Nem győzöm a kedves tudásszomjtól szenvedő fórumlátogatókat felvilágosítani ezen témában más topikokban. Mivel nem akarom másét szétoffolni, ezért remélem közmegelégedésre, nyitok egy ilyen témájút is.
(Forintocska)
A topikmoderátornak teljes hatásköre van arra nézvést, hogy ki írhat a topikba és ki nem. A reklamációkat ez ügyben hozzám kell benyújtani, bölcsen fogok dönteni az ügyben, minden együttérzésemet elővéve a kedves felhasználó panaszait illetően.
(Opi)
Figyelem! A topikon 24 órás késleltetés van, frissen reggelt nickek csak 24 óra elteltével tudnak kommentelni!
Mivel az utóbbi időben több emailfiók feltörési kísérlet is volt, ezért ne válaszoljatok senkinek, akit nem ismertek (ha ismeretlen ír, inkább kérdezzetek rá a topikban, hogy valóban ő küldött-e üzenetet), ne adjatok ki semmilyen személyes adatot magatokról, facebook profilt, ne kattintsatok semmilyen linkre, amit ezek az emberek küldenek! Ama bizonyos fórum üzemeltetője látja az IP-címeket, ennek tudatában menjetek oda nézelődni!
tehát ha te együtt élsz egy férfival - apád, párod -, akkor neked nem jut annyi ellátás, mint neki? ha elissza a pénzt, akkor neki sem jut semmi. (főleg, ha közösen isszák el.)
de ha már itt tartunk, leírhatnád konkrétan is, miben látod ezeket a különbözőségeket, mert ez a virágosmezős példálózás nem ér semmit.
A novenyekkel nem en kezdtem el peldalozni, en csak folytattam.
Es te ugy latszik, nehezen erted meg a dolgokat, vagy inkabb nem akarod meglatni.
Hat akkor nezzuk :
-ma is van a vilagnak szamos helye, ahol a sajat gyermeket ugyanaz a csalad semmire nem becsuli, ha lany. Van, hogy amint megtudja, elhajtja, meg van, hogy nem gondozza rendesen, es betegsegekben, alultaplaltsagban hal meg. Es ez nem egyes esetekben tortenik igy, hanem a Fold legnepesebb orszagaiban tomegevel, millioszam.
- a lanyokat sok helyen nem iskolaztatjak, a vilag analfabetainak a tobbsege is no. Ez pedig nem ujkeletu, a vilagon evszazadokon keresztul igy volt, szaz eve meg Europaban is. Nyilvan ezt es az ezzel jaro teves beidegzeseket ("a ferfiak okosabbak") nem lehet marol holnapra meg nem tortentte tenni.
- van a csaladban szamos mas elnyomasa is a noknek, peldaul a lekezelo beszed, az eltartasukon valo meltatlan lovagolas, a lanygyermekek insultalasa, stb.
-ha mindezekben a csaladja nem reszesiti a not, akkor reszesiti a tarsadalom boven : utcan, kozlekedesben, munkahelyen, de meg a vilaghalon is.
Emlitettem itt, hogy a nevtelen intelligencia-vetelkedokon milyen megalaztatasban reszesitett egymastol, fuggetlenul 2 ferfi jatekospartnerem, amikor megtudtak, hogy no vagyok. Es ez bizony mindennapos. De itt sem kell messzire mennem, nezd meg a virgo nevu nikk velem szembeni nagykepu szoveget tegnap.
En nem hiszem, hogy ezeket mas nem tapasztalja, es nem veszi eszre, de a nok osztonos vedekezese sokszor ugy tortenik, hogy ezeket a mindennapos insultusokat nem akarjak tudomasul venni, lereagalni, elengedik a fuluk mellett a lelki bekejuk erdekeben. A ferfiak meg nagy vehemenciaval tagadjak, naluk ez a betyarbecsulet reszet is kepezi. Csak az igazan oszinte es korrekt ferfiak kepesek meglatni a nokkel szembeni meltanytalansagokat, es nem bagatellizaljak el azt.
Es persze azert is vonulnak vissza a nok, mert egyparszor megtapasztaltak, hogy ha visszaszolnak, akkor abbol meg nagyobb galiba kerekedik, mert a ferfiak ugyan veszik a batorsagot arra, hogy minden elozmeny nelkul letamadjak a not, forditva viszont meg azon is verig vannak sertodve, ha az vissza mer szolni, es akkor aztan borul a bili - es meg el is hiszik, hogy jogos volt...
A virgo nevu nikk peldaul tegnap lecsillagviragoz, meg azt mondja, nem megy nekem a magyar, pedig csak annyi a helyzet, hogy nagyon bonyolult
és aránytalanul hosszú ideig tartó, gyakran beillesztéses művelet az én más jellegű klaviatúrámon előásni az ékezetes betűket, neki meg sajnos nincs annyi erzeke es tudasa, hogy ezen az aprosagon atlasson es eszrevegye mogotte:
en -vele ellentetben - hibatlanul tudom es muvelem az anyanyelvemet.
Te sem akarod latni a napnal vilagosabbat sem, mert folyamatosan kerdezgeted, hogy mi ez a mas legelo esete (szo szerint es elvontan is "foldhozragadt" modon)
pedig a felsoroltakbol is vilagosan latszik, hogy a mai vilagban kabe akkora atlagos kulonbseg van a kilatasaid és eletminoseged kozott, ha ugyanoda ferfikent vagy nokent szuletsz, mintha viragmagkent szikes talajon vagy alpesi legelon elni.
Hát jól félreérted. Mindesesetre neked kár magyarázni, valószínűleg fogalmad sincs a játszmáitokról, hiszen úgy néz ki, egyenlő arányban engedsz te és a párod is.
Jaaaj :)))))) Erről az jut eszembe, hogy tanácsként ifjú "házas" koromban anyósomtól azt a bölcsességet kaptam útravalóul, hogy "hagyj rá mindent, és akkor béke lesz". Mert náluk így működött. Vagyis: így sem. Szerencsére, mi ezen marha jót röhögtünk a párommal, de ettől még elég szomorú az egész :(((
Azt, hogy enged. "Enged-elmes", szép a magyar nyelv, mindig megállapítjuk. A nő ha enged, nem akar mindig győzni, akkor egybetartja a családot, a békesség alapja, a férje szívének a gyógyítója.
Én is szolgálom a családomat: hajnalban kelek, este érkezem, játszom a gyerekkel, elviszem és elhozom, adok neki vacsorát. Satöbbi, a többit képzeld el :)
Dollárka, természetesen megvan bennem is. Amiről nem beszélünk, az még létezik. Kifordított a logikád. Mindent negatívba teszel, amit nem írunk le, tehát ha nem írom le, hogy szeretem a páromat, akkor szerinted utálom, ha nem írom le, hogy nem verem, akkor nyilván verem. Nem így kell látni, hanem úgy, hogy a szolgálat érték. Évezredek óta a legnemesebb emberi tulajdonságok egyike és a nőknek ez magas szinten működik, hála istennek.
Kedves indi.rekt, ez itt nem a "hogyan fogalmazzunk érthetően magyarul" topik. Elhiszem hogy idegesítenek az idézett postok, de itt kénytelen leszel megszokni a hasonlókat...
Nem veszed észre a függőleges kapcsolataitokat, csupán erről van szó. Nyilván idealizmusod nagyrészt felelős ezért. Attól még ott vannak. A macska nagyon hajlékony, de a gerincét azért ki lehet tapogatni neki is, meg az orrszarvúnak is.
Semmilyen összefüggés sincs, vannak akik megbecsülik házastársukat és vannak, akik nem. Éltem együtt olyan nővel, akinek az volt a vágya, hogy a párja jól érezze magát. Semmiféle lenézés soha nem alakult ki ebből, viszont eléggé hiányzik... Valahogy nem kellett végigharcolni bizonyos dolgokat.
Természetesen sokféle nő és férfi létezik, én is fiatal koromban naívan a telejs egyenlőség mellett voltam, de ez sosem működött (általában a nő elkezdett uralkodóvá válni).
Nem, ezt rosszul látod. Az eddigi összes kapcsolatom "vízszintes" volt. Másba bele sem megyek. Valaki kitalált egy nagyon jó kifejezést erre: "dinamikus egyensúly". Ez nagyon tetszik, mert pontosan kifejezi azt, amiről szó van. Döntéshelyzetekben mindkét fél felméri, hogy melyikük képességei-tudása alkalmas leginkább arra, hogy az adott szituációban a lehető legjobb döntést hozza, így elképzelhető, hogy pillanatnyilag csak az egyik fél dönt, ugyanakkor más helyzetben könnyen átadhatja a döntés jogát a másik félnek, ha hajlandó elismerni, hogy abban a témakörben viszont a másiknak átfogóbb a tudása-képessége.
Ez figyelem, elismerés, tisztelet kérdése. Ha a tisztelet csak egyoldalú, akkor ez nem működik.
szerintem ez - biztonság, amit a férj teremt - a régebbi idők maradványa. csakhogy most már - miután a nők kiharcolták maguknak, hogy dolgozhassanak - a férfiak fizetése (átlagemberek) nem annyi, hogy el tudják tartani a családot, mert a rendszer feltételezi, hogy a nő is visz haza pénzt. A nőknek meg így már sok, hogy gyerek, férj, háztartás, munkahely. azt azért nem várnám el a férfiaktól, hogy háztartást vezessenek - a segítség az oké, s meg is teszi nagyon sok pasi -, vegyék át a gyerekkel való foglalkozás minden részét. ez már csak amiatt sem lehetséges, mivel - mint már többször leírtuk, s most utulien is említette - a nők több dologra tudnak figyelni egyszerre, míg a férfiak egyre, max. kettőre. a háztartás és a gyerek ellátása viszont apróbb dolgok sokaságából áll. Ezért támogatnám a távmunkát és a részidős munkát a nőknek. Természetesen így nem fog annyit keresni, mint teljes munkaidőben, de mégis érezheti, hogy hozzájárul a család anyagi biztonságához is. persze, aki teljes munkaidőben akar dolgozni, tegye. az is igaz, hogy ehhez az kell, hogy a munkáltatók terhei is csökkenjenek. ezek egyén-szintem nem valósíthatók meg.
én ismerek harcias nőket. :o) remekül elirányítják a családjukat és egész környezetüket. és emellett jó anyák és szerető feleségek - akiket a férjük is szeret. csak jól kell egymásra találniuk. vannak olyan típusú férfiak, akikkel képtelen lennék együtt élni. de vannak, akik szívesen élnek együtt olyanokkal, amilyenekkel én nem. és ez fordítva is így van. és szerintem ez így van jól. valamint vannak olyanok, akik képtelenek együtt élni, mégis ezt teszik. na, ebből már jócskán akad probléma. (tapasztaltam, de nem a másikat teszem teljes mértékben felelőssé.)
Igen, te nem szereted, de a nemi szerepekben (most tehát biológiaiakra gondolok) ez létezik. "Azt szeretném, ha a férjem döntene a fontos kérdésekben." - társkeresőkön legalább ezerszer hallottam ezt nőktől. Vagy hogy "számomra a biztonság a legfontosabb, amit a férjem biztosít a család számára". Ezek ugyan bújtatva, de erről szólnak, a férfi vezető szerepéről a családon belül. Nem a patriarkális elnyomó rendszer miatt, hanem ezen nők igénye miatt. Megint végletesen gondolkodsz: "ne felülről mondják meg". Nem, a közös döntések a helyesek a mindennapokban és az egyenjogúság. De ez nem jelent abszolút vízszintes kapcsolatokat, vannak függőlegesek is, amikor alá-főlérendeltségről beszélünk (nálatok valószínűleg te vagy általában felül, még ha nem is tudatosítjátok).
Nekem az engedelmességgel van bajom, alapállásban :) Nem szeretem, ha "felülről" mondják meg, hogy mit kell csinálni, jobban szeretem a közös megegyezést. Szerintem ez nem végletes, de van olyan férfi, akinek ez nehezen megy.
Nem végletesen kellene gondolkodni, hogy a nő rabszolgává válik, hanem ennél árnyaltabban. A harcias nők nagy része is örömmel szolgálja a családját, míg szereti a férjét. Más kérdés, hogy ez náluk könnyebben vált át támadásba, amikor ellenséges lesz a légkör.
Nem divatos, viszont ma is épp olyan nagy az igény az engedelmes nőre, mint régen. (Biztosíték visszarak, köszönöm). Ez saját, nem reprezentatív felmérésem, amit a saját nememmel folytatott beszélgetések alapján szűrtem le.
Dr. Paul Irwing és Richard Lynn vizsgálatuk során 80.000 IQ-teszt eredményét elemezték. A tesztek az 1960-as évek és napjaink között készültek 20 országban, és a kutatók társadalmi valamint korcsoportok szerint hasonlították össze a nők és a férfiak teljesítményét.
Azt tapasztalták, hogy a férfiak intelligenciahányadosa összességében átlagosan 5 ponttal magasabb, mint a nőké. A 130 IQ-pont feletti kategóriában a férfiak száma háromszorosa a nőkének, 145 pont feletti értéket pedig 5,5-ször annyi férfi ért el, mint nő.
Ugyanakkor a PhD-képesítés kivételével minden szinten elmondható, hogy egy adott IQ-tartományban a nők magasabb iskolai végzettséget szereznek, mint a velük azonos IQ-jú férfiak.
Az a tény már jóval régebb óta ismert, hogy a nők és a férfiak intelligenciahányadosának eloszlása eltérő. A nők IQ-jára vonatkozó Gauss-görbe keskenyebb, mint a férfiaké, ami azt jelenti, hogy a nők többsége az átlagos, 100 körüli ponttal jellemezhető IQ-tartományban található. Ezzel szemben a férfiaknál gyakoribbak a végletes esetek, azaz az átlagnál magasabb és alacsonyabb tartományban is többen vannak.
egyébként szerintem is az lenne a jobb, ha az egyének változnának először. de most az van, hogy "ha ő is, akkor én is". de azért ez nem elég. én hiába takarékoskodok az energiával, hiába nem szemetelek az erdőben, hiába nem járok mekdonálcba, hiába nincs alkoholista a családban, hiába nem bántalmazzuk egymást stb. ... maximum a családom tesz még hasonlóképpen. de család-szinten is kevesek vagyunk.
A makrancos hölgy férfi szereplője (és az egész történet) mai szemmel tényleg nem divatos túlságosan :))))))
Amit láthatsz, az a toleranciára való hajlam erősödése, a különbözőség elfogadása. Ezzel ellentétes tendenciákat is láthatunk, de a társadalmi változások megállíthatatlanok, akárcsak a múltban.
Ha azt nézzük, tulajdonképpen éppenséggel ezt a bizonyos toleranciára való hajlamot kellene piszkálni, ha már feminizmus. De akkor mindkét oldalon. Amit én látok, az egy olyan hülyeség, hogy amikor a nők nem tapasztalják maguk felé ezt a bizonyos toleranciát, akkor kezdenek el szélsőségesebben harciasak lenni, amire természetesen a válasz ez a bizonyos ellentétes irányú "tendencia", és azért tartunk ott, ahol most. Szerintem.
Akkor vitatkozz velük, Högyi, én ilyen értelemben nem vagyok feminista. Sosem tudtam igazán társadalmi szinten gondolkodni. Azt sem értem, hogy ti hogy tudtok. Egyéni megoldásokat tudok elképzelni, maximum szűk ismeretségi körben baráti segítséget, vagy ha éppen szembejön veled egy ilyen probléma, akkor ott valami megoldást találni. A nagy, globális válaszok csak tévútra visznek, én azokhoz kicsi vagyok :) Általános elveket próbálok ugyan megfogalmazni a változáshoz, de ezek olyan apró, finom kis dolgok, hogy elsősorban inkább csak figyelmet igényelnek, és főleg gondolkodásmód-váltást jelentenek.
tehát ha te együtt élsz egy férfival - apád, párod -, akkor neked nem jut annyi ellátás, mint neki? ha elissza a pénzt, akkor neki sem jut semmi. (főleg, ha közösen isszák el.)
de ha már itt tartunk, leírhatnád konkrétan is, miben látod ezeket a különbözőségeket, mert ez a virágosmezős példálózás nem ér semmit.
Elgondolkoztam azon, hogy ha fel lehetne állítani egy grafikont arról, kit hányszor és milyen mértékben támadsz, akkor a línea csúcsán állók azok, akikkel érdemes egyáltalán szóbaállni :-) És ez eddig működik.
Csodálatos teljesítmény, hogy a fent leírt bonyolult, értelmetlen zagyvaság nálad még "működik" is...
A línea latin szó, jelentése egyenes. Egydimenziós alakzat, hosszirányú kiterjedése végtelen, csúcsa véletlenül sincsen.
A töröttvonal az, aminek vannak csúcsai / igaz, azokon sem szokott állni senki és semmi.
Gondolkodjál el talán még egy kicsit,
hátha egyszerűbben és kevésbé férfias aggyal sikerül elmondanod,
hogy neked annál szimpatikusabb valaki, minél kevésbé az Forintnak.
a saját gondolataimat írom le, nem lopkodok másoktól, ha nem érted, magadra vess, esetleg próbálj meg gondolkodni is a sok előregyártott szöveg folytonos ismétlése helyett
...világ problémáinak az átlátására... Nemfüggetlen.
Na, mi az, lazul az 'eszme' ? ...pedig mennyit olvashattuk itt tőled, hogy nőknek mennyivel jobb a problémamegoldó képessége, ezért mennyivel alkalmasabbak vezetőnek, politikusnak...
nem tudom pontosan, de itt van pár nick, aki büszke rá, hogy férfias gondolkodása van, jobban vezet, mint a férfiak, jobban sakkozik, jobban átlátja a világ problémáit
ennél többet nem tudok róla, én is itt olvastam, csak akik ezt írták magukról, szörnyen büszkék rá
én nő vagyok és nőként gondolkodom, ezért nem is értem, hogy pontosan hogy kell egy nőnek férfiként gondolkodnia
Sőt ... az jutott fejembe, hogy itt eddig minden banánozó milyen kedves volt veled, hogy mindig friss banánnal dobált meg ... amit meg sem érdemelsz. Nem kő' egy kis rohatt banán?
Tudom, tudom, itt minden nikk minden hozzászólása az adott nikket minősíti. Kivéve téged és a sleppedet. Tudom jól.
Elgondolkoztam azon, hogy ha fel lehetne állítani egy grafikont arról, kit hányszor és milyen mértékben támadsz, akkor a línea csúcsán állók azok, akikkel érdemes egyáltalán szóbaállni :-) És ez eddig működik.
Nem lózung. Sok nő van, aki fejben inkább ffi, mint nő, csak melle van meg puncija. Igy járt. Lehet, hogy pech, lehet, hogy szerencse. Nézőpont kérdése.
Én is ilyen vagyok. És nem teszi könnyebbé az életem, elhiheted.
van még más is: IQ átlagra ugyan egyformák vagyunk, de a férfiak nagyobb szórást mutatnak (a férfiak IQ eloszlásásnal a Gauss-görbéje laposabb, szélesebb)
Tehát több az értelmi fogyatékos a férfiak között (erre vannak statisztikák, 2-3 fiúra jut 1 lány a kisegitő iskolákban, az értelmi fogyatékos intézetekben), de a kiemelkedően okos emberek között is jóval több a férfi.
A nők pedig inkább közelebb vannak az átlagos értékhez (a Gauss görbéjük csúcsosabb)
Belinkeltem egy csomó tanulmányt a tankönyvekről és azokban szereplő nemi sztereotípiákról
hol is láttam ettől mentes tankönyveket... ábrákat... ..megvan ! a szocreál plakátokon, amikor a kőműves nők csapják a falhoz a maltert, tolják a betonnal teli talicskát, javitják az aszfaltot...
....brrr.... ....ugye nem fogjátok elintézni, hogy megint ezt a mocskot kelljen néznünk ?
vagy jön a prüdéria, a nem nélküli figurák ? a snowperson és társai ? az még undorítóbb...
na a kedvedért végigondolom a tegnapi napomat: (egy "ügyintézős" napom volt)
- reggel átmentem a zöldségeshez, bent a kasszában egy huszonéves lányka melegedett a hősugárzó mellett, kint a bolt előtt a 20-30 kg-os nehéz zöldséges ládákat egy férfi pakolta ki a kisteherautó hátuljából... ...volt. hogy egyszerre kettőt vitt a minusz 10 fokban. Ő a tulaj. A lányka a "dolgozó."
- itthon meg kellett várnom a hűtőgépszerelőt (nem olvasztotta le magát a hűtő rendesen), jött is 9 körül, egy férfi volt, kérdeztem, hogy baj-e, hogy nem pakoltam ki az egészet, mondta, hogy nem, és övatosan kiforditotta a legalább 60 kilós gépet, 10 perc szerelés után kicserélte az áramkört a hűtő aljában hátulról, nem is fizettem sokat, bár számlát nem adott (örültem is, hogy így legalább nem járultunk hozzá az új MTV székház milliárdos bérleti díjához)
10-re az autót vittem el a szerelőhöz, fékbetét csere. Azt mondták, ne menjek el, 15 perc az egész: így végignéztem, ahogy az autószerelő műhelyben dolgoztak a szerelők, mind férfiak, az egyik hátrafele tolatva állt éppen befelé az emelőállásba (2-2 centi volt oldalt a tükör és a gép között), közben a másiknak magyarázta a nyitott ablakon, hogy hogyan kell a levegőmennyiségmérőt kiszerelni egy ott álló bmw-ből.
12-re értem haza, a szomszéd óvodás korú gyerekei játszottak a járda melletti füves részen, szánkóztak, két gyerek a szánkón, az apjuk meg húzta őket... nem volt könnyű, alig csúszott a szánkó a járdán, aztán meg hóembert épitettek. Jó volt nézni az apjukkal viháncoló gyerekeket.
14-re bementem a cégbe, elektronika fejlesztéssel foglalkozunk. A fiúk mindig mondják hogy lányt vegyünk fel legközelebb (nincs egy nő se a cégnél) de kicsi magáncég lévén nem engedhetjük meg azt, hogy vki ne vegyen részt a tényleges tervező, elektronikai fejlesztő munkában: Mindig mondom nekik, hogy ha találnak egy villamos mérnök nőt, aki jártas a mikrohullámú önszerveződő rádiófrekvenciás telemetria rendszerek mikrokontrollereinek a programozásában, akkor dupla fizetéssel fogjuk felvenni, nehogy máshova menjen dolgozni, de sajnos még csak nem is hallottak olyan emberről aki látott volna olyat, aki ismert volna ilyen nőt, Pedig nem keresnek nálunk rosszul a fejlesztők, szerintem egy Tesco pénztáros fizetésének a 10-szeresét is hazaviszi egy kezdő mérnök nálunk.
na meguntam... szóval nekem eltelik úgy egy napom, hetem is hogy nem igazán találkozok a szegénysorsú női dolgozók tömegeivel és a szivarozva henyélő férfiakkal. Plázákba, szupermarketekbe nem gyakran járok, de ott szoktam látni pénztáros lányokat, de fiúkat is legalább 30%-ban de a raktárban 70 %-ban férfit, akik a ládákat pakolják be a kamionról. Nem tudom, melyik a könyebb munka, nekem egyforma nehéznek tűnik.
Nem érteni magyar? a feministákat ill. az általuk képviselt gondolkodásmódot minősítettem. Ha úgy érzed passzol rád az ing, viseld egészséggel.
Mire vagy te ilyen nagykepu ? Hogy van a klavidon hosszu i és ezért le tudod irni az irigyet a sajat elkepzeleseid szerinti formaban ?
Nagyképűnek nem nevezném magam, ellenben a hozzád hasonló értelmi fogyatékosoktól ideges leszek, aztán agresszív. (Na most minősítettelek.) az irígyet pedig a magyar helyesírás szabályai szerint úgy kell leírni, nem pedig az én elképzeléseim szerint.
A hasonlat pedig mindossze arra utalt, hogy a nok lehetosegei mar szuletesukkor joval behataroltabbak a ferfiakenal.
Hol, csillagvirág? Mi nem lehetsz itt?
A nok lehetosegei mindenutt behataroltabbak a ferfiakenal.
Egy csomo helyen mar megszuletni sem hagyjak oket.
Jobb helyeken meg csak annyi latszik a felszinen mindebbol, hogy ilyen szemtelen csillagviragozos stilusban batorkodnak beszelni velük a ferfiak, amibol latom, hogy neved ellenere te is az vagy.
Mire vagy te ilyen nagykepu ? Hogy van a klavidon hosszu i és ezért le tudod irni az irigyet a sajat elkepzeleseid szerinti formaban ?
Attól, hogy neked csak a szupermarketekből áll a beteg világod, még vannak vasöntödék, szénbányák, lakatosműhelyek, szennyvízszippantó-vállalkozások, közúti aszfaltozások, betonkeverő telepek, olajkitermelő kutak, szállítmányozó cégek, gumiszerelő műhelyek, pékségek, elektronikai tervezőirodák, szoftverfejlesztő, villamosmérnök cégek stb, stb. stb
Ugyanazt teszed, mint az elozo olvtars. Csak te mar betegnek is nevezel.
Holott eleg sok ember van, aki naponta lat belulrol supermarketet, es eleg keves, aki eleteben egyszer is latott vasontodet meg szenbanyat. Onekik mind beteg a vilaguk szerinted ?
Tudod-e, hogy Mo-on is van lassan vagy szazezer supermarket kontra nincs egyetlen vasontode meg szenbanya es az altalanos csatornazottsag miatt szippanto is alig. Az meg amugy se nehez munka, csak budos.
Ugyhogy a fopeldaid egyaltalan nem is allnak meg.
...ahol ennek pont az ellenkezőjét látod: csak férfiak dolgoznak, a nők (ha vannak egyáltalán) egy jól fűtött, csendes irodában a műkörmüket reszelgetik (már amikor nincs éppen ebédidő vagy cigiszünet)
nem tudom, milyen ott a munkafegyelem, csak azt latom, hogy te eleve munkakerulonek tartod a noket.
Az altalad vazolt helyzet viszont nem pont ellenkezo, mert a nok nem dirigalnak a ferfiaknak, hanem a legkevesebbet kereso munkakorokben dolgoznak, vagy szerinted nem is dolgoznak.
En meg azt hallottam, hogy mar azt is kitalaltak pl. a supermarketekben, hogy mikor mehetnek ki vecere, es menses idejen szalagot rakatnak fel veluk.
Szoval ha a noi munkaerorol beszelsz, az a kormet reszelgeti csak, viszont a ferfiak kemenyen dolgoznak az altalad szamontartott egyaltalan nem is letezo munkahelyeken. Es en vagyok beteg, ez vicc.
En nem vitatom, hogy jol dolgoznak, hisz meg mindig van sok fizikai munka es az o alkatuknak az megfelel, de azokert fizetnek is rendesen.
A nok viszont ahelyett otthon is sokat dolgoznak ingyen es a gyarakban a szoszmotolos meg monoton munkakat (abbol is sok van am a szalagok mellett) is mindenutt veluk vegeztetik.
Nokkel es gyermekekkel, ehberert. Ok a vilag szegenyei es nagyon sokan vannak.
Bezzeg, ha egy férfi nőies, az meg szégyen. Akkor miért nem szégyen, ha egy nő férfias? Feleslegesnek tartom ezt a harcot, az ember sokkal boldogabb, ha azt teszi, amire született. Csak míg ezt önmagával megharcolja, addig sokszor hiszi úgy, hogy a világgal kéne harcolni.
ugye szamodra is groteszk volna, ha azt latnad szerteszet a vilagon mindenutt, hogy a legrosszabb fekvesu legelokon csupa noviragok, a legjobb adottsaguakon meg csupa himviragok tenyesznenek ?
Üres lózungok ezek, szerencsére kevesen vannak akik így hiszik.
Ez hasonlat volt, a lozung az jelszo.
A hasonlat pedig mindossze arra utalt, hogy a nok lehetosegei mar szuletesukkor joval behataroltabbak a ferfiakenal. Mar ahol egyaltalan hagyjak oket megszuletni.
A nőiség vállalásánál sokkal nagyobb veszélynek érzem azt, hogy a nők férfiassá akarnak válni, arra büszkék, hogy férfiként gondolkodnak, stb.
Természetesen ez nem azokra a szerencsétlenekre vonatkozik, akik valóban elnyomásban, megalázott és elviselhetetlen körülmények között élnek. Sajnos azonban az, amit a fejlett világban feminizmusként művelnek, soha nem a valóban elnyomott és nyomorban, megalázottságban élő nőkről szól, inkább arról, hogy elvegyenek minél többet a férfiaktól, ettől pedig senki nem lesz boldogabb, legfeljebb néhány elvakult feminista. A valóban állati sorban tartott nőkért nem az Index fórumában lehet küzdeni. Azok az Afrikából száramazó nők, akik megírták az életüket, a megcsonkolásukat, sokkal többet tettek, mint a mi itteni harcos feministáink. Ha fiatalabb lennék, elmennék Afrikába, ott legalább tudnék segíteni, ha mást nem, megtanítani alapvető tisztálkodásra azt a sok szerencsétlent, ebbe természetesen a férfiak is beletartoznak.
A személyiségtípusok a múltban sem voltak mások, mint ma, csupán a társadalmi megjelenésük volt különböző a maitól, amennyiben más volt a közeg, amelyben éltek, aminek a konvenciói érvényesültek. Tehát feltételezem, arányaiban mindig ugyanannyi férfias nő és nőies férfi született (már ha van értelme így kisarkítani a személyiség jellemzőit). Amit láthatsz, az a toleranciára való hajlam erősödése, a különbözőség elfogadása. Ezzel ellentétes tendenciákat is láthatunk, de a társadalmi változások megállíthatatlanok, akárcsak a múltban. Tehát a meleg férfi akár fel is adhatja a rejtőzködést és vállalhatja, hogy ő olyan. A katonaságért rajongó nőnek pedig nem biztos, hogy fantáziájában marad a dolog, hanem hivatásul is választhatja.
A két szélsőérték között azonban sokkal nagyobb részt képvisel az átlag, amelyre azt mondhatjuk: nőies nő és férfias férfi, ami egyszerűen biológiai szerep. A társadalmi elvárások ettől eltérhetnek, ahogy látjuk is, "az asszonyt kordában tartó férfi" női körökben ma már nem számít divatosnak, míg Shakespeare számára pozitív hős a Makrancos hölgyben szereplő férfi.
közben eszembe jutott még: azt hiszem, én a feminizmus létjugosultságával vitatkozom. mely társadalmi rétegből kerülnek ki a feministák? nem abból, amelyről beszélnek, nem abból, amelyben a nőknek szinte megoldhatatlan problémáik vannak. nem abból, ahol 300 szó a max. szókincs. a feminista szervezetek viszont nem foglalkoznak azzal a réteggel, mert pontosan tudják, szélmalomharcot vívnának - ugyanúgy, mint a családvédelmisek.
no és ha már segíteni akarnának, akkor inkább a megelőzésre kellene nagyobb hangsúlyt fektetniük. mondhatnánk, hogy hiszen azért harcolnak... de ez nem látszik rajtuk. mondhatnánk, hogy a kvótásodás a törvényhozásban miscoda megelőző intézkedéseket eredményezne. Konkrét példát még nem hallottam. Az oktatás egyfajta megelőző tevékenység is lehetne. Ott pedig lubickolhatnának a feministák, hiszen az oktatást a nők uralják. modhatják, hogy de a patriarchális törvény alapján oktatnak. hát a kötelező tananyagban azért nincs benne, hogy attól férfi a férfi, ha veri az asszonyt.
a feminista szervezetek is mástól várják a megoldást - max. közlik, hogy nem jó, ahogy van, de ők nem tesznek semmit.
"A 30 éves férfiak kevesebb mint fele éri meg a 65. évet!
Egy társadalom leszakadását, esélytelenségét semmi sem jellemzi inkább, mint az idő előtti halálozás gyakorisága" - írja Kopp Mária. Míg az 1986-1990-es években átlagosan 8,9 év volt a várható különbség a legmagasabb és legalacsonyabb iskolai végzettségű férfiak várható élettartama között, a szakadék időközben 16,5 évre nőtt. A legalacsonyabb végzettségű, harmincéves férfiaknak várhatóan kevesebb mint a fele éri meg a hatvanötödik évét. A nők esetében a korábbi négyévnyi hátrány 10,2 évre növekedett a legalacsonyabb végzettségűek rovására."
"vajon miért nem hallgatunk Kopp Mária Kasszandra-jóslatára, s miért nem értjük meg, hogy közösséggé kell válnunk, közösségi emberként kell viselkednünk."
Webdoki 2009. január 16. 06:50, péntek - Dr. Hanyecz Vince
egyszerűen nem azt kellene játszani, hogy ki uralkodik ki fölött, hanem hogy egymás mellett, egymással tudunk élni. ezért is visszataszító számomra, hogy a "feminizmus" nem arra törekszik, hogy a férfiak maradjanak férfiak, a nők pedig nők, mert mindkét nemhez tartozók emberek, hanem a nők uralmát akarják elérni. termézetesen nem jó, ha mindenáron a férfi uralkodik, de az sem, ha a nő. mindkét nem képviselői között akad szép számban, aki "uralkodó" - mint az közismert. :o)
más meg ne akarjon uralkodni csak azért, mert azt hiszi, hogy azt kell tennie.
egy férfi ne mosogasson, ha nem olyan típus. és egy nő se mosogasson, ha nem olyan.
de mindkettő megtanulhatja, elvégezheti. együttélés esetén két ember közötti megállapodás.
ne akarjon főnök lenni senki a neme miatt, hanem azért akarjon főnök lenni, mert tehetsége van hozzá.
és senki ne akarjon szerencsétlenebbnek látszani nemét felhasználva ürügyül.
túl sokan szeretnek szenvedni, szenvelegni.
mindehhez el kellene fogadni a biológiai különbözőséget is.
Jó, persze, de ha a karakterek egyre határozottabban eltérnek a hagyományosan megszokottól, akkor muszáj arra figyelmet fordítani, hogy a régi elvárások már egyre kevésbé tudnak működni. Tehát a kölcsönös tiszteletnek a változásokat is figyelembe kell vennie. Normális esetben ez egyébként egyszerűen adódik két ember között.
Én például maximálisan tiszteletben tartottam az utolsó pasimnak azt a vágyát, hogy ő bizony uralkodni akart fölöttem, tehát tiszteletteljesen elbúcsúztunk egymástól :) Tök jóban vagyunk a mai napig. Érted, mire gondolok?
Először is egy kis emlékeztető :), érdemes újra elolvasni, mert szerintem nagyon jó. Ez a kis eszmefuttatás nem ad választ semmire, de elég jól összefoglalja a lényeget arról, hogy hol is van a probléma.
Amúgy pedig nem hiszem, hogy tudnék új meghatározást a férfiakra-nőkre, hogy milyennek is kellene lenniük, ahhoz képest, ami eddig volt.
Én valahogy úgy képzelem, hogy türelemmel kell lennünk egymás változásai iránt. Egyre több az olyan férfi, aki feminin vonásokat mutat, és egyre több az olyan nő, akin eddig klasszikusan férfiasnak mondott tulajdonságok fedezhetők fel. És (bizony!) vannak olyanok, akik megmaradtak a klasszikus szerepeknél, tulajdonságoknál, és tökéletesen jó úgy nekik, ahogy van. Ez egy átmeneti állapot tényleg, ahogy Wilber mondja, ezért olyan nehéz a helyzet, és tök igaza van.
Példának okáért (hogy ne csak a levegőbe beszéljek) nálunk úgy alakult a helyzet, hogy én nem vagyok egyáltalán hagyományos értelemben vett "családanyának" mondható. Magasabb a szabadságigényem egy kapcsolatban, kevesebb bennem a másik kiszolgálására való igény (van, de nem végletes), öntörvényű vagyok és nehezen viselem, ha alanyi jogon el akarnak nyomni, hivatkozva mondjuk valamiféle "családfői" tátuszra. És nekem szerencsém volt, mert egy olyan férfi lett a párom, aki elvárta tőlem, hogy önálló legyek, nem várta el, hogy kiszolgáljam, és soha nem próbált meg tekintélyelv alapján uralkodni rajtam.
Ugyanakkor itt a sógornőm és az öcsém, akik abban a kimondottan klasszikusnak mondható családban élnek, ahol az asszonyka boldogan fennmarad éjfélig, bár hulla fáradt, és vacsorát készít a férjének, elfogadja, amit a férfi mond, mert náluk úgy alakult, hogy az van, amit a pasi akar. És nem működik ez rosszul, mert egyértelműen látható, hogy tisztelik és becsülik is egymást, mindkét fél a maga helyén kezeli a másik "értékeit", és bevallom őszintén, nekem ezt jó érzés figyelni, attól függetlenül, hogy közben hüledezek magamban, hogy hogy tudják megcsinálni :))))) Van ebben valami régimódi, valami megható. De nekem például már nem jönne be, én erre alkalmatlan lennék.
Tehát egyáltalán nem arról van szó, hogy el kellene utasítani a klasszikus szerepeket, hanem inkább arról, hogy akinek ezek a régi sztereotípiák már nem "jönnek be", annak ne kelljen beletörnie mégis ezekbe, akiknek pedig mégis, azok hadd csinálják úgy, ahogy nekik jó.
És persze nem tudok receptet, ami megoldás lehet, általánosságban főleg nem, de valószínűleg valahol a másik iránti nyitottságnál kellene kezdeni, és a klasszikus elvárások felülbírálatánál, a másik értékei iránti türelemnél. Mert mindaddig, amíg görcsösen ragaszkodunk régi beidegződésekhez, hivatkozva a "régen bevált" szerepekre, és ezeknek a nevében fikázzuk egymást, férfi a nőt, nő a férfit, addig nem tud kiderülni, hogy esetleg milyen jól is működhetne egy új rendszer, amiben el tudjuk fogadni a másiknak olyan tulajdonságait is, ami kicsit eltér a "hagyományostól".
"supermarketekben, ahol csupa nok dolgoznak ehberert, ferfiak meg oltonyben"
Attól, hogy neked csak a szupermarketekből áll a beteg világod, még vannak vasöntödék, szénbányák, lakatosműhelyek, szennyvízszippantó-vállalkozások, közúti aszfaltozások, betonkeverő telepek, olajkitermelő kutak, szállítmányozó cégek, gumiszerelő műhelyek, pékségek, elektronikai tervezőirodák, szoftverfejlesztő, villamosmérnök cégek stb, stb. stb ...ahol ennek pont az ellenkezőjét látod: csak férfiak dolgoznak, a nők (ha vannak egyáltalán) egy jól fűtött, csendes irodában a műkörmüket reszelgetik (már amikor nincs éppen ebédidő vagy cigiszünet)
Tovabbmenve rajta : ugye szamodra is groteszk volna, ha azt latnad szerteszet a vilagon mindenutt, hogy a legrosszabb fekvesu legelokon csupa noviragok, a legjobb adottsaguakon meg csupa himviragok tenyesznenek ?
Üres lózungok ezek, szerencsére kevesen vannak akik így hiszik.
Szerintem pedig a normalitás az, hogy a nők legyenek nők, a férfiak legyenek férfiak. Manapság hülyének nézik, aki ezt vallja (kevés kivételtől eltekintve), de a Természet nem hülye, hogy így alkotta meg a világot, még a növények között is vannak hímek és nőneműek.
Szerintem is ez a normalis. En nem nezlek hulyenek ezert, es szerintem senki se itt es masutt sem. Jo a hasonlatod is a novenyekkel.
Tovabbmenve rajta : ugye szamodra is groteszk volna, ha azt latnad szerteszet a vilagon mindenutt, hogy a legrosszabb fekvesu legelokon csupa noviragok, a legjobb adottsaguakon meg csupa himviragok tenyesznenek ?
Pedig az embereknel ez igy van, csak megszoktuk es sokaknak mar nem furcsa :
a legnagyobb nyomorban, legkilatastalanabb elethelyzetben nok es gyerekek tomegei elnek, a legnagyobb penzekben pedig ferfiak elnek a vilagon mindenutt.
De barmelyik vallalatnal is meglathatod ezt, vagy a supermarketekben, ahol csupa nok dolgoznak ehberert, ferfiak meg oltonyben, ketten-harman karbatett kezekkel targyalnak-beszelgetnek, vagy noket utasitgatnak nagykepuen, csomo penzekert.
Aki ezen a valoban TERMESZETIDEGEN helyzeten valtoztatni akar, az nem a him- es noi viragok azonossagat kivanja, hanem a mindenhova azonos eljutasuknak akar esélyt.
Hisz a viragok is igy csinaljak, es ettol szepek es termeszetesek a Fold tajai.
nem hiszem, hogy ebben épp az lenne a legfontosabb, hogy ki milyen nemű
De hiszen éppen ezt mondtam én is. Hogy egy párosan leélt életszakaszban számít a nem, a nőiesség és a férfiasság, mert ott van a párunk, a nemi "ellenpólusunk", akinek a "tükrében" élesen látszik a saját nemi mivoltunk. Egy egyedülálló, párt nem is kereső - mert szép emlékekkel teli özvegy, mert öreglegény, mert szingli, mert aszexuális, mert feminyista valaki - akkor ott egyáltalán nem fontos, hogy milyen nemű, az olyankor egy lényegtelen háttértulajdonság.
Még csak azt se mondom, hogy ez rossz lenne így, sőt. Pontosan ismerem a tudatosan választott egyedüllét örömeit. De azt gondolom, hogy azt olyan ember tudja igazán örömnek látni, aki vagy már tényleg egy életre szóló páros élményt kapott, ha pozitívat, akkor azért, ha negatívat, akkor meg azért.
Tán ha lenne szives a tanonckáival foglalkozni. Értem nem kell aggódnia, én úgyanis nem rohangálok eszem nélkül ebben a farkasorditó hidegben, deellenben kedves kis tanonckáiért annál inkább.
Naigen, ez is óriási szenzáció, csak tunnám, hogy csak ennyi halottat találtak, vagy esetleg akadtak még elhunytak, akik csökkentették kies hazánk népességét.
Szerintem azért, mert a körülmények évszázadok óta a rövidtávú gondolkodásra kényszerítik itt az embereket. Rövidtávú alkalmazkodás, gyors haszonszerzés, gyors menekülés, stb. És ez nem látszik változni :-(
Sajnos most efelé halad a világ, pedig szvsz sokkal jobb lenne, ha nem a nemek között természetettől fakadő eltérések negligálásával akarnának a népek előbbre jutni. Összezavarodott világunkban sok téveszme talál táptalajt, előbb-utóbb szépen letisztulnak a dolgok, asszem, én már nem fogom megérni, de biztos vagyok benne, hogy kisebb kitérőktől eltekintve a normalitás halad a maga útján. Szerintem pedig a normalitás az, hogy a nők legyenek nők, a férfiak legyenek férfiak. Manapság hülyének nézik, aki ezt vallja (kevés kivételtől eltekintve), de a Természet nem hülye, hogy így alkotta meg a világot, még a növények között is vannak hímek és nőneműek.
Olvastam vagy 15-20 éve egy scifi novellát vagy regényt az emberiség jövőjéről, ahol már nem voltak se nők, se férfiak, csak semlegesnemű lények, amelyek szép, magas, szőke, kékszemű csodaegyedek voltak, és önreprodukcióval szaporodtak. Szép új világ ... de az ilyenben érdemes már egyáltalán embernek lenni?
Sokat gondolkodtam a kérdéseden, de csak arra jutottam, hogy mivel egész életemben tudatosan éltem meg a nőségemet, a mostani életemet is nőként élem, ettől persze bárki járhat úszni, sétálni fényképezni, pénzt költeni, de nem hiszem, hogy ebben épp az lenne a legfontosabb, hogy ki milyen nemű. Sokkal meghatározóbb, hogy ki mennyire képes megélni a saját életét, no meg a sok apró örömöt, amitől szépnek lehet látni a napokat még ilyen ronda ködös és hideg időben is. Igaz, ma szépen sütött a nap, ki is használtam, jó nagyot gyalogoltam:)))
Hát pont ez az, tanoncka, hogy te nem olvasgatod őket eleget, és azt a keveset is a - részben a komcsiktól tanult - náci ideológiádnak megfelelően szelektálva.
Arról nem is beszélve, hogy ha téged az nem zavart, mikor keresztényekről, ker. egyházakról raktál be lesajnálós hsz-okat, akkor miért zavar egy pozitív megjegyzés?
De ne aggódj, se téged, se itt se máshol nem szoktam "téríteni":)))
Főleg az tetszik, hogy a születéskor a gyermek neme alkati adottság, és azokban a családokban, ahol csak lányok születnek és az egyiket férfinak nevelik, a születéskori alkati adottsága eltűnik a szocializásió hatására. :o)))
biológiai nemi szerep = alkati adottság az alkati különbözőségekből adódnak a biológiai nemi szerepek.
Nem mindenhol ilyen bunkok a ferfiak, de a magyaroknal nagyon-nagyon ez latszik.
En ezert szomoru vagyok, mert annyi ertekes embert adtak a magyarok a vilagnak, de erre megsem lehet igazan buszkenek lenni, ha meg ilyen elmaradott gondolkodasu a nep zome.
Oké, de az a baj, hogy most nem áll rá a gondolkodásom erre a témára :) Másokban vagyok benne, és azokon agyalok :) (Apropó, kivetted a kedvenceidből az anarchiás topikot? Írtam oda...)
Sokat jatszom en a honfoglalo jatekban, mert szep a Magyar hon terkepe es mert erdekes kerdesek vannak.
Este szeretek inkabb jatszani, marmint a magyar ido szerinti ejszaka idoben, mert akkor sok a felnott es nem olyan konnyu megverni oket, mint delutan a sok gyereket.
A nikknevem olyan semmitmondo. A jatek alatt megy a beszelgetes is.
Ez sok tanulsaggal jar szamomra.
Amikor rosszul jatszom, mindig nonek neznek, amikor jol jatszom akkor ferfinak.
Es meg ebbe a jatekba is akkora paraszt ferfiak is jarnak, hogy na.
Tegnap jatszottam ketto masikkal (mindig 3 jatekos van), ok vegig beszeltek egymassal, kozben en meg mar mindent elfoglaltam.
Akkor mondja egyik a masiknak : tud a fiu...
Irom, hogy "lany..."
Erre azonnal azt irja az egyik : "Hazucc, no ennyit nem tud", a masik ezzel egyidoben : "Szopol borert?"
Itt kileptem a jatekbol.
Aztan a masik amikor az egesz terkepet atfestem a magam szinere, azt irja bucsuzoul : "Pedig nagyon nyomorek vagy".
A ferfiak nem tanulnak meg vesziteni, es ha egy no veri meg oket, meg mergesebbek.
Olyan, mintha minden not kapasbol gyulolnenek a neme miatt.
Es ez nem csak egy ilyen topikban latszik, hanem ilyen artatlan jatekokban anonim is latszik.
A nok makszimum azert sirjak vissza az elozo allapotokat mert a hazimunkajuk nem csokkent viszont a kulso munkajuk egyre tobb mert a ferfiak is egyre kevesebbet keresnek es nem tudjak eltartani a csaladot.
igy nem csoda, ha akad koztuk, aki visszasirja, de azert megsem ez a jellemzo.
"de előbb-utóbb ki kell kristályosodnia egy köztes megoldásnak férfi és nő között."
Már mire érted a köztes megoldást? egy valamiféle se nem nő, se nem férfi (a hagyományos fogalmak szerinti) állapot? amolyan egyenember?
"Ahol a nőiesség meg tud maradni nőiességnek anélkül, hogy régi, klasszikus sztereotípiáknak kellene mindenáron megfelelnünk, és ugyanígy a férfiaknál is."
Szerintem ez nem gond.
"Csak hát nehéz ezt ripsz-ropsz megvalósítani, az átfedések, a konfliktusok, a rögzült elvárások miatt."
Azt hiszem, nem a megvalósítás a nehezebb, hanem az elfogadás.
Fonák, de miért? Mert nem úgy halad a folyamat, szép lassan, apránként, ahogy kéne, hanem az egész át akar billenni hirtelen a másik végletbe, azt pedig kevesen tudják magukénak érezni.
Na, abban abszolút nem vagyok biztos, hogy ami ezen a téren egy ideje zajlik, az tényleg evolúciós változás lenne.
Inkább azt hiszem, hogy mindazt, ami a változásokból tényleg ellentétes a biológiával, azt vagy társadalmilag visszaszorítjuk, vagy majd az evolúció rendet tesz - akár "ellenünkre" is.
Bár határeset...
Arra gondolsz a klasszikus sztereotípiák emlegetésével - és elutasításával - hogy kellene (esetleg van is) a nőiességnek/férfiasságnak valami új meghatározása? És ha igen, akkor szerinted mi lenne az, ami eséllyel válthatná fel mindazt, amit klasszikus sztereotípiáknak mondasz?
Egyszerűen van egy evolúciós változás(nak mondható folyamat), amit mindannyian kissé bizonytalanul és nehezen élünk meg, de előbb-utóbb ki kell kristályosodnia egy köztes megoldásnak férfi és nő között. Ahol a nőiesség meg tud maradni nőiességnek anélkül, hogy régi, klasszikus sztereotípiáknak kellene mindenáron megfelelnünk, és ugyanígy a férfiaknál is. Csak hát nehéz ezt ripsz-ropsz megvalósítani, az átfedések, a konfliktusok, a rögzült elvárások miatt.
Erről beszéltem az érték topikban, amikor az értékek harmóniáját próbáltam leírni a nyitó hozzászólásban.
Ezek érdekes felvetések, de nem vagyok biztos abban, hogy nagyon vitatkozni akarnék velük, ennyiből úgy látom, mint ha inkább egyformán, de legalábbis hasonlóan gondolnánk, mint amennyire különbözően.
De van, csak még nem szedtem össze a gondolataimat. :)
Nekem azzal van bajom, hogy bár nagyon jól hangzik az, amit mondasz (a viszonyítás fontosságáról), ugyanakkor a tradicionális férfi-nő viszony visszaállítását már nem tartom elfogadható alternatívának. Erről beszéltünk talán a Wilber-cikk kapcsán is. Ráadásul: "abszolút nő" és "abszolút férfi"? Hol? Hogyan? :)
Egyszerűen nem látok esélyt arra, hogy a klasszikus szerepek visszatérnek. Őrületes keveredés van (szerintem már a génekben is) a "tiszta" női és "tiszta" férfi szerepek és hozzáállások között.
Csak arra gondolj, hogy nem _mint nő_ mész uszodába, sétálni, pénzt költeni, vagy nem _mint nő_ tartózkodsz a főzéstől.
Ezeket ugyanis egy özvegy férfiember ugyanígy megteheti, de persze egy párkapcsolatban élő nő vagy férfi is megteheti.
A szösszenet, amit beidéztem, az a _mint nő_ állapot megéléséről elmélkedik, illetve arról, hogy a feminizmus a modern társadalom egy áramlataként ezt hogyan nehezíti, mossa össze az "egy nő alapvetően nem különbözik egy férfitól" állásponttal.
Nem tudom, igaza van-e Evolának, de azt tudom, hogy fórumszerte rengeteg (magányos) nőnemű panaszkodik, hogy a férfiak elszürkültek, elnőiesedtek, nem kezdeményeznek, hogy nem lehet "igazi" férfit találni - és rengeteg (magányos) hímnemű panaszkodik, hogy a nők nem olyanok, mint régen, elférfiasodtak, elvesztették a nőiességüket, hogy nem lehet "igazi" nőt találni.
Érdekes lenne Evola szövegéről eszmét cserélni, talán még Barátocska is felfigyelne, hogy van itt anyázáson kívül olykor érdekes téma is :-)
Nem is tudom, de én valahogy úgy érzem, hogy nőiséget csakis a férfiasság viszonylatában lehet meghatározni, és persze vice versa.
Nem lehet joggal azt mondani valamire, hogy világos, ha nem mondjuk meg, hogy mihez (természetesen a sötéthez) képest. Nem nagyon látom értelmét azt mondani valamire, hogy puha, ha nincs viszonyítási pontom (ami kemény). Ugyanígy a nőiséget szerintem nemigen lehet a férfi mint viszonyítási alap nélkül értelmezni.
Természetesen lehet egy mellékesen 44XX kromoszómaképletű ember elégedett önmagával (akár egyedül egy lakatlan szigeten is), de nem tudom, hogy mennyire lenne ő nő ott. Vagy egy 44XY egyed mennyire lenne ott férfi.
Ez nem kell, hogy így maradjon... ha be tudnál kapcsolódni valami szép, értelmes tevékenységbe, ami téged lelkesíteni tud, akár csak önkéntesként is valahol, akkor ki tudnál nyílni, mint a rózsa... és akkor sokkal könnyebben találnál barátokat, sőt szerintem társat is, akár 26 éves vagy, akár fordítva, 62... :)
Azért, ahogy olvasom soraidat, most sem vagy egyedül... ott vannak a szeretteid, aik figyelnek rád, számítanak rád, akiknél megmelegedhet a szíved, ha együtt töltesz velük néhány órát, akikkel segítetek egymásnak. Ha nem együtt laktok, akkor is... ők vannak neked. :)
Forintocska nem szarozik ilyesmivel. Nyitja az ablakot, hogy a férj ugorhasson. Ha a nő hajlandó némi extrát is megfizetni, akkor lök is a férjen egy kicsit...
A ferj agyban talalja a feleseget egy masik ferfivel es raordit: -Hat te meg mit csinalsz? -Latod- mondja a no a szeretojenek - mondtam neked hogy nagyon hulye.
Nok addig nem lesznek egyenlok a ferfiakkal, amig nem tudnak az utcan vegigsetalni kopaszon azt gondolva, hogy csodalatosak, es mindenki kivanja oket.
Csak kérlek azt áruld el, hogy miért kezdted lefordítgatni a kommenteket!
Mert ez sehogy sem fér a fejembe.
Az még csak csak, hogy ennyire alapos ember vagy, hogy mielött beteszel egy linket egy bulvártopikba, rákeresel, hogy vajon nem szerepelt-e, de az már nem, hogy mi jelentőséget tulajdonitasz annak, hogy néhány kommentelő magvas, szerinted, mondását lefordítgatod.
Másolat nincs, de azt valahol érzi már az ember egy bizonyos kor fölött, hogy az aktuális, vagy a legutolsó illető az életében az igazi, vagy volt az igazi, akinél többet és jobbat nem igazán nyújthat az élet e téren, merthogy ahhoz a hátralévő idő valszeg ölég rövid.
Úgyhogy én csipkefával értek egyet: ha egyszer megvolt ez az "igazi", nem köll pótlék. Inkább egyedül.
Máriának a hozzászólásából venném ki azt a szót, magadnak élsz, vagy valakivel megosztod harmóniában. Mért ne örülhetne velem valaki a séta közben,vagy dögönyözhetném a hátát a szaunában az úszás után, és végre nem kéne egyedül enni két napig az elméretezett kaja adagot:))) A pénzem meg így is úgy is arra költöm, amire/akire akarom :)))
Persze megértem az álláspontodat is, nem akarsz másolatot, de szerintem meg minden kapcsolat más és egyedi, nincs másolat.
igazán - szerintem - egy nő akkor tud egyedül boldog és elégedett lenni, ha pontosan eleget élt pasival, én 30 évet, közben lett 3 gyerekem, akik itt lebzselnek körülöttem, nem fizikai mözelségben mind, de lelkieg igen, a szabadságom viszont most bír igazán lábrakapni és nem adnám fel senkiért, kivéve, ha valamelyi, kölköm, unokám engem akar, de ők is szabadságra vágynak, jó család vagyunk lányom a 3 gyerekével figyel arra, hogy ne avatkozzon a szabadságomba, csak ha nagyon télleg muszáj nálunk úgy műxik a család, hogy hagyjuk élni a másikat, de ha szükségesség van, akkor összecsődülünk
figyuzz, csigusz, rengeteget éltem házasságban, jó volt, minden tőlem telhetőt elkövettem, hogy az is legyen úgy alakult, hogy egyedül maradtam, most ennek a lehetőségeit élvezem elmehetek reggel uszodába, napközben sétálni, nem kell főznöm, arra költöm a pénzem, amire akarom, de etől még nagyon szerettem házasságban élni a férjemmel, de mással már nem akarok még viszonyban sem
A barcsi határon kapták el a francia nőt, aki áttörte a vasúti sorompót. h i r d e t é s
Lakossági bejelentés alapján a barcsi határon sikerült feltartóztatni szerdán azt a francia nőt, aki autójával nem sokkal korábban letörte egy vasúti átjáró félsorompóját, jelentette a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.
A nő francia rendszámú gépkocsijával Istvándi felől Darány felé haladt, amikor vélhetően a túl magas sebesség miatt nem észlelte időben a vasúti átjáró tilos jelzését és a leengedett sorompót. Fékezett, de elvesztette uralmát a jármű felett, és az átjárón átcsúszva letörte a félsorompót.
Az autós ezután elhajtott a helyszínről és megpróbálta elhagyni az országot a barcsi határátkelőnél, ahol azonban a rendőrség már várta. A francia nő ellen gondatlanságból elkövetett, közúti közlekedés biztonsága elleni vétség miatt indítottak eljárást.
* * * * * * * * * * * * * * * * *
Hogy is mondtad, forint? Jobban vezetnek, meg felelősségteljesebbek? :-DDD
Nagyon bírom az ilyen általánosító szösszeneteket.
Az persze eszébe sem jut senkinek, hogy sok nő van, aki tényleg boldog egyedül is, és nem egy ffi viszonylatában határozza meg önmagát. Mondjuk az is igaz, hogy az ilyenek nem kifejezetten feminyisták ...
Nabazdmeg, én hülye meg anno személyi kölcsönt vettem fel, és nyögtem 30%-os kamattal évekig ... mindjárt fel is hívom anyámat, és jól lebaszom, amiért így elcseszte a nevelésemet.
Egyébként valóban sok a bazári majom, mert most már ráadásul divat is, a legtöbb üresfejű luvnyajelölt már kb. tízéves korától pingálja magát mindenhol.
Viszont, ha jobban szétnézel, azért számos olyan nő is van, aki nem festi magát, és éppen attól szép - vagy éppen természetes módon ronda, de legalább önmaga, és nem festi magát :-)
Badarság, semmiféle férfi nem várja el, hogy nyolcvanéves öregasszonyok lilára fessék a hajukat.
Mellesleg egyszeri próbálkozás után abbahagytam a hajfestést, mert nem bírta a fejbőröm, a szempillafestést, mert csípte a szememet, a szemhéjfestést, mert nem állt jól. Körömlakkozással többször próbálkoztam, de azt is abbahagytam, mert a jobb kezem olyan mértékben ügyetlenebb a balnál, hogy aszimmetrikus lett a lakk. Ettől függetlenül inkább jól megvoltam és vagyok a férfiakkal, mint rosszul. Nem szoktak felelősségre vonni, hogy miért nem felelek meg patriarchális elvárásaiknak.
van olyan ismerősöm, akinek a nagymellű nők tetszenek. a feleségének, akit imád, nincs szinte semmi. úgyhogy még csak azt sem mondhatjuk, hogy mindenki olyan párt választ, aki az "ideálja". :o))
Ezzel én úgy vagyok, hogy az egyik nő azért aggódott, mert kicsik a mellei és hát szex közben az hogy jön ki, a másik nő meg azért, mert nagyok és hátha azt nem szeretem. Nem jönnek rá, hogy én a női mellet szeretem, nem a tőgyet, tehát ha kicsi, ha nagy, az szép, ha szeretem az illetőt.
persze. :o)) én is csak a szempillámat festem. :o))) a szememet kiemelhetném, de az hülyén nézne ki. meg amúgyis elmaszatolnám a fejemen a festéket. :o)) a rúzst pillanatok alatt lenyalogatom, meg letörölgetem. és nem ízlik. :o))
alapozót még soha életemben nem használtam, mert mit alapozzon meg? :o) különbenis viszketek a kenceficéktől.
és a ráncaimat sem akarom sem takargatni, sem felpumpálni. :o)))
azon azért elgondolkoztam, hogy azt a sminket néha le is kell mosni. és mi van, ha az nem tetszik a másiknak, ami előkerül alóla? de épp ez a kategória, amikor lány tetszeni akar, nagy melleket csinál magának. meg is tetszik olyannak, aki a nagy melleket szereti. és akkor egyszercsak levetkőzik a lány és kiderül, hogy nincs semmi a pusuppban. és akkor esetleg a pasi megjegyzést tesz. és akkor jönnek a konfliktusok. pedig csak nem kellett volna odahazudni azt, ami nincs. merthogy vannak olyan pasik is, akik nem rajonganak a nagy mellekért...
"Nos, ami főképpen a nemeket illeti, a férfi és a nő két típusként jelenik meg, és aki férfinak születik, az férfiként, aki nőnek, az nőként kell, hogy tökéletesítse önmagát teljes egészében, testileg és lelkileg, minden összekeveredettség felülmúlásával. Még szellemi téren is külön utat kell járnia a férfinak és a nőnek, amit csupán minden összezavarodottság és ellentmondásosság nélkül szabad elhagyni.
A heroizmus e két különválasztott és felcserélhetetlen irányzatának egyre eltökéltebben gyakorolt megvalósítása vagyis a nemek tradícionális és normális törvénye: minden olyasminek az eltávolítása, ami a férfiban nőies és a nőben férfias, egészen addig, amíg tökéletesen meg nem valósul az abszolút nő és az abszolút férfi."
Szóval szerintem jó, hogy a férfiak megvédték a nőket, és jó, hogy a nők ezért hálásak nekik. A végletekig vitt feminyizmus szerint persze nem jó...
"A szolgaság évszázadai után a nő szabaddá, önállóvá akart válni. A feminizmus azonban nem volt képes arra, hogy a nőnek más személyiséget kölcsönözzön, mint a férfiénak egyszerű utánzatát. Ezáltal az igényei és követelései pusztán maszkként szolgálnak, amely mögé az újfajta nő önmagával szembeni bizalmatlanságát, vagyis azon képességének hiányát rejti, miszerint alkalmatlan az lenni, ami: nő és nem férfi.
A feminizmus számára az a premissza szolgál alapul, hogy a nő önmagában nem rendelkezik értékekkel, és csak abban az esetben ér valamit, ha amennyire csak lehet férfivá válik, és a férfi előjogait is igénybe veszi. Ezért a feminizmus a legrosszabb értelemben vett elfajzás szimptómája. És míg a tradicionális etika megkövetelte, hogy a férfi és a nő egyre inkább önmaga legyen, és egyre merészebb képekkel fejezték ki, hogy mitől lesz az egyik férfi, a másik nő, - addig láthatjuk, hogy a "modern" mozgalmak a nivellációra törekednek, egy olyan állapot felé, ami a nemi individuáción és differenciáción valójában nem túl, hanem innen van.
Más oldalról: amit a feminizmus a prakticitás síkján szem előtt tartott, az a bankok, hivatalok, piacok és a modern élet más irányadó centrumai által kitermelt homunkulusz. Épp ezért a feminizmus könnyen bizonyíthatja, hogy a nő is többé-kevésbé ugyanazokkal az intellektuális és praktikus képességekkel rendelkezik, mint amelyekkel az új, önnön árnyékává vált férfi jogait, autonómiáját és "fensőbbségét" indokolja. Más szempontból viszont a férfi nem avatkozott bele a dolgok menetébe, sőt még elő is segítette azokat: a nőt a nyilvános életbe, a hivatalba, az iskolába, a műhelybe és a modern társadalom és kultúra egyéb kártékony területeire kényszerítette. Ezáltal megadta az utolsó nivelláló lökést is.
Abban a világban, ahol a bokszoló, a cowboy és a zsidó bankár a legmagasabb férfiasság megtestesítőjeként tölti be az aszkéta és a harcos helyét, ott a modern materializált ember szellemi elférfiatlanodásában megelevenedni látszik az afroditéi nő ősi fensőbbsége az érte értelmetlen módon dolgozó és az érzékiség által elállatiasodott férfi felett. A másik oldalon: a nemi korrupció és elkeseredés válfajai állnak, amelyeket felületesség kísér, vagy a női típus akár a fizikai jellemzőkig elmenő elfajzása, a nő természetes lehetőségeinek elsorvadása, benső lényének megfulladása. Innen a garçonne típusa: az elférfiasított, sportos, üres, bármilyen önmagán túli benső folyamatra alkalmatlan lány, aki végül alkalmatlan magára a nemiségre is."
A nők csak az elnyomóik által rájuk kényszerített szerepnek akarnak megfelelni, azért festik a hajukat. Te tehetsz erről is, és micsoda álszent dolog a nőknek felróni a saját bűnödet!
Úgy látom, nem csak a világ általános működését illetően vannak téveszméid, de az általad benne betöltött szerepet sem látod egészen egyértelműen, így szokás szerint ezt is kivetíted másokra :-)
Na, majd ha kineveljük belőlük az efféle patriarchális csökevényeket! Ilyen esetekben igazságosan és egyenrangúan kellene eljárni, nem? Egy férfi, egy nő az első sorba, egy férfi, egy nő a másodikba! Esélyegyenlőséget! Kvótát! :-)
"Újabb részletek! A pénztáros beszél a Flórián téri bankrablásról
Szerencsés helyzetben voltam
Délután jött be egy fegyveres figura, rögtön hadonászott, hogy mindenki a földre. Én személy szerint fel sem fogtam, mi történt, ketten még kiszaladtak a fiókból, közben mindenki a földön, a biztonsági őr meg a rabló dulakodni kezdtek, de ezt a faltól nem láttam jól. Lövéseket hallottam, többet is, utána nagy csend, megijedtem, azt hittem, több embert is lelőtt. Aztán odajött a pénztárhoz abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy én voltam a pénztáros , kipakoltatta velem a pénzt, elrakta a táskájába, és ahogy ki akart fordulni az ajtón, már ott voltak a zsaruk.
Káromkodott, rám nézett, hogy akkor menjek vele hátra, a tárgyalóba, ahova már a többi kollégámat beterelte. Szerencsére az ügyfeleket meg még egy kolléganőmet nem zargatta, őket otthagyta szó nélkül a földön. Őket a rendőrök rögtön kiterelték. Velünk meg bezárkózott a tárgyalóba, ideges volt, mondta, nem így akarta, túszokat nem akart, de most nincs más választása. A fiúk, fiókvezető meg Viktor kollégám nagyon bátrak és rendesek voltak, minket, lányokat, Andit meg engem maguk mögé nyomtak, és amennyire lehetett, takartak minket a testükkel. A rabló Viktorra mutatott, hogy akkor te velem jössz, ne félj, nem foglak bántani, nem lesz baj! Viktor bátran ment vele, pisztollyal a nyakán, de szerencsére két sarokkal arrébb el is engedte. Nekünk, dolgozóknak személyi sérülésünk nem volt szerencsére, viszont Tamás, a biztonsági őr megsérült, szegénynek az arca kék és zöld, a kézfeje sérült, össze kellett varrni, meg a karjába bele is harapott." Népszava Online
Kérdésére egyszerű a válasz, ó csököttagyú hímsovi.
Ha a férj rokkantra veri a feleségét, az egyértelmű hímsoviniszta agresszió, a nők könyörtelen patriarchális elnyomásának kiáltó bizonyítéka.
Ha a feleség rokkantra késeli a férjét, az egyrészt egyértelmű hímsoviniszta agresszió, a nők könyörtelen patriarchális elnyomásának kiáltó bizonyítéka; másrészt az elnyomott feleség részéről kétségbeesett ámde hiábavaló segélykiáltás a közönyös nőelnyomó társadalom felé; harmadrészt pedig a feleség felelősségteljes női törekvése a házasság boldogabbá tételére.
A nők ugyanis nem azért jelentenek kisebb kumulatív kockázatot, mert a férfiaknál jobban vezetnek, hanem mert _általában_ a férfiaknál sokkal kevesebbet, kisebb sebességgel, kisebb értékű autóval vezetnek, _többnyire_ ismert útvonalon.
Anyu a boltba, a manikűröshöz meg az oviba jár a Puntóval, apu vidéki munkákra a Mondeóval. Amikor nyaralni, rokont látogatni, akárhova együtt mennek, akkor apu vezet.
Ja, tényleg... Nem megy még olyan flottul ez a feminyomi gondolatmenet. Pedig olyan szépen felépítem magamban, de aztán mindig jön az a fránya logika és összezavar mindent. Pedig hát világos, hogy a nő felelősségérzetből és empátiából rokkantja meg a párját, hogy aztán szeretettel gondoskodhasson róla, békében éljenek (és mellesleg ne mászkálhasson más nőkhöz, de ez is csak a családi béke érdeke, így a férfié is) - míg a férfi a nőelnyomó hatalmi vágy kiéléséből, állatias természete megnyilvánulásaként (és nem mellékesen a bukkake filmek hatására) veri meg a zasszonyt.
Így már megkapom a kettes alát, vagy újra át kell vennünk a leckét? :-)
Kissé tanácstalan lettem. Ha egy férj rokkantra veri a feleségét, vagy egy feleség rokkantra késeli a férjét, akkor ez nem is családon belüli erőszak, hanem a házasság boldogabbá tételére való törekvés?
Megvilágosodtam, gyerekek. Minden kétség nélkül kijelenthetem nektek, hogy a kozmológiai állandó, valamint a kérdésre, hogy "mi a világegyetem?" a válasz: 14.
Azon töprengtem el, hogy vajon minden feminyista ilyen simán beszoppantja-e a Hyundai reklámkampányát, amivel az szeretne a nőknek több autót eladni.
Minden autógyártó csinál most valamit...
Az egyik szerint adni jó. Aha.
A másik 1,5 millió forint kedvezményt kínál. Aha.
A harmadik szerint meg jól vezetnek a nők. Aha.
Mindegy, a feminyista csengőt megnyomták, a feminyista szépen produkálja a nyálcsorgást.
Hogy egy hímsovik tulajdonolta autógyárról van szó, és az egészet egy hímsovi szóvivő mondta, hogy autót venni a hivatalos femideológia szerint úgyis csak az elnyomó patrialkáliásoknak van pénze, mert a nőktől elvették azt a pénzt is, az most mind nem számít.
De csakis azért, hogy életet mentsen, mert a gyilkosságok elkövetőinek 99%-a fogyaszt kenyeret a tett elkövetését megelőző 24 órában, mint az közismert :-)
Történetesen kevés olyan zenekar van amit annyira ismernék, mint a Judas Priestet, ugyanis 15 éves koromtól rajongójuk voltam évekig. Egyébként birminghamiek, vagyis angolok.
mire jó a gyömbértea? elsősorban finom. :o) de jó hatásai is vannak: pl. segíti az emésztést, immunrendszer-erősítő, görcsoldó (simaizmoké is), gyulladáscsökkentő (ízület), megfázás és influenza idején hatékony segítség.
Azt hittem volna, hogy a klub azt jelenti, hogy van egy társaság, és ők együttesen félrehúzódnak. Márpedig én még azon is csodálkoznék, ha dali félre akarna húzódni a forinttal. Vagy a klub itt arról szól, hogy van az egy szem klubgazda, és ő félrevonul akárhány nikken? :-)
Olyat egyébként, hogy a modik félreraktak valakit, láttam már, fel is vetettem korábban, hogy milyen érdekes lenne megfigyelni ahogy forint meg ő beszélgetnek. Nevében az is klub ugyan, de nemigen látom, hogy a klubgazda bárkit kidobathatna, az egy amolyan nyilvános klub, nem másokat zártak ki, hanem őt be.
A férfiak a 'kultúralkotók'. Sokkal több extrém szellemi képességűt találunk köztük, mint a nők közt. De nem kell irigyelni őket, mert kőkeményen megfizetik az extremitás árát lelki betegségek, sérülékenység, és egyfajta instabilitás formájában.
nem, nem! az egy másik klub. ez maradna feminista klub. én biztosan nem kérelmezném a belépst ide. :o)) - forint, örülj!
úgyis kirakatna, mint nemkívánatos személyt innen. ha meg nem rakatna ki - többedmagammal -, akkor minek klubosíttatott - az csak modiugráltatás lenne.
tök jól elbeszélgetnek majd itt tejköddel. néha jön dos - őt körülrajongják majd mindketten. időnként beszól dali - nem lesz kit le kakikukizni, de lehet, hogy rászoktatja a lányokat a pornóra. :o)) ja, és majd biztosan beesik félévente egyszer egy szerencsétlen, segítségre szoruló egyed, akit maj jól el lehet látni tanácsokkal. :o) és az az egyed vagy igaziból szerencsétlen - s akkor hálás lesz az együttérzésért és tovább fog szenvedni -, vagy jáccásiból szerencsétlen - s akkor jót fog röhögni a "segítségen".
Képzeld, az mekkora móka lenne már, ha a modik klubosítanák a topikot, méghozzá agymosottak és hímsovik klubja néven (ez itt úgyis a legrégebben használatos klubmegnevezés, és a topik látogatóit gyakran üdvözöltük "isten hozott a klubban" felkiáltással).
Aztán forintnak kellene kérvényeznie, hogy klubtag lehessen :-)
látod, mondtam én, hogy az összes nőt látja magában - persze csak azokat, akiket ismer: az elesett, szerencsétlen, döntésképtelen, elnyomott, elrabolt, prostitualizált, bántalmazott nőket.
a többi nincs. másmilyet nem ismer. ha igen, az a hímsovik seggnyalója, agymosott. - személyesen biztoasan nem ismer ilyeneket, mert az ilyenek nem mennek oda a békésen mosolygó forin tanyóhoz kiönteni a lelküket. no, meg hát ugye tanyó megválogatja, kikkel ismerkedik. :o))
és megtanulhattuk, hogy a KUSS! az egy kedves, empatikus, barátságos kifejezés. :o)))
nade, nem lesz mindig ilyen jó világ! jön (jön?) a klubosodás és akkor kérvényezni kell a klubtagságot - már annak, aki be akarna ide jönni ilyen áron -, meg akkor tanyó kiutasíthat bárkit, aki nem tetszik neki. és akkor mire volt a kérvényezési procedúra... :o)))))))))))))))))))
"Még mindig kedvesebb a sovikázás, mint a b...n p...ás, és a majmozás, hülyézés, amit az urak tiltakozásképpen alkalmaznak a nőkkel."
Kiket - mely nőket? - neveztek itt b...n p...nak, majomak? Mert nem ám általánosságban a nőket majmozzák az urak.
egyébként is kicsit fura: "tiltakozásképp alkalmaznak a nőkkel." :o)))
"Nem beszélve arról, hogy a női felmenők emlegetése és igen széles körű ordenaré megnevezése a női nemi szerveknek kizárólag szidalmazása nőknek és nem vita!!!"
Példákat! (de ne fikanickektől, mert azok ki a búst érdekelnek?)
igen, ez valóban elgondolkodtató. Én egyszer játszottam szerepjátékot, bár az nem volt túl komoly és csak igen rövid ideig, tkp. nem értem, mi a poén abban, hogy valaki virtuális identitásokat kreál magának, más nem , más kor, más foglalkozás, stb. És egyesek isten tudja, mióta játszanak.
amúgy találtam egy állati jó fórumot : fernsehkritik.tv ... na ott aztán rendesen kiélem magam. :))
német fórumok toleránsabbak azért. de megvan a jogi háttere is annak, hogy miért tiltanak ki usereket a fórumból : ha olyat írsz, amit nem kéne, akkor nem téged/engem jelentenek föl, hanem a fórum tulajdonosát. tehát ha Tomcat bejelenti, hogy privát szeretne a zöldpártos csődje után maradni (Christian Klar a példa) és attól továbbra is blogozik, akkor följelenthetné az indexet ... :)))
... érdemes néha fórumozás helyett jogot is tanulni :))
de basszus, akkor támaszd már alá valamivel... Mit tudhattak azok a brit zenekarok az általad vizionált hun felsőbbrendűségről????
Más kérdés hogy egyesek mit próbálnak ráhúzni a műfajra. Igen, voltak és vannak sátánista metálzenekarok is, de ez azt jelentené hogy a metal sátánista? vannak barna szemű sátánisták is, akkor a barna szeműek sátánisták?
Nem tekintelek céltáblának, csak szeretném ha elmagyaráznád miért állítod azt, amit. (Nekem úgy tűnik azért, mert alúlinformált vagy, de tévedhetek is)
Vannak, de azért nehogy már csak az amerikai metál legyen metál... a műfaj inkább Angliában született, bár amerikai hatásra (Iron Maiden, Judas Priest, Saxon és sorolhatnám). Én manapság inkább olyan keverék-rockzenéket halgatok, mint a Black Crowes. A seattlei hangról (Pearl Jam, Nirvana, Soundgarden and so on), a grunge zenekarokról olyat állítani hogy náciszimpatizánsok lennének... ez akkora sületlenség, hogy kár szót pazarolni rá.
De ha Lenny kravitz vagy a Living Colour meghallaná Zoiroastro olvtársunk teóriáját a hun felsőbbrendűség és a metalzene összefonódásáról, valószínű visszakérdeznének: Waddafakkk???
"Miért van az az érzésem, hogy itt mindig okítani akarnak, mint aki most jött le a falvédőről?"
no, most rátapintottál a lényegre. nagyon sok fórumozónak ugyanaz a problémája, mint neked. azt hiszik, ha valaki vitába száll valakivel, akkor okítani akarja.
Te tettél egy állítás, nevezetesen, hogy a kemény rock agressziót fokoz.
én azt állítom, hogy ez egyes esetekben szerintem is így van, de általánosságban ez így nem jelenthető ki, utaltam rá, miért.
Te nem igazoltad az állításod, közben egyesek megsértődtek (én nem, mert nem szeretem az efféle zenét). Ennyi.
Miért van az az érzésem, hogy itt mindig okítani akarnak, mint aki most jött le a falvédőről? Talán mert most jöttél le a falvédőről. minek vitatkozol olyanról amihez fingod sincs?
Mivel a metálzene ideológiai alapja egyfajta félreértelmezett gót-ősgermán harci mítosz; ami kb. egyenértékű a magyar alternatívok hun-magyar felsőbbrendűségi tudatával.
Az ideológiai alapja, mi? Csöppet se zavarjon, hogy a metálzene gyökerei a hard rockban keresendőek, annak a gyökerei meg az afroamerikai zenében (blues, jazz, gospel stb.)
Nézd, forint is érteni véli az összefüggéseket, aztán mégis hogy belegabalyodik... Az ilyen eseteknél a legfontosabb az ok és okozat különválasztása. Mert ugye rohadtul nem mindegy, hogy egy meglévő gyilkos pszichopataságnak az egyik kísérő tünete a metálzene kedvelése, vagy pedig a metálzene hallgatása fejleszti ki a pszichopataságot. Ld. még a kenyérfogyasztás után elkövetett bűncselekmények kiugróan magas arányát... :-)
- Hallottál az új feminista klubról? - Igen, lelkesen támogatom. - Te? - Persze. Egy csomó szerencsétlen fickónak lesz legalább hetente egy boldog, szabad estéje!
Fridi és Viktor nagyon jóban voltak annak ellenére, hogy Fridi ugye meleg és Viki meg egy konzervatív párt feje. Ez a látványos összeveszés szerintem csak ürügy volt, hogy a koloncnak tűnő barátságból kilépjen.
Apropó: brit tudósok kimutatták, hogy a gitárzene felharmonikus frekvenciái jótékonyan hatnak a hajhagymákra. Nézd meg a rockzenészeket, mindegyiknek milyen szép hosszú haja van :-)
Az erőszakos játékok vizsgálata is azt bizonyította, hogy csökkenti az agressziót. A japánok régóta alkalmazzák ezt a technikát: a felgyülemlett stresszt ártalmatlan agresszióval vezetik le. Tipikus példának mondhatnám náluk az ordítószobákat.
Egy beteg embernél ezek nem érvényesek, mondjuk egy pszichopatánál erősíti, de ő eleve beteg is, tehát nem érvényesek rá a normál pszichológiai érvek.
Hogy a metál zene különböző fajtái zenék-e, azt nem neked kell eldöntened. Ahogy azt sem, hogy mi a művészet és mi nem.
ezt éppenséggel nem fogadná el egy pszichológus sem. Egyrészt, az erőszakos zene le is vezeti az agressziót, másrészt eleve agresszióra hajlamos embereket vonz, harmadrészt ezek az agresszív zene körül szerveződő szubkultúrák nem feltétlenül elvetendő embereket tartalmaznak, általába harsányak és zavaróak, de egynémelyik messze segítőkészebb, udvariasabb, tisztességesebb, mint nem egy sokkal kifinomultabbnak tűnő valaki.
más kérdés, hogy mivel én jobbára utálom az erőszakos zenét, nem vagyok egy ilyen szubkultúrának sem a tagja.
Kegyetlen meglepetés: a levegővétel miatt ölte meg az anyját a tinédzser Elítélték azt az amerikai tinédzsert, aki megölte az anyját és megsebesítette az apját, amiért el akarták tőle zárni a levegőt.
Újabb igazolást nyert, hogy a levegővétel erőszakossá teszi a használójat.
Kegyetlen meglepetés: a zenehallgatás miatt ölte meg John Lennont Mark David Chapman. Elítélték Markot, aki megölte John Lennont, mert rajongója volt.
Újabb igazolást nyert, hogy a Beatles számok hallgatása erőszakossá tesz.
Te viszont úgy látom, nem is olvastad el a cikket :-)))
Persze, tudom: a felületes olvasó számára a különféle cikkek különféle dolgokról szólnak. De az ideológiailag kellőképpen képzett feminyomista elemző a legapróbb, legsemlegesebb hírecskében is megtalálja a patriarkálizmus rút, szőrös kezét...
A hír azért tartozik a feminista topikba, mert két kompromisszumképtelen férfit mutat be a nagypolitikában, és így illusztrálni hivatott forint azon abszolút igazságát, miszerint a férfiak a nagypolitikában kompromisszumképtelenek, tehát több nő kellene a parlamentbe, tehát vezessük be a női kvótát...
Ugyanezért van itt a Blikk minden pedofil papos és feleségverős híre, és ugyanezért nincsenek itt a csecsemőgyilkos anyákról szóló hírek.
Hogy egy matektanár ennyire ne tudjon osztani és szorozni, az a durva. Hogyne tudna ilyen arányokat produkálni a harmadik világ? (Szinte csak ott vannak valódi éhezők.)
Ezt inkább a szeméremcsont beütéséhez kellett volna hasonlítania. Megemlítve esetleg az agyonsztárolt Elvis Presley esetét a billiárd dákóval és a nővel, akit megsebesített vele :-( Példul ...
na, akkor inkább hagyd a válaszadást arra, aki emlegette. Ő biztosan tudja, melyikre gondolt. konkrétan. maga meg olvasgasson mást is, ne csak fórumot. :o)
Az első generációs fogamzásgátló tabletták még komoly problémákat okozhattak a véralvadásgátlás befolyásolása miatt, de ezt a második generációsakban sikerült kiküszöbölni. A fejlődési rendellenességek szerintem más gyógyszernél voltak.
tudom. én tettem. én csak kérdeztem, hogy te tudod-e, hogy milyen, ha beüti egy férfi a heréit? te azt kérdezted egy férfitól, tudja-e milyen, ha egy nő beüti a melleit?