Keresés

Részletes keresés

b3a Creative Commons License 2011.07.22 0 0 1696

Nekem is a terhesség után jött elő első alkalommal 2007.ben akkor nem szedtem szerót és kb 3/4 év alatt elmúlt.Most sajna a második baba után agresszor lett a betegség ezért kell jelenleg a 32 mg medrol  De ezzel is megküzdők majd, csak a babucit sajnálom mert nem tudtam csak 4 hónapig szoptatni annak ellenére, h rengeteg tejem volt és még mindig van..Kitartás, én már lassan 5.hete várom a szövettan eredményét de nem akarok még egy alk tüdőbiopsziát annak ellenére h ügyes voltam és simán ment minden de nem vágyom rá :)

Előzmény: gyerköc (1690)
izisz1 Creative Commons License 2011.07.22 0 0 1695

Valóban. Ahányan vagyunk, annyiféle a mellékhatás. Nekem is megemelte a koleszterin szintemet a sztero, de halolaj kapszulával normál értéken tudtam tartani. Én 3 hónapja hagytam abba, de az én izületeim is fájnak még mindig. Ha a kezem erőltetem, akkor a hüvelykujji, ha a karom-akkor a váll, taposás után pedig a térdizületem. Mikor lesz ennek már vége? A hajammal én is szenvedek. Napi 1000mg C vit-t szedek. Kenegetem a fejem valami Alpecin nevű kegyszerrel. Még nincs nagy tapasztalatom róla, mert két napja kenem. Mindenbe belekapaszkodok, amire azt mondják jó lehet rá, és én is úgy látom érdemes kipróbálni. Pl. gyógyteák.

Másik problémám a köhögés, vagyis sűrűn köhécselek amióta abbahagytam a gyógyszert. (A sztero alatt egyáltalán nem köhögtem) Nem értettem miért, azt hittem visszaestem. A tüdődr. viszont azt mondta nincs semmi gond. Allergiatesztet is csinált. Ott is rendben minden. Elküldött a gégészhez. Ő megállapította, hogy refluxom van. Vagyis a gyomorsav visszafolyik a nyelőcsőbe, az ingerel. Szedjek savcsökkentőt. Mondom neki, hogy idáig szedtem a sztero mellé, mert kellett. Szóval a szteroiddal szedett Pantoprazol megakadályozta a túlzott savtermelést. Abbahagyásakor ismét megnövekedett a gyomorsavam. Hát örülök, hogy csak ez áll a háttérben és nem valami komolyabb...:)

Szeptemberben kell visszamennem kontrollra.

Jó nyaralást kívánok mindenkinek aki teheti!

 

kjapp Creative Commons License 2011.07.22 0 0 1694

Látható, hogy mindegyikőnk más és ha ugyanazt a szteroidot szedjük/szedtük, más más a tünet és az utólagos hatás

 

Én már lassan ötödik hónapja nem szedem, haj hullásom nincs, nem is volt, de az izületeim nagyon lassan javulnak csak. A térdem az már alig fáj, (de nem múlt el) a vállamnál meg fokozódott a fájdalom.

 

a koleszterin szintem nekem mindig jó, vagy amikor abbahagytam a felső határon volt, de én 16 éve nem eszek húst. Nem állítom, hogy ez összefüggésben van-e bármivel is.

Előzmény: Xina73 (1692)
romesz Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1693

ha neki be jott akkor ugy is van, 

De egy atlag egeszseges embernek napi 300mg koleszterin az adagja es egy fott tojasban kb 213mg talalhato. 

Mivel minden ember szervezete elter igy az is, hogy ebbol mennyit hasznal fel es lesz e belole LDL vagy sem.

 

Előzmény: Xina73 (1692)
Xina73 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1692

Sziasztok!

 

Már rég voltam fent, mert az utóbbi időben sok munkám lett. Jelenleg én most nem szedem a szteroidot, és a lufi fej még nemhúzódott teljesen vissza, igaz szerencsém volt, mert én nem híztam meg. Nálam is úgy volt hogy írták előttem 1 évig nem kellett gyógyszert szednem, de aztán télen a lábam úgy bedagadt, hogy nem bírtam lábra állni és muszály volt, sajnos nem segített se a gomba se a c vitamin. Habár most is azt mondom mellette nem árt a vitamin. Nekem a koleszterinem az egekbe emelkedett és muszály volt gyógyszert szednem rá. Igaz most önkényesen abbahagytam, mert ugyan a májamnak nem volt semmi baja, de soktól hallottam, hogy tönkretesz a májat. A tojásra csak annyit tudok mondani, hogy egy ismerősőm pont tojás diétával szokta csökkenteni a koleszterinjét , ami be is jött, és másnak is. Az étkezésről meg annyit, hogy én próbálkoztam és meg se mozdult, ennyit a kajáról.

sajnálom, hogy már ennyien vagyunk és nincs rá jobb gyógymód mint a szteroid,aminek a mellékhatásai megviel minket.

 

Én segítséget kérnék valakitől, a szteroid szedése után a hajam olyan szinten hullik, hogy azt nem tudom elmondani,csomókban lassan nem lesz hajam. Ha valaki tudna ebben segíteni, megköszönném.

 

Üdv

kjapp Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1691

...mert az orvosok se tudják hogy valojában ezt hogy állitság meg...

 

Amikor a tüdőmben jelentkezetk ezek a csomók és lázasan, nagyon ramaty állapotban megérkezetem a Korányiba, és megkérdeztem a főorvos asszonyt hogy mi ez és mitől van?

 

Azt mondta hogy meg tud gyógyítani, de hogy mitől van azt ne kérdezzem mert nem tudja.

 

 

Előzmény: nyeso115 (1686)
gyerköc Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1690

MEGKAPTAM A SZŐVETTENI EREDMÉNYEM ÉS HÁLA "CSAK "SARCOIDOSIS.ÚGY NÉZ KI EGYELŐRE NINCS TÖBB VIZSGÁLAT.DOKIM SZTEROIDOT AKART FELÍRNI,DE KÉRTEM EGY KIS HALADÉKOT,HOGY MEGPRÓBÁLKOZOM VALAMI MÁSSAL./SZEPTEMBERBE KELL VISSZAMENNEM ÉS HA NEM JAVUL AKKOR KÉNYTELEN LESZEK SZEDNI/NAGYON PICIT MINTHA JAVULÁST LÁTNA A RTG FELVÉTELEMEN,AMINEK ÖRÜLTEM,BÁR ÉN NEM SOKAT LÁTTAM,DE Ő A SZAKEMBER/Ő SE A SZTEROID HÍVE,DE HA KELL AKKOR KELL.AZÉRT NAGYON BOLDOG VAGYOK ,HOGY NEM OLYAN BETEGSÉG DERÜLT KI AMI NEM IGAZÁN KEZELHETŐ.DOKIM SZERINT A TERHESSÉG HOZTA ÍGY KI. DE TELE VAGYOK REMÉNNYEL ÉS NEM PRÓBÁLOK ERRE GONDOLNI, AZAZ ÉN "EGÉSZSÉGES VAGYOK".MINDENKINEK KITARTÁST!!!!!!!!!!!

b3a Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1689

Köszönöm a jótanácsokat,megfogadom.A picit most szoktatom a főzelékre majd versenyzünk ki eszik több zöldséget és gyümölcsöt :)

B,

Előzmény: romesz (1688)
romesz Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1688

Probalj meg minnel kevesebb hust (diszno) enni es inkabb csirke es hal legyen a tanyerodon tojasnak ne edd a sargajat csak a feherjet az tiszta protein es nincs benn koleszterin. Egyel sok zold leveles salatat es ami fontos igyal rengeteg vizet, ne akkor amikor szomjas vagy hanem mikor eszedbe jut :) nekem mindig ott all az asztalomon egy felliteres pohar viz es ha nem tudok mit csinalni a kezemmel akkor iszom. 

 

Homok nekem is kialakult sajnos, sot egy nagy kovet uritettem is, meg ma is rem almaim vannak tole :) Ez tobb mint 30 eve volt azota szerencsere se homok se ko :) 

Tegnap voltam dokinal nagyon hummogott, zihalok rendesen kaptam egy-ket ujabb gyogyit inhalalot is. Ma reggel igy kicsivel jobb :)

 

Előzmény: b3a (1687)
b3a Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1687

Sziasztok !

 

Tegnap voltam kontrollon:Rg.n jó eredményt mutatott ki majdnem eltüntek a csomók a tüdőből=lassan 25 napja 32 mg Medrolt szedek.Igaz a lábamban a csomók még ott vannak de ha minden igaz aug.vége felé kicsit lehet majd csökkenteni az adagomat.Viszont sajnos a szteró meghozta a rossz oldalát is:kolleszterinem magas lett igy majd a következő labor után kapok gyógyszert erre IS, SŐT A VESÉBEN IS MEGJELENT VALAMI HOMOK VAGY KŐ=igy megyek majd hasi uh.ra is és a pajzsmirigy sem mükődik teljesen jól majd ezt is nézik legközelebb. Nem is tudom, hogy a Medrol gyógyszernek több jó vagy rossz tulajdonsága van.-e.A cukrott egyenlőre nem dobta meg, és a hízás sem jelentkezett igaz hozzáteszem figyelek az étkezésre nagyon.A torkom kivan a medroltól néha alig van hangom igy kaptam antibiotikumos befujogatós vmit....hát röviden ennyi.Most kb 2 hétig nem leszek gép közelében de amint tudok jelentkezem.Mindenkinek NYUGODT NAPOKAT ÉS KITARTÁS KÍVÁNOK.

b.

nyeso115 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 1686

Sziasztok!

 

Nekem az anyukám szenved sarcoidosisban több mint egy éve. Neki nem a tüdejében hanem a látoidegen találták ezt a kinövést. azota  csak szenved mert kap szteroidot és mikor kezd jól lenni akkor elveszik és mindig visszaesik. mit kellene tenni hogy ne ujujon ki mindig? mert az orvosok se tudják hogy valojában ezt hogy állitság meg. ha valaki valamit tudna legyenszives írni. Előre is köszi: Kriszti

Előzmény: taki61 (1675)
tandora Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1685

Hát igen, a zeller és a petrezselyem a legjobb vízhajtó zöldségünk. Egy kiadós petrezselyemzöldes-zellerleves után jópárszor lehet menni pisilni. :) 

http://www.hazipatika.com/topics/zoldseg_gyumolcs/articles/Zeller_hasznos_gumoja_es_levele?aid=20080111075622

Előzmény: b3a (1684)
b3a Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1684

Szia

 

Tandora: nem is tudtam a zeller-ről h vízhajtó.Alapból sok krémlevest eszek minden tejszin vagy tejföl stb rántás habarás nélkül kevés sóval, főleg azért mert szeretem és most meg azért mert nem akarok 20 kg.t feldobni a medrol miatt.

Mikor kezdődik majd a hízási folyamat?

Pl a halványító zellert ha nyersen eszem akkor is vízhajtó hatása van?

2 hete voltam CT.n nemtudom mikor kell legközelebb menni és lehet h a röntgen az most lesz majd 20.án.

B.

Előzmény: tandora (1683)
tandora Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1683

Nekem az orvosom azt mondta erre az állandó szövetteni vizsgálódási kényszerre, hogy az orvosok csak a saját szemüknek hisznek. Tehát nem a rtg-nek, a CT-nek, az MR-nek. Csak annak, amit kivettek és mikroszkóp alatt megvizsgáltak. Vagy felnyitottak és megnéztek. Így viszont az állandó sugárnak kitevést nem értem. Mert rtg, CT, utána szövettan ... szóval fura ez az egész. A nyugati orvoslás imádja a vagdosását, szúrkálást. 

 

A vízhajtásra természetes módszert nem próbáltál? Mondjuk azokon a napokon, amikor nem veszel be gyógyszert. Amikor nekem feldagadnak az ujjaim és a lábujjaim - nekem az antidepresszáns miatt -, akkor szoktam főzni sima zöldséglevest, de nem teszek bele semmi mást csak sok zellert és sok-sok petrezselyemzöldet. Na meg persze fűszereket. Nekem ez bevált vízhajtónak. 

Előzmény: b3a (1682)
b3a Creative Commons License 2011.07.14 0 0 1682

Sziasztok !

 

éjjelibagoly50:jelenleg tehát 32 mg a napi nyerő, 18.án megyek laborba és 20.án kontroll, akkor viszont nemhiszem h csökkentve lesz mert a dr.nő azt mondta kb 8 hét lesz ez az adag.Minden nap 1500 mg C vitamint szedek reggel (gyógyszertárba bementem és megkérdeztem mit javasolnak és ezt  adta a nő (2700/30 db nem vészes)+ minden délben kálium-r szedek ezt is a dr.nő javasolta.3/4 naponként vízhajtózom mert ha nem iszonyúan dagad a lábam.Igaz már lábra tudok állni de az igazat megvalva a lépcsőzés nehéz, eddig nem jelentett semmi próblémát a megrakott babakocsit felhozni az emeletre+gyerek=de most sajna külőn köröket kell tennem.Egész egyszerűen nemtudom a két bokámat terhelni nem tudom magamat kinyomni.A csomók a lábfejen és a boka környékén még tapínthatók, és a foltok is megvannak még  igy 3.hét medrol után is de a szemöldöknél és a háton lévő sok sok kitüremkedés már színte teljesen visszahúzodott(igaz amint a bszoptatást abbahagytam már elkezdett az is javulni).Este felé meg beveszem a gyomorvédőt, eddig csak reggelente van hányingerem a gyógyszertől ...de semmi egyébb baja a gyomromnak.Azt javasolta a dr,nő a nemalvásra és pörgésre jó lenne egy kis homeos nyugtató DE én ebben nem hiszek tehát ennyi.Próbálom meggyőzni magamat, hogy aludjak mert muszály hiszen ott a két gyerek és a sok tennivaló.Igaz, hogy 4 hétig ágybafekvő voltam de tegnapo előtt én is ablakot pucoltam igaz alig tudtam a sámli aljára felmászni ugy fájt a lábam de megcsináltam.

Azt nem értem, miért kell mindig ujabb szövettan ha már egy alkalommal volt.Esetleg h ne legyen rosszindulatú daganat vagy ilyesmi?

 

Ti, hogy álltok az izzadással,főleg éjjel?Hirtelen csak kiver a víz mintha zuhanyoznék és olyan érzékeny a bőrőm is .

Jó lenne elmenni az északi sark környékére mert ez a meleg kiakasztó amugy is  DE GYÓGYSZERREL MÉG INKÁBB!

Mindenkinek szép napot B.

 

 

.

tandora Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1681

Izgatottan várom majd a szövettanod eredményét. :)

 

Nekem a légzésfunkcióm a diagnosztizáláskor és a tüdőtükrözés előtt is tökéletes volt. Csináltam mindenféle légzéses vizsgálatokat. A spriometriásat is, meg azt is, ami legalább fél órán keresztül tart és vagy 6 féleképpen kell ki meg belélegezni, lihegni, beszívni, gyorsan ki, stb. Minden a tökéletesen normál tartományban volt. 

 

Sajnos el kell szomorítsalak. Ha normális az orvosod, akkor ez a betegség bizony állandó felügyeletet igényel. Ha szerencsés vagy, akkor évente egyszeri kontrollal megúszod.

Én biztos vagyok benne, hogy nekem így lesz. Most elmúlt és soha többet nem jön elő. Így lesz és kész. És ezt szépen megbeszéltem a szervezetemmel is. :) Felfogtam az üzenetet, visszavettem az idióta életmódomból, lassan már antidepresszáns és nyugtató nélkül sem stresszelek minden sz@ron. Ezután nagyon jóban leszünk a szervezetem és én. Ja, és a cigit is minimálisra csökkentem. (Eddig heti egy dobozzal szívtam, most havi egy dobozzal szívok.) 

 

És már tényleg hiszem, hogy a pozitív hozzáállás 50%-os javulást eredményez.

 

A másik 50% miatt viszont van egy kérdésem a "régi motorosokhoz". Fáj a lábam. Csak a jobb. És nem vészesen, csak olyan furán, mintha izomlázam lenne hátul a combomban és a vádlimban. Nem kell gyógyszert szednem rá, nem dagad, tudok menni, csak fáj. Mondjuk járok konditeremben, onnan lehet az izomláz, de az a fura, hogy csak a jobb lábam. Folt, csomó nincs rajta. Volt valakinek valami ilyesmi tünete? (Mondjuk az is igaz, hogy kb. 4 hete elestem fényes délben, a sík egyenes úton, lapossarkú cipőben egy túristaövezetben ... ááá, nem volt ciki ... :D és azóta van egy kis duzzanat a térdkalácsom környékén, még akár attól is lehet ... oké, tudom, menjek orvoshoz... :) )

Előzmény: gyerköc (1678)
éjjelibagoly50 Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1680

szia b.

én is éppen két hete szedem 32 mg-ban a medrolt. korábban éppen úgy gndoltam, nemt árt egy kis kalcium pótlás, igy nem hagytam abba a medrol kezdésekor sem. úgy vettem észre, hogy jót tesz, még nem dagadt fel a fejem, máskor már ennyi idő után lufi szokott lenni. még napi 600mg c vitamint is szedek. mondjuk én sem alszom kiválóan, engem mindig felpörget a sztero, tegnap nekiláttam ablakot pucolni. mondjuk nekem "csak" a tüdőmben vannak csomók, nem tudom ez jó-e vagy sem, sokaknál olvasom, hogy a testük különböző helyein jönnek elő.

nekem a 19 év alatt még sose tudott spontán gyógyulni. vizhajtót nem szedek, de Káldiumot irtak fel, azt minden nap kell bevenni. próbálgasd a nagyadag C vitamint, már pár nap után eredményesnek kell lennie, hátha neked is használ. ártani biztosan nem árt. és fel a fejjel, kb. 3 hét múlva megyek kontrollra.

Előzmény: b3a (1679)
b3a Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1679

Sziasztok

 

Én sem vagyok híve a Medrolnak, 2007.-ben amikor "csak " a tüdőmben voltak bock.ök akkor én sem vettem be gyógyszert és spontán visszafejlődtek.Most viszont amikor lábra sem tudtam állni  és a Ct kimutatta a 1,5*2,6 és 2*3,8 csirokcsomókat+ mind két lábbamban isa csomókat ...muszály volt. Lassan 3.hete 32mg Medrolt szedek=büdőset izzadok mint még soha, éjjel nemtudok aludni, a szívem félrever.Nappal a pici gyerek lefoglal és ott van a nagyobb gyerek is. Reggelente rosszul vagyok hányingerem van a gyógyszertől és a vízhajtóról nem is beszélek.!!De lábra tudok állni.Már lassan 4.hete várok a szövettanra amit a lábamon lévő csomóból tenyésztik, igaz ez csak rutin vizsgálat mert a betegség igazolva lett már 2007.-ben tüdőbiopszia által. Ugy érzem a meleg sem kedvez nekem de csak annyit tudok mondani KITARTÁS  és egyszer vége lesz ennek is.B.

 

gyerköc Creative Commons License 2011.07.13 0 0 1678

HÁT REMÉLEM JÓ EREDMÉNY LESZ.NEM A GYÓGYSZEREK ELLENSÉGE VAGYOK,CSAK HA JÓL VAGYOK NEM KÉNE ROMBOLNI A SZERVEZETEM.DE AZ ORVOS MAJD ELDÖNTI,1ÉV 7HÓNAPJA VAN ÉS MOST KIDERÜL MILYEN ÁLLAPOTBAN VAN A SZERVEZETEMBEN,MERT RÖNTGENRE HAGYATKOZNI NEM IGAZÁN LEHET,MERT AZ ELÉG CSÚNYA.LÉGZÉS FUNKCIÓD MILYEN??AKKOR EZEK SZERINT A VIZSGÁLATOK INNENTŐL KEZDVE ELÉG GYAKORIAK LESZNEK?ÉN KIS NAÍV AZT HITTEM MEGLESZ AZ EREDMÉNY ,KEZELÉS ÉS VÉGE.

Előzmény: tandora (1677)
tandora Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1677

Sokminden fog függeni a szövettantól. 

Én határozottan ellenálltam a szteroidnak, de az én dokim partner volt benne, hogy várjunk. 2 hónappal a tükrözés után csináltunk egy újabb rtg-t, rá egy hónapra pedig egy kontroll CT-t. Nekem lényegében eltűntek a csomóim a várakozás (összesen 6 hónap a diagnosztizálástól kezdve) alatt mindenféle gyógyszer nélkül. Mondjuk az is igaz, hogy megszűnt a stresszt kiváltó ok is, így már "csak" a betegségem miatt voltam ideges. 

Szedtem kétszer 500 mg. C vitamint naponta és nagyon vigyáztam, hogy ne fázzak meg és ne járjak olyan helyen, ahol nagy a szmog (pl. nagyforgalmú utak melletti járdákat kerültem, amikor tudtam és füstös kocsmákban sem jártam - bár azokban korábban sem :) ). Eleinte voltam párszor Sensolite fényterápián és sóbarlangban, majd ezek után két hónapig hetente négyszer Ceragem központban az ágyon. Nem tudom, hogy ezek mennyire játszottak közre a gyógyulásomban, de végülis csak nem kellett szteroidot szednem. Most majd 3 havonta megyek rtg-re és légzésfunkcióra és fél évente CT-re. Szóval - ha a szövettanod is jó lesz (és természetesen az lesz!!!!) - akkor én várnék. De ebben neked kell döntened, én - és a többiek is - csak a saját esetüket tudják elmondani. 

Előzmény: gyerköc (1676)
gyerköc Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1676

EREDMÉNY ELVILEG 21.-ÉN LESZ AMIKOR MEGYEK A VARRATSZEDÉSRE.LEHET,HOGY KÉSZ VAN ELŐBB,DE A DOKI ÍGY MONDTA.MIVEL SOK A MŰTÉTEKRE VÁRÓ BETEG EZÉRT NEM IS AKAROM ZAVARNI.MOST MÁR EZT A PÁR NAPOT TÜRELMESEN KIVÁROM,EZEN SEM AKAROM IDEGESÍTENI MAGAM ELŐRE.ADJATOK TANÁCSOT-------MIVEL NINCSENEK TŰNETEIM EZÉRT NEM SZERETÉK SZEDNI SZTEROIDOT/BÁR A KORÁNYIBA A DOKI AZT MONDTA MIVEL A TŰDŐ ÉRINTETT EZÉRT SZEDNI KELL MAJD/NEM SZERETNÉM AZT ,HOGY MOST TÜNETMENTES VAGYOK ÉS A GYÓGYSZER MELLÉKHATÁSAITÓL MEG BÁRMIFÉLE TÜNETEIM LEGYENEK.MINDIG SZÓT FOGADTAM MINDEN DOKINAK,DE ITT AZÉRT MOST GONDOLKODOBA ESTEM.ÍGY TÜNETMENTESEN KÖNNYEBBEN FELDOLGOZZA AZ EMBER,HOGY "NINCS IS SEMMI BAJA"AZ EREDMÉNYEKTŐL FÜGGETLENÜL.--------TI MIT TENNÉTEK ILYEN ESETBEN?????-BABÁZOM BÁR EGY KICSIT AZ EMELGETÉS MIATT HÚZÓDIK A VARRAT,DE NAPRÓL-NAPRA JAVUL. 

Előzmény: tandora (1670)
taki61 Creative Commons License 2011.07.11 0 0 1675

Kedves Klári!

Engem nagyon érdekelne, hogy mit tudtál meg a sarcoidodisról.
Nálunk a 21 éves fiamnál két éve diagnosztizálták ezt a betegséget. Tünetmentes volt akkor is és most is. Csak a tüdő- szűréskor derült ki, hogy baj van. 3 hónapig szedett Metipredet, de nem változott az állapota, ezért azt mondta az orvosa, hogy ne mérgezzék tovább a szervezetét. A szteroidtól kirepedt a bőre és pár kilót fel is szedett. Valamint a gyógyszer elhagyása után nagyon fájtak a térdei.
Én mint féltő anya, nagyon sokat olvastam a betegségről. Mai napig olvasom a fórumot, mert ott tudok meg legtöbbet, amit az orvosok nem mondanak.
Sokan ajánlják a nagy dózisú C vitamint. Ez is  magyarázat lehet arra, amit az oxidatív stresszről írtál, mivel a C vitamin antioxidáns. Régebbi fórumon Mészáros Endre írta, hogy ő a Béres csepp plussz C vitamintól gyógyult meg a negyedik stádiumú sarcoidosisból. Béres József mondta el neki az adagolást.
Többen ajánlották a pecsétviaszgombát, amit én is szedetek a fiammal. Valamint időnként én is a Béres cseppet adom neki.
Jelenleg többmint egy éve nem volt ellenőrzésen, mert az orvosa elment a klinikáról, és még nem kerestünk másikat. Pedig én már kíváncsi lennék rá, hogy megvannak-e még a foltjai. Egyébként nagyon jól van a fiam, őt nem is érdekli a betegség. Ezért is nehéz elküldeni az orvoshoz.

Kíváncsian várom a válaszodat.

Köszönettel:  Tünde

Előzmény: E.Klári (1671)
tandora Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1674

Külföldön azért vannak kutatások, én is egy amerikai kutatásban olvastam először arról, hogy bizonyos rajzolatú rtg kép alapján 99%-ban valószínűsíthető a szarkó, ebben az esetben ők a várakozó állásponton vannak (persze EKG, légzésfunkció, vérkép, UH van) és nem tükröznek, vágnak, stb. És szterót is csak végső esetben adnak. Valami olyasmi szám volt, hogy 10.000 adott rtg képű beteg esetében 99.890-nél szarkó, 100-nál TBC, 8-nál Hodking limfóma, 2-nél Non-Hodking limfóma a diagnózis. 

Nekem is ilyen rajzolatú rtg-m volt, így kötöttem az ebet a karóhoz, hogy engem bizony nem vágnak és várunk. 

 

Ízisz: a "Márpedig nem tudok!" mondatod elég ijesztő. Biztos vagyok benne, hogy most nem tudsz. De te biztos vagy benne, hogy pár év múlva is ez lesz a helyzet? Annyi minden történik velünk nap mint nap, látod, ez a nyavalya is egyszercsak lett, holott szerintem te is biztos voltál benne, hogy semmi komoly bajod nem lehet. 

izisz1 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1673

Hali!

Ebben van valami! Hogy a stressz mindanyiunk életében szerepet játszott, azt már kisakkoztuk itt a fórumon.

Vannak akiknek megoldódnak a problélmáik. Ők, gyanítom a "nem visszaesők táborába tartoznak". De, vagyunk jópáran, akik életében ez nem könnyen oldódik meg (pl. egy nem túl jó házasság, egy súlyos beteg hozzátartozó, stb), vagy ottmarad örökre. Akkor mi visszaesők leszünk? Az egész életemet stresszben éltem. Ma sincs másként. Ha nem tudok életszemléletet váltani, ill. életmódot, akkor bármikor visszaeshetek? Hmmm! Márpedig nem tudok.

Akkor maradnak az antioxidánsok. (C vitamin és társai)

 

éjjelibagoly50 Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1672

kedves Klári! ha ez igaz, akkor te nobeldijat érdemelsz! én már nagyon-nagyon régóta visszaeső vagyok, nekem eddig csak azt mondták, hogy ezt a betegséget nem is kutatják az egyetemen. mindig próbáltam kérni a dokimat, hogy csináljunk egy góckutatást, mert nekem se tetszett, hogy állandóan kiújúl, de annyi volt csak a válasz, hogy ez egy ilyen betegség. külföldön is vannak rokonaim, ismerőseim, náluk is érdeklődtem efelől a betegség felől, és ott is csak a szterot adták. szerinted akkor mi is a megoldás? pontosan, magyarul, mit kell tettünk??? szednünk?

és van-e doki, aki ezt elfogadja? kiváncsian várom az eredményeket.

kösz a biztatást, éppen két hete kezdtem a nagyonsokadik újabb szteroidos kezelést, mert nagyon aggasztó volt a rtg.felvételem. legutóbb szeptemberben "gyógyultam" meg, eddig birtam.... :-))

Előzmény: E.Klári (1671)
E.Klári Creative Commons License 2011.07.10 0 0 1671

Sziasztok,

 

az egyik régi barátnőmnek, akivel nem rég vettem fel a kapcsolatot, is szarkoidozisa volt. Neki is nagy adagban adták a szteroidot annak mellékhatásaival együtt. Az orvosa elmondta, hogy számíthat kiújulásra. Mivel nekem eü. diplomám van és egészségmegőrzéssel foglalkozom, utána néztem a témának, hogy tudok-e segíteni.

 

Nekem az a véleményem, hogy egy betegségnek mindig az okát kell megkeresni, hogy az embereknek ne reménykedniük kelljen a gyógyulásban, és félniük a kiújulástól, hanem valóban meggyógyulhassanak.

 

A kutatásom során találtam a hollandiai Maastricht Egyetem Toxikológiai és Farmakológiai Intézetének egy vizsgálatát, amelyben azt írják hogy a szarkoidozis oka az oxidatív stressz. A reaktív oxigén-gyökök (ROS) egyszerűbben a szabadgyökök megnövekedett termelődése gyengíti a sejtbeni védekezést, valamint elősegíti a gyulladás kialakulását.

Ez a referenciaszám utána lehet nézni:Respir Med.2009 Mar;103(3):364-72. Epub 2008 Nov 17. 

 

Az oxidatív sterssz lényegében az az állapot amikor a  a szabadgyökök a" rossz fiúk "szintje magasabb az antioxidánsok a védő " jó fiúk" számánál, így a szabadgyökök szabadon roncsolhatják a sejteket, a DNS-t.

 

Jó hír, hogy az antioxidáns szintet már mérni lehet!

 

Én el fogom hívni a barátnőmet egy ilyen Mérésre, hogy megtudja hogy áll, és az eredmény fényében lépéseket tehessen, hogy a betegség ne jelentkezzen ismét és ne kelljen félnie azoktól a betegségektől, amik a szarkoidózissal élőknél nagyobb kockázattal fordulnak elő.

 

Akit érdekel, hogy még mit tudtam meg a szarkoidózisról  és a mérésről az írjon a senaid(kukac)wnex.hu címre.

 

Addig is mindenkinek jobbulást kívánok !

tandora Creative Commons License 2011.07.09 0 0 1670

Úgy örülök, hogy írtál! :)))

Drukkolok nagyon, hogy minden rendben legyen. Mit mondtak, mennyi idő múlva lesz eredmény? Nálunk ez általában 2-3 hét. De én az első hét után két naponta érdeklődtem. :)) Pedig nekem "csak" tüdőtükrözésem volt. 

Azt mondjuk nem értem, hogy ha kivettek 3 nyirokcsomót, akkor mitől ne lenne eredmény, de én ugye nem vagyok orvos ... csak ha logikusan gondolkodunk, akkor a sarcoidosis a megnagyobbodott nyirokcsomókkal jár együtt ... tehát igazolnia kellene ... Na mindegy, a szövettanból minden ki fog derülni. 

És fel a fejjel, túl vagy a "vágáson", lehet megint felhőtlenül örülni a kicsinek. :)))

Előzmény: gyerköc (1669)
gyerköc Creative Commons License 2011.07.08 0 0 1669

SZIA!!!TEGNAP MŰTŐTTEK.SZERENCSÉRE CSAK A MEDIASTINOSCOPIÁT CSINÁLTÁK.TÚL ÉLTEM,REMÉLEM EREDMÉNY IS LESZ BELŐLE,3 NYIROKCSOMÓT VETT KI A DOKI.KICSIT HÚZODIK,ELÉG KELLEMETLEN ENNNI,INNI.KB.5CM -ES VÁGÁSOM LETT.DE NEM OLYAN VÉSZES.VARRAT SZEDÉS 21.-ÉN LESZ.MA HAZA ENGEDTEK A PICIRE VALÓ TEKINTETTEL ÉS PERSZE ELÉG JÓL VAGYOK.DRUKKOLJATOK HOGY A MINTA JÓ LEGYEN ,MERT HA NINCS EREDMÉNY AKKOR LEHET ,HOGY JŐN A TŰDŐ MINTAVÉTELE/MONDTA A DOKI,HOGY AZ FÁJDALMASABB.KICSIVEL NAGYOBB MŰTÉT./JÓ LENNE HA VÉGE LENNE MÁR...MINDENKINEK KITARTÁST....

Előzmény: tandora (1666)
tandora Creative Commons License 2011.07.07 0 0 1668

Kicsit eltérek az eredeti témától, de van megoldásom a torokszárazságra. A gégészem szerint ez enyhe garatnyálkahártya gyulladás, ami nem tart sokáig, csak kb. életünk végéig. Néha jobb, néha rosszabb. Olyan, mint a herpesz, meg mint a Boeck. A tüdőgyógyászom szerint ezek gyakran együtt járnak. Szóval minden mindennel összefügg.

 

Na de a megoldás:

 

1. Ha csak kicsit van kiszáradva a torkod, akkor hatásos a fél pohár meleg vízbe egy teáskanál szódabikarbóna (gyógyszertári hatásosabb, mint a háztartási) és ezzel a gargalizálás naponta 3-4-szer. Nekem már egy gargalizálás alkalmával is pár órás nyugi van. Attól eltekintve, hogy folyamatos hányingerrel küzdök a szódabikarbóna miatt... 

 

2. Ha rosszabb a helyzet és már fáj is a torkod, akkor jön a nagyágyú. Ez pedig a gyógyszertári bórvazelin. Na jó, ez lényegében sima vazelin, szóval a gyógyszertárban bármit gondolhatnak ha kéred... :D Szóval vazelin. Mindkét orrlyukadba be kell tömni egy kb. cseresznyényi vazelint, egy kis vattapanacsot utánuk nyomni és kb. fél-1 órán keresztül tűrni. A vazelin "lecsorog" a száraz torokra és elképesztően hatásos. Megkérdeztem a gyógyszerészt, semmi gáz nincs vele, ha az ember lenyel egy-két tubus vazelint. :) A vatta azért kell, hogy a felolvadó krém ne folyjon a szádba. Ez egészen addig hatásos, amíg valamilyen sűrű, meleg ételt nem eszel. A víz meg a langyos leves békén hagyja, de egy szendvics már leszedi a vazelint a garatról. 

 

(A vicces része: a párom szerint van valami pajzán abban, ha az ember lányának be van vazelinozva a torka ... :DDDDD )

 

Bocsánat, hogy eltértem a témától, de hátha tudtam segíteni, vagy hátha valaki másnak később még jól fog jönni ez az infó. 

 

Ja, még a cukorkaszopogatás is jó - Orbit dropsz, abban nincs cukor, nem teszi tönkre a fogat és nem hízlal. :D 

Előzmény: éjjelibagoly50 (1660)
tandora Creative Commons License 2011.07.07 0 0 1667

Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy nálam az alkoholizálás egy-egy buli alkalmával kimerül 2 pohár borban egész este. Ehhez képest az egy egész üveg pezsgő eléggé kiütött. :) Gondolom sokan vannak, akiknek meg se kottyanna. :DDD 

De köszönöm, hogy nem ítéltél el érte. :)

Előzmény: pycur75 (1665)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!