Minden az iPodról, egy kivétellel, légyszi ne kérdezd meg, hogy:"az iPodra Intézővel másolt zenét le tudom játszani?"
Mert a válasz: NEM. Az iPodra csak megfelelő szoftverrel, leginkább a hozzá tartozó iTunes használatával tudsz zenét másolni úgy, hogy le is tudd vele játszani.
Nekem is csak azért mert órabuzi vagyok:-), és saccra állítottam be az első töltés közben, majd összenéztem a rádióvezérelt órával, és túl szépnek tűnt, hogy kézzel sikerült volna teljesen pontosan beállítani, úgyhogy eltekertem, és bedugtam a dokkolóba. Szerintem k. jó ötlet...
Elsore nekem is furcsanaktunt az iTunes sot kijelentetem hogy hasznalhatatlan. Utana szantam ra fel orat azota csak azt hasznalom. Jelenleg 3 automata es egynormal playlistem van. Az egyik listamban csak olyan szamok vannak amit meg nem halgatam meg igy mindig van az ipodon 500MB tesztelni valo zene ha ahoz van kedvem, van egy lista amiben a legregebben meghalgatott szimpla szamok(500MB) vannak es egy ugyanilyen albumokra(500MB) . Ha ezekbol barmit is meghalgatok akkor kov szinkronnal cserelodnek is lefele (bar 2x kell szinkronozni).
na asszem félreértettetek, mert az angol jól megy (hét honapot éltem kinn, akkor még nem robbantottak...) csak sztem egyszerűen fika ez az itunes. DE találtam egy ephpod nevezetű programot ezzel minden tökéletes lett és rajta van aminek kell
Itunesbe baloldalt lent van egy Plusz gomb megnyomod nevezuk el Ipod nak az uj konyvtarunkat.
Ha a Library konyvtarban meg nincs zene akkor File - Add folder library es megmutatod neki hol tarolod az mp3 akat. Most szepen kijlolod a zeneket es bele huzogatod drag and drop modszerel az elobb legyartot Ipod konyvtarba. (Ha sokat akkarsz kijelolni akkor raclick az elejere elgorgozol a vegere shift+click igy a 2 click kozti szamok lesznek kijelolve). Eddig oke. Az ipodod a konyvtarak kozot meg kellett jelenie ha nem akkor a gep nem latja az ipodot tegyuk fel hogy latja. jobb eger a kutyu konyvtarara- ipod options. Itt kijelolod az automatically update selected playlst only es bepipalod neki az Ipod konyvtarat. Nyomj egy ok -ot ha kesz. elvileg azonal elindul a szinkronizacio es ami az ipod konyvtarban van az neked szepen attoltodik az ipododra. ha nem akkor a keszulek konyvtar jobbeger es megbiztatod egy kis upgradel.
Kettő napja vásároltam egy mini Ipod-ot, de eddig nem igazán sikerült az itunes-t használni, megfelelő angol tudásom mellett sem.légyszives ha tudtok linkeljetek egy használható programot , amivel fel tudom rá pakolni a zenét, mert most picit el vok keseredve:-(
Nekem csak arra kell a progi, hogy felpakoljam, nem akarom cifrázni a dolgot.
Mert nem csak az aksi valtozot hanem a vas is takarekosabb lett.
En semmi penzert nem adnam servizes kezebe onszantambol a hibatlan iPodomat de mast se. (a neten lathato kepek meg arrol tanuskodnak hogy mindenkep meglatszik a szetszereles a minin.)
Es ugye meg jon a gari kerdes is???
Reszemrol a nemre szavazok.
Viszont hogy egy jo hirt is mondjak neked biztos nem fog akadozni a clickwheel :) Nem ugy mint a G2-on. (bar nem mindenkinel veszi eszre"kezfuggo")
Oke, koszi minden valaszt. Vegulis most zavarosnak latszik a dolog, es azt a Camera Connectort sem akarozik annyira megvenni (meg egy kutyu amit cipelni kell), de tudom, hogy ki lehet hackolni a legjobbat az iPodbol, szoval erzem a vegzetemet ... :)
Nem kell, itunes-ban beállíthatsz egy foldert, amiben a képeket szinkronizálja az ipoddal. Mivel (még) nincs macem, nem tudom biztosan, de elképzelhető, hogy ott több lehetőséged van, és az iphotoval biztosan egyszerűbb a művelet.
Viszont van mindenféle szirszar nézegető/editáló/stb, amik egyszerre tudják (majdnem) azt, amit az iphoto tud - ingyen. Most pl. a nero-ban lévő photosnap tudásán lepődtem meg pozitívan, de abból is hiányoznak alapdolgok, amik nagyon bosszantóak...
- lehet e mas szoftverrel is file-okat ratolteni vagy csakis az iTunes-szal? (en PC-vel szeretnem hasznalni de ha jol tudom arra is letezik iTunes verzio)
- fájlokat lehet rátölteni, egy részét lehet használni meghajtóként, ide azt másolsz, amit akarsz, de zenét csak a saját struktúrájában eltárolva tud használni, erre kell az itunes (vagy egyéb "célszerszámok":-) olvass vissza). Itunes van pcre is, én is azt használom, mp3 szervezésre, cd rippelésre kíváló.
- meg lehet e ertetni az iTunes-szal hogy full meretu kepeket akarok ramasolni az iPod-ra?
En ugy szeretnem hasznalni hogy full foto gyujtemenyem rajta legyen. (elsodleges backup) Tehat egybol jonnek meg kerdesek: - lehet e mas szoftverrel is file-okat ratolteni vagy csakis az iTunes-szal? (en PC-vel szeretnem hasznalni de ha jol tudom arra is letezik iTunes verzio) - meg lehet e ertetni az iTunes-szal hogy full meretu kepeket akarok ramasolni az iPod-ra? Koszi
Jaja, ez az egyik legjobb megoldás, mindenképpen a legkényelmesebbek egyike, sok USB OTG-t hirdető eszköz inkább passzív orális szex forrása, mintsem fotós segítség. Az itunes (iphoto) egy kisebb képet tárol el az ipodon alapból, de be lehet ikszelni, hogy mentse az eredeti is. Ha meglesz, és még nem történt meg, frissítened kell az 1.2-es szoftverre. Én egyből megtettem, de állítólag a camera connector csak ezzel működik rendesen.
Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, ez azt jelenti, hogy csak az ipodon tudod megnézni a fényképezőről letöltött képeket. Azokat ugyanis az adatpartícióra teszi.