Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Sajnos szerintem a gyerek kiemelése a családból rosszabb megoldás, mint ha meg sem születik, így maradnék a korábban vázoltaknál.
A reprodukciós munka dotálása megtörténne az adókedvezménnyel, illetve a (nyilván ez esetben fizetett) szülési szabadsággal, másra nincs szükség. Ha ezen túlmegyünk, indul a megélhetési gyerekgyár.
nem találtam ott ilyet, de lehet hogy én vagyok vak. Tehát azt szeretném tudni, hogy mi veszi rá a bíróságot, hogy a távoltartás ügyében 3 napon belül döntsenek, 3 év helyett. A jóindulatuk, vagy annál több? Inkább idézz kérlek, a jogi szövegen ngyon nehezen ismerem ki magam...
Igen csak ennek is van veszélye: simán ki fogják szekálni a megúnt férjeket a lakásból, mert megtehetik. Ha meg elveszti a fejét, és megpofozza az asszonyt, akkor végképp a nő kezében lesz minden ász. Kérdés, célszerű-e a család erőviszonyaiba ennyire beleavatkozni. Sólyom úgy gondolta, hogy nem. Már csak azért sem, mert a verbális szekírozásra sose lesz törvény...
egy picit mintha túltörölt volna.. pl 21:48 tól 22:57ig mindent, az én és oromon meg én és macihagyma közti beszélgetést is. Assztaaa, nagyon felbachatta magát...
Az pont a jogbiztonság egy lényeges része, hogy ha mégse dönt - mindegy miért - 72 órán belül a bíró, akkor az előzetes letartóztatás végleg ugrott. Különben bárkit akár évekig fogva lehetne tartani azzal az ürüggyel, hogy majd egyszer csak dönteni fog a bíróság, addig ő csak maradjon szépen a börtönben.
Akkor bizonyára elkerülte a figyelmedet, hogy egy nálad sokkal értelmesebb embert próbáltál meg lekezelő módon alázni a filozófiáról kimásolt szövegeddel. Még majomnak sem vagy elég jó, B+.
Jaj, bocsika, most látom, hogy a reflexiós résznél kissé belegabalyodtál az egyeztetésbe, úgyhogy nem szó szerinti az idézet :-)
Mondok én is egy filozófiai bölcsességet. Tudod, a dolgok nem minden esetben szimmetrikusak. Akár a majom előtt lengetik meg a banánt, akár a majom próbál meg banánt lengetni az emberek előtt, végül is mindig a majmon röhögnek.
"Most nincs kedvem akadémiai szintű értekezést tartani a gondolkodási technikák kipróbálásáról és bejáratásáról, a reflexióról, a tudományról, a társadalomról, az élet kérdéseiről..."
Már régóta kedvenc szórakozásom, hogy amikor egy kicsit is magasabb intellektusra utaló szövegeket olvasok tőled, rutinszerűen rákeresek a neten. Eddig még mindig megtaláltam a szó szerinti, ám sosem jelölt idézet forrását :-) Természetesen, ezúttal sem volt ez másként:
http://www.matud.iif.hu/2002-03.pdf
A filozófia látásmódjai BEVEZETŐ Kampis György a tudomány doktora, egyetemi docens, ELTE Tudománytörténet es Tudományfilozófia Tanszék vezetője
"a filozófia - gondolkodási technikák kipróbálása és bejáratása - reflexió a tudomány, a társadalom, az élet kérdéseire, a változó világra - nézetek egymáshoz való viszonyának tisztázása - háttérnyújtás a tudomány, a politika és más területek számára - egyetemes eszmetörténeti kutatás, hagyományápolás és -közvetítés - a lét alapkérdéseivel való foglalkozás, értelmezés az egyéni élet számára, vigasztalás."