott sem pörög. Saecot könnyebb tisztítani. De kell is, hetente többször.

Előzmény: Katoczi (174388)
negros5 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174390

Sziasztok!

 

Kétkaros Escobar kávéfőző , étteremben. Elkezdett vizes maradni a zacc, az egy és a kétszemélyes is mindkét fejen(az őrlemény tömege nem változott, bár próbáltam többel is, de nem segít,kávé nem változott, illetve vakszűrős  tisztításnál szépen lefúj a szelep). Mi lehet a baj?

Köszönöm

H_G Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174389

Alapvetően egyetlen automatát sem ajánlunk. Rossz a befektetett pénz -- visszakapott eszpresszófinomság arányuk. A drágábbaknak, mint a Jura, még rosszabb (egy olcsóbb Saecóhoz képest).

Előzmény: Lizcsi9019 (174387)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174388

A kávékorzón van automatás topic. Ott biztosan tudnak segíteni. Itt annyira nem pörög az automatás élet.

Előzmény: Lizcsi9019 (174387)
Lizcsi9019 Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174387

Sziasztok! Férjemnek szeretnék karácsonyra automata kávéfőzőt. A közös feltételeink: babos, latte-cappuccino funkcio.  Jurát néztem ki f50,c5,akivel beszéltem mondta,hogy gondoljam át,azok már régiek és ajánlott egy kevésbé régit,a jura s9 otc-t. Fél év garit kapok rá. Az elsök 60-100között mennek,utóbbi 120.000. Ausztriába most van egy jó akció. Krups,új gép 106.000 kb.2év gari. Tudom,hogy nekem kell mérlegelnem. De nem megy. Jurára régóta vágytam,de 120nál többet nem szetetnék erre.

vinjo Creative Commons License 2017.12.12 0 0 174386

Fast Hungary Törökbálint 

Előzmény: gyorsmanó (174378)
Epsilon Creative Commons License 2017.12.11 0 0 174385
Köszönöm a segítséget, olaszpresso es ogrEicsab.
Előzmény: ogrEicsab (174383)
decca Creative Commons License 2017.12.11 0 0 174384
Előzmény: decca (174382)
ogrEicsab Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174383

jó hozzá

Előzmény: Epsilon (174380)
decca Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174382

Kint van a Jófogás-on egy kitűnő La Pavoni:

https://www.jofogas.hu/somogy/La_Pavoni_Europiccola_karos_kavefozo_gep_73857920.htm

Fórum lakóknak adnék 10% kedvezményt.

41 éves, de olyan a teste, mint egy 20 évesé...

 

olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174381

Nem tudom ez segít-e, de a 3/8-os vízcső menet külső mérete 16.75mm.

Előzmény: Epsilon (174380)
Epsilon Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174380
Sziasztok!

LELIT Anna-hoz akarok venni egyes kifolyócsőt a portafilterre, de kifejezetten erre a márkára nem találok. Olyat találtam, hogy 3/8-os egyes kifolyócső, de nem tudom, hogy az milyen méretet jelent. Nincs mellé felsorolva a LELIT a márkanevek között. Tud valaki segíteni, hogy ne bukjam a szállítási költséggel együtt az árát, ha kiderül, hogy nem jó rá?
Katoczi Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174379

Megtettem. Csak egy zseblámpa kell hozzá :) igaz csak két év után lestem bele, de semmi nem volt. Azért áttoltam rajta egy citeomsavas oldatot.

Előzmény: Mylord3 (174377)
gyorsmanó Creative Commons License 2017.12.10 0 0 174378

Catler Es 9010 géphez hol tudok alkatrészeket venni? Fejtömítés, eetleg új pumpa stb...?

Mylord3 Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174377

Én pedig 3 év után lehet, hogy belenézetnék a gépbe, bojlerbe egy szakival, csak a kíváncsiság kedvéért.

Előzmény: Katoczi (174376)
Katoczi Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174376

Norda mellett fölösleges, bár 3 év után ét átküldenék rajta egy citromsavas vízkőoldást. Oscarról meg nyilatkoznak a többiek.

Előzmény: Zonusz (174375)
Zonusz Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174375

Tudom a vízkövesedés örök téma, de érdekelne, hogy Norda és Oscar mellett is kell ezzel, azzal savzgatni? Mindkét bojler réz. Három éves, eddig csak így volt használva, aktől vettem kifejezetten lebeszélt a vízkőtelenítésről.

Köszönöm.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174374

A szimpla szűrő az az E.S.E. podhoz való nem igazán jó őrölt kávéhoz.

 

Előzmény: ACCORD16ILS (174372)
Surda :D Creative Commons License 2017.12.09 -2 0 174373

Persze.
De a hideg zsíroldó is.
Ha erősebbet veszel, pl WELL DONE,ahhoz nem árt maszk és kesztyű is.
De szerintem szűrőt gyengébbel is elég tisztítani, rossmann,dm tele van ezekkel.
Csempére ragadt zsírt,koszt is kiválóan eltávolítja.

Előzmény: ACCORD16ILS (174372)
ACCORD16ILS Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174372

Van most egy Poemia kávéfőzőnk, aminél kéthavi program, hogy a szimpla fenekű szűrőt tűvel át kell döfködni, hogy a pici kávészemcséket kiszedjen. Ez a szer ezeket is oldja?

Előzmény: Törölt nick (174346)
adam.cseh Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174371

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Van egy Saeco Odea Giro kávéfőzőm és az lenne a problémám, hogy elkezdi főzni a kávét, majd rövid idő után csak kb. víz jön belőle, üríti a pogácsát és a kazán kifolyó szelepen ami a KPE-be csatlakozik, onnan még elkezd dőlni a víz. Így kb. a beállított mennyiség fele lejön gyenge kávéként, a többi meg az alsó tálcán landol a főzés után. Ha gőzölök/forró vizet csinálok, akkor hasonlóan dől a víz kifolyón.

 

Tapasztalt már valaki ilyet, vagy tudna segíteni, hogy merre induljak el?! (szolenoid ésvagy környékére gyanakszom)
Segítséget előre is köszönöm.
Üdv Ádám

 

u.i.:Nem tudom, hogy számít-e, de amit most cseréltem a KPE tömítések és a gőzölőnek a csapját, mert el volt repedve.

 

switch Creative Commons License 2017.12.09 0 0 174370

Mivel ajándék lesz, ezért a designra rászánom a felárat, viszont a kávè minőségèből nem szeretnèk alább adni, ezért fordultama fòrum szakértő közössègèhez :)

Előzmény: H_G (174367)
zsorzs1970 Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174369

Alig használt karos kávéfőző full inox gyönyörü állapotban 30 ezer 06209351897

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174368

én most ilyet szereztem a szülőknek, potom 5000-ért. nagyon Delonghis, de meglepően finom kávét ad, vastag cremával - főként ugye a nyomásfokozós kar miatt. az előző tulaj lecserélte valami modernebb masinára, ennyiért meg nem hagyhattam, hogy a szekrényben porosodjon. alig volt vízköves, szétszedtem az egészet, vadonatúj állapotban volt. FiF ES35, több néven is futott, ez egy olasz típus.

 

H_G Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174367

Akkor csak te tudhatod, ilyen spéci körülmények közt mennyit ér meg neked...

 

Előzmény: switch (174366)
switch Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174366

Ajandek lenne. Design miatt cserelnem a ViaVenetot...van mar kMix kenyerpirito, vizforralo, es robotgep... :D

Előzmény: H_G (174365)
H_G Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174365

Az egy DeLonghi átcímkézve és dizájnosabb burkolattal. Tényleg elég jól is néz ki, de nem fog annyival jobb kávét adni egy Via Venetónál, hogy az megérné bármennyi pénz kiadását.

 

Előzmény: switch (174364)
switch Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174364

Sziasztok! Kinek van tapasztalata Kenwood ES021 kMix karos kávéfőzővel? Szeretnék venni egyet, de nem tudom, milyen kávét főz. Jelenleg Saeco ViaVenetot használok legnagyobb megelegedessel kézi Hario orlovel. Csak azert kerdezem, mert volt nalam egy Philips Poemia, es kozel sem tudtam vele olyan kavet fozni, mint a ViaVenetoval. Nem szeretnek lukra futni vele, mert ahho lenyegesen dragabb, mint a viaveneto.

Minden valaszt elore is koszonok!

 

Frajti Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174363

köszi

Előzmény: H_G (174362)
H_G Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174362

Világért se, ez a design nagyon rossz bármiféle kávékészítéshez! A Brikkának is egyenletes szemcseméretre van szüksége, tehát kúpos vagy tárcsás darálóra.

 

Ez már pl. elég hozzá:

 

http://www.argep.hu/product_1284777.html

Előzmény: Frajti (174361)
Frajti Creative Commons License 2017.12.08 0 0 174361

Sziasztok! Bnőmnek van egy Brikkája, amihez szeretne venni egy őrlőt. Ezt nézte ki: Bosch MKM6000

 

Nyilván nem költene sokat, simán megfelel egy ilyen alapcucc hozzá? Köszi a válaszokat!

Szabi32 Creative Commons License 2017.12.07 0 1 174360

Nincs mit igazán!:-) Persze, csak a régi fémházasoknál volt földelés..

Szilikon csőre való rugó, van sztem az Expolyban,,de tökéletes egy

vékonyabb kötegelő is..

Előzmény: szigetbecse (174359)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174359

Szia,köszönöm. Közben értekeztem lali.hu-val,mondta,az újabb Ulkákban nincs föld...                Olyan szorító rugós bilincset hol lehet szerezni  a szilikon csőre?

 

  Köszönöm!

Előzmény: Szabi32 (174358)
Szabi32 Creative Commons License 2017.12.07 0 1 174358

Szia!

 

Az enyémet lefotóztam...

Előzmény: szigetbecse (174357)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174357

Sziasztok!  Nagy nehezen kibányásztam a dupla vezetéket a régi Ulka szivattyúból. Ezen kívül volt még egy,ami szerintem a földelés vezetéke-sárga-zöld.Az új szivattyún gondolom a dupla vezeték megy az egyik a sárga-zöld a másik csatira,de nem vagyok benne biztos,melyik a föld. Van egy piktogram egy lefele fordított háromszöggel-alatta vonallal. Ez lesz a föld? Bocs a buta kérdésekért,de nem vagyok gyakorlott ezekben a dolgokban. Várom válaszaitokat. Köszönöm!

Saughassy Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174356

Nem tudok biztatot mondani, szerintem szerencse kerdese is, hogy belekerulsz-e egy ilyen szivasspiralba. :)

 

Nekem raadasul ugy tunik, hogy a kazanbol levalo darabka dugitotta el, nem is annyira a vizko. Eveken at citromsavas, inkabb gyenge mint kozepes vizkotelenitest csinaltam, felevente, evente egyszer. Cserebe egyszer forralt csapvizzel itatom. A jelek szerint igy kellett vagy 5 ev mire az elso problemak jelentkeztek. Ettol tehat surubben csinald. Aztan vettem hivatalos Gaggia vizkotelenitot, az feltunoen hatekonyabbnak bizonyult, mint az itt kozkezen forgo citromsavas recept.

 Folyamatos hasznalat mellett azt vettem eszre, hogy a viztartaly aljan is ossze tud gyulni valami lebego, vizkoszeru cucc, Emiatt egyreszt erdemes nem ratolteni a friss adagot, hanem neha obliteni, masreszt pedig a szivocsovet feljebb huzni kicsit az aljatol, hogy ne a zavarosban halasszon. :)

 

Ha allandoan visszater a dugulas, akkor nincs mit tenni, egyszerre az egeszet kell szetkapni, bojlerestol, mindenestol, kulonben mindig maradni fog valahol egy kis szemcse ami aztan a 3 jaratuban landol.

Előzmény: Adam.Clayton (174351)
yeahhh Creative Commons License 2017.12.07 0 1 174355

Igen, pár éve én is használtam valami upgrade-hez :), pár darab kallódik itthon, de nem találom...

 

Előzmény: szigetbecse (174354)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174354

Szia,köszönöm.

 

Ez valami rugalmas anyag,amit rá lehet tolni a pumpa recézett végére?  Köszi a tanácsod...

Előzmény: yeahhh (174353)
yeahhh Creative Commons License 2017.12.07 0 1 174353
Előzmény: szigetbecse (174352)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174352

 

 Ez a hivatkozás nyitja meg a képet a dilemmámhoz......

 

 

 

http://indafoto.hu/frankie68/image/25560787-aa282842/user

Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174351

szétszedéskor sűrített levegővel kicsit "meg lett fújva" az összes járat, ezen túl mit érdemes még tenni a tisztítás érdekében? illetve a jövőre nézve mivel lehet elkerülni? egy ideig nordáztam, jó régen, de nagyon zavart hogy milyen mennyiségű hulladékot termelek vele, plusz kb a párizsi gran cafe opera árszintjére tudtam azzal hozni egy shot-ot... bwt-s beépített víztisztítóval szemezek egy ideje

Előzmény: Saughassy (174350)
Saughassy Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174350

Ne lepődj meg, ha még párszor visszatér a következő hónapban. Idő kell, mire teljesen kitisztul. Nekem is volt egy ilyen időszakom.

Előzmény: Adam.Clayton (174347)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.07 0 0 174349

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni. Rancilio Nancy-m van,vettem bele egy Ulka Ex5-ös szivattyút,szerettem volna kicserélni a régit,de nem olyan a szívóági csatlakozója,mint a réginek. A régin egy fekete L alakú műanyag idom van belecsavarva a szivattyúba,a másik végére lehet ráhúzni a csövet. Az új Ulkán csak egy műanyag pöcök van,amire közvetlenül lehet ráhúzni a csövet,de ez így nem jó,mert megtörik a cső,mivel 90 fokban érkezik a cső felülről. Van erre valami megoldás,mit tanácsoltok? Köszönöm!

yeahhh Creative Commons License 2017.12.06 0 0 174348

Nem a szűrőtartó belső átmérője a mérvadó, hanem a szűrőé, hiszen abba kerül a letamperolandó őrlemény. Alapból 58mm-es tamper kell Neked.

Előzmény: zoom zoom mazdázoom (174340)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.06 0 0 174347

köszi mégegyszer, úgy tűnik tényleg ez volt a probléma, most jónak tűnik

Előzmény: Saughassy (174336)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 0 174346

Beáztatod tersonetbe. 

Előzmény: ACCORD16ILS (174345)
ACCORD16ILS Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174345

Helló!

 

Ennél a breville-nél nem a karban van a nyomásfokozó, hanem duplafenekű a szűrő. A kérdés, hogy az tisztítható-e, és ha igen, hogyan.

 

Köszi,

Péter

Előzmény: Törölt nick (174338)
decca Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174344

Engem lehet, hogy érdekelne a gép, megkeresnél az email címemen?

Előzmény: bigzolee2 (174343)
bigzolee2 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174343

Eladó egy kb. 15 éves Grimac La Uno espresso kávéfőző.
Új gépet vettem, ezért válok meg tőle, sajnos már 1 éve áll.

Nem tudom, hogy működik-e (elrakáskor még jó volt), de nem is célom ezzel foglalkozni. Valószínűleg egyébként is hamarosan fel kell újítani.
Vízpumpa volt cserélve szervízben, az kb. fél éves használattal van benne.

Rendszeresen takarítottam, vízkőtelenítve is volt. Lágít

Hibái:
- csepptálca esztétikai hibák, elődöm is ragasztotta már pár helyen, a műnyag néhány helyen törött, de funkcionál minden része
- gőzcső gomb nincs, az eredeti letört róla, helyettesíteni lehet más gombtípussal

A legtöbbet ajánló viheti.

 

Jófogáson: 39000Ft-ért tettem ki.

decca Creative Commons License 2017.12.05 0 1 174342

Hamarosan meg fogom hirdetni a La Pavoni Europiccola-mat, előtte itt a fórumon megkérdezem, hogy érdekel-e valakit.

74-ben gyártották, remek állapotban van, tökéletesen működik. Simi annak idején szétkapta, tömítéseket kicserélte.

A kar rozsdás volt, így fogantyúval együtt vettem rá újat, de megvan az eredeti is. Raktam rá nyomásmérőt, és a biztonsági

szelepet kicseréltem egy másikra, ami meg van fúrva, így egy csavarral állítható a szelep rugójának feszessége, ezzel pedig

a nyomás. Ez egy kis lehetőséget ad a hőmérséklet feletti kontrollra, persze a fej hőmérsékletét ez alig befolyásolja. Az eredeti

szelep megvan. Van rajta hőmérő csík is. Jár hozzá egy szimpla és két dupla szűrőkosár és egy tömörítő. Nem kell hozzá semmi,

csak őrlő, meg jóféle szemes kávé. Szívemhez nőtt, nem szívesen válok meg tőle, de van az a pénz, amiért mégis... Ez esetben 110 ezer.

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174341

Igen azt a rúgós szerkezetet és a karban lévő műanyag lemezt a gyűrűvel.

Mivel ha ez bent van akkor nem crema hanem hab lesz a kávén.

Ez annak jó aki bolti téglával használja.

 

Előzmény: zoom zoom mazdázoom (174339)
zoom zoom mazdázoom Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174340

Tudja valaki mekkora a szőrőtartó belső átmérője egy Gaggia Classik Delux gépnek?Szeretnék ajándékba egy tampert, de nem kérdezhetem meg, azzal lebuknék:)Köszi

 

zoom zoom mazdázoom Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174339

Hogy érted hogy a nyomásfokózót hajítsa ki?Miért?A rugós, tűs részt?Nem attól lesz szép crema az eszpresszón?

Előzmény: Törölt nick (174338)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 174338

Milyen darálód van? 

Nem lehet, hogy túl finom az őrlemény? 

Nekem is Poemia van de nem szokott eldugulni a szűrő. 

Graef 702-es a daráló. 

Amúgy a nyomasfokozót hajítsad ki a karból. 

Előzmény: ACCORD16ILS (174328)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.04 0 0 174337

köszi... már a kezemben a cucc, a mágnes könnyen lejött, de a rugóig már nem jutok el, a gyárban úgy meghúzták, hogy nem bírom szétszedni - szerszámhiány..:)

Előzmény: Saughassy (174336)
Saughassy Creative Commons License 2017.12.04 0 0 174336

Jo esellyel a haromjaratu szelep dugult el. Szembol nezve bal oldalt, a pumpa mellett, a kazanra szerelve. Vedd le a kazanrol es egeszen a rugos reszig kapd szet.

Előzmény: Adam.Clayton (174335)
Adam.Clayton Creative Commons License 2017.12.04 0 0 174335

ha már előjött a bojler, a pumpa meg a gaggia classic...

 

3 éves GC-m egyik napról a másikra csinált egy olyat, hogy bekapcsolás után semmi víz nem jön le (kar nincs bent, a hűtőcsapolásnál sem folyik ki semmi)

 

a hanga is furcsa, mintha halkabb lenne

 

pár hete volt az utolsó nagy tisztítás...

 

mit javasoltok, mit nézzek meg/szedjek szét/cseréljek ki?

_MrB_ Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174334

Az egybedolgozás. Pumpacserekor szét is választottam a két pumpa szívókörét.

Előzmény: MBTibi (174333)
MBTibi Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174333

Azt én is észrevettem, hogy amikor megy a pumpa, akkor a gőz oldalon is csöpög a víz.

Előzmény: _MrB_ (174324)
MBTibi Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174332

Amikor az öcsémnek kerestem, kérdeztem, de nem adott el csak egyet. Húsz darabot nem nem vettem nekik. :-)

 

Előzmény: Mylord3 (174323)
Frogzz Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174331

Igen, tudom, rendeltem is. Csak mivel van három Gaggia gépem, gondoltam a háromból a legszebb állapotú bojlert legalább megtartom.

 

AVX-nél most nagyon jó áron van a Brikka 2 is! (persze ez nem reklám, hátha meglincselnek) :)

Előzmény: paljoc (174330)
paljoc Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174330

A szegedi AVX meg a pécsi Danetti is árul Gaggia alu bojlert /az előbbi 3000-ért az utóbbi 3400-ért ha jól rémlik/, amelyik közelebb van/szimpatikusabb. 

Előzmény: bcsarli (174329)
bcsarli Creative Commons License 2017.12.03 0 0 174329

Szia!

 

Hol kapható ennyiért?

Előzmény: paljoc (174327)
ACCORD16ILS Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174328

Sziasztok!

 

Nézegettem a Breville Prima latte gépét, alapvetően az egyszeű kezelhetőség végett. Ami elbizonytalanít, az a duplafalú szűrő, amivel adják. A jelenlegi poemia kávéfőzőban kéthavonta tűvel végig kell döfködni a lukakat, mert hajlamosak eltömődni. Egy ilyen dupla falú szűrő hogy tisztítható?

 

Köszi,

Péter

paljoc Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174327

Szerintem most, hogy 2990ft egy zsír új bojler, érdemesebb beletenni egy olyat a puceva helyett!

Előzmény: Frogzz (174326)
Frogzz Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174326

Hidd el van a a spájzban az is elég. Sajnos túl sok is.

A pörkölős őrület meg még engem sem ért el idáig. :)

 

Más téma: tanácsot kérnék Gaggia bojler ügyben a nálam hozzáértőbbektől. Szétszedés után hogy tisztítsam ki? Sajnos dremel-em, vagy műanyag körkefém fúróba nincs. Próbáltam egyharmad arányban vízzel kevert tesco-s value vízkőoldóval, valamint Puly-va,l de nem lett tökéletes. Megszáradás után durván vízkövesnek (gondolom Alu oxid) tűnik. :(

Előzmény: Mylord3 (174294)
cornus015 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174325

Köszönöm a válaszokat.

Akkor szerintem maradok a nespressonál. 

A bérgéppel is az a gondom, hogy a srácok nem vigyáznak semmire és egy építkezésen van kirakva ahol por, mocsok van. Ha tönkremegy, nem szívesen fizetnék ki egy drága gépet... 

A 20e-res nespresso gépet pedig nem kell sajnálni :) A kapszulák ára is picivel van a párnás fölött, a minőség meg picivel rosszabb. 

Előzmény: H_G (174317)
_MrB_ Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174324

Sajnos az készüljön:

Ulka EX-5

Ulka NME-4

Ulkához némi szerelési anyag.

 

Anyázás a pumpacserekor a csodás helykihasználás miatt.

 

De lehet veszek még 1-et Lackótól tartaléknak, mert az enyémbe a gőz termo oldalán is megy el a víz, amit nem is értek már annyira. :D

Előzmény: Mylord3 (174323)
Mylord3 Creative Commons License 2017.12.02 0 0 174323

Ha esetleg podos gépet keres valaki most karira... :-)

 

https://www.jofogas.hu/komarom_esztergom/Nemox_E_S_E__POD_os_kavefozo_kavegep_kaveautomata_80db_65086797.htm

 

:-)

 

 

Giuseeppe Creative Commons License 2017.12.01 0 1 174322

Szerintem igen. Nekem is Ranciliom van (md50), abban 3-4 év és hasonló havi mennyiségek után cseréltem le a (vsz szintén nem gyári) tárcsákat. A régiek sem koptak el teljesen, de tompábbak, mint az újak.

Előzmény: szigetbecse (174321)
szigetbecse Creative Commons License 2017.12.01 0 0 174321

Sziasztok!

 

4 éves  örlőkéseket érdemes cserélni szerintetek havi 1 kg kávé darálása mellett? (Rancilio Rocky -nem eredeti kések)

 

 Köszönöm!

Surda :D Creative Commons License 2017.12.01 -2 0 174320
Előzmény: cornus015 (174316)
H_G Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174319

Ja, és ha a keresésed nem sikeres, a célgépek gyártóira keress. RDL, La Piccola, SGL.

 

Előzmény: H_G (174317)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174318

Elég nagyot szór a minőség. Már rég nem azok az Euromatic Joy jellegű  masszív gépek vannak.

 

És ami jó, az biza árban is simán ver egy GC-t. :(

Előzmény: H_G (174317)
H_G Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174317

Hát nem, csak állítják magukról. A valóságban ehhez irgalmatlanul célgép kell. Szerencsére ezek jellemzően brutálisabbak is a darált kávésnál, kevesebb a kilógó, koszolódó, törékeny alkatrész.

 

 

Előzmény: cornus015 (174316)
cornus015 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174316

Sziasztok!
Télen a munkába keresek egy pod-ot kezelő gépet (a kapszulásnál olcsóbb de jobb minőségű ahogy tudom). Nem költenék rá sokat, úgyse fognak rá vigyázni a kollégák. Illetve használtba is gondolkozom.
Ha beütöm a keresőbe amit keresnék, nem igazán találok semmit. Elvileg bármelyik karos gép ellátja ezt a feladatot ha egy pod-os kart teszek bele, nem?
Egyébként itthon van rendes őrlőm, és gaggia baby twin gépem már vagy 4 éve és boldogan használom  de túl nagy macera és drága lenne egy ilyen kombó a céghez...
Havi ~300 kávé lenne lefőzve amúgy. Ha ez segít.

Előre is hálás köszönet a segítségekért 

vinjo Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174315

Ha esetleg valakit érdekelne, eladnám a Catler ES 8010-esem. Ha elmegy, akkor lépek egy kicsit feljebb, ha nem, akkor marad. :-)

szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174314

Szia,

Csak eljátszottam a gondolattal,tetszenek a nagy "monstrumok". Biztos a gépem hibája volt az oka az elgondolkodásnak,de mostanra belátom,hogy otthonra ez e gép a tökéletes választás. lali.hu tanácsára megpróbálkozom első körben egy szivattyúcserével,nem nagy bukó,ha nem ez a hibája...

 26 éves a pumpa benne,biztos nem árt a frissítés. Ha ez sem segít,marad a szakszerű javítás Laci által.

  Köszönöm a véleményed!

Előzmény: Szabi32 (174312)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.30 0 1 174313

" mostanában gyengélkedik szeretett Nancy-m,minden csapolás előtt ki kell engednem egy csomó vizet,mert lelevegősödik a rendszer "

 

Na ez nekem is elő szokott jönni, de ez idáig én sem jöttem rá, hogy miért csinálja!:-( Az OPV,

visszafolyó ága, vissza volt vezetve a szívóágra, és erre gyanakodtam először! Ezért ki is iktattam

ezt rajta! Mert a 3,5dl kazánba kb.1bar nyomás keletkezik, amikor felforrósodik benne a víz , és

ez a nyomás, máshol nem tud távozni, csak az OPV szelepen..És először arra gondoltam, hogy

ez az 1 bar nyomás, a pumpába megy vissza, és ezért levegősödik le a rendszer...

De amikor külön raktam, a szívó és nyomó (OPV felől) ágat, néha így is előjön ez a különös hiba!:-((

Volt is, és van is, jó pár gépem, de még ilyen hibával, sohasem találkoztam !!!

 

 

 

 

Előzmény: szigetbecse (174306)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174312

Ha jól emlékszem, kb. 3-4 éve használod a Nancyt! Miért akarod lecserélni,

pláne egy ipari gépre!? Otthonra szerintem teljesen felesleges. ekkora vasat

melegíteni! Én is egy Nancyt, és egy Quik Mill-t használok! Ezzel teljesen

megoldható a főzés, gőzölés egyszerre, ha kell! Nem utolsó sorban, a

QM 3 perc alatt bevetésre kész, és elég jó minőségű kv. is készíthető vele!

Nem kell min. 20 percet várni mint a Nancyre, hogy bemelegedjen!

Előzmény: szigetbecse (174307)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174311

Igazad van ebben is...

Esetleg van valami ötleted a gép lelevegősödésére? 

 

  Köszönöm!

Előzmény: Mylord3 (174310)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.30 0 1 174310

Igazából én inkább arra gondoltam, hogy meghibásodás esetén egy ipari monstrumot otthonról mozgatni sokkal macerásabb, és talán kivitelezhetetlen is, mint mondjuk egy kisgépet. A KV-zók esetében valszeg ennek megvan a kidolgozott szerződéses megoldása, azaz a szerelő meg a helyszínre javítani és nem fordítva.

Előzmény: szigetbecse (174309)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174309

Igen,nem az eget rengető fogyasztás volt a fő ok,hanem a meghibásodás. De belátom,maradok a Rancilio-nál,de valamit javítani kell rajta,az biztos. '91-es pumpa talán csereérett lett időközben....

Előzmény: Mylord3 (174308)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174308

Nem lebeszélni akarlak én sem az ipari technika háztartási konyhai alkalmazásáról, csak hát a helyigény, aztán az energiafogyasztás és a napi elfogyasztott KV mennyiség aránya, a meghibásodás esetén a szervizelés megoldása...stb.

Előzmény: szigetbecse (174306)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174307

Szia,

 

Ez is benne volt a pakliban,nehéz ügy egy gőzölés után visszahűteni a gépet. Újabb 20 perc veszteség...Jó lenne,ha két kazános lenne a Nancy...

Előzmény: olaszpresszo.hu (174304)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174306

Játszottam a gondolattal egy ideje,ami azért merült fel bennem,mert mostanában gyengélkedik szeretett Nancy-m,minden csapolás előtt ki kell engednem egy csomó vizet,mert lelevegősödik a rendszer,pedig nem látok szivárgást sehol a gép belsejében.. Egy csomó idő elmegy azzal,hogy visszaálljon a beállított hőfok. Nem tudom,mi lehet a hiba,talán a '91-es-egyébként működő-ULKA pumpa.  Pedig tolja a vizet rendesen..Elég híg löttyöt húzok mostanában az 1 hónapos 50-50-es kávéból is.

 

 Köszönöm a válaszod.

Előzmény: Mylord3 (174303)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174305

Szia,

 

Egy C.M.A. 1 karos gépről van szó,viszont az előző hsz-ből rájöttem még egy fontos dologra,többféle kávét is iszunk (100%,50/50%-más-más hőfokkal...) Itt már lehet probléma  a készítéssel?

 

  Köszönöm a válaszod..

Előzmény: Katoczi (174302)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.11.30 0 1 174304

Körülményektől is függ. Szerintem általában véve háztartásban, ha pl egy kávét készítesz, egy PID-elt gép mindenképpen jobb. A hőmérséklet állítás szerintem nagy dolog, rettentően sokat számít, hogy tényleg kihozd a maximumot az adott kávéból. E nélkül nagy macera. Egy ipari gépen is mindent be lehet állítani, a nyomáskapcsolóval tudod szabályozni a hőfokot, na de ez sehol nincs a PID kényelméhez képest. Szóval szerintem ebben az esetben a Rancilio jobb választás. Plusz karbantartása is egyszerűbb feladat. Ez a dolog egyedül akkor borul fel, ha jön hozzád egy csomó vendég és egyik capuccino-t kér, a másik ristretto-t, a harmadik megint capuccino-t és így tovább. Ilyen esetben én a HX-es gépet kapcsolom be. 

Előzmény: szigetbecse (174300)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174303

Egy átlagos háztartásba, otthoni használatra miért, minek is kell tulképpen ipari KV-gép?? :-)

Előzmény: Katoczi (174302)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.30 0 0 174302

Az ipari gép elég tág fogalom. Egy HX-essel kicsit macerásabb a kávékészítés, egy LM Strada meg biztosan odaver :)

Előzmény: szigetbecse (174300)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.29 -2 1 174301

Beáll a hőfok a harmadik-negyediknél és már jó is. Ha egyféle kávét iszol.

Előzmény: szigetbecse (174300)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.29 0 0 174300

Sziasztok!

 

 Véleményeteket szeretném kérni. Melyik kávégéppel lehet "jobb" kávét készíteni,ill. melyikkel biztosabb a végeredmény?

 Egy ipari gép avagy egy PID-elt Rancilio Nancy? Mennyire kell ügyelni egy ipari gépnél a hőfokra,hogyan lehet jó kávékat húzni vele? Miben különbözik egy otthoni géptől lényegében?

 

  Köszönettel:

X3 Creative Commons License 2017.11.29 0 0 174299
Előzmény: Wynetou (174298)
Wynetou Creative Commons License 2017.11.29 0 0 174298

Sziasztok!

Régi karos kávégépet szeretnék venni, 

lehetőleg rézbojlerest, működőképeset.

tudtok valamit ajánlani?

 

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.29 -2 1 174297

Ó már jósolsz is? :)

Igazad lehet, mert semmi nem tart örökké..

A "sztár KV-tesztelések" szerintem meg addig tartanak, ameddig a sztár hajlandó azt finanszírozni, szervezni. Tesztelőből meg jelentkező mindig lesz, mert ki az az elvetemült "drága fórumos hobbibarista" aki ne próbálna ki ismeretlen kávékat szívesen mindenféle kockázat nélkül? Izgalmas, érdekes, hasznos. Legalábbis nekem.

Előzmény: Mylord3 (174296)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.29 -1 0 174296

Nekem azért van egy olyan érzésem, vagy inkább  sejtésem, hogy ez az otthonpörkölés dolog - tehát a "vegyünk otthonra magunknak KV-pörkölő apparátot, mert milyen jó, hogy magunknak otthon és bármikor, meg milyen szórakozás...stb" trendy fancy szekszi életérzés - a "mi drága fórumos hobbibaristáink" zöménél szintén csak egy fellángolás, aztán szépen elhal ez is, mint pl. ahogy ez vár a sztár KV-tesztelésekre is.

Előzmény: Katoczi (174295)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.29 -1 0 174295

Akkor már inkább egy faszenes pörkölő és egy zsák zöld. Így zombiapokalipszis idejére is megoldott a kávé :)

Előzmény: Mylord3 (174294)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.28 0 0 174294

"...Én is biztosra megyek hogy nehogy kávé nélkül maradjak..."

Én azt javasolom - olvasva most a lenti hsz-edet -, hogy ha tényleg tuti biztosra akarsz menni, akkor a mostani gépparkod mellé tárolj be szemes KV-t is!! Ha ugyanis az nincs épp otthon, az esély megmarad arra, hogy valóban KV nélkül maradj. :-)

Előzmény: Frogzz (174293)
Frogzz Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174293

Hasonló cipőben járok. 2db GC, 1db bakelit Baby, Mazzer, Iberital, Graef 802, 702 örlők, 3 kotyogó, 4 FP. Én is biztosra megyek hogy nehogy kávé nélkül maradjak. (vagy kávézóra, esetleg instantra szoruljak)

 

Foncsor81: jó az útirány! :)

Előzmény: Mylord3 (174288)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174292

Régóta egy helyben áll, s licitálni lehet rá, legalábbis nekem ezt mondta a hirdető. Korrekt volt amúgy, szerintem akinek ilyen kell, próbálkozhat, úgy tudom, 15 ezernél nem igen lesz jobb ajánlat.

Előzmény: Mylord3 (174277)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174291

Szia!

Köszönöm a segítségedet, sikerült pótolni az alkatrészt, most már teljesen egyben a masina..

Thx!

Előzmény: s.simi (174164)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174290

Szia Mylord3!

Először is köszönöm,hogy belinkelted a hirdetésemet.Kezdő vagyok itt a fórumon, gondolkoztam, hogy ide is beteszem,de aztán elvetettem. Még nem ismertem ki kellően magam. Amúgy meg hol hirdessen az ember,ha nem egy kávés fórumon?? :-)

Én is hasonlóan gondolkodom..Tartaléknak van egy Gaggia Espresso is. Soha nem lehet tudni.

Még egyszer köszönöm!

Üdv.: Foncsor

Előzmény: Mylord3 (174288)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174289

A meglátásod helyes, a Baby Millenium váltja. :-)

Előzmény: Frogzz (174287)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.27 0 0 174288

Ehhez hasonló, szinte tök ilyen gépparkom nekem is volt, csak éppen nem fehérben, hanem szürkében. Viszont én úgy alakítottam ki az otthoni gépállományomat, hogy főzőből mindig legyen legalább 2 db, működőképes otthon arra az esetre, ha ne adj' isten, vmelyikkel gond lenne, szervizelni kel...l, stb., mindjárt kéznél legyen a 2., segéderőként! Most is 2 db Gaggiám van, az egyik használaton kívül, de adott esetben bármikor hadra fogható az is.

Előzmény: Frogzz (174287)
Frogzz Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174287

A háttérben már ott az utódja... :)

Előzmény: Mylord3 (174284)
szigetbecse Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174286

Sziasztok!

 

Tanácsot szeretnék kérni Tőletek. Egy LaCimbali Junior gépnél számít-e hogy PID-elve van vagy sem?

Ezeknél a gépeknél mire kell ügyelni,egyáltalán van-e jelentősége ennek,vagy ezek úgy jók,ahogy vannak ,van esetleg valakinek tapasztalata vele?

 

Köszönöm!

tyson107 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174285

Eladnám jura ena 5 kávé gépem! gyönyörű állapotban és ritka piros színben! ára 120darab Mátyás 😀az eladás oka új gép vásárlás! érdeklődni privin itt vagy a nemethi123@freemakl.hu címen!

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174284
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174283

Nagyon jók ezek a régi gépek, képek!! :-)

Előzmény: Szabi32 (174282)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174282

Itt van egy pár régi, rézbojleres gép, mindegyikben ugyanaz a 2.5dl bojler van..

Volt még Faema, Pavoni, és még találkoztam San marco nevűvel is..

 

 

 

Előzmény: Szabi32 (174280)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174281

Üdv. neked is Mylord!

 

Persze erre gondoltam, de nem véletlen hogy nem linkeltem be ide!

Szerintem kicsit jártas a dolgokban a srác, és tudja hogy ritkaság!

Gondolom működik is, de telefonon lehet érdeklődni, mint írta is..

Mivel Budapesti, így meg is lehet nézni stb, szerintem annyira nem

átverős történet..

 

Előzmény: Mylord3 (174277)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174280

Szia!

 

Nem is kell keresgélned, mivel írtam is, ez egy rézbojleres Saeco

szerintem! Több néven is futottak ezek abban az időben...

Valóban nem mostani gép, a nyolcvanas években gyártották..

Valószínű lomizva volt, de szerintem nézd meg, mert ilyennel

nagyon ritkán lehet találkozni...!!

 

 

 

 

 

Előzmény: PetAd90 (174278)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174279

Bocsi, csak most láttam, hogy a linket meg lazán elfelejtettem berakni reggel, de ezek szerint te is megtaláltad időközben.

 

Kicsit sajnálom, hogy Károly felhagyott már ezen régi retró kisgépek újjáélesztésével, pedig biztosan lenne rá érdeklődés továbbra is.

Előzmény: PetAd90 (174278)
PetAd90 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174278

Szia!

 

Köszönöm a tippet, eddig nem vettem észre azt a hirdetést. Érdekes egy szerkezet, nem találtam róla semmit a neten, kinézet alapján egy nagyon korai Jura gép. Ennek a rokona lehet: http://olaszpresszo.hu/isomac/

Érdekes, hogy ezen a Jura-n nincs gőzcsap.

Én is hasonlóan gondolkodom, mint Mylord3, nem szimpatikus a hirdetés szövege. Láthatóan fogalma sincs arról, hogy milyen gép ez, gondolom a karbantartás is elmaradt, gyanítom az utóbbi 15 évben a padláson porosodott. A közelben dolgozom, lehet hogy elmegyek megnézni és lefotózom a belsejét csak úgy kiváncsiságból.

Előzmény: Szabi32 (174276)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.26 0 0 174277

Üdv, Szabi! Erre gondolsz?

Magával a hirdetéssel "csak" az a bajom, hogy árat nem ír, hanem valszeg licitáltatni szeretné, de magáról, a gépről egy árva szót sem mond, hogy egyáltalán működik-e, van e hibája, ha nincs akkor, hogy hibátlan...stb.  Még ha csak esetleg alkatrésznek is kellene, nem biztos, hogy ezek alapján mondjuk én, akárcsak rákérdeznék is. Szerintem ez erősen átverős történet.

 

Előzmény: Szabi32 (174276)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 174276

Szia Peti!

 

A jófogáson, találsz egy Jura ==> Saeco gépet, a fej csavarjairól

ítélve rézbojleres lehet,..és rendes réz kar van hozzá!!

Előzmény: PetAd90 (174274)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 174275

Nem ezt a kis pörkölőt linkeltem be egy-vagy 2 éve ide?? Már nem is emléxem pontosan, csak rémlik, hogy  mintha itteni, budapesti XIII. kerületi (?) cég lett volna akkor a forgalmazója. Ezek szerint akkor nem igazán  lett kihasználva nálad? Amúgy többek között én is vmi ilyesmi okokért nem vennék otthonra pörkölőt.

Előzmény: decca (174270)
PetAd90 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 174274

Sziasztok!

Eladó egy bontatlan 600ml-es rozsdamentes acél tejkiöntő. Miután megrendeltem kipróbáltam egyet, nagynak találtam és inkább rendeltem egy 350ml-eset helyette.
Pontosan erről van szó:

https://www.ebay.com/itm/Stainles-Steel-Frothing-Pitcher-For-Latte-Art-Milk-Frothing-Pitcher-Kitchen-Tool-/162451101098

 

iá:2200Ft
Személyesen Bp-en a Boráros tér és a Móricz környékén vehető át elsődlegesen.

 

Továbbá keresek régi Saeco réz bojlert vagy ilyet tartalmazó gépet, pl.: régi Aroma, Jura Rio Vapore stb.

 

 

Mano.66 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 174273

Jó a videó vége! Lefőzi a kávét egy olcsó nyomásfokozó karos gépen. 

Előzmény: decca (174270)
decca Creative Commons License 2017.11.23 0 0 174272

Nem mondanám, hogy nem vált be, csak nem szoktam rá mégsem a rendszeres pörkölésre, és nem volt türelmem

kivárni az egy hetet sem, így mire igazán jó lett volna a kávé, addigra nagyjából el is fogyott. Mondjuk az jó lenne, ha a

pörkölési időn kívül legalább a hőmérsékletet lehetne állítani rajta, de nem lehet. Néhány kg kávét pörköltem le vele, szinte

új. 55-ért odaadom, ha nem kell senkinek, akkor lehet, hogy újra megpróbálkozom a pörkölgetéssel.

Előzmény: GAgyiXyXy (174271)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.23 -1 0 174271

Nem vált be? Valami ilyesmivel szemezgetek én is, mert kis mennyiségre megfelel, de nem sokat hallottam róla (tapasztalatot). Használható valamire? Mennyiért adod?

Előzmény: decca (174270)
decca Creative Commons License 2017.11.23 0 0 174270

Nekem van egy ilyen, amitől megválnék:

https://www.youtube.com/watch?v=KBj4gBPFEc4

 

Előzmény: Szomjas Gödény (174269)
Szomjas Gödény Creative Commons License 2017.11.23 0 0 174269

Hello!

 

Tudtok valami jó Black Friday dealről

kis, háztáji kávépörkölőt venni?

H_G Creative Commons License 2017.11.23 -1 0 174268

Napóleon tudósainak a konzervet és a margarint köszönhetjük, bár az utóbbit inkább "köszönhetjük".

 

Előzmény: Mylord3 (174267)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.23 0 0 174267

A koffeimnetes KV eredete:

http://index.hu/tudomany/til/2017/11/23/sosem_talalna_ki_kik_vittek_sikerre_a_koffeinmentes_kavet/

 

/Én eddig vmiért úgy gondoltam, hogy a napóleoni korszakhoz köthető ez, de lehet, hogy akkor rosszul tudtam, vagy keveretem vmilyen más tömegfogyasztási cikkel./

mad_a Creative Commons License 2017.11.22 0 0 174266

Szia,

 

Vas megyében tud valaki Gaggia Classic-hoz értő szerelőt? 

Fel kellene újjítani a főzőmet (gőzcsap csere, ill. PID beépítés, ill. termosztát) nem nagyon állnék neki.

 

 

Üdv,

mad_a

White_m Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174265

Köszönöm a válaszod, itt mindig segítségre lelek! :)

Előzmény: Mylord3 (174264)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174264

Ennek más a fejkiképzése és nem a mostani nagyon akciós, raktárkészleten maradó Classic bojler megy bele. Ez szinte biztos, hogy egy régebbi, Noé idejéből itt maradt példány, nem biztos, hogy megér annyit (biztos, hogy nem) amennyiért most kínálják. Én nem venném meg..., sőt! nem is veszem meg! :-) Nekem is van egy ugyanilyen típus, de én egyrészt olcsóbban is vettem, plusz az enyémet Simi átnézte, az enyém az ok, na de ez itt a fotón...??! 

Előzmény: White_m (174262)
mlas45 Creative Commons License 2017.11.21 -2 0 174263

Help! Kedves Hozzáértők!

 

Gaggia Espresso Color

Nem épül fel a nyomás a kazánban. Az A jelű csövön jön a pumpától, de vissza is folyik a B átlátszón a tartályba, az E szelep bármely állásában :(

Mielőtt szétszedem, van ott az E szelep aljában valami okosság? (túlnyomás levezető)? Ha kinyitom a szelepet, jön a C gőzcsőn a víz, de nyomása ott sincs (gondolom elszökik a B-n)

Hogy kell ennek működnie?

 

Kösz

White_m Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174262

White_m Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174261

Szervusztok!
Erről a fajta GC-ről mit kell tudni?! Márkajelzése nem az amit több GC esetében látok. 

rooberto Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174260

Üdv,

Ebből a keretből szerintem egy nagyon szuper eszpresszo képes szettet lehet összeállítani viszont szerintem felejtsd el az újat. Használt Gaggia Baby vagy Classic már van 40-60 e Ft körül. 20-25e Ft körül PID és kisebb felújítás megvan.
Alkatrész és minden más cucc van hozzájuk jó áron és sok helyen. 

Plusz a Gaggia mellé egy kis Graef CM 702 kettő és egy szuper kezdő szetted van. És ha jó áron fogsz ki egy-két dolgot még a keretedből is maradhat.

Én hasonlóan léptem nem rég ebbe a világba egy régebbi Baby + CM702-vel teljes megelégedéssel :).

Előzmény: dpf_killer (174252)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.21 -1 0 174259

Azok közé tartozom akik nem vetik el elvből a lelitet, de ezt a fépet ne vedd meg. A nagytestvére a TEM már inkább, de 100k-ért én biztosan nem vennék pid (pontos hőmérsékletszabályozó) nélküli gépet. Nézz inkább szét a használt piacon egy Gaggia Baby vagy Classic sokkal olcsóbb, 100k alatt kijön a teljes felújítás és tuning is, akad az is aki bevállalja (Lali.hu és Simi itt a fórumon). Sajnos a darálót nem úszod meg, minimum a Graef cm702-t szoktuk javasolni. 

Előzmény: dpf_killer (174252)
H_G Creative Commons License 2017.11.21 0 0 174258

Az energiatakarékosság ez esetben teljesen hülye szempont. (Itt mindenki tudja, csak az utókornak rögzítettem :)

 

 

Előzmény: Katoczi (174256)
mlas45 Creative Commons License 2017.11.21 -2 0 174257

Sztem (nekünk) kár lenne az elolvasására költeni... :))

Előzmény: Katoczi (174256)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174256

A tesztet nemzetközi csapat végzi, és nem sca képesítés alapján. Olyanokat mérnek mint energiatakarékosság, zajszint, bekapcsolás után eltelt idő a hadra foghatóságig, elkészült ital hőmérséklete stb. A teljes cikk fizetős (1800 v 2800 ft azt hiszem).

Előzmény: K.K. (174251)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -1 0 174255

Érdemes a pid-es verzión elgondolkozni azért.

Előzmény: heted7 (174254)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -1 0 174254

Fú, mit kapsz majd ezért :D Amúgy minden bizonnyal nem egy rossz gép ez, bár olvasd el mások mit írnak. Azt biztos tudod, hogy legalább ilyen fontos a daráló, arra is figyelj oda!

Előzmény: dpf_killer (174252)
heted7 Creative Commons License 2017.11.20 -3 1 174253

Breaking news. Megvan asszem az ország legolcsóbb, már e fórumon is minden bizonnyal jónak mondott kávézója :)

 

A helyszín ennek megfelelően szintén meglepő: az Óbudai Egyetem aulája. Egy fiatal hölgy és egy fiatalember állnak a kávégép mögött, egy világos és egy sötétebb pörkölésű keverékből készítve mindenféle földi jókat. Bocs, nem jegyeztem meg, sem a kávék típusát, sem a gépekét, de rendben volt minden. Nagyon. Pontosabban a "világosból" ittam egy presszót, az ízlett. Elsőre semmi extra, 100% arabica, de szép crema, kellően kis adag (jó értelemben), nem másfél deci. A harmadik pici korty után kezdett érdekes lenni, és utána minden korttyal (szippantással) egyre finomabb volt. A srác értette a dolgát, elmesélte, hogy egy egyetemen nem lehet túl "vad" ízekkel próbálkozni, de a hallgatók már megértették mi ez, miért jó. Engem abszolút meggyőzött. Hm, megvan a weblapjuk, asszem megérdemelnek egy kis ingyenreklámot: http://uniqafe.hu/

Bécsi út 96/B, egy egyetem, de szerintem be lehet sétálni. A büfé átépítés alatt, addig az aulában vannak, utána majd a büfében, szintén a  földszinten. Ha már ott jártok, és érdekel az ilyesmi, mindenképp érdemes megnézni az ingyen látogatható informatikatörténeti kiállítást http://digit.mandiner.hu/cikk/20160803_informatikatorteneti_kiallitas_nyilt_az_obudai_egyetemen (Hátul kell felmenni a lépcsőn a kiállításhoz, de a portások szívesen útba igazítanak. vagy bárki az épületben.) A parkolás sajnos már itt is fizetős.

 

Apropó pénz. Azzal indítottam hogy ez az országban minden bizonnyal a legolcsóbb. Nos, a presszó 290 Ft. Az biztos, hogy meghazudtolja az árát :)

dpf_killer Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174252

Üdvözlet !

 

Presszo kv-t szeretnék készíteni ...   jót :)  

 

vennék eszközt ...  Érték max: 100E

 

Lelit Anna  PL41EM   ?

 

Mit gondoltok ? 

Vagy mondjatok jobbat esetleg !?

K.K. Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174251

Lehet tudni milyen gépeket próbált? 

Előzmény: Törölt nick (174250)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174250
Katoczi Creative Commons License 2017.11.20 0 0 174249

Nincs borospince, sem semmilyen más mentség, ez bizony ciki. Kösz.

Előzmény: Mylord3 (174248)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.20 0 1 174248

Nálatok a családban valaki borászattal nem foglalkozott/foglalkozik? Borospince esetleg...? :-)

 

Off: Bocsi, tényleg nem tennék rá megjegyzést, ha nem te lennél, de nálad most már rendre látom, hogy vmiért állandóan így írod. Azt hittem, hogy poén, de talán mégsem, mert ha nem, akkor ez bizony ciki. 

Előzmény: Katoczi (174246)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.19 0 0 174247

Mindig tanul az ember...

Előzmény: Katoczi (174246)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.19 0 0 174246

Van a kotyogós (a régi szarvasi), van a robbanós/buffogós (brikka) és vannak a hörtyögős/fújtatósok az összes többi lóf..sz, mert a stovetop illetve a mocca pot kifelyezéseknek nincs külön megfelelője. Vagyis van: kotyogós :D

Előzmény: Surda :D (174244)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.19 -2 0 174245

Bufff-ogós :)

Előzmény: Surda :D (174244)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.19 -1 0 174244

A brikka micsoda, ha nem kotyogós?

Előzmény: Mylord3 (174243)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.19 -2 1 174243

"Egészen eddig azt hittem, hogy a kotyogó elnevezés a súlyszelep folyamatos nyitása-zárása közben előálló jellegzetes (kotyogó) hang miatt született.."

...és a te Brikkád ilyen hangot ad ki, amikor KV-t készítesz vele? :-)

Előzmény: themen (174239)
trofimov Creative Commons License 2017.11.18 0 0 174242

ok. köszi mindenkinek a válaszokat!!

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.18 -2 0 174241

Az enyém is román, semmi gond vele.

Előzmény: almirena (174240)
almirena Creative Commons License 2017.11.18 0 0 174240

Az enyém is román és még semmi galibát nem csinált. Használtan vettem pedig és mindennap üzemben van.

Előzmény: trofimov (174235)
themen Creative Commons License 2017.11.18 0 2 174239

"a Brikka nem tartozik a kotyogós KV-főzők kategóriájába"

 

Ez érdekes. Egészen eddig azt hittem, hogy a kotyogó elnevezés a súlyszelep folyamatos nyitása-zárása közben előálló jellegzetes (kotyogó) hang miatt született. (Tehát feltételezi a súlyszelep létét.) Aztán később a főzők nagy részéből a súlyszelepet kispórolták, az elnevezés pedig maradt.

 

"mini midi plutó ciklámen..." Régi emlékeket ébresztettek bennem ezek a nevek. Az első főzőm még egyetemistaként a '70-es második felében egy kis Plútó volt, egy műanyag nyelű, alumínium kiöntővel.

Előzmény: Mylord3 (174238)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.18 -1 0 174238

"....Álláspontom szerint a "kotyogó" kategóriában verhetetlen...."

Már csak azért is, mert a Brikka nem tartozik a kotyogós KV-főzők kategóriájába, de ettől még természetesen az általános szóhasználat szerint mondhatjuk rá továbbra is. Én is kotyeszként emlegetem ezeket a kis gázos, egy-két-három személyes KV-főzőket , ahogy a mini midi plutó ciklámen...stb néven futó további kis KV-s szerkezeteket is.

Előzmény: themen (174237)
themen Creative Commons License 2017.11.17 -1 0 174237

A Bialetti Moka nem kotyogós abban az értelemben, hogy nincs nyomás fokozója (rúd, illetve tárcsa). Csak érdekesség, hogy a 3 személyes Moka szűrője (amibe a darált kávé kerül) megegyezik az új (román) 2 személyes Brikka szűrőjével.

 

Kb. 2 éve használok új (román) Brikkát, teljes megelégedéssel. (Tény viszont, hogy én is olvastam már panaszokat vele kapcsolatban.) Álláspontom szerint a "kotyogó" kategóriában verhetetlen.  Ha bizonyos szabályokat betart az ember, egész jó kávékat lehet vele főzni.

Előzmény: trofimov (174232)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174236

Voltak gondok a Brikkával, de javítottak rajta, bár azért volt aki selejtbe futott az újjal is. Nézd meg a kavekalmar.hu -n, nem tudom van-e még, de anno Gábor tesztelte küldés előtt.

Előzmény: trofimov (174235)
trofimov Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174235

Ó, köszi a válaszokat,

de ez a brikka a pukkanós, és itt mintha nem örvendene akkora népszerűségnek..., mert román.

 

Egyelőre bosch darálóm van (tudom ez xar - de egyelőre ez van és egész jól kezelem), tervezek egy ilyen kis hairo-t az amazonról.

 

A kávé amit most használok covim, orocrema. majd ha fejlettebb leszek technológiailag akkor veszek jobbat, de egyelőre megfelel, a kotyogóval is jó habot ad, többet mint az omnia, és nincs az a fura kissé savanykás íze.

 

 

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.17 -2 0 174234

A Brikkát ismerem csak, nekem bejött. 2 és 4 személyes van belőle, ezek 1 ill. 2 személyre elegendő kávét adnak. Tehát neked a 2 személyes ajánlott. Fontos kérdés: milyen darálód van és milyen kávét használsz?

Előzmény: trofimov (174232)
almirena Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174233

szerintem csakis  Bialetti Brikkába.

Előzmény: trofimov (174232)
trofimov Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174232

Hát sziasztok.

 

Az idei évben sokat fejlődtem, a darált karavántól a saját darálású olasz szemesig. 

A bajom az, hogy egy magyar kotyogós (békés megyei bt gyártja) kávéfőzővel szerencsétlenkedek, és az 4 személyes. 

 

Ha csak magamnak főzők kávét, akkor 1 v. 2 személyes kotyogót vegyek?  -ezt azért kérdem, mert megfigyeltem, hogy a kávé eleje finom, a vége - a harákolós rész- már nem, tehát célszerű nem teljesen lefőzni, de lehet, ha veszek egy prémium (bialetti)

kotyogót, akkor azzal ilyen nincs...

 

És itt jön a tudományos kérdés:

- a bialettinek van-e előnye, pl. egy forever miss, vagy eva collection kotyógóval szemben. Gondolok arra, hogy a víztartály kialakítása, a csövek vastagsága, magassága olyan, hogy az ad valami többletet, amit a többi nem? 

 

Szóval ti mit vennétek 1 v 2 személyest, és megéri egy bialetti mokába beruházni?

 

Előre is köszi!

 

 

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174231

Ezekről a régi Mikorpressz gépekről még Sid írt itt (klikk lent), közben nekem még az is eszembe jutott most, hogy ha esetleg vmilyen alkatrész kellene hozzá, lehet, érdemes lenne kimenni az ecseri piaca körbenézni a Nagykőrösi úton.

Előzmény: SiD- (158509)
peppino Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174230

Még vagy 4-5 éve vettem az Expolygonban. Az elején párszor használtam, de a 3 személyes szűrő túl nagy volt, az egyest nem nagyon próbáltam, mer azt hittem nem lóg bele eléggé.

Előzmény: Szabi32 (174227)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.11.17 0 0 174229

Nagyon cool ez a gép, hol sikerült rá szert tenni? :)

Előzmény: Mikropress (174225)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174228

De könnyebb, meg jobb is lenne !

Ezek szerint, kint nem annyira ismerik..

Előzmény: ogrEicsab (174224)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174227

Remélem összejön..:-)

Gyári, vagy utángyártott kart használsz, hol vetted?

Előzmény: peppino (174226)
peppino Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174226

Na jó, meggyőztél. Hétvégén kipróbálom.

Előzmény: Szabi32 (174223)
Mikropress Creative Commons License 2017.11.16 0 0 174225

Keresek Mikropress (Bp. Fémfeldolgozó 1976) kávéfőzőhöz
szűrőkosarat és csepegtető tálcát.
Vagy beszerzési forrásra ötletet.

 

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.16 -2 0 174224

Tampersegéddel nem lenne könnyebb? 😊

Előzmény: Szabi32 (174223)
Szabi32 Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174223

" (asszem Marzocco) 1sz. szűrőm van, azzal nem egy élmény naked-et csapolni. "

 

Miért is ? https://www.youtube.com/watch?v=igmhhrMrFcs

              https://www.youtube.com/watch?v=TB3kEwDaNuQ

 

 

Előzmény: peppino (174217)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174222

Volt egy infóm fű alatt, hogy ott a lefolyás miatt overdosed van.

Előzmény: djboriska (174209)
blaze73 Creative Commons License 2017.11.15 -3 0 174221

Ekkora baromságot :(   grr!  :(

Előzmény: ogrEicsab (174210)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174220

Ezzel nem tudok egyetérteni, és véleményemet saját videóval támasztanám alá:

https://youtu.be/_G_XGs4_NAo  - nem tudo már mi volt, de valami Paljoc arabica

 

És egy kissé robusztás blend (10% talán)

https://youtu.be/XQEmsf1lOJc

Előzmény: peppino (174217)
abilo Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174219

Sziasztok. Van egy régi saeco kávéfőzőm. Szeretném átnézetni szakemberrel. Ismertek esetleg Szolnokon megbízható szakit? Köszi

djboriska Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174218

Ez azt jelenti hogy a selyem a kifolyon marad? A naked eseten meg belekerul a kaveba?

Előzmény: Törölt nick (174212)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174217

Nekem az a lefele csőrösen szűkülő (asszem Marzocco) 1sz. szűrőm van, azzal nem egy élmény naked-et csapolni.

 

 

Előzmény: Bazs09 (174216)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.15 -3 0 174216

Már miért ne látszana? A szimpla szűrő magassága nem kisebb, mint mondjuk egy 14g-os kosáré. Persze nem lesz pont szintben a nyitott kar aljával, de attól még ugyanúgy lehet vele kávét készíteni, a láthatóságával sincs gond.

Előzmény: peppino (174214)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174215

Elég régen ittam Nakedet kávézóban (több mint egy éve a Mantrában) de más szűrőt használtak. Egy ideje nem erőltetem, mert különnséget nem érzek, inkább borravalónak hagyom a különbözetet.  :D

Előzmény: djboriska (174209)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174214

hát nem egészen. elég magas a kar pereme, nem látszana semmi.

Előzmény: Bazs09 (174213)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174213

Nem igazán értem a kérdést. Naked karba olyan szűrőt teszel, amilyet akarsz.

Előzmény: peppino (174211)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 174212

Csak tudja, ő mosogatja.

Előzmény: ogrEicsab (174210)
peppino Creative Commons License 2017.11.15 0 0 174211

Engem az érdekelne, hogy naked karból van-e olyan amibe 1 vagy kétszemélyes szűrő megy. Amit vettem anno a Silviához, az 3 személyes, ilyen adagot ritkán iszom, de ha lenne 1 személyes, akkor akár használnám is.

Bár azt sejtem, hogy az 1 személyes adag kevés lenne neki, és fröcskölne. Jól gondolom?

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.15 -2 0 174210

 És ráadásul a Manettiben pl.  a sima presszó 320, a Naked pedig 500 Ft völt.  Megkérdeztem, hogy miért, erre ezt a választ kaptam: azért mert sokkal selymesebb az íze, mivel nem ér hozzá a szűrő tartó aljához és kifolyóhoz 🤨

Előzmény: djboriska (174209)
djboriska Creative Commons License 2017.11.15 -1 0 174209

Nakedet miert rendel valaki kavezoban?

Mitol mas, mint egy dupla ha pl ugyanaz a szuro van hozza?

Az ertem, hogy tanulasnak tok jo meg jol is nez ki amikor otthon huzza az ember a kavet.

Kavezoban azert rendel valalaki nakedet, hatha nagyobb szurot hasznalnak mint ami a sima dupla tartoba belefer?

 

_MrB_ Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174208

Igen, ahogy Naked-et is tudtam 4x is rendelni. Csak kapni nem.

Előzmény: Surda :D (174207)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174207

Én még ott soha nem ittam szr kávét.

Inkább mindig baromi igenyesen elkészített , nagyon jó kávét kaptam.

Nem hiszem hogy tendencia lenne, amit írtál.

Mindamellett, hogy elhiszem, hogy belefuthat az ember rosszba is.

Mondjuk TP tipikusan az a hely, ahol fiatal, barátságos baristak vannak, akik szerintem rögtön csinálnak egy másikat, ha igazad van .

Előzmény: _MrB_ (174206)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174206

Vagy épp ihatatlan sz@r.

Előzmény: Surda :D (174205)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174205

Tamp and Pull váci út 85. Kiváló kávé! Pesti hídfőtől gyalog 3p.

Előzmény: White_m (174201)
djboriska Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174204

Dewlaval par hete eleg jo kavekat ittunk reggelente Milano melletti hotelben.

Colonna gesha kapszulat Wacaco Minipresso-val. Persze ahhoz is kell melegviz.

Elso nap Dewla hotelos melegvizzel nyomta. Azt mondta Azzal is jobb volt, mint barmi a kornyeken azt mondta. De aztan en vittem vizmelegitot meg vettunk rendes vizet, az ugy elegge adta.

Nyilvan nem igazi presszo, max 5-os TDS-e van, de eleg kis finom kaveital reggelre es tuti jobb mint barmi a kornyeken.

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
heted7 Creative Commons License 2017.11.14 -1 0 174203

III. ker. a This is Melbourne Too, de azért kicsit odébb van. Amúgy jó a kávé.

Előzmény: H_G (174202)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174202

Menj inkább a Margit hídon át és akkor kávézhatsz a Barakóban vagy a közelében a szicíliai cukrászdában (ott Moak van). A III.-ban mostanában nincsen semmi használható.

 

 

Előzmény: White_m (174201)
White_m Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174201

Szervusztok!
Tudnátok mondani a III. kerületben vagy az Árpádhíd környékén jó kávézót ahova reggel beülhetek egy minőségire?! :)

blaze73 Creative Commons License 2017.11.14 -2 0 174200

 

...egyenesen Palermoból Stagnitta bácsi pörkölő műhelyéből :)  Köszönöm , trollcsi :)

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174199

Mit tesz egy jól ismert, a nép mindennapi tudatába évtizedek óta bevésődött márkanév..., csak maga a név?

Függetlenül attól, hogy az idő haladt (túl is) haladt bizonyos, korábban értékesnek vélt, stabil állandó minőséget jelentő márkaneveken.

Omnia, Karaván, Szarvasi, Pilóta kex...stb. :-) 

Előzmény: H_G (174198)
H_G Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174198

Valószínűleg is-is. Egyszer egy kameruni SO kávéban találkoztam eléggé hasonlóval, így arra gyanakszom, talán onnan jöhet a nagyja.

 

Előzmény: Törölt nick (174197)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174197

Bájdövéj Omnia, mitől van olyan jellegzetes íze, amit évtizedek óta fenn lehet tartani?

Ugyanaz az alapanyag? Ugyanaz a sufni? Ugyanaz a pörkölési eljárás?

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.14 0 0 174196

Pár éve az Omnia próbálkozott ún. minőségi szemessel a széles néprétegek számára, én is kipróbáltam, és azt kell mondanom, hogy nem is volt(ak) rosszak. Pláne akkor, ha akciósan, egy ezresért árulták a 25 dekás csomagokat pl. a teszkóban is. Asszem, négyféle csomagban kínálták, még talán egy "nki hírű balfék barista" is a nevét adta az üzlethez. Aztán ezek a KV-k szépen csendben eltűntek az üzletekből, szerintem annyira mégsem vette a tisztelt Nagyérdemű (ez is sokat elárul sokmindenről :-) ) valszeg bedarálták az omnia téglákba. Ez most csak azért jutott eszembe, mert gyaníthatóan ezek a sajátmárkás spar KV-k is inkább csak a cég üzletpolitikájának, sem mint a minőségi KV-k hosszútávú piacon tartásának az indokai, eredményei. Ráadásul ezek még őrőltek is, tehát hogy egészen pontosan mit csomagolnak a tényleges KV-őrlemények mellé, közé a csomagba, az többé-kevésbé továbbra titok marad.

Előzmény: _BP__ (174191)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174195

a csomagolása legalább szép volt :-)

Előzmény: H_G (174193)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174194

Szemesnek tűnt nekem a valóságban.

Előzmény: Törölt nick (174192)
H_G Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174193

Kizártnak tartom.

 

Előzmény: _BP__ (174191)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174192

Ami őrölt, az gyanús. Bár van ahol a törmeléket szem(et)esbe is belerakják.

Előzmény: _BP__ (174191)
_BP__ Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174191

Sziasztok! A Spar prémium KV-t próbálta valaki? Érdemes egy próbát tenni?

http://www.sparsajatmarka.hu/markak/premium/spar-premium-orolt-porkolt-kave/2381

Köszi

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.13 0 1 174190

Tetszem neked, ne is tagadd :) Ennyi törődést régen kaptam...

Előzmény: Mylord3 (174189)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174189

"Ez a nyomokban kávét is tartalmaz. Mi fán terem az instant kávé? Az az 5% azért kell, hogy legyen valami kávé íze is?..."

 

Ha nem nagyon szükséges, akkor ne írogassunk már megint butaságokat ide!

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
H_G Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174188

Elférni elfér, de a tűzvédelmi előírások rendszerint nem engedik.

 

 

Előzmény: GAgyiXyXy (174187)
GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.13 -2 0 174187

Ez a nyomokban kávét is tartalmaz. Mi fán terem az instant kávé? Az az 5% azért kell, hogy legyen valami kávé íze is?

Én az instant kávét rühellem, rossz ízű és még a gyomromat is kikezdi. Ha végképp nem lennék kávé közelben, valamilyen kávéval töltött csokit eszek, ami ugyan semmi, de legalább nem rosssz :)

Inkább nem iszom kávét minthogy instant..

Egy kis rezsó + plusz brikka bárhol elfér. Vagy vannak ezek az utazó press-ek, amikről csak videót néztem, de látatlanban is ég az instatnhoz képest..

Előzmény: Törölt nick (174181)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.13 0 0 174186

Lehet hogy paraszt leszek, de én vennék valami jobbfajta liofilizált (szárítva fagyasztott, a világosbarna granulátumos) instantot a Jacobstól és adnék hozzá lefagyasztott Paljoc kávét amit KÉSES darálóval púderré törnék.

Lehet hogy szabadalmat is sértenék ezzel.

 

Szerezz be egy villanyrezsót, nekem bevált Brikkával mikor felújítottuk a konyhát.

Előzmény: W_B (174185)
W_B Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174185

Köszi mindenkinek a válaszokat!

A Nescafe Azerát kóstolta már valaki?

zsorzs1970 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174184

Üdv igy igaz ezen az alapokat meg lehet tanulni...esetleg a szerelés karbantartásnál is szerezhető tapasztalat a késöbbiekben egy komolyabb géptípusnál.

Előzmény: Mylord3 (174183)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174183

Ez továbbra is egy szerethető és szerelhető stabil kis alapgép, igaz, hogy én a billenőkapcsolós korábbi évjáratú típusokat talán jobban kedvelem.

Előzmény: zsorzs1970 (174182)
zsorzs1970 Creative Commons License 2017.11.12 0 0 174182

Használt tökéletesen üzemelő Saeco Aroma kávégép egy darab kettes szürövel 30 ezer.  06209351897

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174181

Közben találtam még Nescafe Azera nevű keverményt, 95% instant, 5% őrölt kávé. Mások is használják a titkos technológiát tehát.

Előzmény: H_G (174178)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 -1 0 174180

Viszont ki kéne próbálni, valami minőségi alapanyagot mélyhűtve porszerűvé őrölni.

 

Itt már kigondolták a szakik: http://www.nwhikers.net/forums/viewtopic.php?t=7981805

 

Végülis csak az eszpresszó főzési technológiához kell egy relatíve nagy ideális szemcseméret, na de ha gyakorlatilag cupping stílusú "főzésről" van szó, akkor akár jó lehet a púder méret is.

 

De vajon hogyan oldották meg a zacc/iszap problémát, ami még a tényleg púderszerű görög kávéknál is előjön?

 

Bűvös 

Előzmény: H_G (174178)
H_G Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174179

Bizony, a termoszban elvitt kotyogós kávé is elég rossz lesz több óra múltával, de az instantoknál még mindig jobb.

 

Előzmény: Mákosmalac (174175)
H_G Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174178

Hiszi a piszi olyan társaságtól, akiknek az eszpresszóját se tudom meginni.

 

Előzmény: Törölt nick (174177)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174177

Ja de van a Starbucks Via ami állítólag jobb mint bármilyen instant. Még nem volt hozzá szerencsém.

Előzmény: W_B (174172)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174176

A Jacobs jó a hülye zöld tetővel.

De csak tejjel.

 

 

A többi csak akkor, ha pattogatott kukorica, pakura vagy fakéreg ízű koffeines tejre vágyik az ember.

Előzmény: Mákosmalac (174175)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174175

Nemcsak szerinted. :-) Németbe dolgoztam, nem volt kávégép a műhelybe, így ráfanyarodtam az instant kávékra. Végig próbáltam minden verziót. Rettenet...kénytelen voltam inni a szükséges koffein adag miatt, de egy slukkra lenyeltem, különben kiköpöm.

Tehát tömören: nincs iható! :-)

Előzmény: ogrEicsab (174173)
blaze73 Creative Commons License 2017.11.11 -2 0 174174

Szicíliai decaf jövő héten érkezik, pörkölő üzemben vásárolták 😎

ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.11 -1 0 174173

Röviden: egyik sem...

Hosszabban: én vettem davidoffot egyszer, amikor úgy gondoltam nincs más lehetőség, csak az instanT kávé. Hááát... inkább nem kávéztam egy ideig...ihatatlan szutyok az összes (szerintem).

Előzmény: W_B (174172)
W_B Creative Commons License 2017.11.11 0 0 174172

Szervusztok!

 

Eddig kotyogóban főzött Omniát ittam, de most egy darabig csak instand kávéra lesz lehetőségem.

Melyik instand kávé áll legközelebb ízében a főzött kávéhoz?

Olyan, ami Budapesten beszerezhető. :)

Eddig a Davidoff-ot ajánlották.

Köszi!

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.09 0 0 174171

Ja, ettől IS boldog vagyok, meg attól is, hogy téged még oda sem hívnak :) Verseny? Miről beszélsz? Egyszerű vakteszt.

 

Jövő héten kenyai kávék kerülnek terítékre. Ettől tartok nagyon, mert nem bírom a savas kávékat, de egyben kiváncsi is vagyok. Remélem lesz olyan amit el tudok készíteni a számomra megfelelően. Ezért igen, jó hogy vannak ezek a tesztek. Sok érdekes kávét ki lehet próbálni.

Előzmény: Mylord3 (174169)
blaze73 Creative Commons License 2017.11.09 -2 0 174170

Nem baj, Őt így "szeretjük"....

Előzmény: H_G (174168)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.09 -5 0 174169

Gondolom, téged pedig ezért vmivel fizetnek, nem?

Egy kis ingyen potya KV, aztán meghívnak a "tesztelési versenyre, a nagyok közé", és ettől már boldog is vagy.

 

Előzmény: GAgyiXyXy (174167)
H_G Creative Commons License 2017.11.09 0 0 174168

De legalábbis fölösleges.

 

GAgyiXyXy Creative Commons License 2017.11.09 0 0 174167

Ez már beteges...

Előzmény: Mylord3 (174165)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 174166

Nagyon szépen köszönöm a tanácsokat, és az ajánlatokat. 

Mylord3 Creative Commons License 2017.11.08 -6 0 174165

6 dolcsiért?

 

Én csak azon csodálkozom, hogy a Dél-Alföldön nem zizzentek rá eddig erre a remek üzleti lehetőségre. Mondjuk, Kínából egy 100.000 darabos megrendelés esetén tudnák talán árusítani 699 Ft/db áron, sőt... bevihetnék a MediaMarkt-ba is! :))

Előzmény: s.simi (174164)
s.simi Creative Commons License 2017.11.08 0 0 174164

Itthon én nem tudok olyan helyet ahol lehetne kapni, itt vagy itt próbálkozz, de nem lesz olcsó mulatság ez a kis gumidarab. 

Amúgy egy csődarabbal bele lehet vezetni a csepptálcába, nem a legszebb megoldás de működik. 

Előzmény: Foncsor81 (174160)
blaze73 Creative Commons License 2017.11.08 -3 0 174163

Nekem is ilyen van a régi Baby gépemen, de úgy tudom már nem igen beszerezhető.

 

A pécsi Danetti-t kérdezd meg, Ő szokott rendelésre is hozni Gaggia alkatrészeket, lehet tudnak segíteni.

De lehet jobban jársz egy 3D printerrel nyomtatni egy ilyet :)

Előzmény: Foncsor81 (174160)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 174162

Így van, ezeknek a régi, alsó tartályos Gaggia Babyknek ez a gyenge pontjuk és nem is a bojlerük..., egészen pontosan az, hogy ezt a kis könyököt itthon üzletben már nem lehet beszerezni. Nekem, hál isten megvolt a gépemhez, vigyáztam is rá, de pl. pótolni úgy, hogy az azért esztétikus is legyen, nem tudtam én sem. Talán ebay..., vagy venni olcsón egy másik régi Gaggiát, donorgépnek...stb.

Előzmény: MBTibi (174161)
MBTibi Creative Commons License 2017.11.08 0 1 174161

Úgy tudom, hogy gyakorlatilag beszerezhetetlen. 😐

Talán valamilyen csővel szokták megoldani, de a hozzáértők (pl lali, simi) megmondják pontosan.

Előzmény: Foncsor81 (174160)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.08 0 0 174160

Szervusztok!

Gaggia Bahyhez Millenniumhoz keresném ezt az alkatrészt.( Ez vezetné bele a csepptálcába a visszamaradt kávés-vizet). Sok helyen keresem,nem találom. Ma telefonon érdeklődöm a nagyobb cégeknél.

(Cady-Trade Kft., Danetti)

Addig is valakinek ötlet?

Nagyon köszönöm!

Katoczi Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174159

Induljunk ki abból, hogy nem tudni ki mivel ragasztotta meg. Ha egy nem élelmiszeripari felhasználásra jóváhagyott ragasztóval történt a dolog akkor az is lehet, hogy többet kap érte, mint az óratekerésért a nepper. Mérgezésért már róttak ki letöltendőt, óratekerésért még tudtommal nem (bár tévednék). Ha meg szakszerű volt a javítás akkor csak sunyi állat, de a vevőt a hibákról értesíteni kell.

Előzmény: Mylord3 (174141)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.07 -2 1 174158

Azt látom, hogy nem érted miről beszélek...

Előzmény: Mylord3 (174157)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 -1 2 174157

Bocs, Surda, de azt kell hogy mondjam, épületes bar...., butaságot hordtál itt össze egész délelőtt és még mindig ezen lovagolsz, főleg úgy, hogy nem is akarod megérteni a lényeget. A magam részéről lepattanok erről a témáról, különösen azért, mert a jelenlegi tulaj a lehető legnagyobb megelégedéssel használja már a Gaggiát.

Előzmény: Surda :D (174156)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.07 -1 1 174156

Így van.

Miért is járnánk utána, hogy ki volt az a barom aki egy 5ezer forintos alkatrész kicserélése helyett, inkább összegányolta a bojlert és napi rendszerességgel mergezte azt,aki megvette tőle a gépet.

Ne bántsuk, ne járjunk utána, hogy ez legközelebb ne forduljon elő. Még a végén megsertjuk az illetőt, azt meg azert mégse kéne.

 

Előzmény: Mylord3 (174155)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 -1 2 174155

"...csak a gányolás és annak elhallgatása ami nem volt fear az eladó előtti tulajtól, persze, ha tudott róla."

Na ez a lényeg!

Pontosabban inkább ez:

"Mind1, most már gyönyörűen muzsikál a pulton...:-)"

 

Ez ugyanis, amit te észrevettél, amikor a Gaggiát szétkaptad olyan rejtett hiba, amelyről annak, akitől használtként vetted, nem kellett tudnia. /Nem életszerű ugyanis az, hogy rendre szétkapjuk az otthoni háztartási kisgépeinket és lecsekkoljuk, mi van odabent./  Hogy aztán ki és mikor nyúlt bele a gépbe, az pedig már nyomonkövethetetlen, és teljesen felesleges is.

Előzmény: Mákosmalac (174152)
H_G Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174154

Hülyeség, már bocs'. Ez azt az okot, amiért a Nordát használjuk, egyáltalán nem érinti.

 

Előzmény: Mylord3 (174151)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174153

Szia. :-). Én nem biztos, hogy ezt megtenném, pedig most itt lett volna a lehetőség. :-) Vas és egyéb fém korlátokat csinálgatok itthon, hegesztgetek is ezért merem mondani. A hegesztés szélén sajnos erősebben oxidálódik, ahogy kiolvad az öntvényből bizonyos ötvöző anyag. A varrat nagy valószínűséggel lágy alu, ami csodásan tud oxidálódni. Ha belülről nincs összegyógyítva, a repedésnél szintén tud oxid lenni, és belerakódhat ez az. Nem biztos, hogy megéri azt az 5 rugót, ami az új kazán ára jelenleg.

Előzmény: nilsmasterson (174150)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174152

Így van, valóban az én rizikóm volt. Viszont, mivel az eladó kommunikációja borzalmasan vontatott volt, cserébe a kitartásomért nagyon kedvező árért az ajtómban kaptam meg. :-) Eleve be volt tervezve a szétszedés, szűrők, tömítések cseréje. A kazáncserén sem akadtam ki, belefért az árába, csak a gányolás és annak elhallgatása ami nem volt fear az eladó előtti tulajtól, persze, ha tudott róla. Mind1, most már gyönyörűen muzsikál a pulton...:-)

Előzmény: Mylord3 (174148)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 -2 0 174151

Nyílt levél a nordásoknak (is)! :-) Nem tudom, hogy miért épp most bukkantam rá?

 

http://index.hu/index2/#bloghu/smarta/2017/03/22/nyilt-level-minden-palackozott-vizet-fogyasztohoz

nilsmasterson Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174150

Szia!

 

Így már jártam én is, szétfagyott a kazán. Javítható, nekem meghegesztették.

 

Előzmény: Foncsor81 (174131)
rooberto Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174149

Igen igen, sajna hozzánk már nem szállítanak ingyen.

Illetve most egy picit alsóbb árkategóriába keresek.

Előzmény: Törölt nick (174147)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 -1 2 174148

Ugye, egyről beszélünk? Én most mákosmalac fórumtársat tekintem vevőnek és eladónak azt, akitől megvette a Gaggiát.

 

...és igen..., bizony ebben az esetben ez a vevő rizikója volt és az is marad, hogy ezt a használt gépet ilyen állapotban vette meg.

/Szerintem kicsit felfújod ezt a dolgot, nem ér ez ennyit. Reggel én csak arra reagáltam, amit Katoczi írt, ő példaként hozta fel az autó km-óra állásának tekergetését, ami rossz példa, mert ha azon lebux, akkor valóban büntetőjogi felelősséged van./

Előzmény: Surda :D (174145)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174147

nem tudom, merre laksz, de Kávékalmár ingyen kiviszi bizonyos helyekre Pest környékén.

Előzmény: rooberto (174146)
rooberto Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174146

Sziasztok,

 

Sajnos mostanában nem járok olyan helyen ahol tudnék frissen pörkölt kávét venni.
Esetleg van olyan kávé ami nagy áruházakban kapható és egészen iható? Tudom sohasem lesz olyan mint egy frissen kávé de amíg nem jutok el ilyen helyre addig szeretnék valamit beszerezni kisebb mennyiségben. :)

Surda :D Creative Commons License 2017.11.07 -1 0 174145

Te nem azt írtad, hogy a kavegep eladója nem bűntethető, hanem hogy a vevő rizikója, hogy milyen gépet vesz. Az eladót ezzel felmentve minden felelősség alól.

Tökmindegy, hogy a gyakorlatban ezért büntethető- e az illető. Baromira nem érdekel.

De ne úgy álljunk már hozzá, hogy jaj hát ez a vevő felelőssége!

Ez annak a felelőssége, aki ezt a barmolast csinálta és elhalgatta.

Remélem kiderül ki volt az illető.

 

Előzmény: Mylord3 (174144)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 -1 2 174144

Nem, kérlek, ez nem logika kérdése, hanem a jog alapból így rendezi. Ettől persze semmi akadálya annak, hogy te azt a vevőt hibáztasd, aki használtként, "látatlanban" megvesz egy ilyen KV-gépet.

Előzmény: Surda :D (174143)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174143

Így van. Az a hibás, aki megvette!

Micsoda logika...

Előzmény: Mylord3 (174141)
SoundON Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174142

köszi

Előzmény: Törölt nick (174124)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.07 0 1 174141

A km óra jogosulatlan tekergetése az bizony bűncselekmény, míg egy háztartási kisgép lentiek szerinti buherálása, majd utána annak használtként árusítása alapból annak a rizikója, aki megveszi aztán.

Előzmény: Katoczi (174138)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174140

Idő, vagy egy kis szivárgó vízkőoldó sav :(

Előzmény: Mákosmalac (174139)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.07 0 0 174139

Pontosan ezért nem kérdeztem, senkit nem szeretnék alaptalanul vádolni a gányolással. Nem mostanában történhetett, két csavar feje annyira korrodált volt, hogy az imbuszkulcs nyílása szintig tele vasoxiddal, csak specfogóval lehetett kioperálni.....ehhez azért idő kell.

Előzmény: Katoczi (174138)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174138

Igazad van, de ez olyan mint az autók km számlálójának a tekergetése. Mindig mondhatja, hogy ő így vette és nem is tudott róla. 

Előzmény: Surda :D (174137)
Surda :D Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174137

Azért engem érdekelne,hogy ki lehetett az a barom,aki megmókolta a gépet.
A k anyját.
Aztán a vevő évekig issza a ragasztóját...

Előzmény: Mákosmalac (174134)
almirena Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174136

Ez símán mérési hiba/bizonytalanság lehet.

Előzmény: jackiepapa (174130)
gaborpejko Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174135

Sziasztok!

Nincs véletlenül valakinek elfekvőben ilyen,La San Marco dupla skálás nyomásmérő órája?

Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174134

Sem az önbizalom erősítése, sem a vásárlói elégedettség növelése nem volt a célom....egyetlen dolog vezérelt, többiekhez képest fél ár alatt megkaptam a nem tervezett cseredarabot. :-)  Akitől vásároltam a gépet, nem egy kimondottan műszaki beállítottságú emberke, még a felsőszűrő csavarját is elroncsolta megfelelő szerszám hiányában, így soha nem nyúlkált a gépbe. Valamikor ezen a fórumon vásárolta, többek ajánlásával, és boldogan használta, tisztította. Tíz másodperc alatt kiszedtem a csavart, gondoltam szétkapom, új szűrők, tömítések és go....jöhet a kávé......lett meglepetés. A kazán szivárgott, amit nem vehetett észre, mert el is párolgott belül, csavarok rommá rohadva. Hasonlóan törhetett a kazán, mint az alanti képeken, viszont az a valaki csodásan megmókerolta, majd jól eladta. Hülyére kenve kívül-belül fémragasztóval, amit a tisztítószer jól megmart belül....zöldesbarnás takony, fehér habos alu oxid körülötte. Majd frászt kapott a srác, mikor elmeséltem milyen vízből ivott fincsi kávét.....lövése nem volt, milyen belülről a gépe.

Szóval itt sem csak szentek teremnek, hogy kitől vette nem érdekel, lehet ő sem tudott róla, lényeg, van egy átnézett, szupi Babym. :-))

Ő az:

Előzmény: Mylord3 (174133)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174133

Nem dehogy baj, én csak örülök ennek, kell a pozitív visszajelzés, a vásárlói elégedettség kifejezése, a(z ön)bizalom erősítése a cégnek, mert különben a versenytársak lenyomják. :-)

Előzmény: Mákosmalac (174129)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174132

A nemigen az nem egyenlő azzal, hogy soha :). Ezen sajnos nem lehet mással segíteni csak cserével. Irány az AVX webshop.

Előzmény: Foncsor81 (174131)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174131

Sziasztok!

Kiszereltem a bojlert abból a Gaggia Babyből,amihez tegnap kértem segítséget. Meglepődve tapasztaltam,hogy nem annyira volt gáz belül,mint amire számítottam. Azonban a bojler kettő darabban jött le,el volt törve. Nem ismerem a masina előéletét, nem igazán tudom mi történhetett vele. Nem vagyok egy nagy guru kávé ügyében,inkább a tanuló fázisban tartok. Olvasom sok helyen,hogy kazán nem igen megy a kukába,inkább a fejtömítés szokott cserés lenni. Teszek fel képeket, kíváncsi vagyok a véleményetekre. Persze senkit nem akarok untatni.

Thx!

 

jackiepapa Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174130

Ezek szerint 10%-os Ca.növekedés még nem probléma.Azért jó lett volna,ha ezt a gyártó ill.forgalmazó jelzi a vásárlók felé.Reméljük ez a minőség már nem fog változni.

Előzmény: H_G (174111)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.11.06 0 1 174129

Szia. Bocsi, hogy belevakkantok, nem tisztem védeni a szegedieket. :-). Csak jelezném, múlt héten vettem tőlük kazánt, és tökéletesen csereszabatos,  mindene milliméter pontos, átmértem, mielőtt összegyógyítottam.

Előzmény: Mylord3 (174128)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.06 0 1 174128

Ja..., már régen kihaltak a Földön az aluminium túlzott fogyasztása miatt a Gaggiát használók, már erre a géptípusra sem emléxik senki a bolygónkon, de Szegeden még mindig árulják akciósan a nem is teljesen csereszabatos alubojlereket. Ne röhögtesd már ki magadat. :-)

  

Előzmény: Katoczi (174127)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174127

A lényeg kimaradt: ha valamiből fél áron árulsz a konkurensekhez képest és nem selejt akkor az el fog fogyni előbb utóbb.

Előzmény: Mylord3 (174123)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.06 -1 0 174126

Nem vagyok meggyőződve róla. Sok mindent el lehet róla mondani, de nem szokott szar dolgokból nagyon bevásárolni. A mintadarabokat inkább hagyjuk persze.

Előzmény: Mylord3 (174123)
PetAd90 Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174125

Sziasztok!

Keresek Saeco-ba való 49mm-es felsőszűrőt, olyat aminél a széléig vannak lyukak. Nekem jó a régi fajta Saeco felsőszűrő vagy más gyártóé is. IMS-t nem szeretnék a gépbe tenni, legalábbis egyelőre.

Törölt nick Creative Commons License 2017.11.06 0 0 174124

A sósavat szereti az alumínium. A BWT meg a Brita sósavassá teszi a vizet, oldja az alut. Brikkát konkrétan megmarja, bemattítja. Ne használd alubojlerbe. Próbáld ki az Oscart.

Előzmény: SoundON (174119)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.06 -1 1 174123

Ha jól látom, akkor ez a kb. "3 tonnányi" kínai Gaggia bojler a vezér nyakán maradt. :)))

Előzmény: MBTibi (174117)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.05 -1 0 174122

Ezt próbáltam már acél kulaccsal. Nem az alu kazánon múlik, hidd el. 

Előzmény: SoundON (174119)
lali.hu Creative Commons License 2017.11.05 0 3 174121

"Van Gaggia Classichoz stainles steel vagy brass bojler?"

 

Beszél Madzsar?

Előzmény: SoundON (174119)
ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.05 -1 0 174120

Ne kóstolgasd a vizet! 🤣 ( ez jótanács volt 🙄)

Előzmény: SoundON (174119)
SoundON Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174119

Sziasztok! Most teszteltem hogy egy duplán szűrt kancsó BWT +magnézium vízzel feltöltöm a pides, rézcsőtunningos Gaggia Classicomat, ami mindíg patika tiszta. Egy pohár vizet félreteszek a kancsóból, mert jó esetben ugyan azt a vizet kell hogy kiadja a gép is. A pidet beállítom 92Cra és lefolyatok kb 1liter vizet (persze 1dl-es részletekben) hogy valóban a frissen feltöltött vízből kapjak vissza, majd abból is félreteszke egy pohárral majd mindkettöt szobaőmérsékleten pihentetem. Sajnos a két víz teljesen más ízű. A kancsóból félretett az klasszik szűrt víz textúra és semleges íz, míg a gépen átfolyt az olyan ízű mint a 80as években a menzás plékanál, fémes, karcos, kesernyés.
Ez normál a Gaggia Classic alubojlerénél.
A gép és bojler kitisztítva, felújítva azóta pedig hol NORDA hol pedig BWT vízzel használva, szóval vízkő teljesen kizárva.
Mit tudok csinálni hogy megszűnjön ez a mellékíz?
Van Gaggia Classichoz stainles steel vagy brass bojler?
Miden jótanácsnak örülök :)

Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174118

Szia!

Nagyon köszönöm!

Foncsor

Előzmény: MBTibi (174117)
MBTibi Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174117
Előzmény: Foncsor81 (174114)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174116

Szia!

Köszönöm. Itt jártam, jó oldal. A kérdésem egyik része pontosan ebből fakad. Az expolygon-on a bojler ára közel 12000 Ft, míg a másik oldalon 5000. A kettő ugyanaz? Vagy valami elkerülte a figyelmem?

Tömítésnél szintén zenész? Ugyanahhoz a cikkszámhoz 2 féle alkatrész kapcsolódik. 

Thx!

Előzmény: SoundON (174115)
SoundON Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174115

Szia,

itt mindent lehet kapni:

www.expolygon.hu

üdv

dp

Előzmény: Foncsor81 (174114)
Foncsor81 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174114

Tisztelt Fórumtársak!

Segítségetekre lenne szükségem. Van egy Gaggia Baby Millenium gépem,amihez sajnos bojlert kell vennem.

A neten keresve találtam erre:

https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/11-1-Kafefozo-Alkatreszek/129-2-Gaggia-Kavefozo-Alkatreszek/5/996-Gaggia-ALU-bojler-EF0030-02-A

Cikkszám alaján ez az.Ami egy kicsit elbizonytalanított az az ára. Több oldalon megnéztem, itt messze a legolcsóbb.Félre ne értsetek nem vagyok a pénztárcám ellensége, de mielőtt megrendelem kikérem a véleményeteket,hátha valami elkerülte a figyelmem.

Szükségem lehet még kartömítésre is.Több helyen olvastam,hogy nem mindegy melyikből rendelek.Tudnátok egy linket adni, ahol az általatok javasolt darabot lehet rendelni?

Válaszokat előre megköszönve: Foncsor

Zonusz Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174113

O.K. Látom, már, csak szeretném óvni a kis gépecskémet, ezért ugrok rögtön az ilyenekre.

Tényleg köszönöm!

Előzmény: Bazs09 (174112)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174112

Nem kötekedésnek szántam, csak nem nagyon látok eltérést, így szerintem probléma sincs.

Előzmény: Zonusz (174110)
H_G Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174111

Szóval ha jól értelmezem, a régi Norda

Ca 10,7 Mg 3,5 Össz ásv. 60;

 

az új Norda

Ca 11,8 Mg 3,7 Össz. ásv. 62?

 

Referenciának kikerestem a Verát, az

Ca 36,1 Mg 12,8 Össz. ásv. 160.

 

Elég jelentéktelennek tűnik a változás!

 

 

 

Zonusz Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174110

A megváltozott összetétel miatti vízkövesedést. De inkább hallgatok és figyelek.

Előzmény: Bazs09 (174109)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174109

Milyen problémát? :)

Előzmény: Zonusz (174105)
Zonusz Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174108

Értettem, köszönöm, visszaszívtam🙂

Előzmény: Törölt nick (174107)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174107

Hogy tovább tartson a Brita szűrő.

Előzmény: ogrEicsab (174106)
ogrEicsab Creative Commons License 2017.11.05 -1 0 174106

Minek kellene a Nordába még Oscar???🙄

Előzmény: Zonusz (174105)
Zonusz Creative Commons License 2017.11.05 0 0 174105

Norda + Oscar90 mennyire oldaná meg a problémát, esetleg Norda forralva?

Előzmény: trollcsi (174104)
trollcsi Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174104

Előzmény: Bazs09 (174103)
Bazs09 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174103

Ennyit tudtam tenni az ügy érdekében, a lustaságért pedig bocsi: Norda palackok

Előzmény: djboriska (174094)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174102

Összetevők feltüntetve, hozzájuk tartozó másik kút, kút feltüntetve... Theodora mentes volt így jó pár éve. Na nem nagy ásványi anyag eltérés volt, össz oldottban 1600 lett 17xx helyett, ízre minimális változás volt.  Ez nem a mostani rózsaszín mentes bejövetele volt, mert ott már olyan ízbeli és ásványi eltérés volt a piroshoz képest, ami már más megjelenést váltott ki.

Előzmény: Mylord3 (174101)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174101

Nem vagyok annyira biztos abban, ha pl. egy ásványvízként forgalomba hozott terméknek máról-holnapra megváltoznak az összetevői, azok aránya, az ásványianyag tartalma, hogy akkor a korábban megszokott terméknéven továbbra is  forgalomba lehet-e hozni, de hát ebben a tetves országban miért pont erre figyelne valaki, vagy épp vmilyen, amúgy velejéig korrupt hatóság?

Előzmény: _MrB_ (174098)
H_G Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174100

Azért még van a Vera is.

 

Előzmény: Törölt nick (174099)
Törölt nick Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174099

Britás víz lesz az etalon.

Előzmény: Mylord3 (174097)
_MrB_ Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174098

Történt már ilyen hazai ásványvíznél is. Kutat váltottak. Lehet ilyen Nordánál is, bár passz.

Előzmény: Mylord3 (174097)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174097

Na, remélem, hogy ez nem komoly, és csak vmilyen gyártási technológiai hiba lehet, mert ha mégis, akkor a hazai barizmusnak annyi! :-)

Viszont talán a hazai barneológia megtalálhatja azt a piaci rést, ahova akár be is törhet. :))

Előzmény: jackiepapa (174092)
DoRn73 Creative Commons License 2017.11.04 0 0 174096

Nekem van pár kartömítésem TX-10-hez adok szívesen egyet, nem kérek érte semmit.Írd meg mailben a számod és megbeszéljük.

Tudja esetleg valaki a Turmix TX-10 kosárméretét, 51mm vagy 53mm?Köszi

Előzmény: Laci.F (174091)
heted7 Creative Commons License 2017.11.03 -1 0 174095

Toobee egy ismerőse csináltatott asszem kartömítést. Tök rendes volt, fel is ajánlotta, hogy ad egyet, de lusta voltam érte menni :(

 

A Turmix PID-re azt írták, nincs értelme, én elhittem, így nincs tapasztalat :)

 

Nekünk a Turmix mellett szokott lenni egy pár adag előre darált kávé Brikkához. A Brikka olcsó, kis helyen elfér, előre daráltból egyszerű vele főzni és felébredéshez is megteszi. Hátránya, hogy nincs egy ligában az eszpresszó kávéval, illetve hogy daráláskor eléggé el kell állítani a darálót a presszóról...

Előzmény: Laci.F (174091)
djboriska Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174094

Kosz az infot. Ez nagyon hasznos volt, hogy megosztottad.

Viszont ez eleg para ha igaz mert jobb esetben ez a porkolo referenciavize amit a kavezok kovetnek, foleg filter eseteben.

Szoval ha sikerulne fotot loni mindketto palackrol az nagysegitseg lenne.

Előzmény: jackiepapa (174092)
sasbence Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174093

tennnél fel fotót a címkékről, értékekről? csak az azonosítás végett. (: Köszi!

Előzmény: jackiepapa (174092)
jackiepapa Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174092

Sziasztok!

Ezen a héten jött meg az új norda rendelésem és nem találtam olyan lágynak a vizet,mint a 4 hónappal ezelőtti szállításnál.Szerencsére volt még az előző szállításból,így össze tudtam hasonlítani az ásványi anyag tartalmát,amiből kiderült,hogy szinte minden érték magasabb az új palackozásnál.Lehet,hogy így már nem lesz vízkőmentes a gép?Az adatok alapján már nem biztos,hogy ez a legmegfelelőbb víz, kávékészítésre.

Laci.F Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174091

Igen, pontosan igy csinaljuk mi is, az esetek tobbsegeben nincs is ezzel semmi gond, de tuti akkor felejtem el az esti daralast, mikor a legkomasabb vagyok masnap reggel. :)  Es pont ezaz ... amiert tetszene ez a POD dolog. Reggel alig latok ki a fejembol, jolesne egy ilyen konnyu megoldas.
Nem, biztos nem erzem meg, amugy sem vagyok nagy szakerto. 
Koszonom szepen az eddigi valaszokat, es szivesen meghalgatom ha esetleg masnak is van tapasztalata.

Mas: Visszaolvastam a topikot, ket dologra kerdeznek meg ra. 

-Valakinek nincs veletlen TX10-hez kar tomitese. Gondolok itt arra, hogy mikor csinaltatott esetleg tobb darabot rendelt. Vasarolnek tole tartalekot.
-Azthiszem itt, de lehet mashol olvastam, hogy nincs sok ertelme a Turmixomat bepidelni. Regesregi SiD-es hozzaszolasban olvastam, instrukciokat a beallitasokrol de arra vonatkozoan nem talaltam semmit, hogy milyen eredmenyt hozott. 

Elvileg minden megvan itthon ami kell Rex pid, ssr, kinyomtattam a muszerdobozt is, de nem vagok bele ha tenyleg nincs igazan ertelme. 

Előzmény: Mylord3 (174090)
Mylord3 Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174090

"...Minden masodik heten, piszok koran kell kellni ... es igy nem igazan tudom hasznalni a 702-est...."

 

Gondolom, hogy az őrlő zaja lehet az ok, de ezt simán lehet úgy orvosolni, hogy pl. előző este darálsz, majd az őrleményt berakod a hűtőbe másnap reggelig, ill. hajnalig, semmi olyan baja nem lesz a KV-nak, amit te megéreznél a KV-italban. A podos gép valóban jó lehet - sokáig én is agyaltam, hogy beszerzek egyet -, de a pod aztán végképp nem olyan friss, mint mondjuk, egy félnapos hűtőben, lezárt üvegben tartott KV őrlemény. Amúgy én a Technosystem podos gépeit kerestem sokáig, de mára már nem izgat annyira ez a podos dolog. Nekem pl. friss pörkölésű szemes KV-t egyszerűbb és kényelmesebb beszerezni, mint podot "hajkurászni" a neten. :-)

Előzmény: Laci.F (174087)
trollcsi Creative Commons License 2017.11.03 0 0 174089
Előzmény: trollcsi (174088)
trollcsi Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174088

egy la piccolam nekem is van (nagyobb, mint ez, la piccola bat) es nagyon szeretem, jo alapanyagbol (en molinari oro-val etetem) teljesen korrekt eredmenyt ad. van egy kisebb podosom is, egy 1200W rdl sweet coffee, most azt hasznaltam egy honapig, az is vallalhato. (mondom ezt a GC + iberital challenge kombohoz viszonyitva)

 

Előzmény: Laci.F (174087)
Laci.F Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174087

Sziasztok,

 

Van egy Turmix TX10 es egy Graef 702 -es parosom, amit nagyon szeretek, ha ugyesen szorfolok, egesz finom kavekat tudok kesziteni. (nekem finom :))
Minden masodik heten, piszok koran kell kellni ... es igy nem igazan tudom hasznalni a 702-est.
Abban kernem a segitsegeteket, hogy ha pl egy lentebb linkelt ESE POD-os gepet vasarolnek, akkor melyiket erdemes. 

Van ugye ez a LA PICCOLA, ugyanennyiert  van egy SPINEL. (50e)
26 ert van egy podstar (bar itt kerdeztem az eladot ... ecettel tisztitotta ... ami miatt kicsit felek tole, mert ha jol tudom alu-blokkos)

Regota olvasgatok itt es sokat megtudtam arrol milyen "karos" gepeket lenne erdemes venni, amit el is raktaroztam magamban, ha lesz valami alkalmi vetel akkor ott is ugrok 1et. De orulnek ha valaki, aki ert ezekhez a gepekhez segitene eligazodni. 
elore is koszonom.

endrepp Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174086

Előző őrlőnél mérlegeltem, lehet visszatérek erre, köszi mindenkinek !

_MrB_ Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174085

Vagy ~ félig tenni a babtartályt, ledarálni 2 adagot, második mennyisége alapján korrigálni időkapcsolót, aztán leszarni a pangó mennyiséget, az nagyon egyforma közeli lesz.

 

Másik ugye a rátekerni nagyra, s oldalkapcsolóval leállítani, amikor elég. :)

Előzmény: H_G (174084)
H_G Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174084

Vagy egyszerűen megfigyelni, kb. hány mm kell a kosár pereméig.

 

Előzmény: heted7 (174083)
heted7 Creative Commons License 2017.11.02 -2 0 174083

Az időzítő helyett javaslom a mérleget :) Mérd le mennyit teszel be, és daráld addig, amíg ki nem jött mind! Persze nem fog, ekkor jönnek a pofozás, fújás és mindenféle más fekete mágia, de a lényeg, hogy a kész őrleményt is mérni kell, és addig játszani, amíg nem jött ki elég. Erre ad abszurdum az is megoldás, hogy picit többet raksz bele, és beletörődsz, hogy egy része benn marad. Egy ékszermérleg kell hozzá (ebayről Kínából olcsó) és kész. Az időzítőt meg ne használd, ha lehet azon ilyet tenni. (Nekem egy nagyon hasonló darálóm van, de az addig őröl, amíg nyomod a gombot.)

Vigasztaljon, hogy a legjobb kávézókban is mérik a kész őrleményt, pedig ők nem ma kezdték.

 

A fokozatmentes állítást is megszokja az ember. Ha nem nagyon váltogatod a kávétípusokat (eszpresszó, kotyesz, filter), akkor nem kell sokat állítani, ha már egyszer kb. megvan a tuti.

Előzmény: endrepp (174080)
Tisza90 Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174082

Sziasztok!

 

 

Eladó lett La Piccola podos gépem. Részletek és elérhetőség:

 

https://www.jofogas.hu/szabolcs_szatmar_bereg/La_Piccola_E_S_E__Pod_os_kavegep_kavefozo_72289188.htm

 

Fotók nagyobb felbontásban:

 

https://drive.google.com/open?id=0B1HPlpRF57UZeXdCQzdETEJSWVk

 

 

Zsolti

MBTibi Creative Commons License 2017.11.02 0 0 174081

Még a garanciát sem bukod el. Párszáz forint hozzá az, amit ki kell vágni a skálához.

Előzmény: endrepp (174080)
endrepp Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174080

Végül is, az volt a cél, hogy legyen egy őrlőm, ami tud őrülni, külcsín, egyéb nem számít. Ezt elértem. :))

Tárcsát a neten feltúrható információk alapján meg tudom oldani, ha a garancia vesztést bevállalom, de ha az adag kérdést nem tudom/akarom megszokni, akkor nem nyúlok bele, inkább eladom és veszek valami mást (más nyűgökkel?:).

Előzmény: Andris983 (174079)
Andris983 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174079

Ja én már simán visszasírom a Graef 702-est, nekem az volt előtte, az Iberital szebben darál, egységesebb az őrlemény, de megy a matek rendesen két különböző kávé között, hogy most mennyit is tekertem az állítón, előre kettőt, vissza hármat?!? Totál vakrepülés, hihetetlen, hogy legalább egy skálát, vagy valami beosztást nem tettek rá! Az időzítő meg pont a pangó miatt használhatatlan, nem tudsz annyit darálni elsőre, amennyit akarsz, én adagonként darálok, de az utolsó huncut kis kávébabok repkednek a tartályban és nem akarnak ledarálódni a megadott idő alatt, szóval teljesen felesleges funkció ezen a kategórián.

Előzmény: endrepp (174078)
endrepp Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174078

Gaggia MDF-et váltottam le, az nem darált ilyen jól, de minden másban kezesebb volt, nem gondoltam, hogy ilyen feladvány lesz ez.

 

Előzmény: Andris983 (174077)
Andris983 Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174077

A darálás végén megemeled a babtartály kupakjának az egyik felét, vagy eleve kicsit ferdén teszed rá, majd egy határozott mozdulattal lenyomod, így kifújja a pangó őrlemény nagy részét. Nekem is Iberital-om van, én így próbálom kiügyeskedni, de az időzítős darálást és a fokozatmentes állítást nem tudom megszokni, több hátrányát érzem, mint előnyét.

Előzmény: endrepp (174076)
endrepp Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174076

Köszi, nem az zavar, hogy pang benne, hanem az, hogy az időzítővel beállított adag nem pontos ezáltal, idővel majd összenövök vele. :)

Előzmény: Katoczi (174075)
Katoczi Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174075

Döntögeted, pofozgatod és kiadja a nagyját. A pangó őrlemény mentes motoros darálók fél milla fölött kezdődnek. Kéziben a Lido kb tizede.

Előzmény: endrepp (174074)
endrepp Creative Commons License 2017.11.01 0 0 174074

Sziasztok!

A kis Iberital őrlőénél csak engem idegesít, hogy a kiadott mennyiség éppen attól függ, hogy mennyi őrleménynek van kedve bent ragadni a terelő elemben? Van erre valami trükk vagy így kell együtt élni vele? 

Saughassy Creative Commons License 2017.11.01 0 1 174073

 

Na, elővettem a Mini Millt. Most meg a fotozast csesztem el, de hat igy jar, aki remego kezekkel probalja megtartani az alacsony zaridot. Mindegy, azert latszik, hogy működő alternatíva ez. Hogy a gyartasi szoras mekkora, azt nem tudhatom, mert nehanyan mintha tenyleg nagyot szivtak volna vele, de most pl kotyogosra volt allitva es ez a masodik probalkozasom eredmenye espressora allitas utan.

 

heted7 Creative Commons License 2017.10.30 -2 0 174072

Nem, a kávézóban jobb. Ugyanakkor azóta már voltam ott újra, és már nem volt olyan. Lehet, rossz napjuk volt, lehet, hogy épp nekem volt rossz napom, de már nem kaptam rá fel a fejem, hogy "jé, ez nincs elrontva!" Bár arra se, hogy milyen rossz :) Viszont az orrom előtt tárgyalták, hogy november 2-től indulnak a karácsonyi dalok. Nálam ez kizáró ok, minimum adventig... :)

Előzmény: Bazs09 (174071)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.30 -2 0 174071

Akkor a kávézó részlegen végre nem azt  borzadalmat adják, ami a pénztárak végénél az automatákban van? Ki kell próbálnom, mert eddig a legrosszabb kávét éppen az IKEA-ban sikerült innom. :)

Előzmény: Giuseeppe (174070)
Giuseeppe Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174070

...és másfél hónap elteltével még mindig. Ma elzarándokoltam oda, és ugyanezt tapasztaltam: szűrőkosár-tisztítás, karba őrlés, egyenletes lefolyás. Szerintem magából a keverékből maradhatott ki a robuszta még az összeszereléskor, mert mire átadták a pulton a csészét (azonnal), már csak vékony crema volt a kávé tetején. Szóval nem kifejezetten olaszos eszpresszó, de a hozzáállás kiváló.

Előzmény: heted7 (173415)
toronte Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174069

Tecnosystem Magic Coffee és Baratza Encore:

https://www.jofogas.hu/baranya/Tecnosystem_Magic_Coffee___Baratza_Encore_kavefozo_es_kavedaralo_72375227.htm

 

Ha valakit esetleg érdekel. Én nagy megelégedéssel használtam egy Delonnghi EC680 után.

Video hozzá: https://www.youtube.com/watch?v=b4fICGG3PXo

Mylord3 Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174068

... és ráadásul a cégalapító Sydney Pollack volt... egészen távol Afrikától. :-)

Előzmény: Giuseeppe (174067)
Giuseeppe Creative Commons License 2017.10.30 0 0 174067

...sőt, világméretű kapitalista összefonódás részese:

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Breville_Group

 

 

 

 

 

Előzmény: Mylord3 (174066)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.30 -1 0 174066

Gondolom, ez vmi Kátler klón lehet, tulképpen talán csak az ára miatt érdekes, mert szerintem ennyiért ez többet ér, mint bármelyik mostani habos kV-t készítő, nyomifokis karos Saeco szerkezet.

https://www.jofogas.hu/heves/Gastroback_karos_kavefozo_72063843.htm

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.29 0 0 174065

Ízlések és pofonok.

Van egy pár jó tesztje, ez pl. elgondolkodtató: https://www.youtube.com/watch?v=zuIOlsdDg_o

Előzmény: Mylord3 (174064)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.29 -1 0 174064

Nekem is van, csak már rühellem tekerni. :-)

 

A YT is tele van videókkal, hogy milyen KV-t is lehet tekerni ezekkel a kis kézi őrlőkkel.

https://www.youtube.com/watch?v=Hxh-g0lgYRw 

 

/Mondjuk, ha meglátom ezt a "nénit" vmelyik KV-s tesztvideón, nekem egyből félhat lesz. :)) A típusos antinő megtestesítője, borzasztóan riasztó jelenség, szegény./

Előzmény: Saughassy (174059)
djboriska Creative Commons License 2017.10.28 0 0 174063

Annyit tudok, hogy pl. az EK kést a mahlkoenig w401 kés alapján készítette.

Kis Zoli vett egy 401-et és el van tőle ájulva. Persze ő filterben próbálta mert a 401 az állíthatósága miatt nem igazán presszó örlő. Dewlának viszont van SSP kése. Brutálisan megnőtt vele az extrakció. Konkrétan sokkal durvábbra kell állítani az örlőt mert sokkal egyenletesebb a szemcsék. Azt mondta mind a presszó mind a filter nagyon beédesedett neki vele. Nekem csak a héten érkezett a kés holnap rakom be, pesze még be kell centerezni, és azután elkezdem nyúzni. De kinézetre sokkal komolyabb gépészeti termék mint a mahlkoenig kés.

Előzmény: Bazs09 (174061)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.28 0 0 174062

El kell rakni kotyogóba, mokkának jó lesz ha jön a háború.

Előzmény: Saughassy (174060)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.28 -1 0 174061

Köszi, hogy ezt megosztottad, muszáj volt végiggörgetnem az összes képet. :)

 

Van itt minden, SJ, Major késen át a legdurvább Mahlkönig típusokig. Ahogy látom, csináltak SJ-ba is kést K30 profillal. Ez most vajon alkalmas lehet presszóra is az SJ menetemelkedésével? (Költői kérdés, majd Instán felteszem nekik. :) )

Előzmény: djboriska (174050)
Saughassy Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174060

Csak az a gáz, hogy a maradekkal kísérletezésnek semmilyen hasznosítható tanulsága nem lesz azon kívül, hogy a maradék a kukába való. :) 

Előzmény: MZ/Y (174052)
Saughassy Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174059

En azert megvedenem a Mini Mill becsületét, ezeket találtam most a hőskorból. Tegyük hozzá, akkor még azt sem tudtam, hogy néz ki az espresso. De ezek az eselytelentol szerintem erősen jobbak voltak, 0 km -es gyakorlattal. 

 Megvan még most is a Mini Mill, nehogy csinálják egyet vele holnap. :)

 

Előzmény: Bazs09 (174031)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 174058

Mikor a Darálóban Devláék említették elgondolkodtam egy Robur késen. Aztán azon, hogy ezek a rohadék kések itthoni használat mellett majd két év alatt értek révbe. Most lecserélni őket, kicsit "vadászos" lenne.

Előzmény: djboriska (174050)
olaszpresszo.hu Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174057

Srácok, köszönöm, ettől egy rövid időre megszűnt a depresszióm :)

Előzmény: Mylord3 (174035)
Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174056

Köszönöm a segítséget, így már körvonalazódik. Régebben volt Bosch ótómatám, akkor hasonló lehet a menüvel beállítani a lefolyás idejét. Majd gyakorlatozom. A Milleniummal is kellet idő, és sok mosólé a csapba, amíg elfogadható lett. Elsőre új IMS szűrők, srácom CNC-s, legyárt egy ipari vízterítőt, oszt majd lassan haladunk tovább, ahogy a nadrágszíj engedi. :-) Mérlegem még megmaradt az előző "életemből". :-) 

Előzmény: Katoczi (174055)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174055

Balról jobbra haladva

1. bekapcsoló gomb; 2. szimpla presszó; 3. Dupla presszó; 4. Melegvíz; 5. Gőz; a Menu nem tudom hogy működik, az egyel újabb verzió volt nekem, arról lehagyták. A tetején a bumszli meg a gőzcsap, a gőzgombot megnyomva a termosztat nagyobb hőmérsékletre kapcsol, mikor kialszik (vagy meggyullad?) a lámpa akkor használható a gőz funkció, a fekete gombot eltekerve indul a gőzölés. A két kávés gomb időre programozható, nem a vízmennyiséget méri, nekem csak az egyikhez lehetett előáztatást párosítani, érdemes azt használni, jó hosszúra beállítva, és kézzel leállítani a kávékészítést ha már elég lejött, ehhez kelleni fog egy tizedgrammos mérleg, de az már a kávé kiméréséhez is szükséges.

Előzmény: Mákosmalac (174049)
zsorzs1970 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174054

Üdv kávégép eladó dobozában szinte soha nem használt.Érd 06209351897   Saeco Poemia..

Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174053

Köszike! Ezt megtaláltam, letöltöttem, de csak három oldal nálam, ami a gőzkészítést tartalmazza. Lehet a tabletben van hiba? A gombok leírását nem mutatja. Gép rajzán a számokat mutatja, de a leírásuk hiányzik.

Előzmény: sasbence (174051)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174052

Akkor én is újra írom: a BS kb. 3 napja vásárolt, akkor darált.

 

A tanácsokat megfogadom, annyi a "vita", hogy nem akarom kidobni a Karavánt, de azt úgy főzöm (majd) le, ahogy eddig. De, lehet, a szomszédnál köt ki végül.

 

Emellett kísérletezem az új technikával, saját darálással, nyomásfokozó kivételével, de ez nekem teljesen új, lásd nem tudtam, hogy az "először kávé jön" is lehet normális.

 

Illetve ezt a maradék 10 dkg occó kávét rászánom a kísérletezésre, azt már látom, amit írtatok, hogy finomabbra darálva a kávét valóban megjelenik a crema. Szívesen átdarálnám a BS-et finomabbra, de azt írtátok, nem ajánlott, hallgatok rátok, csak még nem tudom, mi legyen vele, ezt végképp sajnálnám kidobni.

Előzmény: Bazs09 (174048)
sasbence Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174051
Előzmény: Mákosmalac (174049)
djboriska Creative Commons License 2017.10.27 -1 0 174050

Ha valakit erdekel saját örlője upgradje, érdemes ránézni az SSP késekre koreából.

Sok örlőnél más geometriát kap a kés illetve bevonatot is amivel kevésbé kopik.

Ha jól tudom Mazzerekhez is készít kést.

Annyit tudok, hogy az ausztrál Socratic csapat készített őrlemény eloszlás görbét az SSP EK késre és a gyári Mahlkoenig késre es brutálisan keskenyebb az SSP görbe.

Ha valakit érdekel utána nézhet a dolognak. SSP az instán gyorsan és hatékonyan komminikál.

Mákosmalac Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174049

Sziasztok. :-)  Kezdek visszatérni a rendes emberek táborába, és itt szeretnék tanácsot kérni. A kényszerszarvasizás után ismét egy GB lesz a pulton. A ph-s CM800 már itt pihen, ma megjöttek a friss pöris kávék is, és hétfőn érkezik a GB Dosata. Előző gépem GB Millenium volt, aminél a használat teljesen kézenfekvő . Ezen viszont van hat gomb, amiből a bekapcsoló, gőz és melegvíz érthető. Viszont van két kávéjelű és egy menü gomb, valamint a felső bumszli, ami a Milleniumnál a bekapcsoló volt. Őket hogy használjam?

Egy kép a gombokról, és hálás köszönet a segítségért.......😂

Bazs09 Creative Commons License 2017.10.27 -2 2 174048

Az, hogy feketén indul meg, majd később jön a crema, ilyen előfordulhat. Nekem a sötét, olajos pörkölések viselkedtek így.

 

Az, hogy össze-vissza folyik, az abból ered, amit már nagyon-nagyon sokadjára írunk le: ne a döglött vacakkal próbálkozz. Lehet ez fájó kijelentés, de tipikusan a szarból várat esete. Oldalakon keresztül adjuk a tanácsokat, de csak azért se...

Előzmény: MZ/Y (174047)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174047

Kikérem magamnak.

 

Én nem tervezek szarból várat csinálni, csak az általam 30 év alatt megszokott szart is elfogyasztom, amíg tart. :)

 

Az occó kávét ledaráltam, valóban finomabbra kell, mint ahogy a BS-et kaptam. Így már lett crema.

 

Viszont lehet, hogy Mylord3 jól írja, a kávéfőző nem jó hozzá. 7-esen daráltam, még így is túl gyorsan folyt le, ugyanakkor pillanatokra eldugult. Szóval a lassan, de folyamatosan jöjjön nem biztos, hogy megoldható vele. Meglátom, 5-össel hogy muzsikál.

 

Amit nem értek, a BS is meg az en darálásom is úgy főtt le, hogy rendes kávéként indult meg és 2-3 mp után jött csak a világos cucc, amit az itteni képen láttam. Gondolom, nem így kellene.

Előzmény: Törölt nick (174046)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.27 0 1 174046

A békásitó nem a haverod? :-)

 

Előzmény: MZ/Y (174032)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.27 0 0 174045

Az addig oké, hogy graef, meg dupla szűrő, aztán abba vmi jobb olasz kv, meg hogy kicsapjuk az epedát a karból, de nem sok továbbra is a nyomás ezekben a műanyag saecókban az eszpresszószerű KV-italhoz? Nekem is csak azután lett teljesen OK a régi aromám, hogy Simi rakott bele vmilyen opv szerűséget, aztán belőtte a főzőn a nyomást asszem, 10 bar alá.

Előzmény: sasbence (174030)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.26 -2 0 174044

Tényleg szórd ki a vackokat, továbbra is csak a sárga vizeletszerű lé fog folyni, mert jó eséllyel döglött lesz mind. Feleslegesen ne szívasd magad. :)

Előzmény: H_G (174038)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174043

Tárgytalan, a magyar leírásból rájöttem.

Előzmény: MZ/Y (174039)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174042

köszi, ezt viszont nem tudtam, bár 2000 ft sem nagy különbség, már így is túl jó áron van... amúgy ja, ingyen van, tüzetesebben megnéztem.

Előzmény: MZ/Y (174041)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174041

Nem ingyenes most a szállítás?

 

Én boltba kértem, mert cetelem hitelkártyával van még 7 % kedvezmény (akciós cuccra is), de azt csak a boltban lehet intézni, online nem. Így volt 26.031 ft.

Előzmény: Törölt nick (174040)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174040

lehet én vagyok hülye, de nekem 28 a ED-ban. plusz még szállítás. 

Előzmény: MZ/Y (174032)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174039

Ennél fontosabb probléma akadt:

Nem indul a daráló. Tartályt belenyomom, kattanásig elfordítom, hátul a gombot megnyomom és semmi. Lenne még valami tennivaló? Az angol leírást nézve mást nem kell tenni, bár az angolom kb. 0.

Előzmény: H_G (174038)
H_G Creative Commons License 2017.10.26 0 1 174038

Hát ha ismered, akkor dobd ki ezt a sok szart, ás állítsd be szegény darálót valami normális OLASZ kávéval.

 

Előzmény: MZ/Y (174036)
_MrB_ Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174037

Finomítani általában darálás közben. Durvítani lehet kikapcsoltan is. Aztán Iberen is lehet bárhogy, csak maradhat benne őrlemény, ami miatt megfeszülhet ráállítás közben, ha nem megy...

Előzmény: MZ/Y (174036)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174036

Szerintem mindenki ismeri. :)

 

Magyar leírás nincs, muszáj kérdeznem: ugye itt kikapcsolva kell (lehet) állítani a darálás finomságát? (A DeLonghi automatánál kimondottan darálás közben kell állítani.)

Előzmény: Mylord3 (174034)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174035
Előzmény: H_G (174033)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174034

:))

Na, ezt nem biztos, hogy mindenki érteni fogja!

Előzmény: H_G (174033)
H_G Creative Commons License 2017.10.26 0 2 174033

Vadász, vadász...

 

Előzmény: MZ/Y (174032)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174032

Ma csak egy duplát főztem, a szimplánál jobb lett, a jótól messze.

 

Megvan a Graef 702 (26-ért új az ed-ból), holnap kipróbálom az occó aldi-s kávéval. De el kell még használnom a BS-et is meg a Karavánt is, azok mennek a nyomásfokozóval.

Előzmény: sasbence (174030)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.26 -1 0 174031

Egyik barátom mikor Silviát vett, megtartotta a Minimillt, hogy jó lesz az. Hiába győzködtem, hogy esélytelen, kötötte az ebet a karóhoz. 2 napig szenvedett, majd rendelt egy CM702-est. Most már Fio F4E nano van a pulton. :)

Előzmény: sasbence (174030)
sasbence Creative Commons License 2017.10.26 0 0 174030

teljesen felesleges. normális daráló nélkül nem lehet egyik kosárral sem jó eszpresszót készíteni. a  szimpla kosárral nekem még normális darálóval sem sikerült (egyszer elpancsoltam 250g kávét rá), és ezek szerint Mylord fórumtársnak sem.

 

tapasztalataim szerint poemiával lehet egészen jó italt készíteni, dupla kosárral, minimum egy graef szintű örlővel kb 16g normális kávéból.

Előzmény: MZ/Y (174029)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174029

Kösz! Lehet, kipróbálom még egyszer a szimpla kávét ebben a kosárban, tényleg nem emlékszem, múltkor miért vetettem el a dolgot.

Előzmény: Törölt nick (174028)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174028

Meg távtartó is. Enélkül nem nyomódik neki a fejtömítésnek a kosár és mellémegy a kávé.

A kúpos fele nézzen lefele. A mélyedésbe ül bele a kosár.

Előzmény: MZ/Y (174027)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174027

Kösz!

 

Használati sajna nincs meg, szerintem a szervizben maradt.

 

Ha ez nyomásfokozó, az érdekes, mert a karban már van egy. (Bár most éppen nincs, ugye.)

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174026

Ha a használatit előveszed akkor láthatod hogy az ESE pod szűrő alá kell behelyezni!

 

Előzmény: MZ/Y (174024)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174025

A gumi izé közepén nincs egy apró lyuk? Ez esetben az a nyomásfokozó betét, próbáld betenni javíthat a pocsék kávék esetén. Ha éesz darálódakkor viszont felejtsd el. Ha nincs lyuk akkor nincs ötletem mire jó.

Előzmény: MZ/Y (174024)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174024

Arra a meglehetősen kis kosárra gondolsz? Egyszer kipróbáltam 1 adaggal, de valami nem volt kerek vele. Már nem emlékszem, mi is volt a baj.

 

Viszont ahhoz adtak egy gumi ízét is, ami kitölti. Az mire való? Mást nem tudok kinézni belőle, mint hogy zárt kosarat csináljak vele, viszont ebben a kávéfőzőben nemigen van 3 járatú szelep, így nem tűnik jó ötletnek bedugítani a gépet. Van valakinek ötlete, mire való az?

Előzmény: Mylord3 (174019)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174023

Mert Ausztráliában elromlott a gravitáció? :)

Előzmény: heted7 (174022)
heted7 Creative Commons License 2017.10.25 -1 1 174022

Ez a kép biztos nem Ausztráliában készült? :)

Előzmény: djboriska (174021)
djboriska Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174021

Na alakulnak a dolgok.

Milánóban is találtunk jó kávézót.

Orso Nero névre hallgat és full specialty kávézó.

Egyébkén a Host-ról rövid meglapítás, a vezető olasz nagy cégek is rendes gépparkal voltak végre kint.

Mindenhol minimum egy EK vagy egy Mythos vagy egy K30 legalább.

A gépek is Strada és Opera legalább mindenhol. Elég impresszív.

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174020

A Pellini 46-os kávéját próbáld ki. Rakd tele a szűrő kosarat és izomból nyomd le. Nekem ezzel espresso közeli minőséget sikerült összehozni. 

 

Előzmény: MZ/Y (174014)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.25 0 3 174019

Podhoz adnak ún. spéci "szimpla" szűrőkosarat, nekem is volt, na szal az van, hogy azzal a podból xar KV-t lehet csinálni, ha viszont te rax bele KV őrleményt ebbe a szmpla kosárba, és azzal csinálsz KV-t..., na, az még a podos KV-nál is xarabb!! :-))

Előzmény: sasbence (174018)
sasbence Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174018

Én elég sokáig keresgéltem szimpla kosarat hozzá. Ami benne van, az használhatatlan. Nem tartom kizártnak, hogy valami 53mm-es belehekkelhető lenne, de hivatalosan működő verzió nincs hozzá. (ennyiért meg szétgányolni egy ilyen kosarat... A gép nem ér annyit) A helyedben normális őrleményből, duplában 15-6g-mal próbálkoznék.

Előzmény: MZ/Y (174017)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174017

Ezt egyszer kérdeztem, csak elsikkadt: a Poemiához lehet kapni 1-es kosarat vajon? Kompatibilisek ezek a karok? Lemérhetem ugyan, de a fene tudja, mennyire számítanak a (tized) mm-ek.

Bazs09 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174016

Hajjaj, dupla kosár csak duplára való adaggal használható, különben esélytelen. És hogy ezen felül "tényleg" az őrlemény-e? Tuti biztos.

Előzmény: MZ/Y (174014)
H_G Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174015

Minimum mindkettő. (Ha jól bemelegítettél, mert ha nem, akkor 3.) A duplás kosárral lehetetlen rendes szimpla kávét csapolni, akkor is duplát kell, ha utána kiöntöd a felét.

 

Előzmény: MZ/Y (174014)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174014

Az enyém egy mezei kávét főzött, nulla crema. 2 dologra gondolok, az egyik, hogy nem tetszik neki a 2-es kosárba kevés kávé, vagy tényleg az őrlemény. Az elsőt holnap tesztelem.

 

Darálót megrendeltem, elvileg 26e körül lesz, ha mégsem oldaná meg a gondot, majdnem annyiért el lehet adni.

Előzmény: Mylord3 (174012)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174013

Megelőztél :)

Előzmény: Bazs09 (174011)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174012

 Megtaláltam egy tavalyi hsz-emet, ez is Saeco, igaz, nem a műanyag poema változat, és az enyémet Simi pluszban még kicsit fel is tuningolta, de a lényeg: lehet(ett) ezzel a régi kis saecóval is frankó eszpresszó KV-kat készíteni. Graef őrőlte ehhez is az alapanyagot..., tehát itt sem kell semmi wudut, meg mágiát hozzá képzelni...stb.

Előzmény: Mylord3 (168703)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.25 -2 2 174011

Biztos lehetsz benne, hogy nem jó az őrlemény. Kizárt, hogy eltalálták. Ha mégis, akkor át kell hozzájuk sétálni egy kitöltetlen lottó szelvénnyel is. :)

 

PH-n hifisnek volt erről egy nagyon szemléletes írása, idézem:

"Nehéz röviden, pár szóban elmagyarázni egy kezdő kávézónak, hogy miért fontos a daráló, ezért születnek ezek a változatos hasonlatok, amikből azért nem feltétlenül derül ki egyből, miről is van szó. Bár semmi újat nem mondok, de műszaki magyarázattal azért mégis kézzelfoghatóbb a dolog.
A kávépogácsa a szűrőben nem más mint egy magunk gyártotta szelep. Azért csináljuk, hogy egy 9 baros víznyomással érkező vízáramot kb 25 másodpercig engedve kb. 30ml víz follyon ki a rendszerből. Első blikkre nem mindenkinek látszik, hogy ez egy baromi szigorú és kényes feltétel rendszer. Egyrészt a 9bar nagyon nagy nyomás, ha mondjuk ennyi lenne a vízhálózatunkban, és csőtörésünk lenne, ez szétszedné a falat is. Másrészt ha mondjuk ezt a szituációt egy csőbe helyezett dűznivel akarjuk összehozni, ott századmilliméterekkel kellene a lyukátmérővel játszani, hogy megkapjuk a kívánt értékeket. Tehát esélytelen azt mondani az esztergályosnak, hogy fúrjon valamekkora lukat a dűznibe, szinte nulla, az esély, hogy eltrafálja a helyes értéket.
Ezt a spéci szelepet tehát mi gyártjuk a darálóval, és elég kicsi felbontással kell tudnunk változtatni az őrlemény szemcseméretén, hogy belőjük a megfelelő értékre. És még ez sem mindig elég, számít hogy rakjuk a szűrőbe, mennyire keverjük el hogy homogén legyen, stb. Tehát egy elegendően jó daráló nélkül nincs szelep a rendszerben, így ami kijön, az végül is folyadék, de nem biztos, hogy kávé."

Előzmény: MZ/Y (174007)
H_G Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174010

Fennakadtál a részleteken :)

 

Előzmény: MZ/Y (174009)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174009

Aznap? Max. 1 órával a főzés előtt darálták. :)

Előzmény: H_G (174008)
H_G Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174008

Akkor az ő gépükhöz, aznap, valszeg jó is lett volna. (Ma már ahhoz sem, mert közben szárazabbra fordult az időjárás.) Ezt már igazán rengetegszer ismételtük: más gép igényét lehetetlen eltalálni a távolból.

Előzmény: MZ/Y (174007)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174007

Persze, csak mielőtt megveszem 30 e-ért, biztosra akarok menni. Szerintem a darálással nincs gond, ha minden igaz, a BS saját kávéjózában vettem a kávét.

Előzmény: H_G (174006)
H_G Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174006

Első számú tanács mindig: legyen otthon eszpresszóképes darálód.

 

Előzmény: MZ/Y (174005)
MZ/Y Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174005

Tapasztalat Black Sheep, Poemiában, nyomásfokozó nélkül 1 adag: a kávé finomabb, mint a Karaván, de crema szinte nincs, a kávé ugyanolyan gyorsan lefolyt, mint a Karaván nyomásfokozóval. Szóval egyelőre elmaradt az eufória. :( Kipróbálom majd 2 adaggal (csak akkor megint nem friss az egyik kávém), illetve visszarakom a nyomásfokozót.

 

De tanácsot elfogadok. :) A kávét a boltban daráltattam le, elvileg espressonak valóra (finomabb is mint a Karaván, mármint szemcseméretileg), a kosárban tömörítettem is. Ja, igen, a kávé kávéként folyik le, nem majdnem sárga sűrű "krémként".

heted7 Creative Commons License 2017.10.25 0 0 174004

Egy szép barátság kezdete! :)

Előzmény: Mylord3 (174003)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.25 0 2 174003

Na, megtaláltam..., már régóta szemezek ezzel a KV-s csésze szettel.

Rick búcsúzik Ilsától a repülőtéren. Nagyon ütős!! :)) 

Előzmény: Mylord3 (173991)
Szabi32 Creative Commons License 2017.10.24 0 0 174002

Igen, több mint 500 csésze, valóban nem semmi ez a gyűjtemény !!

Gyönyörűek, és jó minőségűek,,hát azt hiszem tudnánk válogatni belőlük !:-)

 

 

 

Előzmény: _MrB_ (174001)
_MrB_ Creative Commons License 2017.10.24 0 0 174001

Uhh, ezt a linket mentettem. Brutális mennyiség, és minőség. Le a kalappal. :)

Előzmény: Szabi32 (173999)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.24 0 0 174000

Használom néha.

Ha vastagfalú, akkor valami ilyesmi jöhet szóba, vajon belefér egy ristretto?

 

Előzmény: H_G (173997)
Szabi32 Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173999

Ha már szóba kerültek a csészék, itt Abc sorrendbe vannak !!

http://www.montanari.be/espressocups/EN/A%20Z/new%20M.html

Katoczi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173998

Ezzel én is így vagyok, ha nem nem túl vastag falú a csésze akkor duplával ok. A presszót meg nem tudom tovább inni mint 2 perc (de inkább egy) kihűlni nincs ideje (Paljoc féle D'Ancap csésze).

Előzmény: Bazs09 (173994)
H_G Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173997

Kipróbáltad már? Csak képről nekem is tetszett, de a gyakorlatban nagyot csalódtam, szinte undorító érzés az ajkakon is, és a kéznek sem kellemes a természetellenes könnyűsége.

 

Előzmény: Törölt nick (173996)
Törölt nick Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173996

Nekem még a duplafalú vékony üveg csésze tetszik, jó hőszigetelő, nem kell melegíteni.

Előzmény: abilo (173992)
H_G Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173995

2-3 tiszta vizes csapolás is megy addigra a csészébe, onnan a csapba -- de azok csak 60-egynáhány fokosak, messze nem melegítik át a csészét olyan alaposan, mint egy perc mikró.

 

Előzmény: Bazs09 (173994)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.24 0 2 173994

Még az elején csináltam én is a mikrós melegítést, illetve a gép bekapcsolása után egy perccel csapoltam egy keveset. Olyankor még felfűtési szakaszban van a Gaggia, nem zavarja a későbbi folyamatot.

 

Van még olyan elvetemült rajtam kívül, aki nem melegíti a csészét? Nekem pont úgy áll be fél-1 perc alatt a kívánt hőfokra a kávé, ha szobahőmérsékletű a kerámia.

Előzmény: abilo (173992)
H_G Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173993

Hideg víz a csészébe, csésze a mikróba.

 

Előzmény: abilo (173992)
abilo Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173992

Nagyon szép, és hát az ára is tetszetős. Valahogy nehezemre esik 2-3ezer forintot kiadni egy csészéért. Egyébként hogy szoktátok a csészét felmelegíteni, forró víz a csészébe és várni?

Előzmény: Petya79 (173988)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173991

Az üveg csészék jól néznek ki, és emberi áron is árulják azokat. Akartam írni, hogy a porcelán szerintem is dancap, de közben látom, te is írod.

Van egy olasz KV-csésze szett, ami nagyon tetszik nekem, csak most nem emléxem, melyik weboldalon láttam pár éve.

Előzmény: Petya79 (173988)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.24 0 0 173990

Az AVX-nék van nem feliratozott, a linkeltnél vastagabb falú is. Kávérendeléssel összekötve ingyenes is lehet a kiszállítás.

Előzmény: Bazs09 (173989)
Bazs09 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 173989

Köszönöm mindenkinek a csészés tippeket. A Nuova Point nagyon szép, csak hát tényleg a szállítás egy vagyon. A Loveramics-okat meglesem valahol.

 

Van itthon most pár gyártótól csésze, de minőségben egyik sem közelíti a d'Ancap-okat. Egyszerűen hibátlanok, kivétel nélkül.

Petya79 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 173988

Nálunk ezek a San Giusto csészék, lattés poharak vannak "napi használatban":

 

http://www.garaipiviz.hu/index.php?modul=termekcsoport&csid=8

 

Szerintem szépek. A kávéscsészének olyan 8mm körüli lehet a falvastagsága, és könnyen iható belőle a kávé. Annak idején a d'Ancap készítette a San Giusto csészéket, most már egy "noname" kínai a gyártó (Club House). Nem olyan rossz minőség ez sem, de alaposan megvizsgálva, azért látszik rajta a nagyüzemi munka nyoma (kisebb mázfolyás stb.). Cserébe viszont olcsóak.

Amúgy a jóval drágább Alessi csészéim, kanalaim is Kínában készülnek, és sajnos azok gyatrább minőségűek. Némelyik rozsdamentes kanál felülete olyan, mintha itt-ott oxidálódott volna.

Előzmény: abilo (173972)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.23 0 0 173987

Ezt az előbb találtam:

"...Ha Ti elmentek egy olasz étterembe, vagy bármilyen olasz helyre, általában egy kicsit sötétebb pörkölésű kávékkal találkozhattok. Persze, jó azt is látni, hogy az északi és déli pörkölés és kávéfogyasztás nagyon eltérhet egymástól. Az északi kávé általában kifinomultabb. Szicília felé haladva, a történelmi arab hatás egyre erősödik és törökösebbnek, arabosabbnak, égetettebbnek is tűnik a kávé. Északtól dél felé a lefőzött kávé koncentrációja is nő, azzal együtt, hogy a mennyisége is csökken. A szicíliai kávé feketébb, keményebb, arabosabb. A déli, és a legendásan sokféle nápolyi kávék mellett az észak-olasz régiók történelmi szerepe is kiemelkedő, mert a kávé éppen az ottani kikötőkbe, így az olasz kávé bölcsőjébe, Velencébe, és a nyugati oldalon, Genovába érkezett..."

 

http://www.diningguide.hu/gianni-az-olasz-kave-nem-ez/ 

MZ/Y Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173986

"Alaménium" hogy ne érdekelné őket? :)

Előzmény: Hakai80 (173985)
Hakai80 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173985

Szép kis környék...De ne aggódj, biztonságban vagy!! Az alumínium nem érdekli őket. Ők (is) a rézre gerjednek. ;)

Előzmény: Mylord3 (173984)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.22 0 1 173984

Érdekes, mert felénk a lomisok ritkán KV-znak. Lomtalanításkor általában ezerkettes Ladával jönnek + utánfutóval, és igazi piknik hangulatot csinálnak a környékünkon, de KV-t nem isznak, és csészéket sem árulnak. Kreolbőrű szép szál legények, feltehetőleg  indián felmenőkkel: lakatos winnetou, kolompár szürke bagoly....stb. :-)

Előzmény: Hakai80 (173983)
Hakai80 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173983

Felénk lomisoknak hívják őket. Aki keres az talál :)

300 huf volt a kettő.

dandon Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173982

Szia. Ezzel semmi gond. A kazán oldalán és a tetején lévő termosztátok lötyögnek a réz foglalatban lehet hogy ez a baja? normális dolog ez?Nem kapcsolnak ki időben.

Előzmény: H_G (173981)
H_G Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173981

Vízkő-ügyben tiszta a lelkiismereted?

 

Előzmény: dandon (173976)
vTamas35 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173980

Na ja, akadnak néha "forradalmárok" :) ...

 

Csészékre visszatérve nálam a Loveramics vált be nagyon, talán még lehet kapni Szegeden is. Nem a legolcsóbb, de jók.

Előzmény: Mylord3 (173979)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173979

Bocsi, de én csak megkóstoltam tegnap, semmi több..., KV-zom ezután is tovább az általam megszokottak szerint. Rugózni max. Ti rugóztok ezen a témán (is)...ha egyáltalán rugóztok rajta. Mindig van, aki az ilyen felvetésekre megírja a kisdoktoriját.

 

 

Előzmény: vTamas35 (173978)
vTamas35 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173978

Szerintem hagyjuk ezt a crema mizériát. Persze, magában rossz íze van, de az espressoval együtt fogysztva mégis jó, nehogy elkezdjünk már cremát lekanalzni. Ha egy ételből kiszeded a sót és magában eszed az sem lesz finom, nélküle viszont az ételt se fogod szeretni...

Előzmény: Mylord3 (173977)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.22 0 0 173977

Na, ja! :-) Gondoltam, egy próbát megér, de az eredmény, a saját tapasztalásom miatt természetesen nem fogok a kardomba dőlni, és nem is írok akadémiai székfoglalót a cremáról. Max. azon lehet elgondolkodni mi legyen vele ezután? Lefölözzük-e a csészénkben, félre toljuk, hagyjuk, míg "beissza" a KV-nk, ne foglalkozzunk vele, igyuk-e úgy az eszpresszónkat ahogy eddig...stb.? :-) 

Tényleg, nálad a nordával milyen a crema íze?

Előzmény: Katoczi (173974)
dandon Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173976

Sziasztok. Gaggia New Baby kávéfőzőm van és azt vettem észre, hogy ha kar nélkül megindítom a főzést akkor  víz helyett először egy nagy adag gőz jön le és ezután a forró víz. Normális ez mert ezt eddig nem csinált. Milyen hibára utalhat? Előre is köszönöm a válaszokat.  

Törölt nick Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173975

Régebben volt a beans.at-n, de most épp nincs.

Előzmény: abilo (173972)
Katoczi Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173974

Hehe. Ezek szerint beleolvasol a többi kávés fórumba is. Az internet új sztárja: crema challange :)

Előzmény: Mylord3 (173971)
PetAd90 Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173973

Az alap az olasz Ancap gyár Verona sorozatának az eszpresszó csészéje. Szerintem az egyik legszebb csésze amit lehet kapni és a falvastagsága is egész jó. 

 

Csak itt találtam meg feliratozás nélkül:

 

http://www.caffebrando.hu/hu/webshop/hu/CSESZEK-POHARAK-REKLAMANYAGOK/[273]Porcelan-csesze-kaves-Ancap-verona

Előzmény: abilo (173972)
abilo Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173972

Nagyon jól néz ki, de a szállítási díj kisebb vagyon. Ezt ismeri valaki: https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/8-1-Barista-eszkozok/0/5/857-AVX-Cafe-491-Espresso-csesze-tanyer?

Előzmény: Törölt nick (173969)
Mylord3 Creative Commons License 2017.10.21 0 0 173971

Na, most megkóstoltam én is külön a cremát..., hát, basszus, ez így elsőre tényleg xar!! :-)

Alapból továbbra is a robis blendeket iszom még mindig (és ezután is), tehát crema a mostani KV-mon is volt rendesen, egy KV-s kanállal szedtem le, előtte egy korty sima víz, és hadd menjen..., pocsék, csak maga ez a habos izé a számban, ami után ráadásul még a KV-sem esett jól. Az egészben az a legfurcsább, hogy ha a csésze alján maradó krémes trutyit küldöm a számba, miután a KV-t megittam, azzal nincs semmi gond, de így, a sorrendet most  felcserélve, ez kiábrándító. Többet soha.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!