Keresés

Részletes keresés

Ember Azürből Creative Commons License 2001.05.21 0 0 79
...Egy kép néha többet ér ezer szónál.
Érdemes megnézni itt a 4136-os hozzászólásomban lévő szemléltető rajzot.

http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9003250&uq=4137

blekpúder Creative Commons License 2001.05.21 0 0 78
üdvözöllek a klubban álomh. ha mindennap betörnék az ablakomat azt biztos mindennap más tenné mert törött kézzel nem lehet ezt mindennap csinálni. de nektek ezt nem lehet mert tiltja jézuska. hát nem érzed mennyire embertelen türelmet vártok el magatoktól "isten nevében"? persze nem is megy tekintve a szövegedet. :)))) ha gondolod szivesen odaállok eléd. üss, vágj, mutasd meg! másnap, ha a korházban is, szivesen olvasom a bulvár sajtót:
krisztusi tanítások védelmében hívőkböl álló csőcselék lincselt meg egy jézustagadót.:))))) önmérséklet az érzés amit elfelejtesz.
nekem annyi van, amennyi kell nekem.neked annyinak kell lenni, amennyit előírtak neked. csúf szavakkal leköpöd az istenedet. csúf szavakkal én max jóérzést sértek. az adrenalin a véredben a sátán maga. az enyémben csak egy vegyi folyamat része. ha kivered, onán bűnét követed. ha én rejszolok attól megnyugszom. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
hopp egy zátony!
ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Előzmény: alomhajos (77)
alomhajos Creative Commons License 2001.05.21 -1 0 77
"ugyan már, minek finomkodjunk?
ti is utolsó taplók vagytok lelketek mélyén, csak nem meritek válalni, így csak játsztátok az agyatokat...
de amiket leírtok, abból a finomkodó stílus ellenére is csak úgy süt az otrombaság"

Mindenkinek a lelke mélyén ott lakozik a sötétebbik énje, amelyet megfelelő technkákkal elő lehet hozni és a legszelídebb emberből is vadállatot lehet csinálni. Csak azt nem értem, hogy ezt miért kéne, miért ne lehetne egymással normális hangnemben, barátságosan beszélni. Végülis, ha te nem vagy képes normális dumcsira, legalább anmyi emberi érzés lehetne benned, hogy ezt belátod és békén hagysz másokat. Szerinted milyen érzés lenne, ha minden nap valaki beb@szná az ablakodat egy kővel?

"például az is kiderül ebből a hozzászólásodból, hogy lenézed a parasztokat; valami oknál fogva többnek tartod magadat náluk; pedig csak egy kis álszent faszszopó vagy :-)"

Mielőtt még Nobel díjra terjesztenéd fel magad a logikai következtetésedtől szólok, hogy ez amolyan népnyelvi jelző, szólásmondás, amely a mindennapok során ráragad az emberre. De, ha az jobban teccik, helyettesítsd be a seggfejjel, tahóval, taplóval, bunkóval - most épp ennyi jut eszembe. Ja és ezekre se keress a személyiségemben mélyebb pszichológiai magyarázatokat, mert ezek is amolyan köznyelvi bigyók.

áh.

Előzmény: IV. niemand (74)
bgrbftby Creative Commons License 2001.05.21 0 0 76
Minden kedves olvtársat megkérek a személyeskedés mellózésére.
blekpúder Creative Commons License 2001.05.21 0 0 64
csúnya nézéssel inkább fordulj szem orvoshoz:)))
igazad van, attól ténnyleg beszarnék. a röhögéstől.a térítések is naggyából így fajultak el. "kiröhögsz baszki? kard ki kard!"
tudomásom szerint egyetlen esetben volt álldás a kereszténység.
kb. 200-300 évvel ezelőtt amazóniában jezsuiták kis csoportja mezőgazdasági és társadalmi reformot hajtottak végre. a keresztény egyház támogatásával megtámadták és kiirtották őket az őslakosokkal együtt. karddal a kezükben haltak meg az emberek védelmében. fasza mi? a jogalapot a keresztény egyház tanításától való eltávolodás szolgáltatta. a rendet feloszlatták a 18., 19. század fordulóján:))))))))) nagyon meg becsülitek az értékeiteket.
90 keresztény felekezet nekem azt jelenti, hogy nem nagy az egyetértés felétek.
a buddhizmusról. az egyetlen vallás aminek nincs istene. az egy filozófia. nem is akármilyen. ott például szinte kötelező a gondolkodás. meg kéne ismernetek. a hívők számárol csak annyi:
bizony mondom néktek, a hit terjedése regionális. indiában kb. egymilliárd ember él.
kínában valamivel több. saccold meg alul művelt barátom ott milyen az arány?
a hit bizony pótolja a tudatosságot de a műveltséget nem. ez lekezelés volt?
alapnak talán javaslom : Az öt világ vallás című munkát. alap iránytű a vallások rengetegében. azután belenézhetsz a különböző vallású filozófusok munkáiba is. aztán ülj le és gondolkodj.
Előzmény: Törölt nick (61)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.21 0 0 62
Egyebknet, ha te feheren-feketen latod a vilagot, es jo-rossz szempontrendszerben, akkor ne vard el, hogy en ne igy lassam. Mert ugye elitelesz engem, mert bizonyos dolgokat rossznak es feketenek tartok. AKkor jon a "lekezeles" suket duma, holot csak arrol van szo, hogy nem fogom felmagasztalni azt, amit rossznak es feketenek tartok, akarcsak te. Te Jezust kezeled le, es rajta keresztul az egesz kereszteny vilagot. En mindiossze csak nehany nagyokos, es maganak tetszeni akaro, de igazabo buta forumlakot. Ugyhogy lekezeles dolgaban meglehetosen felettem jarsz, ugyhogy semmi jogalapod ezt mondani nekem.

Gorilla

Előzmény: blekpúder (60)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.21 0 0 61
Eloben en is jobban el tudom mondani, de en eloben nem mondodk ilyen alpari dolgokat mint te. Eloben ezek megsulyosabb es megelitelendobb dolgok. Ha eloben mondanand, hogy Jezus mit csinaljon, akkor lehet hogy csunyan neznek es te megijednel. Mert azert a keresztenyek is megerdemelnek annyi tiszteletet, hogy ne beszelj igy arrol, akiben hiszenk, es aki kitolti az eletuket.
Előzmény: blekpúder (60)
blekpúder Creative Commons License 2001.05.21 0 0 60
tényleg nem vagyok rossz ember. feketén-fehéren látom a világot.jó-rossz. élőben még sokkal jobban eltudnám mondani a véleményemet ha érdekel.közhelyekről meg csak annyit, hogy a hívők és nem hívők a világ irodalom egyik legrégebbi alkotását alacsonyítják le közhely gyüjteménnyé.
Előzmény: Törölt nick (59)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.21 0 0 59
Kedves gyorgyi

Ez azert van, mert igazabol nincsen sok onallo gondolatuk, es megjegyeznek maguk szamara bizonyos kozhelyeket, es ezeket, mint nagy igazsagokat dobaljak be, de atlatszo a dolog, mert az kozhely stilusa nem illeszkedik az o stilusukhoz, es ebbol az latszik, hogy nem a sajat velemenyuket kepviselik, hanem mind egy puzzle jatek, masok velemenyeibol, gondolatmeneteibol kiraknak maguknak egy velemenyt, es azt favorizaljak folyton. Aktualis baratunk is jo pelda erre.
Egyebknet obenne kozel sincsen ennyi gonoszsag igazabol, mint amit itt araszt magabol. Ha a valos eletben beszelnenk, nem mondana ilyeneket, ebben biztos vagyok. Az o elete valoszinuleg ugy hozta, sok benne az indulat olyanokkal szemben, akikkel szemben igazan nem lephet, es ezert itt talalt egy temat, ahol a radikalis indulatait kiadhatja, "szembehelyezkedhet vilagnezetekkel", es utana kicsit megkonnyebbul. De nem rossz gyerek o.

GORILLA

Előzmény: gyorgyi_ (58)
gyorgyi_ Creative Commons License 2001.05.21 0 0 58
Kedves Gorilla!

Szinte bizonyos vagyok benne, hogy ugy van, ahogy mondod. Persze, most bizonyara ki leszek kialtva itelkezonek. ES olyannak, aki nem erti meg az embereket.
Arra azert kivancsi lennek, hogy magatol irja ezeket, vagy valahol tanitjak. Nem akarok ilyen osszeeskuves-elmeleteket szovogetni, de neha ugy erzem, hogy egyes embereket tanitanak arra, hogy mit irjanak ide. Pl. az feltunt, hogy milyen sokan leirtak mar, hogy "elni es elni hagyni". Persze, pontosan azok nem tartjak be, akik ezt nagy buzgalommal irogatjak, es masok fejehez vagjak.

Előzmény: Törölt nick (57)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 57
Hidd el kedves gyorgyi,
hogy o nem kepes felfogni ilyen hordrejeu gondolatokat, ugyanis szinte szo szerint ezt mondta neki, hogy az emberek maguk osztjak fel magukat, de nem ertette.Tovabbra is ugy kezelte a temat, mintha a hivok osztanak fel a vilagot hivokre es hitetlenekre, es ezt elitelte.

GORILLA

Előzmény: gyorgyi_ (56)
gyorgyi_ Creative Commons License 2001.05.20 0 0 56
Kedves Niemand!

De ki osztja fel hivokre es nem hivokre? Mindenki magara mondja, hogy hivo vagy nem hivo. Es miert nem vall ez humanizmusra? Ha valaki azt mondja magarol, hogy "hivo vagyok", vagy hogy "nem vagyok hivo", akkor attol miert valik humanista-ellenesse?

Lassan mar az jon, hogy az is igen humanista-ellenes cselekedet, hogy az embereket felosztjuk nokre es ferfiakra. Vagy matematikusokra, fizukusokra, irokra, stb.

Ezeket az allitasaidat magadtol veszed? VAgy valakitol olvasod vagy hallod?

Előzmény: IV. niemand (29)
alomhajos Creative Commons License 2001.05.20 -1 0 55
Kedves Gorilla!
Igen, Gyökössy Endrét én is nagyon szeretem, de az említett könyveken kívül mást nemigen olvastam Tőle.

Kedves Mindenki!
Ha már a fagyiknál tartunk kóstoljátok meg a "Fincsi" fajtát, abból is a konyak ízesítésű tejszínfagyit diós meggyes öntettel. Félkilós átlátszó "vederben" kapható, az egyik legjobb fagyi amit valaha ettem, isteni.

Kedves Voltaire,
ne marháskodj, ok? :o)

Sziasztok,
áh.

voltaire Creative Commons License 2001.05.20 0 0 53
Kedves Ember az Űrből!

Beszéltem a szüleimmel.
Azt mondják, azért kell templomba járni, hogy megtisztuljak.

Én pedig bűnös vagyok.
Meg akarok tisztulni.
Bűnös vagyok.

Bűnös vagyok.

Előzmény: Ember Azürből (7)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 50
Van olyan pillanat amikor erzed Istent?
Előzmény: IV. niemand (49)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 48
Ezt hol olvastad, hogy en abbol indulok ki? Nem tudom mi az oka, de valami azt sugja, hogy en pont arrol irtm az elobb, hogy igen is mindenkinek labilis a hite, meg az enyem is. Vagy te mashogy olvastad valamelyik szot? Te ugy olvastad, hogy nekem az a velemenyem, hogy mindenkinek stabil es megingathatatlan vilagnezete van? SZerintem biztios egy masik ember hozzaszolasaban olvastad veletlenul
Előzmény: IV. niemand (47)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 46
A hit meg a nemhit tokeletesen kizarja egymast, es egyazon pillanatban nem mukodhet. AZ mas kerdes, hogy van, aki egyszer hisz, aztan elbizonytalanodik vagy elfogy a hite es nem hisz, aztan meg ujra hisz. De ez nem azt jelenti, hogy egyszerre hisz is meg nem is. Ez azt jelenti, hogy szokott hinni is meg nem is, de nem egyszerre. Nekem sem mindig egyforman eros a hitem, de az keptelenseg, hogy az ember egyszerre higyjen is meg nem is valamiben

GORILLA

Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 45
Az ateista filozofus masok szamara tartja fontosnak a vallast es nem a maga szamara. Ugye erted mire gondolok. AZ eperfagyievok is elismerik, hogy masok szamara, a csokifagyi finom es jo az ehsegre vagy a melegben, de ettol fuggetlenul hanynak tole.
Előzmény: IV. niemand (44)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 43
nem jo a hasonlat a fagyikkal, mert aki ingadozo, arra senki nem kialtja ki, hogy nem hivo, es o sem kilatja ki magarol, hogy hitetlen. Es ugyebar az egesz gondolatmenet az emberek ketteosztasan indult el.
A hasonlatod tovabba azert nem jo, mert aki abban hisz, hogy a csikifagyi rossz es karos etel (ugye az ateizmus is egy hit), az nem fogja keverni oket a kedvencevel, az eperfagyival. Ha keveri, akkor nincs tisztaban a sajat velemenyevel sem.

GORILLA

Előzmény: IV. niemand (40)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 42
Kedves Oncogito

"elsősorban az jelent pozitív érzést, ha kölcsönösen megértettük az igazság egy darabkáját."

Neken is. Ezert nyitogattam a megbekelos topicjaimat (az ismert erddmennyel)

GORILLA

Előzmény: oncogito (41)
oncogito Creative Commons License 2001.05.20 0 0 41
Kedves Gorilla !

Ha valóban nincsenek előítéleteid, akkor nem lesz nehéz elhinned, ha azt írom, hogy nekem elsősorban az jelent pozitív érzést, ha kölcsönösen megértettük az igazság egy darabkáját.
Ellenkező esetben viszont csak rossz szájíz marad .

oncogito

Előzmény: Törölt nick (37)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 37
Kedves Oncogito

"Előszöris jó ideje nincsenek előítéleteim.
Másodszor pedig ha van amit személy szerint nagyon nem kedvelek, az a hideg fejjel írt, vagy mondott húsba vágó sértés."

Eloiteleteim nincsenek nekem sem. Viszont van valami, amit en meg ennel is jobban nem kedvelek, es az a kelyes erzest, es bizsergeto oromet kelto husba vago sertes. Ugye erted mire gondolog.

GORILLA

Előzmény: oncogito (35)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 36
EZ igaz a nagykoruton, es a Normafanal a kirandulason. De ha van egy forum, aminek az a lenyege, hogy a csoki vagy az eperfagyi e a finomabb, es ehhez raadasul vilagnezeti ellentetek es tortenelmi kerdesek is tarsulnak, akkor mar nem az a nagysagrend. Ha megyek a buszon nem erdekel, hogy a sofor hivo e vagy sem, de itt a forumon ilyen temakban megy a vita.

Egyebknet ezzel a hasonlattal sokat csokkentel a szememben, mert aki fagylalthoz hasonlit vilagnezeti kerdeseket, es nem veszi eszre hogy mi nagysagrendi kulonbseg, annak valoban nincs szeles latokore. Egyebken ez a ket fagylattipus a lenyeget tekinte azonos, mert mind a ketto fagylalt, mind a ketto hidegen fogyaszthato, mind a ketto edes, es ami a legfontosabb, egyszerre lehet enni a kettot, sot ossze lehet keverni oket. A hit es a nemhit kerdeseben ez nem egeszen igy van. Es a fagylaltevesnek nincs meghatarozo erkolcsi es moralis tartalma a vilag felenek az eleteben

Előzmény: IV. niemand (32)
oncogito Creative Commons License 2001.05.20 0 0 35
Kedves Gorilla !

Előszöris jó ideje nincsenek előítéleteim.
Másodszor pedig ha van amit személy szerint nagyon nem kedvelek, az a hideg fejjel írt, vagy mondott húsba vágó sértés.

oncogito

Előzmény: Törölt nick (34)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 34
Kedves Oncogito

Egyebknet az, hogy itt ki mit ir be, az nem femjelzi a valos lelkiallapotat. AZ internetes vitaforul a legjobb arra, hogy az orrverzesig duhos emberek is szelidnek, es a hideg fejjel vitatkozo emberek agresszivnek latszodjanak.
EL tudom kepzelni, hogy latsz engem, ahogy nyalcsorgatva es vicsorogva tepem a billenytuzetet ami fustol, holott ep ulok egy szekben es irogatom be a mondataimat, szol a zene, es a kislanyom idonknet idejon, aztan kimegyek a kertbe kozben locsolni es ilyeneket csinalok. Semmivel sem vagyok indulatosabb mint barki mas.

GORILLA

Előzmény: oncogito (33)
oncogito Creative Commons License 2001.05.20 0 0 33
Kedves Gorilla !

Nem én állítalak be bármilyennek, hanem a megnyilvánulásaidra reagálok. Ez nagy különbség!
Nem lovagolok többet rajta, ha ez téged zavar.

Inkább magamról mondanám el, hogy az, hogy jelenleg higgadtabb tudok lenni, mint sokan, az annak az eredménye, hogy beláttam az indulatok csak indulatokat szülnek és törekedtem önmagam fejlesztésére.

oncogito

Előzmény: Törölt nick (30)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 31
Neked is elmondodm, hogy nem a hivok osztjak fel az embereket hivokre es nem hivokre, hanem van aki azt vallja magarol, hogy hivo, es van, aki azt, hogy nem hivo. (Ismet mondodm, Istenhitrol van szo, es nem a semmiben sem hitrol, mint hitrol)

Ugye erted.
Pld aki olyan egyhazat alapit, hogy Semmiben sem hivok egyhaza, az nem varja, hogy ugy kezeljem, mint aki hisz valamiben

GORILLA

Előzmény: IV. niemand (29)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 30
Kedves Oncogito

A nem finom reagalas az nem koncepcio, hanem a vita hangulatatol fuggo allapot. Szeretnem azonban, ha most nem ugy allitanal be engem, mint aki agressziv, mert ez nem igaz, es azt sem szeretnem, ha most ezt elkezdened kielezni, es elkezdenel ezen lovagolni.
Szerintem az eletben te is mondtad mar meg embereknek a magadet, ugyhogy pontosan tudod, milyen az. Ugyan azt varom tole, mint amit te vartal akkor. Azt meg nem hiszem el, hogy egesz eletetben mindenkivel mindig finom voltal. Olyan ember nincs. Meg Jezus sem volt olyan.

GORILLA

Előzmény: oncogito (25)
Törölt nick Creative Commons License 2001.05.20 0 0 28
Kedves Oncogito

"Nagyon nem szerencsés az embereket hivő és nem hívőre osztani, ha lélekről van szó."

Termeszetesen nem en osztom oket szet, hanem ok osztjak magukat. A Hit ebben az esetben (azt hiszem ezt te is tudod), az Istenbe vetett hitet jelenti, es nem azt, hogy en is hiszek valamiben, en is hiszek a szepsegben es a kolteszetben meg egyebek. Itt a hit szo az Istenhitre utal, es en nem osztom szet az embereket, hanem egyszeruen vannak, akik azt valljak magukrol, hogy nem hivok. Aki azt vallja magarol, hogy nem hivo, meg semmiben sem hivo, azt nem fogom hivonek tartani. Es szeretnem, ha te sem varnad el tolem ezt. EZ a "Nagyon nem szerencsés az embereket hivő és nem hívőre osztani" akkor lenne igaz, ha vizsgaztatnek, es en dontenem el, hogy ki a hivo es ki nem, de amig ezt az emberek magukrol mondjak, addig ez nem megalapozott.

"Meg aztán úgy vettem észre, hogy itt elsősorban azzal gúnyolódnak, aki nem veszi figyelembe az emberi méltóságot."

Sajnos azt kell mondjam, ezt rosszul vedded eszre... En szamtalan olyan topicot nyitottam (ezt nem gyozom eleget hangsulyozni), ahol arra akartam torekedni, hogy vegre fejezzuk be a vitat, kozeledjunk, keressuk a kozos nevezoket es egymasba fedezzuk fel az ertekeket, de a legaljasabb es leggonoszabb gunyolodasokat ezekben a topicokban kaptam, pedig az elejen sorok szazaiban fejtettem ki, hogy mennyire nincs jol, hogy az emberek ellensegeskednek egymassal, es hogy mindenkiben ott huzodik az ertek.

"Lehet, hogy ez számodra nevetséges, ha ateistával, vagy fiatal, zabolázatlan csikóval van dolgod, de az emberben az embert kellene látni minden körülmények között."

En mindenkiben az embert latom, meg abban is, akivek latszolag indulatosan vitatkozom. Remelem te se latod ezt maskeppen, vayg remelem, nem lattal olyat, ahol en arra utaltam volna, hogy az illetoben nem latom, vagy nem tisztelem az embert es az emberi meltosagot.

"Az Istenhit szerintem nem szabad, hogy kiszorítsa az emberbe vetett hitet"

A (helyesen) hivo ember mar nem tudja kettevalasztani ezeket, mert egy es ugyan az, hiszen a masik emberben, es annak lelkeben Isten alkotasat tiszteljuk, meg akkor is, ha vitazunk vele, sot gyakran indulatokat is ebresztunk egymas irnat.

GORILLA

Előzmény: oncogito (22)
oncogito Creative Commons License 2001.05.20 0 0 25
Kedvds Gorilla !

Megkérdezhetem, hogy mit vársz a nem finom reagálásodtól?

Előzmény: Törölt nick (24)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!