Ma egy érdekes dolog történt. Kétszárnyú kapu, Proteco Leader motorokkal, Twister 1.26 vezérlővel, kb. 12 éve telepítve.
Reggel még rendben nyílt és zárt a kapu munkába menet. Délután hazajőve viszont nem nyílt a kapu. A villogó ment, az elektronika paneljén kattant a program elején és végén a (gondolom) relé, a motorokból viszont semmi hang és a kapuszárnyak sem mozdultak. Próbáltam "személykapu" nyitást is, akkor egy-két másodpercig működött az egyes motor és pár centire kinyitotta a szárnyat, aztán semmi. Lekapcsoltam a kismegszakítóját, a kulccsal kioldottam a motorokat és kézzel kinyitottam mindkét szárnyat, hogy be tudjak állni az autóval. Utána visszacsuktam a szárnyakat, kulccsal visszareteszeltem a motorokat, visszakapcsoltam a kismegszakítót. Nem szorult a kapu, könnyen lehetett nyitni és mozgatni a szárnyakat.
Gondoltam levideózóm a jelenséget, most már viszont megint rendben működik. A személykapu és a teljes kapu nyitás és csukás is rendben működik, legalábbis 2-3 próba nyitás-csukás rendben lement.
Mi lehetett a baja, amit egy pár perces áramtalanítás és kézi nyitás-csukás látszólag megoldott? Ha most csak átmenetileg javult meg, melyik alkatrész döglődésére és cseréjére készüljek?
Nekem Roll 230 Van, de beszéltem a forgalmazóval és ez esetben nekem a Roller230 kell, így vásároltam azt is. Egyszerűbb mint egy bonyolultabb kapcsolást kivitelezni, (időkapcsoló,relé,alkonykapcsoló)
Éppen egy tolókapu kiépítésében vagyok, a kerítés már kész, zsalukő pillérkő, közte futóban zárt szelvény és kétoldalt famintás T lemez.
A kapu és kész van 2 görgő és szögvason gurul 3 Méter a kap szélesség, egy Proteco kapunyitót vásároltam hozzá Roll230 vezérléssel, külső antennával egy pár infra sorompó, kulcsos nyitó, van jó kis bekötési rajz, nem bonyolult.
Viszont a nejemmel több műszakban dolgozunk, és éjszaka hazaérve jó lenne ha a kendelláber világítana a kapunyitással egyszerre, ezért egy alkony kapcsoló is játszana a dologban hogy nappal ne kapcsolodjon fel, illetve kapcsolóval is működjön a világítás, milyen lehetőségek vannak?
Esetleg aki ilyet csinált megosztaná a kivitelezését?
Ha Shelly-t kötök a vezérléshez, akkor telefonról csak a teljes nyitást és zárást tudom vezérelni ugye? A kiskapu funkciót nem tudom irányítani? Vagy hogy van ez?
Barkácsáruházaknál készen lehet kapni kiskapukat, toló/úszókapukat, a motorizálás egész jó megoldásokkal kihozható 150-200e ft-ból, plusz a telepítés költsége, sztem annyiból ki lehet hozni. Ha ügyes vagy, és a telepítést saját kivitelezésben megoldod, még kevesebből is sztem
Üdv mindenkinek. Segítségre lenne szükségem. Felszereltem egy Proteco leader 4-es kétszárnyas kapunyitót és nem tudom beállítani a motor erőt. Pontosabban az a hiba hogy amikor becsukom a kaput az ütköző után még tol a motor, és kinyomja már a kapu tetejét egy kicsit. Mi lehet a hiba?
Na közben kaptam egy segítséget; tanít gomb nyomvatartva első villogás "kapu" funkcióm második villogás "kiskapu" funkció, 15. villogás "gyári reset"! Műkik!
Van egy Proteco Leader kétszárnyú kapum, melyhez távirányítót kellett vásárolnom (MyGate univerzális távirányító, a családban több is van már ebből, egyforma, ugrókódos). Tanítás során sikerült vmit. elnyomkodni talán a vezérlőn, mert csak egy szárnyat nyit (kiskapu funkció?)? A már régebben programozott és rendben működő távirányítóknál is csak az egyik szárny nyílik. A vezérlő pontos típusát nem tudom, csatolok róla képet, de nagyjából a szokásos: tanít gombot megnyom, majd a tanítandó távirányító tanítani kívánt gombja kerül megnyomásra és a programozás kész.
Mi lehet a probléma? A vezérlőt elállítottam (lehet ilyet?)? Esetleg pont bedöglött a másik szárny motorja? Van valami visszaállítási lehetőség?