Keresés

Részletes keresés

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124231

Szia!

Örülök,hogy itt vagy.

Ha csak ismereteket szereznek róla és azon az úton mutatják be az Urat,az nem más csak kérkedés a tudományukkal és így tényleg csak vallásoskodás.

A megismerés szerinti hit megéli a Bibliát részint és hitelesen tud tanúbizonyságot adni Istenről.

Te hogy látod?

Előzmény: svtor1914 (124229)
svtor1914 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124230

Ezért érdemes volt a hivatalos oldalra felnézni! :D

AZ ŐRTORONY 2013. JÚLIUS

CÍMLAPTÉMA: VAN OLYAN VALLÁS, MELYBEN MEGBÍZHATUNK?

Miért érdemes megvizsgálni a vallásunkat?

Képzeld magad a következő helyzetbe: Egy súlyos betegséged van, és meg kell hogy műtsenek. Biztosan olyan orvost választasz, akiben teljesen megbízol, hiszen az ő kezében van az életed. Ilyen esetben az ember annak is utánajár, hogy milyen szakmai múltja van az orvosnak.

Ehhez hasonlóan a vallásunkat is jó alaposan megvizsgálni, mert bizonyos értelemben rábízzuk az életünket. Az Istennel ápolt kapcsolatunk és a megmentésünk is attól függ, hogy milyen valláshoz tartozunk.

svtor1914 Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124229

Szia!

Arra jöttem rá, hogy a kulcs vers a JT tanban a következő:

UVF

.3Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról.

Károli

János 17:3

„Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és a kit elküldtél, a Jézus Krisztust.”

Előzmény: egyeneskifli (124228)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124228

Tudod?

Ők azért tudják félrevezetni a bibliailag képzetlen embereket,mert úgy mutatják be magukat mint akik nagyon értenek a Bibliához.

De nagyon jól látod a dolgot.

Van 40-50 ige amire ráhúzzák az egész 2 kasztos vallásukat.

Úgy vannak vele,hogy mégértik ezeket az igéket és már a kisujjukban van az egész Szent írás.

Előzmény: lagardickij (124226)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124227

Nekem nincs igazságom.

Jézus Krisztus az út az igazság és az élet.

Tegnap tette fel svtor tesó ezt a linket:

http://infaustus.uw.hu/reasoning_hun.pdf

Ha úgy érzed,hogy akrsz velük szócsatázni olvasd el ezt a könyvet.

Hatásos fegyver a szektások ellen.

Előzmény: lagardickij (124226)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124226

Nem kételkedem az igazságodban.

De ha ezt a logikát lekövetjük, akkor az jön ki, hogy a bibliailag képzetlen (ettől még lehet intelligens), egyéneket tudják félrevezetni, akik azt hiszik, hogy ez a szekta írta a bibliát.

Nekem sem volt különösebb előképzettségem, de amikor jött a szerelmemmel a probléma, éjt nappallá téve hámoztam át magam rajta, (kielemezve a lényeget) a biblián.

Sehol nem jött le, hogy nekik lenne igazuk.

De győzködni, előadni azt nem tudtam. Meg egyedül voltam. Meg reklámnak sem jött rosszul nekik egy szép, diplomás nő.

Előzmény: egyeneskifli (124225)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124225

A j.t. nem konzervatívok.

A j.t. egyszerüen hamis vallás.

Létre hozta egy olyan ember aki rosszul adott meg világvége évszámokat tehát hamispróféta is volt.

Használnak olyan "Biblia fordítást" amit nyelvi analfabéták tákoltak össze.

Ő nekik tök mindegy mit ír a Biblia.

Az a lényeg,hogy különcök legyenek.

Ne hasónlítsanak semmilyen más valláshoz sem.

Ezt olyan áron tartják,hogy meghamísitják az igét is.

Előzmény: lagardickij (124223)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124224

Csak az bizonyos, hogy protestáns.

Köszi az email címet és a teló számot.

Előzmény: ikladi veronika (124221)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124223

Hát éppen ez az érdekes, hogy nem volt konzervatív nézetű, csak a vértagadók (így becézték őket a környéken) hatására lépett vissza az időben egy évszázadot.

A liberalizmus lényege pedig éppen az, hogy mindent szabad ami nem tilos.

Előzmény: egyeneskifli (124222)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124222

"Nem köze volt, hanem oka."

Adj hálát Istennek.hogy te nem kerültél be közéjük.

"De ez az én kritikám is lehet."

Ki van zárva ha azt akarta volna az Úr,hogy közötök legyen egymáshoz akkor ti házasok vagytok.

"Vagy túl liberális voltam."

A liberalizmus itt nem mérvadó.

Ő annyira konzervatív nézeteket vall?

Előzmény: lagardickij (124220)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124221

Nem a valdens kéziratos (protestáns), franciára gondolsz?

Azzal ne gyötrődj!

Előzmény: lagardickij (124219)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124220

Nem köze volt, hanem oka.

De ez az én kritikám is lehet.

Vagy túl liberális voltam.

Előzmény: egyeneskifli (124218)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124219

Szép.

Nekem van egy francia biblia, de mindig elakadok benne.

Előzmény: ikladi veronika (124214)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124218

Nincsen véletlenül semmi.

Az önvád nem vezet sehova.

Max csak rágod magad.

Ahogy szavaidból kiveszem,szakítottatok.

Volt köze ehhez a j.t.-nak?

Előzmény: lagardickij (124216)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124217

Nagyon pang a topik. :(

Hol vagytok j.t.?

lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124216

Hát tudod, az önvád nem ismer határokat.

Ha jobban odafigyelek, ha hamarabb (amikor még lehetett volna) közbe lépek, ha feleségül veszem, ha stb, stb...

Előzmény: egyeneskifli (124215)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124215

"De magamat okolom."

Miért?

Előzmény: lagardickij (124213)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124214

Francia 80%-os, angol is kb., orosz anyanyelvi.

Előzmény: lagardickij (124212)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124213

Szia!

Testközelből tapasztaltam meg, hogyan lehet leépíteni egy csinos, fiatal, értelmes nőt ezzel az agysejt manipulációval.

De magamat okolom.

Előzmény: egyeneskifli (124211)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124212

Príma! Szombathelyi vagyok.

Tudsz franciául?

Előzmény: ikladi veronika (124210)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124211

Szia!

Azért vannak foglalkoztatva napi szinten,hogy ne kezdjenek gondolkodni.

Ha a szegény agymosott nem gondolkodik belőle lesz az engedelmes és hű rabszolga.

Ezért pőrgetik foglalkoztatják őket és ezért tömik az agyukat.

Istennél egyéníség minden ember.

Ha nem így lenne akkor egyfórmára lennénk termtve.

Az őrtorony démoni szervezet aki ilyenné teszi az embereket.

Előzmény: lagardickij (124209)
ikladi veronika Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124210

Szabaddá teszem az email címemet egy időre, a mai nap folyamán.

Akkor elbeszélgethetünk a CM idézetről...

Te is Dunántúli vagy?

Előzmény: lagardickij (124208)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124209

A menyasszonyom is tanulmányozott velük, aztán a végén még arra is bibliai vers volt a válasz, ha megkérdeztem hogy telt a napja.

Később arra is rájöttem, hogy mindig az a félszáz sablon idézet van ráhúzva mindenre.

Megint később úl bibliát is kapott, ami igen haladó volt, mert például a gutaütött helyett agyvérzéses kifejezés volt használva.

Előzmény: egyeneskifli (124205)
lagardickij Creative Commons License 2013.07.23 0 0 124208

Veronika!

Miért írtad ide ezt a gyönyörű CÉSAR MORO idézetet eredeti nyelven?

Azt hiszed itt találsz rá elvonatkoztatást?

Privi?

Előzmény: ikladi veronika (124185)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124207

Csak pl. itt ennél a beszélgetésnél a tanú fázis késésben volt.

Lehet,hogy hozzá késöbb jutott el az aktuális őrtorony ujság? :D

http://exjt.hu/locust.html

Az alvilág mezítelen előtte, és eltakaratlan a holtak országa. 
(Jób 26:6)

A sír és a pokol az Úr előtt vannak; mennyivel inkább az emberek szíve. 
(Pl 15:11)

[Mint] a sír és a pokol (héberben: abaddon) meg nem elégednek, [úgy] az embernek szemei meg nem elégednek. 
(Pl 27:20)

A pokol és halál [héb.: abaddon] azt mondják: [Csak] hírét hallottuk füleinkkel! 
(Jób 28:22)

Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve. 
(Jel 9:11)

De a témaválasztásom nem volt teljesen véletlenszerű. Az Őrtorony egyik számában egy nagyon különös cikket jelentettek meg Jehova Tanúi és szerettem volna megtudni, mit gondol róla vitapartnerem. Megkértem kérdezőm, nyissa ki az Újszövetséget Szent János Jelenéseinek vagy Apokalipszisének kilencedik fejezeténél. Azt mondtam neki, hogy mondom a fejezetet és verset, és kérem, olvassa fel nekem. És aztán, mondtam, szíveskedjen kommentálni a szöveget.

Beleegyezett és elkezdte erős hangon olvasni:

"Az ötödik angyal is trombitált, és látám, hogy egy csillag esett le az égről a földre, és adaték annak a mélység kútjának kulcsa. 
Megnyitá azért a mélységnek kútját: és füst jöve fel a kútból, mint egy nagy kemenczének füstje; és meghomályosodék a nap és a levegőég a kút füstje miatt. A füstből pedig sáskák jövének ki a földre; és adaték azoknak hatalom, mint hatalmuk van a föld skorpióinak. 
És megmondaték nékik, hogy a földnek füvét ne bántsák, se semmi zöldelőt, se semmi élőfát, hanem csak azokat az embereket, a kiknek homlokukon nincsen az Istennek pecséte. 
És adaték azoknak, hogy meg ne öljék őket, hanem hogy kínoztassanak öt hónapig; és azoknak kínzása olyan, mint a skorpió kínzása, mikor megmarja az embert. Annakokáért azokban a napokban keresik az emberek a halált, de nem találják meg azt; és kívánnának meghalni, de a halál elmegy előlük. 
A sáskáknak formája pedig hasonló vala a viadalhoz felkészített lovakhoz; és a fejökön mintegy aranyhoz hasonló koronák valának, és az orczáik olyanok valának, mint az emberek orczái. 
És olyan hajuk vala, mint az asszonyok haja; és fogaik olyanok valának, mint az oroszlánoknak. 
És olyan mellvértjeik valának, mint a vas mellvértek; és az ő szárnyaik zúgása olyan vala, mint a viadalra száguldó sok lovas szekerek zúgása. 
És skorpiókhoz hasonló farkuk vala és fulánkjuk; és a farkukban vala a hatalmuk, hogy ártsanak az embereknek öt hónapig. 
Királyukul pedig a mélység angyala vala felettök; annak a neve zsidóul Abaddon, görögül pedig Apollion, [azaz Vesztő] a neve. "

(Jelenések 9:1-11)

Ekkor megkértem vitapartnerem, olvassa fel az Ótestamentumból a hivatkozott verseket is amik valahogy kapcsolatosak a sáskákkal, Abandonnal, a mélység angyalával (a pusztítóval).

Elkezdte olvasni:

A mit a sáska meghagyott, megette a szöcskő; és a mit a szöcskő meghagyott, megette a cserebogár; és a mit a cserebogár meghagyott, megette a hernyó.
(Jóel 1:4)Mert egy nép jött fel az én földemre, erős és megszámlálhatatlan; fogai, mint az oroszlán fogai, és agyarai, mint a nőstény oroszláné.(Jóel 1:6)Betörnek a városba, futkároznak a kőfalon, felhágnak a házakra, betörnek az ablakokon, mint a tolvaj.(Jóel 2:9)Az északi [népet] is elűzöm tőletek, és puszta és sivatag vidékre vetem azt; elejét a keleti tengerbe, hátulját a nyugoti tengerbe, és bűze magasra száll; felszáll büdössége, mert nagy dolgokat cselekedett.(Jóel 2:20)Az alvilág mezítelen előtte, és eltakaratlan a holtak országa.(Jób 26:6)A sír és a pokol az Úr előtt vannak; mennyivel inkább az emberek szíve.(Péld 15:11)[Mint] a sír és a pokol [héberben: abaddon] meg nem elégednek, [úgy] az embernek szemei meg nem elégednek.(Péld 27:20)

Ezzel végeztünk a Biblia idézésével.

Megköszöntem a hölgy türelmét, hogy felolvasta nekem ezeket a verseket.

Ekkor megkérdeztem, kik ezek a versben hivatkozottak, és kit nevez a versek írója Abaddonnak.

Azonnal válaszolt. A hölgy pontosan azt mondta, amit vártam, vagyis hogy Abaddon a mélység angyala, a pusztító, Sátán, és hogy a sáskák az ő démonjai, gonosz szellemek, az alvilág teremtményei.

Ismét rákérdeztem: lehet hogy téved, és valami mást jelentenek ezek a sorok? Kitartott amellett, hogy Abaddon a mélység angyala, a pusztító, Sátán, és a mélység sáskái démonok, gonosz szellemek, az alvilág teremtményei. Csak a vak nem látja ezt - tette hozzá.

Előzmény: egyeneskifli (124206)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124206

Az "olvasó" felolvas hangosan egy vagy két bekezdést az Őrtorony kiadványból, amit tanulmányoznak. A "tanulmányozás vezető" felolvassa a megfelelő kérdést, ami az oldal aljára van nyomtatva. A tanuló(k) válaszol(nak) a kérdésre, rendszerint felolvasva amit aláhúzott ki-ki a saját példányában. A bekezdésben lévő írásszövegeket kikeresik és felolvassák megerősítendő a választ. Ezt az eljárást követik bekezdésről bekezdésre amíg az egész Őrtorony cikket vagy a könyv egy fejezetét befejezik. Néhány egyéni kiegészítésre bátorítanak, de az alapvető "tanulmányozási" módszertől való eltérés nem engedélyezett. Ez a módszer ismétlődik cikkről cikkre, napról napra, hétről hétre, évről évre.

A Társulat nézetei az Őrtorony tekintélyes tanulmányozási anyagán át újra és újra feldolgozásra kerülnek. Ennek eredményeként minden Jehova Tanúja, függetlenül iskolázottsági hátterétől, képes lesz papagájként ismételni a Társulat nézeteit gyakorlatilag minden témában.

http://www.exjt.hu/kq2.html

Előzmény: egyeneskifli (124205)
egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124205

Az Őrtoronynak csak egy elfogadott Biblia tanulmányozási módszere van. Valójában talán erőltetni kell a dolgokat, hogy egyáltalán Biblia tanulmányozási módszernek nevezhessük. Pontosabb lenne "könyvtanulmányozásnak", "kiképzésnek" sőt még "agymosásnak" is nevezni. Akár az Őrtorony - tanulmányozás vasárnap, a könyvtanulmányozás kedd este, vagy a "Bibliatanulmányozás" egy érdeklődő személlyel az ő otthonában - a módszer ugyanaz. Íme, hogy csinálják:

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124204

http://www.jehovatanui-zalaegerszeg.eoldal.hu/

Mindez amit leírtam saját tapasztalat.

Saját egyéni véleményem osztom meg azokkal akik kíváncsiak rá.

Magukat „egyetlen igaz” vallásnak tartják, akik mindent úgy tesznek ahogyan az le van írva a bibliában.(valójában az, hogy úgy tesznek ez csak a saját álláspontjuk, mert egyesek még csak nem is próbálnak úgy tenni)

Amit érdekesnek tartok, hogy azt vallják „csodákat Isten nem fog tenni! Ha csodákat látunk az nem Istentől jön hanem Sátántól”. Nem ez ami érdekes, hanem az, hogy ezen tanításuk után nem egyszer hallottam, hogy valamely dologra az volt a válasz, hogy majd Isten úgy alakítja, hogy nekem jó legyen, vagy Isten majd elrendezi, majd Isten Téged ezért elpusztít ... stb még írhatnék pár dolgot de nem ez a lényeg hanem az, hogy egy nem látható személytől ELVÁRNAK valamit, vagy fenyegetnek a nevében. (Tudtommal kérni lehet, erre való az ima. Ha elvárok valamit akkor tulajdonképp csodára várok!)

Ha teljesítené az nem lenne csoda? Álláspontjuk szerint a bibliában le van írva, hogy nem lesznek csodák Istentől, akkor kitől is várják??? Fenyegetni Isten nevében? És magukat igaz keresztényeknek vallják.....

Amit még megemlítenék, nem egyszer közölték velem: "Ha nem volnék Jehova Tanúja, akkor ... (ezt mag azt megtennék)"

Kérdezem Én, ezt kell mondania egy "igaz keresztény"-nek, így kell viselkedni mint amit leírtam?

Elismerem, Én sem vagyok teljesen „angyal” de különb embernek tartom magam egyes tanúknál!

Álláspontjuk szerint viszont Én elpusztulok, de Ők örökké élnek. Ha ez így van gratulálok nekik, és örvendeztessék egymást.

Előtérbe helyezik az Istennek tetsző életmódot, a rendszeres gyülekezetbejárást, a családot, a feleség alárendeltségét a férjnek, a hűséget, az alázatot, a bűntelen életet mint a jelenlegi törvényeknek és az általuk megkívántaknak. Beleértve, hogy a lopás csalás kölcsönkérés (és „elfelejtem” megadni), paráznaság, válás, is bűn ami kizárást eredményezhet a vallásból, de ha megbánta vissza is térhet. Megjegyezném, minden kizáró oknak megvan a kiskapúja. (Én még a feleségemen SOHA nem tapasztaltam az alázatosságot! Mindig az övé volt az utolsó szó, elnézést (bocsánatot) soha nem kért, és ki is jelentette, hogy "soha nem is fogok". Szóval ez egy magát igaz kereszténynek valló hölgy kijelentése.)

Azt vallják, csak azt áldja meg Isten, akik az Ők (azaz Jehova tanúi) gyülekezetbe csoportosan járnak. Akik nem oda járnak nincs rajtuk „áldás” hiába élnek különb életet mind a „tanúk” akkor sem nyerik el Isten bocsánatát és nem lesz új életük.

Az alap dolgokkal amiket megkövetelnek nincs is semmi baj, hisz minden jóérzésű lelkiismeretes ember önmagától is próbálja élni, mivel tudja és érzi, hogy így helyes.

Amit Én a érdekesnek tartok, hogy mennek házról-házra prédikálni, ( „szántóföldi” szolgálatnak hívják és kötelező) és amit ott elmondanak a tanulmányozónak és tanítják a helyes életmódra azt otthon a családban és az életmódjukban nem, vagy az ellenkezőjét teszik!

Ezt mondjuk Én mint kívülálló nem is tudom jelezni a vezetőjük felé( amúgy a helyi vezetők sem egyszerű esetek), mert az álláspontjuk: „a testvér mindig minden körülmények közt igazat mond” nekem esélyem sincs ellenük felvenni a kesztyűt még akkor sem, ha esetleg hang, képfelvételem van a rendszeres alapelveik megsértéséről.

Erre az a válasz, előbb hisznek egy tanúnak és nem érdekli őket a hang, kép felvétel. Szó szerint: „elmehet a felvételével a sóhivatalba”.

Ha a házastárs nem tanú akkor bármit tehetnek ellene, még ha neki van igaza akkor sem hisznek neki egy "felsőbb rendű" tanúval szemben. Ha mindkettő tanú ugyebár akkor van a gond! Akkor mindketten igazat mondanak. (Akkor miért is van köztük vita? Hisz mindkettejük alázatos, igazságos. Pedig van, nem is egy Jehova tanú családban vita, válás, utálat a házastársak közt) Ezt esetben a férfi, azaz a főség szava a mérvadó. (még ha hazudik, akkor is)

A házasságot is "szentnek" tartják, kilépni belőle nem lehet nekik retorzió nélkül. Pontosabban nem lehetne, de itt is van kiskapu, főként ha a házastárs nem tanú. Ugyanis akkor mindegy mit mond a vezetőjüknek a tanú, a másik fél velük szemben esélytelen. Nem érdekli őket, hogy meghallgassák a másik felet az álláspontjáról, és bölcs döntést hozzanak. Ők „felsőbbrendű faj”, mit képzelünk mi, hogy egy földi halandó szavait meghallgatnák? Nem fogják. Ők elég bölcsnek tartják magukat ahhoz, hogy az egyik azaz a tanú szavait hallgatva tudjanak (szerintük) igazságos döntést hozni.

Esetemben soha nem érdekelte őket az Én álláspontom, hogy mit miért teszek, tettem. Mi, és miért úgy történik ahogyan. Nem érdekli a vezetőjüket, mert az „igaz” tanú elmondja azt is, hogy miért ne hallgassanak arra aki nem tanú.

Tehát válhatnak, de elsőkörben a házastársukat próbálják „rákényszeríteni” a házasságtörésre, vagy arra, hogy erőszakosan lépjen fel, megüsse a párját. Ha sikerül nekik ezek közül az egyik, akkor büszkén rohannak a vezetőjükhöz, hogy micsoda házasságban élek elnyomnak, vernek stb...! Elválhatok!

Ha nem akkor keresnek valami indokot, amely az Ő értelmezésük szerint OK a válásra.

De kérdem Én, egy kapcsolatban csak egy hibás van?

Itt jön az, "nem Én tettem" azt pedig nem hangoztatják, hogy a viselkedéssel, és a körülmények irányításával rákényszerítették a házastársukat valamely lépésének megtételére. Így büszkén mondhatják "áldozat vagyok", és sajnáltatják magukat a szekta tagjaival.

Esetemben a feleségem (Jehova tanú) adta be a váló keresetet, amely indoklása 90%ban iratokkal bizonyíthatóan hazugság! A valódi ok az, (amit hangfelvétellel tudok bizonyítani mivel kijelentette) hogy sajnos balesetek miatt egészségkárosodást szenvedtem, rehabilitációs ellátást kapok amely nem sok.

A váló keresetet akkor adta be, mikor a balesetek után kapott több mint 5millió forint elfogyott. (Jóban! - Rosszban? Gazdagságban! - Szegénységben?) Hát már nem is tudom kit vettem el feleségül...

Azt meg nem is értem, miért nem tud elválni békében? Folyamatosan provokál, mindenbe beleköt. Én nem is szólok hozzá, akkor is mondja a magáét.

Tetőzi mindezeket azzal, hogy agresszív! Már a bal kezem kisujja megrepedt amiatt, mert nekivágta az ajtót. 2 hónappal később a hátamat nézte dobnak és ököllel verte. Mikor nyaki gerinchez közel ütött akkor fordultam csak felé, hogy hagyja abba. Ekkor meg kicsavarta a kezem, közben üvöltötte, hogy legszívesebben megölne!

Jeleztem felé, hogy ezt tudatom az ügyvédjével, ekkor azt üvöltötte, hogy megy a munkahelyére és látleletet vetet, mire megkérdeztem miről? Azt válaszolta: majd meglátjuk kinek hisznek, látleletet vetetek és kidobatlak a lakásból. Én megkérdeztem miről vetetsz látleletet, hisz csak Te ütöttél engem. Erre azt mondta, majd a testvéreim (Jehova tanúi) bizonyítják, hogy megütöttél!

Érdekes dolgokat tapasztaltam meg velük kapcsolatban.

Vannak akik Úgy próbálnak tenni (teszik is) mint ahogyan vallják, Őket nem szeretném megbántani (valójában nem is tudom mivel, mert nem róluk van szó!).

Ezért Tisztelet a kivételeknek!

Ezt a pár sort azért írtam, hogy mások ne a saját kárukon tapasztalják meg. Főként akkor, ha csak az egyik fél Jehova tanú, mert akkor lesznek csak gondok, de ez biztosan függ az egyéniségtől is!

Engem is próbáltak "megtéríteni", de a körülöttem levő "tanuk" viselkedése, életvitele, mentalitása nagyon elgondolkodtatott. Döntöttem, és nem bántam meg (elutasítottam). Hozzáteszem, Én egyáltalán nem elleneztem (lehet ez volt a hiba), hogy a házastársam felvegye ezt a vallást.

Ha valaki ellenezni akarja, még a legelején tegye, mert minél többet jár valaki közéjük (tanítják) és végül nem tud kívülálló beleszólni.

Jehova tanúi azt tanítják, ha a házastárs ellenzi a vallásuk gyakorlását, az váló ok!

Ezért addig kell ezt megbeszélni a családban, míg nem keresztelkedik meg, mert ettől fogva tanú.

Egyszer egyik tagjukkal (vén) beszélgettem, és Ő azt mondta "mindent lehet, de vállalni kell a felelősséget".

Én eddig azt tapasztaltam, náluk mindent lehet tenni felelősségre vonás és egyéb retorzió nélkül!

Lehet, hogy ez csak Zalaegerszegen van így?

Akkor az itteni vezetőket nem kellene megkérdezni, hogyan is van ez?

Megjegyezném, hallomásból tudom más vallásoknál ha valaki hibát követ el, vagy annak előjele mutatkozik, felkeresik a vezetők és próbálnak segíteni.

Csak annyit jegyeznék meg itt a végén, hogy minden Jehova tanúja mielőtt megy, és elkezdi a mondókáját a helyes életről és arról mit vár el mindenkitől Isten, gondolkodjon el azon, hogy Ő vajon helyesen éli-e azokat amelyeket másnak prédikál. Ne érezzék magukat többnek mint más ember (aki nem tanú) mert nem biztos, hogy értékesebb ember mint akit lenéz.

A vezetőik meg nyugodtan aludjanak abban a tudatban, hogy a tagok magánélete a hibás tanácsaiktól romokban van, és nem tesznek meg minden tőlük telhetőt, hogy a tagok ne hozzanak hibás döntést.

Ez lenne az általuk büszkén hirdetett IGAZ VALLÁS?

Ez az az út amely örök élethez vezet? Mert ezt hirdetik!

Hát el kell gondolkodni ezen.

Köszönöm, hogy e pár sort elolvasta és bízom benn, hogy tanulságos volt számára.

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124203

Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben

The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek[...] Bővebben! Tovább »

forrás: Blog.hu

egyeneskifli Creative Commons License 2013.07.22 0 0 124202

Vissza jött az Azeri baltás gyilkos és a j.t. befogadták?

Előzmény: Felszabadító Légiók (124200)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!