Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Kelta nők kapcsán már többször emlegettem a Mists of Avalon c. könyvet, ahol a nők szemszögéből meséli újra egy nő az Artur-legendakört. Nagyon jópofa a könyv, kábé ilyesmik benne a csatajelenetek: és nagy csata volt a szászok ellen, és Artur győzött, de nagy sebet kapott... azaz egy sor a csata, kész, ennyi, innentől azt meséli, hogy hogyan ápolták ki a sebből a nők :-)))
Az is benne van, hogy a férfiak királysága lényegében a háborús időkre korlátozódott (Arturig, onnantól lettek a zűrök), a király lényegében az uralkodó királynő választott férfitársa volt, ennyi. Esetleg néhány gyerekének is ő volt az apja, de nem feltétlenül.
Érdekes, elgondolkodtató könyv. De nagyon realista is az írónő: a nőalakjai csak mert nem a férjeik tulajdonai, még nem boldogabbak, mint a maiak, nem is idealizált figurák, iszonyatos intrikákat visznek végbe, megy a szembe mosolygunk, hátulról fúrunk ezerrel.
És nem is annyira a rómaiak megjelenése volt a döntő (a regényben), mint inkább a kereszténység uralkodó vallássá válása.
Hehe, elég edzett vagyok támadásilag, nem fogom zokon venni.
Amit leírtam, azok a kérdések szoktak általában felmerülni minden hasonló beszélgetésben, leginkább az érdekel - új emberként, így felmérés szinten - hogy kinek mi az álláspontja.
Megjegyzem, az egyenrangúság, vagy ahogy én írtam, társadalmi megbecsülés egy kényes téma, ott is vannak komoly eltérések, nemcsak az utolsó háromban.
te keményen megdoglozol azért hogy mindenkivel megutáltasd a feminizmust. igazi keserves antitalentum vagy az 'eszme' terjesztésében : > nemmintha ebben a társadalom és családellenes kommunista mellékágban lenne bármi értékelhető úgy eleve
Nézd csak végig a történelmen, minden kiteljesedő konfliktus úgy eszkalálódott, ahogy forintocska leírta. Tipikusan ugyanígy zajlanak a kiteljesedő konfliktusok az egyes emberek között is. A nőknél az erőfitogtatás, a tettlegesség ritkább.
Ha már így rám pirítottál a feminizmusommal, bevallom, csak inkognitóban hangoztatom hitemet, meg ha egyedül vagyok. Egyébként, természetesen, kénytelen vagyon titkolni vallásomat, hogy hoppon ne maradjak…Szóval mély illegalitásban vagyok. Őszintén: van nő, akinek ma kellene egy tetőtől-talpig meggyőződéses feminista férfi? Az árulókat felhasználják, de nem becsülik. A hitem nem pótolja azokat, akikben hiszek.
Látod,rentend kartács is megerősít minket,bár aligha ez voolt a célja...:-P
Onnan gondolom, hogy a Babco, csak arra utalt, hogy a nőknek se, csak az legyen az élete, hogy a takarítás és a gyerek körül forogjon.
Az első három évre jellemző ez.Azért adják a GYES-t,hogy az anyának ne kelljen harmincháromfelé szakadnia. Mi nem világos?
Te erre az írtad neki, hogy tudnia kell mi a gyerek. NEKI A NŐNEK CSAK!
Azért neki,mert ő írta le,és ő nő.
Nem azt írtad, hogy két felnőtt ember közös felelőssége, hanem csak NEKI!
Nem írtam mert magától érthetődő.
Ebből az jön le, hogy tulajdonképp te nem tudsz arról, illetve nem akarsz arról tudomást venni, hogy a nőnek is lehet néha egy kis magánélete. Joga a kieresztéshez.
Neked az jön le,mert femináci srófra jár az agyad.Ostobaságodnál csak a rosszindulatod nagyobb.
A Balaton-felvidéken kaptam férfi-kiképzésemet. Gimi után másfél évig bauxitbányász és focista voltam a Nyírádon. Három műszakban…Sümeg, Tapolca, Lábdihegy, a Káli-medence Henyéstől, Nivegy-völgy Csicsóstól, - hajaj! A legcsinosabb okos lányt Henyén találtam. A Juhfark pedig csicsói. Somló szent hegy, de a Juhfark ügyben csak PR-je nagyobb Csicsóénál. ~ A savnya bor azért „száraz”, mert ivása után a nyelvet végig kell futtatni a száraznak érzett ínyeken, fogakon. Kész gyönyör ez a benedvesítés. Is.
Ha már így rám pirítottál a feminizmusommal, bevallom, csak inkognitóban hangoztatom hitemet, meg ha egyedül vagyok. Egyébként, természetesen, kénytelen vagyon titkolni vallásomat, hogy hoppon ne maradjak…Szóval mély illegalitásban vagyok. Őszintén: van nő, akinek ma kellene egy tetőtől-talpig meggyőződéses feminista férfi? Az árulókat felhasználják, de nem becsülik. A hitem nem pótolja azokat, akikben hiszek.
New York városi tanácsa úgy döntött, hogy mostantól bírságol, ha kurvázást hall.
Netán nálunk is lesz ilyen ? Hoppá !
Gyurcsány: a holocaust a szavakkal kezdődött - 2007.08.02
A vészkorszak nem fizikai, hanem verbális-szellemi erőszakkal kezdődött – egyebek mellett ez olvasható Gyurcsány Ferenc üzenetében a Roma Holokauszt Emléknapján. A miniszterelnök felhívta a figyelmet arra, hogy a romákról készülő rendőrségi dossziék összeállítása után a letartóztatások, a deportálás és a koncentrációs tábor következett, vagyis a kirekesztő szavakból és gondolatokból a másik pusztulására törő tettek születnek.
Csak nem ezért is hiányzik a létszámból mára világviszonylatban lassan milliárdnyi nőnemű ???