A fúvóka rézből van igen, de nem volt korrodált. Az elmúlt száraz időszak miatt 3 hónapig nem nyírtam füvet, és éppen kifogyott a benzin amikor leállítottam előzőleg, kiszáradt a tank, és a belső kifolyócső tömítése is, mert amikor feltöltöttem üzemanyaggal folyni kezdett. Le kellett engednem a benzint a tankból, és kicseréltem a tömítést. Az elöregedett tömítésből maradhattak a tankban maradványok amik a dugulást okozták. De ez előfordulhat a betöltött benzinnel is, a kanna tolócsöve is lehet szennyezett. Nálam nincs benzinszűrő a karburátor előtt, lehet érdemes lenne fölszerelni. De van egy olyan félelmem, hogy az megterhelné az üzemanyag pumpát, mert ezen szerintem gyárilag nincs szűrő.
Nem is kellett videó, leszereltem, kitakarítottam, nem is volt bonyolult, megy mint a óramű! Dugulás volt a probléma, látszott is hol, a központi fúvóka volt eltömődve.
Sziasztok! 10,5 lovas Briggs & Stratton IC motorka indításkor azonnal gyújt, utána alapjáraton is szépen egyenletesen jár, de a köztes tartományokban azonnal fullad, leáll, éppen ott ahol használni lehetne. Mit tegyek, mi a teendő ilyenkor?
Segítséget kérnék. Van egy LT126 fűnyíró traktor, amiben 12,5 lovas briggs motor van. Kipucoltam a karbit, olajat cseréltem, stb. Valamit elhagyhattam, mert most alapjáraton ugrál a fordulat.
A gázkarra nem reagál, ha tövig előre nyomom, akkor a szívatót ráteszi, manuálisan megnyomja a rugót ami karbin van. Viszont az alapjárat és a szívató között nem reagál. A gázbovden megnyomja az alsó kart, de
mintha hiányozna onnan is egy rugó, a gázkarra ami a motor oldalán van, már nem viszi át a hajtást. (ezt ha kézzel hátrahúzom felpörög a motor) elképzelhető, hogy onnan kiesett valami?
A neten nézegettem, és mindenhol két gázkar rugó van, de millió méretben. Gyártok oda, csak nem tudom mi és honnan hiányzik. Remélem érthetően le tudtam írni, előre is köszönöm a segítséget.
Gázadásra nem reagál: vagy a gázkarral van a gond, vagy a főfúvóka el van dugulva.
Nem kifújni kell a karburátort, hanem szét kell szedni és az ÖSSZES járatot és fúvókát átjárhatóvá kell tenni. A tiéd velószínű ilyen: https://youtu.be/QLGwf2vfE3k
3,5 lovas fűnyíróba a karburátor gumi alkatrészek teljesen elmállottak. Tavaly vettem bele gyári szivatógumit. Mostanra teljesen tönkrement, a karburátor és motor szívócső gumigyűrűvel együtt. Tudtok valami jobbat vagy vegyek legolcsóbb utángyártottat pár darabot és cseréljem minden évben? Nyaralóba van a fűnyíró évente 5-6x van használva.
A tisztességes kereskedő alatt az országot is értem, mert sajnos a kereskedők annyiért adnak mindent amennyiért akarnak. Ugyanis minél drágábban árul, annál több az állam bevétele (ÁFA), így elnézik az indokolatlan magas árakat. (Nézz meg műszaki cikkeket az Árgép-en. A lista alján dupla, néha tripla árakkal találkozol. Mi indokolja ezt?) Mivel az ÁFA is eltűnik az államkasszában, miért a Temu vámja jelenne meg a kisemberek jólétében.
Persze lehet mondani, hogy most belenyúlt az állam egyes élelmiszerek árrésébe, de megfizetjük ezt mi máshol... :-(
Te a többi unijós országra gondolsz? Mert akkor OK. Sajnos ez kicsiny hazánkra nem érvényes hiába vagyunk az unijóban...
Itt a tisztességes kereskedő ritka mint a fehér holló. A mértéktartó vámban sem hiszek és sajnos az ország lakóinak csak igen kis százalékának hoznak jóságot a mostani vámok és adók, így nem győz meg, hogy majd a Temu és társai megadóztatása, vámja hozza el a kánaánt az ország csóróbb rétegének...
Majd megvehetjük ugyanazt a kínai terméket háromszoros áron mert ha jól értettem a Temu terveit, belső raktárakat hoznak létre ott ahol legkisebb a vám, bevonnak egy ottani nagykert és pár kiskert is a szállítási láncba és a vámon felül majd mind ráteszi a maga sápját a termékekre és az így felturbózott árakra jön még a 27% ÁFA + futárdíj, szemben a mostani Temu árral amiben már benne van az ÁFA és a szállítás.
A gazdagokat nem érinti, mert nem vásárolnak olcsó kínai cuccokat. A kereskedőknek jó lesz, de miért lenne ez jó nekünk? Persze ha unijós fizetések és nyugdíjak lennének, akkor bánná a fene...
Neked például jobban tetszene ha a most vásárolt műanyag tankért 25-30 ezret kellett volna fizetned? És gondolod akkor majd olcsóbb lenne például a kenyér?