Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
no, hát akkor igazán beszélgethetnénk itt azokról a területekről, ahol a nőkért harcolni kell.
forinttól meg ne várj el semmit. (az elvárásosdi egyébként sem vezet célra. almafától ne várj narancsot. persze, az almafától azt várjuk el, hogy teremjen. és almát teremjen. a forintfa terem. forintocskizmust. és egy így van jól. azt senki sem mondta, hogy együk is meg.)
úgyhogy én most azt várom el tőled, hogy indítsd el a beszélgetést a fentiekről. :o)
asszem, már leírtam, hogy örülök, hogy nőnek születtem és többnyire örömmel éltem meg női mivoltomat, tudom, ez nem szép dolog, de ezen már nem tudok változtatni
a különböző radikális eszmerendszerek legnagyobb ellenségei azok az emberek, akik gondolkodnak ahelyett, hogy kritikátlanul elfogadnák a felkínált gondolat-kliséket
:o) szerintem nem akar itt senki sem kényszeríteni senkit.
én nem érzem magam sem agymosottna, sem seggnyalónak, sem elnyomottnak, sem megerőszakoltnak stb. Én jól érzem magam a bőrömben. Ami rossz ért az életemben, azzal kapcsolatban tisztában vagyok a saját felelősségemmel. Nem akarom én senkire sem rákenni, hogy miatta történt ez vagy az. Pedig mennyivel könnyebb lenne! És akkor még sajnáltathatnám is magam! (Persze, akkor nem én lennék, mert nem szeretem, ha sajnálnak.) Mennyivel könnyebb volna, ha hagynám magamra kényszeríteni a forintocskizmust.
De vajon belegondolt-e már forintunk, hogy mivel járna, ha tömegek sorakoznának fel mögé ebben a szellemben?
"Honnan veszik a femik azt a marhaságot, hogy a férfiak hatalomvágyból mennek a prostikhoz?"
itt azért figyelni kell a fogalom jelentésére. Hogy minden ember legfőbb mozgatója a hatalomvágy (a karrierizmus, a hiúság, a bírvágy mind erre vezethetőek vissza) igen régi elképzelés az eszmetörténetben, legalábbis T. Hobbes óta népszerű.
A mai hatalomelképzelések meg eléggé komplikáltak (pl Foucault, Habermas, stb), sokszor pedig nem pontosan definiált a hatalom fogalma, vagy éppen annyira általános, hogy szinte bármi beleerőltethető a koncepcióba.
Tehát ha hatalomvágyról beszélnek az a legritkább esetben jelenti azt, amire egy átlagember gondol, vagy éppenséggel annyira triviális, hogy tkp. nem jelent semmit.
az, ami a fórumon (máshol nem láttam, milyen) a feminizmus zászlaja alatt fortyog, leginkább egy olyan szektára emlékeztet engem, amelynek néhány létező tagja meglehetősen erőszakos és bunkó módon akarja rákényszeríteni a többségre saját hagymázas elképzeléseit, bemocskolva mindent és mindenkit, amit és akit a valóságban vagy akár virtuálisan megérintenek
de praktikusan nem árt ha a kismamák pénzt kapnak, pl hogy pont amikor jön a gyerek, ne essen le a család életszínvonala felére/negyedére, vagyhogy az egyedülállló anyák ne haljanak éhen."
igen, a kérdés az, hogy meddig. Monjuk egy év gyes elfogadható, három év már túl sok szerintem. (más kérdés, hogy ez azért működik jól pl. skandináviában, mert ott jóval kisebb a munkahelyi diszkrimináció ill. több a munkalehetőség)
igen. ezt a cikket már megcsócsáltuk. :o) több hasonlóval egyetemben. de azok a nők csak szerencsétlen áldozatok. minden a pasik miatt van.
figyelj! tökmindegy, mit írsz ide. a forintocskizmus azt vallja, hogy minden nő áldozat! Tehát a fejed tetejére állhatsz, bizonyíthatod bármivel, az nem bizonyíték - csak arra, hogy a nő az áldozat. kár erőlködnöd.
Tulajdonképpen miért is akarsz/akarunk/tunk bármit is bizonyítani forintnak? Miért is akarja eleinte mindenki megmutatni neki, hogy az emberek - férfiak és nők - ugyanolyan jók/rosszak? Mert talán sajnáljuk/tuk forintot? Mert azt hisszük/tük, hogy rossz neki az, hogy (szerintünk) csak a keserűség élteti? (Vadul bizonygatja, hogy angyali türelme van, békés és mosolygós.) Miért nem fogadjuk el, hogy neki így jó?
ezzel azt is akarod mondani, hogy a nők többsége nem feminista?
hát igen... a sok agymosott szerencsétlen.
meg hát ugye, vannak az agymosottak (akiket a patriarchális társadalom szocializált), vannak a feministák (akiket a jóég tudja kicsodamicsoda szocializált), és vannak A Nők (akiket szintén a patriarchális társadalom szocializált, csak ők nem hódoltak be, ezért szerencsétlen áldozatok lettek).
A százalékos arány nem tudható, csak sejthető. :o)