A díszítésre lenne ötletem! A kitűzőt a nyaktábla helyére, a hűtőfeliratot az alsó vázcsőre, a varrógép táblát pedig a csengőre ragasztanám. A biciklire valókat nyugodtan felejtsd el... :-)))))) Azok mind márkaidegenek:-)))
Egy barátomnak szeretnék segíteni. Ő nincs fent a fórumon. A képeken látható, Kelemen Márton kereskedőtáblás (ha minden igaz) WM Favorit (nyaktábla szegecstáv: 60mm) 26-os női kerékpárt szeretné elcserélni hasonló állapotú, nyaktáblás, férfi, WM Csodára. Érdeklődni: 30/595-7613
Dehogynem véleményezünk, csak adj egy kis időt... :-) Látod már jönnek is...
Csepel női, Luxus női, NIK női, Apollo női, Graziosa női,Royal Progress tipusok szerepelnek az "N" vázszámú gépeknél (gondolom rájöttél, az "N" nőit jelent) Ez nem jelenti azt, hogy más tipus nem lehet, de eddig ezek kerültek be az adatbázisba...
Ha megérkezett a bicaj mérd meg a nyaktábla szegecsek távolságát és máris beljebb vagyunk a tipus megfejtéséhez...
Ha meg a drótos kerekeket falcosra cseréled, meg felcicomázodd korabeli bazarakkal, (nyereg, lámpa, dinamó, prizma, szerszámtáska, eredeti sárvédő, stb..) akkor f@sza jó veterán... :-)
Persze a szuper fa markolatokat majdnem kihagytam... :-)
Ember! 9 órája tetted fel a hozzászólásodat! Mit gondolsz az összes szakember egész nap arra vár, hogy néhány túlmozgásos újdondásznak minusz 1 percen belül megfelelő színvonalú választ adjon. Várj egy-két napot, akkorra kapsz több választ is. :-)
Valakinek nincs véletlenül dupla rudazatos fékkel ellátott kerékpárja, amit olcsón - reális áron - eladna. Egy jó ismerősnek kellene de csak 30-40 ezer között találok indiai Hero-t.
Komolyra fordítva... Nem publikus a mailed, az enyém igen, a nickemre kattintva előjön... :-) Írj egy mailt majd a kormány mérettel. Egyébként 3000/ pár RM, sárgaréz vagy vas gyűrűvel... Dió, cseresznye, bükk, tölgy és talán éger fám van most...
Ismét egy példány a "csonka" családból. 48 fogas a lánckerék, arra rájöttem a régebbi hozzászólásokból, hogy a "BHSZ" az Barna Endre Szegedet jelent. De akkor miért nem "BESZ"???? A váz tiszta olyan, mint a Csepel Tura, de nyaktábla lyuknak nyoma sincs, a vázszám, meg végképp nem fér bele a képbe. Mindenesetre jó nagy kiadós számokat használtak. Középhajtásház, és az üléscső befogó másik oldala jelölés mentes.
Esetleg valakinek van valami információja, vagy ötlete ez ügyben?? Szívesen venném!
Mondjuk a villaváll és a kerekek sokat elárulnának, de hát az ember ne legyen telhetetlen, nem igaz?
Sajnos külföldre költözés miatt eladó sorba került Csepel Tihany férfi kerékpárom.Rengeteg vadonatúj alkatrésszel,új fűzött króm acélfelnik,vadonatúj fehér szegélyű gumik,Sram T3 agyváltócal szerelve,Brooks B66 nyereggel stb...
Az összes gyári alkatrésze megvan,pumpa,pumpatartó,kerekek,gumik,nyaktábla,láncvédő,ülés...
Egy korrekt ajánlatért vihető a bringa,de csakis egyben.
Faesztergályos ismerősöm nincs. A vasesztergályosok meg (jogosan) rázzák a lábukat a faforgács és a por miatt.
Ráadásul nem lehet érte rendesebb pénzt kérni. Na majd megoldom. Valamikor fúrógéppel esztergáltam fát. Lehet újra nekifogok, de én is ócckodok. Minden tiszta por lesz a műhelyben.
Köszönöm. Nem akarok én ezzel tudományosan foglalkozni. Akkor rögtön a nyerget is el kéne dobni. Amit kinéztem csomagtartó sem korabeli. Festése is külön művészet lenne.
Csak azért tettem fel, mert örülök neki és meg akartam osztani az örömömet.
A fórumozáshoz az itt lévő mesterekhez szólni kicsi vagyok.
Beütőcsésze volt benne, a méretet nem tudom, de biztos nem kompatibilis a mai kerókba valóval:-)) Szerintem 42 mm külső átmérő, vagy hasonló. Megpróbálhatod a monoblokkot is bele. (azt hiszem így hívják ezt az új féle tengelyt)
aki meg nem sajnálja a gumira a 25-30 e forintot szóljon hozok neki .éppen holnap megyek a szlovákokhoz import ócskavasat venni. 1 kis kitérő jó pénzért belefér a büdzsébe .
Zoli bácsi , ,kevesen tudják hogy a gőzgépek megjelenése elöttől kezdődően az 1960 as évek végéig rengeteg nagy teljesítményű gépeket hajtottak meg olyan szíjakkal amiket az általad használt sherfeléssel végtelenítettek . nagyon jó megoldás nincs benne semmi hiba ,és sokkal jobb erősebb és biztonságosabb mint a vulkanizálás .
Sziasztok! Új vagyok ezen a fórumon, igyekeztem átlapozni a már fent lévő dolgokat, de azért nem könnyű több év munkáját végig nyálazni :D! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek ötlet, hogy ebbe a középrészbe milyen szereléket lehetne tenni(modern megoldás is érdekel), semmim nincs hozzá, igy került hozzám Előre is köszi!
Ezen kár vitázni. Egyértelműen, műszakilag jobb a gyári gumi, de ár-érték arányban lehet a házi készítésű jobb.
Aztán ha valakinek csak 5000 Ft-ja van a két gumira, akkor nagyon nem is tud válogatni a két alternatíva közül.
Ha azt is belevesszük a számításba, hogy az ember nem használja minden nap megint a "bohóc gumi" felé billen a mérleg nyelve. Ráadásul nem kötelező Pazolta szaki megoldását választani, mindenki úgy oldja meg ahogy akarja, vagy tudja a problémáját. Megosztott a fórumozókkal egy megoldást, van másik megoldás is, legalább lehet választani.
Én személy szerint tizenkét éve ragasztottam az első külsőmet a WM árúkihordómra, és el kell mondjam nem igazán kérdezősködtem, bár nem is nagyon volt kit. Az elmúlt évek alatt összesen négy darabot ragasztottam össze, tehát meglepően jól teljesített ha elmondhatom átlagosan két-három évet kibírt egy egy ilyen szükség köpeny. Három esetben nem is a ragasztás volt a végzete, szóval megbízható és tartós ez a maszek megoldás. Vannak olyan speciális méretek mint korábban esetemben is hogy kénytelen voltam a 2000-es évek elején ilyen megoldásokhoz folyamodni amikor még egy egy 28-as akkor még BARUM-külsőként ismert köpeny beszerzése is nehézkes volt. Azóta nagyot fordult a világ, újabb nevek is megjelentek néha egészen hangzatosak is, a paletta percről percre színesebb az ember csak úgy kapkodja a fejét a rohamosan bövülő választék láttán.
Aki esetleg komolyan is gondolja 26X 1 1/2 gumiperemes gumi:
ma már könnyen elérhető. Természetesen még mindig vannak kritikus méretek melyek váratnak magukra.
Szerencsére és talán a véletlen műve is hogy mára már sikerült beszereznem ezt a speciális méretet eredeti köpenyben, tehát én már nem bohóckodok tovább.
Apropó ez még azzal a kezdetleges technikával lett toldva, vagy netán sikerült vulkanizáltatni valakivel?
A felirat is magáért beszél. Volt képed, mármint az illesztéséről is?
Unbekannt kérdéskörben lenne érdemes megpróbálni a vázadat.
A karok biztos hogy nem Steyr-ek ezért valószínüleg a közepe sem az.
Ilyen motívum Styria kerékpárokon is szerepel, de ettől függetlenűl még bármi lehet, ezért ne csak a motívumra koncentrálj, mert a szétszedett közepe a leginkább mérvadó, és ez esetben ez az ami a legtöbbet elárulna a vázadról.
RM Sport villád van.Azt most nem tudom a képekről megmondani, hogy férfi vagy női, az a menetes cső hosszától függ. Ez nem kisműhelyes termék, de nem sok maradt meg belőle. Nekem van egy komplett nőim, ill. az egyik ffi Budapestemben is ilyen van. 26-ös kerék kell bele. MGYVK- n vannak képek nézd meg, vagy esetleg privátban én is tudok küldeni. Szép lelet!
A napokkal ezelőtti feltett 60 fogas kerékpár váz,és lánckerék,ügyében kérdeznék.
Hosszas keresgélés után némi segitséggel,talán sikerült a tipust belőni. Steyr nek nézem A netet bujva próbáltam a lánckerék mintáját levadászni,és 1 ugyan olyan mintát találtam,de a lánckerék nem olyan de az 1898-as gép.Az enyém biztos fiatalabb,de ami fiatalabb volt vagy a minta,nem eggyezett,vagy már felirtaozva volt a lánckerék. Tehát a kérdésem az lenne,hogy vázszám alapján hol lehetne belőni az évszámot,vagy Steyr-t hol kereshetnék még a neten 1900-20-ig. Köszönöm elöre is!
Ezt ember nem mondja meg...Kisműhelyes,azon belül igen ritka,hogy van villa sapkája!Szép,előre tolt,jó nagy tengelytávú bringáé lehetett...Kereket próbáltál bele,26"-28"-as?
Valami olyasmi lehetett, vagy morzsoló, de mikor én ráleltem, már elég felismerhetetlen és nagyon hiányos állapotban volt.
Most találtam róla képet, de így sem tudom, pontosan mi ez.
A jobb oldali része valami szelelőnek tűnik, az mondjuk darálóra, morzsolóra nemigen kell, lehet, hogy valami törpe cséplőgép? Mondjuk ahhoz elég munkás lenne.
ezt a gépet egy Kovács Géza úri embernek a lányától kaptam és az ő állítása szerint 1960' években vásárolták a franc tudja hol...
10 évet egybe használták utána meghalt a papa.
Átadták a csepelt a lányának ő meg leszarta... ő is összeházasodot egy Kocsis Mihály nevű emberkével aki eléggé pénz éhes volt és eladta az alkatrészeit és csak váz volt a 90' évekig utána eltellt az idő valahol 2005 fele egy "szellem" vissza hozta a kerekeit és a kormányt + az ülést.
És Eltelt az idő máig amikor jó magam megláttam az utcáról és beleszerettem . Összeraktam
Am: a szegecs távolság : 65mm és a kerekei 28- asak :)
Gondoltam rád pont ez ügyben. Az asszony mindig azt a *urva rudazatos féket használja a gépén, ha nagy néha ráül. Nem bírom beadni neki, hogy nem kéne. Lehet most a télen Én is megpróbálom leutánozni a találmányodat, feltéve ha megengeded.
üdv: mail: hajdu_zsigmond@freemail.hu .A szálitást és a fizetést ahogy neked a legolcsob, legjóbb az utalás a szállitás posta vagy csomagküldö szolgálat?Majd ird meg.
Ma voltunk kint Szigetszentmiklóson a börzén és láttunk két fiatal srácot, kik Csepel (egyik szépen felújított Tura volt, másik is talán, csak újabb) bicajokkal voltak, ott tologatták a sorok között nézegetve a portékát. Többször is "találkoztunk" velük. Jó érzés volt látni, hogy vannak fiatalok is, egyre többen talán, akik becsülik, szeretik eme csodás gépeket.
üdv: Nekem van egy villám pirosra van festve van még egy pár felnim hozzá le homokszorozva. 1db Toldi nyaktáblám, Ha valakinek kell valami irjatok. üdv:
Sziasztok! Csak egy friss történet az eszmei értékről: pár napja vitt az utam Pécs-kertvároson át, mikor a kocsiból észrevettem, hogy egy muki a lakótelepi kukákat túrja végig bármi használhatóért. Hát ebben az összképben a szívdobogtató mégis a némileg viharvert de hiánytalnnak tűnő férfi Tihany bringája volt. Gyorsan leparkoltam hogy váltsak vele pár szót, és pontosan tudta milyen gépe van, valamint elmesélte hogy többen kináltak már méltányosnak tűnő összegeket értre, de nincs az a pénz amiért eladná. Azthiszem ez az igazi eszmei érték, és Tihany tulajként én is mosolyogtam ezen. A nepperek és túlárazók az élet minden területén jelen vannak, ahogyan itt is és páran azt képzelik hogy az ő tulajdonuk a mindenki másénál értékesebb, (talán csak a körültekintés vagy a hozzáértés hiányából fakadóan) és nem szégyellik ezt a beárazásnál is domborítani. Ugyanakkor, egyre több ember szeret bele a régi kerékpárokba, aminek az előnye, hogy a választék kiszélesedik, de sajnos ezzel párhuzamosan megugrasztja az árakat is, mint minden népszerű dolog.
Egy ismerősömnél találtunk 1910-20-30-as évekből "Kalendár"-t, ami ma arany oldalaknak felelne meg, kifotóztuk az ilyen jellegű hirdetőket, de sajnos a képek még nem kerültek hozzám. Amint meglesznek, jelzem. Összesen 4-re emlékszem.
Ez komoly. A zárójeles részt a neppereknek szántam, hiszen pont ez a rész, amit nem ennek az oldalnak szánunk. Azért köszi a baráti segítséget, de nehogy félre értsék, pontosan tudom az eszmei értékét és a piaci értékét is. Az infó, amit hordoz viszont pénzben nem kifejezhető. A gyűjtők nem forintban mérnek, és egyébként nem is az árak bekalibrálása a dolgunk, az a piacon működik. Röviden minden annyit ér, amennyit adnak érte.
Köszönöm a lehetőséget, így egy régi-új típus képeivel bővülhet a virtuális múzeum:)
A kialkudott ár sok tényezőtől függ, nem tudnék árat mondani. Ha nagyon szeretnéd megszerezni, biztosan rálicitálsz, és felértékelődik. Ha szerencséje van az embernek akkor áron alul megveheti. Én 30.000 forintért vettem a Turán csengőjét... mert kellett:) bár ennek már jó pár éve:)
Szövetkezeti Áru Gazda kerekeket keresek, ill. Toldi táblát, és kerekeket.
Cserébe van Superla táblás komplett női gépem, R26-os táblás férfi komplett gépem, Budapest női tábla nélküli, Csepel Tura női táblás, MMVZ orosz táblás férfi, Fecske vagy milyen, Orosz táblás női, RM Sport női, festett tábla nélküli... meg még ki tudja mi?
A csengő sok más típushoz hasonlóan egyen öntvény, és természetesen létezhetett számos különböző forgalmazói felirattal is, amit az említett link igazol.
Ezért jó, hogy létezik a virtuális múzeum. Szerintem megtiszteltetés hozzájárulni új infókkal a magyar kerékpár gyártás történetéhez. A kirakós egy kis szelete is többet ér publikusan, mint az elfelejtett kincs. Természetesen ezeket is használhatod, de remélem készülnek még finom részletek. / Szerinted mennyit érhet?? Segíts!! Stb...! /
Igazából egy Osztrák bringán van , melyben sok minden nem stimmel.Első sárvédő nincs rajta, HB-s lánctányérral van szerelve , s ez mellett sok apróbb hazai alkatrész van beépítve.
Valójában egy kicsit katyvasz a bicikli.Hogy a sárvédő egyáltalán a bringa sajátja -e , azt is nehéz megítélni.(de talán igen).
Mivel most nem vagyok otthon , csak emlékezetből tudom :valami Velo -Humber a nyaktáblája(vagy talán Velo -Humbler). Ilyesmi.
Szia! Mindenképp kerékpáré,de nem "típusfüggően"...! Mindamellett rézből kiöntve így,ahogy kinéz,nem is biztos,hogy széria,mint inkább egyedi darab lehet...Én biztos,de lehet vagyunk egy jópáran,akik először látnak ilyet..:) Század legelejéről való,szerintem.
Megvizsgáltam a női WM-et is, vázszám: N 83068 Szegecstávolság: 69 mm
1948-as Nik lehet a nyomozásom szerint, bár fura, hogy a díszesebb fajta muffolás van rajta, ami némelyik Csodán is... de ha a Nik minimális változtatással a Csoda "továbbgyártása" akkor lehet, hogy jól sikerült a kutakodásom. :)
A ffivázas WM vázszáma B 31697 Való igaz, az első két karaktert (B és 3) nehézkes kiolvasni, de leginkább ez a kettő lehet. A festést meg kár lenne bántani rajta.
Ez az 50-es - 70-es évek kategóriája, ami ismert történelmi okok miatt nem volt nálunk újonnan kapható.... mert NSZK gyártmány volt.
A rendszerváltás után hoztak be pár használt gépet hozzánk - esetleg ezek között akadhat, bár a jó állapotuk miatt nem hiszem, hogy megválna új gazdája ezektől....
Azért ez kicsit más... Persze én se veszek ennyiért kerékpárt, de ennek az állapota kimagasló... És ennyit el lehet költeni egy hétvégi bevásárlásra is manapság. Persze mindenki el tudja dönteni hogy mennyi az annyi, meg alkudni sem ismeretlen fogalom..
Az árakkal amúgy nem lehet mit kezdeni, néha csak lesek egyes kerékpároknál... mindenki 5 és 20 ezer ft között árulja a gyakorlatilag nagyon hasonló biciklit, ill szinte teljesen ugyanolyat. Aztán jönnek páran és ők 40 és 60 ezer ft között árulják (nem eladják) hosszú hónapokig, évekig is néha. Na ezek nem tudom hogy mégis mit gondolnak... hátha van olyan madár, akit be lehet palizni?
A mesterségesen magasra felnyomott árakról nem is beszélve... sőt hogy azokat ne is emlegessük, akik csak azért is megveszik a szép darabokat, aztán meg hagyják rohadni... de nehogymár a másik !valódi! veteránkerékpárosé legyen.
Szeretnék építeni egy motosulm -ot, aminek az alapja az NSU flux kerékpár. Persze lehet női is, de egy férfi azért jobb lenne. A motor és a kipufogó, ami egyben az első sárvédő is már megvan és persze még egy-két speckó cucc, de a lényeg a kerékpár még nincs. Ezért gondoltam, hogy megkérdezem a magyar veterán kerékpár fórumot hátha segítenek nekem ha tudnak. De marad a külföldi beszerzés. Ezért köszönöm a választ.
15-ért semmiképp nem eladó, többért vettem én is, ennyiért nem nagyon lehet még kínai biciklit se kapni, nemhogy ilyen állapotút.:)
Mivel nem eladó, de sajnos nekem nincs olyan helyem, ahol tudnám tárolni úgy, ahogy eddig volt. Szeretném, ha az állapotát még megőrizné még sokáig. Szerintem ritkaság is az ilyen állapotú, ezért ha valakinek megér 40.000 Forintot, annyiért odaadnám.
Lehet.....röviden válaszolva....nem hiszem hogy túl gyakori nálunk, aztán ki tudja. De akkor Te is árulj el valamit... Miért pontosan speciálisan ez kell??
Szeretnék vásárolni egy NSU FLUX kerékpárt, lehetőleg férfit. Mellékeltem egy képet is... Valaki tud ebben segíteni? Lehet nincs senkinek, azért nem válaszoltok?
Majd holnap igyekszem odáig jutni, hogy a múlt héten beszerzett két WM-en megnézzem a vázszámokat, hátha olyan kerül elő, amilyen még nem vagy nem nagyon volt eddig. :)
Köszönöm az infókat! Jólvan, már megtaláltam én is:)!
Sajnos a begyűjtő "emberek" szemszögéből ez egy kis súlyú, viszont nagy méretű, mindenhová beakadó vasdarab, így kézenfekvő, az azonnali flex általi kettémetélés.
Nem kis kárt okozva így nekünk, de úgy látszik, ezzel csak mi foglalkozunk. Volt olyan szép állapotú R26-osom ami 5 felé volt vágva. Hát nem bízták a véletlenre.
Nekem is van egy nagyon hasonló darabom (még félig meddig a régiesebb, 1982-es), hihetetlen, milyen leletekre lehet időnként bukkanni. :) Múzeumban van a helye, vagy nagyon óvatos, esetenkénti használatra!
Esetleg valaki tudna segíteni a típus és az évjárat beazonosításában? Úgy látszik nekem, mostanában kijut, a szétvagdalt darabokból. Vázszáma: 012810, más beütést nem találtam. Szegecs távolság:62-63 mm. Úgy látom 26-os méretű.
A héten érkezett: Szövetkezeti Áru Gazda. Nyaktáblája 3 szegecses, tehát 26-os méretű. Sárvédői megvannak. WM beütés van. Vázszáma: T 7861. Mikori évjárat lehet?
Ez igen szép állapotú, ritka ami ennyire gyári állapotban megmaradt. Azért arra kíváncsi lennék, hogy az elmúlt majd 30 évben mi lehetett vele a terve a gazdájának. Az állapota alapján, gondolom lakásban tárolhatta.
Mai szerzeményem, szinte új állapotú Túra Csepel 1985-ből. Csak a boltból jöttek haza vele, még szörösek a gumik rajta. Hibátlan króm, gyönyörű festés!:)
Igen cipő gyár, de 1934-39-ig a háború kezdetéig gyártottak bicókat is, s varrógépeket! Gazdag család volt /talán ma is az/ , láttam képeket a gyártásról, sajna már nem tudom hol volt /nem mentettem le/.
Vaterán szereztem egy retró orkán típusú kerékpár pumpát, de sajnos a rövidebb verziót kaptam. Nekem nem kempinghez, hanem egy Csepel Marathon kerékpárhoz kellene, ha valakit csere érdekelne vagy megvenné, jelképes összegért eladó.
További információ az ffekete kukac freemail pont hu email címen.
Azt kérdezném tőletek, hogy milyen tábla való rá? Úgy rémlik volt piros és zöld színezésű is - de lehet, hogy csak egyféle van. Tehát a zöld R26-ra milyen tábla való?
Lehet, hogy valami ilyesfélét kellene kihoznom az ismeretlen vázból... na majd összenézem, mit lehet alkotni belőle, megpróbálom lemodellezni, hogy hogyan is festene a végeredmény. :)
Szia. Ment ez gyártásba alatt kérdés mit értünk. Ha készítünk a garázsba egy ilyet az is lehet gyártás. Nincs régi darab, ami a váz korával megegyezik, mostani agyszülemény, de zseniális. Volt szerencsém tekerni egy kört az no.1 prototipussal... Állat
Ha valaki Tahi környékén űzi az ipart akkor érdemes benéznie a méhtelepre.Van pár érdekes dolog,bár az is igaz,hogy nem akar szabadulni a dolgaitól a tulaj, de biztos lehet vele egyezkedni ,csereberélni.
Tettem fel képeket (a sajnos még mindig ismeretlen váz albumába) a Csepel / Blond Pannónia FelFel-ről, összehasonlíthatóság miatt. :) Évjáratot a vázszámból és a vázszámtáblázat (veterankerekpar.hu-n) segítségével meg lehet határozni.
Pont erről beszélgettünk itt nemrég ;) Azon az áron, amit fórumtársunk is linkelt, szerintem egyáltalán nem drága, főleg úgy, hogy ténylegesen igen sok bőrre - nagy felületekre is, van amire többször is használtam már, és megvan már jópár éve. És jojobás, méhviaszos a Renapur, nem úgy mint a kisebb kiszerelésű és ahogy a leírásából kiderült számomra zsíros / olajos ápolószer amit hasonló áron vesztegetnek.
Egyenlőre ezt a képet tudom csak csatolni. "természetesen" hiányzik a nyaktábla, viszont a láncvédője megvan. A pedálok RM gumibetétesek, a többi alkatrész nagyjából típustiszta.
A jelenlegi tulaj 30.000Ft. ellenében válna meg tőle. Nincs túl nagy jártasságom ezek terén, ezért is fordultam ide. Mi lehet egy ilyen, szintén jó állapotunak mondható kép értéke?
Ha megtennéd felraknád azt a 60 fogas gépszörnyet ami már nálam pihen!Én rajtam most kifogott ez a képfelrakás. Hát ha az itt lévők közül valaki meg tudja mondani,hogy mi is volt ez. Van vázszáma is ami:275609
Na de azok nagyon más módon kapcsolódnak a vázhoz.
Ez inkább agyváltóhoz való lehet szerintem, méghozzá a "klasszikus" megoldásúhoz, vagyis nem a kormányra van felvezetve a váltókar, hanem "lejjebb" van elhelyezve a vázon, mint ahogy a régebbi versenykerékpárokon is szokás volt. Nekem inkább ez lenne a gondolatom. De ha érdekel valakit, előkotorhatom az említett banánüléses kerékpárról készített fotóimat, hátha azokon látszik valami érdemleges. ;)
Már régóta keresem ezt a bőrápolót. Még Szlovákiában vettem - a kalapos emberek árulják vásárokban és Philadelphia a neve.
Én a vázat szoktam átkenni vele (egész vékonyan), nagyon szépen kihozza az eredeti festést és a fekete csodálatos mélytüzű lesz tőle. És mintha a rozsda is eltűnne - illetve kiszürkül tőle.
Így igaz, én is ezt használom már jó ideje, tényleg mindenféle bőrre jó (kerékpárülés, bőrfotel, bőr autóbelső, bőrcipő, bőrnadrág, bőrkabát, stb); ez méhviaszos bőrápoló, és szerintem ennyit meg is ér, mert elég kiadós is. Elég hamar be is szívódik, utána nem hagy nyomot, foltot. A régebbi / rosszabb állapotú bőröknél természetesen célszerű kis idő elteltével megismételni a kezelést, ameddig szükséges.
igen, tudom, hogy ugyan arról a dologról tettem fel 17! :D képet...ez egy javítás, gányolás rajta..előbb azt eltüntetem...utána csiszolás és mehet is rá valami áttetsző lakk, de lehet hogy festék, majd az alkatrészek sorjában....este teszek még fel a vázról is képet
hopp..itt vannak az új képek....még csiszolva nincsen...majd akkor meglátom, hogy miért rakták rá ezt a szépséget, de szerintem sebváltónak a karja volt ott https://drive.google.com/folderview?id=0B4grR1Hi6vdMT3Zzd2lmVzh6T1U&usp=sharing
Szia! hova töltsem fel akkor, hogy megtudjátok nézni? szívesen megosztom veletek, hátha még tanácsokat is tudtok majd adni... ma leszedtük róla a vaslemezt....képek itt: https://drive.google.com/#folders/0B4grR1Hi6vdMYUx3WWpjbTVmREk
https://drive.google.com/#folders/0B4grR1Hi6vdMYUx3WWpjbTVmREk képek itt vannak fennt a leendő tekerősről....kicsit szét van peregve, de mentve lesz az tuti....
szia! én google drive-ra szoktam feltölteni a képeket, szívesen megnézném őket....
Lacman szaki! mostmár tárgytalan az agyváltós bicaj, még a nyáron szerettem volna, de sehol nem találtam 7 sebességes 26"-os shimano kereket, mert csak ez lenne jó...sokkal jobb/kényelmesebb lett volna vele túrázni Tirol-ban mint hagyományos váltóval volt.... jelenleg téli tekerőst építek, amolyan városbavalót...de még mindig a váz javításával foglalatoskodom...
üdv: Legutobb csináltam 2db nöi 3sebis agyváltóst az egyik fehér barna gumikal a másik retros metál zöld fekete-fehér gumikkal barna üléssel . mind kettö 26-os volt a váz valami 70-évekbeli hattyúvázas , de nagyon ott volt mind kettö ,képeket nem tudok felteni mert nem tudok tömöriteni. Nem szoktam nöi kerékpárt épiteni csak ha van rá megrendelés.
Na szóval teljesen más test tartás van a csepelen, mind két kerékpárom volt már, van egy nöi 60-évekbeli csepelem gyári állapotban de az annnyira megy hogy az csúda fél döntött test tartású viszont a holland cangán totál egyenesen ültem kéyelmes volt a hajtás technika de viszon egy sokkal lassab haladást eredményezet.
Most hogy is értelmezzem ezt? Úgy véled, hogy a Csepel vázkialakítása nem jó, vagy nem annyira jó, mint egy holland bringáé? Nem kényelmes hosszú távon?
Nagyon szép, egy ilyen Csepelt csinált egy kedves kollégám is a kolléganőmnek az is szép lett a végeredmény 33000ft volt. Egy kicsit elmosolyogtam rajta.Én ennyiért egy fúll profi agyváltós cangákat szoktam épiteni. Most nemsokára fogok hozzá kezdeni a saját veterán kerékpárom felujitásához de még ilyet nem láttam nagyon kényelmes a váz szöge és hihetetlenül hosszú a kerékpár, kintröl hozták de egy élmény lesz ha kész lesz.
Ebben igazat adok vigyázzatok a festékekre és a zsiroldókra !!!! Tavaj kihullot a hajam tavaszra visszanöt és nyáron megint kezdett, de remélem most megfogtam ,minden leletem normális volt és nem tudták az orvosok mitöl van, Nagyon sokat festek és zsiroldozók most már Maszkot és védö kesztyüt használok és kezd vissza nöni csak ennyit szeretem volna mondani.
Ha esetleg valaki WM Mokány építésére adná a fejét, lehet, hogy tudok segíteni. Vázszám: C 48700 WM beütés van. A váz vágott. Az első villa hegesztett. Nyaktábla nincs!
Ez igy nem jó azt döntsük el hány cm vagy és milyen test tartású kerékpára van szükséged. Megprobálok felteni egy két fotot milyeneket csináltam mostanában amik igazán szépek voltak és kényelmesek.
ok. igazat adok nektek, nem vagyok hozzáértő. többe kerülne a felújítása, mint amit a pénztárcám megenged. akkor valószínűleg eladom (ha tudom) a két bringát, az árából veszek vmit. ezzel a bringával szemezek már egy ideje. akkor erről vélemény...? ha barbi baba feeling jön le nektek, akkor ezt is dobom..
üdv mindenkinek: Találtam egy Tihany férfi kerékpárt 12ezerért a jó fogáson siofokon van ma rakták fel és úgy van hirdetve 26col csepel férfi kerékpár ha érdekel valakit.
Igen ez már kerékpár ezért adtam volna rossz festésel is 20ezret,Ez egy holland tipúsú totál egyenes test tartású kerékpár na ilyen abból a kerékpárból nem lesz.Teljesen más a váza a hajtás és a kerekek méretei.Na de nem baj fel a fejel a csepelböl is lehet jó kerékpárt csinálni csak egy kis apró kell hozzá.
Remélem a vázformát nem akarod átalakítani. :) - na jó, ez a vicc része volt ;) Nekem van egy ilyen vázam, mint amit újrafestetten képet tettél, még kitalálom, milyen színt teszek rá.
De ezen a felújított biciklin a kormány, kerekek, fék, hajtókarok-lánctányér-lánc-hajtómű, s ki tudja még mi cserélt, új; ahogy a képből látom.
Ezek szerint egy vintage szerű kerékpárt akarnál építtetni, igaz?
Anyagilag nagyon valszínű, hogy jól nem jársz, egy már elkészítettet lealkudva inkább.
Amúgy nincs semmi baja a megvett biciklidnek, de foglalkozni kell majd vele. S a fórumtársak szerintem néhol kikerekedett szemekkel néznek. :)
Köszi ,megprobálom!! Lehet tudok is szerezni , azért köszi a felajánlást!! Ez valami súlyos probléma? Megeszi a bőrt idővel? Vagy nem ilyen vészes a helyzet?
Nem fontos annyira, hogy csilivili legyen, de talán annyira nem látszódik a képen, az eredeti színe kék és erre maszatolták rá a fekete festéket.. elég gány munka... meg hát persze lány vagyok.))) Amúgy eddig is egy ütött-kopott csepel bringával jártam, de már annyira csörgött szegény.
Veszel a patikába egy kis TIMOL-t (fehér, por alakú vegyszer, és kevés kell belőle!) és egy üveg alkoholt (egy decinél nem kapsz többet:-), de a denaturált szesz is jó). Ebbe az alkoholba (1 dl) feloldasz egy kávéskanálnyit a timolból. Ezt aztán vízzel hígítva lemosásra használhatod. Töményen nem javaslom, mert az alkohol kiszárítja nagyon a bőrt. A kezelés után mindenképpen valamilyen bőrkrém javasolt. Egyébként ha megírod a címed, küldök egy kis Timolt.
Dönts el magadban ,hogy mire kell a bicikli.Ha csili vili kell akkor az sok mani.Ha közlekedni ,az agy javitása után igy is megfelel. mért baj az ha egy 50 -80 éves bicikli ugy is néz ki? ,viszont müködik ? Te döntesz . Mi összeget nem fogunk tudni mondani .Másért festenek és krómoznak javitanak pesten ,mint vidéken .és a javitás is igen változó összeg akár szervizek között is nagy különbség lehet..
Erről a bringáról lenne szó. Ma vettem saját használatra olcsóért)) viszont most utána olvastam, hogy mennyi egy bringa porfestése... + a hátsó agy megszalad.. most kezdek elbizonytalanodni, hogy kellett ez nekem? 4500 ft volt szállítással amúgy. Vélemények esetleg? Ti itt jobban tisztában vagytok egy bringa rendbetételének költségeivel. Köszönöm az eddigi válaszokat is.
Nálam valami fehér penész szerű jelent meg néhány nyeregbőrön , pedig száraz helyen van tárolva. Le lehetett törölni ,de igényelhet valami speciális kezelést?
Sziasztok! Eladó ha érdekel valakit. Jelzés és szám a hajtóműház alján és a nyeregcső jobb oldalán nincs, de információim szerint nem mindegyik típusnál volt. 4 jegyű számbeütés van a bal oldalon. Egyébként sérülés nincs rajta és javítva sem volt.
Jártamban a Decathlonban a lószerszámos részlegen felfedeztem 2 dolgot. Bőrnyereg tisztitó ,és bőrápolo. 1-1 tégely 1500 huf körüli áron van. Akit érdekel nézze meg, érdemes.
Üdv mindekinek.Kérdésem a kormányrögzítővel kapcsolatos mivel nem talaltam róla szinte semmit és azt se tudom hogyan néz ki,milyen alkatrészekből állt.
Sajnos csak ennyi.Gondolkodom is rajta mennyi lenne a felújítása.Közben annyit megtudtam,hogy agy váltó volt benne.Nagyon szerény becslésem szerint minimálisan 50-60000 HUF -nál már látnám a végét.
Lehet,hogy csere lesz valakivel még a télen átgondolom belemerjek-e vágni ekkora projektbe.
Légy üdvözölve!Egy szép,un. kis műhelyes vázad van...! Ha jól látom,van rajta valamilyen tábla ! Ha lefotóznád nekünk,nagy segítség lenne!Illetve a bal hátsó villapapucsban,esetleg a hajtóműház alsó részén látható számokat is lehetne...(Egyébként ezt az"erősítést" nyugodtan vágd le..:)!
Csak olvasni szoktam a fórumot,mert érdekes dolgokat lehet megtudni belőle.Most viszont kaptam egy vázat amit anno kicsit átalakítottak.Kérdésem érdemes kiszedni belőle a toldást és felújítani,vagy csak rakjam össze és használjam csak úgy.Ha valaki megtisztel a válaszával előre is köszönöm.
Szia! Volt régebben egy ilyen villapapucsos gép nálam,Diamant néven keress rá...!(Az első villája csodaszép volt:)!Van Francia,kelet és nyugat német is ezen a néven...
Kérdésedre azért megpróbálok válaszolni a kerekek falcos vagy nem falcos voltáról:)
..
A különbség abban van, hogy a külsőgumi hogyan feszül bele az abroncsba.....
(a feszítést a belső gumiban rejlő nyomás fejti ki) (a belső gumit nem rajzoltam beléjük, hogy ne zavarja az ábrákat)
Mint láthatod mind a két fajta kapcsolatnál másképp néz ki az abroncs és másképp a külső gumi profilja.
A baloldalon látható "falcosnál" a küllő anyáit gumi nyelvek takarják el a belsőtől, azért, hogy ne sértsék meg azt. Azt a két egymásba símuló nyelvet hívjuk "falcnak".
A falcok külső élei símulnak az abroncs befelé pöndörödő válla alá, hogy ne tudjon leugorni a külső gumi..
A jobboldalon látható "drótperemesnél" nincsenek nyelvek, csak a külső gumi peremébe van dróthuzal belesütve. Az abroncs belső széle függőleges egy kissé azért, hogy megakadályozza a külső gumi leugrását. Ítt a küllőanyák takarására külön keskeny gumiszalagot szoktak alkalmazni, hogy ne sérüljön meg a belsőgumi.(nincs rajzolva).
A későbbiekben elegendő a gumiprofilokat és az abroncs profilokat megjegyezned, ahhoz, hogy eldöntsd, hogy éppen mivel állsz szemben:))
Üdv van egy elado 1932 osztrak kerekparom,eredeti allapotaban,minden müködik rajta,bosch dinamo,lampaval egybeépitett km ora,eredeti szerszamos taska,szerszamokkal,email cimre tudok képet küldeni,varom az ajanlatokat,esetleg mi er egy ilyen kerekpar?
A drótos, olyan mint mondjuk egy autógumi, hogy drótperem van körbe a gumiban, a falcosban nincs drót - összehajtható is.
Ehhez a kerékpárhoz leginkább falcos gumi illene, falcos abroncs/kerékkel együtt.
Itt látható a gumi és a felni is:
"A falcos gumi, egy Dunlop. Nincs drótperem, hanem falc van. Nálunk a hatvanas évekig volt divatban, ma csak a Rubena gyárt ilyet.A gumi összehajtogatható." Forrás:
Drótos kerekek??? Ez nem sok mindent mond nekem.Tettem fel még képeket róla,de ha tudnál küldeni vagy linkeli képet egy eredeti állapotúról akkor összeszedném hozzá az eredeti cuccokat.A szegecsek közti távolság pedig pontosan 48 mm többször megmértem.
Üdvözletem mindenkinek.Segítségeteket kérem ennek a biciglinek az azonosításában.Én nem sokat tudok a régi bicajokról,ezért az lenne a kérdésem hogy mi eredeti rajta és mi nem,és mikori gyártmány lehet?Szeretném gyári állapotra visszaállítani amennyire tudom.Előre is köszönöm.
hááát...a középrészt szétszedtem....vagyis a jobboldali részt legyógyítottam simán, a baloldala viszont nagyon durván szét van....jah, és azért hegesztették be mert el van benne nyalva a menet....majd arról is rakok fel képet, csak most töltöm a telefonomat...amúgy köszi a választ...a vázszám lehet egy kiindulás, vagyis az elhelyezkedése...szerintem ritka...és sztem osztrák gép lehetett anno
Sajnos nem tudom, mifélefajta lehet, de majd jönnek jártas szakik talán és megmondják. Nem fog vigasztalni, de a hegesztéses módszer sajnos elég elterjedt dolog, nekem is van egy gyönyörű kerékpárom, aminek azon kívül hogy nagyon durván be van hegesztve az egész hajtókar-köréprész - semmi baja nem lenne. De így sajnos elég macerás bármit is kezdeni vele. Persze nem lehetetlen, egyelőre félre van téve, majdcsak alakul egyszer belőle valami.
annyi változás történt, hogy találtam vázszámot, csiszolás közben a homlokcső tetején helyezkedik el....."036170".....biztos hogy ennyi...tökéletesen kirajzolódik, majd teszek fel képet....eredeti színe talán a fehér lehetett...találtam belőle több helyen is festékmaradványokat
Sziasztok! múltheti lelet anno fixi vagy országúti lehetett se vázszám, se beütő, se nyaktábla, se nyaktáblafurat, semmi kiindulópont képek itt: https://drive.google.com/folderview?id=0B4grR1Hi6vdMWGpYN0xhLUREWWM&usp=sharing így került hozzám ahogy ez a képeken is látszik itt-ott rozsdás, de az előző tulaj lekente iylen ocsmánysággal(ecsettel) a váz több sebből vérzik: - az alsócsövön van egy (sztem) javítás, de lehet az egy odagányolt váltókarnak a helye is - valamint a középcsapágyház be lett hegesztve (miért istenem??!!? kinek ártott ez a bicikli, hogy így kell vele bánni?!?!?)
a középcsapágyházban össze volt ragadva a zsír a pedálkupakok végén styria felirat található bárki, bármit tud erről a vasról az ne tartsa magába
Köszönöm szépen, így már megvan, csak nem tudtam hogy milyen gyártónál kellene keresnem. Van még mit elraktároznom a fejembe, de fejlődök folyamatosan, és nagyon örülök neki, hogy egyre nagyobb tudásanyaggal rendelkezem a veteránkerékpárok terén. Most ez is egy plusz volt.
Laci, Pisti , Gabi, meg a veterán kerékpárosok! Szeretném, hogy amit hozzá tudnátok adni, azt megvásárolnám és cserélgetném!!! Szép lenne, ha segítenétek!!!
Üdv. Segítséget szeretnék kérni kühne dáma 2 csíkos muffos 54-55 mm szegecstávolságú ..( szerintem dáma, sajnos nyaktábla hiányzik )...ha esetleg van valakinek ilyen kerékpárja, akkor pár képet tegyen fel vagy küldjön mailba ...előre is köszönöm üdv
Érthető:) hiheteten mik kerülnek még elő! És mostanában mintha egyre gyakrabban, na nem mintha naponta találnék hasonlót de már 15 évvel ezelött úgy éreztem, hogy kifújt a veteránlelések misztériuma. Mostmeg szabadulnak fel a bedugult gyüjtis darabok- gondolom...
Üdv mindenkinek! Keresek egy alkatrészt a Csepel Sas v.Maraton kerékpáron volt .A lánc villára van szerelve és ez tartja a hátsó váltó bovden házát .Ez egy kicsi bilincs amin van két fülecske ,az egyik fülecskén egy akkora furat amin a bovden ház belemegy a másik fülecskén pedig egy akkora furat amiben a bovden megy át. Nekem ez az alkatrész kellene .
Hozzá szoktam nézni a bringákhoz többféle szettet,s végül azt rakom fel ami megítélésem szerint a leginkább illik a járgány hangulatához.
Nekem a Mokány éppen ezzel tetszett .
Egykor a kerékpárokat világításszett nélkül árulták.A vevő a legszimpatikusabbat választotta rá, ami neki tetszett , vagy amit éppen akkor tudtak kínálni a kereskedésben.
A lényeg hogy lehetőleg korhű legyen.
De szerintem régebbi is lehet.
Az új kerékpár tulajdonos miért ne rakhatott volna fel egy lámpát , ami esetleg már megvolt neki otthon néhány éve valamiért.
Vagy miért is ne fekhetett volna a boltban egy polcon néhány régebbi szett ami történetesen nem kelt el, s várta hogy rátaláljon egy kedves vevő.
Sokféle variáció lehet.
Szerintem fontos hogy az ember olyat válasszon amivel a régi kerékpárja neki -magának tetszik.
Ami lényeges hogy újabbat ne rakjunk rá.Az már valahogyan rontja a képet.
A világítás kérdése amúgy is képlékeny. Ha javasolhatom abból az időszakból válasszon rá világítás szettet is mely korszakból a kerékpárja való. A dinamó - lámpa korszak párosítására is ügyeljen.
Nagyon köszönöm a segítségedet! Gyönyörű a Dávid Mokánya. Épp van egy pár WM Luxus pedálom. Hill lámpát dinamóval együtt nem lesz egyszerű szerezni. Addig is rakok rá egy krómozott Bosch lámpát.
Sajnos ebben nem tudok tanácsot adni. Én is csak szép lassan botorkálok ebben a szuperinteligens, mindenttudó, virtuális világban. 45 évesen sok mindenhez nem érzem magam öregnek, de ehhez kifejezetten.
Nem azért..:) Max. együtt örülünk :)) / Bár,ha számtech dolgokhoz értesz,abban elkelne kis segítség...Egy jó ideje nem tudok képet feltölteni,egyfajta "IO" hibát ír,meg ajánlgatja az Inda fotót...:( Persze az egész kereső újra telepítése bizton megoldaná,ezt szeretném kihagyni... / Tudnék mutatni egy kellően"Opsssz"-ot,ami a saját történetével együtt jött....!/ Deee,nem tudok...
Tudom, hogy nem ide tartozik, de nagyon keresnék "K" kezdőbetűs 2 betű 4 szám összeállítású, régifajta motorkerékpár rendszámot. A második betű és a tábla állapota szinte teljesen lényegtelen. Lehet, koszos, kopott, festetlen vagy bármilyen.
Tudok érte adni kerékpár alkatrészeket, vagy természetesen megveszem. Danuviára kellene. Köszönöm a segítséget! E-mail címem publikus.
Tudnék mit kezdeni vele, a napokban ha meg tudjuk oldani, akkor vagy elmennék érte, vagy ha esetleg az Örs vezér tér neked jó lehet, nem nagyon esik ki, akkor megnézheted, hogy mi van nálam, cserére.
Ma jött ez a MÁTRA férfi váz. Ha valakit érdekel, beszerzési áron 3 e Ft. átadó. Ha valaki jelentkezik Bp.-en szinte bárhol át tudom adni, akkor ki sem veszem az autómból.
Váz, villa, két sárvédő, pálcák, hátsó cickaszem, kormány, és hiányos rudazatos fék rajta van, a többi része nincs. A MÁTRA felirat és a korabeli csíkozás, még haloványan látszik. Festése félig rozsdás, félig napszítta. Krómok nem szépek.
Csere is érdekel Tihany cuccokra: pedál, kerék, vagy valami.
Most nincs több képem, de ha valakit érdekel, akkor majd készítek. Én elhoztam, megtettem az első lépést, de szinte hallom, hogy könyörög: VALAKI MENTSE MEG!
Osztrákoknál is! Asszony gépén is ugyanaz a helyzet, sajna. Most nem tudom, hogyha a csavar fejét üti lefelé, hogy a dejó-dió lemenjen, utána nem tudja kihúzni??? Vagy van, amikor annyira berohad, hogy ütni kell ezerrel???
Néhány eladó koros és poros fellelt állapotú magyar vas, hátha érdekel valakit:Túra női, Luxus ffi váz, Velence női, Budapest női most ingyenes házhoz szállítással:
Ma hosszú napom volt, de igen fontos, beléptem a Silberrad tulajdonosok exkluzív klubjába, hosszú hónapok óta vártam erre!:) Persze apróbb hiányai vannak a gépnek, de majd szép lassan összevadászom. Szuper érzés a 74 éves Hölgy birtoklása:)
Köszönöm a segítséget, még nem döntöttem a homorszórás-kromofág kérdésben. Remélem kapok még ötleteket. Már nézegetek a Vaterán Super Granat agyakat. Nem tudom milyen gunit tegyek majd rá, ami megfelel egy ilyen idős kerékpárnak.
Köszönöm, ennél valamivel jobb állapotú az enyém. Még valamennyi krómozás is van rajta. Csak átfestették régen kályhaezüstre... olyat keresek, amin nem kell teljesen jónak lennie a krómnak, legyen patináns, de azért nagyjából tükrözze a gyári állapotot.
A kalapáccsal ütés helyett én olyat csináltam, hogy "fejre" állítottam a kerékpárt ha nem jött ki a kormány, a két végére ráléptem, és akkor bele lehet kapaszkodni a villába, vagy akár a kerékbe ha azt bennhagyja az ember - és úgy kijött.
Sziasztok!Új vagyok itt és a segítségeteket szeretném kérni.Van 3 veterán bicóm,amiket szeretnék felújítani,viszont pár alkatrészre szükségem lenne.Kühne Dámához(réztáblás)kellene felújítható jó állapotú tulipános lánckerék hajtókarokkal,pedállal+ ülés.Kühne Európához és WM Sporthoz több alkatrész.Ha vannak ilyen felesleges alkatrészeitek írjatok!Előre is nagyon köszönöm a segítséget!
ez valami vírus lehet ,mert kb minden 10. kormány ugyan így van megütve. Én már arra is gondoltam nem e valami védjegy mint a WM beütés.
ennyi kontár ember meg ugye még sem lehet egy ilyen pici országban,pláne ha azt nézzük hogy a II.háború után csak 8 millió környékén voltunk . ebből alig 2millióan akik kalapáccsal ekkorát tudtak ütni .
Épp ma délután láttam egy biciklitárolóban egy Steyr férfi bringát, aminek ugyan így dobfékes első kereke van hasonló fékkarral. Fényképezni nem tudtam, így írok. Kb. ott ahol nálad kijön a kábel a csőből ott van hegesztve a csőre egy szem amibe a bowden "csöve" csatlakozik. Persze a hegesztés helyett lehet bilincses megoldás is. A bowden másik vége természetesen a féknél a karon van. Fölül hasonló megoldás van mint nálad a hátsó fék karjánál van. Egy fémpálca van a felső bekötés és a szem között. Szerintem könnyedén megcsinálható. (Bocs a szakszerűtlen kifejezésekért.)
Na de hát kis fadarabot keresni rengeteg idő, Te is tudod nagyon jól! Valószínűleg az időhiány és a hanyagság vezetett idáig. De ha már kalapáccsal verte felfelé, akkor miért nem mindkét oldalt?? Úgy lenne logikus.
Sokat gondolkoztam rajta, hogy mitől tud megsérülni ott a kormánycső, míg egyszer a saját szememmel nem láttam, hogy egy "műszerész" úgy vette le a megszorult kormányt, hogy nagy kalapáccsal egyszerűn felütött oda..
Pedig csak egy fát kellett volna odafogni a cső tövéhez......
Itt vannak képek a kormányról. Nem a legszebb, de legalább nincs szétrohadva. Alul van egy horpadás rajta. A dió és a leszorító csavar menete jó, kézzel tekerhető. Akár ide is írhatsz, vagy e-mailra is, ha kell. Budapesten van.
Sok sikert a felújításhoz! A hátsó lámpa az a "rakétalámpa" féleség, vagy újabb, macskaszemes féle? Őszintén szólva a lámpákkal véleményem szerint jobban lehet variálni, de azt sajnos nem tudom, hogy melyik lámpákat, dinamókat mettől meddig gyártották / forgalmazták, lehet azt még tőlem jártasabb veteránkerékpárosok sem tudják pontosan (?). Én legalábbis erre utaló infóbval még nem találkoztam. De az azért adhat támpontot, amik a veteránkerékpar.hu-n vannak, hasonló korú kerékpárok, ott érdemes pl-ul a fotókat nézegetni. Az biztos, hogy karbidlámpa nem, illetve a régi nagy Bosch / Orion / stb lámpák is inkább korábbiak. Dinamóból magyar gyártmányúval szerintem nem lehet melléfogni. Fakormánymarkolat is inkább régebbi kerékpárokon szokás, ezeken már jellemzően műanyag volt tudomásom szerint. De persze ezek, ill egy festés is olyan dolog, hogy nem mindegy, az ember patináns vagy felújított / restaurált vagy újraértelmezett kerékpárt akar kihozni végeredményként. :)
Ha nem okoz gondot,akkor szeretnék a veteránkerékpár.hu oldal szerkesztőinek néhány kerékpáros oldalt ajánlani.......Tehát:scheunenfun.de....du-und-dein-rad.de......fahrrad-martini.de....waffenradl.at....mesicek.cz....rob1958.beepworld.de.....coopertechnika.com.
Üdv!Köszi,hogy írtál!Most csak annyi segítség kellene,hogy kéne nekem a Puch férfi kerékpáromra egy szerszámos táska amit írtam.A táskának a pontos méretei érdekelnének-hossz,szélesség stb.Ha tudnál segíteni,akkor megköszönném.
Igen, 1970-esnek illene lennie. :) Látom a festéssel kapcsolatban már érkezett tanács a "Veterán kerékpár kedvelők" csoportban fb-n. A lánctányérja milyen?
Az én ffivázas Superlám ilyen már nem lesz, mostanában nem volt vele időm foglalkozni, de már most nagyon sokkal szebb, mint a fellelési állapota. Sok kitartó munkával lesz még szebb is, de nem bánom, mert öröm vele foglalkozni.
S akkor ezek alapján nem csak kontrás, egybekormányos Superlák voltak, hanem szabadonfutós, szokatlan kormányosak is.
Szia! Mármint élőben vagy képen? Úgy emlékszem, mintha írtam volna korábban, hogy az év veteránkerékpárja szavazáson is résztvett, ott van portfolió, illetve értékelés is róla. :)
Üdvözletem!Szeretnék kérni egy kis segítséget!Méghozzá abban kérnék segítséget,hogy szeretnék csináltatni a veterán Puch kerékpáromra egy szerszámos táskát.Lehetőleg engem az érdekelne,hogy hol tudnám megnézni a Puch kerékpárnak a szerszámos táskáját.Érdekelne még a teljes hossza alul-felül,a szélessége,tehát a pontos méretek érdekelnének.Segítséget előre is köszönöm,üdv,Dániel.