"A szirénák többségében 7Ah-s aksinak van hely kialakítva. Aki ennél kisebbet tesz bele, annál a sziréna évekkel előbb válik használhatatlanná az szar akku miatt"
De tagadd le nyugodtan, vagy kezdd el megmagyarázni, hogy ezt nem is úgy gondoltad és más a hülye, mert neked van igazad.
"Mért is megy tönkre hamarabb egy 4-es akku egy 7-esnél? Erre dobj valami fizikai magyarázatot, de ne valami mekkes idióta körmondatot aminek se eleje se vége nem lesz.,"
Hol írtam olyasmit, hogy a 4-es aksi hamarabb megy tönkre?
Az befoglaló méretre akkora mint a 7 Ah-s. Ha mégis 9-est veszel figyelj a saru méretére, mert abból van szünetmentesbe való is amihez széles saru kell (vagy olyan van most is, mert már lecserélték)
Nem azt várom, hogy konkrétan mondja meg valaki. Azt hittem, hogy van erre valami szabvány, szabály, szokás, stb.... Gondoltam akad itt a fórumon egy hivatásos villanyszerelő aki sokszor találkozott ilyesmivel és tapasztalatból 90%-ra meg tudja mondani.
Táp/doboz/aku/akármi az tonnaszám áll :-) Majd valamelyik riasztós ismerőst megdumálom felét rakja össze asztalon és idehaza össze is legózom, de ha ebből kettő kell és még más egyéb, akkor hát hümm.
Ennyiért már nekilátnék kábelezni is, de ugye egy adott költségik lusta az ember és kézenfekvő volt, hogy ha ethernet van a 2 vége közt, akkor nyilván van rá szirénáspittyogósriasztós megoldás is. Mindig sikerült pofára esnem az ilyen ötleteimmel, de már nézegetek valami kitet, akár Arduinosat, akármit. Igazából némi gányoléással kártyásra is meg tudom csinálni, lehúzom kinyit valami egyszerű relét 1 percre és kész, akkor nem riaszt.
Vezetékkeresőm nincs. Az érdekelne, hogy elvileg gyárilag hol szokták húzni a kábeleket. Gondolom van ennek valami menete, ha nem gányolás. A biztosítékláda és az ajtófélfa közt fúrnék a fal másik felén ahogy a képen is jelöltem.