Üdv mindenkinek. Nem fontos ahhoz program, nyisd meg a képet aztán alul lesznek ikonok arra kattints rá hogy kép megnyitása szerkesztéshez, megint kattints, és bal fölül lesz hogy kép arra rákattintva adja hogy nyújtás döntés , katt és kiírja hogy vizszintes és függőleges 100 százalék mindkettőből vegyél vissza egyformán addig még nem lesz 500 valamennyi kb alatt a méret.
Most vettem észre, de annyira nem lényeg. :-) Az 1221-re is lehet már duplakereket rakni, de én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy az 1523 alá kellene a 20-as kerék
A hajtóműolaj jó bele ha olcsón tudsz szerezni. Mol hykomol 80w90 lehet olcsóbb. A motorolaj lehet, hogy vékony bele, ha egy kicsit már kopott a motor akkor lehet csipkedni fogja. Az új mtz-ébe 15w40-est raknak. MOL Standard Diesel 20w40-es tökéletes bele. Én is azzal járok.
Köszönöm a segítséget mindkettőtöknek! Én pesti vagyok, a traktor Alcsúton van.
20w50 helyett esetleg egy 15w40 Total terhergépjármű olaj (Total Rubia 4400 15w40) vagy ragaszkodni kell a sűrűbbhöz? Hajtóműolajnak Castrol EPX 80W90?
Üdv! Motorba 20w40-es vagy 20w50-es olaj kell lehetőleg nem gagyi márkájú én MOL vagy Agip-ot ajánlok. Pontosan nem tudom, de olyan 7 liter körül kell bele. Ezzel 1 időben a centrifugál szűrőt és a levegő szűrőt is ki kell takarítani. A levegőszűrőbe kb 1 liter motorolaj kell. Az adagolóban 20üzemóránként cserélni kell az olajat, ugyanazzal az olajjal ami a motorba töltöttél. Ide 0,3 liter kell. Az adagolóba azért kell mert nem központi olajozású és hamar felhígul benne az olaj. Ezt alapjáraton lehet a legjobban hallani nem egyenletes. A hidraulikába ugyanazt a motorolajat töltsd ami a motorba kell. Azt hiszem 7,5liter kell bele. A váltóba 80w90 vagy 85w140-es olajat vegyél itt figyelj a márkára. A váltóba 10liter a két véglehajtásba 1,5-1,5 liter kell. A hidraulika szivattyú hajtásába meg 0,3 liter. A váltóban 2000üzemóránként elég cserélni az olajat. Pontosan nem tudom a feltöltési adatokat csak emlékezetből írtam le. Mindenhol lenni kell nivónak ami max és min jelzéssel el van látva. Ha veszel 20 liter motorolajat az bőven elég mindenhova. Meg 15-16 liter hajtóműolajat.
Én meg azzal, hogy az 1025-nek is 34-es a hátsó kereke. Csak az 1221-től van 18,4x38-as! Ugyanúgy gondolom, hogy a 1523.3-nak is, pedig szerintem az alá illene már a 20,8-as.
Hello! Nekünk volt mi a 20W-40 es motorolajat használtunk bele. Sosem volt rá semmi panasz. Igénytelen, fogyasztása minimális. csak szagolta a gázolajat, könnyen indult.
Hali! Nekünk volt és 20w 40 est öntöttünk bele mindig, Nagyon meg voltunk vele elégedve csak kinőtte a gazdaság. Fogyasztásban verhetetlen, könnyen indul.
Egy kedves ismerősömnek van egy T25-ös MTZ-t. Elég fogalmatlanok vagyunk a traktorokhoz de szeretné jó állapotban tartani.
Kérdezném, hogy általános karbantartás címszóval mit érdemes elvégezni rajta? Milyen viszkozitású motorolajat ajánlotok, mennyi kell bele? Hidraulikába milyen olaj illetve mennyi? Váltóba úgyszintén. Szűrők cseréje?
Ehhe:-) Nekem jo occso hangszoro van, egyelore mellem dobva:-) (mar 2 eve) Regi HI-Fi tvbol kinyerve (sajat formatlan muanyag hazzal)... Szebben szol, mint a kocsimban a cuccocska(ami persze szinten olcso volt) Nekem megfelel, es szantaskor is eleg jol hallani:-) Szerintem jobban jar, aki kicsit nagyobb hangszorokhoz fabrikal dobozt, es azt szereli be...
Jónak jó oda is de ha szántasz vagy bármilyen más munkát csinálsz ami igényli a teljesítményt nem fogod hallani. Itt is van egy fazon ő kivágta, de már rájött, hogy hülyeséget csinált.
Igen almára, jelenleg 65-67 q, de ha nem viszik el nyárig, levizsgáztatom, teszek rá még 1 sor deszkát. A gyári oldala 55cm, a 2 sor deszka 40+8cm a kihagyások, és még erre teszek 20cm deszkát szintén 4cm kihagyással. Így már 75q rá fog menni sztem.
Én meg ha hirdetek akkor fix árat szoktam írni. Az olcsóbbra jobban ráharapnak. A múltkor 270-ért elengedtem egy hl6002 3év műszakival jó állapotban. :(
Képzeld......van itt 1 srác,4 hónapja vett 1,,panorámás 82-est, 1 hónapja megfőzte a hengerfejet ! 800000-ért vette...külsőleg,eléggé lepukkant gép volt,de működött rajta minden. Mérgében meghirdette,és ma vitték el tőle 450 ezer ért !:-) Kifizették, aláírták az adásvételit,és jött a hideg zuhany ! A furgon -ból kiszállt 2 gyerek,kipakolták a cuccokat-szerszámokat.....és 2 óra múlva a saját lábán elvitték a traktort,Karcsára-70 kilométerre innen !!!:-))) A régi tulaj biztos nem alszik 1 hétig........
Üdv! Én azért nem vágnám meg a kárpitot. Kisvárdába lehet még kapni videoton hangszórót csak pontosan nem tudom, hogy hol, és ha jól emlékszem az nincs messze.
Autósboltban veszel minden pozitív szálhoz biztosítékot s bekötöd. De elméletben az az 1 késes már védi a magnót. Nekem 3biztosíték van gyárilag. 1 a tápegység, 2 a memória, 3 a motorosantenna működtetéséhez. Szín szerint az motorosantenna kék, tápegység piros, memória sárga tudtommal.
Nekem ez a műanyag vagy üvegszálas vagy milyen tető van, amivel először jöttek a nagyfülkések. Amikor vettem ez is pirosra volt festve, de pelpattogott és lepergett a nagy része. Spaklival letakarítottam, és befestettem fehérre.
Nekem az oldalsó ablak felett van 2darab 2utas videoton meg a hátam mögött a hátsó ablak fölött 2db 3utas FIAST márkájú hangfal. Sony rádiós magnóval és 4x35W-van hajtva. A videoton így néz ki, ez az egy fotóm van:
Sziasztok! Szerintetek ez egy 50-es után jó lenne?.... Vogel&Noote (HEROS JUNIOR) Elég régi és szerintem alacsony is. Mi a véleményetek róla.. és mennyit érhet???
Most számoltam össze egy kpl első hajtás beépítés minden vadi új cuccokkal összerakva kb 700-800ezerFt között jött ki. Ebe benne van a sárvédőtől az új gumitól kezdve minden. És ezt az összeget még emeli, ha orbitos kormányt építenek. Lehet elsőhídban érdemes használtat venni bontóba 250-350ezerért és azt szakszerűen felújítani. Olyan nincs, hogy minden alkarész rossz benne.
megjött a tavasz, a jó idő, gépet elkezdtem javítgatni, festegetni:) fülketetőt levettem, most festettem le pirosra, szivacsot visszaragasztottam, úgy hogy most pöpec lesz:)
Az a problema, hogy mikor ennek vizsgaja volt, akkor meg nem voltak szamitogepen a cuccok... Mikor felvittek az adatokat, folyamataban csinaltak, ahogy mentek muszakira a gepek... Mivel ez 97 ota nem ment, ezert nem vittek fel gepre...ezert szerintuk nincs is forgalomban:-( Tok mindegy, hogy van rendszam es forgalmi, naluk nem szerepel, tehat nincs... Abszurdisztanban elunk... Penteken megyek a 93 ota nem muszakizott ifa potot atiratni, szerintem az sincs az adatbazisukban... mivel azota nincs rajta biztositas, es nem is szolitottak fel a tulajt a potlasra... Azert viszek forgalmit, meg rendszamot, hatha ugy elhiszik, hogy letezik... (pedig mar uj rendszamos...)
Persze, logikusan gondolkodva lehetne 1 muszakis traktor helyett akar 3 is... De sajna 1 muszaki benne lenne 300ezerben is akar:-( 100 korul a papirok, forgalomba helyezes, muszaki, 200 a 4 uj gumi, es egyeb aprosagok... es ez a minimum...
A bontottat jól nézzétek át ,vagy ismerős akitől vegyél . Nekem is van egy a főtengely miatt lett ki dobva . És rád is sózhatnám de nem teszem . Hisz sokat kell azzal dolgozni , mire indul ,és ha vissza szét . Ajjj.
Egyébként ha nem javítható akkor lehet ezekhez kapni üres bontott motortömböt ? A motor szakemberek szerint is nagyon jó, így arra gondoltam, hogy az enyémből átpakolnánk a hüvelyeket 1 bontottba és úgy összepakolni ha ez jáható ill. van értelme.
Azt te látod ha szét szereled . Viszont , van még egy ami fontos . Ha jobbra ill. balra teljesen ki fordított kerékkel próbál hátra menni , meg feszülhet a hajtás . Nehéz az eleje nem tud csúszni a kerék . Amit említettem azt nézd meg .
Egyébként a nyom csapágy azt meg néztem benne és fűles,nem a régi stiftes rőgzitésű.De egyébként megfogadom a tanácsod kicserélem az uj fajtára,amiben szimering van.
nekünk úgy tört el hogy elakadt a csuhélyos kamion és a trakin rajta volt a tolólap és az orrával kellett húzni aláis volt szedve ugy fogott nagyot és reccs.
Ja akkor ne is csodálkozz. Valószínúleg valaki kidobta a a lamellákot belőle és fixre tette. Akkor ha nagyot fog az első kerék, nem csúszik meg, hanem ledobja a fogakat.
Hát nekem még a régi falyta 50-es MTZ van és a nyelestengelyre ami rácsuszik a kuplung kinyomó csapács ház belselyében nem szimeringes hanem labirint gyűrűs.
Köszönöm, megfogadom a tanácsot. De ennél van még egy furcsa dolog. A "malac" mintha fix tengelyes lenne, nincs a végén anya. Majd lefotózom és felteszem ide a képet. Ez ne okozhat bajt?
A szomszéd tanyán van egy 820.2, 2003-as évjárat, azon újkorától rajta van a homlokrakodó, annak az elsőhídjával még semmi gond nem volt, azon kívül, hogy leszaggatta magáról a sárvédőket.
Űdv mindenkinek.Hát már mi is csináltunk fagyott motort MTZ-82-est annak felűl volt elnyilva a blokk,meg lett hegesztve azóta is megy a gép.De ha a motorba bele folyik a viz akkor lehet ,hogy blokk cserés lessz a géped,bár ha van ott valaki aki jó szaki akkor lehet ,hogy meg tudja menteni.................
Én is jobban szeretek, igazságosan az én véleményem szerint, dukált volna nekem mivel én is ezek között nőttem fel, és ezt kellett volna elvégezni. Ha már annyi előnye lett volna, hogy a kisebb-nagyobb hibákat megjavítsam. Mint aki az autókért van oda, és kitanulja az autószerelést, vagy a jármű villamosságit Téma befejezve!
Akkor ha a többi 3 jó, ennél biztos az lehet a gond, hogy a ruszkikban már több vodka volt a kelleténél. :-) MTZ-nél könnyen előfordul.
86-os évj. 80-asnál sikerült benne megfagyasztani 1 kis vizet. Az oldalán a fagydugót kinyomta de ahogy öntöm fel vízzel az sajnos a karterban köt ki. A kérdés az lenne, hogy mire számíthatok, hogyan javítható és kb milyen költségekkel kell matekolnom.
Mitől tud ez ilyen hamar összetörni? Párban lett cserélve a fogaskerék, új csapágyakkal lett összerakva, és kihézagolva. Könnyen lehetett forgatni kézzel a kardánt, és a kerekeket is.
Négy db merevhidas MTZ-vel van "közelebbi kapcsolatom", de tapasztalatom még csak ezzel az egyel van. A másik három gond nélkül megy, már ami az elsőhidat illeti. Ezt mióta az új gazda megvette, már többször javítottam, lassan haladva hátulről előre, még a motorjához nem nyúltam egyedül. Több részben is különbözik a régifajta elsőhídtól, a katalógusban lévő cikkszámok szerint csak a diffimű egyforma, és a nyeleskerék-tányérkerék pár. Az oldalsó lehajtás már teljesen más lehet, de azt még nem szedtem szét, ha visszalapozol, találsz róla robbantott ábrákat, én tettem fel.
Amúgy növénytermesztő gépész a hivatalos végzettségem, mellette megvan a mg.-i gépszerelő szakmám is. Bár azt soha nem mondtam, hogy vágom a javításukat, és nem is biztos, hogy így jó nekem. Megcsinálgatom, ha megakadok, akkor tanácsot kérek. Traktorozni jobban szeretek,
Jó de ez nem csak a gépszerelők, vagy akármilyen más szerelők, szervizesek, karbantartók között fordul elő! Máshol is találhatóak olyanok nagy számban akik többet képzelnek magukról a kelleténél. :-)
De annak aki kitanulta jó! Azt nem irígylem mikor a sok rossz traktort kell javítani, de nem baj az ha valaki érti a javítást is. Én speciel kurvára bánom, hogy nem ezt tanultam ki, bár ettől amim van akármilyen szerelői szakma 1000-szer többet érne.
De ha az egyikből donort csinálsz,az mér nem jó semmire.....csak alkatrésznek ,mert nem tud mozogni..!:-) .....habár... láttam-már jó pár portán szétrohadni 50-est is...80-ast is.....viszont ha valaki kérte,nem adták el....mondván,hogy jó lesz még az valamikor...valamire.. !:-)
Ha meg van a 3szögrendszám le lehet műszakiztatni, csak a közlekedésfelügyelettől ki kell kérni a jármű műszaki adatlapját, ami még a forgalmit is helyettesíti utána vizsga majd okmányiroda, és nem utóbbival kezdeni...
Nekem sincs potkerekem... Pont annyi van, amennyivel mindegyik mozoghat... Amugy, mielott vki irigykedne, vagy valami, ezeket ugy hagytak ram... Apam erdeme mindharom, en a 80-as afajat es az atirast alltam...
Jah, meg van meg hentergoben egy regi 50-es, aminek a blokkja van fagyas miatt elrepedve...meg megy, de elobb-utobb donor lesz. Nem eri meg eladni, mert keveset futott a diffije, es 1-2 uzemoras a valtoja...
Nem igazan, mert a 80-as a muszakis... Igaz annak a hatulja van szarabbul is... Bar a 80-as is 550-eskent kezdte a TSZ ben, felezo nelkul:-( A forralosban felezo is van... Erdekes a magyar jogrendszer, van igazololapja, haromszog rendszama, de mivel annakidejen nem lett ujramuszakizva, ezert szerintuk nincs...
Ehh, nalam van mindkettobol... Az 550-es bivalyeros, de szeret fozocskezni:-( A buta ruszkija biztos vodkat zabalt a soron, mikor ezt a gyari hibas blokkot nyomtak:-((((
Alapvetoen az a gond, hogy a 80-as kozvetlen befecskendezeses motorjanak kell a fordulat, hogy ne dogoljon meg... Az 550-es 4 izzitos pedig alapjarat kozeleben is elkattog:-) Sarban potkocsizasnal nagy elony... Nem rugja el magat olyan konnyen...
Pontosan a régi 82-esek megegyeztek az 552-es súlyával és talajon semmivel se tudtak többet az 552-estől. Egyedül a szállításban voltak gyorsabbak. Panorámás mtz-ébe a németeknél nagyon elterjedt volt meg van is az 550, 552, 570, 572. Vajon miért? A mai 820.2-es azért már egy kicsit nehezebb az 550-estől. :) Szerintem az oroszok is rájöttek.
Szerintem is! Plussz súly kellene a 82-esnek, és ballonosabb kerekek. Ez miatt a 82-es inkább vegyehasznú, nem kizárólagos talajmunkára való. Mondhatni ahhoz kevés az ereje, a többi kisebb munkáknál meg nagy a kihasználatlanság. A gázolaj meg fogy, és nem ingyen adják! Gondolom a ruszki azért "találta" ki a mervhidast, előtte meg a 820.1-es számozású traktort. Avagy a 892 szívós-motoros változatát.
Nem arra értettem! Hanem csak arra, hogy a .2-es műanyag burkolata külsőre nekem jobban tetszik. Azt tudom, hogy a 3-as nem csak a burkolatban különbözik!
Ez sem volt jó ! ez a kötény 820 , 892 nek készült . Viszont az nem azért . 3 mert műanyagos . A motor miatt . Az akkuk és a levegőszűrő miatt lett hosszabb az eleje . Ezért lett műanyag .
De annak még mindég nincs eleje....... Különben is......szerintem az 55-ló tól nem is kel erősebb motor a régi fajta panorámás MTZ sújjához ! Én megfigyelte már elég sokszor sok féle helyzetben,hogy nagy igénybevételnél,mindég kikapar a hátsó kerék......földön is ,aszfalton is ! Akkor meg minek ehhez a súj- hoz a 80 lóerő......legalább 7 mázsával nehezebb kellene hogy legyen......(saját vélemény !...ragaszkodom hozzá:-)
Kösz, ezeket nem tudtam! De ez az irányváltó nem lenne hülyeség, csak annyi lenne a baj, hogy akkor kellene + 1 gép, mert a felezős változatra is szükség van, meg szükség lenne egy gyorsítósra is. :-)
Az biztos, hogy nagyon sok féle felszereltséggel készültek az 50-esek attól függött mi volt a célország. Pl németbe D60-as motorral mentek ami 60lovas volt. Itt erre volt igény azért jött ez a fajta.
Erre! Még ha az ember 52-esbe rakná az is jó lenne, gondolom az 50-esbe sokan beleoperálják a felezőt. Szerintem lehetséges, bár nemtudom hová teszik a kart. Meg épp' olvastam a köpkölődősbe, hogy a 50-est gyártották nyomatékváltóval is. :-O
Ma is hívott 1 ürge.... Ő sem tudott csere gépet adni,de meg vette volna.! Neki már én mondtam az 1 millát....és nem sokallta !:-)) Csak én mégis inkább ragaszkodtam a csere géphez..:-) ....tudom hogy nincs olyan amit kérek...:-) meg amúgy is dunántúli volt..... Laikus volt az ürge,ez lett volna az első traktor életében.....
Egyébként abban a leírásban amit elküldtél is abban is megemlítik az irányváltót a 952-nél. :-) Én ott figyeltem rá fel legelőször. De ha a régebbiekbe is bele lehetne rakni akkor arra is lenn megoldás, hogy legyen felezős is, meg irányváltós is. Ugyanis kellene venni egy lepukkant 82-es majd abba belerakni a felező helyére az irányváltót. :-)
Nekem van egy angol nyelvű mtz-50 katalógusom 1982-ből, de az sem hozza az irányváltót. Sőt a 80-as könyv se ír róla. Szerintem az irányváltós mtz-éket jobban megvennék. Sőt még sokan be is szerelnék utólag.
Nagy zsugák ezek . Még csak a kat. ba sem találod . a kezelő szerv az meg van de arról semmi. A felező mellet volt egy hasonló kar , ő volt az irányváltó de aszem a kettő szinkronba van kötve mert nincs 9 hátra.
Értem, de az én véleményem, hogy jó lenne az mtz-ébe. Tegnap írtam a T25-be nagyon szerettem. A belsejét véletlenül nem láttad? A felezőhöz lehet hasonló a működése?
Nem sokat tudok hozzá fűzni . Talán annyit , mindnek meg van a gyengéje . És meg is marad .A vezető fülke amivel el tudják kábítani a tagot . Nem vagyok konzervatív de az elektronikát én ki hagynám sok helyről . Azért szét húzni egy trakit mert nem kapcsol , nem nyerő. A cetkáról annyit , Qva nagyot bukott . Próbálkoznak , több kevesebb sikerrel de nem igazán lendülnek be .
Azt az oldal csak olvasgatni szoktam. És onnan jött az ötlet. Villázásnál meghasonló munkánál nagyon jó lenne az irányváltó, meg talajmunkánál is. Pl mikor cikli földet szántasz és sokat kell tolatgatni.
Ez biztos így van, de ha nem költ a gyártásba akkor elbukik. Nézd csak meg a zetort! Hiába vannak azok az "eget rengető fejlesztések" mégsem igazán megbízhatóak. Hiába ha nem költ fejlesztésre, ha annak lehet nevezni, hogy mindent pneumatika irányít, meg van irányváltó, meg "power" váltó, ami szerintem össze sem hasonlítható a nyugatiakéval. Én nem tudom mitől vannak elszállva, azt aláírom, hogy a 10 évvel ezelőttiek még jók voltak, meg a zetor is tett már le ezt-azt az asztalra, de a mostaniak fostalicskák. És ráadásul drágák! És az egyedüli dolog ami még idáig fent tartotta őket, hogy jóval olcsóbb az alkatrész hozzájuk, igaz jóval sűrűbben is kell. :-)
Ezen gyáraknál 100 Mill. Dollárok mennek fejlesztésre . Az MF költött hatalmas összeget 2008 ban . A lényeg . Ma hozta a Mezőgazdasági Technika a Német eladást zetor 132 db mtz 212 db nem sok de mindig több .
Na igen, akár a JD, MF, meg persze a Case, pár márkát be is kebeleztek, igaz a Case-nak ez az utolsó jó szériája, mert mióta az új holland a többségi tulaj így a mostani Case csak árnyéka ezeknek.
Sziasztok olyan kérdesel fordulnek hozatok ,hogy hüvelyezni akarom az MTZ. Milyen garniturat vegyek bele Orosz vagy Ukran.Az Ukran a dragabb de bistos ,hogy jobb mint az Orosz???????????????????
Na ott lehet valami, mert néha meló után leállok és a tulfolyón lassan csepeg a gázolaj egy fél percig aztán abba haggya. De az adagolót el kellene vinnem átnézetni, mert a fordulatszámra azért is kiváncsi vagyok a tx-114-es óra miatt.
Régebben is így volt és akkor se bántotta a lámpát a gally. A munkalámpát mér hagytam el. :) De át lett alakítva a munkalámpatartó és így már nincs gond.
Ebben igazad van. Láttam a tárcsázós videóidban az ágak kaparják a fülkét elég rendesen. A lámpákat belülről kiraktad szárakra mint a régieken, na majd azt fogják kaparni.
Köszönöm, a segítségetetket, igazán megéri ide benézni mert nagyon sok jó ember gyűlt itt össze.:) Szerintem maradok akkor a voltayre-nél most is az van fent semmi gondom nem volt vele. Hátha kapok valahol jó árban.
Sziasztok, egy kis off... Kerdes: Adva vagyon egy IFA hw60-11 potkocsi. 1983-as, 1994 ota nincs rajta muszaki... Fekete rendszamos. Szerintetek ilyen hosszu ido utan is el lehet vinni sima muszakira? Es ha esetleg pirosra akarom vizsgaztatni, erre is egyedi forgalomba helyezes kell??? Kb mennyi lehet ez az osszeg, amibe ez kerulne? A valaszokat elore is koszonom...
A gumik állapotából nézve akörül van az üzemóra. De ezt sok minden befolyásolja, pl.: mennyit dolgozott talajon vagy aszfalton stb. De így képről nem rossz traktornak látszik.
Azért is írtam, hogy jó lenne attól a "bajától", még ha nekem a lemezes jobban bejön külsőre. Hátha majd egyszer! Az ára elfogadható lenne (ha meglenne rá a keret), meg ha valós az üzemóra egyáltalán.
Ha fedett helyen tárolod én úgy tudom, hogy nálatok minden gép fedett helyen van, akkor a műanyagosnak nincs baja(nem szedi ki a nap a színét). Meg tudtommal sűrű gyümölcsösbe nem mászkálsz minden nap. A műanyagosnak van egy előnye, hogy sokkal csendesebb a gép belülről, nem kong a lemez. :) A műanyagos mtz-ék is jók gyümölcsösbe csak a sárvédőkkel van gond, de már láttam 920.3-ast hagyományos panorámás mtz fém sárvédőjével.
Minőségre gondoltam, azt sejtem, hogy műanyagos. :-) Jobban tetszik a lemezes, de ettől a műanyagos bajától jó lenne! Legalább a tetején nem folyna be a víz....
Szerintem felette is! Legisalább már 10 éve is volt irányváltó a nyugatikban a nagyobb teljesítményűeknél is. Targoncatoronnyal, szántásnál nagyon jó lenne!
Képzeld....ma kaptam 2 telefont a hirdetésre ! Az 1-ik fickó, minden áron meg akarta venni...! Mondtam,hogy csak a csere érdekel , fűzött,hogy ad érte 1 millát !!!:-) .....kicsit meg is ijedtem hogy eladom............de azért nem mentem bele :-)
Feldobok egy témát, mert nagy a csend. :) Szerintetek mtz-ébe lehetne-e utólag irányváltót szerelni, bütykölni? Én nagyon szerettem annó a T-25-be. Jó volt mikor 25-el tudtam tolatni. :) Újításként az új mtz-ébe be lehetne rakni, mert általában 100leig minden nyugatiba benne van.
Még annyit a gumi témához, hogy a taurus homokos talajra nem előnyős, már hallottam olyan jelzőt rá, hogy egyfogásos gumi, de kötöttebb talaj viszont nagyon jó az ön tisztítás szempontjából. Sáros időbe meg főleg.
Kérdezni szeretnék a szaki uraktól.Az 50-em főtengely nyomcsapágya elment kirándulni szóval szar, cserélni akarom de ez még a régi ablakos motor.És ebben a régi tipusu tűskés ilesztésű nyom csapágy van nem a fűles ilyen illesztő csapos nyom csapágyat hol lehet beszerezni mert ilyet álitólag már senki nem forgalmaz.
Sziasztok.A gumihoz szolnék.A Szabi mondta a Voltyrt nekem is az van az 50-en de nincs rá panaszom pedig én sokat megyek vele erdőn is durva kőves szar helyeken de semmi baja birja a mostoha kőrűlménzeket nagyon.Én azt vennék tuti.........
Ezen 2 évet bírt akkor még többet ment mert az aszfalton. Szinte saját munkát csinált vele talajon 6-8 ha szántás tárcsázás, a többi szállítás, a mai napig is csak mostanában már kevesebb bála kell a cégnél.
üdv: mtz82, elsö taurus 2001 augusztus 25. a mai napig megy rajta de már kopott már. 10540üzemórát ment eddig, 4 szer volt megforditva .fele kb szállitás .stb.
Üdv! Szívesen, használd egészséggel. Remélem sokat segítettem vele. A hűtőtől számolják az 1-es hengert az mtz-nél. Azt hiszem a csepeleknél volt az, hogy hátulról számolják.
Üdv. Keresztapám 820 asán már 7-dik éve van fent hátul a taurus, éves munkájának 80-% át uton megy a traktor. A szerelő annó azt mondta 2 bar alá ne engedjük a nyomást, és be vált nincs rajta egy repedés se. Igaz ez 15.5 r38 as gumi előre mind1 a taurus sem bír 2 évnél többet, ha sok az aszfalt.
Üdv! Orosz gumiba a Voltyre és a Belshina márkát ajánlom. Bár a Belshina nem orosz, de nem is ukrán. A voltyre régen volt a gyári gumija az mtz-éknek, most meg Belshina márkájú a gyári. Itt egy hirdetés, egy telefont megér:
Segítséget szeretnék kérni tőletek, Most szeretnék két új gumit venni hátra a 820-as mtz-mre. (15,5x38) Ha van valakinek tapasztalata és ötlete hogy milyet vegyek kérlek segítsetek a választásban. Tudom hogy a Taurus lenne a legjobb de annak olyan horribilis ára van hogy annyit nem biztos hogy most akarnék kiadni érte. Orosz, ukrán téren van valami tapasztalatotok? Más márka létezik?
Ja értem. Kollégámnak van egy jumz panorámás. Ő dicséri, de nem sokat megy vele. Évente még 100 üzemórát se. 94-es a gép és olyan 1200 óra van benne. 1,5 milláért eladó, 4új Taurus gumival, Grammer üléssel.
Úgy sem lesz belőle semmi......már sokan megnézték a hirdetést,de még nem jelentkezett senki......nem olyan túl sok olyan Jumz lehet, amilyet és a hirdetésben megszabtam !:-))) ....szinte ujjszerűt kérek ! :-9 ez tényleg csak inkább 1 szórakozás...kíváncsiság.....
Nem rossz a jumz traktor. Csak ki kell fogni egy jót, ami ritka mint a fehér holló. Én a helyedbe egy elsőhajtást szereznék az 550-esbe és akkor jumztól is erősebb lesz. :)
Igen a videót láttam. Ha kötéllel lett volna összekötve akkor máshogy alakultak volna az erőviszonyok. Egy picit megemeli az mtz-ét ajumz ésmáris győz. :) A másik linken nem jön be semmi.
üdv. a családomban van egy jumz. újjonnan lett véve. A motorja már lett felújítva. már van benne üó rendesen. ja meg a váltóban volt egyszer vmelyik fogaskerékkel gond. nagyjából ennyi. Az 550-est azt biztos veri de 82-től azért gyengébb. Általában ő is 3 fejjel szánt vele de ha rosszabbak a körülmények akkor csak2 fej. Ja és a fogyasztása is elég jó. Sztem nem rossz gép. De nekem azért egy 550-es jobban teszik.
Valahogy olyan....jobban megtestesült erőt látok benne.....az 550-estől erősebb...erőben a 82-es környékén mozog, 65 lovas lettére ! Nem rossz gép az... Neked mi nem tetszik benne ? ....azt tudom hogy szebb az MTZ !
Én ugy tudom de nem biztos ,hogy igy van a jumz hidraulikálya nem valami fényes szerkezet egyik ismerősnek is mindig az cseszekedik,volt ugy ,hogy a kardánt is elgőrbitette neki mert valami miatt ráemelt neki vagy tul emelt..........
Kecskeméten néztem mert ahhoz lakok közel! Kecskeméten egy fellépőért 18 ezer ft-t kérnek! :) mondom annyiért hegesztek is egyet :) de a sárvédőm msot fixen van és hát nem hozzánk való a 30 cm széles lemez :S felénk homok van ahova nem szükséges! Csak ház szeretem ha rendben van!
Kecskeméten néztem mert ahhoz lakok közel! Kecskeméten egy fellépőért 18 ezer ft-t kérnek! :) mondom annyiért hegesztek is egyet :) de a sárvédőm msot fixen van és hát nem hozzánk való a 30 cm széles lemez :S felénk homok van ahova nem szükséges! Csak ház szeretem ha rendben van!
Értem. Én nem cserélném el jumzra akármilyen jónak mondják a jumzot. Egy ok miatt sokkal nehezebb hozzá alkatrészt kapni, meg drágább is. Az mtz-éhez bárhol veszel alkatrészt.
Köszi a gyors választ! A lámpám igen 150 mm-es, de akkor amelyikben gyárilag is benne van a lámpa.. (azt hiszem 90-től) az is gyengébben világit? Vagy talán az másabb tipus mint a régebbiekben? Vagy miért tették be?.. (újítás)
Az is jó lenne....de nem akarok rá költeni ! 1 az 1 be, nincs az a hülye aki elcserélné....!:-) .....ha csak nem 1 lepukkant szart adna...de azért meg én nem adnám oda..!
Nem eladó ! Ez inkább csak 1 kis szórakozás.....próba...:-) Persze ha valaki 1 olyan állapotban lévő nagy-fülkés Jumzot kínál érte,amilyet a hirdetésben megszabtam.......azért már elcserélem szívesen !:-) .....erősebb a Jumz...Amennyit én használom....az is örökké tartana.....
Üdv! Bármelyik mtz alkatrész boltban lehet 2-3 ezer forintért kapni keretet. Lámpát kell venni ha nem 150mm átmérőjű a lámpád. Két Z alakú alkatrészt kell legyártani. Műszakin nem kötekednek. Nekem megvolt csinálva de télen visszaraktam, mert a tartóvas eltört, meg azért raktam vissza ki kivülre, mert így jobban világit vagyis több teret világit be. A képen piros nyíllal jelölt alkarészt kell legyártani:
Jövőhéten kezdjük a metszést. Alkatrészek után járkálok. Úgy néz ki, hogy az erőszabályzóhoz meglesz az összes fém olajcső, a rögzítőszerkezethez a hiányzó alkatrész gyártás alatt van. Akkor szereztem az első hajtáshoz kardán burkolatokat gyárit. Ha meglesz minden akkor szerelés lesz. Szerintem 1 napot eljátszunk vele. :)
Üdv mindenkinek! 550-es lámpáit szeretném beépíteni a hűtőrács helyére. Hol kapok hozzá lemezt ami jó hozzá méretben, vagy ez szabvány? És a lámpákat hogyan tudom bele rögzíteni? Még egy kérdés: a műszakin nem kötekednek benne? Légyszi segítsetek... valaki csinált már ilyet??
sziasztok van fölöslegben 2db permetező nyomásszabályozóm (HARDI permetezöé 60bar-os)
2db F209 csapágyházam 4db FL208 csapágyházam 2db YAR209 (UC209) SKF csapágyam (a csapágyak és házak FALC szárzuzohoz lettek rendelve) ha valakit érdekel mail-t irjon
Ajánlom figyelmedbe a Mezőgazdasági Technika , szaksajtót . Ott majd meg láthatod a márciusi vagy áprilisi számában ,mely trakiból mennyit adtak el . hallomásból és föltételezésekből beszéltek . Abban is benne vagyok , hogy ki álljak veled a Cetkáról , a hibáiról első kézből beszélni . De itt nem ! Nem mindenki ismeri mélyrehatóan ,de ezekről ne vitázz ha kérhetlek.
Kösz! :-) Egyébként színt, meg betűméretet az explorer-el a legegyszerűbb váltogatni. De én nem szeretem az explolert, nem véletlenül van helyette 2 másik!
üdvözletem! valakinek ha van szerszámos ládája gyári megadná a méreteit? meg ha lenne egy kép róla felszerelve hogy hol helyezkedik el sokat segítene csinálni szeretnék egyet előre is kösz
A szegényeknek (nekünk) meg az egyetlen alternatíva a használt MTZ, Zetor. Használtan elfogható mindkettőnek az ára, kérdés, hogy ki az akinek még ennyire is telik, mert jó párnak már erre sem.
Hát ha ez igaz akkor ennyit még egy hitvány MTZ is kibír. De újra előjött az, hogy "olcsó". Hát akinek van ennyi pénze új Zetorra azt már nem hiszem, hogy nem lenne képes toldani hozzá mert nem olyan sokkal drágább egy nyugati újonnan, és az árkülönbözet minőségbeli különbséget is takar! Aki a Zetort veszi az meg majd ezt a különbözetet rákölti javításra, meg szervízre és lesz az "olcsó" traktorból drága.
Itt január 30 és február 3 között esett, 53cm volt a legnagyobb vastagsága. Ezen a héten szinte az egész elolvadt ahol érte a nap (már amikor volt napsütés), de még átlag 6-8cm most is van. A laposabb részeken már áll a víz, az árkok, vízelvezetők megteltek. De tegnap voltam Szentkút fölött az erdőben (menteni kellett volna egy elakadt Uazt), ott néhol még most is van 20cm hó.
Nekem nincs, de egy ismerősömnek van és a Faustini 280-as a 820.2-est gallyzúzáskor megfingatja rendesen. Máshol simán elviszi, de gallyzúzáskor kéri az erőt rendesen. 3 menetben zúz. Ha csak gallyzúzásra kell akkor olyan 240cm-től nagyobbat ne vegyél.
Valaha említettem azt , hogy " senki ne képzelje azt , hogy ezek a trakik 30 évesek lesznek . Bár milyen márkáról legyen szó . És meg jegyzem nem kapnak olyan hajtást, mint anno.
Üdv! A hó elolvadt-e már, vagy még az is van? Felénk nem volt túl nagy hó,már el is olvadt, most itt is szemerkél az eső. Belvizes részek már így is vannak.
Orok szabaly, hogy a dolog minel bonyolultabb, annal konnyebben romlik el... Csak a mernokok a haladas erdekeben sokszor ezt figyelmen kivul hagyjak...
Kicsit durva a faszikám a váltó hoz igy kb. 1 év aztán a fogak ellmennek szarni,de jó az észre vételed mert a mélység az kicsit tényleg gyér volt.Főleg ott látszik az igazán mikor kiér a végre,az első fely hamar kilátszott ,jó mélységnél elég kivenni az ekét........igaz Józsi.........
Lenne egy kerdesem: KHR-1500-as homlokrakodo vetelnel mire kellene odafigyelnem? Valaki dolgozik ilyennel? Mtz szivattyuja mennyire elegseges a mukodtetesehez?
Van 1 olyan hogy ÚJ link rubrika, van ott 1 ilyen írás hogy: http:// ezt töröld ki !!! Aztán másold be a helyére a videó linkjét ! Aztán,van 1 olyan rublika hogy szöveg.....oda írjál be a videóval kapcsolatban 2-3 szót.....amit akarsz...mindegy ! Ez fog majd megjelenni "piros" betűvel ! Aztán ráklikkelsz arra a rublikára hogy felvesz ! A végén pedig,ráklikkelsz arra a szóra hogy beszúr ! Aztán rá nyomol a mehet rublikára,és már kész is :-)))
1x voltam igy 2 pottal faval megrakva (persze se fek se csongo), nyalkas, saros feluljaron... Az elottem levo trakis ugy gondolta, a lejto aljan megall csovelni, en meg imadkoztam, hogy idoben induljon... Lefele menet 8.ban elkezdte rakosgatni a farat jobbra-balra, erre en kuplung ki, es had szoljon...
Szerintem is ! De a fickó nem sokat gondolkodott.......egyszerűen csak győzni akart !:-))) .....talán még az is segített volna,ha nem mindég ugyan abban a kivájt nyomban próbálkozik.....hely az volt bőven....
Amit én most beraktam azt pirosnak látod ? Mert ha igen,akkor csak jól kell belinkelni.....és a rendszer így jeleníti meg ! Máshogy a színekkel én sem tudok játszani....meg a betű méretekkel sem... Viszont Freiza nagy menő ebben ! őt kérdezd !
Ha a gyári 32l/perces szivattyú helyett fölraksz egy nagyobb teljesítményűt, akkor szét fog repedni a háza a vezértömb miatt, mert az a vezértömb a 32 literes szivattyúhoz való.
olyan kérdésem lenne, h az mtz gyári hidraulika szivattyúja 32l/perc olajat szállít, nekem pedig 60vagy felette lévő teljesítménye lenne szükségem! ki lehet cserélni ezt valami nagyobb teljesítményüre?? aki csinált már ilyet arra kiváncsi lennék!
üdv: nekem is megvan ez is. de én inkább az opera10.10et ajánlom jobb gyorsabb, megbizhatóbb. főleg a lassub gépek jól mennek operával. a firefoksz megsem közeliti sőt.
Nem MTz de én is jártam így már Mtz vel,be is rezeltem rendesen mert ilyenkor még ha rükvercbe pörög a kerék és néha fog valamit,akkor se ér semmit:Szánkózás