Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5382
Minden kórház gasztroenterológiai osztályán van ilyen:)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5381
Köszönöm, igazán kedves:)! (Hogy lehet, ilyen izé... dietetikus szerezni?:)
Előzmény: Törölt nick (5377)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5380
Lehetséges, hogy a fokozatosság a varázsige. Mikor kajakoztam, eleinte "irreálisan" rövid távokat (pár száz méter) futottunk, hetekig. A végén az átlag edzés 1 sziget körből és 5-10 km úszásból állt. (naponta)
Előzmény: Törölt nick (5378)
H_G Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5379
Ez már a gonoszsággal határos, hogy ezt minduntalan emlegeted, anélkül, h. elárulnád, mi volt a különbség! :)

Előzmény: Törölt nick (5377)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5377
Értelek, azt én is végigcsináltam, most szépen lefogytam egy 90 napos segítségével, de a dietetikus némileg változtatott azon, ami a Net-en van. Szerintem lehet, hogy rajtad is tudna szakember segíteni, próbáld, meg, mit vezíthetsz? Pár kilót.A fogyókúrát szerintem személyreszabottan, orvosi ellenőrzés mellet a legjobb végigcsinálni, mert még komoly gondok is lehetnek belőle.
Hajrá!

Üdv.

Zahra
Előzmény: emmy4 (5371)
tanuki Creative Commons License 2006.07.07 0 0 5376

es ezert van olyan budos az edzotermekben :)

amugy az eves sem lehet a problema a szurasnal, eddig (a heten sajnos eletstilust kellett valtanom :((( ) reggeli elott futottam. igaz, egy tejeskave utan, de az talan nem minosul evesnek...?

azert tippeket tovabbra is orommel varok, biztos vagyok benne, hogy valaki tudja, hogy mi bajom lehet, szeretnek vele beszelni :)

Előzmény: Törölt nick (5375)
csilla597 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5374
Szia! Olvastam egy könvet, talán " Futók könyve" volt a  címe, és abban azt írta, h a szúrás az attól is lehet, ha valaki futás előtt eszik, és az emésztés közben felszabaduló gázok "szúrnak". Nálam bevált, ha nem eszem semmit futás előtt, akkor semmi bajom. Emellett persze a ritmusra való lélegzés is fontos.
Előzmény: tanuki (5347)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5373
Na ja, egy idő után igénybe vehetnék egy eletronmikroszkópot:)))
Előzmény: H_G (5372)
H_G Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5372
"ha a felét enném annak amit ma megettem, akkor pontosan semmit sem ennék."

Ez azért matematikailag nem helytálló :) Valójában még igen sokáig felezgethetnéd az adagodat, csak egy idő után egyre nehezebb lenne megfelelő eszközt találni a kettévágásához!

Előzmény: emmy4 (5371)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5371
Szerintem ez azért lehet, mert a szervezet már eleve tartalékban van, annyit nyúztuk diétákkal + eleve többet mozogtunk mint az átlag. Mindig is sportoltam valamit, az egyetem alatt mikor már nem volt rá időm, akkor kezdtem el felszedni, de még akkor is vissza tudtam magam "tornázni" 55-re 50-re, most meg azt vettem észre, hogy egész egyszerűen nem megy. Aki életében nem mozgot és rengeteget evett, annak biztos tök sokat számít, hogy megemeli magát és nem eszik sokat-sokat, csak sokat. Ez nálam már nem megy, ha a felét enném annak amit ma megettem, akkor pontosan semmit sem ennék. Ez azért is rossz mert nagyon gyenge vagyok, alig tudok mozogni. :(
Előzmény: Törölt nick (5370)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5370
Azért nem látott még olyat aki a diétától és az aerob edzéstől nem fogyott, mert nem ismer engem:O)
Előzmény: tanuki (5367)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5369
Anyukám legalább 120 kg., alig eszik, szószerint! Napi egy zsemle reggelire, ebéd tenyérnyi husi, kis zöldsalátával, vacsora nulla, vagy egy kis joghurt ,, gyümölcs.
Szóval a nemevés tuti hízlal, mert a szervezet átáll lassú zsírégetésre és tartalékolja az energiákat a rosszabb napokra. Nem tartom jónak, hogy leveseken élsz. Egyél rendesen napi háromszor legalább, de mindíg csak annyit, hogy ne érezd a teltséget a gyomrodban. Ezt úgy tudod megvalósítani, hogy kiszeded a tányérodra azt a mennyiséget amit eddig megettél, aztán ennek a kéharmadát megtartod a tányéron, azt eszed meg, a többit meg visszakotrod a lábasba:)
Ha nem megy, menj el egy dietetikushoz:)
Előzmény: emmy4 (5365)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5368
Ha rendebe jön a fogad helye, biztos:)A bicajtól én sem fogytam egy dekát sem:(
Előzmény: emmy4 (5363)
tanuki Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5367
szerintem lehetséges, vannak olyanok, akik szervezete különösen hatékony, ha kevés kaját kap, abból tartja fenn magát. csak mivel mindenki erre hivatkozik, aki nem elég elszánt a fogyáshoz, ezt nehéz elhitetni az emberekkel :)
esetleg szólhatnál Robzonnak, sokszor írja, h ő "olyat még nem látott, aki diétától és a aerob edzéstől ne fogyott volna le"...
Előzmény: emmy4 (5366)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5366
Jaj nem akarom nagyon húzni, de még hozzá kell fűznöm, hogy tényleg mindent elolvastam a témában, szóval nem úgy kezdtem, hogy jaj megakarok enni 1 tábla csokit, de fogyni akarok, mit tanácsoltok. Az alakformálásban leírtak alapján összeállítottam az étrendet, meg az edzést, hát végülis mindenki különböző....
Lehetséges (hiába van rajtam +15 kg), hogy a szervezetem, már nem reagál olyanokra, ami másnál még hatásos?
emmy4 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5365
Szia!
Kiolvastam a Robzon összest, és mindent úgy csináltam, ahogy tanácsolta. Kajanapló, pulzusmérés - kiszámolva a megfelelő tartomány - és szakadt rólam a víz rendesen, de fogyni nem fogytam, igaz a bőröm szebb lett. Előtte kocogtam másfél hónapig minden reggel, de akkor sem fogytam, csak a térdem kezdett el fájni. Akkor olvastam utánna, hogy valamit biztos rosszul csinálok. Ekkor kezdtem el írni a kaja naplót és csak "normális" kajákat enni . Nem vagyok édesszájú, és mivel Írországban élek a gyümölcsök sem fenyegetnek. Szerencsére a párom is nyitott minden újra, nem finnyog a zöldség láttán. Kenyeret, krumplit szinte egy éve nem is eszünk. Lehet, hogy csak ennyi volt "abnormálisan" kevés kalóriára van szükségem. Mivel már szinte mindent megreformáltam, és az élet is úgy hozta maradt a "szintenemevés". És nehogy azt hidd, hogy anorex vagyok 160/64 vagyok még mindig!, pedig már 4 kilót biztos leadtam.
Ma ettem 1 joghurtot, délben levest szándékozom, este meg zöldségekkel csirkemell csíkokat. Mert ma "ünnepnap" van. Tegnap és holnap megint marad a zöldség leves, zöldséglevessel. Le akarok fogyni, hogy azután a sporttal és a normál kajával rendben tarthassam a súlyomat, de egyszerűen fogyni máshogy nem tudok. És nagyon zavarnak a hájak. Még legalább 15 kilót le kéne fogynom, de "egészségesen" nem megy...
Előzmény: H_G (5364)
H_G Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5364
Akkor vmi nagy hiba kellett legyen a diétádban is meg az edzésedben is! Mit ettél pontosan? A szobabicajon mérted a pulzusodat? Bár ezt már nem könnyű, de lehet annyira kis intenzitással tekerni 100 percet, h. alig menjen a pulzusod a normál fölé és akkor az lesz az egyetlen hatása, h. jól elfáradsz. (Mint a falusi Mari nénik, akik jó sok km-t letekernek egy nap, mégsem veszítenek emiatt egy kilót sem, annyira lassan csinálják.)
Előzmény: emmy4 (5363)
emmy4 Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5363
Sziasztok! Régen nem voltam errefelé szeretném kikérni a véleményetek a történetemről. Fogytam 4-5 kilót, de nem túl egészségesen és nem úgy...
A történet ott kezdődik, hogy idén márciusban nekiálltam és utánna néztem mindennek, mit, hogyan, mennyit? Vettünk 1 szobabringát is, amivel már annyit bringáztam, hogy eljutottam a napi 100 percig, diéta, szénhidrát mentesség, stb. és láss csodát egy dekát sem fogytam. Semmit! Nagyon lehangoló volt. Aztán júliusban elkezdődtek a vizsgák, + ki kellett műteni két bölcsesség fogamat + kánikula volt = kőkemény diéta, szinte 0 mozgás. Eredmény heti 1 kiló, ami még mindig nem vészes, de én nagyon örülök neki. Ehhez mit szóltok? Megáll majd ez a folyamat?
tanuki Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5362

ez a ket dolog eleg jol egybecseng, vegulis tobb ver tobb oxigent szallit.

de mitol nincs nekem oxigenem...? (szmog? para? tudom gyenge?)

Előzmény: H_G (5361)
H_G Creative Commons License 2006.07.06 0 0 5361
Én úgy tanultam, h. a szúrás a lép összehúzódásától van, ami így juttat többlet-vért a keringésbe.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5359
Most már én sem. A szúrás általában a rekeszizomba beszorult levegőtől van, tehát most aztán tanácstalan vagyok:(
Előzmény: tanuki (5357)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5358
Most is sokat eszem, nyami-nyami, csak másképp, és sokat fogytam ...nem kellett emelnem a sporttal töltött időmet, ami mellesleg nem hátrány:)
Előzmény: tanuki (5356)
tanuki Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5357
orromon veszem, szájamon fújom, 3 vagy 4 lépésenként, és mégis. de ma például csak az elején szúrt egy kicsit, majd abbahagyta. énnemvágom.
Előzmény: Törölt nick (5355)
tanuki Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5356
nem bántásból, de ha jól értelmeztem a régebben írtakat, te akkor elég sokat is ettél, nem...?
amúgy, igaz, a hírek szerint valójában a heti hatszori reggeli előtti 40 perces szobabiciklizés fogyaszt. de az brrr.
Előzmény: Törölt nick (5354)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5355
Nekem is van allergiám az aszmám mellett, nem hiszem, hogy ez befolyásol olyan nagy mértékben... inkább a tünetek enyhülését vettem észre magamon. Annak idején én úgy csináltam, hogy kétlépésre levegő beszívása, kettőre kifújás.Az orromon vettem levegőt, a számon fújtam ki. Ha tudod tartani ezt a ritmust, egész sokáig lesz levegőd:)
Ez nem tudományos, csak a saját kísérletezésem eredménye.
A futás végén mindíg elvégeztem néhány tai-chi gyakorlatot a csónakázótó reggeli közönsége nagy örömére:), aztán hazakocogtam.
Próbáld meg, hátha...
Előzmény: tanuki (5352)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5354
Bárki aki azt állatja, hogy a hastánctól fogyni fogtok, az nem igazán veletek van, inkább csak a pénztálcátokkal:)/többnyire az oktatók vetítenek ilyeneket:O)/
Induljatok ki abból, hogy az elmúlt 4-5 évben sikerült 30 kg-ot híznom, úgy hogy magas óraszámban hastáncoltam.

Szóval keressetek más "sportot" ha fogyni szeretnétek:O)
Előzmény: tanuki (5353)
tanuki Creative Commons License 2006.07.05 0 0 5353

szia Veronik,

remelem meg jarsz erre is, rendkivul udvariatlanul valasz nelkul hagytam egy valaszodat, pedig morfondiroztam rajta, csak aztan elkinlodtam.

en is hasonlo szep eletet szeretnek, "csini alakomat megcsodálják a strandon miközben a lángososnál állok sorba" korrekt :))

magam reszerol bizom benne, hogy lehetseges a fent emlitett jelenet, persze alapvetoen sajnos all, hogy mozogni kell es keveset enni, de! en ugy tervezem, hogy belovom, mennyi az a kaja, amin eppen elelek, annyit eszem hetkozben (unalmas hetkoznapok alatt ugysem akkora elvezet az eves), viszont alkalmakkor (csaladi unnep, strand, ilyesmik) nem fogom vissza magam. egyreszt, mint Robzon mester megfogalmazta, testunk hajlamos a kialakult egyensulyi allapot fenntartasara, ha tartosan vekony az ember, egy-egy nagy zabalastol nem fog elhizni. masreszt ha minden igaz, hosszutavon osszemegy az ember gyomra, es kevesebb eteltol erzi azt, hogy de jol lakott.

nekem csak harom kilot kene leadnom, ugyhogy jelenleg a fogyas helyett a kellemes, de sulytarto eletmod kialakitasa a fo project. meg izmosodas.

mert sport az kell, anelkul nagyon keveset lehet enni. egyreszt ami kaloriat eleget, de amugy is, ugy tippelem, felporgeti anyagcseret es igy alapjaraton tobbet fogyaszt az ember energiabol. csak ehesebb is, na ez egy kicsit trukkos.

ha az embernek nincs akaratereje eveken at elszantsagbol mozogni (nekem spec nincs), akkor olyat kell talalni, amit elvez. sokan ajanljak a fallabdat, sok mozgas es szorakoztato ugyis, ha nem tud az ember meg (sajna en nem probaltam meg, de jol hangzik:) ) szoval kiserletezni kell, hastanc, tai-chi,  kirandulas, biciklizes, uszas, kondizas, aerobic, klasszikus tanc, kosarazas, mindegy, csak elvezd. lehet, hogy ezeknek kisebb a hatasfoka, mint egy jol osszekeszitett fogyaszto-erosito edzestervnek, de ha csak arrol van szo, hogy mozogni kene, hosszu tavon jobbak. en mostanaban rakaptam a kocogasra, onmagam legnagyobb meglepetesere, egyszer csak ugy ereztem, hogy milyen jol esne. altalaban azt mondjak, hogy a mozgas, az onkinzas, elotte es kozben szar, es majd utana meg hosszutavon lesz jo, de en futas elott is lelkes vagyok, kozben pedig elvezem, szoval elutasitom ezt a nezetet. csak jofajta mozgast kell talalni.

na en valahogy igy kepzelem... ugy elabrandoztam, hogy lebarnulva, vekonyan es izmosan feszitek a langosos sorban... (ja es ha valaki megjegyzi, hogy "neked milyen szerencsed is van, hogy barmennyit ehetsz, megsem hizol, sohaj", edesdeden csak annyit fogok mondani, hogy hat igen, erre szuletni kell. ez most nagyon gonosz, de kezd elegem lenni. legutobb olyan ismeros mondta chaten, akivel 4 eve nem talalkoztam szemelyesen, biztos iszonyuan kepben van a taplalkozasi szokasaimmal... de jo baratnom is hajtogatott hasonlot, pedig vele egyutt laktunk es eleg nyilvanvalo volt, hogy ketszerannyit eszik.)

Előzmény: Veronik26 (5313)
tanuki Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5352
értem én, de akkor hogyan kell jól venni? :( végülis hónapok óta próbálkozom, meg van hogy a huszadik percben jön elő, akkor addig mit csinálhattam máshogy??
jön egy igen lelkes futó ismerősöm vendégségbe a hétvégén, majd megszakértetem magam vele. csak attól tartok, hogy az allergiám miatt nem kapok levegőt, mert azzal nem sok mindent tudok csinálni.

(amúgy én is Alakformálást olvasok okulásul éppen :) )
Előzmény: Törölt nick (5351)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5351
Rosszul veszed a levegőt, mindössze ennyi a bajod:)
Előzmény: tanuki (5347)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.04 0 0 5350
Nálam sokkal jobban értenek hozzá mások, de úgy tudom, hogy az az egészséges, ha havi 2 kg. megy le. /megsúgom, hogy én nem annyira egészségesen fogytam/
Előzmény: IamtheWalrus (5344)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!