Nem biztos, hogy itt releváns a kérdésem, de bízom benne hátha tudtok segítni.
Egyik ismerősöm feltette nekem azt a kérdés, hogy "motorizált szekcionális garázskapuba bele lehet e építeni egy kutya bejátót?..." Állítólag egyszer valahol látta és neki most aktuális lenne.
Egy átlagos kétszárnyú (2 db 1.5x1,8m) kovácsoltvas kaput szeretnék automatizálni. Semmi extra igényem nincs, illetve a kiskapu funkció. Milyen szettet ajánlanátok? Nem a legolcsóbb, hanem inkább a legjobb ár/érték arányban gondolkodom. Megbízható, szükség esetén javítható legyen. Pillanatnyilag a Sommer Twist 200E-n gondolkodom. Köszönöm a segítséget!
Proteco kétszárnyú kapunyitóm egyik szárnya hirtelen se nem nyit, se nem zár. A motorja teker, de a rudat nem tolja ki és nem húzza be. A kapuszárny kézzel könnyen nyitható/zárható, ekkor a rúd ellenállás nélkül ki-be tolható/húzható. A másik kapuszárnnyal nincs gond.
Mi lehet ennek a meghibásodásnak az oka? Orvosolható-e házilag?
Segítségre lenne szükségem csuklókaros kapunyitó szettek kiválasztásához (1db kétszárnyú és 1db egyszárnyú).
A kiválasztott típusok a Sommer Twist AM és a Hörmann Versamatic. Alapvetően árban a Sommer valamennyire kedvezőbb, garancia azonos (5 év). Műszakilag milyen különbségek vannak köztük a teherbírás és a nyitható kapuméreten kívül? Megéri a Hörmann a többlet költséget?
Köszönöm, de sajna be voltam sózva nagyon, mert minél előbb szerettem volna megjavítani a kaput. Kutakodtam napközben máshol is, és végül rendeltem egy V2 City9 -et (Vidue). Fotók nézegetése közben lettem rá figyelmes, hogy Omron relék vannak rajta, szóval talán odafigyelősebbek voltak kicsit a tervezésnél. Ismered amúgy a típust? Ha igen, mi róla a vélményed?
Adott egy kb. 20 éves úszókapu (10 méter nyílás + 2.2 méter ellensúly), Girri 130 (Fadini) mozgatóval. A motorban egy Elpro 15 típusú elektronika volt. Azért csak volt, mert tönkrement, és kibontottam :) Asztalon összerakva találtam is pár hibát, de eléggé véres már a torka, és láthatóan többször is javította valaki. Nyák vezetőréteg felválás miatt taknyolt átkötések a hátoldalon, pár helyen égési nyomok helyén új alkatrészek (1-2 dióda). Sejtem is hogy mi a lehet a baja, de én ezt elengedném inkább, kiszolgálta az idejét.
A motor, a mechanika és a fogaslécek viszont nagyon jó állapotban vannak, nem akarnék egy komplett szett cserét. Arra gondoltam, hogy befaragok egy más gyártótól származó, és jelenleg újonnan kapható elektronikát. A jelenlegi paraméterek így néznek ki:
- 230V 1 fázisú motor (530W) + kondi (de a régi elektronikán a nyomatékszabályzó 75%-os állásban volt)
- rákötött dolgok (fotocella, Marantec Digital 341 (433Mhz) rádió, Shelly UNI) 24V AC és DC tápra is alkalmasak
- a házban levő végálláskapcsoló "szabványos", 3db vezeték jön belőle
- a dobozban jó nagy hely van, mert a régi elektronika elég nagy + a trafója is termetes darab
Ezeken kívül figyelembe kell még venni valamit szerintetek?
Illetve milyen elektronikát javasolnátok a régi helyett ami jó minőségű, és a fenti paramétereknek megfelel, és hozzáférhető hazai kiskerben? Ha mindezeken felül a 433Mhz-es Marantec távokat tudná kezelni a fedélzeti rádiója, az lenne a legnagyobb öröm, de ha nem tudja, akkor használnám a jelenlegi vevőt.
Köszönöm a gyors választ! Miben tud ez esetleg megnyilvánulni? Ha esetleg tönkre megy, mennyi időt adtok neki? Illetve ebben az esetben lehet pótolni egy másik vezérlővel? Illetve nincsenek nekem különleges kívánságaim értem én ez alatt (antenna villogó kiskapu funkcio stb). Köszönettel Gergő
Érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi 2 linkelt eszköz közül melyik a tartósabb? Ha jól olvastam mind a kettőnek a Twist 230 a vezérlője. Az egyszárnyas kapu 3m x 2m méretű és anyagában 5cm x 5cm zártszelvény. A kaput napi 2-3 alkalommal használnánk. A költséghatékonyságit szeretnénk a szemünk elött tartani.