Részemről befejeztem a vitát, az is lehet, hogy tényleg rosszul gondolom. Csak annyit még, hogy nyugaton nem ismerik ilyen keresztmetszetben az alu vezetéket, ezért logikus, hogy nem írnak vezetéktípust. Mert ott a vezeték= rézzel.
Régen úgy tanították, hogy az összesodort vezetékek vagy légvezeték mellé kell rakni a rákötendő vezetéket és alu kötöződróttal szoros menetben végig tekerni.
A legérdekesebb az, hogy sehol nem írja azt, hogy csak réz vezeték esetén használható.
"Az elektromos berendezések új „szuper sztárjával” a hajlékony-, tömör- és sodrott több eres vezetékek gyorsabban, helytakarékosabban, megbízhatóbban beköthetőek a kötődobozokba:"
Igazad van direktben nincs lefenykepezve, de a csillarkapocs szerinted hogyan mukodik? Ott is osszenyomassal kinyitod az erintkezo feluletek kozott a rest, vagy nem? Viszont az oldhato Wagonal konkretan irja, hogy minden tipusu kabelhez, valamint azt is irja, hogy aluminium kabel eseteben a paszta hasznalata kotelezo. Nekem ennyi eleg.:-)
Ha jól emlékszem, erről már volt itt szó. Lacivill akkor is ezt mondta, amit most. Pedig akkor is idéztek neki a Wago katalógusból. Szeretne okosakat mondani, de nem nagyon sikerül neki. Nem tehet róla.
Áldott legyen az, ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője.
ha jól sejtem te gyakorló kivitelező is vagy, azért kérdeztem itt elsősorban, mert olyan valamit akarnék találni, amire nem mondják rá, hogy "nem szabályos/szabványos"
Mivel en dobtam fel a kotes Wagoban alternativat, erdekelne, hogy Te az oldhato, vagy a nem oldhato Wagorol irod a velemenyed? Vagy ugy altalanossagban a Wagorol? Amennyiben a nem oldhatorol, akkor meg ugy megertem a negativ velemenyedet.