Szia! Rúgószett??? Hát az a baj hogy igy fejből nem tudom hogy jó lenne e ... meg kellene nézni, összehasonlítani a kettőt...csak hát ezt meg elég nehéz lenne megvalósítani:D...az a baj hogy még a méretét sem tudom pontosan, mert összeraktuk ugy a motort hogy elfelejtettük megmérni, ugyhgoy csak saccolni tudok...a tiédnek mik a méretei???
kuplung rugót kellene cserélni a 82-es évjáratú rz 50 em ben..( typ: 10x)...de sajnos eddig nem tudtam sehol megvásárolni....próbálkoztam szaküzletben ... de az adatbázisukban nem volt ilyen évjáratú, ilyen típusú motor...85-öset találtunk, de az az alkatrész nem passzolt az enyémhez. Alváz szám alapján is próbáltunk keresni, de sajnos az sem járt sikerrel....Nem lenne valami ötletetek esetleg, hogy honnan tudnék rendelni hozzá rugókat?????? vagy valakinek nem lenne valami olyasmi katalógusa amiben utána lehetne nézni pontosan a motorom tipusának alváz vagy motorszám alapján? mert az is lehet hogy a tipust tudjuk rosszul....segitsetek!!!! köszi!!!
szimering beszerzése folyamatba,azóta az összes bowdent lecseréltem(spirál,fék,kuplung)+ cseréltem a kis láűnckereket! kezd egésséges lenni a kis paripa! de ujjabb égető probléma kopogtat kuriámküszöbén;
-KUPLUNG KIEMELŐ SZERKEZETET KERESEK! (EZ A JOBBOS DEKNIBE MELÓZIK,EZT HUZGÁLJUK A BOWDENNEL)aztmondják nincs utángyártott,nemlehet kapni:bontó! legvadabb álmaimba se láttammég motoros bontót(aki látott az ne fogja vissza magát...IRJON!)
nekem van bontva 3 db,abból az ggyetlen normális az ma tört el:(:S... akinek van normális kiemelője kérem jelezze(aranyat ér)
ha arról a tengelyről beszélsz amire a váltókar csatlakozik, akkor azt a motor oldalra fektetése után kivülről is ki lehet szedni - persze csak roncsolással, igy előtte próbáld leolvasni az adatokat róla... ;)
imádom ezt az indexfórumot:D még vmi! csöpög a váltó ólaj a gépből(nemkicsit) szerintem a váltórúdnál.... mindenféleképp kettékel nyitnoma blokkot vagy azt kintről is lehet cserélni?(a szimeringjét) köszönöm a felvilágositást! jo motorozást mindenkinek!
fospisztoj: ha bemész bármelyik motoros boltba (ha van választásod, akkor vagy egy endurósba, vagy egy yamahába...), akkor gyáriszám alapján bármikor rendelnek neked bármit... Semmivel sem szokott drágább lenni, mint kalapolgatni a bontósoknak, haveroknak... ;)
Szóval keress egy normális boltot a környéken és érdeklődj. A normális boltot arról lehet megismerni, hogy nem csili vili, hanem olyan kis családias jellegű... ;))
seyasztok! András vagyok BP-ről! Énis yamaha-s vagyok,napokban vettem egy dt80-ast!minden gányolva van rajta,szépen tüzetesen haladok amotor egész tetén előre! legfontosabb kérdésem a köv.: -holkapok alkatrészt hozzzá?(kellen kis fogaskerék,nagy fogaskerék,km spirál,kuplung szett,kiemelő szerkezet) ha vkinek van ilyen gépsárkánya bontva kérem jelezze mert érdekelne belőle ezmegaz..:) KÖSZÖNÖM! u.i.: Kurva jó a gép, kopott,csúszó kuplunggal is elmegyek 80-90-et:) autósok között megyek középen mint a nagyok:D:D:D
Eladó egy Kitünő állapotban lévő yamaha 1 E 7/125 ös Motorkerékpár. Rendszámmal,1,5 műszakival,jármű törzskönyvvel,rendezett papírokkal,forgalmi engedéllyel,rendszámmal.Kitünő állapotban van a korához képest,32000km-el.Motorikusan kiváló,küllemre úgyszintén,hiánytalan,minden alkatrésze eredeti japán,amit japánok raktak össze.Kéthengeres,és nagyon nagyon gyorsul.Ajánlom kezdő motorkerékpárnak,de túrázni is kiváló.Alacsony fentartási költségek,városba jó mert amikor mennie kell nagyon megy.Kétütemű,de külön olajozású.Kiváló konstrukció.Az ár alkuképes.De garantálom hogy megéri az árát.Minden műkszik rajta.Uj benzincsap,uj hajtóműolaj,gyertyák stb.Kérem hivjon bizalommal.Eladás oka,kategória váltás. 06702601188 Kérésre videót küldök a hangjáról és külleméről.A youtobe-on fent lessz ird be a keresőbe "yamaha rd125 bela"
Szólj légyszi nekem is, mert megint behányt a technika :-((( 2 napot tudtam csak motorozni :-(( Telement a blokk benzinnel, mert nem zárt a tűszelep. Gyertyát kicsavartam, berúgókarral kijárattam, amit lehetett, majd önindítóval is. Amikor már csak levegőt köpött, akkor gyertya vissza, szép alapjárat. Kicsit melegítettem, majd ki az útra. 500 méter után hátsókerék beblokkolt, motor azóta eszméletlenül kerreg :-( Mi a bánat történhetett ? Előtte két nappal cseréltek főtengelycsapágyat, szimeringet, stb... Ja, TDR125-ös a drága (szó szerint :-( )
Nem hengerfejes,ezt benéztem, nem a vized olajosodik, hanem az olaj vizesedik.Viszont a gőzzel Te tévedsz.Miért nyomna gőzt? Ez kétütemű, nem felül szív, hanem a dugó mögött. Nem beszívja a vizet, hanem sűrítéskor beledolgozik. A problémára visszatérve: csak a hűtőviztől lehet vizes az olajod, az meg a vízpumpánál kerülhet bele. A nyomás sokkal nagyobb a víztér felől, azért nem az olaj jön át oda, hanem fordítva. Én cseréltem a régi motorban (80-as DT)szimmeringet. 7ezret mondtak rá a Yamaha boltban, de csapágyboltban csak 1500 forint volt. Elég speckó, két szimmering van egymásba tolva, így mindkét irányból ellen tud állni a nyomásnak.
Hengerfej nem lehet, akkor gőzt nyomna a kipufogón. Ez még füstölni sem nagyon füstöl... Ha vízpumpa szimmering lenne akkor olajosodna a hűtővizem de legalábbis kopna. Nem? Tavaly március óta nem kellett vizet tenni bele. A motor ugyan 84-es, de 36000 km van benne! :) Egyéb ötlet? ( A vízpumpa szimmeringet azért csak megnézem...) Kösz a választ!
Sziasztok! Most vettem egy újabb Yamaha DT-t. Ez egy 50-es MX. Az volna felétek a kérdésem, hogy miért csinálja szerintetek azt, hogy amikor már üzemmeleg, akkor főleg fordulaton be-be rángat, mintha elmenne a gyújtás. de nem folyamatosan szaggat, hanem kb. 15-20 másodpercenként egyet-egyet ránt. Az előző tulaj azt mondta, hogy a gyújtókábelt és a gyertyát azt cserélte. Hangsúlyozom, hogy nem szakember. Az ő véleménye az volt, hogy főtengely szimmeringes. Szerintem nem, mert nem különösebben füstöl, pöccre indul és nem erőtlen. Karbi pucolás kéne neki, vagy nem megfeleő gyertya van benne? Szerintetek?
Sziasztok! Segítség kellene... RD 125 LC II 1984-es. A váltolajam bevizesedik 1 hét alatt, de a vizem a tágulási tartályból nem kopik és az állaga sem változik. Valahol olvastam, hogy nem mindegy milyen olajat használok a váltóba. Jelenleg MOTUL TRANSOIL EXPERT SAE 10W40 2T olajat használok, állítólag ezekbe ez a legeslegjobb! Miért lesz olyan az olajam mint az emulzió? Fehéres barna és büdös?