Keresés

Részletes keresés

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124204

http://www.jehovatanui-zalaegerszeg.eoldal.hu/

Mindez amit leírtam saját tapasztalat.

Saját egyéni véleményem osztom meg azokkal akik kíváncsiak rá.

Magukat „egyetlen igaz” vallásnak tartják, akik mindent úgy tesznek ahogyan az le van írva a bibliában.(valójában az, hogy úgy tesznek ez csak a saját álláspontjuk, mert egyesek még csak nem is próbálnak úgy tenni)

Amit érdekesnek tartok, hogy azt vallják „csodákat Isten nem fog tenni! Ha csodákat látunk az nem Istentől jön hanem Sátántól”. Nem ez ami érdekes, hanem az, hogy ezen tanításuk után nem egyszer hallottam, hogy valamely dologra az volt a válasz, hogy majd Isten úgy alakítja, hogy nekem jó legyen, vagy Isten majd elrendezi, majd Isten Téged ezért elpusztít ... stb még írhatnék pár dolgot de nem ez a lényeg hanem az, hogy egy nem látható személytől ELVÁRNAK valamit, vagy fenyegetnek a nevében. (Tudtommal kérni lehet, erre való az ima. Ha elvárok valamit akkor tulajdonképp csodára várok!)

Ha teljesítené az nem lenne csoda? Álláspontjuk szerint a bibliában le van írva, hogy nem lesznek csodák Istentől, akkor kitől is várják??? Fenyegetni Isten nevében? És magukat igaz keresztényeknek vallják.....

Amit még megemlítenék, nem egyszer közölték velem: "Ha nem volnék Jehova Tanúja, akkor ... (ezt mag azt megtennék)"

Kérdezem Én, ezt kell mondania egy "igaz keresztény"-nek, így kell viselkedni mint amit leírtam?

Elismerem, Én sem vagyok teljesen „angyal” de különb embernek tartom magam egyes tanúknál!

Álláspontjuk szerint viszont Én elpusztulok, de Ők örökké élnek. Ha ez így van gratulálok nekik, és örvendeztessék egymást.

Előtérbe helyezik az Istennek tetsző életmódot, a rendszeres gyülekezetbejárást, a családot, a feleség alárendeltségét a férjnek, a hűséget, az alázatot, a bűntelen életet mint a jelenlegi törvényeknek és az általuk megkívántaknak. Beleértve, hogy a lopás csalás kölcsönkérés (és „elfelejtem” megadni), paráznaság, válás, is bűn ami kizárást eredményezhet a vallásból, de ha megbánta vissza is térhet. Megjegyezném, minden kizáró oknak megvan a kiskapúja. (Én még a feleségemen SOHA nem tapasztaltam az alázatosságot! Mindig az övé volt az utolsó szó, elnézést (bocsánatot) soha nem kért, és ki is jelentette, hogy "soha nem is fogok". Szóval ez egy magát igaz kereszténynek valló hölgy kijelentése.)

Azt vallják, csak azt áldja meg Isten, akik az Ők (azaz Jehova tanúi) gyülekezetbe csoportosan járnak. Akik nem oda járnak nincs rajtuk „áldás” hiába élnek különb életet mind a „tanúk” akkor sem nyerik el Isten bocsánatát és nem lesz új életük.

Az alap dolgokkal amiket megkövetelnek nincs is semmi baj, hisz minden jóérzésű lelkiismeretes ember önmagától is próbálja élni, mivel tudja és érzi, hogy így helyes.

Amit Én a érdekesnek tartok, hogy mennek házról-házra prédikálni, ( „szántóföldi” szolgálatnak hívják és kötelező) és amit ott elmondanak a tanulmányozónak és tanítják a helyes életmódra azt otthon a családban és az életmódjukban nem, vagy az ellenkezőjét teszik!

Ezt mondjuk Én mint kívülálló nem is tudom jelezni a vezetőjük felé( amúgy a helyi vezetők sem egyszerű esetek), mert az álláspontjuk: „a testvér mindig minden körülmények közt igazat mond” nekem esélyem sincs ellenük felvenni a kesztyűt még akkor sem, ha esetleg hang, képfelvételem van a rendszeres alapelveik megsértéséről.

Erre az a válasz, előbb hisznek egy tanúnak és nem érdekli őket a hang, kép felvétel. Szó szerint: „elmehet a felvételével a sóhivatalba”.

Ha a házastárs nem tanú akkor bármit tehetnek ellene, még ha neki van igaza akkor sem hisznek neki egy "felsőbb rendű" tanúval szemben. Ha mindkettő tanú ugyebár akkor van a gond! Akkor mindketten igazat mondanak. (Akkor miért is van köztük vita? Hisz mindkettejük alázatos, igazságos. Pedig van, nem is egy Jehova tanú családban vita, válás, utálat a házastársak közt) Ezt esetben a férfi, azaz a főség szava a mérvadó. (még ha hazudik, akkor is)

A házasságot is "szentnek" tartják, kilépni belőle nem lehet nekik retorzió nélkül. Pontosabban nem lehetne, de itt is van kiskapu, főként ha a házastárs nem tanú. Ugyanis akkor mindegy mit mond a vezetőjüknek a tanú, a másik fél velük szemben esélytelen. Nem érdekli őket, hogy meghallgassák a másik felet az álláspontjáról, és bölcs döntést hozzanak. Ők „felsőbbrendű faj”, mit képzelünk mi, hogy egy földi halandó szavait meghallgatnák? Nem fogják. Ők elég bölcsnek tartják magukat ahhoz, hogy az egyik azaz a tanú szavait hallgatva tudjanak (szerintük) igazságos döntést hozni.

Esetemben soha nem érdekelte őket az Én álláspontom, hogy mit miért teszek, tettem. Mi, és miért úgy történik ahogyan. Nem érdekli a vezetőjüket, mert az „igaz” tanú elmondja azt is, hogy miért ne hallgassanak arra aki nem tanú.

Tehát válhatnak, de elsőkörben a házastársukat próbálják „rákényszeríteni” a házasságtörésre, vagy arra, hogy erőszakosan lépjen fel, megüsse a párját. Ha sikerül nekik ezek közül az egyik, akkor büszkén rohannak a vezetőjükhöz, hogy micsoda házasságban élek elnyomnak, vernek stb...! Elválhatok!

Ha nem akkor keresnek valami indokot, amely az Ő értelmezésük szerint OK a válásra.

De kérdem Én, egy kapcsolatban csak egy hibás van?

Itt jön az, "nem Én tettem" azt pedig nem hangoztatják, hogy a viselkedéssel, és a körülmények irányításával rákényszerítették a házastársukat valamely lépésének megtételére. Így büszkén mondhatják "áldozat vagyok", és sajnáltatják magukat a szekta tagjaival.

Esetemben a feleségem (Jehova tanú) adta be a váló keresetet, amely indoklása 90%ban iratokkal bizonyíthatóan hazugság! A valódi ok az, (amit hangfelvétellel tudok bizonyítani mivel kijelentette) hogy sajnos balesetek miatt egészségkárosodást szenvedtem, rehabilitációs ellátást kapok amely nem sok.

A váló keresetet akkor adta be, mikor a balesetek után kapott több mint 5millió forint elfogyott. (Jóban! - Rosszban? Gazdagságban! - Szegénységben?) Hát már nem is tudom kit vettem el feleségül...

Azt meg nem is értem, miért nem tud elválni békében? Folyamatosan provokál, mindenbe beleköt. Én nem is szólok hozzá, akkor is mondja a magáét.

Tetőzi mindezeket azzal, hogy agresszív! Már a bal kezem kisujja megrepedt amiatt, mert nekivágta az ajtót. 2 hónappal később a hátamat nézte dobnak és ököllel verte. Mikor nyaki gerinchez közel ütött akkor fordultam csak felé, hogy hagyja abba. Ekkor meg kicsavarta a kezem, közben üvöltötte, hogy legszívesebben megölne!

Jeleztem felé, hogy ezt tudatom az ügyvédjével, ekkor azt üvöltötte, hogy megy a munkahelyére és látleletet vetet, mire megkérdeztem miről? Azt válaszolta: majd meglátjuk kinek hisznek, látleletet vetetek és kidobatlak a lakásból. Én megkérdeztem miről vetetsz látleletet, hisz csak Te ütöttél engem. Erre azt mondta, majd a testvéreim (Jehova tanúi) bizonyítják, hogy megütöttél!

Érdekes dolgokat tapasztaltam meg velük kapcsolatban.

Vannak akik Úgy próbálnak tenni (teszik is) mint ahogyan vallják, Őket nem szeretném megbántani (valójában nem is tudom mivel, mert nem róluk van szó!).

Ezért Tisztelet a kivételeknek!

Ezt a pár sort azért írtam, hogy mások ne a saját kárukon tapasztalják meg. Főként akkor, ha csak az egyik fél Jehova tanú, mert akkor lesznek csak gondok, de ez biztosan függ az egyéniségtől is!

Engem is próbáltak "megtéríteni", de a körülöttem levő "tanuk" viselkedése, életvitele, mentalitása nagyon elgondolkodtatott. Döntöttem, és nem bántam meg (elutasítottam). Hozzáteszem, Én egyáltalán nem elleneztem (lehet ez volt a hiba), hogy a házastársam felvegye ezt a vallást.

Ha valaki ellenezni akarja, még a legelején tegye, mert minél többet jár valaki közéjük (tanítják) és végül nem tud kívülálló beleszólni.

Jehova tanúi azt tanítják, ha a házastárs ellenzi a vallásuk gyakorlását, az váló ok!

Ezért addig kell ezt megbeszélni a családban, míg nem keresztelkedik meg, mert ettől fogva tanú.

Egyszer egyik tagjukkal (vén) beszélgettem, és Ő azt mondta "mindent lehet, de vállalni kell a felelősséget".

Én eddig azt tapasztaltam, náluk mindent lehet tenni felelősségre vonás és egyéb retorzió nélkül!

Lehet, hogy ez csak Zalaegerszegen van így?

Akkor az itteni vezetőket nem kellene megkérdezni, hogyan is van ez?

Megjegyezném, hallomásból tudom más vallásoknál ha valaki hibát követ el, vagy annak előjele mutatkozik, felkeresik a vezetők és próbálnak segíteni.

Csak annyit jegyeznék meg itt a végén, hogy minden Jehova tanúja mielőtt megy, és elkezdi a mondókáját a helyes életről és arról mit vár el mindenkitől Isten, gondolkodjon el azon, hogy Ő vajon helyesen éli-e azokat amelyeket másnak prédikál. Ne érezzék magukat többnek mint más ember (aki nem tanú) mert nem biztos, hogy értékesebb ember mint akit lenéz.

A vezetőik meg nyugodtan aludjanak abban a tudatban, hogy a tagok magánélete a hibás tanácsaiktól romokban van, és nem tesznek meg minden tőlük telhetőt, hogy a tagok ne hozzanak hibás döntést.

Ez lenne az általuk büszkén hirdetett IGAZ VALLÁS?

Ez az az út amely örök élethez vezet? Mert ezt hirdetik!

Hát el kell gondolkodni ezen.

Köszönöm, hogy e pár sort elolvasta és bízom benn, hogy tanulságos volt számára.

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124203

Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben

The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124202

Vissza jött az Azeri baltás gyilkos és a j.t. befogadták?

Előzmény: Felszabadító Légiók (124200)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124201

Miért nem szüntetik meg hivatalosan a j.t. nevü gyilkos szadista szektát Magyarországon?

Előzmény: Felszabadító Légiók (124200)
Felszabadító Légiók Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124200

Egy elöljáró Jehova Tanúja baltával támad apjára

Ez ügyben be kell menni és feljelentést tenni a helyi rendőrkapitányságon. A feljelentést jegyzőkönyvbe kell diktálni. A büntetőeljárás költségeit az állam előlegezi, ha elítélik a vádlott állja. *** Alulírott A. Lajos a következő feljelentést teszem: [[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

siláss Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124199

Siláss lokko egy ugyan az :)

Előzmény: tréfi2 (124198)
tréfi2 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124198

Szóval lokkkko = siláss a tanítóbá? :)

Előzmény: lokkkkko (124197)
lokkkkko Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124197

Ok kösz!

Előzmény: sáskajárató (124196)
sáskajárató Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124196

Ment a partyra.

Előzmény: lokkkkko (124195)
lokkkkko Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124195

A szívedbe testvér,a szívedbe és az elmédbe. :-)

party111@gmail.hu

Ide.

Előzmény: sáskajárató (124192)
svtor1914 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124194

Az Érveljünk könyvet is letöltheted:

Érveljünk Jehova Tanúinak

http://infaustus.uw.hu/reasoning_hun.pdf

Előzmény: siláss (124187)
svtor1914 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124193

Szia! Nekem se fogsz válaszolni?

Előzmény: miv416 (124143)
sáskajárató Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124192

Hová küldjem? Lokko?

Előzmény: siláss (124190)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124191

You speak idegen?

Előzmény: siláss (124190)
siláss Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124190

Nem tudom.Probáltam több helyen is.

Emailba ha meg van elküldheted.

Meg volt régeben,csak uj laptopvan és,nem mentettem le .

Előzmény: sáskajárató (124189)
sáskajárató Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124189

Szia Tesó!

A jj blogról le tudod tölteni a vének könyvét is!

Üdv.

Előzmény: siláss (124187)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124188

Sziasztok!

A Szentháromság 1 Isten áldjon minden testvéremet Krisztusban.

siláss Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124187

És ezt is ha eltudod.

Ugyeljetek-magatokra-és az egész nyájra vének könyve 1991 es

Előzmény: sáskajárató (124160)
siláss Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124186

terelgessétek isten nyáját pdf-be küld már eltudud?

Előzmény: sáskajárató (124160)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124185

Il faut porter ses vices comme un manteau royal, sans hate.

Comme une auréole qu'on ignore, dont faitz semblant de ne  pas s'apercevoir.

Il n a que  les étres á vice dont le contour ne s' estompe dans la boue hialine de l'atmosphére.

La beauté est un vice, meveilleux, de la farme.

ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124184

Napokig ment itt a téma a vérről, ajánlom erről a "Hogyan mentheti meg a vér az életed?" című jehovista kiadványt.

Aztán mindenki azt gondol amit akar, de az itteni fogadatlan prókátorok, még az ebben leírt fonalat sem tudták tovább vinni...

ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124183

Javaslom, a

Királyság Szolgálat 2004 augusztus 47. évf. 8.számát tanulmányozásra.

A felkészítés anyaga: Beszédfejlesztési szempontok, melynek az eredményeiről  valóságos parádéban részesülünk itt...

katolikus1 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124182

Zűrtorony állitás:

(Russel szavai:) "Most látjuk be a különbséget a két tényező között: a mi Urunk, "mint ember , aki saját magát áldozta fel, és az Úr, aki majd visszajön: egy szellemi lény között. Érthető, hogy egy szellemi lény nem látható emberi szemmel.... Mi megbotránkoztunk az adventisták tévedésén, hogy Krisztust emberi testben várják vissza, és azt állitják, hogy a világ, és az adventistákon kivül mindenki, el fog égni 1873-ban vagy 1974-ben...

(Bakwaam Gemaakt tot de Predingdientst  -Tudást szerezni a prédikáció szolgálatára- 299.o. -Russel: The Object an Manner of our Lord's Return)

Ezt gondolják a jt-k a következővel álátámasztani:

1 Pét 3,18..... Test szerint megölték ugyan, de a Lélek életre keltette.

Talán még hozzátehetjük, hogy:

"... És ha Krisztust emberi módon ismertük is, most már nem úgy ismerjük...."

"19Még egy kis idő, és a világ többé már nem lát engem....."

2Kor 3,17Mert az Úr Lélek,...

........akkor már nem marad ok a kételkedésre, vagy mégis?

"Győzd meg magad mindenről":

v.ö. 292.o.: a sirban hagyta testét, mikor feltámadt, feltámadása csak szellemi volt. Megjelenései materializálódások voltak, a felvett formáktól újra megvált.

"Jézus nem ugyanabban a testben támadt fel. Ő hús és vérben materizálta magát csak azért, hogy látható és hihető legyen."

Eddig a ZŰRTORONY állitásai.

amit pedig a Szentirás mond:

-üres sir,

-ott maradt kendők,

-az angyali kijelentés: " 5... »Ti ne féljetek! Hiszen tudom, hogy Jézust, a megfeszítettet keresitek. 6Nincs itt, mert feltámadt, amint megmondta. Jöjjetek, nézzétek meg a helyet, ahol feküdt."

-a zsidók tanuskodása: "11Amikor elmentek, az őrségből néhányan a városba mentek és hírül vittek a főpapoknak mindent, ami történt. 12Erre azok összegyűltek a vénekkel, tanácsot tartottak, majd sok pénzt adtak a katonáknak, 13és azt mondták nekik: »Mondjátok azt: ‘A tanítványai éjjel eljöttek és ellopták őt, amíg mi aludtunk.’ 14Ha a helytartó meghallja ezt, mi majd meggyőzzük őt, és kimentünk titeket.« 15Azok átvették a pénzt és úgy tettek, ahogy kioktatták őket.« Ez a szóbeszéd el van terjedve a zsidóknál mind a mai napig."

-Krisztus saját szavai:

-"egyszer csak maga Jézus állt közöttük, és azt mondta nekik: »Békesség nektek!« 37Megrémültek és féltek, mert azt hitték, hogy szellemet látnak. 38De ő megkérdezte tőlük: »Miért rémültetek meg, és miért támad kétely szívetekben? 39Nézzétek meg a kezemet és lábamat, hogy valóban én vagyok! Tapintsatok meg, és lássátok, mert a szellemnek nincs húsa és csontja, de amint látjátok, nekem van.« 40Ezt mondta, azután megmutatta nekik a kezét és a lábát. 41Mivel örömükben még mindig nem hittek, és csak csodálkoztak, azt mondta nekik: »Van itt valami ennivalótok?« 42Erre adtak neki egy darab sült halat. 43Elvette, és a szemük láttára evett belőle.
 44Azután így szólt hozzájuk: »Ezek azok az igék, amelyeket elmondtam nektek, amikor még veletek voltam, hogy be kell teljesedni mindannak, ami meg van írva rólam Mózes törvényében, a prófétákban és a zsoltárokban.« 45Akkor megnyitotta értelmüket, hogy megértsék az Írásokat. 46Azt mondta nekik: »Úgy van megírva, hogy a Krisztusnak szenvednie kell, és harmadnapon feltámadni a halálból."

majd:

27...»Tedd ide ujjadat és nézd a kezeimet; nyújtsd ki kezedet és tedd az oldalamba, és ne légy hitetlen, hanem hívő!« 28Tamás azt felelte: »Én Uram és én Istenem!«

-a tanitványok nyilatkozata: 1Ami kezdettől volt, amit hallottunk, amit szemünkkel láttunk, amit megnéztünk és a kezünk tapintott az élet Igéjéről 2– mert az élet megjelent, és mi láttuk, és tanúságot teszünk róla, és hirdetjük nektek az örök életet, mely az Atyánál volt és megjelent nekünk –, 3amit láttunk és hallottunk, azt hirdetjük nektek is, hogy ti is közösségben legyetek velünk.

-a pogányok tanusága: kinevették volna Pált, ha azt mondta volna, hogy Krisztusnak a feltámadása csak szellemi volt.

7Íme, a felhőkön jön [Dán 7,13]},és látni fogja őt minden szem, és akik őt átszúrták. Gyászolja majd őt a föld összes népe{[Zak 12,10]. Igen! Ámen.

" 23Akkor, ha valaki azt mondja nektek: ‘Íme, itt a Krisztus’, vagy ‘ott’, ne higgyétek. 24Mert hamis krisztusok és hamis próféták támadnak, nagy jeleket és csodákat művelnek, hogy ha lehet, még a választottakat is tévedésbe ejtsék. 25Íme, előre megmondtam nektek. 26Ha tehát azt mondják nektek: ‘Íme, a pusztában van’, ne menjetek ki; ‘íme, a belső szobákban’, ne higgyétek. 27Mert amint a villám napkeleten támad és napnyugatig látszik, olyan lesz az Emberfiának eljövetele is. 28Ahol ugyanis a holttest van, oda gyűlnek a keselyűk. 29E napok szorongattatásai után a nap elsötétedik, a hold nem sugározza fényét, a csillagok lehullanak az égről [Iz 13,10], s az ég erői megrendülnek. 30Aztán feltűnik az égen az Emberfia jele, s akkor mellét veri majd a föld minden népe [Zak12,10.12]}. Látni fogják az Emberfiát, amint eljön az ég felhőin hatalommal és nagydicsőséggel {[Dán 7,13]."

"....a szemük láttára felemelkedett, és felhő takarta el a szemük elől. 10S miközben nézték őt, amint az égbe ment, íme, két férfi állt meg mellettük fehér ruhában. 11Így szóltak: »Galileai férfiak, miért álltok és néztek az égre? Ez a Jézus, aki felvétetett mellőletek, úgy jön el ismét, ahogy az égbe felmenni láttátok.«"

és most újra, ezek fényében a következők:

1 Pét 3,18..... Test szerint megölték ugyan, de a Lélek életre keltette.  -jelenleg nekünk láthatatlan.

2Kor 5,14 "... És ha Krisztust emberi módon ismertük is, most már nem úgy ismerjük...." -a hitb szerinti ismeretről szól.

Jn 14"19Még egy kis idő, és a világ többé már nem lát engem....."  - a mennybemenetelre utal.

2Kor 3,17Mert az Úr Lélek,...  - "mert a betű öl, a Lélek pedig éltet." Jézus és a Szentlélek egységet alkotnak

Pál tanusága:

1Kor 15: nem szellemi volt a feltámadás: "Krisztus meghalt a bűneinkért az Írások szerint, 4eltemették, és harmadnapon feltámadt, az Írások szerint. ... 45Ezt mondja az Írás is: »Ádám, az első ember élő lénnyé lett« [Ter 2,7], az utolsó Ádám pedig éltető Lélekké. 46De nem a lelki az első, hanem az érzéki, csak azután a lelki."

2Kor 5,14 "... És ha Krisztust emberi módon ismertük is, most már nem úgy ismerjük....

Leszögezhetjük, hogy a JT már a kezdetekben a széles útra tért.

(H.J Spier : Ellentétek Jehova tanúi és a Biblia között c. könyv "Russel felfedezései" fejezete -16-21. old. alapján)

ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124181

Talán, nem elég a HIT bástyája, amit a felekezetük kínál nekik.

Mondjuk, ha nekem problémám lenne a Hittel, nem biztos, hogy a szomszéd Géza bácsi aki vén, oldaná ezt meg.

Előzmény: tréfi2 (124180)
tréfi2 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124180

Mitől kedvetlenedtek el vajon?

Előzmény: ikladi veronika (124179)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124179

" A szeretetteljes vének  buzdító pásztori látogatásai segíthetnek  a keresztényeknek, hogy leküzdjék az elkedvetlenedést "

Őrtorony 1999. november 15.

ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124178

No, most szervezeti kérdés...

Ki emlékszik arra, hogy miként volt intézve a kötelező sorkatonai szolgálat problémája?

Alapgyerek, vállalni a priuszt...

Véncsemete, ládikás vircsaft, sorozóorvossal egybekötve.

Végeredmény: féltéglával melldöngetés, hogy nem fogtak fegyvert, a többiek fúj...

Bocs' a történelmi kitekintésért...

A mi Urunk, Jézus Krisztus!

ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124177

"Ha Jehovát a Szavával összhangban imádjuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy  hatalmas, láthatatlan angyalai védelmeznek bennünket"

Őrtorony 2006. január  15.

Előzmény: katolikus1 (124170)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124176

"Jézus , miután sok mindenre ráirányította a figyelmet, amik az 1914 utáni időszakot jellemzik, így szólt: "Semmiképpen nem múlik el ez a nemzedék, amíg mindezek [beleértve a jelen rendszer végét], meg nem történnek" (Máté 24:34, 14).

Melyik nemzedéket értette ez alatt Jézus? Az embereknek azt a nemzedékét, amely 1914-ben már élt. Akik abból a nemzedékből életben maradtak, ma már nagyon öregek. Néhányuknak mégis életben kell lenniük, hogy meglássák ennek a  gonosz rendszernek a végét."

Örökké élhetsz Paradicsomban a földön

Megjelent 1982.-ben (angol)

Magyarul 1985

57 nyelven adták ki, 18 millió példányban

No, akkor Grando...:))))

katolikus1 Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124175

és azt tudod-e, hogy a héber kerub szó, és hogy manapság is kapható a piacon, mert az egyszerűen csak káposztát jekent?

S hogy a próféta ezzel a szóval irta le a látványt, amit a látomásban látott:

"kerubok voltak. 21Mindegyiknek négy arca és négy szárnya volt, s emberi kézhez hasonló valami volt a szárnya alatt."

Iz 6,2 - Szeráfok álltak mellette; hat-hat szárnya volt mindegyiknek: kettővel befödték arcukat, kettővel befödték lábukat, és kettővel repültek.

Előzmény: egyeneskifli (124173)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!