Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
már bocsi, de nehogymár a másik fél legyen felelős azért, mert megütöd. Függetlenül attól, hogy mit mond. Tessék megoldani, elmenni otthonról, befogni a füled, bármi. Ha nem akarod, nem ütöd meg.
Informatikai rendszerekben meg biztonságtechnikában utazom. Hozok majd képeket (persze csak akkor, ha lehet fotózni.), hogy felébredjél az álmodból, se számítógép, se semmi a raboknak, a börtönőröknek is kevés van mindenből, még hely sincsen, hajléktalan a nagyobb börtönökben nincsen, ott nem láttam, ahol voltam.
ez szerintem a rendőröknek sem kellene. azt viszont nem ártana "megengedni" nekik, hogy nem csak vérfolyás esetén avatkozhassanak közbe. mert ez a törvény azt hiszem, nem ez lenne.
Ez a baj a hallomásokkal, meg az állítólagokkal...
A több éves késést biztosan rosszul tudod, nézd csak meg a törvényt.
A rendőrség - ha jól értem, akkor szerintem nagyon helyesen - bűncselekmény alapos gyanúja esetén előállít, majd őrizetbe vesz valakit. Ez max 72 óra. Ezalatt kell a bíróságnak előzetes letartóztatásról vagy helyette távoltartásról határoznia. Hol a csudába férne el itt több év késés?
Ha a rendőrség hosszú távoltartásról határozhatna, méghozzá úgy, hogy ehhez még bűncselekmény gyanúja se kellene, sőt még a helyszínre kimenniük se kellene, akkor az szerintem egy szép nagy lépés lenne a totális rendőrállami önkény és a jogrendszer teljes csődje felé.
Nem mintha ma olyan jól működne a jogrendszer, persze.
figyeled? forint milyen "elegánsan" nem válaszolt arra a kérdésre, hogy hány éves kislányok jártak abba a diszkóba? (annak ellenére, hogy mindegyik tudott a molesztálásról...)
hisz sok diszkót is szervezett, ahol rendszeresen molesztálták, megerőszakolták a kislányokat, majd tanácsot adott a kislányoknak. hol lenne már ellentmondás? ugyan! ez csak a te kőkemény hímsovi fejedben fordulhat meg.
csak hallomásból tudom, de állítólag ezzel az a baj, hogy a bíróság dönt benne, gyakran többéves késéssel, amikorra már mindegy. Annak több értelme lenne, ha pl a bűncselekményre kiérkező rendőrség dönthetne benne.
Szerintem ezt nem akarod igazán. Nem kívánhatod te azt, hogy a kurvák után a börtönlakók, a villamosmérnökök és az építészek is előbb pszichiátriára kerüljenek, majd kivessék magukat az ablakon...
Látom, a börtönlakók életét épp olyan alaposan ismered, mint a kurvákét. Nem mesélnél kicsit a villamosmérnökök és építészek mindannapjairól is? Csak hogy tudjuk, helyesen éltünk-e idáig...
a távoltartási törvény esetében Sólyom kifogásai nem feltétlenül érintik a törvény lényegét, némi csiszolással-átfogalmazással alkotmánykonformmá tehető. Hacsak az alkotmánybíróság valami nagy marhaságot nem csinál, lesz ilyen törvény, nagyon helyesen..
aztán lehet sírni, hogy a gonosz Sólyom miatt nem olyan lesz, mint azt Magyar meg Sándor szerette volna (mindkettőnek van doktorija, de nem voltak képesek megfelelő tervezettel előállni,hmm..)
meg azért is lehet sírni, hogy szegény elkövetők, illetve bomlasztják a családokat.
"Amíg a börtönök szanatóriumként működnek ,amíg az a legfontosabb,hogy legyen e mobil telefonja az elítéltnek, amig a börtönökben jobbak a körülmények ,mint a civil életben,és amíg egy gyilkos alig kap nagyobb büntetést, mint egy sárgarépa tolvaj,addig hiába várjuk a javulást.Ezen jó volna elgondolkozni a politikus uraknak. "
A börtönök nem szanatóriumok, ilyet csak az állít aki egész nap a tv-ből informálódik. Már dolgoztam börtönben, meg át kell néha mennem megcsinálni egy-két dolgot és ez egy igen jó állapotú börtön, szóval ahol a börtönlakók 80% debil, és egy normálisat összezárnak velük, ott vége az emberi méltóságnak. A börtön pszichológus egészen megrázó dolgokat tud mesélni. A körülmények meg eléggé gázak, teltház van mindenhol, a kaja minősíthetetlen, mozgásra zeró lehetőség, könyveket csak minimális mennyiségben kapnak stb. Van az országban egy-két jobb állapotú börtön ott még nem jártam, csak egy-két megyeszékhelyen.
Feminista vagy? Csúnya vagy? A példa akármennyi is nem jelentheti az összest, csak ha tételesen megnézzük az összes feministát. Tehát nagyobb részt két fajta feminista lehet egyik a csúnya, a másik meg a szép, de nem túlságosan okos, a pár kivétel száma meg gyakorlatilag közelít a nullához.
Amint a Szabad Föld Online hírül adta: kedden délelőtt holtan találtak rá otthonában egy 86 éves idős asszonyra, akihez rendszeresen jártak az önkormányzat szociális gondozói. Tegnapi látogatásukkor észlelték, hogy az egyedül élő néni házának ablaka be van törve. Bementek a házba, ahol a lakást feldúlva, a nénit a nyakában egy késsel, mellén több szúrt sebbel holtan találták.
Ismeretlen tettes hétfőn éjszaka tört rá a nénire, brutálisan bántalmazta, melynek következtében az asszony belehalt a sérüléseibe. A tettes értékek után kutatva feldúlta a házat, majd néhány szem almával, aprósüteménnyel, egy doboz mosóporral, még néhány élelmiszerrel, egy mobiltelefonnal, egy petróleumlámpával és ötezer forint készpénzzel távozott.
Az elvégzett adatgyűjtések, tanúkutatások eredményeként a rendőrség látókörébe került egy 25 éves büntetett előéletű tiszaroffi férfi, aki ismerte a nénit, többször meg is fordult nála. A szálak egyértelműen N. F.-hez vezettek. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói és a törökszentmiklósi rendőrök gyors és precíz munkájának köszönhetően a bejelentéstől számított négy óra alatt elfogták a tettest, akinél megtalálták a „zsákmányt”. Őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.
A hir mögötti egyetlen hsz ez volt :
Amíg a börtönök szanatóriumként működnek ,amíg az a legfontosabb,hogy legyen e mobil telefonja az elítéltnek, amig a börtönökben jobbak a körülmények ,mint a civil életben,és amíg egy gyilkos alig kap nagyobb büntetést, mint egy sárgarépa tolvaj,addig hiába várjuk a javulást.Ezen jó volna elgondolkozni a politikus uraknak.
veled egyszer találkoztam, és nem beszélgettünk. utuliennel már vagy 15ször és többször végigbeszélgettük az estét.
itteni "munkásságomat" is ismeri. más topikokból nem, mert máshová nem is nagyon írok/ne ugyanazokat a topikokat látogatjuk. egyébiránt nem váltogatom a személyiségemet, máshol is ilyen vagyok. más, általam látogatott topikokban nincs forinthoz fogható jelenség.
A szexuális aktusra utaló megjegyzésedet inkább ne fogalmazd át sehogy.