48 voltos motort valószínűleg csak egyedileg, tekercselővel csináltathatsz.
Egyenáramú szivattyúk léteznek gyáriban is, de ha nyomást is vársz tőlük (és nem csak pl egy magasban lévő tartály feltöltését), akkor az áruk 40-50 ezer Ft-tól felfelé várható. Így már nem is tűnik olyan nagyon drágának az az inverter ;)
amit nevezhetünk pl szünetmentes tápegységnek, arra viszont rá lehet kötni egy hagyományos (occsó) szivattyút is.
És a szünetmentes tápegység akkumulátorát lehet akár napsütéssel is tölteni.
Ha tudod, hogy hány wattos szivattyút szeretnél mennyi ideig működtetni egy feltöltésről, abból lehet saccolni aksiméretet és szünetmentes táp méretet.
Így van, Niagara néven futott. Ha találsz is működő képeset gondolj arra hogy igencsak kétséges az üzembiztonsága. Az utoljára gyártott darab is több mint húsz éves. Többnyire a forgórész ment tönkre.
Annyi előnye volt hogy gyenge hálózaton is elindult, ahol egy asszinkron nem volt képes elindulni.
Tulajdonképpen igen. Viszont ha kapcsolóval akarsz indítani, jobban jársz a komplett motorvédővel. Az általam javasolt megoldásnál a hőkioldó csak a mágneskapcsoló tartóáramkörét bontja. Ha lesz egy kapcsoló, teljesen felesleges a nyomógombos indítású rendszer.
Az hogy mit mond egy dolog. A menete hivatalosan az hogy küldenek egy levelet hogy ezért és ezért nem tudták rögzíteni a mérő állását és x napon belül intézkedjen a láthatóság - leolvashatóságról. Ezzel a papírral egy reg szerelő tud plomba bontást kérni és egyben pótlást is. A doboz tető külön kapható rendelésre.
Sziasztok! Tudna nekem valaki segiteni, hol lehet a villanyóra szekrényre új plexit venni. Én a tipusát sem ismerem. Tavaly már a villanyóra leolvasó megfenyegetett, hogy meg fognak büntetni, mert nem tudja lefényképezni. Előre is köszönöm a segitséget.
Mondjuk, 48V, amit napelem fog tölteni. A hidrofor aknában az IP44-es hidrofor így is kb. kétévente nagy generálra szorul, akkor már egy szénkefe csere is beleférne...
Sok típus létezik, de például EZ - a hozzá tartozó mágneskapcsolóval - tökéletesen megfelelne. Ha a motorod adattábláján 690/400 (660/380) volt van feltüntetve, indíthatod csillag deltában.
Alapjárati gáz lenne csak (bár a dízel alapjáraton meg is mozgatja az autót). 5 év múlva már elfelejtetted, s mikor valaki villanyt szerel, leköti a garázs áramkörét két hétre, erre puff, megszűnt a jó kis földelésed a házra nézve is. Meg aztán kérdés, mekkora a távolság.
visszaterve a regi kerdesemre, jelzem, hogy sikerult a tulfeszvedelmet beszerelni. miutan atolvastam a temat, vettem 2 db SIMTEC 1P (B+C). ez nyilvan kompromisszum, de most masra nem volt lehetoseg hely hianyaban. kihivtam a helyi villszerelot es o beepitette, igy osszesen 2x9+3=21eFtbol kijott a vedelem az eredeti celnak megfeleloen. ahol kell, oda tettem illetve meg teszek D-t. es meglatjuk a nyari zivatar szezon mit hoz.
majd egyszer a tavoli jovoben talan megcsinalom a szeparaltan telepitett B es C fokozatot, de ehhez meroora athelyezes is kellene, mert nem akarok tobb dobozt a homlokzatba vesni, az viszont a villszerelo elmondasa szerint tobb szaz ezer forintra is kijohet, ezert ezzel meg varok