Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
csak azt nem teszed hozzá, soha, hogy miben kellene egyenlővé válni.
Mert az nem reális, hogy a férfiak is ugyanannyi háztartási munkát végezzenek, mint a nők, s az sem, hogy a nők ugyanannyit dolgozzanak pénzkeresetileg, mint a férfiak.
s az, hogy "követeljük, hogy a parlamentben 50-50% legyen a nemek aránya", mert akkor azt is követelni kellene, hogy a bányákban is legyen egyenlő a nemek aránya.
ez szerintem nem is egy ilyen fórum kompetenciája.
A alkoholisták aránya "sikeresen" közelít egymáshoz, hascak mára már nem egyenlő. :o/
Én elhiszem, hogy otthon sokkal aktívabbak a nők, meg állítólag a cigány asszonyok sokkal többet dolgoznak mint a férfiak - ezt azért említem, mert a világ nagyobbik szegény része jobban hasonlíthat hozzájuk, mint a 'nyugati' életstílushoz.
Sajnos, ezért nem jár fizetés...
ha jobban belegondolok, egy gyerekkel elég sok tennivaló van, ingyér... végül is lehet nagyobb a munkaarány, ha így nézzük
Te valamit totálisan félreértettél.Nem a gyerekét pofozó részegre gondoltam (bár gondolhattam volna arra is),hanem a feleségét/élettársát rutinból terrorizálóra.
Az azért beszédes mikor a lapok arról írnak pl. hogy Roman Abramovics válik.... Összegürizett magának egy óriási vagyont,a neje meg úgy döntött hogy kell neki a fele:-]
"A kérdés az,hogyan választod el egymástól ezeket a nyilvánvalóan különböző dolgokat? Én is tudom hogy vannak alkoholista férfiak,akik a kocsmából hazatérve "sportból" kiosztanak néhány fülest.Én sem tartom jónak hogy mindezt megúszhatja büntetlenül. Mégis azt gondolom,a megoldás a sokkal erősebb családvédelem lenne,nem a kriminalizálás."
Ez kérlek presszió: a megfigyelés/retorzió réme a családok felett. A "rendőrt mindenki házába!". Ennek pedig a legmocskosabb verziója az, amikor a gyereket használják besúgónak a saját szülei ellen. Nnomost, ha a magánterületen semmi szimatolnivalója sincs a mocskos államgépezetnek, akkor a házamban még kevésbé...
Ezt a "játékot" pedig - amit említesz -, odáig lehet elvinni, hogy minden szülőt kiképzünk szakszerű rendőrnek, pszichiáternek, túsztárgyalónak, katasztrófaelhárítónak, megatökömtuggyának... és akkor lesz egy profi, szakszerű, csak épp embertelen droid szülőpárunk. Gondolod, hogy ez egy embergyerek számára ideális környezet? Frászt!
Tudod, egy festő barátom azt mondta önmagáról - nem szakmája neki a festés -, hogy ő nem más, mint "lelkes amatőr". Azt pedig én látom rajta, hogy ő már nem amatőr, hanem igazi festő! S hogy miért vált azzá? Hát mert szeretett volna festeni! Egyszerű ez, mint a pofon! Nem? :)
Nnomost az analógia: tökmindegy, mit képzel szénné egy szülőjelöltön, ha az NEM szereti a gyereket - csak ilyen-olyan nyomásokra vállalja -, vagy droidok fogják reprodukálni önmagukat, vagy jön a családon belüli erőszak. A megoldás pedig természetesen az, hogy - ha gyermekként elrontották, mert nem szerették, csak gondozták/idomították -, hát megszeretteted vele a "munkát" a szülőséget. Onnantól lesz ő "amatőr szülő"! A többi pedig már menni fog magától...
"Ha valamit meg akarok szüntetni, az okokat kell megszüntetnem."
Az ok a gyerkőc - az ember - szabadságra törekvése. Ha eleve megszünteted, azzal kinyírtad. Nem fog törekedni többre. Sőt, igazán meg sem tanul törekedni - harcolni. Főleg nem önmaga felszabadításáért. Azaz csináltál egy sosem szabadulni akaró embert... egy eleve pályára állított kis gép-rabszolgát. Amit utána úgy kell külön felprogramoznod a megfelelő reklámokkal... lásd ("Keményen játszom és keményen dolgozom"... c. agymosoda.)
Egyszer egy projektben felmértem, hogy Magyarországon a likvid vagyon 70%-a a népesség 5-6%-ának a kezében van. Lehet nem teljesen pontos, meg már régen is volt, de nagyjából ilyesmi volt az arány. Ja, és 50%-nak egyáltalán nincs likvid vagyona.
Igazságtalan a világ...
Érdekes, ez a 75%. Mit tekintettek munkának ebben a felmérésben?
És az 1% is érdekes. Valószínűnek tartom például, hogy bill gates vagyonát az ő nevével tették egyenrangúvá, mint ahogy általában is, de abban is biztos vagyok, hogy a felesége is benne van a birtoklásban...