Keresés

Részletes keresés

Dreamer Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68479

:D :D és már akkor is zöld sárga volt?

Előzmény: Malaguszti (68478)
Malaguszti Creative Commons License 2016.05.04 0 1 68478

Indiában találták fel a szikszalagot :)

Először ott alkalmazták a szikek, a turbánjukból tekertek le egy kis darabot amikor szigeteltek:)

arenarock Creative Commons License 2016.05.04 -1 0 68477

Jó ha tudjuk hogy miből alakulnak ki a rövidítések, és akkor nem tévesztjük össze a szikes talajon végighúzott szalagot, a villanyszerelők által használt alkalmatossággal...

Ja, és egy hasznos oldal.

(Amúgy nem vagyok nyelvtannáci, csak ez már túlment a belefér határon, és látszott hogy nem elütés, bocs.)

Előzmény: Mekk Elek ezermester (68458)
horex Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68476

Regisztrált, fennt van a listán.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (68474)
horex Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68475

Azért nem megyek érte, mert elméletileg én vagyok a megrendelő

Nehogymár a nyuszi vigye a puskát

Azért elméleti, mert végül nem nálam volt a hiba

Azonkívül lehet hogy kell a pecsétszáma, fogy.mérő adatai stb.

Miért kellene nekem ehhez értenem?

Nyilván ezt is bekalkulálta a számlájába amit a társasháznak adott. Ha nem, nem.

Ha nem jön a papír megeresztek egy emilt a szolgáltató felé és annyi

Előzmény: Mekk Elek ezermester (68474)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68474

Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szerelő talán menekül a felelősség (papír kiadás) elől, ezért feltétezném, hogy ezerféle okra hivatkozva sosenem fogja hozni azt a papírt  (hátha előbb-utóbb megunja a megrendelő a zaklatását).

Ezért okosabb lenne minél hamarabb ártatlan képpel rárontani a lakásán, hogy "véletlenül erre jártam" és kicsavarni a kezéből azt a papírt.

Pl annál előbb ki fog derülni, hogy valójában nem is regisztrált szerelő, csak kellett a munka ;)

Előzmény: Émile (68473)
Émile Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68473

Az mindig attól függ ki fizetett, mennyit és kell e  a továbbiakban a munkája. Úgy látszik ez a szerelő per pillanat dúskál a munkában, így menjen csak érte a megrendelő.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (68470)
cucu Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68472

Nyilván a kötésnél a keresztmetszet is változik. 

Nálam is így van. Bejön azt hiszem 10-es AL vezetékkel az oszloptól, aztán az óránál már csak 6-os AL van.

Előzmény: Primary92 (68471)
Primary92 Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68471

A villanyóra előtt lehet toldás a bejövő vezetékben? Egyből, ahol bemegy a falba a légvezeték, van egy doboz, abban meg van toldva. Ez szabályos, akadhat belőle problémám?

Van egy jókora doboz a házon kívül, eleve így épülhetett a ház. Eddig senki nem foglalkozott vele, hogy minek van az ott.

A FI-relé leverős problémát egyébként egy vízmelegítő okozta. Eltávolítottam a hálózatból, és azóta semmi probléma nem jelentkezett.

Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68470

"és egy papirt miböl áll áthozni pár utcával."

És neked miből áll átmenni pár utcával egy papírért?

MOST, AZONNAL!

Előzmény: horex (68468)
Black Dragon Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68469

Na, pont ezért írtam amit írtam. Erre mifelénk (e-on terület) pontosan így megy a cigánykodás.

Előzmény: horex (68468)
horex Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68468

Felhívtam

Nyugi majd

Mondom nem majd hanem a héten , nem szeretném ha a szolgáltató rámverne valamit

Ugyan, nem ver az semmit

Akkor mondtam, hogy villanyász vagyok, ismerem a szolgáltatók hozzáállását és a neten keringő sztorikat  és egy papirt miböl áll áthozni pár utcával.

Rendben!

Lássam meg!

Előzmény: horex (68467)
horex Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68467

A reg szerelőnek plombabontási engedélyt kellett kérnie a szolgáltatótól,"

Hm, anno úgy ment, hogy a regszerelő simán lebonmtotta/pontosabban én, de szóltam a reg-nek elötte/ ő meg adott egy papirt hogy ő bontotta le.

Hogy ő mit kért mit nem, nem tudom. Nekem semmi papírom nincs hogy ő szedte le a pecsétet..

Úgy gondolom, felhívom és kissé bekeményitek, hogy a héten jutassa el hozzám a papirt

Szinte a szomszédban van a telephelye/lakása, nem értem min szarozik

A társasháznak nyilván kiszámlázta a javítást.

Köszi!

Előzmény: Black Dragon (68466)
Black Dragon Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68466

A reg szerelőnek plombabontási engedélyt kellett kérnie a szolgáltatótól, ha nálad "bontott". Ha ezt nem tette meg, akkor porszem kerülhet a gépezetedbe. Ha van valamilyen papírod arról, hogy ott volt, és ilyen jellegű javítást végzett, nagy gond nem lehet. Ellenkező esetben viszont kell tőle valamilyen elismervényt beszerezned, és persze csesztetni a szolgáltatót, hogy a mérőhelyedet mielőbb "legalizálják".

Előzmény: horex (68465)
horex Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68465

Jónapot!

Mondjátok meg nekem, hogy megy a fogy.mérő plombálása hivatalosan

Gond volt a hálózattal, hunyorgott a világítás, Bp. társasház

Reg.szerelő jött, kutatott, levette a plombákat. A hiba nem a lakáson belűl, fogy.mérő alatt volt  hanem a folyosói biztosítéknál

Azóta igérgetés hogy úton van a visszazárás, de semmi nem történik.

Ismerve a szolgáltatót, még rámvernek egy áramlopást

Emlékeim szerint valami papírt kellene adnia hogy ő lebontotta és nekem kérni a szolgáltatót hogy jőjjön és pecsételje vissza

Így van?

ilias Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68464

Ez egy kb. 15 éves családi ház.

Műszakilag nagyon egyben van, nem csak ránézésre, de továbbítom a tanácsodat. Nem az enyém, már meg lett véve a főzőlap.

Köszi neked is!

Előzmény: nyikj (68462)
ilias Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68463

Köszönöm szépen!

Előzmény: Lacivill (68461)
nyikj Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68462

Én a helyedben vásárlás előtt megnézetném szakemberrel, hogy a villamos hálózatod alkalmas e arra, hogy még 20 Ampert elbírjon. / Automaták, vezetékek, stb./

Előzmény: ilias (68457)
Lacivill Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68461

MTK 3*4mm2

Előzmény: ilias (68457)
matthiasii Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68460

Hogy mik vannak !!

Előzmény: Jahno (68456)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68459

"Kérek engedélyt egy magát villanyszerelőnek hívott arcot agyonverni."

Szólj neki, hogy jöjjön oda és nyomogassa azt a szar gombot szakadó esőben. Ezzel megspórolod a fáradságos agyonverést.

Ha nem vállalja a tesztet, akkor vagy sürgősen csinálja vissza trafósra, vagy csinálja meg szabványosra (kettős szigetelésű kábellel és megfelelő IP védelmű nyomógombbal)

Előzmény: Jahno (68456)
Mekk Elek ezermester Creative Commons License 2016.05.04 0 0 68458

Az elhalványulás oka valószínűleg egy gyenge (régi sodrott?) elektromos kötés. Nézd meg, hogy nincs-e elszenesedve valahol a szikkszallag, vagy nem-e jön ki füst, valamelyik mennyezet alatti kötődobozból :) amikor nagyobb terhelés (vasaló, hajszárító, hősugárzó) működik a házban. Mérőműszerrel is meg lehet határozni a helyét nagyjából (amikor bekapcsolod pl a hősugárzót, olyankor a házban hol esik legtöbbet a feszültség), én a villanyórához közeli kötésekkel kezdeném. Ha ilyenkor közvetlenül a villanyóra után is mérhető jelentős feszültségesés, akkor külső segítséget kell kérni (pl áramszolgáltató).

A csap meg talán azért ráz, mert a házban minden földelési pont szépen össze van kötve egymással (még a vízcsövek is), csak éppen az egész nincs leföldelve rendesen az anyaföldhöz.

Előzmény: torpapa125 (68452)
ilias Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68457

Üdvözlet!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy elektromos főzőlapot (amelynek a max. áramfelvétele 20A) milyen érvastagságú kábellel illik bekötni, ha kb. 13 méterre van a biztosítéktáblától és ebből kb. 12 méteren szabadon, a konyhabútor alatt/mögötj van. Egy fázisú.

Köszönöm előre is.

Jahno Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68456

Kérek engedélyt egy magát villanyszerelőnek hívott arcot agyonverni... Anyósnál elromlott a csengő, én nem bírtam időben szakérteni. Erre lecserélte a trafós megoldást egy sínesre, amivel nem lenne baj, de kicsit kötögetett, sok szigszalag, miazmás. Cserébe a kapuban elromlott a világítás, meghagyott pár veszélyes kötést és szépen ide kivitte a 230 voltot:

cucu Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68455

Föld-nulla keveredés

Törölt nick Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68454

Hát ott minden rossz lehet. Totális nagygenerál az óra mögött ígyis-úgyis, de az órát is meg kell húzatni.

Dreamer Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68453

Lampahunyorgas eseten a mero mogott is es a lakas halozataban is lehet hiba.

torpapa125 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68452

Sziasztok!

A következő problémára szeretnék segítséget kérni.

Családi házban rokonságban azt tapasztalták, hogy fürdésnél csíp a csap.

Mellette nagyobb fogyasztók bekapcsolásakor a lámpák pislannak egyet.

Villanyszerelő a régi olvadós biztosíték táblát cserélte (ott volt égett nulla vezeték), valamint a bojler is tisztításra került.

Sajna a probléma még fennáll. Pl mikró bekapcsolásakor egy pislanás a lámpán majd pár másodperc múlva láthatóan sötétebb lesz a lámpa. Bojlernél bekapcsoláskor pedig inkább erősödik a lámpa fénye.

Mi lehet a gond? A vezetékek régiek, de a viszonylag újabb részeken is fennáll ez a probléma?

Lakáson belül van a hiba vagy a leplombált óra mögött lehet a baj?

Válaszokat előre is köszönöm

kolbasz 11 Creative Commons License 2016.05.03 0 0 68451

Köszi a választ, meg Dreamernek és paplanfának is.

Elsősorban én is az ára alapján figyeltem fel rá.

Még néztem a Schneider Asforát is, kb Niloé árban van, csak fém, és kerettel együtt, de inkább legrand párti vagyok.

Még megrágom.

Előzmény: gergerg (68429)
Törölt nick Creative Commons License 2016.05.02 0 0 68450

Aha, mert folyton levágta így kiiktatták. Ennek egy külön FI kéne, vagy ne tárolj semmit a mélyhűtődben.

Előzmény: vtmgq8 (68445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!