Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
Petárda törvényileg tilos. Füves cigi törvényileg tilos. Mondhatnám még a biztonsági övet, ami törvényileg kötelező, vagy a gyorshajtást, ami törvényileg tilos, satöbbi...
Ezek szerintem legalább két dolgot igazolnak:
1) Igenis szoktak a törvényhozók élettelen dolgok és saját felelősségek esetén is pattanni, nyilván azért tiltanak ill. írnak elő élettelen dolgokkal kapcsolatos, kizárólag egyetlen személyre vonatkozó magatartásokat törvényileg.
2) A törvényi tilalom ténye _önmagában_ semmit nem ér (az emberek petárdáznak, szívnak füvet, nem kapcsolják be a biztonsági övüket, gyorshajtanak, stb.). De ugyanígy nem ér semmit a törvényi látszattilalom önmagában a prostitúció, a 14 alattiak szexuális élete, a csecsemőgyilkosságok esetén, és hasonlóképpen a távoltartás esetén se ér semmit.
Átgondolt, alkalmazható törvények kellenének, és mögéje kéne a rendőrségi/ügyészségi/bírósági alkalmasság és szándék. Meg kéne az is, hogy maga a törvényileg szabályozott ember valahogy azt gondolja, hogy a törvényben és "annak" embereiben bízhat, azok nem kicseszni akarnak vele vagy legalábbis a lehető leggyorsabban szabadulni tőle, hanem tényleg igazságot akarnak tenni... Tudod, ha a "szolgálunk és védünk" szlogenen nem röhögne sírva vagy káromkodna éktelenül a legtöbb ember, az maga nagyon sokkal többet érne, mint akármilyen újrapikkelyezett tiltás, amiről már a törvényalkotók is eleve tudják, hogy az csak látszat, csak PR a választók és az EU felé, és semmi tényleges pozitív hatása nem lesz.
Van ez a remek távoltartási törvényünk pl., 2006-tól. Egy éve alatt harmincvalahány esetben alkalmazták... Vagy ott van a feministák állítása, hogy egy nő a tipikusan negyvenedik verés után fordul valami külső segítséghez... Vagy ott van az a furcsaság, hogy még a kevés eddigi távoltartási esetben is viszonylag sokszor előfordult, hogy az ún. áldozat "szegte meg", azaz ő ment el a távoltartotthoz. Vagy amit megint csak nővédők mondanak, hogy egy bántalmazott és átmenetileg menekülő nő átlag még tízszer visszamegy a bántalmazóhoz, mielőtt végleg dobbantana...
Ehhez képest is sokkal rosszabb a nővédők szerint az új törvény, kérték is a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá, hanem dobja vissza. Sólyom nem simán visszadobta, hanem AB elé utalta, mit tesz erre egy csomó törvényhozó? Elmondja Sólyomot a bántalmazók pártján állónak.
"Az embereket nem lehet gumiszobában tartani, hogy megvédjük őket saját maguktól."
Ez a lényeg. Márpedig az AB elé utalt távoltartási törvény a megalkotóin kívül mindenki szerint, aki valóban elgondolkodik rajta, csak egy gumiszoba, méghozzá végtelenül rugalmas falakkal. Semmire nem jó, mint arra, hogy bárkit bele lehessen zárni, ráhúzni a "bántalmazó" feliratú kabátot, és ezzel morálisan tönkretenni őt, a tényektől totál függetlenül.
"vagy elvtelenül alányalnak a nemüket soxor abszolúte igaztalanul ekéző pasiknak, és kellemeskednek velük, együtt szidva a nőtársaikat (hgyi, heat, csipkefa)" Már megint nem vagyok neked nő... evvan... Az azért vicces, hogy heatot is ideveszed, nekem ő eddig lájtfeminek tűnt.
Láthatóan ez a Sredni bár látja hibái tömkelegét, alapjában véve szereti a forintot.
És / vagy sajnálja.
De időnként leckézteti, ez a drukkerkocsmás áttétel oltári volt:)))
Hajrá, Nővérke !
Nittyfor meg csak simán utájja :)
Vannak más klubtopikok, ilyen pl. a "Kommunisták, ide !", ott egy zapkorte (zápkörte, vagymi???) elintézte ezt el. Érdemes azért előzetesen végignézni, hogy mi volt és mi lett belőle. Ezt az előzetes mérlegelést mondjuk a Forintnak ajánlom leginkább, minthogy várhatóan ő fog dönteni.
A módszer mindenesetre várhatóan kiváltaná, hogy valaki alapítson egy ellentopikot, (ott is úgy lett, valami "Kommunisták, ide II.") alakult.
Na oda a Forint beztos nem járna, ahogy erről itt sokan ábrándoztak már (heat, csipkefa, stb.) Ha meg mégis bejárna, akkor fölösleges volt a klubosítás, és minden eddigi szidása jogos és méltányos volt !
Forint meg a klubtopikján elbeszélgethetne konszolidáltabb banánmentes formában azokkal, akikkel akar, arról, amiről akar.
És így végülis mindenki megkapná, amire vágyott.
Humormentes sem maradna a dolog, mer a Doszi bisztos bejárna ide is meg oda is, mer ő olyan hűtelen-ingatag -fajta amúgy is :DDDDDDDDDDDD
bocsi, tényleg nem olvastam nagon vissza. Nekem úgy tűnt, kissé megszállottan vagy a törvény ellen, érzelmi alapon. De tényleg nem olvastam igazán vissza.
"hogy a millió módon meghaló emberek (megfagyó idősek, elégő dohányosok, anyjuk által megfojtott újszülöttek, egyes emberek véleménye szerint a tízezerszámra elabortált magzatok, plusz 52 nő) közül miért éppen pont az az 52 nő érdemel egy külön törvényt, miért náluk nem elég a szabvány emberölési szankció."
elgondolkodtattál... Az szerintem világos, hogy a petárdára meg a füves cigire miért nem pattannak annyira: ha valaki megsérül, a a saját felelőssége a dolog, ezek a cuccok egyszerűen leírható működési móddal rendelkeznek, ismertek a kockázataik, ismert hogy hogyan hatnak és hogy hogyan lehet elcseszni a használatukat. Az embereket nem lehet gumiszobában tartani, hogy megvédjük őket saját maguktól. A megfagyó idősek szociális probléma, nem lehet büntetőjoggal megoldani (ha egyáltalán a távoltartás büntetőjog, szerintem az) Az abortusz egy ebihal fejlettségű élőlény(emberkezdemény) és egy felnőtt ember konfliktusa, ahol az esetleg létrejövő, de akkor még nem létező ember komoly gondokat okozhat a másiknak. Ilyen módon szerintem nem gyilkosság.
Marad a megfojtott újszülöttek és a megölt nők esete. Ebben az esetben a távoltartás egy megelőzési valami lehetne, olyan esetekre, amikor nyilvánvalóan nagy az esély, hogy a bűncselekmény, emberölés be fog következni. A megfojtott újszülött probléma megelőzésére nehéz törvényt hozni. Én ebben a témában némileg radikális véleményt képviselek: Mi lenne, ha az embereknél automatikusan megtörténne valamiféle időleges sterilizálás, pl nőknél spirál vagy valami ami már gyerekkorban bevezethető. Mi lenne, ha ahhoz hogy gyereke legyen, be kellene menni egy tetszőleges dokihoz, aláírni egy papírt, majd egy hónappal később visszamenni és megint aláírni? Ekkor a doki eltávolítja a sterilitáselősegítő eszközt, és kész. Máris nincs véletlen vagy erőszak hatására történő teherbeesés, nincs megfojtott csecsemő. Ezt viszont senki nem fogja megszavazni mert túságosan korlátoz.
Felháborítónak tartom ezt az eljárást!!! Akit ugyanazért tiltottak ki, mint engem hogy szóba állt a törölt nickkel azt a törölt nickkel együtt visszaengedték a femibe, míg engem aki a topikot nyitotta nem!!! Kinek vagyok ennyire az útjában?
Két kérésem lenne. Első, hogy a femi topikba szeretnék visszamenni, ahonnan véletlenül tiltottál ki harmadmagammal, egy renitenskedő nick miatt egy hétre. Természetesen hatalmas bölcsességed és jó szíved folytán, a többi nicket visszaengedted, de engem, az apró forintocskát elfelejtettél.
Második kérésem az elsőhöz kapcsolódik (hogy máskor elkerüljük a kettőnk közötti modi-user gyümölcsöző kapcsolatát tönkretevő kellemetlen afférokat). Arra kérlek, vesd be mérhetetlen bölcsességed, hogy a femi topikba csak azok írhassanak, akik jelentkeznek a modiknál és engedélyt kérnek a bebocsájtásra, s ha rosszalkodnak, akkor kiutasithatom őket.
Gondolom, elég ha becsület szavukat adják neked és a többi bölcs modinak, hogy szépen beszélnek a hölgyekkel és a hölgyekről.
Én igen. De még mindig nem esett le neked. Kb. annyira tűnsz férfiasnak, mint forint. Természetesen tévedhetek, de hogy őszinte legyek, ezen még egy férfi test sem változtat:)