Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
ez eredetiben az Úton című könyvben szerepel. Egy Sal Paradiso nevű pofa mondja, hogy nem dughatom meg a világ minden nőjét, de legalább törekednem kell rá...:)
Pedig én esküdni mertem volna rá, hogy eza kedves mondat Gábriel Garcia Marquez-től származik. Neeeem ???
Egy változatban. A másikban meg követni a mumja példáját, hogy amikor nem akarja megenni az általa főzött tökfőzeléket, odasom neki egy nagy maflást, hogy becsúszik a szőnyeg alá, aztán már tulajdonképpen imádja is.
ez már biztos volt, nem árt emlékezni, egy részletet bemásolok
Javaslatok
Az Amnesty International felszólítja a magyar kormányt, hogy
Módosítsa a vonatkozó törvényeket
· Módosítsa a Büntető törvénykönyvet (197., 198. §), hogy az a nemi erőszakot és a szexuális erőszak más formáit egy személy fizikai, pszichológiai és szexuális szabadsága és integritása ellen irányuló bűncselekményekként határozza meg, ne „nemi erkölcs elleni” bűncselekményekként.
· Módosítsa a Büntető törvénykönyvet (197., 198. §) úgy, hogy az tükrözze a nők szexuális önrendelkezéshez és fizikai integritáshoz való jogát, azzal, hogy a nemi erőszak és a szexuális erőszak más formáinak megállapításához a konszenzus vagy a beleegyezés bizonyítását teszi követelménnyé, nem a fizikai ellenállás bizonyítását. A törvény soroljon fel példaként olyan helyzeteket, amikor a konszenzus vagy a beleegyezés nincs jelen / nem történik meg (például amikor egy személy azért nem tanúsít ellenállást, mert komoly sérüléstől kell tartania, vagy mert túlságosan nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott).
Biztosítsa a megfelelő igazságszolgáltatást és jogorvoslatot
· Vizsgálja felül, értékelje és foganatosítsa a rendőrség nyomozó munkáját meghatározó törvényeket, eljárási szabályokat és intézkedéseket – különösen ami az első reakciót, a panaszok dokumentálását és nyomonkövetését (beleértve azokat az eseteket is, amikor az áldozat nem tesz feljelentést), a bizonyítékok gyűjtését, az orvosi vizsgálatot, a tanúvallomásokat és a gyanúsítottak kikérdezését vagy letartóztatását illeti –, hogy biztosítsa: nemi erőszak, más szexuális bűncselekmények vagy családon belüli erőszak esetén éppolyan szigorúan alkalmazzák őket, mint más személy elleni súlyos bűncselekmények esetében.
· Állítson fel speciális központokat, például nemierőszak-krízisközpontokat, hogy az orvosi vizsgálatokat a lehető legmegfelőbben végezzék el a hatékony nyomozás érdekében, és támogató/segítő szolgálatokkal segíthessék a panaszosokat (lásd alább). Ezek a központok lehetnek például kórházakban is.
· Alapozzon meg hatékony mechanizmusokat, amelyek lehetővé teszik, hogy a rendőrség azonnali lépéseket tehessen a szexuális vagy családon belüli erőszak elkövetői ellen, például tanúvédelmi programok kidolgozásával, amelyek célja a nemi, szexuális vagy családon belüli erőszak túlélőinek és tanúinak védelme, hogy az áldozatoknak és a tanúknak ne kelljen fenyegetéstől vagy megtorlástól tartaniuk a büntetőügy lefolyása előtt, annak folyamán és azután sem.
· Biztosítsa, hogy a nemi erőszakkal vagy más szexuális bűncselekményekkel, illetve családon belüli erőszakkal kapcsolatos ügyeket speciálisan erre képzett ügyészekhez utalják.
· Biztosítsa a bíróság épülete és a tárgyalóterem megfelelő ellenőrzését, hogy megvédje a tanúkat, az áldozatot is beleértve, a fenyegetéstől és a megfélemlítéstől. Megfontolandó egy támogató személy jelenlétének biztosítása, vagy a kivetítő használata, hogy a tanúknak, az áldozatot is beleértve, ne kelljen találkozniuk a vádlottal vagy a tárgyaláson megjelenőkkel.
· Biztosítsa, hogy gyors, alapos, független és nem részrehajló nyomozást végeznek minden esetben, ha panasz merül fel a rendőrség munkájára nemi erőszak és más szexuális bűncselekmények esetén. Azokat a rendőröket és tisztviselőket, akik nem felelnek meg törvényes kötelességüknek, hogy megvédjék a nőket és megelőzzék az erőszakot, amikor ez nyilvánvalóan kötelességük, az igazságszolgáltatás elé kell állítani.
· A visszaesés megelőzésének érdekében dolgozzon ki speciális kezelési programokat a nemi erőszak, más szexuális erőszakos bűncsekemények és családon belüli erőszakos bűncselekmények elkövetői számára, a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak területén megfelelő szekértelemmel rendelkező szakemberek és civil szervezetek bevonásával
1. a véleményed teljesen érdektelen. Ez ígyvan,. de akkor miért rugozól rajt?:) 2. természetesen tévedsz. Természetesen. 3. azért mert valaki nem forintocskából megítélve nézi le a női nemet, még lehet férfi. de tudod mit? tőlem akár nőnek is nézhetsz:) én vagyok utulien néni.:)))))))) A későbbi próbálkozásokhoz segítség: ez a tömény hazugsághalmaz nem jellemző a férfiakra. Te több dologra utalsz finoman itt: a férfiak lenézik forintocskát, a férfiak lenézik a női nemet, azért nézik le, mert forintocskából kiindulva ítélnek meg minden nőt, azért tételezem fel rólad, mert az előzőek bezzeg rád nem igazak. Ennek legfeljebb is csak a töredéke igaz, még ha el is tekintesz attól, hogy nem vagyunk homogén halmaz a véleményünk szempontjából.
Nem csak a csökkent értelműekre gondoltam. De a fejlett nyugati világban is előferdülnek hasonló esetek, ezt törvényileg nem lehet szabályozni, ahhoz szemléletváltásra van szükség.
Ezt csak gondolom akkor kapod menüként ,ha nem merítetted ki az 1e-mail címhez tartozó korlátozott számú nick-nevet. Nálam így jelenik meg ,ahogy írod ,új nick létrehozása nélkül. Én sem tudok a jelenleginél többet létrehozni ,az Átvágóhoz nyitottam még olyat ,amit itt sohasem használok ,s úgy tűnik kifújt.
Nem nézek utána, annyira nem érdekel, de amíg a dokik erre hivatkoznak olyanoknál akik még nálam is kevésbé jólértesültek, addig mindegy hogy mi ebben az igazság.
ez nem kérdés. Bár ezt nem pont észnek mondanám. Attól még nem ártana megoldani, hogy még a csökkent értelműek se öljék meg a gyereküket. Én még nem voltam itt amikor kiveséztétek, de tőlem akár ne menjünk bele, ha neked ez a jó.