Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A Lelkisbe csak külön arra a topikra reggelt nickkel lehet írni!
A Lelkisben levő hozzászólások nem idézhetők és nem linkelhetők!
(Regina)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Na jó, de nyilván az előre nem kalkulálható vagyontárgyakról nehéz rendelkezni, pl. ha valakinek a párja hirtelen jó állást kap, és meggazdagszik, és vesz 5 Mercedest meg 3 házat Ibizán - hacsak nem ez után rendelkeznek róla, de akkor meg ki az a hülye férj/feleség, aki lemond róla? :O)
Na jó, de a mikrón azért van rajta, mert egy hülye amerikai nő (na jó, ember, hogy PC legyek) fürdetés után abban szárította meg a kutyát. Aztán a figyelmeztetés hiánya miatt beperelte a gyártót, és valami többszázezer (vagy millió, a fene emlékszik már) dollárt kapott kártérítésként. A saját hülyeségéért, ugye:-)
Hűűű, tényleg lehet, hogy én is az agymosott kategóriába estem?? ;-PPPP Ez most jelentősen megnyugtatott, megyek is, és töltök még bele ezt-azt, elvégre mosás után akad még egy kis hely. ;-)))) Jól látom, hogy kezd az eredeti téma kifújni és csak a mellékzöngéit lehet még rugdosni itt-ott?
Tévedés. Meg lehet oldani ezt is a jelenlegi jogi keretek között. Ugyanis a házasság alatt szerzett vagyonról is lehet külön szerződést kötni. (Az már egy más kérdés, hogy bizonyos esetekben ennek rendelkezéseit a bíróság jogosult figyelmen kívül hagyni.
"(2) A házasulók a házasságkötés előtt, valamint a házastársak az egymás közötti vagyoni viszonyaikat - a házassági életközösség tartamára - szerződéssel rendezhetik. A szerződésben e törvény rendelkezéseitől eltérően határozhatják meg, hogy mely vagyon kerül a közös, illetőleg a különvagyonba. "
Ez az idézet a családjogi törvény 27.§-ának (2) bekezdése, pontosan ilyen esetekre. A (3) bek. értelmében a szerződést közokiratba kell foglalni, vagy jogi képviselővel (ügyvéddel) ellenjegyeztetni, de ez nem tényleges nehézség, csak egy kisebb kiadás.
Vajon miért érzem úgy, hogy egy ilyen veretes szövegek modernizálása inkább megcsúfolása magának a könyvnek és annak szellemiságének, a gender-egyeztetés meg már túlmegy az ésszerűség legutolsó határán is. Már a '84-es kiadást sem szerettem, mint ahogy Shakespeare-t sem lenne érdemes mai átiratban olvasni, mert a közérthetőség és a polkorrektség oltárán mindössze a zamatát és a lényegét áldozzák be... :-/
Igen, és ebben ugyanazt is mondjuk. Hozzátéve, hogy nemcsak a művészek esnének ki, hanem sok olyan szakma is, amire most érdemtelenül keveset fizetnek (pl. azoknak az orvosoknak, akik nem fogadnak el hálapénzt, a tűzoltóknak stb.), ebből is látszik, amit elmondtál, hogy ez a társadalom önmagával való kiszúrása több szempontból is. Tehát a megoldás (szerintem) az, hogy kevesebb, de alkalmas embert felvenni lényegesen kevesebb iskolába (csomó felsőoktatási intézményt, amik az elmúlt években alakultak, egyszerűen meg kéne szüntetni), utána pedig rendes fizetést adni rendes munkáért.
Ez nem ilyen egyszerű.200 km választott el minket.Aztán mikor találkoztunk,nem nagyon volt mit mondani egymásnak,illetve képtelen voltam közel kerülni hozzá.Amúgy semmi baj vele,becsületes munkásember. De ez itt nagyon off már.
Voltam egyszer egy ilyen esélyegyenlőséggel foglalkozó konferencián, ahol az egyik előadó pont ezekről a tanult szerepfelfogásrokról beszélt, és egyébként marha érdekes példát hozott: a kisiskolás nyelvtankönyveket (többek közt). A toldalékok tanulását ábrák segítették, és minden olyan toldaléknál, ami passzív szerep ("a csónaknál áll", "a csónakban ül" stb.) kislány volt a rajzokon, az összes aktívnál pedig ("a csónakhoz megy", "a csónaktól fut") kisfiú.
Szokásos hatékonysági mutató elsősorban a felsőbb iskolákba felvettek aránya (azt nem kommentálom, hogy ezzel egyetértek-e), illetve annak tartják a tanulmányi eredményeket is, de utóbbi elég nyilvánvalóan szubjektív mérőszám.
Az oktatás szerintem akkor hatékony - és ez egybeesik a közösségi haszon valamilyen optimumával is - ha általában igaz az, hogy az emberek legmagasabb iskolai végzettségének megszerzésére fordított összegnek az iskola elvégzésének idején számított jelenértéke kisebb, mint amennyivel több adót az adott populáció várhatóan fizetni fog amiatt, hogy tanult - természetesen azonos időpontban számolva. Ez persze nem alkalmazható mindenkire, mert akkor a kutya sem menne pl. tudósnak, vagy művésznek - náluk ugyanis az eredmény nem, vagy nagyon nehezen mérhető.
E kereteken belül, tekintve, hogy a haszon relatíve nagyobb, elképzelhető, sőt, szinte biztos, hogy megérné valamilyen formában a hátrányos helyzetűeket segíteni, legalább a középiskoláig. No meg a büfé-ruhatár szakos egyetemista is kevesebb lenne.:-)