500W kb. 2A áramot jelent. Nem fog gondot okozni. (Hacsak nem 50m hosszú lesz a kábel, bár igazából akkor sem mert a plazmák kapcsolóüzemű tápja igen toleráns a bemenő feszültség tekintetében.)
Üdv olvtársak ! Segítségeteket/tanácsotokat kérném az ügyben,hogy van egy filagóriám amihez a padlástérből egy légkábelen keresztül levittem a Tv antennát plusz egy vastagabb háromeres kábelből a villanyt(hagyományos Tv -vel minden Ok) .Kérdés ,nézegettem nagyobb használt /olcsóbb plazma Tv-t oda ,de olvasom hogy 500 w-os , nem lesz sok ennek a hosszabbítónak meg a dugajnak(padlásról onnan indul) hogy ekkora teljesítményű fogyasztót kötök rá?!A Tv-n kívül csak egy kb 120 -as 3 csöves neon világítás és a kábel Tv beltéri egysége lenne fogyasztó !:-)
"érvéghüvely a kábelérre és örökélet + 1-2 perc :-))"
Elhiszem.
Mondjuk azt jó lenne tudni, hogy az érvéghüvelyt a gyártója hivatalosan is ajánlja alu és réz közé, vagy csak eddig szerencsénk volt, de esetleges baj esetén a villanyszerelő lesz elővéve barkácsolásért.
Mert amikor megtörténik a baj és a nagyokosok bűnbakot keresnek, akkor nagyon hasznost, ha pl egy katalógus-idézetre tudsz hivatkozni (tapasztalatból beszélek ;)
Kinyomoztam egy katalógust és a jelek szerint létezik olyan HLAK 25, amelyikbe szabad alumíniumot dugni (ha a cikkszám utolsó száma 3) és létezik olyan, amibe nem szabad (ha a cikkszám utolsó száma 4).
Most én is azon agyalok,h hozzam össze az elosztódobozból a védő fóldelést a szondával a sorolóból mert oda max 5-6mm-es kábel fér.A szondához meg jó lenne a 10 mm-es.
Jah és a betápnál a 3 f -t is behúztam az elosztódobozba és érdekes módon 3 fekete (fázis) + egy fekete a bojler órától ( éjszakai) és két Z/S . Nézte egy áramszolgáltatós azt mondta szokták így ....
Tudtok erre konkrétabb választ,h lehet ez?
Nézte a vezetékelést az elosztás köröket azt mondta okés. Most jönnek a kmsz-k a FI relé meg az összes összekötés.
Egy ilyesmi 4x25 mm2-es din-sínes fővezetéki sorkapocsba ami réz, kell paszta vagy bármi, hogy beköthessem az alu szamkam 16 mm2-es nem sodrott földkábelemet?
"Csak a gondolatkísérlet kedvéért tételezzük fel, hogy egy disznópásztor valóban meg tudná oldani a hidegfúzió összes problémáját. Hogyan fog rátalálni az általad említett fejvadász, hogy elcsábíthassa?"
A tudományosan korrekt, publikációi alapján amiket az évek során kiadott. Volt már ilyen a történelemben (Michael Faraday?)...
És/vagy a tájat szabdaló kísérleti kráternyomok alapján...
Adj fel egy álláskereső hirdetést minél több helyen. Hangsúlyozd ki, hogy fiatal, pályakezdő villanyszerelő vagy, ez a hirdetések nyelvén az alacsony fizetési igényt jelenti. Eleinte ragaszkodj a közeli munkahelyhez (rövid közlekedési idő), fiatal ember legyen sokat a haverokkal meg csajozzon, ne a buszon rohadjon naponta órákat (messzire dolgozni járni ráérsz majd sokkal később, jó magas fizetésért).
Ha meg is van az első munkahely, továbbra is folyamatosan hirdess. Meg kell tanulni és jócskán begyakorolni a "rabszolga" munkákat is, de az ilyen mukahelyről távozni kell, ha már úgy érzed, hogy újat ott már nem tanulhatsz. Addig váltogasd a munkahelyeket, amíg nem találsz egy olyat, ahol nagyon változatos a munka ÉS egy értelmesebb valaki szívesen el is magyarázza, hogy mit miért/hogyan csináltok. Megismétlem: a fizetés ne érdekeljen, sőt, ha ha kell szólj, hogy akár minimálbér is jó neked, csak hadd dolgozhass náluk (sőt, létezhet olyan munkahely, ahová még ingyen is érdemes belépni pár hétre/hónapra).
Egyetértek az előttem szólóval: nagy projektekbe (lakótelep, szálloda, irodaház) nem jó belefolyni, attól nem leszel okosabb, ha bekötsz hetente 500 db dugaljat vagy mennyezeti lámpát. Az a legjobb munkahely neked, ahol nincs két egyforma hét egy évben.
És ha a sok változatos (ez legyen a kulcsszó!) munka közben sikerül eléggé sokoldalú szaktudásra szert tenned, akkor ha szerencséd van, akkor néhány év múlva bevesznek egy utazó problémamegoldó csapatba, akik olyan dolgokat csinálnak szerte az országban/világban, amit a helyi villanyszerelők már nem mernek/tudnak elvállalni. Na egy ilyen csapatban néhány év alatt olyan szintre képezheted magad, hogy saját szakmád már kezd unalmassá válni ;)
"fogalmad sincs, hogyan működik! Ezen a szinten nincs HR. Max. fejvadászok vannak akik megpróbálják elcsábítani a kiszemelteket."
Csak a gondolatkísérlet kedvéért tételezzük fel, hogy egy disznópásztor valóban meg tudná oldani a hidegfúzió összes problémáját. Hogyan fog rátalálni az általad említett fejvadász, hogy elcsábíthassa?
"Segéd"melósnak elmész falat vésni, csövet behuzni, szerelvényt felfúrni, 1 hét alatt többet okulsz ellesett gyakorlatbol, félszavakbol, ha normális tényleges terepen dolgozó csapathoz kerülsz, mint 2év alatt a semmire jó iskolában. És akkor mejd egy idő után már köthetsz-érdemben szerelhetsz is, és elkezdenek jobban megbecsülni.
Keresni lótúrót nem fogsz, de azt igazi profi szerelőként is kb akkor, ha kapcsolataid, ügyfélköröd, bejáratott vállalkozásod van, különben egy nihil az egész villanyszerelősdi..
Az egyik olyan szakma, ahol mindenki a szomszéddal 2 sörért gányoltat, mert az igazi szerelő csilliókat akar egy 20perces munkáért, és miért akar csilliókat..mert 2-3 ilyen 20perces munkája van egy héten....mert mindeki a szomszéddal....körbeért.
Próbálj olyan csapatot találni, akik normálisak, van munkájuk, és lehetőleg javítanak, egyedi kismunkákon, háznál (is) dolgoznak.
Plusz józan életű felelős szakik, nem "megrontanak" kapásbol, 10méter vésés, fél üveg sör, 5percenként menj le a kisboltba szeszért, kávéért, akármi..és ez még a jobb eset idehaza...sajnos.
Abbol sem tanulod meg sosem, ha elmész egy nagy építkezésre.
100km-eket vésni meg 20000db kapcsolót betenni, 8888m bergmant két karton közé beszórni, és közben (szószerint!) ökölharcolni a gipszesekkel, mert azoknak ti lesztek az ellenség, nektek meg ők, pedig egymás alá, és nem ellen dolgoztok..elvileg.. ezt kerüld.
Picit jobban fizet az építkezés, eleinte, pláne télen, mikor a 4fokos szélben kutyának nincs kedve a mocsokban a betonon, a hatodikon görnyedezni egésznap, de ha ebbe beleragadsz, amit tudsz is elfelejted, és segédmunkás maradsz örök életedre.
Ma voltam egy villamossági szaküzletben, mert eltört az egyik kétáramkörös kapcsolóm belsejében az egyik csodás műanyag alkatrész. Ez most mindegy is, amiért írok, az az, hogy a típus, a Schneider Anya, amit ti is többször ajánlottatok már itt a fórumon, és én is ezt választottam a lakás villamos szerelvényezésekor, hamarosan megszűnik. Arra a sorsra jut, mint például a korábban hasonlóan népszerű Prodax Classic (jó, az egy kicsit más volt, mert ott a Prodax-ot megvette a Schneider, most meg modellváltás miatt szűnik meg). A szaküzletben is azt mondta az eladó, és a neten is azt találtam, hogy idén június 30-án beszünteti a gyár a forgalmazást, utána már csak a nagy- és kiskereskedelmi készletek maradnak. Az Asfora fogja váltani. Szóval ha valaki új projektbe fog, az szerintem már ne ezt a szerelvénycsaládot válassza. Aki meg bővítésen gondolkodik, és ilyennel szerelt, vagy javításhoz ilyenre van szüksége, az nem habozzon sokáig, mert nem biztos, hogy pár hónap múlva lesz még belőle. Ha már volt szó róla korábban, akkor bocsánat a figyelmetlenségért.
Keresd meg a közeledben lévő szerelőket egyéni vállalkozókat stb. azzal hogy van papírod de szeretnél komolyabban elmélyedni benne, indulásként a minimumot kéred vagy oldjuk meg részmunkaidőben ecetera. És vázold fel hogy nagyon is tovább akarsz lépni, technikusi, és egyéb papírok megszerzése.
Az üzemeltetésen megdicsértek, mert a kettőből az egyik diploma az enyém és én vagyok az egyik legalacsonyabb beosztásban. Jelenleg két helyre hívtak, nem tudják milyen papírjaim vannak, csak partnerek voltak és régi az ismeretség, de ez minden szakmában így van.
Az IBM OCR szoftverét nálunk írta át egy fejlesztő srác, szerintem még mindig nincs papírja arról, hogy tud kódolni, de már nem nálunk dolgozik... :-)
Semmit, de semmit nem tud a való életről ez a szerencsétlen. Az az ember, aki csak a HR-essel találkozik, az nem lesz sikeres ember, csak szeretne a nagy pofájával...
De ez már sok-sok ideje lejött az itteni működéséből, de még mindig van aki megköszöni neki a segítséget és elhiszi, hogy érdemben tudott segíteni.
Jó. Még egyet árulj el..., és félig(?) hiszünk neked. Csak a hitelesség miatt...
Mik azok az ötleteid, amik világraszólóak, netto milliókat (...50milliókat..) hoztak cégeknek, és ők tőled ellopták őket?
Mivel ugye írtad, hogy reménytelen a jogi út és minden más hasonló, simán leírhatod..kíváncsian érdeklődöm, mik ezek a világrengető "tizmilliókat érő" ötletek.
Szerintem ez kb olyan lehetett, hogy :
""főnök, már megint itt van az az idióta, a hülye lázálmaival, én nem beszélek vele!!!!.... jó ..legközelebb rendőrrel vitetem el...de most még hívjátok ki a pistit, ha már felseperte a műhelyt, mondja ő a részleg fövezető-alkonstruktőr helyettes, vagy amit akar....azért van overallban mert mittudomén gyártásfelügyeleten volt és ott kötelező....hallgasa végig bólogatva, és hazamehet a héten két tetszőleges napon egy órával előbb.""
Látszik, hogy Te vagy az az egybites 40es IQval rendelkező, aki azt sem érti, hogy mit nem ért ezen a szinten. Ötlet mondjuk necces, előbb még konkrét megoldásról és másolásvédelemről beszéltünk, akinek arra megoldása lenne, az nyilván már mást is letett az asztalra, elvégre ez nem ötlet, hanem az MSnek egy szép nagy megoldás, amihez hosszú az út és nem fent kezdjük. Aki meg az út tizedéig eljutott ott nincs ötlet, HR, pezsgő, meg lófasz. De mondom még egyszer, ha ilyenekre van megoldásod, akkor írj már egy levelet, de gyorsan, kipróbálunk, alád rakjuk a hátszelet és kész is, mindenki boldog, világbéke.