Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
na most előkerült vlmi szabályt erősítő kivétel... és? egyébként ebben se hiszek. rengeteg nőt láttam brühögni hogy mióta nincs senkije, jönnek az időtávok is, hogy pl. hetek óta (na ez eleve röhej átlagffi szemszögéből), vagy hónapok óta, vagy több mint 1 év óta. Ilyenkor általában mindenki együttérzően bólogat. Mivel tom hogy nőknek mostanába hajlamuk van finoman szólva képlékenyen kezelni a fogalmakat, meg jó gyarkan csak úgy jóízűeket hazudozni a hatás kedvéért, a képmutatástól meg leginkább hányok, inkább másképp teszem fel a kérdést ezeknek: mikor keféltél utoljára? 'öööö, hhehehe, tegnap, tegnapelőtt, múlthéten, hhehe, hát iigen...' ilyesmi válaszok jöttek általába. Na így magányos egy nő többnyire, brühühüühü, sírjunk együtt egy folyót velük : >>>
Elfelejted hogy nem mindenki olyan bátor ám hogy nekimenjen a bírónak. Én majdnem megtettem(az én olvasatomban okiratot hamisított a bírónő),de csak majdnem.Így tovább futhatja az ámokot kedve szerint. [név és cím a szerkesztőségben]
""Eltelik két év,asszonyka meggondolja magát,mégis két gyerektartást."
Úgy látszik átugrottam ezt a hozzászólást. Tudtommal nem lehet lemondani a gyerektartásról. Tehát ha én elválok, maradok a lakásomban (merthogy nem csak a nunival jöttem ám a házasságba) a 2,5x akkora fizetésemmel, mint a férjemé, akkor sem mondhatok le a gyerektartásról. Maximum nem veszem el tőle. Vagy megegyezhetünk valami potom pénzben.
Egyébként ismerek olyan anyukát, aki csak 5000 Ft-ot kért, de azt is csak azért, mert nem mondhat le és a gyereknek egy külön számlán gyűjti a pénzt, nem nyúl hozzá.
"Nekem más allegória jutott eszembe róla. A lovacskák(nők) rabok, akik húznak. A szülők (férfiak, nők) elviszik a jövő nemzedékét, amely természetesnek, helyesnek, és követendőnek tekinti ezt a bánásmódot. A síró kislány a feminista."
Nofene, csak nő lehet póniló? :)
Nekem más allegória jutott eszembe róla. A lovacskák (nők és férfiak) az igazi szülők, akik "húznak". A szülők/nézők akik látják a jövő nemzedékének örömét, s akik természetesnek, helyesnek, és követendőnek tekintik ezt a bánásmódot. A szülőknek azért tetszik, mert felismerik a póniban önmagukat, a nézők pedig azért a gyerek-örömért szeretnének egyszer pónik lenni.
A síró kislány viszont valóban feminista. A feminista egy síró kislány, aki csak a póni szenvedését látja, az örömét - a csutakolást, a fényezést, az evést, a boldog alvást - nem.
Egyszer, nagyon-nagyon régen... amikor még nem voltak pónik a városi gyerekeknek, csak könyvek... egy kisfiú olvasott valamit a bányalovakról. Mesének-programnak nézett egy adattárat, s ezzel nem félre-, épp csak túl előreprogramozta vele a saját navigációs komputerét. Így lett belőle a legemberibb robot, akit csak ismert: félig ember, de félig mégiscsak robot.
"A társadalombiztositási járulék befizetése, és a visszafizetését garantáló "humán erőforrás" biztositása szvsz. párhuzamos, és teljesen azonos rendű-rangú-fontosságú cselekmények - mégis homlokegyenest eltérő nyugdijalapra lehet általuk szert tenni."
"Kocsiutunk hátralévő részén még kibuggyant belőle, hogy milyen fáradtak és csatakosak voltak már a nap végére a lovak, melyik milyen volt, mit csinált, és hogyan birták őket rá, hogy körbe-körbe meneteljenek. És még azt is hozzátette : szegények, és mégcsak semmit se kapnak ezért az egész napi, kánikulabeli robotért."
Azok a pónik minden reggel frissek, tiszták és gyönyörűek. Ez pedig csak azért lehetséges, mert ott, ahol a kislányod nem látja, ott teszik őket rendbe-tisztába.
"A nő meg KÉNYTELEN kihasználni, prostituálni magát, mert olyan körülményeket teremtett neki a férfiak uralta társadalom, amelyben ő nem éldegél olyan jól."
Nem kénytelen. Szabad. Ő is dolgozhat. Hogy a munka könnyebbik végét próbálja megfogni, az csak kisemberi dolog. Hozzá méltó jutalmát - a kis férfit - el is nyeri.
"ő nem éldegél olyan jól."
Ha valaki túlbecsüli önmagát, az sosem kaphat eleget...
"Az asszonyok tömege viszont ilyen sorssal él a Földön, a "harmadik világban" pl. százmilliószámra."
Nnaés, ezzel mi itt mit csináljunk? Szerelkezzünk föl, oszt menjünk oda, mint a Rambóhárom, vagy mi? És ha épp úgy kérnek belőlünk, mint az irakiak a US Army-féle felszabadításból?
"Nem mondom, ott férfinak lenni sem szerencsés állapot."
Pláne!
"De hogy a női sorshoz képest még mindig sokkal jobb, azt jelzi a tény, hogy Kinában és Indiában az utóbbi évtizedben születettek között cca. 800 millió nőnemű csecsemő egyszerűen "nincs meg", hiányzik a létszámból."
Most akkó` a harmadik világba mennyünk, vagy Kínát lenyomni?
"A magyar tradicionálisan maszkulin társadalom."
Annak minden egyensúlyosító kellékével, mint azt a kartácsak remekül elsorolták a tartásdíjtól a gyerekelhelyezésen át a bíróságok pártosságáig, stb... A maszkulin társadalmunk valójában kőkeményen pozitívan diszkriminálja a nőt.
"Eltelik két év,asszonyka meggondolja magát,mégis két gyerektartást.Papír az egyezségről nincs, biró:"Miért volt ilyen hülye?" Gyerektartás megítél."
Kérlekszépen, a bírót nyugodtan fel lehet nyomni diszkriminációért, hisz a csávó két évig egy kanyit nem fizetett az asszonykának, s ennek ellenkezőjét a nő sem tudja hitelt érdemlően bizonyítani. A szóbeli szerződés pedig ugyanolyan szerződés...
"Kell nektek az, hogy a nő felnézzen rátok, uralkodhassatok, ezért inkább a szerényebb, irányíthatóbb nőket választjátok."
Nem kérlek, nekünk az kell, hogy a nő szépen tudjon kérni. Ennek egyik eleme bizony a felnézés - amit méltó férfi esetében rögtön követ is a felemelés. A "tenyérre vétel".
Dos kartács ezt úgy mondta volt, hogy "Tudod, mi kell egy igazi férfinak, szembe dícsérni, megvakargatni az önelégülten, kéjesen röfögő disznaja fületövét..."
Ez nem megy kölcsönösen minden nőnek és férfinek.
Az a Nő, aki nem tud szépen kérni, az nem képes a Férfit feltolni. Az a Férfi, aki nem tud szépen adni, az nem képes a Nőt maga után húzni.
Aki a lehető legszebben tud kérni, az mindenkitől tud kérni, s mindenkit fel tud tolni. Aki a lehető legszebben tud adni, az mindenkinek tud adni, s mindenkit maga után tud húzni.
Na és?! Amerika egy szabad ország, a miénk pedig rendőrállam.
Vagy mégsem? Vagy épp a fordítottja igaz?
Valamelyik nap néztm végig a Transformers-t. Hát, a legdroidabb film, amit valaha láttam. Egy valóságos droid-sikoly. Kíváncsi vagyok, mikor törnek meg ebbe a nagy droidságukba.
Apám munkát akart adni egy hajléktalannak, de az majdnem leköpte. Amikor anyámtól kenyérre kértek pénzt (épp bevásárlásból jött) és kenyeret akart adni, az nem kellett. Könyebb sírni, mindig másokat okolni mint küzdeni. Biztos, hogy van köztük jópár, aki önhibáján került az utcára, de azért nem mindet a gonosz feleség semmizte ki a vagyonából.
"És vajon miért nem akarnak a nők partnerkapcsolatot? Mert buták lennének a nők?"
Igen. Buták.
"Ez azt jelenti, hogy nem akarják a rájuk kényszerítet patriarchális társadalom által elvárt szerepekben az életüket élni."
A kulcsszó az akarat. Az ember... a buta ember ott bukik el, hogy a vágya ellen is tud akarni. Igénye szerint. Az okos ember a vágyai elérésére használja az akaratát.
S egyre több a buta, ámde akaratos ember! Álmatlanok a gyermek-nappalok, hát álmatlanok a felnőtt-éjszakák...
"A családot a maradi macsó szemlélet veri szét."
És a pandantja (mindig elfelejtem a nevét) egyszerre. A két nemi-egoizmus.
A páratlansághoz IS ketten kellenek. Két semmi... egymás felé sem hajló ember...
"Ahhoz választék is kell."
Épp olyan a választék férfiből, mint nőből. Csakhát azok a fránya igények... Évácska is ÁDÁM-ot akar, és Ádámka is ÉVÁ-t. Mert valljuk be; eluralkodott a fogyasztó-szemlélet. A "jogomvanalegjobbhoz! Ami az ALATT van, azt csak használom, s eldobom!". Akkor is, ha nincs rá "pénzed"? Hát hogy van ez, he?!
Mindenki mikrométerrel méri a másikat, s szabócentivel önmagát.
Egy vetített képhez keres társat, S lézerrel pásztázza a másikat. Ez ám az igazi kettős-mérce: A nagylelkűség szűkkeblűsége. "Mitől nem lesz nekem ELÉG jó?" Ez a mai ember hülyesége. Ezért aztán az épp hozzá illőnek A világon semmi esélye.
Mindenki csak fölfelé nézeget, mert hallotta már valahol a mesét arról, hogy néha fent is vesznek libát, s ha ló nincs, hát a szamár is jó...
Hölgyeim és Uraim! Nem kellene kicsit visszavenni az arcból?
"a beszédstílusom... hát döntsétek el... a fórumon már többen vélték úgy, hogy pasi vagyok... :o))"
Talán azért lehet ez, mert néha nem közvetlenül, hanem egyenesen beszélsz, nem? Mintha néha nem szembe mondanál, hanem arcba, ha érted, mire gondolok. Pedig ettől még pont ugyanolyan nő vagy, mint máskor, épp csak egy picikét dühösebb nő.
Ha jókedved van, vagy épp csak elengeded magad, akkor ugyanúgy csivitelsz, locsogsz, fecsegsz, mint bármelyiktek. Nem kell odafigyelni rá, épp csak hallani jó... ti vagytok a szöveg nélküli ének. ;) ( És ha ezt sértésnek veszed, akkor - vállak ide, fogak oda - megharaplak! )
"ahh... eccer Ellácska aszonta, hogy szigorú a hangom. szerintem meg nyávogós. dehát én is másképp hallom a sajátomat... :o)"
Ezen könnyen segíthetünk! Vedd föl egyszer, aztán hallgasd vissza (nem fogsz ráismerni)! Nem sokszor, épp csak amíg meg nem elégedsz vele. :)
A "hangod" egyébként fuvola. Basszus, de akkor is fuvola.
"Szerintem mindenki legyen saját maga - akár férfi, akár nő az illető, s ne utánozzon másokat."
Így van. Legyen! És ha már az, akkor azt fogadja szépen el. S utána soha többé ne tegyen föl - önmagának - a saját lényét illető kérdéseket! Azért, mert bolond kérdésekre igen hamar egy bolond fog válaszolni. ;)