Keresés

Részletes keresés

Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6179

Sok pasi rettegne tőle, másik sok meg misztériumként kezeli és mit nem adna, ha tudhatná - de hát ez már csak ilyen. Én azért amit férfi tudhat róla, azt igyekeztem megtudni :-)

Nőt ismerek olyat is, aki évekig szenvedett látványosan az első gyerkőc születése után, hogy jajjajjjajjjjajjjjjjj, de olyat is, aki már a szülőágyon vidoran megmarkolta a párja kezét, hogy hát ez csodás, jöhet a következő gyerek - igaz, ezen még a sokat látott szülész is csodálkozott kicsit.

Előzmény: hgyi (6176)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6178

Nem a kín miatt, az nem érdekes. De annyira jó érezni odabent az albérlőt! :o) És olyan jó, amikor kijön... :o))

A várandósságot régen is hívták terhességnek. Ugyanis a 9 hónapnak 3 szakasza van. Az elsőt más állapotnak hívták, a másodikat áldott állapotnak, a harmadikat terhességnek. (1. másképp érzi magát az ember lánya, de a babát még nem érzi. 2. Áldottan jó érzés, mert már érzi a kismama, hogy laknak odabent. 3. Az uccsó 2-3 hónap általában már tényleg nehéz, terhes.) A szülést pedig lebetegedésnek hívták.

Előzmény: rambo john 3 (6177)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6177
na ja, biztos nagy kín...és? anyám jó sokat vajúdott velem, valahogy mégsem bánta meg, és nem áldozatként fogta fel....lehet az is a hozzáállást mutatja, hogy ma terhességnek hívják, amit régen áldott állapotnak...
Előzmény: hgyi (6176)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6176

"Végülis tényleg nem a férfinak kell végigcsinálnia azt a terehsséget, szülést."

Kiragadtam ezt a mondatot a szövegkörnyezetből - azért jó lenne, ha a pasik is tudnák, milyen jó érzés is mindez! :o)

Előzmény: Oromon (6174)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6175
azért mert ez nagyjából baromság..az alap példát figyelembe véve, a downkóros nem azért nem lesz agysebész, mert nincs rá lehetősége ( valóban nincs) hanem mert alkalmatlan rá! a körülményekről persze lehet rinyálni, de láttam én már intézetis gyereket, aki mikor felnőtt orvos lett, meg láttam már olyat, akinek a jó körülményeiből adódóan mindene mogvolt, mégis csak egy lecsúszott alkesz lett.......vannak akik keményen melóznak egyetem mellett, és elérnek valamit, és vannak akiket apuci pénzel, és csak a piálással, bulival foglalkoznak, aztán ki is buknak az egyetemről....szal a körülményekre hivatkozás megint jórészt csak mentegetőzés, kibújás a felelősség alól, hogy én is tudnám de a gonosz körülmények....
Előzmény: forintocska (6173)
Oromon Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6174

Amennyire én tudom, szó sincs együttes döntésről, márminthogy az anya(jelölt) és apa(jelölt) bármilyen mértékig együttesen döntene. A nő egyedül dönt, és ha a nő meg akarja tartani a gyereket, akkor az apának mindenképpen, akarata ellenében is kötelességei keletkeznek, ha pedig a nő az abortusz mellett dönt, az apa a fejére is állhat, akkor se lesznek jogai se, de gyereke se.

Ami nem is a lehetséges legrosszabb módszer, persze. Végülis tényleg nem a férfinak kell végigcsinálnia azt a terehsséget, szülést. De én elvileg kicsit talán inkább érezném fair eljárásnak, hogy ha az anya önálló döntési jogával élve megszüli a gyereket a nemző határozottan kinyilvánított elletétes akarata ellenére, akkor a nemző dönthessen, hogy kíván-e apaszerepet... de hát elvont elvekkel nincs mit kezdeni a jelenlegi helyzetben.

Előzmény: Dickens (6138)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6172
a lényeg a teljesítmény, hogy abban a munkában amire alkalmas az ember a lehető legjobbat nyújtsa....aki igazán szereti a munkáját, annak ez alap, de manapság nem ezalapján válsztanak munkahelyet, hanem hogy mennyit fizet....ez is felelőssé tehető az emberek fruszrtáltságáért, hiszen esetleg egy olyan munkában kell alkotni valamit, amihez nincs meg a megfelelő tehestége, sőt, kedve sem, de kel lneki a lóvé....ezért szorongani fog, és a végén hülye feminista elméletekben éli ki a frusztráltságát
Előzmény: Törölt nick (6170)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6171
tehát a downkóros ér annyit, ha használja a képességeit, mint az agysebész, ugye....ezekszerint felesleges a női kvóta is , hiszen ha egy nő tehetségtelen a politikában, attól még nagyon jó tanár lehet, ami társadalmilag hasznosabb is...tehát kijukadunk megint oda, hogy 50% ( ami ugye 51%) os kvóta egy agybeteg baromság....
Előzmény: forintocska (6167)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6170

ne hülyéskedj már! magával szemben 100%-os fog teljesiteni, a társadalom meg az 1-5 kategóriába sorolja. Attól a varjuhús nem lesz jobb a csirkénél vagy pulykánál,  mert  a varjakhoz képest kivtéelehesn porhanyós!

Mivel azt senkiről sem tudjuk, hogy mennyi a maximális kapacitása, ergo csak aztértékelhetjük amit ténylegesen nyújtott!

Előzmény: forintocska (6167)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6169
ahhhh....ez tök jó lehet.....remélem ha egyszer fiam esz, az is ilyen lesz ( és később sem növi ki, akár az apja:))
Előzmény: Törölt nick (6161)
dalibaba Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6168
Látod, tuccte, ha akarsz:) Köszike!
Előzmény: Törölt nick (6068)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6166

Vizuális vagyok...

:oDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Előzmény: Törölt nick (6165)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6165

6161.

:))))))))))))))

Basszus, látnád azt a fejet...:)))))))))))))))))))))

Előzmény: hgyi (6163)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6164
Persze, ez nem nagycsoportos foglalkozás!
Előzmény: hgyi (6160)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6163

ki is próbálták?? :o))))))))))))))))))))

Csípom a fiaidat (is)!!! :o)))))))))))) De má ezt is mondtam... nekik is... :o))))

Előzmény: Törölt nick (6144)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6162
A felsőoktatásban azért egészen más a helyzet mint a közoktatásban. Eleve egy behatárolt tananyagról/ismerethalmazról van szó. Azt tudni kell, mert nem lehet folyvást a könyvtárra/laptoppra/netre hivatkozni. Az oktatónak is nehéz megtalálni a középutat. Ha érdekesen ad elő, de nincs kiadott jegyzete, akkor az órán készitett jegyzet nem biztos, hogy eléggé vissza tudja adni a lényeget (vizsgára meg elvileg abból is lehet készülni, nemde?), ha kész jegyzete van, akkor a hallgatók szivesen ellógják azt az előadást, ha nem érdekes az előadás akkor meg unják magukat, stb. A lényeg szerintem is  a megértetés, a szakmai gondolkodásmód kialakitása, az önálló gondolkodásra való megtanitás lenne. Megspékelve a legfontosabb lexikális ismeretekkel. Semmiről ugyanis nehéz előadást tartani!
Előzmény: rambo john 3 (6155)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6161

Ja.

Főleg, amikor a legkisebb rohamsisakban vár.

:-o

Nem vicc, tényleg bótolt magának egyet. És néha ottohn felveszi.

* enerváltan sóhajt*

Előzmény: rambo john 3 (6156)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6160
Akkor is nagyon ciki, ha összeterelnek 30 lányt és ennek a nagy seregnek mondják...  Aztán kérdezhetnek... Sosem hallottam ilyen órákon értelmes kérdést.
Előzmény: Törölt nick (6145)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6159

Most pölö azt látom, hogy kijelentesz rólam egy rakás ostobaságot, amik ráadásul mégcsak nem is igazak!

:)))))))))))))))))))))))

De nem gond.

Nyugszik az Ödönke.

:)

Előzmény: rambo john 3 (6157)
hgyi Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6158

A Gyógypeden volt valamiféle alkalmassági. Tavaly a lányom beadta oda is a felvételi kérelmét. A nyílt napon közölték, minden jelentkezőt behívnak. Egyszercsak jött egy levél: "Az alakalmassági vizsga technikai okok miatt elmarad."

Hát a nyílt napon jelenlévők egy részének biztosan megvolt a kellő pontszáma, de hogy alkalmas nem volt a hivatásra, az 100%...

Előzmény: Dickens (6140)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6157
itt a lényeg...nem akarod, ezért nem is fogod meglátni.....sosem azt nézed amit írok, hanem ahogyan írom....akkor rájönnél, hogy ki akar ebben a topikban elnyomást, és ki nem....
Előzmény: Törölt nick (6154)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6156
jó fiúk:)))
Előzmény: Törölt nick (6152)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6155
a felsőoktatásban, (mint a többi oktatásban is nálunk) nem tanítják a tanulót, csupán egy lexikális tudás adnak....nem érdekel senkit a gyerek kreativitása, problémamegoldó képessége....segg kell hozzá nem agy....
Előzmény: Dickens (6146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6154

Ha akarom, meglátom.

Nem te lennél az első.

Előzmény: rambo john 3 (6150)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6153
Igazad van, csakhát az elején nemigen van alkalma alkalmatlanságát fitogtatni/kirakatba tenni!
Előzmény: Dickens (6146)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6152

Hmm.

Már rég tudom, mondták a fijjug, kipróbálták.. (megszállott  hülye SAS-ogók, valamelyik hülye csatornán szokott menni ilyen hülye dokumentumfilm, amit rendszeresen néznek.)

:)

Előzmény: rambo john 3 (6148)
Dickens Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6151

Igen, de egyébként ezzel nem lenne probléma, ha lenne valódi választás. Arra gondolok ezalatt, hogy - anélkül, hogy rózsaszín vattacukorálmokat kergetnék a fejlett nyugatról - a fejlettebb országokban lehet olyan választásod, hogy nem hajtasz, hanem te klasszik kispolgár leszel, nevelgeted a gyerekeidet, és mondjuk egy tanári állással ezt meg tudod teremeteni magadnak. Magyarországon viszont tulajdonképp egyre inkább van a létminimum és a brutális hajtás (sarkosan természetesen, nyilván van középút, de egyre kevésbé). Pedig tanárnak lenni csomó kellemes dologgal jár (főleg, ha valaki szeret gyerekekkel foglalkozni). De azért a havi fizetés jelentős visszatartó erő lehet, aki meg mégis belemegy, egy idő után nem csoda, ha frusztrált némileg (ami persze nem menti fel).

Előzmény: rambo john 3 (6143)
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6150
ha akarnád, a bunkóság alatt meglátnád a valódi mondanivalómat, és rájönnél, hogy nem vagyok izé....csak nem szeretem ha a pofámbahazudnak, azonkívül a fanatikus hülyeséget kevéssé tolerálom...
Előzmény: Törölt nick (6147)
Törölt nick Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6149
nem mindeki alkalmas a felvilágositásra. másrészt, ez egy bizalmi kérdés is. Másnak mi a fenének kell tudnia arról, hogy mi is történt  ott? Ezt el kell fogadtatni a résztvevőkkel, s mivel imádják az ilyen titokzatosságot, bele is mennek!
rambo john 3 Creative Commons License 2007.07.23 0 0 6148
tampon jó dolog, az egyik legjobb tapló, ranger gyújtóval könnyen meg lehet gyújtani, túlélőtúrán az erdőben ezért nagyon jól jön:))))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!