Ez egy teljesen egyszerű nulla szakadás. Hívj egy regisztrált szerelőt aki a mérő mögött is megtudja nézni. 90% hogy ott van szétégve. Ne halogasd, veszélyes dolog!
Amire te gondolsz, az a szikhszallag, a szikhek ezzel rögzítik a turbánokhoz az elektromos készülékeket (mobiltelefon, fejhallgató, stb), hogy ne legyen zárlat.
A szikkszallag az más, azzal a szikes területek határát szokják kijelölni a szik számára.
Jó ha tudjuk hogy miből alakulnak ki a rövidítések, és akkor nem tévesztjük össze a szikes talajon végighúzott szalagot, a villanyszerelők által használt alkalmatossággal...
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy a szerelő talán menekül a felelősség (papír kiadás) elől, ezért feltétezném, hogy ezerféle okra hivatkozva sosenem fogja hozni azt a papírt (hátha előbb-utóbb megunja a megrendelő a zaklatását).
Ezért okosabb lenne minél hamarabb ártatlan képpel rárontani a lakásán, hogy "véletlenül erre jártam" és kicsavarni a kezéből azt a papírt.
Pl annál előbb ki fog derülni, hogy valójában nem is regisztrált szerelő, csak kellett a munka ;)
Az mindig attól függ ki fizetett, mennyit és kell e a továbbiakban a munkája. Úgy látszik ez a szerelő per pillanat dúskál a munkában, így menjen csak érte a megrendelő.
A villanyóra előtt lehet toldás a bejövő vezetékben? Egyből, ahol bemegy a falba a légvezeték, van egy doboz, abban meg van toldva. Ez szabályos, akadhat belőle problémám?
Van egy jókora doboz a házon kívül, eleve így épülhetett a ház. Eddig senki nem foglalkozott vele, hogy minek van az ott.
A FI-relé leverős problémát egyébként egy vízmelegítő okozta. Eltávolítottam a hálózatból, és azóta semmi probléma nem jelentkezett.
A reg szerelőnek plombabontási engedélyt kellett kérnie a szolgáltatótól, ha nálad "bontott". Ha ezt nem tette meg, akkor porszem kerülhet a gépezetedbe. Ha van valamilyen papírod arról, hogy ott volt, és ilyen jellegű javítást végzett, nagy gond nem lehet. Ellenkező esetben viszont kell tőle valamilyen elismervényt beszerezned, és persze csesztetni a szolgáltatót, hogy a mérőhelyedet mielőbb "legalizálják".
Én a helyedben vásárlás előtt megnézetném szakemberrel, hogy a villamos hálózatod alkalmas e arra, hogy még 20 Ampert elbírjon. / Automaták, vezetékek, stb./
"Kérek engedélyt egy magát villanyszerelőnek hívott arcot agyonverni."
Szólj neki, hogy jöjjön oda és nyomogassa azt a szar gombot szakadó esőben. Ezzel megspórolod a fáradságos agyonverést.
Ha nem vállalja a tesztet, akkor vagy sürgősen csinálja vissza trafósra, vagy csinálja meg szabványosra (kettős szigetelésű kábellel és megfelelő IP védelmű nyomógombbal)
Az elhalványulás oka valószínűleg egy gyenge (régi sodrott?) elektromos kötés. Nézd meg, hogy nincs-e elszenesedve valahol a szikkszallag, vagy nem-e jön ki füst, valamelyik mennyezet alatti kötődobozból :) amikor nagyobb terhelés (vasaló, hajszárító, hősugárzó) működik a házban. Mérőműszerrel is meg lehet határozni a helyét nagyjából (amikor bekapcsolod pl a hősugárzót, olyankor a házban hol esik legtöbbet a feszültség), én a villanyórához közeli kötésekkel kezdeném. Ha ilyenkor közvetlenül a villanyóra után is mérhető jelentős feszültségesés, akkor külső segítséget kell kérni (pl áramszolgáltató).
A csap meg talán azért ráz, mert a házban minden földelési pont szépen össze van kötve egymással (még a vízcsövek is), csak éppen az egész nincs leföldelve rendesen az anyaföldhöz.
Egy olyan kérdésem lenne, hogy egy elektromos főzőlapot (amelynek a max. áramfelvétele 20A) milyen érvastagságú kábellel illik bekötni, ha kb. 13 méterre van a biztosítéktáblától és ebből kb. 12 méteren szabadon, a konyhabútor alatt/mögötj van. Egy fázisú.