Méréssel, vagy a főtengely végére egy jelző készítése, lassan körbeforgatva a tengelyt s látható. Én motorból olaj benzin le fejre állítva közdarab lazán s tolómérővel mérés.Kúpos kuplungnál lehetőleg 0,1-0,2 mm-nél ne legyen több a röpsúlyosnál esetleg nagyobb hiba is elfogadható.
Szia.Csak a 4 lóerőset szeretném venni.A Robi 56 osom sprint 375 motoros volt 3,5 Le.Az is jó volt.Ezek a motorok annak a további változata vagy fejlesztése lehet.
Kf-04 kuplung: indításkor be kell húzni a kuplungot. Indít --majd a kuplung kiengedésével zár a szerkezet és megindul a hajtás. Itt a kar függőlegesen áll.
Az Fk kuplung: indításkor nem kell behúzni (nyitott állapotban van). Indítás-- majd a kuplung behúzásával zárjuk a szerkezetet és megindul a hajtás. Menet közben behúzva kell tartani. ( nekem pont az tetszik hogy baj esetén csak el kell engedni). Itt a kar vízszintesen van.
A kettő között nagy vonalakban az alábbi alkatrészek cserélődnek ki:
FK-ban van--KF--ben nincs Kf-ben van, Fk-ban nincs
Sokan panaszkodnak, hogy az FK megoldásnál a nyomcsapágy hamarabb tönkre megy. Nálam még nem volt vele gond. 2011 óta használom.
Közbe, hogy gyári állapotára visszahajtottam a kiemelő villát, ki tudtam venni az alátéteket a motor és a kuplungház közül. Most már hibátlan :D Csak a jó időt várom már....
bocs a belevauért ! A forditott kuplung azt jelenti, ha azt akarod, hogy menken a "csizma" vagyis a motor és a lehajtás között kapcsolat legyen akkor ÁLLANDÓAN behúzva kell tartanod a kuplungfogantyút.Szokás kérdése ez, végülis megtanulható-Bár ha kocsizni is akarsz a gépecskével akkor nem ideális.
Kuplungja válogatja, van olyan kapagép, ahol a hajtást úgy adod át a motorról, hogy az ékszijat feszited (néhánynál a motort húzod a szijfeszességig) máshol a két kuplungrészt szoritod össze a bovdennel).
Tudom, hogy neked bejött, de sajnos sokaknak nem. Bár lehet csak nekik nem volt szerencséjük hozzá. Biztonsági szempontból jobb a fordított kuplung(bár a hivatalos KF gépeken meg holt ember kapcsoló van ami a motort állítja le, tehát a funkció ugyan az végül is), de hozzá kell tenni talán a rendes kuplungos kényelmesebb, igaz nem tudom mennyire kényelmes fogni a kert végig.
Nekem Mtd 55/6 van Thorx motorral. Fordított kuplunggal.Semmi gondom vele(Sőt! Kimondottan szeretem hogy fordítva működik).
A motorral sincs gondom. Rendszeres olaj cserén,tisztításon kívül egyszer volt gond a regulátor rugóval. Sajnos rotálás közben beleszaladtam a málnásba, és egy száraz ág kicsit megtiporta a rugót. Igazítás után használható, de most szezon előtt kap egy újat (3200 ft)
2011 őszén vettem. Éves kerti munkák (500 m2), néha kocsizás.
Ha már a pénzed meg van rá én ajánlom az új gépet. Mint írtam nekem a használttal sem volt gond, de ha jól teszik össze ennyi sem lett volna. Új gépet te tartasz karban nagyon sokáig bírni fogja. Gondolom hobbi gép lesz inkább mint üzemi?
Maximálisan kielégítő választ adtál.Volt egy gyanúm hogy ezek a jobbak.Köszönöm szépen a választ.Nekem Robi 56 volt.Azzal sem volt semmi baj.Sprint 375 motorja volt(Briggs).3,5 lóerős.Szentkirályit veszek akkor biztosan.Szép estét.Szia.
Az MTD gépek Szentkirályi hajtóművel szereltek és általában a rosszabb kivitellel(pl.: Fordított kuplung), továbbá Honda klón Kínai motorok díszelegnek rajtuk, amik van hogy jók mert kifogsz egy jót van hogy hamar tönkremennek. Én ajánlom a Szenkirályi(röviden KF gépeket), nekem is van egy 2001-es évjáratú KF Sprint kapálógépen. Teljesen meg vagyok vele elégedve mivel az még régi kivitel így 3×3 kapa van rajta ami keményebb földbe érezhetően sok neki le is szoktam venni mind két oldalról 1-1 kapát és 2×2 kapataggal használom(az újakat így szerelik), puha talajon ha a rögöket akarom elaprítani eső után mikor puha a talaj 3×3 kapa van fent(akkor erőlködés nélkül bírja). 15 éves létére most volt idén kuplung ferodol cserélve először igaz most sem azért mer elkopott hanem az előző tulaj rosszul tette fel a motort és nem középpontosan volt beállítva a kuplungja így félre kopott. Most legalább 15 évig megint jó lesz :) Továbbá fel lett újítva a karburátor kapott új szívatógumit, membránt(nem lett volna fontos cserélni de ha már a szívatógumi csere miatt levettem a karbit így azt is cseréltem) a hajtóműbe meg 2db szimering csere volt a kapatengelyeknél. Ez az egész műveletpár ezer Ft volt... Persze szezon előtt olajcsere időnként gyertyacsere és levegőszűrő pucolás ez karbantartás így nem is írtam a "költségek közé" mivel minden gépen jelen vannak. Szerintem nagyon jó gépek, ha karban vannak tartva, és arra vannak használva amire kitalálták őket. Egy ugyan ilyen gépem van ma is megvásárolható ugyan az a kivitel: http://ujje.hu/szentkiraly-kf-sprint-benzines-kapalogep-nw008002 talán ebből is lehet sejteni, hogy jó, ha 16-éve lényegi változás nélkül gyártják(ezen van vészleállító a bal oldali szarvon az enyémen még nincs). remélem kielégítő választ adtam, további kérdésekre szívesen válaszolok!
Sziasztok.Mtd vagy Szentkiràlyi rotációs kapát érdemes venni?melyik a jobb,megbízhatóbb tipus.Én a briggs motorokkal szimpatizálok,mert azt ismerem.Az megbízható volt régen is.Max 100000 ft árban gondolkodom.Ha van más gyártmány is ennyiért ami jó akkor azt is írjatok meg légyszi.Köszönöm a válaszokat.Sziasztok.
Az M-FORG KFT. -nél. Ők gyártják ezt az ekét ha náluk nincs ilyen máshol se. A webáruházuk szünetel jelenleg, de ha írsz nekik e-amilt, vagy felhívod őket biztos választ kapsz. Nekem e-mail-re pár napon belül válaszoltak.
Most ebbe az esős időbe itt bent nézegetem az alkatrészeket a gépre és rákerestem a kiemelő villára képeken egyeneseket találtam. Legalább is nem látom, hogy az a része amibe a bowden megy meg lenne hajlítva..
Ez az új:
Ez meg a saját gépemen lévő ami láthatóan hajlítva van:
Mindegy csavarhoz a motor és kuplungház közé 2db alátétet tettem. Nem nagy az így keletkezett rés, gondoltam én is rá hogy kinyomom az csak leszigeteli.
Üdv! A videón látszik, hogy milyen állapotú a membrán. Ahol a rugó van az a része túlságosan elfáradt,elnyúlik vagy megkeményedik.Membrán csere megoldja a problémát,szerintem a tiédet is. De egy kicsit pontosabban kellene tudni hogy ,hogy áll le. Gondolok arra: lefullad,kicsit felpörög,mintha levennéd a gyújtást?Leállás után indítható-e?
A tünet az, hogy leáll a motor, amikor a tank kb. félig van. A látványból gondoltam, hogy a másik cső dolgozik, az van kb olyan magasságban, ahol a benzin maradt leállás után. Persze más is lehet a baja, de mi? A linken semmi újdonság, odáig eljutottam.
Új vagyok, nem ismerem a szokásokat, meg hogy a kérdés idevaló-e.
Brigg&stratton 4LE-s motor nem szívja fel a benzint a tankból a hosszú (alulra leérő) szívócsővel, csak a röviddel, ezért csak a fél tankig megy a motor.
A hosszú cső légjáratait kifújtam, átjárhatók. Meg egyéb légjáratokat is, a karbi levételével elérhetőeket.
Jó lett a KF! Igaz földbe nem próbáltam 2-3 napnyi eső után, de most már behúzott kuplungnál nem hajt kiengedve meg fog rendesen! Végül is tettem a motortartó csavarokhoz 2db alátétet a motor és a kuplung ház közé. Majd letömítem a keletkezett rést és csak nem mén be kosz.
Közdarabra én is gondoltam, majd látom mi lesz a megoldás. Ha minden jól mén ma este fele megnézem a gépet mert nem jutottam még a héten, hogy csináljam.
Lent közvetlen a tengely-karnál sem lehet kiemelni(továbbra is hajt)? Amint írtad a kuplung felső helyén valószínű ferodol vastag esetleg központosítási gond.
Kicseréltem a kuplungot(vagyis csak a ferodolt) a KF 04-en. Az a probléma hogy teljesen behúzott kuplung karnál is hajtja a kapákat. A kuplungfelső rendesen a helyén van és a csapágy is 2× ellenőriztem. Esetleg vastag a ferodol, vagy más gond is lehet?
üdv mindenkinek! Ez milyen gép és mennyit érhet? továbbá van még egy terra traki fellelt állapotban, egy briggs 4 lovas kf és egy reform 300as lombardini motorral egy méter széles 3késes fűnyíró adapterrl és egy 120as rezgőkéses kaszával! A reform és a kf 04 működik a terra tankja rozsdás de működik! A danuvia motoroson nincsen szikra!
Szia bpisti80! sajna nem vagyok közel 140km van köztünk.van. járókerék tengelyén új lyukat nem akarok fúrni rá!kitalálok rá valamit. lehet csapszeget teszek bele hátha azt beveszi
Szabyka 18.1 te merre laksz?Mert ha Nyíregyháza környékén laksz hozd el nekem és megcsinálom neked a kerékfelrakást!Én Nyírszőlősön lakom Nyíregytől 8 km-re lakom!
Gcv 160 motorra keresek gázszabályozó egységet. Az ahová ag ázbovden be van kötve ill rögzítve van.
Lemezrész amire a karburator is rá van rögzítve kallantyúkkal rugóval. Megprobalok képet is feltölteni, bár eddig még sosem sikerült.nem vagyok egy nagy számgép zseni. Valaki segítsen! Gázbovden es gázkar is jó lenne. Nem egy kopó alkatrész, csak van ilyen valakinek..
Épp most pörgettem át a bejegyzéseket, és látom hogy keresték páran az általam szerkesztett Robikgépkönyves oldalt. Sajnos már hosszú ideje nem elérhető, mert átköltöztettem egy ingyenes nagyobb webtárhelyre, de a webtárhelyt adó reklamált mert napi szinten akkora az oldal látogatottsága hogy le terheltem a szerverüket és kötelezne egy pénzes webtárhely csomagra. Ezen kívül rengeteg elfoglaltságom volt, egy Robi 151est atomjaira bontva full generállal, pótkocsi építéssel készültünk a Sárosdi Kapa-Kupa versenyre. Jelenlegi teendők mellett hamarosan be ütemezem újra az oldal újra élesztését. Köszönöm és örülök, hogy van érdeklődés a gépkönyves oldalam iránt.
Szép napot! Eladom nagyon jó kapagépem. Keveset használt, utóbbi 12 évben semmi! Lefestettem, és cseréltem benne ezt-azt. Pl: membránt, gázbovdent, szűrőt, előszűrő szivacsot, gyergya új, pipa új, porlasztó benzintank kitakarítva. Most nagyon szépen jár! Hajtómű olajat cseréltem! Szinte új a drága, gazdájára vár, nekem nem kell, mert nincs kertem!
Ha a kerék tengelyt elfordítod 90 fokot,akkor tudsz új lyukat fúrni.Utána nagyobb csavar anyát ráhegeszteni,hosszabb 10 mm átmérőjű csavar vagy csapszeg.
hello!szemből nézve jobb oldali járókeréken lévő lyukba nem tudom a csapszeget beletenni, mert tojás alakú a lyuk. A járókerék tengelyén a lyukat kilehet fúrni, hogy ne legyen tojás alaku?