Keresés

Részletes keresés

mibi Creative Commons License 2004.11.21 0 0 177
Na most ennek mi koze a korhazprivatizaciohoz? De komolyan! vagy azt hiszed, hogy mindenki aki ezentul befektete az egeszsegugybe az telepit nehany radart is, hogy legyen mivel zsarolni a kormanyt? Meg valami! Lehet, hogy szemely szerint Te nem erzekelted a fizetesemelest, de a kozszferaban megis csak volt egy atlag 50 %-os emeles. Gondold el, hogy 2002 elott a Mc Donalds volt elonyben az allammal szemben.
Előzmény: kheiron (58)
Vajk Creative Commons License 2004.11.21 0 0 176

lehet, cinikusan fog hangozni:

elmúlt a  cuculizmus, tessék dolgozni!! Aki dolgozik ma, az meg tud élni(orbán alatt is így volt)

 

Csak hát dolgozni kell, keményen.

Persze könnyebb mérgezett cukroktól elbódultan hülyeségeket kiabálni, hidatlezárva csodát várni, de annak vége. Van aki erre rájött. van aki még azt hiszi, ha érzelmes lózungoklra szavaz, attól jobb lesz neki.

Érdekes tanulmányt lehetne írni a saját ostobaságuk miatt lecsúszott emberek csodavárásairól, világnézeti irányultságaikról.

 

Előzmény: Törölt nick (175)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 175

...úgy elgondolkoztam rajta, hogy milyen jó, hogy írva vagyon itt több naív ember naív véleménye arról, hogy milyen jó lesz majd a privatizált kórházi, egészségügyi ellátás, legalább lesz mit elővenni, hogy hogyan is remélték, s mi lett belőle...

...mint amilyen csalódottak mostanában sokan a "rendszerváltás" privatizációjával... no nem azokra gondolok, akik pofáznak, mert kimaradt a slepjjük, hanem azokra a milliókra, aki megszívták, s akik most reménytelenek... meggyőződésem, hogy ez lesz ebből is... nem véletlenül sülyesztették, sülyesztették... hagyták sülyedni... olyanok, akiknek ez nem volt probléma... mert van pénzük...

Vajk Creative Commons License 2004.11.21 0 0 174
ebből a hozzászólásból csak az látszik, hogy  a korlátolt gondolkodás mire képes:)
Előzmény: thorsten (137)
Vajk Creative Commons License 2004.11.21 0 0 173

ennek ellenére tönkremenőben  van a Telki kórház?

 

hm...

 

 

 

Előzmény: kheiron (134)
SpM Creative Commons License 2004.11.21 0 0 172

Hogyan történik majd meg a beutalás?

 

A beutaló orvos egyeztet a fogadó kórházzal ad egy beutalót egy meghatározott intézményre - ezzel meghatározza hogy a továbbiakban ki részesedik az üzletböl

 

vagy

Nem irnak rá intézményt - a beteg pedig nyakába veheti a várost/megyét/országot, és keres egy olyan intézményt ahol van szabad kapacitás az ö betegségének kezelésére

 

vagy

A beteget fel kell venni nem hivatkozhatnak arra hogy nincs hely

 

Lesz-e többlet kapacitás?

Ha lesz, hova teszik a többlet eszközöket, személyzetet, betegeket?

Ha nem lesz, akkor hogyan szünik meg a hiány, amely a korrupciónak a táptalaja?

 

"Ha borravalót fogadsz el, repülsz"

"Ha borravalót fogadsz el, és a felét belerakod ebbe a dobozba, repülsz a cég költségén a konferenciára"

 

Valamiböl a vállalkozónak is meg kellene élnie, és valahogyan ösztönözni kellene a beutaló orvosokat hogy a "megfelelö" kórházba irányítsák a pacienst.

 

Előzmény: SpM (171)
SpM Creative Commons License 2004.11.21 0 0 171

Mert szeretnének jobb, gyorsabb ellátást biztosítani a betegnek, hogy mielöbb meggyógyuljon, számítva arra, hogy késöbb fizetővendégként megelégedve visszajönnek.

 

ha napi 15 ezer Ft az elhelyezés

 

10 napig van 150 ezer Ft

100 napig van akkor 1 500 000 millió Ft.

 

Miért éri meg neki hamarabb hazaküldeni a beteget?

 

Hogyan történik majd meg a beutalás?

Előzmény: csakis_3 (9)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 170
1. Általában a kórház kapja, mondjuk alapítványi formában, aztán év végén ad negyvenezret a nővérkének pl. "jutalom" címén.
Előzmény: csakis_3 (169)
csakis_3 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 169
1, Vajon a kórház kapja meg azt a pénzt, vagy a nővérke, ápoló, aki a beteget ezekhez hozzájutattja?
2, Ebben igazad van.
Előzmény: kheiron (167)
csakis_3 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 168
1, Az utóbbi hozzászólásokat visszanézve a tiedén kivül más fröcsögést nem láttam. Te balos vagy?? :D
2, Nem emberbarátságból újítja fel, pofozza, ki, hanem hogy az emberek hozzámenjenek, ugyanis ha az ember kiválasztja a kórházat, akkor a jobb állapotúba fog menni, nem a lepukkantba.
Na most akkor lehet szövegelni arról a szellemi színvonalról, amit te képviselsz itt.
Előzmény: thorsten (137)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 167
Ad 1. Az extra szolgáltatások (jobb hotelkörülmények) más most is hozzáférhetők egy csomó helyen, mégis szarban vannak a kórházak.

Ad 2. Ahhoz, hogy megszűnjön a para, a tiltáson kívül annyi bért kell fizetni az orvosoknak, ami kompenzálja a bevételkiesést - azaz egyből biztosan nő a kiadás, a bevétel meg bizonytalanul változik.
Előzmény: csakis_3 (163)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 166
Pusztán elméletileg mondtam - értelemszerűen nem naponta 50 beteget lát el. :-)
Előzmény: Törölt nick (165)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 165
Működik. Stuttgart mellett van úgyhogy a svábok hamar szétrúgnák a szétrúgnivalóját ha a hibaszázalék nagyobb lenne az elviselhetőnél.
Előzmény: kheiron (161)
Daikini Creative Commons License 2004.11.21 0 0 164
Errol raadasul eszembejutott valami.

Draskovics bacsi kitalalta, hogy faragjanak le az allami burokracia mukodesi koltsegeibol (jo otlet). Nos hogyan csokkentettek a kiadasokat? Az ott dolgozok beret nem fizettek ki egy ideig, igy az nem jelent meg a kiadasok oldalon. Mennyit csinaltak? Semmit. A project teljesult? Igen. Na ez az amin valtoztatni kell, es gyanitom, ha kikonyorognenk, hogy hozzak rendbe az egeszsegugyet, akkor az lenne, hogy megtalalnak a kiskaput, hogy papiron jobban nezzen ki minden, es az alma belul tovabb rohadjon, mikozben kivulrol aranylag pofas legyen egy idore.
Előzmény: Don Palesz (118)
csakis_3 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 163
"Szal a kérdés továbbra is, honnan fog profitálnia multicskánk?"

1, Biztos, hogy mulit lesz???
2, Az extra szolgáltatásokból és azokból, amiket ma az orvosok maguk tesznke zsebre.
Előzmény: fisherking001 (141)
Daikini Creative Commons License 2004.11.21 0 0 162
Na meg valamin megakadt a szemem:

"Torvenyszeru, hogy a privatizacio vagy az ellatas jelentos dragulasat, vagy a szinvonal jelentos romlasat okozza. Es nem a levegobe beszelek, bizonyos reszteruelteken Magyarorszagon is megtortent mar a privatizacio, pontosan ezzel az eredmennyel. Es hogy miert jart ezzel az eredmennyel a privatizacio, az is nyilvanvalo. Utolag."

- Telefon szolgaltatas. Emlekszem kicsikoromban meg tobb honapot vartunk telefonra, es marhara orultunk, mikor a lakotelepen bekotottek nekunk. Lehet, hogy olcso volt, de baromi sokaig tartott beszerezni, mert azzal a par honappal irto szerencsesek voltunk. Ma ugyan nem olcso, de megbizhato, es ha ma telefonalsz, akkor 2-3 nap mulva mar telefonalsz. Sot ha mobilt veszel, akkor percek kerdese a dolog.

- Autovasarlas. Reszletezzem? Jottek a ladak, kispolszkik, zasztavak, miutan az ember megvarta a 3-5 evet amig a tobbszori kerveny vegigfutott az egesz rendszeren es sorrakerult. Ma ez is orak kerdese legfeljebb, es a minoseg sokat javult (ne feledjuk, amig nalunk a Lada 1500-os volt a kiraly, nyugaton a Jaguar, Ferrari).

- Bevasarlas. Az uzletekben nincsen nagy sorbanallas, es nincsen aruhiany. A mazlink az volt, hogy nem volt olyan sulyos az allami ineffektivitas, mint mondjuk Romaniaban, de itt is erezheto a valtozas.

- Benzinkutak. Hallottam nagyszuleimtol, hogy anno sorban kellett allni a benzinert, neha orakat.

Hogy mi romlik mar jo ideje folyamatosan?
- Tomegkozlekedes (MAV, BKV)
- Egeszsegugy
- Utak
- Oktatas

Ezek az agak lassan kopnak, es oregednek. Mind epuletek, jarmuvek, infrastruktura. Nagyjabol azok amik allami kezen vannak, vagy szoros kapcsolatban vannak az allammal (peldaul onkormanyzatok kezeben vannak).

Biztos van meg mit emliteni, amit en kifelejtettem, de ezek a teruletek elegge szemleletesek.
Előzmény: elemes2 (114)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 161
Ez szerintem normális - van egy csomó olyan tevékenység, amihez nem kell, hogy ott ácsorogjon az orvos. Persze ez elég fárasztó (szinte nincs holtidő), és fontos, hogy az orvos ismerje a saját terhelhetőségét.
Előzmény: Törölt nick (155)
Daikini Creative Commons License 2004.11.21 0 0 160
Hohoo, ne keverjunk dolgokat.

1. USA-ban nincsen kotelezo biztositas az ellatasra. Ott is mukodik allami korhaz azoknak, akik kiestek a biztositasi korbol, nyilvanvaloan ezek a korhazak nincsenek ugyanazon a szinvonalon, mint a magankorhazak.

2. Az USA-ban az arszinvonal is joval magasabb, nem 15x-ose, az igaz, de ott az embert gyakorta nem terheli meg annyira a tobbletkoltseg, mint itt. Nem azert, mert elenyeszo az ellatas koltsege, hanem mert a lakossagnak komoly megtakaritasa van.

3. A profitorientalt korhazak nem feltetlenul jelentenek q*va draga korhazat. Megpedig azert, mert ha egy korhaz nagyon sokat ker, akkor az ember keres egy olcsobbat, es ha igy is profitalo a gyogyitas, akkor lesz ilyen. Vagy nyujt olyan magas szinvonalu szolgaltatast, ami tenyleg megeri azt a tobbletpenzt.

Namost lehet panaszkodni, hogy lesz szegenyek korhaza es lesz gazdagok korhaza... de ha belegondolunk az elet minden teruleten igy van a felallas. Van szegenyek kocsija (7+ eves kocsik, vagy olcso suzukik) es van gazdagok kocsija (7- vagy BMW, Jaguar, vagy akarmi, ami draga). Van szegenyek haza (Zuglo, 100 eves haz, 3. emelet) es van gazdagok haza (Rozsadomb, 8 szoba 2 konyha, 10 garazs meg mittudomenmi), van gazdagok bevasarlo kozpontja es arui (Westend, markascuccok), es van szegenyeke (TESCO, erdi piac). Ha most ha azt mondod nekem, hogy ez igy nem oke, akkor egyet tudok erteni, szeretnek en is olyan vilagban elni, ahol mindenki boldogul aranylag kulturalt korulmenyek kozott, es nincsenek kirivoan gazdagok, sem rongyos csorik... De ez a kapitalizmus, egy ugy-ahogy mukodo rendszer. Itt olyanok a korulmenyek, hogy a korhazak akkor mukodnek jo esellyel jobban, ha magankezben vannak javareszt. Ha azt akarjuk, hogy az allam kezelje, akkor nem art, ha ert is hozza es kepes ra.

Don Palesz irta, hogy ha rakenyszeritjuk a kormanyt, akkor rendbeteszik az egeszsegugyet. En ebben nem hiszek. Szerintem egy reformra a mostani bagazs, es az elozo is alkalmatlan erre a munkara. Ugy erzem mindket oldalnak az a fontos, hogy szavazatokat szerezzenek minnel kevesebb munkaval. Egy korrekt kormanyzas tenyleg helyre tenne az egeszsegugyet. Nade itt kerem milliardok tunnek el, es egy-ket szaz kilometer autopalyat keptelenek osszehozni. 4-es metro sehol. Hiaba tortent kormanyvaltas, es hiaba fog vagy nem fog tortenni legkozelebb. Ha ez a ket alternativa marad, akkor 2020-ra lesz 4-es metro 2030-ra autopalya, es 2080-ra jo egeszsegugy, ha marad allami kezen. Ha nem tortenik addig valami. Bocsesz, ha pesszimistanak tunok, de szerintem kb ez a realitas.
Előzmény: elemes2 (114)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 159
Kedves SpM, igen, ez az ingatlanpiaci szemlélet lényege, nagyjából ilyen egyszerűen szerették volna megoldani Medgyessyék az egészségügy problémáját. A haveroknak megvan a bevétel, a többi meg nem érdekes, mi úgyis Svájcban gyógyíttatjuk magunkat.
Előzmény: SpM (158)
SpM Creative Commons License 2004.11.21 0 0 158

Ezeket a korhazakat ki kellene telepiteni a peremkeruletekbe, Bekasmegyer es a Bricostore kozotti ures teruletre, ahol a jovendo M0 es a HEV zaja miatt lakoparkot nem lehet jo aron ertekesiteni.

 

Lakni nem jó, gyógyítani meg igen?

Az ORFI-t ha jól tudom, már rég odaadták az egyháznak, és azért van azon a helyen ahol, mert ott a gyógyvíz.

 

Es vegre a budapestiek is megtudnak, amit a videkiek tapasztalnak, milyen az, amikor 30-40 km-re van a legkozelebbi korhaz.

 

Lerontani a fövárosi életminöséget, ezzel elvándorlásra ösztönözni a lakosságot?

Akkor meg nem a zaj miatt nem tudnak lakóparkot értékesíteni - hanem mert szükség esetén nehéz eljutni egészségúgyi intézménybe. A fövárosban 20 km-t megtenni sokszor nehezebb, mint vidéken 40 km-t.

 

Előzmény: elemes2 (110)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 157
Olvasd el amit írtunk, gondold át újra és ha nem érted kérdezz meg valakit az ismeretségedből akinek a véleményében megbízol.
Előzmény: thorsten (156)
thorsten Creative Commons License 2004.11.21 0 0 156

nekem ahhoz a rendszerhez semmi közöm, te és a pártod az igazi örökösei.

 

a fizetés nem függ a jövedelmezőségtől...te tényleg hülye vagy...miért, ha egy orvos azt mondja hogy ő mondjuk netto 300 rongy alatt nem melózik,mert ennyi az ára, akkor majd annyit is kap? 2 választás van, van megcsinálod a melót ennyiért, vagy ülsz otthon. a remek vállalkozó meg hoz ide akkor nigériai orvost,aki hugyér szaért megcsinálja ugyanezt

 

 

a profitból meg úgysem fog fejleszteni mert nem érdeke...

 

ha tiéd a város egyetlen klozetja,akkor fogsz pénzt feccölni bele hogy jól nézzen ki? ha úgyis mindenkinek muszáj nálad csinálni a dolgát,akkor minek?

Előzmény: Törölt nick (139)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 155
A bevételnövelést egy Németországban dolgozó fogorvos ismerősöm úgy oldja meg, hogy a rendelőjében van három egymásba nyíló szoba mindegyikben egy asszisztensel aki előkészíti a beteget. Ő meg a három szoba között cikázik mint egy szerelő. Nem mondom, hogy ez jó csak ott Ő így csinálja.
Előzmény: kheiron (154)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 154
A profitot alapvetően kétféleképp lehet megteremteni.

1. Bevételek növelése.

2. Kiadások csökkentése.


Az első pont nem nagyon működik, mert nincs rá politikai akarat.

A második pont részben megoldható egy rendes, jól működő struktúrával, de a hatékonyságot igazán a betegekre fordítandó költségek csökkentésével lehet javítani.
Előzmény: Törölt nick (153)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 153
De az meg nem a mi dógunk. Oldja meg ahogy tuggya.
Előzmény: fisherking001 (152)
fisherking001 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 152

Ez kezd elmenni morálfilozófiai vitába:-)

Csak annak nem itt a helye.

Itt arra keressük a választ, hogy honnan lesz profitja a befektetőknek.

 

Előzmény: Törölt nick (151)
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 151
Igaza különben szerintem senkinek sincs, mindenki megpróbálja a vélt vagy valós érdekeit érvényesíteni és annak volt igaza akinek sikerült.
Törölt nick Creative Commons License 2004.11.21 0 0 150
Tudod ezen a földön mi jár annak akinek igaza van? : A SZÁJA.
Előzmény: fisherking001 (149)
fisherking001 Creative Commons License 2004.11.21 0 0 149

Nem akartam személyeskedni, nem a stílusom. Mea culpa!

De akkor is igazam van:-))

Előzmény: Törölt nick (145)
kheiron Creative Commons License 2004.11.21 0 0 148
Kösz. :-)
Előzmény: Törölt nick (147)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!