Autószerelő sógor. De van egy speciális nyílászárókat gyártó cégem is, bár mondtam, hogy akkor ne tegye ki a weboldalára, hátha más is olyan hülye lesz, hogy azon keresi. Ugyanis Neki valamelyik gyerek csinált címet, de nem foglalkoznak vele. Ez tán a legrosszabb verzió.
"én is üzemeltetek egy kis céget, oszt freemailes címet adok meg. :D"
Ha a vállalkozás úgy is kielégítően működik, hogy ehhez nincs szükség idegenek bizalmának elnyerésére, akkor teljesen mindegy, hogy milyen email címed van. Van olyan vállalkozó, aki bőven megél abból, hogy az ügyfelei ajánlják egymásnak, őneki nincs semmi szüksége arra, hogy a külvilág felé bizalmat keltsen.
De ahol egy rakás villanyszerelőt keresnek, ráadásul speciális tudással, az nem ez a "megoldjuk magunk között" kategória, úgyhogy ne csodálkozzon, ha profi szakemberek tömege helyett inkább csak kalandorok és kétségbeesettek jelentkeznek a "hirdetésére".
Úgy tűnik megvan a bűnös. A gázkazán. Melette szól, hogy kb. azóta kehes a rendszer, mióta be van dugva-kapcsolva.
(Ami persze a pincében van, ergo nem volt evidencia a kicibálása a konnektorból. De miután minden (hosszabbítók, összes fogyasztó) kihúzása után is sikerült produkálnom a hibát, (Nem volt elég a kismegszakítók lekapcsolása sem), szépen leballagtam, kihúztam, és onnantól nem volt gond... (Persze erre ráment vagy 4 órám, bútormozgatással és minden egyéb franccal. (kevés és rossz helyen vannak a konnektorok, 70-ben épült a ház...)
Ideiglenes megoldásként tegnap a teraszról vittem le neki áramot, (ott újonnan kiépített konnektor van), de délelőtt már volt kinn a szerelő, a és biztonság kedvéért betett egy új relét is.
Az semmi, én is üzemeltetek egy kis céget, oszt freemailes címet adok meg. :D
Az azért magyaros nagyon, hogy segítő szándékkal bemásolok ide egy szöveget, erre egy normális reagálást kapok csak, mindenki más elítélő véleményt alkot a tartalomról a forma alapján. :D Miközben Rejtő óta tudjuk, hogy az unatkozó milliomos járhat csíkos pólóban. :D
Igaz, Agatha Christie is erre alapozta a történeteit, Miss Marple is mindig abból indult ki, hogy ez lesz a gyilkos, mert pont úgy ráncolta a homlokát vallomás közben, mint hetven éve a nagymamám szobalánya, mikor letagadta azt, hogy ő törte el a cseresznyebefőttes üveget. :D
De nem baj, én már rég elkönyveltem, hogy a magyar net ilyen, és ha úgy érzem, közzé kéne tennem valamit, mert az hátha jó valakinek, eztán is megteszem. :D
2. Nekem a fiókomban van 2,2 uF 400 V, ami nem elko... (igaz, én átfutottam az írás azon szavát, ahol dreamer "elkot" írt. Különben nyilvánvaló lett volna a kérdés és nem teszem fel,a "hol van?"-t.
3. Amúgy igazad van abban amit írtál...
4. Ez itt egy fórum, ahol senki nem akarja a másikat hülyének nézni. Vagy tévednék?
Segítséget szeretnék kérni. Panelben lakunk. Tavaly cseréltünk kismegszakítót, mert valami folyamatosan leoldott. Mivel a csere nem oldotta meg a problémát 2 nap alatt kiderítettük, (mert közben is sokszor leoldott), hogy az egyik készülékünkben van a hiba, azóta nem használjuk.
Tegnap vettem észre, hogy az 1 éve cserélt kismegszakító újra "zizeg", és meleg is. Onnan is észrevenni, hogy miközben zizeg az előszoba és a fürdőszobai lámpák villognak.
Milyen megoldást javasoltok?
Első körben kicserélem a kismegszakítót, az ok!
Lehet az, hogy egy kismegszakító 1 év alatt tönkremegy (Obi -ban vettem, ha ez jelent valamit kb: 800 Ft volt), vagy lehetnek hálózati gondok is?
"Namost több hónap tökéletes működés után a fí relé elkezdett leoldani."
Mindenekelőtt beülnék egy időgépbe és erősen megvizsgálnám, hogy mik történtek a házban a fent említett több hónap nyugalom végén. Minden változást összeírnék a házban és a ház körül, még azokat a látszólag jelentéktelen változásokat is, amelyeket egy laikus még részegen se kapcsolna össze egy FI relé leoldásával (ez a legnehezebb, mert ilyenkor mindenki okosabbnak hiszi magát a profi villanyszerelőnél, ezért egy rakás dolog kimarad a felsorolásból, mert a laikus úgy gondolja, hogy őszerinte annak semmi köze nem lehet a hibához). Inkább legyen a listában feleslegesen egy új esernyő beszerzése, mintsem kimaradjon belőle a kertben egy fa elültetése. Mert egy újonnan elültetett fa pl simán le tudja verni a FI relét (többféleképpen is), pedig egy laikus ezt nem is gondolná.
Magánszemélynek igen, talán-talán még egy egyéni vállalkozónak is (habár rezeg a léc), de egy munkaadó (= komoly vállalkozás) próbáljon már költeni egy kicsit, legalább a látszatra. Manapság már szinte fillérekből ki lehet hozni egy céges honlapot céges email címmel, aki ezt a pár fillért is sajnálja, az nekem gyanús, mert feltehetően vagy sumákol/trükközik/csal, vagy annyira buta, hogy nem biztos, hogy szabad üzletet kötni vele.
Vegyük elő a mérleget.
Az egyik serpenyőbe megy egy olyan munkahely, amely 7 embernek 3 hónapra nettó 300eFt-os fizetést ígér, plusz utazási költségei, tehát a munkahely azt állítja, hogy simán ki tud fizetni 3 hónap alatt kb 15 millió forintot csak a dolgozókra.
A serpenyő másik oldalában van az ingyenes email cím, nem árulja el a cég nevét, az alacsony IQ (nem képes megtalálni az interneten a villanyszerelőket), a gyanús sóherség (állítólag van 15 milliója bérköltségre, de nem volt pár ezer forintja egy fizetős álláshirdetésre) és végül a gyanús fogalmazás/helyesírás, ahogyan azt itt valaki találóan megjegyezte.
Nem egyszer láttam már gyanúsan fényesnek látszó/induló vállalásokat, ahol a munka végén a fővállalkozó vett egy lovastanyát lovastul, miközben az alvállalkozók közül az volt a szerencsés, aki megúszta a dolgot mindössze egy-két millió ft kifizetetlen munkadíjjal és nem járt még rosszabbul, mert túl erősen verte az asztalt.
Persze lehet, hogy minden igaz amit állít, de én nagyon a körmére néznék mielőtt dolgozni kezdenék neki, a fizetésemet hetenként kérném, a költségtérítést/benzinpénzt meg mindig előre. És az első gyanús jelre megpattannék (pl: "sajnos nincs nálam pénz, majd két fizetést egyben fogsz megkapni a legvégén, még rá is teszek egy kis pluszt"). És megnézném a cég főhadiszállását is (saját tulajdonú százmilliós ingatlan vagy bérelt kukatároló+hokedli+laptop, esetleg sarokasztal egy presszóban ;)
sok embernek van gmail pl. nekem is, eddig akik nem fizettek, azoknak céges emailjük volt, tehát nincs össze fügés. :) ja, és én is kifizettem eddig mindenkit, még ha nem is kaptam meg a pénzt. a hirdetés meg szerintem nem annyira gáz.
Az a 680 nF 400 V, nem elko! A 2,2 uF 400 V már inkább valószínű hogy az, de az akkor a graetz után kell, hogy legyen...engem a 240 Ohm helye érdekelne még, mert ha a LED-ekkel soros, akkor 270 Ohm-ra növelni kellene.
A primer résznél a kondi és a vele párhuzamos ellenállás adja az előtétet, ennek árama kerül rá a graetz-re. (a kondi egy 50 Hz-en méretezett előtét-ellenállás) Xc = omega*C /Ohm/.
Én olyan helyeken keresném a hibát, ahol víz van. Boyler pl., aminek a fűtőszálán végig tud csorogni a pára és egyből lenyesi a FI relét. Vagy udvaron felejtett elosztó, kúthoz menő vezeték, stb.
Amúgy, a tyúkszemre lépésben is lehet igazság, mert egy áramlopásnak nem szoktak így nekilátni.
Egyébként úgy tudom, telefon lehallgatáshoz 5+-os bcs kell, ez szerintem nincs annyi.
Olyan az ügy feelingje, mint amikor a Páva lányterőszakolták meg, és gépfegyverrel kergették helikopterről az analfabéta cigányt, akit annak ellenére nem tudtak elkapni, amikor megéhezett